Page 40

UTELIV KJØNN OG SKJØNN: KATE BUSH Bergen offentlige bibliotek 9. oktober Kate Bush må kunne kalles den moderne kunstpopens mor. I høst var hun tilbake i rampelyset med femten rekordutsolgte konserter i London. For å diskutere Bush, hennes karriere, musikk og kunstsyn kommer musiker Jenny Hval og kritikeren Martin Bjørnersen. Redaktør i musikkmagasinet ENO, Eirik Kydland leder samtalen. Arrangementsrekken «Kjønn og skjønn» er et samarbeid mellom musikkmagasinet ENO og Bergen Offentlige Bibliotek.

1 1

PROSALONG: MORALISTISK MILJØBEVISSTHET Litteraturhuset, 14. oktober Den øvre middelklassen spiser lokal mat, går på fjellet i feriene sine, men flyr jorden rundt i jobbsammenheng og er en del av et system hvor de forbruker femten ganger mer enn den gjennomsnittlige nigerianer. Hvordan har klasse og individualisering preget vår forståelse av klimapolitikk? Er miljøengasjement ikke noe annet enn en trendy livsstil? Kan den vestlige, urbane middelklassen i det hele tatt vise vei for resten av verden i møte med de kommende miljøproblemene? Thor Øivind Jensen samtaler med Erik Martiniussen, forfatter av Drivhuseffekten – klimapolitikken som forsvant. Arrangør: Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

2 1

TEKST REDAKSJONEN

Ja, vi elsker ONSDAG 15. OKTOBER KL. 20.00

Den norske grunnloven feirer 200 år. Åtte orkestre i syv byer slår et ekstra slag for norsk symfonisk musikk. I tillegg går Bergen Filharmoniske Orkester inn i sin 250. sesong siden starten i 1765. Vi inviterer deg som student til å bli med på en storslått feiring med fullt symfoniorkester, kor og solister. Harald Sæverud fikk i 1947 i oppdrag av Det Norske Teatret å skrive ny musikk til Ibsens «Peer Gynt». Arne Nordheim omtales som «den største norske komponist etter Edvard Grieg.» «Wirklicher Wald» har inntatt en nærmest mytisk plass i moderne norsk musikkhistorie. Konserten presenteres i samarbeid med Utdanning i Bergen. Varer ca. 1 time. Gratis for studenter. Hent billett i Grieghallens billettkontor, åpent 10 – 17 (11 – 14)

www.filharmonien.no

40

09/2014

FETT 10 ÅR! OG FULL POP PRESENTERER: MAKTHAVERSKAN Østre, 6. november Makthaverskan begynte sitt liv som en direkte reaksjon på at Broder Daniel la opp, og ifølge anmelderkorpset har de lyktes med å bli en form for arvtakere. Men Makthaverskan er først og fremst Makthaverskan, og det holder i massevis. Konserten er en del av tidsskriftet Fett sitt 10-årsjubileum, og arrangeres i samarbeid med Full pop. FETT er et idealistisk feministisk tidsskrift med base i Bergen, som i tillegg til å lage blad driver med en hel del annet, som konserter, foredrag, debatter, bokbad, filmvisninger og annet. FULL POP er et bookingkonsept som har større kjønnsbredde på konsertscenen som mål.

3 1

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG, Bergen, oktober 2014  

Ideologi Musikk, film, uteliv, kunst, litteratur, mat, mote, politikk

NATT&DAG, Bergen, oktober 2014  

Ideologi Musikk, film, uteliv, kunst, litteratur, mat, mote, politikk

Profile for nattogdag