Page 23

”Blir det for mye sukker, blir det anarki. ”

Arne Kjelsrud Mathisen Spiller i: Trommeslager og perkusjonist i Heroes & Zeros, Pay-per-frog, YTO Solreiser. Arbeidsplass: NVH Barnehagen.

”Barn er rocka. De er mye mer rocka enn oss. ” Hvordan trives du i jobben? – Veldig godt. Det er den morsomste jobben jeg har hatt. Jeg liker å jobbe med totalt uavhengige folk som gjør akkurat det de vil. Det er morsomt å se utviklingen deres fra baby-stadiet og oppover, og jeg synes det er spennende å være med på å oppdra de. Hva liker du best å gjøre med barna? – Skifte bleier. Haha. Neida. Men det er ikke så ille som man skulle tro, man tar på

seg barnehageonkelmaska. Men det er bare fett å være med dem, leke med dem, spille lufttrommer og ake. Man blir litt kid sjøl av å være der. Barn er rocka. De er mye mer rocka enn oss. De gjør akkurat det de vil. Hvordan er kidsa i dag? – Det som er fett med de kidsa jeg jobber med, er at de stort sett er seg selv. De har ikke rukket å bli påvirka av alt dritet. Det er en av oppturene ved å jobbe der. Jeg er veldig glad for at det ikke er en Hanna Montana– bølge blant ettåringene. Hører dere mye på musikk i barnehagen? – Jeg jobber sammen med et metallhue som setter på en del. Ellers går det mye i Drømmehagen. Og Torbjørn Egner! Vi synger de samme sangene som da jeg var liten. De er store fans av Karius og Baktus og Nøtteliten, sistnevnte i kombinasjon med en ekornfigur. Henter du noe musikkinspirasjon i barnehagen? – Ikke foreløpig. De to første platene til Heroes & Zeros var ganske dystre, men det

ligger an til at neste plate blir muntrere, så kanskje i underbevisstheten. Tenker du på barna utenom arbeidstiden? – Nei, ikke så mye, men hvis jeg har vært borte en stund, gleder jeg meg til å komme tilbake. Det er ikke sånn at jeg går rundt og tenker på dem på fritida, men av og til kommer jeg på en morsom episode og bryter ut i spontan latter. Går du i crocks? – Hva er det? Stygge gummisko med hull i. – Nei, det gjør jeg ikke, ass. Hjemmestrikka tøfler. Tjukke, tova ulltøfler. Husker de deg hvis du har vært borte lenge? – Ja, men de får nye favourites hvis du har vært borte lenge. Da stikker det litt. Er det sant at det ikke er lov med kake i barnehagene? – Det kommer veldig an på barnehagen. Vår barnehage er ikke sukkerfri, men når det er bursdager tar vi kontroll over snacksen, sånn at ikke en kid får med seg en feit bløtekake og en annen noen stusselige muffins.

Jeg er i utgangspunktet pro mindre kaker. Blir det for mye sukker, blir det anarki. Skal ungene dine får drikke brus? – Ja, de skal få lov til ved spesielle anledninger. 17. mai? – Ja, og julaften, og bursdager. Så du har lyst på barn selv? – Ja. Så mange jeg har råd til. Når da? – Jeg tenker ikke så mye på det, men hvis det plutselig skjer, legger jeg meg ikke ned og griner. Ville du meldt barna dine inn i musikkskolen? – Ja, det hadde vært fett med en trommis, men det er ingen nedtur om det ikke skjer. Hvor vil du la dem vokse opp, i by eller land? – Det er faktisk et sted på landet som står og venter på oss til det passer seg.

www.forex.no

9/2010

23

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer  

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer  

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer

Profile for nattogdag