Page 36

”Jeg unngår å snakke om funksjonshemmede eller religion” Kjære Voelita, du er Norges største blogger med 60.000 lesere (!) om dagen, hvilket ansvar føler du hviler på dine små skuldre? – Jeg passer på å ikke drite ut noen. I motsetning til en del andre har jeg ikke behov for å skrive dritt om folk. Jeg unngår å snakke om funksjonshemmede eller religion, og prøver å alltid være positiv. Før tenkte jeg ikke så mye på ansvar, men jeg er blitt mer bevisst på det nå. Det var vel da jeg havnet på topplista til blogg.no at jeg ble mer bevisst.
 Men tenker du noe over all makten du har? – Makt? Hmm. Jeg tenker ikke så mye over at jeg har makt. Det viktigste for meg er å bruke bloggen til noe positivt. Jeg skriver om veldedighetssaker når jeg kan. For eksempel katastrofen i Pakistan. Jeg syntes det var rart at jeg bare fant én nyhetssak om det, så jeg bestemte meg for å prøve å gjøre noe for å gi det mer oppmerksomhet. Jeg skrev om det på bloggen og satte opp to telefonnumre. Jeg tror de numrene ble ringt en del ganger etterpå. Hvorfor tror du så mange er interessert i deg? – Jeg vet ikke helt. Det var da topplisten

36

8/2010

på blogg.no tok med rangeringene fra tyve til hundre at folk begynte å legge merke til meg. Jeg tror det også var fordi jeg var den yngste. 
 Så folk liker deg fordi du er ung? 
 – Jeg skilte meg i hvert fall litt ut sånn. Og så hadde jeg veldig mye tid til å blogge den sommeren, så jeg hadde veldig mange innlegg. 
 Hva får man ut av å følge livet ditt? – Jeg får mange mail fra folk som forteller at de har fått bedre selvtillit av å lese bloggen min. Har du et mål med all oppmerksomheten? – Jeg vet ikke enda hva jeg skal bli. Kanskje jobbe i mediebransjen eller noe, som dere, med noe kreativt. Men et kortsiktig mål er at folk skal få bedre selvtillit av å lese bloggen min. Det er så mange som tenker dårlig om seg selv. Som ser seg i speilet og tenker æsj, så stygg! Og så er de egentlig fine og slanke jenter. Jeg har en historie selv jeg. En periode hadde jeg veldig dårlig selvtillit. Jeg var helt alene og hadde ikke mange venner. Men jeg bestemte meg for å være sterk og ikke tenke negativt. Det er blitt bedre nå. Folk oppfører seg ikke manipulerende og dårlig lenger synes jeg.


Føler du noen gang at bloggen og følgerne manipulerer deg? – Jeg har aldri tenkt sånn på det, at bloggen manipulerer meg. Men folk har høye forventninger som jeg føler jeg må leve opp til. Jeg orker ikke lage videoer lenger fordi det tar lang tid å gjøre det bra, fire-fem timer bare på redigering ikke sant, og jeg gidder ikke legge ut dårlige videoer. I begynnelsen var det mange folk i Hønefoss som ikke likte at jeg blogget. Men det virker som de er blitt litt mer vant til det nå. Du har sagt at bloggen din er en dagbok på nett, hvor mye forteller du om deg selv? – På en måte er det en dagbok. Men i en dagbok forteller man jo alt og jeg holder mye tilbake i bloggen. Hva er det du ikke forteller da? – Neeei. Jeg setter grenser på det private. Detaljer, personlige ting. Det er også en del venner som ikke vil være på bloggen, og da respekterer jeg det. Jeg hadde en kjæreste som ikke ville være på bloggen, og da skrev jeg ikke om det forholdet. Google-sjefen uttalte nylig at i framtida vil alle få tilbud om å bytte navn når de blir myndige, så de slipper alt det tullet de slapp ut på nettet som tenåringer. Hva tenker du om det? Tror du at du kommer til å angre på selveksponeringen når du blir eldre? 
 – Det er kanskje ikke så dumt. Men samtidig føler jeg ikke at folk kjenner alt ved

meg. Personligheten min er ikke så tydelig i bloggen. Jeg sier ikke alt. Folk vet ikke helt hvem jeg er. Det er egentlig bare vennene mine som forstår alt på bloggen. Folk kjenner meg hvis de forstår humoren min. Men jeg er helt ærlig og meg selv på bloggen, og tror ikke jeg kommer til å angre noe særlig på det jeg skriver. Hvordan er det å være fjortiss på Hønefoss? – Det er ikke alltid like gøy. Alle vet hvem hverandre er. Og fjortistiden er forferdelig. Jeg gleder meg til å begynne i 10-klasse, jeg håper det blir bedre. At folk lærer å oppføre seg. Hold ut, det blir bedre! Men vil du bli i Hønefoss resten av livet? – Jeg vet ikke. Først må jeg velge hvilken videregående skole jeg skal begynne på. Det er to skoler her på Hønefoss. Pappa jobber som datalærer på den ene, den ligger 50 meter oppi gata her. Jeg tror kanskje jeg skal begynne der. 
 Så du er en pappajente. Hvem er mest populær på skolen da? – Det er rart, i filmer så er det alltid sånn at det er en jente som er the queen bee, men jeg føler ikke at det er helt sånn på min skole.


Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid  

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid  

NATT&DAG Bergen september 2010 - fremtid

Profile for nattogdag