Page 41

BYGUIDE

KLUBB + KONSERT + BAR + MAT + SCENE + KUNST

«

Det er ekstremt vanskelig å vært erotisk på norsk. – OPIUM POPPY, S.

«

– SMIL & GIFT MØTER ANNE HOLT, S.

TEKST/FOTO DANBY CHOI

– Du skal ikke knekke meg, skal du vel? Jeg har lest mye sterk kritikk i NATT&DAG. NATT&DAG befinner seg i det fargerike hjørnelokalet i Strøget-passasjen. Angst bar er Misgina Ghebremeskel sitt hjertebarn. Nei, vi har ingen planer om det. Fint sted! Kan angst også være en bra ting? – Jeg tror det kan være det. Som en diagnose er det selvfølgelig ikke bra, men små doser av angst kan motivere en til å gjøre noe positivt. Jeg hadde angst fordi jeg var 26 år og usikker på mine ambisjoner, og det var det som motiverte meg til å åpne dette stedet. Jeg liker også ordet og hvordan det ruller på tunga. Angst bar skulle bli et ultimat tilholdssted for Misginas nærmeste venner. Det var

Jeg er stolt over mitt repertoar som poser.

78

Angst bar er som en hjemmefest som holder til på et kunstgalleri med skjenkebevilgning.

1

«

Jeg drømmer om å oppheve nasjonalstaten.

planen. Vennene har imidlertid vært nødt til å stå i kø for å komme inn. Det er åpenbart at forventingene har vært større enn lokalet. – Nå har vi jo ikke holdt på så lenge ennå, men på grunn av den utrolige delingen i sosiale medier, så tror folk at Angst er mye større enn det er. Jeg har undervurdert sosiale medier kraftig. Folk kommer inn og spør etter «de flere etasjene». De begynner å åpne sikringsskapet i håp om et større dansegulv nærmere himmelen. Hehe. Hva er det morsomste som har skjedd på Angst? – Det har skjedd hver kveld hittil, nemlig at Fadlabi (kunstner, red. anm.) og Chirag (fra Karpe Diem, red. anm.) krangler om barkrakken nærmest veggen. Stolpa skjermer dem mot for mye eksponering, og det at de kan lene seg mot baren synes de er veldig hyggelig. Det er noe de mener det er verdt å krangle over.

– EN LEGENDE I SPILLET, S

Angst bar ligner et galleri, og er kanskje det også, i tillegg til å være en bar. På utsiden møter du fargerike og usjenerte menneskefigurer malt av Fadlabi «Himself». Blikket fanges også av de fire utbrente forstørrelsene av en tjuedollar. «Det er forvunnede penger», sier Misgina og peker på en stilisert bankraner bak en stolpe på veggen på den andre siden. – Det er Morten Ising som har laget verkene, han er månedens kunstner. Toalettet er fylt av dyr og figurer, håndmalt av klesdesigner Fam Irvoll. – Jeg vil at Angst skal tiltrekke seg oppegående og kulturinteresserte mennesker som kommer for å møte andre i samme situasjon. Det er egentlig det miljøet jeg er i, men alle er velkomne til å teste ut stedet. Fra barnehagetanter til kunstnere. På Angst har du ikke noe annet valg enn å måtte sosialisere, det er slik vi har bygd det.

«

51

58

Ikke noe sted for sosial angst, altså? – Det er ikke stedet for å være alene. Eller, du kan komme hit med Macen, slenge bena på bordet og skrive i selskap med andre. Angst er ikke litt for alle, men mye for noen. Jeg har bare plass til 65 mennesker, og jeg drømmer om at disse plassene skal brukes av folk som takler intim, men god stemning, sammen med flere. Jeg vil at du skal bli tvunget til å møte nye mennesker, som forhåpentligvis er i lignende situasjon som deg. Hvordan blir musikkprofilen? – Angst er ikke stedet for å danse, så harde, taktfaste beats er ikke drømmesituasjonen. Selv om det ufrivillig har endt opp slik de siste halvtimene!

Angst bar ligger i Torggata 11.

Folk åpner sikringsskapet i håp om et større dansegulv nærmere himmelen. 06/2013

41

Profile for NATT&DAG

Natt&dag oslo juni 2013  

Natt&dag oslo juni 2013  

Profile for nattogdag