__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Espai de creació i difusió de la cultura

Programació teatral 1r trimestre TempORADA 2012/2013 àrea de suport a creadors


Programació temporada 2012/2013, 1r trimestre Teatre visual, nova autoria, adaptacions de textos narratius, relectures de clàssics, poesia teatralitzada, òpera de petit format, dansa... Aquestes són les propostes per al primer trimestre a la Nau Ivanow, un espai que cada vegada té més interès perquè les companyies teatrals, joves o no tan joves, hi presentin les seves últimes creacions. Entre l’allau de projectes que hem rebut –és un fet inqüestionable que cada vegada sorgeixen més autors, actors i companyies amb projectes propis–, hem seleccionat els que ens han convençut més per crear una programació on brilli la varietat de llenguatges i temàtiques, on les propostes textuals més sòlides comparteixin cartell amb les més experimentals, i on la realitat que estem vivint tingui el seu lloc de representació d’una forma arriscada i rigorosa. Espectacles que esperem que us interessin i que siguin una glopada d’aire fresc en el teatre de la nostra ciutat. Llàtzer García, coordinador artístic de la Nau Ivanow

La Nau Ivanow és un espai de creació i difusió de la cultura, especialitzat en arts escèniques, que s’emmarca dins el projecte de Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona. Més que un teatre, és una plataforma de difusió i impuls de projectes escènics. Entenem l’exhibició com una eina fonamental en el suport a la creació i com a culminació del procés creatiu a través de la presentació de l’obra davant del públic. D’aquesta manera, obrim els nostres espais a l’exhibició d’espectacles de joves creadors i companyies emergents, per facilitar-los l’accés al circuit professional. Vosaltres, el públic, us convertiu en còmplices de l’impuls de les joves companyies, alhora que teniu l’oportunitat de gaudir de propostes innovadores i de qualitat. Més enllà de la mera exhibició d’obres, volem ser un espai de trobada i de relació entre creadors i públic.


Nòmades Cia.solitària 29 i 30 de setembre

Direcció: Pau Vinyals i Pol López Text: Aleix Aguilà Intèrprets: Júlia Barceló, Guillem Motos Nòmades és la història d’una ruptura on els seus membres es qüestionen fins a quin punt han utilitzat la seva relació per refugiar-se dels seus veritables camins. Puig i Garbí han trobat en aquesta convivència tot allò que desitjaven des de sempre: estabilitat i seguretat. La troballa ha provocat que quedés al descobert l’obsessiva inquietud al patiment d’una vida insegura en un món inestable. On queda l’amor, aleshores? Què senten l’un per l’altre? Com afrontaran les seves vides a partir d’ara? Nòmades parla de com s’utilitza l’amor per construir grans mentides, sacrificant la pròpia identitat i la humanitat de cada membre, i com aquestes acaben caient pel seu propi pes.

l’equilibri Cia.teatre de L’equilibri del 4 al 7 d’octubre

Direcció: Salva Soler i Sònia Espinosa Dramatúrgia: Salva Soler Intèrprets: Eugènia Manzanares, Cysko Muñoz, Salva Soler, Montse Barcón L’equilibri és la història de quatre personatges, a qui la vida col·loca en circumstàncies extremes que els fa viure al límit del seu desequilibri emocional. El Gabriel és un convicte a qui concedeixen la llibertat condicional perquè pateix una greu malaltia i li han pronosticat una esperança de vida de sis mesos. L’estada a la presó el canvia i la seva ànsia per créixer interiorment el porta a tenir el convenciment que té la missió de salvar algú. La seva escollida és la Carmen, una funcionària de presons amb una vida quadriculada fins al més petit detall. Alhora, narra la història de la Maria, una advocada defensora dels drets de les dones maltractades que pateix paranoia i crisis d’histèria constants, i la de Sebastián, un actor a l’atur, desequilibrat emocionalment.


delirium Cia.woyzeck teatre del 18 al 21 d’octubre

Text i direcció: Patty Santos Intèrprets: Mireia Guillela, Mariona Casanovas, Ferran Herrera, Gaston Gilabert Delirium, tragèdia escrita i dirigida per la dramaturga Patty Santos, és la primera obra d’aquesta petita companyia Woyzeck Teatre. Una obra de teatre contemporani català que tracta sobre la Marta, una jove encara afectada per la mort del seu pare, un any enrere. El dolor per aquesta pèrdua fa que la seva ment s’obsessioni amb una idea i que tergiversi la realitat que l’envolta, fins arribar al punt del deliri. Delirium és una obra molt profunda, plena d’acció, que tracta sobre el dol i el poder de la ment.

azul Cia.gestual alcachofa visual del 25 al 28 d’octubre

Direcció i dramaturgia: Javiera Gazitúa Charnes Intèrpret: Javiera Gazitúa Charnes Amanda ha estat congelada durant 40 anys. Quan comença a descongelar-se, s’adona que ha perdut el cor. Decidida a trobar-lo, emprèn un viatge cap el seu interior i els diversos mons que l’envolten fins arribar als seus records, on trobarà finalment allò que busca.


Sacrificis Cia.cactus teatre de l’1 al 4 de novembre

Direcció: Iban Valero i Anna Ponces Dramatúrgia: Iban Valero Intèrprets: Enric Auquer, Nadina Campàs, Jaime C. Segura, Mireia SantMartín, Elisabet Sopesens Fa un any aproximadament vaig tornar a néixer i l’única cosa que recordo és que existeix una classe de cargols assassins: Anentome Helena. Aquesta espècie persegueixen i cacen altres cargols. Ara, quan arribi a casa, el més probable és que en Magnus, la meva parella actual, m’esperi per sopar amb un plat de cargols a taula. Exactament el mateix que vam sopar ahir. Però jo ja no menjo animals, fa temps que el meu cos no accepta cap tipus d’aliment.

cuentos cruentos V.O. Quartet I Teatro Calánime del 15 al 18 de Novembre Direcció: Hugo Guzmán Text: Dino Lanti Intèrprets i músics: Mariona Ginès, Sergio Campoy, Joan Rigat, Rebecca Macauley, Kirsten Tinkler, Naomi Wedman, Sandrine Robilliard Els Cuentos cruentos són una visió irreverent i contemporània de velles històries. Els membres de l’espectacle s’embarquen en un món urbà i terriblement quotidià, on els personatges no tenen una vida de conte: els set nans estan a l’atur, els tres porquets no troben una casa digna per viure, la Ventafocs és obesa i no guanya per a sabatetes de cristall, Alícia es perd per culpa de les pastilles al País de les Meravelles, un gos amb vocació d’artista que signa com a Van Dog, etc. Aquestes històries són explicades amb destresa pels cantants i músics, i provoquen la hilaritat entre els espectadors.


invocació del 23 al 25 de novembre

Creació i intèrprets: Martí Noy i Marc de Pablo Poesies i sons: Martí Noy Coreografies: Marc de Pablo Un personatge –el poeta- comença a recitar. Arriba un segon personatge –el ballarí- i interromp el poeta. Tots dos estan sols, desorientats, desarrelats. Però cadascú té la seva manera d’afrontar la vida, cadascú té el seu llenguatge per comunicar-se i recuperar la seva pàtria personal. Escolten sons quotidians que els evoquen records, persones, fets. Furguen en el passat per saber d’on vénen i per saber cap a on van. De mica en mica, els dos personatges s’adonen que tenen punts en comú. Aprenen a escoltar-se, es necessiten l’un a l’altre.

el dolor invisible cia.laguàrdia-picateatre del 29 de novembre al 2 de desembre

Dramatúrgia i direcció: Joan Gallart i Rabert Autor: Jordi Sierra i Fabra Intèrprets: Laia Alberch, Clàudia Benito, Xevi Camps Una adolescent estranya i solitària és internada en un psiquiàtric. Cada dia que passa va canviant de personalitat, d’edat, d’actitud i, mentre el misteri que l’envolta es va fent més i més gran, un metge jove intenta, com si fos un detectiu, desembolicar a poc a poc la troca de la ment de l’adolescent. De tota manera, la veritat no és el que sembla, perquè quan el passat pren forma i els secrets afloren, el present sofreix una extraordinària i sorprenent metamorfosi en la qual res no és real... o sí?


julius i montserrat Búbulus Cia. de dansa del 20 al 23 de desembre

Direcció: Carles Salas Creació i interpretació: Montse Colomé i Carles Salas Julius i Montserrat són un laberint de memòria, manies, desitjos i pors on els passadissos estan fets de records i d’oblits. Són l’eco d’en Carles i la Montse. Un ressò de la realitat dels que en tenen 40, o més o menys, i de la seva necessitat actual: sentir-se escoltat, ajudat, útil, estimat. Un recorregut personal i íntim on tots dos es troben, es retroben i es destroben. Un laberint on la porta d’entrada és alhora la sortida: un mateix. Unes vivències que fan que la memòria no faci l’oblit. Qualsevol semblança amb la realitat no és pura coincidència.

espai gestionat per

En col·Laboració amb

Formem part de

amb la col·laboració de

amb el suport de


m茅s informaci贸

ESPAI GESTIONAT PER

Profile for Nau Ivanow

Temporada 2012-2013 / 1r trimestre  

Programacio teatral 1r trimestre

Temporada 2012-2013 / 1r trimestre  

Programacio teatral 1r trimestre

Advertisement