Page 11

GROOT AVONDROOD © JOHANNES JANSEN

NACHTVLINDERAVOND

in de Bourgoyen-Ossemeersen

4 augustus 2017

Nachtvlinders vormen een heel diverse, onverwacht kleurrijke, maar ook vaak nog onbekende groep met meer dan 2000 soorten in Nederland en België. Op 4 augustus organiseren we een vangstavond in en rond het NMC in de BourgoyenOssemeersen. We starten met een laagdrempelige inleiding over de verschillende families, de vangtechnieken, herkenning en ecologie. Vanaf zonsondergang kunnen we de nachtvlinders bewonderen, die we aantrekken met een vijftal lichtvallen. De lezing gaat van start om 20.30 uur in de cafetaria van het NMC, die trouwens de hele avond geopend is. Vangen doen we minstens tot middernacht. MEER INFO bij Johannes Jansen, johannesjansen@telenet.be, 0486/414.918 of Pieter Vangansbeke, pietervangansbeke@gmail.com. Bij slecht weer gaat de lezing in elk geval door, maar beperken we de vangstopstelling.

KEN JE FAMILIE Vervolg van de plantencursus Begin 2017 ging Natuurpunt-CVN Gent van start met de plantencursus ‘Ken je familie’. De ideale basis voor iedereen die belangstelling heeft voor planten, maar geen zeeën van tijd om zich erin te verdiepen.

Deze zomer komen nog twee plantenfamilies aan bod: zaterdag 1 juli lipbloemigen zaterdag 19 augustus schermbloemigen

11 Aankondiging

2017 NUMMER 2

SNEP!

Lesgevers zijn Kristel Keppens en Joost Buyse. Wil je snel iets opsteken over onze inheemse flora? Schrijf je dan in via www.natuurpuntgent.be (activiteitenkalender). Je inschrijving is definitief na overschrijving van 6 euro per les op BE37 8904 3416 2028. Vermeld daarbij je naam en de les(sen) die je wenst te volgen. We beperken het aantal deelnemers tot 20, dus aarzel niet te lang!

Snep! zomer 2017  

Afdelingstijdschrift van Natuurpunt Gent. Jaargang 16, nr. 2.

Advertisement