Magazine Week van het Bos 2016

Page 16

16

LAAGJES, LAAGJES, LAAGJES ... IN DE NATUUR BIJ ELKE TEMPERATUUR Onze winters zijn niet van de strengste, en ook onze zomers zijn zelden om van te smelten. De temperatuur in ons land is dus zelden een spelbreker voor heerlijk bosplezier. Zelfs als koning winter regeert of de loden zomerzon hoog aan de hemel brandt, is het nog geen probleem om het bos in te trekken. Zeker niet als je het groenste fitnesscenter betreedt met aangepaste kledij.

Bekijk hier onze eigen modereportage

Kies voor schoenen met goede schokdemping. Die vangen de krachten op die op je enkels, knieën en heupen komen te staan. Zorgen je schoenen voor voldoende stabiliteit en steun? Tijdens het lopen mag je hiel niet op en neer schuiven in de hielkap.

DROGE LAAG De eerste laag is deze het dichtst bij je huid. Dit zijn dus ook je broek en sokken. De functie van deze laag is om je droog te houden. Belangrijk is daarom dat deze stof ‘ademt’. Zo kan je zweet ontsnappen. Speciale synthetische stoffen zijn hiervoor veel beter dan katoen. Ook bij koud weer zal je zweten, en een natte huid koelt veel sneller af dan een droge.

ISOLERENDE LAAG De middelste laag is bedoeld om warme lucht te vangen in je kleding. Zeker op heel koude dagen is dit een must. Dit kan een kledingstuk zijn uit bv. fleece, wol of een speciaal synthetisch materiaal. Deze laag mag niet te strak aanspannen om zo de warme lucht tussen de lagen vast te houden.

Q15-1532_ANB_WVHB 2016_magazine_volwassenen_16.indd 16

17/08/16 16:59