Page 6

OVERHØRT

ADVENTURE

PACKAGE Skydive, Blackwater Rafting, Bungyjump, Return flight FROM KR

13.950,-

INTERVJU

LOLBLADET En Dagbladet-redaktør har angivelig uttalt til sine medarbeidere at avisen må ha et mer «lollete» språk. Begrepet «LOLnikk» blir visstnok også brukt, om kronikker med uformell tone … Vi LOLnikker anerkjennende. CATFIGHT En kunstner og en journalist i hvit kokaindealerdress slåss på åpningen av en fancy motebutikk. Alt ved det vante i motebutikkåpningmiljøet, altså. FOR DIREKTE En voksen journalist og flerbarnsfar sendte intervjuforespørsel til en 17 år gammel jente på Insta Direct, i form av en selfie i badekaret. Classy! UNG PÅ TINDER En 35 år gammel klubb-booker og DJ utgir seg for å være 28 år på Tinder. Not for the dough, though – just for the love! ;) BLOKKA AV KRINKEN NRK P3 har blokkert NATT&DAGs musikk- og nettredaktør Malin Kaos på Instagram. Hva er det, a? Er dere redd for at hun skal kommentere noe kronikk-aktig om gubbeveldet på bildene deres?

INTET PES FRA PATRIARKATET Den eneste utfordringen ENO-redaktøren Eirik Kydland fikk i arbeidet med en utgave med bare kvinnelige bidragsytere, var å finne noen til å skrive om mote.

TEKST MARTIN GEDDE-DAHL FOTO EIRIK KYDLAND Hvorfor en utgave med bare kvinnelige skribenter? Burde ikke likestilling og kjønnsbalanse være utgangspunktet, ikke et skippertak? – Heller enn å ta et skippertak, handler dette om å anerkjenne at vi – og mange med oss – har et forbedringspotensial på dette området. En styrke ved et tidsskrift som ENO er at vi kan diskutere fagfeltet vårt, debattere hva som er bra og dårlig ved det vi holder på med. Selv om vi hadde sju kvinner som skrev i forrige nummer, har vi hatt utgaver som har vært langt dårligere. Derfor ville vi rette oppmerksomhet mot at det er kjedelig få damer som skriver om musikk.

1

Kan bevisstgjøringen ha noe å gjøre med at redaktøren har delt kontor med feministtidsskriftet Fett de siste årene? Har er Eno blitt – hehe – FETTisjert? – Vi skriver 2014, så en slik bevisstgjøring føles egentlig overmoden. Men vi har så klart lært masse av å sitte på kontor med Fett, vi deler bidragsytere, erfaringer og brødfjøl. Og ja, den opprinnelige ideen til det nye nummeret vokste vel frem i løpet av én av utallige gmailchatter med Charlotte Myrbråten mens hun var i perm.

HYSJ, AYLAR! I likhet med den notorisk bråkete Aslak Nore, har heller ikke Aylar på lydløs på lesesalen. Skjerpings, Aylar! MONGOKUNST Gallerist opplyste angivelig en forsamling om at en norsk samtidskunstnerinne har «downs». THE GHOST WRITER Forleggeren til en norsk forfatter påstår at hun har skrevet mer eller mindre hele den siste boka hans.

Hvordan har reaksjonene vært? Fått mye pes fra patriarkatet? – Det har vel egentlig bare kommet god respons. Noe som antakelig betyr at det ikke er noe å kritisere? Eller brygger det opp til DEBATTSTORM i Fredagspanelet på Kulturnytt? Hva sier deres faste mannlige bidragsyterne over å bli kvotert vekk? Synes Knut Schreiner det er bittert at «Ti grep for mer bredbent ballerock»-artikkelen hans ble refusert? Hvordan forklarte du Martin Bjørnersen at han ikke fikk bruke spaltene til å forstå objektifisering av kvinner i lys av konteksten? – Det takler de helt fint. Det var imidlertid ikke lett å kvotere vekk vår faste moteskribent Tord «TheCollarGap» Krogtoft og hans føljetong om stilikonet Miles Davis, som allerede føles som en naturlig del av et hvert ENO. Vi vurderte å få noen til å vikariere i spalten hans, men det var ingen av damene i redaksjonen som hadde lyst til å skrive om moter. Hvordan ser fremtiden ut for Årets tidsskrift 2014? Nå som dere er i gang med representasjon: Kommer ENO anno 2015 kun til å ha skribenter med innvandrerbakgrunn? – Vi skal jobbe videre for at det skal være et rikt meningsmangfold på sidene våre. Glem forresten ikke at en fjerdedel av konsernledelsen vår har innvandrerbakgrunn. Snart kommer Behnam Farazollahis selvbiografiske roman «Run The World: Fra gategutt i Teheran til publisher i det norske medielandskapet». Hva er det kjipeste med norsk musikkjournalistikk? – «Hei, jeg mailer fra [avis] i [liten, mellomstor eller stor norsk by]. Til helgen går [festival med ganske standard sommerbooking for hele familien] av stabelen. Kunne du tenke deg å synse litt om kvaliteten på programmet? Kan jeg sitere deg på at årets festival er den beste/dårligste så langt?» Hva er det beste? – Jeg synes det står bedre til med norsk musikkjournalistikk nå enn det har gjort på lang, lang tid. Det skrives kløktig i små og store aviser og i egne musikkbilag, det lages interessant radio, og gis ut bøker og fanziner og magasiner. Så det beste er å se at ting faktisk blir bedre.

Verdens største reisebyrå for ungdom og studenter

23 31 61 00

WWW.STATRAVEL.NO

6

09/2014

Hvem i alle dager er denne Aud Vinger? Et fantastisk eksempel på at kvinner kan skrive nøyaktig like fengende som menn om rock! – En omsorgsfull, søt og langhåret musikkritiker på 40 år. Sitter på Espresso House og skriver en del om hvordan det påvirker livet som musikkfan og platesamler å måtte hente ungene i barnehagen hver dag og lage god, næringsrik middag til dem. FORFATTERSJEIK En hardtslående og kulturkjerring-skeptisk bergensforfatter ble observert kledd som sjeik i en ørken i Egypt. Hallais!

Fikk redaksjonsrådet ordentlig betalt, eller har dere har hatt tidenes mest korrekte, betalte ekstraferie? – Nå er det dessverre slik at ingen får betalt i ENO uansett, noe som er deprimerende og slettes ikke bra. Men la oss se positivt på det i denne sammenhengen; på dugnad eksisterer ikke lønnsdiskriminering. ENO #17 er i salg NÅ. NATT&DAG anbefaler alle som er glad i musikk å ta med 125 kroner til sin lokale bladforhandler og bytte til seg et eksemplar. En lengre versjon av dette intervjuet har tidligere vært publisert på nd.no

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG, Bergen, oktober 2014  

Ideologi Musikk, film, uteliv, kunst, litteratur, mat, mote, politikk

NATT&DAG, Bergen, oktober 2014  

Ideologi Musikk, film, uteliv, kunst, litteratur, mat, mote, politikk

Profile for nattogdag