Page 24

”De løp rundt og ropte ”RONKE, RONKE” når de ble henta. Det er vanskelig å overbevise foreldrene om at det ikke kom fra meg. ”

Kenneth Ishak Spiller i: Mossekråke og frontfigur i smått legendariske Beezwax. På egenhånd har han klart å gi ut tre soloplater, og jammen har de ikke slått an i Japan, Spania og USA også. Parallelt har Ishak jobbet fem år i barnehage. Arbeidsplass: Midtstuen Barnehage Hvordan trives du i barnehageyrket? – Dritbra. Jeg hadde arbeidsuke i barnehage på ungdomskolen, og jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med barn. Jeg så opp til de som jobbet der, og syntes det var en fantastisk ting å gjøre. Hva liker du best med jobben? – Innimellom får man til en sinnssykt bra stemning, og man kan få barna til å tro absolutt alt du sier. Jeg hadde ofte egne fortellestunder hvor jeg skapte en karakter som jeg kalte Kaptein Svart. Også har jeg et flytriks som jeg gjør, sånn at det ser ut som 24

3/2010

jeg flyr. Jeg improviserte rundt Kaptein Svart, og sa at hvis de sa noe om ham, så fikk de ikke høre mer om ham. Det var en hemmelighet. Spilte du musikk i barnehagen? – Ped-ledere fra høyskolen hadde fått beskjed om hva barn likte å høre, så jeg prøvde hardt å motbevise det. Jeg er veldig glad i musikk som Flaming Lips, innimellom satte jeg på hiphop. Noen morsomme barnehistorier? – En periode begynte de av en eller annen grunn å rope ”ranke” rundt hentetiden – da jeg var alene med dem. Også gikk det over til ”ronke”. De løp rundt og ropte ”RONKE, RONKE” når de ble henta. Det er vanskelig å overbevise foreldrene om at det ikke kom fra meg. Har du tenkt over at du er med på å forme barnas liv? – Det er en spennende tanke. Det var for eksempel flere barn som ikke hadde sett en mørkhudet person før. Hvis jeg kan gi et godt

førsteinntrykk, er det fint. Det var dessuten spesielt å være mann i barnehage. Yngre jenter var først redde for meg, men da vi ble kjent og de ble trygge, ville de ofte ikke hjem igjen. Mange av jentene var også beskjedne og forsiktige, jeg prøvde å gjøre de tøffere og mer selvsikre. Har barnehagejobben inspirert deg i musikken? – Nja. Jeg jobbet sammen med andre musikere, og brukte mye av tiden på å prate om musikk. Men jobben tvinger deg mye ut, og det er veldig friskt for kreativiteten. Jeg går ikke så mye tur ellers. I hvilken alder liker du barna best? – Fire til fem er favorittalderen, før de begynner å bli frekke og smarte nok til å ta deg på ting. ”Men du sa det forrige uke, jooo...”. Vil du ha barn selv? – Ja, men først må jeg få det jeg driver på med nå på stell. Men navn har du vel tenkt på? – Lupé, syns jeg er ganske fint. Og Olivia.

Jeg har lyst på jenter, tydeligvis. Hvis det blir en gutt, må det bli Nemo. Hvor mange barn skal du ha? – To, i hvert fall. Hvis jeg har råd, kan jeg kjøre på. Har man først har fått to, kan man like gjerne få fire. Hva tenker du om oppdragelse på byen kontra på landet? – Det kommer egentlig mest an på foreldrene og ikke hvor de bor. Jeg ser ofte foreldre med kaffe i den ene hånda mens de snakker i telefonen og skal inn på bussen med barnevogn samtidig. Og så er det de som kaster barnet på armen og skravler og er til stede. Jeg tror det er bra om barna ikke kun har sett Frognerparken før de er fem. Føler du deg forberedt til farsrollen? – Jeg er sikkert bedre forberedt enn kompiser som ikke har tatt i en baby. Men man har heldigvis ni måneder å forberede seg på.

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer  

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer  

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer

Profile for nattogdag