Page 10

MÅNEDENS MEDARBEIDERE Inspirert av ENO-redaktør Eirik Kydlands stunt med å lage en utgave utelukkende med kvinnelige bidragsytere, har den kvinnedominerte redaksjonsledelsen i NATT&DAG valgt å gi de mannlige bidragsyterne litt ekstra oppmerksomhet.

Dæven. Øy! Big Time. Tre utbrudd hentet fra Joacim Lunds OsloByspalte Under kniven, men som like gjerne kunne beskrevet Daniel Ramberg (26). Men hadde den satiriske bylinen «Joacim Lund» vært en ekte person, ville Daniel vært hans rake motsetning. Eller ikke rake motsetning, bare en bedre, usammenlignbar motsetning, slik Norges minste fugl, den ironisk navngitte Fuglekongen, er en motsetning til bloggen til Jon Niklas Rønning. Er Daniel bloggen til Jon Niklas Rønning? Eller er det han som er Fuglekongen? Det vet vi ikke, men det er i hvert fall han som er kongen av å være vår nye redaksjonssjef! Big time!

Grenseløse muligheter!

FØLG Bli frisør DIN KREATIVE DRØM! Skolene har rullerende opptak med oppstart i august og januar KONTAKT: Trine.Elden@raise.no

eller ring 997 85 952 Søknadsskjema finner du på: www.norskfrisorskole.no

10 NFS_118x360_ND_okt.indd 1

Etter å ha blitt innrullert i Heimevernet, er vår nye filmredaktør Martin Øsmundset (26) først og fremst opptatt av å forsvare fedrelandet med nebb og klør, men om russerne lar vente på seg (ingenting tyder på det), har filmstoffet førsteprioritet for mannen som Filmsnakk utropte til fjorårets mest kontroversielle filmanmelder. Martin liker filmkritikk av gamle-skolen (altså, den som ikke er forbrukerveiledning) og som tør å ta standpunkt. Han har det vi vil kalle en sunn aversjon mot fireranmeldelser. For tiden bor Martin i Lillehammer, hvor han tar en master i film- og fjernsynsvitenskap, mens han drømmer om å returnere til Tigerstaden for atter å la seg karikere i Karl Johans gate.

Du kjenner kanskje igjen FALCK (31) som en av hovedrolleinnehaverne i Trolljegeren eller som Amandaprisvinnende kortfilmregissør. Hos oss bidrar han imidlertid gjennom enmannsprosjektet FALCK. Der jobber han ut fra ideen om at «ærlig er det nye morsom», og bildene er derfor ærlige og skitne og ikke så veldig morsomme. Det infamøse Instagram-prosjektet hans @naa_koser_vi_oss, er til gjengjeld hysterisk morsomt (og har gitt ham GODT med medieoppmerksomhet i det siste, ettersom noen sure folk synes bildene er slemme). FALCK står også bak Instagram-kontoen @_framme_, som han har sammen med den svenske regissøren Ruben Östlund. Og det bringer oss til sakens kjerne: Vi har intervjuet Östlund over flere sider i denne utgaven av NATT&DAG, og FALCK er mannen som har tatt bildene.

09/2014 01.10.2014 09:05:07

Sveinung Wålengen (29) bor i Oslo, men tar ofte toget retning Ås, der han driver den lokale kinoen i fred og ro. Når oppmerksomhetssyken melder seg, kurerer han den med å få trynet sitt i lokalavissaker av varierende viktighetsgrad. Ved siden av kinodriften er Sveinung frilansskribent og redaksjonsmedlem i nettmagasinet Montages. Før filmstudiene i Trondheim gjorde han ferdig en bachelorgrad i sosiologi, så han pretensiøst kunne forene sin elsk for ignorant rapmusikk og Emily Dickinson-dikt. Sveinungs Skype-angst sendte ham på dagstur til Gøteborg for å intervjue Ruben Östlund til denne NATT&DAG-utgaven.

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG, Bergen, oktober 2014  

Ideologi Musikk, film, uteliv, kunst, litteratur, mat, mote, politikk

NATT&DAG, Bergen, oktober 2014  

Ideologi Musikk, film, uteliv, kunst, litteratur, mat, mote, politikk

Profile for nattogdag