Page 6

TIDENS ÅND

OVERHØRT

ASTMA Det interessante med astma-gate er ikke at det norske langrennslandslaget driver med kvasi-doping, det interessante er at privat salg av astmautstyr angivelig gikk opp både etter avsløringen og i ukene før Birken. Her har vi altså tilsynelatende oppegående menn og kvinner som er villige til å bruke tid og penger på et kostbart medisinsk apparat, KUN for å slå Jørgen på retailavdelingen. De er attpåtil så fjerne fra virkeligheten at de velger å anskaffe seg dette apparatet på samme tid som det a) pågår en debatt om hvor moralsk nedrig det er å bruke denne type utstyr, og b) brorparten av astmaeksperter sier det har null effekt whatsoever. Vi kan tilgi våre menn og kvinner i snøen som faktisk lever av uteaktivitet, det er greit at det ryker en blodpose her og en inhalator der, men dere andre, dere er nå svartelistet fra NATT&DAG-kontoret og kommer IKKE til å få wienerbrød hvis dere kommer på fredagsquiz.

1 1

BAKTERIER

2 1

De små jævlene har vært ute av medias søkelys i noen år, men nå er de tilbake for fullt og resistente mot alt vi hiver på dem! Uæh!

SEKK PÅ FEST Garderobefolkets manglende villighet til å gå over til ikke-fysiske betalingsformer gjør at bruksarealet til norske utesteder i stadig økende grad må brukes til å akkommodere folks ryggsekker. Våre verste estimater plasserer Kånkentil-m²-ratioen et sted rundt 2:5. Hva i helvete er det folk drasser rundt på hele tiden? En sekk full av gamle DN? ;) ;) :(

3 1

KATT&DAG :( NATT&DAG har mistet to firbente medlemmer av redaksjonen denne måneden. Vår uoffisielle kontorkatt Florian (etter Kraftwerk-medlem Florian Schneider) sovnet inn morgenen 26. august etter kort tids sykdom. I april 2015 figurerte han på forsiden av NATT&DAG, og han var også et midtpunkt på flere av redaksjonens fester. I senere tid viet han sin tid til jussen og kjempet for katters rettigheter til å klore på møbler. Han etterlater seg fire bokser tunfisk og to lekemus. Tre år gamle Whitney, trofast NATT&DAG-katt oppkalt etter the one and only Whitney Houston, har også nylig gått videre. Whitney levde opp til navnet sitt med å være svart, vill og vakker. I tillegg var hun selvfølgelig verdens beste katt: Goofy, snill, sosial, morsom og smart. Whitney ble bare tre år etter treff med bil. Live fast, die young. De vil begge bli dypt savnet.

4 1

CONAN O’BRIAN VAR UTENFOR BERGHAIN OG DET ER KRISE Den amerikanske talkshow-verten ble observert med et kameracrew utenfor Berghain, der han filmet det som trolig er et innslag til showets kommende Berlin-episode. Den nå Berghain-affilierte DJ-en The Black Madonna gikk hardt ut på Instagram: «I don’t need to know what he’s joking about to know that he’s taking millions of people into a space that is private for a good reason. (…) Conan is a comedian that millions of people watch nightly in a country on the verge of having Donald Trump for a president. That context matters.» Dette ble sitert i en bråte saker, blant annet hos Pitchfork, og kommentert med ikke så rent lite poserende indignasjon av norske Berlin-farere. HERRE-GUD, nå får dere gi dere der nede! For det første, på generelt grunnlag: Folk burde slutte å emigrere til Berlin for så å klage og syte over gentrifisering og turisme. For det andre: Ingen har sett innslaget, og Conan filmet etter all sannsynlighet bare utenfor Berghain. *Hvisker inn i øret til The Black Madonna*: «I vår var det en norsk russebuss som hadde Berghain som konsept».

5 1

Boblere: Grei kafé RIP, indisk sommer, singel igjen </3, bilkjøring, Tinder-profiler i Powerpoint-format, Frank Ocean, grønne bomber-jakker ser fortsatt nazi ut, Maccabi Haifa, gratis heroin, peak Instagrambrukernavn som begynner med «unge», peak I Love Dick, Arctic Thunder, JEFFERY, hvit måned, MDMA er blitt streit 6

SEPTEMBER 2016

INVITERER IKKE Norges sureste kjendiskokk er visstnok med i den ulekre «organisasjonen» Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). INVITERER LIKEVEL Samme kokk skal ha vært årsaken til at kona til en mannsrollefokusert TV-komiker og showmann forlot ham for noen år siden. STIKKER HODE(TELEFONE)NE I SNØEN Falsk astma er nå én ting, men vi får se hva som skjer når landets sportsjournalister begynner å grave enda litt hardere i norsk vintersporthistories avkroker. Vi tror et par av våre aller største helter fra kjedelig vintersport på 90-tallet lever farlig.

MÅNEDENS SUMMARUM

MÅNEDENS SUMMARUM Norges galeste redaksjon gir deg månedens riktigste nyheter. TEKST REDAKSJONEN MÅNEDENS MENING Per Fugelli og Finn Skårderud møttes til Aftenpostensamtale om livet på Latter på årets sykeste arrangement. I tillegg til gullkornet over, skal Fugelli ha ment at «mening er livets drivstoff» og at det ikke er nok bare å være i live for å leve et godt liv. Dette oppdaget han da han «studerte den blå maneten Aurelias meningsløse liv. Manetens tilværelse var begrenset til en liten glassboks med sterk motstrøm i Monaco.» Herlig forskning! Apropos bra forskning:

BRANSJEN BETALER Norges eldste forlegger ghostwriter (av og til) matanmeldelsene til Norges eneste smultringbeskjeggede forfatter i VG. Og spiser på VGs regning når smultringens kone er i ørkenen for å skrive sine egne bøker. OLLØ En eldre DJ som truet N&Ds skribent med juling da han hadde skrevet han hadde mistet relevans og definisjonsmakt siden 90-tallet, er visstnok også kjent som Kaffebrenneriets sureste kunde. CAUSE AND EFFECT En ganske nyskilt popdame skal ha brukt 80 tusen spenn (!) på shopping i Italia i sommer. Omtrent samtidig ble hun observert i en hipp København-sjappe, som hun forlot da hun fikk vite at de ikke hadde salg. Hva betyr dette? Brukte hun alle pengene sine i Italia, men ville fortsatt ha mer i Danmark? Vi vet ikke, samme for oss.

MÅNEDENS ALLOKERTE FORSKNINGSMIDLER

Statistiker Celina Cunen har «påvist at flere elementer i Game of Thrones har klare likhetstrekk med middelalderen», ifølge Universitas. Bra påvist! Påvis mer! MÅNEDENS MEST AMBISIØSE FORSKNING Ja, ja, vi skjønner at du gjør narr av årets Ibsenfestivals påtatte ungdomspreg (samtaler mellom Ibsen og Strindberg på Instagram???), men sånn fjase-ironisk overdrivelseskommentering er aldri bra. Ingen vinner, men vi heier på deg, altså, tidligere leder av det tragisk nok nedlagte instituttet for teatervitenskap ved UiO!

HERLIGE BOYS Norges rauseste komiker og Norges største amerikanske idrettsstjerne var i det spandable hjørnet da de var på byen i Oslo her om dagen, og spanderte tyrkershots på alle som var i nærheten. THE CULT IS ALIVE En metal-legende som er intervjuet i dette magasinet sa først ja til å intervjues på en lørdag, men hadde glemte at han egentlig skulle se på damefotballkamp. Den samme metal-legenden har sånne hipsterplanter i stua. Det er lenge siden 90-tallet. VENSTRE Den norske skuespilleren/ komikeren som synes det er aller morsomst å være klin sprø og høylytt, er på Tinder til tross for at hun er gift. Der har hun forøvrig sånn utfordring akseptertbilde fra barndommen MED Je suis Paris-filter!

MÅNEDENS MEST AMBISIØSE KRONIKK Palestinakomiteen i Stavanger har begått kronikk, og tar like gjerne sikte på å løse hele floka med det samme. Vi skal ikke kjede dere med detaljene, men hopper rett til konklusjonen: «Ingen gruppe, etniske eller religiøse, fortjener å bli tråkket på. Vi burde vite dette bedre enn de fleste etter behandlingen vi selv ble gjenstand for under andre verdenskrig.» Godt poeng, Palestinakomiteen i Stavanger ble faktisk utsatt for grusomme ting under andre verdenskrig.

NATT&DAG, Oslo, september 2016  
NATT&DAG, Oslo, september 2016