Page 4

HALF MAART TOT EN MET JUNI 2017

Onze activiteitenkalender vind je ook op www.natuurpuntgent.be. Om geen enkele activiteit te missen, neem je een abonnement op Digisnep, de digitale nieuwsbrief van Natuurpunt Gent. Stuur je e-mailadres naar gent@natuurpunt.be en geen activiteit gaat nog onaangekondigd voorbij!

Activiteiten De activiteiten van Natuurpunt Gent staan open voor alle leden en geïnteresseerden. In onze agenda vind je ongetwijfeld iets naar je smaak. Van gezellige natuurbeleving tot diepgaande natuurstudie, Natuurpunt Gent biedt het allemaal.

JUNI 2017

Feest

in de Dam11.06 Reinaertwandeling vallei. De vos staat centraal. We wandelen eerst langs de snelwegberm naar een verlaten vossenburcht en lopen door het margrietenrijke hooiland terug naar de eikendreef. We nemen een kijkje in reeëngebied en keren via het plankenpad terug. Je komt meer te weten over het leven van de vossen en reeën in de Damvallei. Om 10.00 uur bij het metalen hek aan de Asserij in Laarne (ingang Hauw). Nat weer vraagt aangepast schoeisel. Buggy’s kunnen nog net, maar rolstoelen halen het niet.

ZONDAG 18 JUNI De Bijgaard viert 'Lieveheersbeestjes in de stad' Buurtmoestuin de Bijgaard in Sint-Amandsberg viert een feestje ter ere van het lieveheersbeestje. Een dag vol gezelligheid en ontmoeting: de jaarlijkse sprookjeswandeling, knutselworkshops, grime, insectenhuisjes bouwen, ... Doorlopend van 10.00 tot 18.00 uur in het Bijgaardepark, Nijverheidstraat 100, Sint-Amandsberg. Toegankelijk voor kinderwagens. Verkleden toegelaten! Zie ook de vorige Snep! voor meer info.

aan het Leeuwenhof en 17.06 Bezoek de Vinderhoutse Bossen

naar wilde bijen 17.06 Opin dezoekDamvallei De Damvallei is een laagveengebied waar heel wat interessante biotopen hersteld zijn. Zo vind je er bloemenrijke vochtige graslanden, turfputten, omgevormde bossen en trilveen. We gaan op zoek naar de gewone langhoornbij, de donkere klaverzandbij en de zwartbronzen houtmetselbij. Om 10.00 uur start een meer gespecialiseerde wandeling. Vanaf 14.00 uur kan het brede publiek aansluiten. Voor dit tweede deel is voorkennis niet vereist! Meebrengen: eventueel picknick, vlindernetje en loep. Einde rond 17.00 uur. Afspraak aan het viaduct onder de R4 ter hoogte van de Asserij in Destelbergen. Gidsen zijn Ludwig De Groeve, Jens D'Haeseleer en Vera Van Dorpe.

Activiteit voor het hele gezin

met sprookjeswandeling

van het lieveheersbeestje

Werkdag

In het Leeuwenhof is de natuur in volle ontwikkeling: een grote plas met moeraszones, een grindeiland en steile zandwanden waarin oeverzwaluwen nestelen. Grijp je kans om samen met een gids een kijkje te nemen ‘achter de schermen’. Als toemaatje brengen we nog een bezoekje aan de Vinderhoutse Bossen. Afspraak om 10.00 uur aan het Leeuwenhof, zijstraat van de Beekstraat in Drongen (openbaar vervoer: buslijn 9, halte Driesdreef. Het Leeuwenhof ligt over de brug, eerste straat links).

Film- of dia- of infoavond

Agenda

4

S N E P ! 2017 NUMMER 2

Excursie

Zomerwandeling in de Assels 18.06 Een geleide wandeling met veel aandacht voor de zomerse flora en fauna in het prachtige meersengebied van de Assels. We lopen langs de 23 hectare natuurgebied in de Hoge Blaarmeersen, bekijken het reservaat vanuit de kijkhut aan de centrale meersen en bezoeken het spoorwegperceeltje langs de Leiedijk en het WIJ-land. De gidsen lichten telkens ook het beheer toe. Afspraak om 14.00 uur op het Drongenplein (openbaar vervoer: bus 14, 15, 16, 17 of 18). Meebrengen: aangepast schoeisel.

Voor wie graag wil bijleren over gewone en bijzondere beestjes en plantjes, over natuur en landschap

Snep! zomer 2017  

Afdelingstijdschrift van Natuurpunt Gent. Jaargang 16, nr. 2.

Snep! zomer 2017  

Afdelingstijdschrift van Natuurpunt Gent. Jaargang 16, nr. 2.

Advertisement