Page 1

HIBRID DE PORUMB EXTRATIMPURIU

MT261


BRÄ‚ILA


1

Informații despre hibridul MT261

Hibrid de porumb MT261 Producător: Dow Seeds™ Distribuit de Naturevo

MT261 – FAO 260 Este un hibrid extratimpuriu, de tip dentat, ce se pretează semănatului timpuriu atunci când temperatura în sol la adâncimea de semănat este de 5°C. Hibridul MT261 se evidențiază printr-o vigoare germinativă excelentă și un potențial de producție foarte ridicat pentru grupa sa de maturitate. Este un hibrid care prin grupa sa de maturitate și semănatul timpuriu evită perioadele de secetă și arșiță. Hibridul MT261 are un potențial de producție constant chiar și în anii secetoși. Are o vigoare bună la răsărire, cu o bună greutate hectolitrică și cu calitatea boabelor superioară. Tip: ....................................................................... Dentat Maturitate: ........................................................ Extratimpuriu (FAO 260)

PROFILUL HIBRIDULUI Potențial de producție .................................. Ridicat 12 – 14 t/ha Toleranță la secetă ........................................ Excelentă Vigoare germinativă ...................................... Excelentă Rezistență la căderea din rădăcină .......... Excelentă Rezistență la frângere .................................. Foarte bună Stay green ......................................................... Excelent Pierderea apei la maturitate ...................... Excelentă Recomandare: A se evita aplicarea în exces a azotului care poate schimba profilul hibridului. www.naturevo.ro

3


CARACTERISTICI GENERALE Înălțimea plantei............................................. Medie înaltă (240 – 260 cm) Inserția știuletelui........................................... Medie înaltă (100 – 120 cm) Număr de rânduri............................................ 16 – 18 MMB ................................................................... 310 – 350 g

EPOCA DE SEMĂNAT Foarte timpuriu (5° C) .................................... Recomandat Timpuriu (8° C) ................................................ Recomandat Cultură dublă ................................................... Recomandat

DENSITĂȚI RECOMANDATE

M

ed ie

Neirigat .............................................................. 65 – 70.000 boabe/ha Irigat ................................................................... 70 – 75.000 boabe/ha

Sursa: Dow Seeds™

4

www.naturevo.ro


2 ü ü ü ü ü ü ü ü

ü ü ü

Condiții de umiditate mai bună în sol; Plantele sunt mai robuste în caz de secetă și arșiță; Înflorirea în iunie – stresul hidric este mai redus; Sistemul radicular este mai bine dezvoltat; Rădăcini destul de adânci ca să ajungă la umiditatea din sol; La semănarea devreme, larvele speciei Diabrotica nu sunt încă active; Răsărire foarte uniformă și un bun control al buruienilor; Recoltare devreme la 14% umiditate în bob începând cu sfârșitul lui august până la mijlocul lui septembrie (în dependență de zona geografică, în condiții de vreme favorabilă și tehnologie corectă); Calitatea superioară a boabelor, masa Hl bună, liber de aflatoxine; Recoltat devreme, porumbul poate fi cultură premergătoare pentru orz, grâu și chiar rapiță; Porumbul recoltat devreme, începând cu mijlocul lui august până în mijlocul lui septembrie, are deseori prețul de valorificare mai bun în comparație cu hibrizii tardivi recoltați târziu.

3 ü

ü ü

ü

ü ü

ü

ü

Beneficiile semănatului devreme

Avantaje economice MT261

Toleranță bună la vreme rece și vigoare bună la răsărire: Ř Semănat la 4 - 5°C temperatură în sol (în unele zone 20 - 25 martie); Ř Semănat primăvara devreme când este umiditate în sol. MT261 se revigorează / își revine după un eventual îngheț, spre deosebire de alți hibrizi; Hibridul timpuriu MT261 se seamănă mai devreme, creându-se astfel o perioadă mai îndelungată de semănare. Înflorirea are loc înainte ca perioada de arșiță și secetă să se stabilească și se poate astfel recolta mai devreme, fără cheltuieli de uscare; MT261 este pretabil pentru cultura a doua, fiind un porumb cu perioadă scurtă de vegetație. În anumite condiții, vară umedă sau irigații, se poate semăna imediat după recoltarea rapiței sau a orzului; Hibridul MT261 poate fi recoltat cel puțin cu 10 zile mai devreme comparativ cu hibrizii clasici, în condiții de vreme favorabilă; MT261 este un hibrid productiv, recomandat pentru soluri ușoare și medii, în toate zonele României. Pierderea rapidă a apei din bob a acestui hibrid îl face să fie integrat în asolament cu culturile de toamnă; În tehnologia porumbului, pentru a avea garanția unei producții și în anii secetoși, se recomandă ca hibridul MT261 pentru cultura devreme să fie semănat pe o suprafață de până la 15% din suprafața totală alocată culturii de porumb; Producții constante an de an. www.naturevo.ro

5


4

Părerea fermierilor

Fermierii din regiunea Moldova cultivă hibridul MT261 și declară că au producții stabile an de an. Hibridul se pretează la cultura intensivă și răspunde foarte bine la tehnologie. Datorită faptului că este un hibrid extratimpuriu are câteva beneficii: eliberare timpurie, valorificare superioară a producției, stabilirea de asolamente, chiar și cu rapiță. Hibridul valorifică foarte bine solurile mai ușoare și fertile. Dănuț Martinescu AGROMEC CIORĂȘTI S.A., Ciorăști Producție stabilă 7,5 – 7,8 tone/ha; În 2015, producție de 7,5 tone/ha.

Moldova Mihai Dumitru FLORIS DUM GUT S.R.L., Rm. Sărat Producție 2015 – 7,7 tone/ha.

Maria Buscă VOINȚA BUCIUMENI Soc. Agr., Buciumeni Producție 2015 – 7,4 tone/ha. Dumitru Șerban și Alexandru Titu ISABEL PRODEX 97 S.R.L., Vâlcelele Producție 2012 – 5,2 tone/ha; Producție 2013 – 6,8 tone/ha; Producție 2014 – 7,1 tone/ha. Cătălin Preda PREDA CĂTĂLIN CRISTINEL II, Măcrina Producție 2014 – 7,5 tone/ha.

6

www.naturevo.ro


Prahova

Vrancea

Aurel Glință GLINȚĂ AUREL PFA, Dăbuleni „Am fost foarte mulțumit de hibridul MTI, care s-a comportat foarte bine în condițiile de secetă avută. A avut o răsărire foarte bună comparativ cu alte soiuri, a răsărit la o temperatură mult mai mică în sol. Semănat în același timp cu alte soiuri, el avea deja 3 frunzulițe, în timp ce alte soiuri abia răsăreau. De asemenea, nu am avut probleme cu bolile, nu i-am făcut niciun tratament. A pierdut foarte repede apa din bob. Am recoltat mai timpuriu și am putut să-mi pregătesc terenul pentru culturile de toamnă. Recomand cu siguranță hibrizii MTI și altor fermieri.“ www.naturevo.ro

7


5

Recomandări tehnologice

Naturevo recomandă pachetul FLEXITECHagro® complet pentru stimularea germinației semințelor pentru cultura de primăvară.

BENEFICIILE FOLOSIRII PACHETULUI FLEXITECHAGRO® DE GERMINARE ü ü ü ü ü ü ü

Asigură răsărirea rapidă chiar în condiții de stres termic, hidric și de compactare a solului; Conferă vigoare sporită plantelor în primele faze de vegetație; Întârzie apariția bolilor foliare în culturi cu câteva săptămâni; Reduce consumurile energetice, prezervând energia internă a plantelor; Mărește absorbția selectivă a macro și microelementelor nutritive din sol; Mărește rezistența tinerelor plăntuțe în fața agenților patogeni din sol și a stresului abiotic; Determină parcurgerea mai rapidă a fazelor de vegetație și timpurietatea recoltei.

Cheltuiala pentru tratamentul seminței este extrem de redus comparativ cu valoarea producției obținute!

PACHET FLEXITECHagro® ROOTIP BASIC ü stimulator de formare a rădăcinilor și de ü

creștere a sistemului radicular; stimulează microorganismele care asigură hrănirea plantelor.

KERAFOL sau KERAMIN K

sau

8

www.naturevo.ro

ü ü

stimulator de germinare și de creștere; mărește rezistența la stresul termic și hidric.


FIGHTER PHOS ü ü ü ü ü

stimulator fungistatic; sistemic excelent acro și bazipetal; fertilizant cu P și K; mărește rezistența la boli; elimină carențele de fosfor și potasiu.

Mențiuni 1. Produsele din pachetul FLEXITECHagro® de germinare se adaugă la fungicidele și insecticidele utilizate în mod curent. 2. Pe fondul schimbărilor climatice, în cultura 1 se recomandă aplicarea unui îngrășământ cu eliberare controlată la semănat pentru a preîntâmpina excesul de azot și pentru a asigura plantei un consum constant / îndelungat.

6

Calitatea apei. Curățarea utilajelor

Atenție la calitatea apei! Apa este partenerul din soluție și, din acest motiv, este foarte importantă verificarea calității apei utilizate în tratamentele curente. Naturevo recomandă folosirea produsului Evo Right 5 care este un agent de tamponare, umectant, regulator de pH până la pH 5 și antispumant.

Beneficii ü

Aplicat corect, Evo Right 5 aduce majoritatea amestecurilor de stropit la un pH de 5, în funcție de calitatea apei, datorită tamponului organic din compoziție; www.naturevo.ro

9


ü

ü ü ü ü ü

Îmbunătățește umectarea, dispersarea și contactul produselor pe suprafețele plantei cu care acesta ajunge în contact, datorită agenților de umectare și dispersie pe care îi conține; Complexează și inactivează sărurile și cationii care s-ar putea găsi în apă (soluție), datorită agentului de fixare din compoziție; Intensifică absorbția produselor sistemice și a fertilizanților foliari; Întârzie evaporarea picăturilor de soluție de pe suprafața plantei datorită agentului de umectare pe care îl conține; Previne degradarea rapidă a produselor sensibile la alcalinitate; Acționează și ca agent de dispersie (spreader).

Aplicare ü ü ü

Produsul se adaugă în apa din rezervor înaintea adăugării celorlalte produse; Doza de aplicare poate fi influențată de calitatea apei. Se recomandă verificarea pH-ului apei din rezervorul instalației de stropit; Evo Right 5 nu se folosește cu produse care necesită un pH alcalin sau neutru al soluției de aplicat.

Doze de utilizare: ü ü ü

Calitatea apei bună (pH 6 – 7, < 16°D): 50 ml / 100 l itri apă; Calitatea apei medie (pH 7 – 8, 16 – 30°D): 75 ml / 100 litri apă; Calitatea apei slabă (pH > 8, > 30°D): 100 ml / 100 litri apă.

Atenție la curățarea utilajelor! După folosire, și în special după erbicidare, spălați utilajele cu Farmclean, un agent special de curățare. Ř Ř Ř Ř Ř Ř Ř Ř

Formulă lichidă; Gata pentru folosire; Spumare redusă; Dispersabilitate ridicată; Capacitate de dizolvare a grăsimilor; Non fitotoxic; Anticoroziv; Ecologic.

Aceste produse sunt distribuite în exclusivitate de Naturevo în România. Fotografiile produselor sunt cu titlu de prezentare.

10

www.naturevo.ro


7

Programe Naturevo. Consultanță. Certificări

Programe Naturevo Naturevo dezvoltă programe integrate pe bază de teste multiple în locații diferite, în funcție de condițiile pedo-climatice specifice. Naturevo selectează și introduce în programele FLEXITECHagro® produse care cresc randamentul de utilizare a nutrienților, reduc consumurile energetice și de apă și cresc rezistența plantelor la factorii de stres biotic și abiotic. Naturevo selectează produse pretabile agriculturii ecologice de la furnizori internaționali și le recomandă în programele FLEXITECHagro® – ecologic. Concept 0,00 reziduuri

Îmbinarea armonioasă a factorilor de producție, astfel încât în produsul agricol să nu existe reziduuri sau limitele să fie mult sub cele acceptate.

Naturevo identifică nevoile fermierilor din România, cărora le recomandă soluții de calitate sub marca tehnologiilor FLEXITECHagro® pentru agricultură.

ü

ü

ü ü

Tehnologiile FLEXITEChagro® sunt rezultatul cercetării și inovării continue și reprezintă soluții adaptate condițiilor specifice din România și schimbărilor climatice din ultimii ani, pentru realizarea unei agriculturi durabile. Naturevo sprijină fermierii pentru a obține producții mai mari, mai curate și produse de o calitate superioară, în condițiile menținerii și îmbunătățirii ecosistemelor. Naturevo oferă valoare adăugată produselor din portofoliu prin asigurarea consultanței pentru problemele fermierilor din toate zonele țării. Naturevo contribuie la creșterea nivelului de trai și asigură accesibilitate la cele mai noi informații în domeniul nutriției și protecției plantelor.

www.naturevo.ro

11


Consultanță Consultanța și soluțiile tehnice sunt asigurate fermierilor prin intermediul echipei de vânzări și a departamentului tehnic. Specialiștii Naturevo: ü Efectuează vizite pe teren; ü Elaborează soluții specifice; ü Urmăresc efectele; ü Propun corecțiile necesare; ü Identifică problemele culturilor; ü Oferă produsele necesare; ü Stabilesc măsurile ulterioare; ü Realizează calculul economic etc.

Certificări Naturevo este primul distribuitor autorizat din România de produse pentru agricultura ecologică, certificat de Organismul de Certificare AustriaBioGarantie. Compania Naturevo este certificată internațional cu activitatea principală: comerț cu input-uri pentru agricultură, cu respectarea principiilor de „Management Integrat al Recoltelor“.

12

CERT

CERT

ISO 9001 15 100 96126

ISO 14001 15 104 151289

TIC

TIC

Sistemul de Management al Calității conform ISO 9001:2008

Sistemul de Management de Mediu conform ISO 14001:2004

www.naturevo.ro


8

Note

................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ...................................................................................................................................................................

www.naturevo.ro

13


................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................... ...................................................................................................................................................................

14

www.naturevo.ro


Echipa de vânzări Naturevo: Regiunea

Transilvania

Banat Oltenia

Muntenia

Dobrogea

Moldova

Județ AB, SB, HD CJ, SJ, BN, MM CJ, HD, AB, SB, BN, SJ, MS BV, CV TM, CS AR AR, TM DJ, OT, VL MH, DJ, GJ IF, DB TR, GR AG BZ, PH BR, GL TL, CT CL IL CT TL IL VN, BC, BZ SV VS, IS NT, IS BT, SV, IS

Telefon 0743.11.11.41 0743.11.11.48 0743.11.11.65 0743.11.11.25 0743.11.11.60 0743.11.11.32 0743.11.11.81 0743.11.11.86 0743.11.11.34 0743.11.11.14 0743.11.11.27 0743.11.11.54 0743.11.11.64 0743.11.11.57 0743.11.11.53 0743.11.11.55 0743.11.11.26 0743.11.11.64 0743.11.11.30 0743.11.11.28 0743.11.11.31 0743.11.11.71 0743.11.11.59 0743.11.11.78 0743.11.11.39

Director Regional Vânzări 0743.11.11.23

0743.11.11.84 0743.11.11.47

0743.11.11.56

0743.11.11.83

0743.11.11.44

Magazin București 0743.11.11.20 Director Comercial 0743.11.11.44

Director Tehnic 0743.11.11.24

NATUREVO S.R.L. CUI RO11307540, Nr. înregistrare Registrului Comerțului: J40/6565/1999, Cont RO68BTRL06501202951870XX, Banca Transilvania. Telefon: 021.411.36.56, 021.411.36.86, 031.411.36.56, 0743.11.11.80; Fax: 021.411.34.09.


NATUREVO S.R.L. București, sector 5 Str. Ion Urdăreanu nr. 34, etaj 6, E-mail: o ce@naturevo.ro Facebook.com/Naturevo Twitter: @Naturevo www.naturevo.ro © 2016 Naturevo

Brosura Naturevo hibrid porumb MT261_2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you