Page 9

OKTOBER 2017 Nobelwandeling in 10.09 Koning de Damvallei Weeft Arachne nog altijd webben in de Damvallei? Komt de tijgerspin nog even talrijk voor? Zitten de wolfspinnen nog altijd in de zon met hun eicocon? Springen de springspinnen nog even snel? Breng je eigen potje mee en kom spinnen bekijken. Afspraak om 10.00 uur aan de parking van Asanti, Damvalleistraat 31 in Destelbergen. Stevige schoenen zijn aan te raden, laarzen bij veel regen. Maximum 20 deelnemers, graag inschrijven bij rop_bosmans@telenet.be.

Wandeling in de Assels in de Bour17.09 Laat 07.10 Maandwandeling goyen-Ossemeersen je verrassen door deze parel in de Leievallei. Sinds Natuurpunt hier zijn activiteiten ontplooit, is de natuur er spectaculair op vooruitgegaan. Ga mee de grote variatie van het gebied ontdekken en bewonderen. Afspraak om 14.00 uur op het Drongenplein. Bereikbaar met openbaar vervoer, buslijnen 14, 15, 17 of 18. Aangepast schoeisel bij nat weer.

in de Gentbrugse 24.09 Fietstocht Meersen Vandaag fietsen we rond het Gentse Zwin. Uiteraard gaan we dieper in op het belang van dit zoetwatergetijdengebied en bekijken we de natuur rond de Schelde. Afspraak met de fiets om 14.30 uur op de parking in de Boer Janssensstraat in Gentbrugge. Terug ten laatste om 17.00 uur. Breng afhankelijk van de weersvoorspelling regenkledij mee en eventueel verrekijker en fototoestel. Meer info op www.wgbm.be.

De herfst is begonnen. De kleurenpracht is voor over enkele weken, maar de natuur bereidt zich voor. Trekvogels zijn vertrokken of op doortocht. Misschien zijn de eerste wintergasten er al? Zoek het uit met een van onze natuurgidsen. Om 14.30 uur aan het NMC De Bourgoyen. Toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Indien je een verrekijker hebt, breng hem dan zeker mee. Je kunt ook gratis een kijker lenen in het NMC (identiteitskaart als borg).

VOGELWERKGROEP

01.10 InOostkusttocht deze periode kan aan onze kust in elk hoekje een leuke dwaalgast zitten. Vorig jaar zagen we visarend, grauwe fitis, grote pieper, duinpieper en bladkoning. Maar zelfs courantere trekvogeltjes als bonte vliegenvanger, gekraagde roodstaart, braamsluiper krijgen wij in Gent nog nauwelijks te zien. Of brengt aanlandige wind ons grauwe pijlstormvogel, vaal stormvogeltje en vorkstaartmeeuw? Noteer deze dag nu al, het kan een topdag worden… Afspraak om 7.00 uur aan de Yachtdreef aan de Blaarmeersen in Gent. Terug rond 20.00 uur. Meer Informatie bij geert.spanoghe@inbo.be of 0478/28.15.23.

Zeehondentocht 19.08 Het is een jaarlijkse traditie: in augustus gaan we zeehonden kijken in de Westerschelde. Gewoonlijk doen we dat in Rilland, aan de overkant van het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit jaar zullen we echter met de boot vanuit Breskens de zeehonden van de Hooge Platen bezichtigen. Afvaart om 11.00 uur. Voor en na de boottocht verkennen we de topgebieden in de omgeving van Breskens: Hoofdplaat, Nummer Eén, De Blikken, het Groote Gat en Sophiapolder. Afspraak om 8.00 uur aan de Yachtdreef aan de watersportbaan in Gent, terug rond 19.00 uur. We nemen onze picknick mee. Deelname in de kosten van de boottrip: 15 euro voor volwassenen, 10 euro voor kinderen onder 16 jaar. Meer informatie bij guy.huylebroeck3@telenet.be of 0473/89.42.09.

GRAUWE-FRANJEPOOT © GEERT SPANOGHE

9 Agenda

2017 NUMMER 2

SNEP!

Snep! zomer 2017  

Afdelingstijdschrift van Natuurpunt Gent. Jaargang 16, nr. 2.

Advertisement