Page 8

AUGUSTUS 2017 in de 04.08 Nachtvlinderavond Bourgoyen-Ossemeersen Nachtvlinders vormen een heel diverse, onverwacht kleurrijke, maar ook vaak nog onbekende, soortgroep met meer dan 2000 soorten in Nederland en België. Kom vanavond kennismaken met onze nachtvlinders in de Bourgoyen! Afspraak om 20.30 uur voor een introductie in het NMC. Bij slecht weer gaat de lezing in elk geval door, maar beperken we de vangstopstelling. Meer info op p. 11.

in de 05.08 Maandwandeling Bourgoyen-Ossemeersen Hoogzomer. De spectaculaire zwanenbloem en de bescheiden kikkerbeet laten zich bewonderen in de sloten en getuigen van een in Vlaanderen zeldzaam geworden biodiversiteit. Kom volop genieten! Om 14.30 uur aan het NMC De Bourgoyen. Toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Indien je een verrekijker hebt, breng hem dan zeker mee. Je kunt ook gratis een kijker lenen in het NMC (identiteitskaart als borg).

Europese Nacht van de Vleermuis in de Damvallei 26.08 Kom huiverend genieten van deze avond en bezoek de vleermuizenstands of trek erop uit met de batdetector. Afspraak vanaf 19.30 uur aan Kasteeldomein Succa, Volderrede 54 in Destelbergen. Lijnbus 35, halte Kleingentstraat in Destelbergen en dan 500 meter stappen door de Succastraat tot het domein van kasteel Succa. Meer info op p. 13.

Vleermuizenwandeling in de Gentbrugse Meersen 27.08 We gaan op zoek naar de vleermuizen van de Gentbrugse Meersen. Met een detector in de hand zullen we ze zeker horen en misschien ook zien. Vertrek om 19.45 uur op de parking in de Boer Janssensstraat in Gentbrugge, bereikbaar met bus 9 of 20. Terug ten laatste om 22.00 uur. OPGELET: deze activiteit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bekijk dus onze website www.wgbm.be voor je naar ons toe komt.

in de Damvallei 13.08 Bruunwandeling We verkennen met Marc Martens de zomerse fauna en flora in de vochtige Bergenmeersen tussen Scheldemeer en Damvalleimeer. De Bergenmeersen zijn prachtige bloemrijke graslanden met rijen knotwilgen, geflankeerd door de Zeeschelde. Bruun de beer moet zich hier thuis gevoeld hebben! Afspraak om 10.00 uur aan de parking naast de gemeentelijke bibliotheek van Destelbergen, Dendermondesteenweg 420. Voorzie stevige wandelschoenen. Toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Indien je een verrekijker hebt, breng hem dan zeker mee.

Ken je familie: schermbloemigen 19.08 Begin 2017 startte de plantencursus ‘Ken je familie’ van Natuurpunt-CVN Gent. Lesgevers zijn Kristel Keppens en Joost Buyse. Wil je iets opsteken over onze inheemse flora? Schrijf je dan snel in. Meer info op p. 11.

SEPTEMBER 2017 in 02.09 Maandwandeling de Bourgoyen-Ossemeersen Op zoek naar late bloeiers onder de planten en vroege trekkers onder de vogels. Vooral steltlopers, zoals oeverloper en witgatje, laten zich soms verrassen. Ga mee op zoek met een van de ervaren natuurgidsen van Natuurpunt Gent. Om 14.30 uur aan het NMC De Bourgoyen. Toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Indien je een verrekijker hebt, breng hem dan zeker mee. Je kunt ook gratis een kijker lenen in het NMC (identiteitskaart als borg).

Agenda

8

S N E P ! 2017 NUMMER 2

boeken, 03.09 Tweedehandsbeurs dvd’s, cd’s en platen De werkgroep Gentbrugse Meersen organiseert zijn derde tweedehandsverkoop ten voordele van de Gentbrugse Meersen. De volledige opbrengst gaat naar de aankoop van gronden in de Gentbrugse Meersen. Van 10.00 tot 18.00 uur in de Klimaatloods van Natuurpunt, ter hoogte van de kruising van de Weverbosdreef en het einde van de Houw in Gentbrugge. Meer info op p. 41.

Snep! zomer 2017  

Afdelingstijdschrift van Natuurpunt Gent. Jaargang 16, nr. 2.

Advertisement