Page 78

&

MØTER Helle Vaagland

Helle Vaagland mener denne spalten var bedre før da hun skrev den selv. På Dagbladet.no har en fyr skrevet ”hva har en slik pen dame gjort for å få denne jobben”. Ja. Hva har du egentlig gjort? – Jeg har jobbet som journalist de siste tolv-tretten årene. Det er jo derfor jeg har fått jobben selvfølgelig, fordi jeg har blitt en bra journalist.

6

Høy på pæra, Helle? – Nei, men tror aldri jeg hadde fått jobben om jeg ikke hadde vært en god journalist.

1

Akkurat. Du har vel også en del kontakter oppe på Marienlyst ? – Du kan si det sånn siden jeg er fast ansatt der. Et av kriteriene til de som skulle velge ut programleder var at denne personen måtte være fast ansatt. NRK har ikke råd til å ansette noen utenifra.

6 78

8/2010

Vi har hørt at høytstående personer i NRK svartelister frilansere. – Det er veldig vanskelig å få fast stilling i NRK om dagen. Siden jeg slipper å være sjef i NRK slipper jeg også å bekymre meg for å vite noe om disse eventuelle skitne triksa.

6

Hvem er verstingene i bygget? Hvem er den mest høylytte David Brent i kantina? – Jeg tror jeg går glipp av mye sånt fordi nyhetsavdelingen har egen kantine. Jeg innbiller meg at det er mer action der. I den kantinen jeg holder til er det morsomt å se hvem som har klikker. Du har et koselig bord med Dan Børge og han Rike. Nei, han er død. Hva heter han andre sportsfyren?

6

6 1

Scheie? – Nettopp…

Jeg stjal mansjettknappene til Dan Børge en gang. – …Du har også humorguttene som digger hverandre. Homoguttene? – Humorguttene. Bård, Harald og Radioresepsjonen. De bonder veldig. Jeg får en følelse av at de dytter hverandre opp. Det er ikke bare å slå seg ned med hvem som helst.

6

1 1

Er det mye hasj i NRK-bygget? – He he. Har ikke inntrykk av det, nei.

Hvordan er det å ha en jobb der det kreves lisens for å se deg? – Det er jo arbeid på trygd, på en

måte.

6 1

Du er en trydga journalist? – Ja, he he.

Er du for eller imot lisensen? – Det har jeg aldri tenkt på.

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid  

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid  

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid

Profile for nattogdag