Page 56

KUNST

NATTOGDAG.NO FACEBOOK.NO /NATTOGDAG TWITTER.COM /NATTOGDAG INSTAGRAM #NATTOGDAG

ARE MOKKELBOST // OK Henie-Onstad Kunstsenter 13. juni–29. september Ser man på Henie-Onstads rike historie med tverrfaglige utstillinger, synes valget av Mokkebost ganske naturlig (Hvis du ikke har fått med deg den siste bokutgivelsen til Lars Mørch Finborud om Henie Onstads historie, anbefaler vi en anskaffelse av den på det sterkeste). Mokkelbost jobber med hell innen to kunstsjangere, musikk og kunst.

1

Musikeren Mokkelbost er kanskje mest kjent for sitt prosjekt KILLL, som hadde gravøl på The Villa for ikke så altfor lenge siden. Som visuell kunstner er han muligens mest kjent for sine detaljrike og finurlige collager, samt han som hadde baller nok til å si opp stallplassen sin hos galleriet Standard etterfulgt av uttalelsen «dont believe the hype». I sal Haaken vil han nå vise 400 kvadratmeter store tekstiler med fargesterke mønstre og figurer

hengende fra taket. Elektroniske lyder vil også sive ut fra høyttalere. Sammen utgjør de den altoppslukende installasjonen OK. Utstillingen skal visstnok ved første øyekast kunne fortone seg som en leken abstrakt labyrint som publikum kan bevege seg gjennom. Kunstneren kaller dette OK og har uttalt at det illustrerer en skapelsesmytologi for barn med utgangspunkt i «et mutert Bauhaus-DNA formidlet i tegneserieform.» Jess.

RUNE ELGARD MORTENSEN, KAY ARNE KIRKEBØ, GENG JINGXIN // GRUPPEUTSTILLING Tegneforbundet, 6. juni–18. august Jeg må innrømme det, jeg har alltid vært en liten sucker for folk som er flinke til å tegne. For andre i samme båt som meg, er det alltid lurt å holde et øye på det som skjer på Tegneforbundet. Av de tre kunstnerne som stiller ut for denne anledningen, er det Kay Arne Kirkebø og hans tegninger som gir meg mest. Kirkebøs ekstremt detaljerte og forseggjorte futuriske sci-fi-inspirerte IIsometric City Structures får meg til å ønske fortgang i en nærstående dystopisk kybernetisk fremtid.

1

56

06/2013

Profile for NATT&DAG

Natt&dag oslo juni 2013  

Natt&dag oslo juni 2013  

Profile for nattogdag