Page 41

BYGUIDE

KLUBB + KONSERT + BAR + MAT + SCENE + KUNST

Henda i været for PYHUFNT.

INTERVJU MED NJÅL OG EIRIK, SIDE

«

Ny spalte viser vei gjennom Bergens gater.

Noen ganger trenger O. Martin å være litt alene. INTERVJU, SIDE

48

51

«GATELANGS», SIDE

50

TAR GREP Store P debuterer. Vågard Unstad rapporterer det siste fra NMG/G-huset. TEKST VÅGARD UNSTAD FOTO FRANCISCO MUNOZ NMG/G-ODT NYTT ÅR! Hallaien, folkens! Er det noen som er klar for Store P sitt soloalbum, Regnmannen, eller? Ja? Kult! Det kommer i februar, og er produsert av Store P, Basekontoret, Møksen, Tailors og Anand Chetty. Eneste gjestevers er Lars Vaular-signert, ellers er det bare P hele veien. Ja, om man ser bort i fra Kjetil Møsters tre supersexy saxsoloer, da. Regnmannen er en helhetlig opplevelse. Ti låter som glir naturlig inn i hverandre. En slags guidet tur inn i Store Ps egne, rare verden. Mørkt men morsomt, i god A-lagetånd, men mer melodiøst og svevende enn folk er vant til fra denne kanten. Er A-laget over, eller? Nei da, slapp helt av. Vi kommer med den etterlengtede mixtapen Nokke Feita 4 ikke så lenge etter Regnmannen.

1

Vi sa jo i 2006 at den skulle komme, og nå kommer den. Vi lyger ikke, vi er bare treige. Og det er bare oppvarmingen. Etter det slår vi til med vårt første skikkelige album: Mat i Stilen. Det er … ganske forbanna mat i stilen. Vi har jobbet mye med Basekontoret på dette albumet, en gammel tjommi fra Bergen som plutselig viste seg å lage fete beats. Store P har også produsert mye, og selvfølgelig våre gamle slagerpartnere i produsenttrioen Tailors. Vi tar opp tråden fra D E D D GÅR I EP, og tar lytteren med videre inn i mørket.

Hvor vi har fått det der partyrapstempelet fra, skjønner jeg ikke. Det er mye humor på albumet, men ikke mye gladrap. NMG/G-huset Nords rappende CEO, Mats Dawg kommer ENDELIG med musikk som er tilgjengelig for folk som ikke har kjent ham i ti år. EP-en hans SKOG, produsert av Store P, kommer før sommeren, og beviser det alle har visst siden Tungtvanns Ubudne Gjesta EP fra 1999 – rap på nordnorsk er dødsfett. Her snakker vi sløy, treig og funky bassbonanza med familiefartekster for voksne mennesker. Voksenrap hører jævlig lite kult ut, men det her er faen meg akkurat det i ordets beste betydning. Flex jobber også med et album, produsert av Hkon. Flexomaten er på en velfortjent ferie, men kommer tilbake sterkere enn noensinne i siste kvartal. Den alltid mystiske rapstjernen Lars Vaular jobber som vanlig jevnt og trutt i det stille. Men, du vet, for å si det på godt norsk – there’s levels to this shit. Hva som skjer i Vaular-land får dere nok med dere tidsnok. Som vanlig kan opplegget beskrives kort og konsist: gjennomført kvalitet. Å ja, jeg holdt på å glømme det i alt musikkpratet. NMG/G-film jobber og med filmen Generasjon G, en historie om to unge menn som prøver å tjene sin første million, koste hva det koste vil. Vågard Unstad (f. 1986) er oppvokst i Sandviken i Bergen. Han er med i rapgruppen A-laget, er ekkel på Twitter og liker peanøttsmør. Du så ham sist på Tweet4Tweet. 02/2014

41

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG, Bergen, februar 2014  

NATT&DAG, Bergen, februar 2014  

Profile for nattogdag