Page 6

JULI 2017 Bourgoyen01.07 Maandwandeling Ossemeersen De schoolvakantie is begonnen! Kom lekker ontspannen wandelen in de Bourgoyen. Geniet van de zomerse temperatuur en de rijke plantengroei in de graslanden die hun volle kleurenpracht ontplooien met een van de natuurgidsen van Natuurpunt. Om 14.30 aan het NMC De Bourgoyen. Toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Indien je een verrekijker hebt, breng hem dan zeker mee. Je kunt ook gratis een kijker lenen in het bezoekerscentrum (identiteitskaart als borg).

Natuurpunt - CVN

Ken je familie: lipbloemigen in de Damvallei 01.07 Begin 09.07 IsPancerwandeling 2017 startte de plantencurPancer, de bever, terug van weg sus ‘Ken je familie’ van Natuurpunt-CVN Gent. Lesgevers zijn Kristel Keppens en Joost Buyse. Wil je iets opsteken over onze inheemse flora? Schrijf je dan snel in. Meer info op p. 11.

geweest? Honderdvijftig jaar geleden werd de bever in Vlaanderen uitgeroeid. Is hij nu wel gewenst? Geeft zijn aanwezigheid problemen voor de omgeving? En komen er nog andere nieuwe bewoners in de Damvallei? En welke rol speelde de bever in het verhaal over Reinaert de Vos? Je komt het allemaal te weten op deze wandeling. Afspraak om 10.00 uur aan de parking van Asanti, Damvalleistraat 31 in Destelbergen. Stevige schoenen zijn aan te raden, laarzen bij regenweer.

Gensche Fieste 2017

Dinsdag 18 juli Een uitgelezen kans Maandag 17 juli om de natuur in 10.00 uur 14.30 uur Citadelpark Gentbrugse Meersen de stad te ervaren Een rondleiding in het grootste Een ideaal moment om een en meteen ook park van Gent, met heel wat stapje te zetten in de Gentmerkwaardige bomen en brugse Meersen en te ontdekte proeven van struiken. Een vleugje cultuur ken hoe de natuur en de Gentse groenpool zich ontwikhet aanbod van is nooit ver weg. Afspraak aan de ingang keld hebben. Het landschap is Natuurpunt Gent. van het SMAK, Jan Hoetplein. er sterk veranderd. Het zuide14.30 uur Damvallei, Destelbergen Het laagveen van de Damvallei is een zeer gevarieerd landschap met sloten en bomenrijen, turfputten, elzenbroekbosjes en bloemrijke, vochtige hooilanden. Dat maakt het een uniek wandelgebied nabij Gent. Afspraak aan het infobord van Natuurpunt aan de Bibliotheek van Destelbergen.

lijk deel is intussen ingericht, het noordelijk deel is nog volop in ontwikkeling. Afspraak aan Café Boer Janssens, Boer Janssensstraat 15, Gentbrugge.

DAMVALLEI © LUC MEURIS

6

S N E P ! 2017 NUMMER 2

10.00 uur Exoten in de stad De stad is bij uitstek een ontmoetingsplaats voor organismen van allerlei pluimage. Of het nu gaat om mensen, om andere diertjes (vogels, insecten, vlinders, etc.) of om planten, er is altijd voor iedereen wel een plaatsje! Kom, ontdek en bewonder de exotische stadsnatuur. Afspraak aan het Baudelopark, aan de rotonde bij het begin van de Bibliotheekstraat.

14.30 uur Parkbos Sint-Denijs-Westrem

GENTBRUGSE MEERSEN © LUC VAN DAMME

Agenda

Woensdag 19 juli

Kom kennismaken met het Parkbos, een nieuwe groenpool en een schitterend natuurgebied aan de zuidrand van Gent. Afspraak op de Kortrijksesteenweg (richting Gent) naast de parking van Brantano.

Snep! zomer 2017  

Afdelingstijdschrift van Natuurpunt Gent. Jaargang 16, nr. 2.

Snep! zomer 2017  

Afdelingstijdschrift van Natuurpunt Gent. Jaargang 16, nr. 2.

Advertisement