Page 21

”Når du har akseptert deg selv i en litt for stor, eller enda verre, litt for liten termodress, da tåler du det meste.”

Barnehageboogie

Sannsynligheten er stor for at du på et eller annet tidspunkt har fått bleia skifta av en ung kar med langt hår, Kurt Cobain-komplekser og et satans musikkmojo. Muligens het han Frode og var trommis i et middels kjent 80-tallsband. Kanskje ble morra di litt ekstra klam når hun henta deg i barnehagen, litt på samme måte som du to tiår senere blir småtent av å tenke på at en bråtøff musiker faktisk kan være like flink med barn som han er med sin Fender Stratocaster. Natt&Dag har pratet med musikermenn som jobber med unger.

TEKST CECILIE AURSTAD & MARI A. KARLSSON FOTO/AD MARTE KONRADSEN & JENNY SOLEM VIKRA

Ådne Meisfjord Spiller i: Fulltids barnehageonkel, DJ og frontfigur i 120 Days. Spiller nå også fast i plateaktuelle Serena Maneesh. Pendler mellom spillejobber i New York og barnehagejobbing i Oslo. Arbeidsplass: Sofienbergparken Barnehage. Hvorfor begynte du å jobbe i barnehage? – Musikere er kjent for å tjene jævlig lite penger, så det var hovedsakelig derfor, men jeg ble glad i de derre ungene og det er en ganske kul jobb. Også tror jeg det er veldig sunt. Som musiker blir man fanga i en sånn boble, der man tror det er det som er hele virkeligheten. Barnehagejobben er en grounding experience. Ungene driter i hvilket band

du spiller i bare du kan ”Bæ bæ, lille lam” på gitar. Hva liker du best å gjøre i barnehagen? – Det kommer an på dagsformen. Noen dager er det digg å sitte og tegne med jentene, mens andre dager vil jeg herje. Jeg pleier å synge også, men liker best å sette på musikk og danse med dem. Jeg er DJ i barnehagen også. Hva går det mest i? – Mye 60-talls girl-groups, som Martha Reeves & the Vandellas og Shangri-La. Og ambient når vi skal roe ned. Går det andre veien? Inspirerer barna deg i musikken? – Njæ. Kanskje neste plate blir en sprudlende barnesak. Det er sånne tanker som kommer når man ikke får sove om natta: ”Kanskje jeg skal lage en barneplate.” Du kan ikke være spesielt selvhøytidelig som barnehageonkel? – Det gjelder bare å komme over termodresskneika. I forhold til coolness, er det en slags breakthrough. Når du har akseptert deg

selv i en litt for stor, eller enda verre, litt for liten termodress, da tåler du det meste. Hvis barna er grinete, har du noen knep? – Det beste trikset er om du kan spille munnharpe, det blir litt sånn: ”Åååh, jeg savner mammaen min... Hva faen er det som skjer? Det kommer lyd ut av munnen din!?” Er det noen ganger du holder på å klikke? – Det skjer oftere at jeg later som om jeg er sint enn at jeg faktisk er det. Går det an å ikke like et barn? – Er du anlagt for ikke å like folk, kan du ikke jobbe i barnehage. Hvis du begynner sånn med unger, er du litt borderline -psykotisk. Når er barna på sitt søteste? – Jeg liker treårsalderen veldig godt. Er ikke det trassalderen? – Jo, men når de ikke trasser i treårsalderen. Man begynner å se personlighet i ungen, konturene av noe annet enn en baby som er avhengige av andre. Tipper det blir en del sene kvelder som musiker. Har du vært bakfull på jobb?

– Det er to grunner til at man ikke er bakfull på jobb. Det er ikke lov, og det er helt jævlig. Tenk deg skallebank med 17 unger du må ta deg av og skifte på, som hyler og skriker og begynner å grine. Det går ikke. Har du lyst på barn selv? – Ikke i år. Har du tenkt på noen navn om det skulle skje? – Familien min har tradisjonelle norske navn, så jeg må bare slenge meg på det kjøret og kalle dem Ask eller Embla. Vil du ha barn i byen eller på landet? – Tror begge deler kan funke. Har sett eksempler på at det har blitt folk av begge. Har du gjort deg opp noen tanker om oppdragelse? – Hahaha! Jeg trodde aldri jeg skulle komme til å si dette, men: Klar grensesetting er viktig i barneoppdragelsen. Ellers tror jeg på kjærlighet og omsorg.

9/2010

21

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer  

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer  

NATT&DAG Oslo mars 2010 - jentenummer

Profile for nattogdag