Page 38

Fordi det er deg da? – Nehei! Jeg føler meg veldig vanlig. Jeg trives godt nå, har fått en fin vennegjeng, og har beina plantet godt på jorda. Jeg er redd for å bli selvhøytidelig. Selv om jeg blogger er jeg egentlig ikke så glad i å ha fokus på meg. Bank, bank... Onkel Jante Lov kommer for å synge nattasang! Har du kjæreste? – Nei. Er det mange gutter som er etter deg da? – Ikke så mange. Jeg fikk disse blomstene tilsendt på døren i går. Men det er ikke så mange egentlig, i hvert fall ikke i Hønefoss. Så det er få ekle henvendelser? 
 – Fra pedofile tenker du på? Ehm... for eksempel det ja?
 – Nei, faktisk overraskende lite ekle hen vendelser. Men det er mye ekle kommentarer. Det er utrolig hvor frekke folk kan være. Jeg bryr meg ikke lenger om kommentarer. Men det hender det gjør at jeg mister lysten på å blogge. Er rosabloggere hjernedøde berter som ikke har noen tanker i hodet, som du selv skrev en gang? – Mange vil sikkert kunne si at jeg er det. Men nei, jeg synes ikke de er det. De er verre i Sverige. De er dummere i Sverige? 
 – I hvert fall mer blonde. Veldig rosa. Mer sminke. Har du sett den videoen med hun som lager de smattelydene? 
 Ja! Den er syk. Hva mener du er en god rosablogg da? – Der skriver man om tips, bilder, noe morsomt, men ikke for mye tekst. Hvis jeg tenker fra et voksent hode så er kanskje ikke det så interessant, men det er det som gjør en god rosablogg. En dårlig blogg er en kjedelig blogg. At man skriver om at man har spist kjøttkaker til middag liksom. Forstyrrende bakgrunn og mye skrivefeil. Jeg var jo sånn i starten selv, men jeg lærte. Hehe. Jeg har slettet alle mine første innlegg. Får du noen uvenner av bloggingen?
 – Jeg tror ikke jeg har fiender. Men det er alltid noen som skriver dritt. Jeg synes toppbloggere burde være snillere med hverandre. Man er jo egentlig som en familie. Jeg har bare hatt en krangel egentlig, og det var med Ida Wulff. Bloggkrigen, som de kalte det. Men det var vel mer en mediekrig enn en bloggkrig. Det var to innlegg liksom. Hvorfor tror du at du fikk spille på VG-lista?
 – Åh, det er mange som tror at det er fordi manageren min, David Eriksen, hadde brukt kontaktene sine for å få meg frem. Men det var ikke derfor! Jeg ble kontaktet som alle andre artister, og så ja, fikk jeg lov til å spille. Men du skal bli musikkartist?
 – Vi holder på å teste ut og se hva det kan bli til. 
 Hva er dine musikalske forbilder? 
 – Lady Gaga. Fordi hun driter i alle andre. Gjør alt det hun vil, kler seg som hun vil, synger som hun vil. Og Beyonce, fordi hun virker så godhjertet. Hva med bloggingen da, skal du fortsette for evig og alltid? – Det hender at jeg tenker at jeg vil slutte. Men da tror jeg at jeg ville angret på det. så jeg fortsetter til jeg er helt sikker på at jeg ikke vil mer. Men om jeg skulle vært på et bloggintervju og…. 
 Haha! Blogg på hjernen! – …Jeg mener jobbintervju!
 Ok. Så?
… Hva slags kompetanse sitter du på som voksne mennesker skal betale for å høre? – Kan du forklare ordet kompetanse? 
 Noe du vet? – Ja. Det spørsmålet fikk jeg en million ganger da jeg holdt mitt første foredrag. Nå har jeg gjort det fire ganger. Jeg kan prøver å forklare det. Jeg tror det er fordi jeg har et litt annet syn på sosiale medier. Voksne hadde jo ikke internett da de var 14, ikke sant. Jeg har et annet forhold til det. Det er mange voksne som er mer redde for ting de ikke nødvendigvis trenger å være. Selv om jeg er en såpass profilert blogger har jeg ikke opplevd mye ubehagelige ting, som pedofile og sånn. Men det er klart, jeg har jo hørt noen historier om jenter som har chattet med folk og møtt dem og så har det ikke vært så koselig. Men jeg snakker alltid lenge med folk, på chat eller telefon, før jeg møter dem. Det har alltid gått bra. 38

8/2010

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid  

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid  

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid

Profile for nattogdag