Page 58

a

Fredag 04/06

Lørdag 05/06

(2 etg)

(1 etg)

Lucky LK

Torsdag 10/06

Fredag 11/06

(2 etg)

(2 etg)

Øreåsen Sellouts!

(1 etg)

Captain Charizma

NORWEGIAN WOOD Frognerbadet, 10. – 13. juni Normalt finner vi fnisete, kvisete fjortiser på Frognerbadet, men når juni nærmer seg, forvandles utebadet til en flott festival med stikkordene ”de gamle vet best”. På toppen av kransekaka jublet vi høyt på kontoret da legendariske Van Morrison (Them) og Jackson Browne ble annonsert i årets line-up. Den store praten oppstod derimot da monsteret Mastodon og ringrevene i Raga Rockers ble booket inn på én og samme dag. Noe schizofrent, men sånn skal nå en festival være. Se opp for barnevogner og pass på å ikke tråkke på pikniklunsjen til Giske.

1 1

Øyafestivalen & Lot Lot pres.: Øya Open

Floating Points (uk/Eglo) Deadboy (uk/Numbers) Tore Jazztobakk (Ost & Kjex) Three Times Dope (no) Lørdag 19/06

Fredag 18/06

(2 etg)

FEStIVALER

(1 etg)

Lørdag 12/06

Are Vatnøy - Bajass slippfest

Torsdag 17/06

(2 etg)

Olle Abstract Dj Breakneck

(1 etg)

(1 etg)

Global

Dj Muriazz

Fantometklubben

Torsdag 24/06

Fredag 25/06

Lørdag 26/06

(2 etg)

(1 etg)

(1 etg)

No. 1 Station TBA

Juicy & Bitch Boys pres.: KINGDOM (us/Fool’s Gold/ Night Slugs)

EXTREMA OUTDOOR Kalvøya, lørdag 26. juni Lørdag 26. juni braker det løs med utendørsfest på Kalvøya utenfor Oslo. Nei, verken Neil Young eller Teenage Fanclub kommer, men det gjør konseptet Extrema. Extrema – fra nordvest-Europa et sted – har de siste årene opplevd stor suksess som omreisende konsept. Deres evne til å forvalte elektronisk musikk; og vilje til å glede festglade folk ute på en svingom, står ikke tilbake for landslagskollegen Junkie XL. Festivalen pakker samtlige semitrailere, tar med seg full produksjon og en finfin booking man normalt bare opplever på mørke svette klubber. Vi nevner noen: Booka Shade, Carl Craig, Mauro Picotto, Ferry Corsten, samt våre egne godgutter Nils Noa, G-HA, Olanskii og en haug andre.

2 1

Dattera til Hagen

Juni

www.dattera.no

eldste er den også. Som vanlig er programmet spekket med hundrevis av artister i alle former, farger og fasonger. Ikke de virkelig store navnene denne gangen, men med Prince (!) på plakaten er det bare å justere sommerkalenderen og skaffe seg billett sporenstreks. NORWAY ROCK FESTIVAL Kvinesdal, 7. – 11. juli Hå hå! Høy harryfaktor fra en annen verden, men du og du for en imponerende line-up festivalen har snurpet sammen etter drøyt fire år som Norges svar på Sweden Rock Festival. Mye klamt tullball mellom slaga, men Motörhead, Megadeth, Queensryche, Enslaved, Purified In Blood og Sebastian Bach alene er verdt turen ned på sørlandet. Skinnvest til folket!

6 1

OSLO LIVE Oslo, 14. – 17. juli Våre venner i Oslo Live kliner til igjen etter fjorårets braksuksess (sett bort i fra stormen fra HELVETE under Silver-gigen). Nytt i år er økt billettpris: 200,- for dagspass og 750,- for festivalpass. Et hån mot musikken om du ikke setter av helgen til fest, moro og musikk ute på Kontraskjæret denne langhelgen. Se festivalavis-bilaget for mer informasjon!

7 1

BUKTA Tromsø, 15. – 17. juli Musikk til folket i nord også, enda bedre: Buktafestivalen. Programmet i år (som året før) består av hårete rock, slik de liker det der oppe. Langt i fra noe gæli med det, for hvem kan motstå Dinosaur JR, The Sonics, Clutch, Big Bang, John Olav Nilsen & Gjengen og Juliette Lewis i episke omgivelser fritt for flåsete storbymentalitet? Nettopp.

8 1

SLOTTSFJELL Tønsberg, 15. – 17. juli Det er fint lite som slår sommeren i idylliske Tønsberg, og som med alle kriker og kroker i det ganske

9 1

HOVE Arendal, 29. juni – 2. juli Hovefestivalen slet med heftig turbulens, før den rakk å etablere seg skikkelig. Heldigvis fikk de ryddet opp i rotet og reiste seg som ”Hove nr 1 i Europa”, slik den britiske avisen The Daily Telegraph skrev. Hurra! I år består programmet av en overraskende stor andel hard musikk (les: metal) og en god dose norske band. Godt, godt. Utover det var det nok mange som fikk kaffen i halsen da selveste Nas med Damian Marley ble annonsert. Big ups, Hove!

3 1

KONSERTPROGRAM JUNI Fre 4 Juni

Lør 12 Juni

Lør 19 Juni

DEAD ELVIS & HIS ONE MINIPOPFEST! ONE NIGHT ONLY! POPFEST PRESENTERER LIVE MAN GRAVE (US) + ONE MAN DESTRUCTION PÅ REVOLVER: LE MAN AVEC LES LUNETTES (FR) SHOW (UK) cc: 80 kr Doors 20.30

cc: 60 kr Doors 21:30

Tors 10 Juni

Tors 17 juni

DJ-MARATON FOR DYRS FRIHET cc: 50 kr Doors: 21.00 Tors 24 Juni

MR SHANKLY’S SOCIAL CLUB PRES.

GANGLIANS (US)

FITTETJUVANE

cc: 100 kr Doors: 21.30

- bandet fra Bikubesong cc: 100 kr

Fre 11 Juni

LAMPA BRENNER VOL 3 MASSELYS KONSERT + DJ’ING + GJESTE KONSERT

Fre 18 juni

STRANGE DAYS Doors: 21.30

SUBDIVISION DUBSTEP NIGHT Fre 25 Juni

MIDSOMMARFEST!

Fest på uteserveringen, dans runt midsommarstång, grilling, øl, drinkar och festligheter!

cc: 100/60 kr Doors: 21.30

no

6/2010

Grols

ch

w på

ROSKILDE FESTIVAL Roskilde, 1. – 4. juli Det ble sagt en gang at Roskilde er en eneste stor konsentrasjonsleir for sommerkåte fjortisgrungere med Shangri-La-skjerf rundt hodet, en kasse Tuborg på slep og ei litta ei på innerlomma. Mulig det, men Roskilde er unektelig Europas beste festival på de fleste punkter. Nordens

5 1 design: www.christinmalen.com

et og

58

fo

r in

Me

Ann Mr Senhver på k hankly søndag: på m jøkkene ´s Socia ugge t. Th l Clu b e . Gr atis Smiths 21-0 3. på anleg g

o. osl

r

lve

vo

LOST WEEKEND Askøy, 5. – 7. August Lost Weekend ligger på Askøy, i havgapet et lite stykke utenfor Bergen. Igjen må vi si at omgivelsene i seg selv er verdt turen hit. Om du er så heldig og er spillende artist på årets festival, gled deg til båtturen inn til festivalområdet. Etter konserten kan du bokstavelig talt hoppe fra scenen og ut i vannet for å renske av deg all rockesvetten. Program ikke klart i skrivende stund.

10 1

ØYA Oslo, 10. – 14. august Vi sier som vi sa i fjor: Hva er det å si om Øyafestivalen som ikke har blitt sagt før? Takk Allah for at noen stepper opp og arrangerer verdens beste festival rett utenfor døren til oss Oslofolk. Mulig det bare er lykkerus, men programmet blir bare bedre og bedre for hvert år som går. I år gleder vi oss stort til å se Iggy & The Stooges, Serena Maneesh, Pavement, Tony Allen, Trash Talk, Baroness, La Roux, LCD Soundsystem, Lillebjørn Nilsen og 1349 blant et hav av gull og glitrende diamanter.

11 1

PSTEREO Trondheim, 20. – 21. august Først må det sies at Norges svar på Bruce Springsteen, Åge Aleksandersen Og Sambandet, skal spille på årets Pstereo. Så må vi nevne Israelvis, 90-tallets symbiotiske trønderrockflaggskip: Delvis utskjelt, delvis genierklært. Pstereo arrangeres nede på marinen ved Nidelva i det som gjerne omtales som fantastiske omgivelser.

12 1

Dorrians gym.

4 1

cc: 50 kr Doors: 22.00

.re ww

STORÅSFESTIVALEN Storås, 30. – 31. juli Storåsfestivalen er Trøndelags svar på Roskildefestivalen, bare ikke like mye tjall, men plenty av nakenhet og gjøgleri (på en god måte). Altså, det nærmeste man kommer hippiekultur her til lands. Du kommer også inn gratis om du har vært så smart at du har tatovert festivalens (forferdelige) logo på kroppen. I skrivende stund er ikke det helt store programmet spikret, men vi håper i alle fall badestampene er på plass i år også.

land, arrangeres det festival også her – på toppen av et majestetisk slottsfjell midt i byen. Dette tatt i betraktning har festivalen en variert og god musikkprofil som spenner fra streng avantgarde jazz til amerikansk liste-hiphop til pop av ypperste klasse. Aller mest gleder vi oss til å se de populære lokalheltene i Jaga Jazzist og Shining, Obs, obs: Se etter NATT&DAG på årets festival.

HOLE IN THE SKY Bergen, 25. – 28. august Uuugh! Dere som har fulgt med NATT&DAG det siste året, vet at hardere saker sakte med sikkert har fått innpass i form av anmeldelser, intervjuer og lignende. Derfor er det selvskrevent å ha Hole In The Sky i en festivaloversikt: Norges – om ikke Europas – feteste metalfestival med fokus på black – og death metal. I år, som året i forveien, har de overgått seg selv. Vi bøyer oss i støvet: Urfaust, Grave Miasma, Obituary, Watain,

13 1

Dead Congregation, Cathedral (foto), Venom, Repugnant, Suffocation, The Devil´s Blood, Obliteration… listen er lang. Som om ikke det er nok, venter vi alle spent på en to-be-announced headliner. Vi holder pusten og krysser fingre på… du vet… Dette er kun et knippe av åretsmange festivaler. Gå inn på www. nattogdag.no for full oversikt.

FESTIVALER: ANDREAS TYLDEN

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Oslo juni/juli 2010 - musikk og festival  

NATT&DAG Oslo juni/juli 2010 - musikk og festival

NATT&DAG Oslo juni/juli 2010 - musikk og festival  

NATT&DAG Oslo juni/juli 2010 - musikk og festival

Profile for nattogdag