Page 52

UtELIV MUSIKKFEST 2010 5. juni Endelig er det musikkens dag igjen! Vet ikke helt hvorfor de måtte bytte til det inn-med-teskje-kjølige protokollnavnet MUSIKKFEST, men da vet vi i hvert fall med hundre prosent sikkerhet at det er snakk om to ingredienser vi alle kan fortære med glede: Kunstformen Musikk og moroas-

DJ SERGE VILLA 11. juni Serge eier og driver Clone. En av verdens beste platesjapper og label med base i Rotterdam. Kjente labelskikkelser teller blant andre: Legowelt, DUPLEX, dexter, Alden Tyrell og ADULT. Mørk, tøff, skitten, slem og barsk electro er bare én av mange dimensjoner og sinnsstemninger han mestrer. Vi gleder oss. No joke.

2 1

1 1

pektet Fest. Slått sammen. Ikke gresskarjogging eller beibigrilling, men musikkfest altså! Og legenden har virkelig vokst seg stor med over 30 scener i år: Alt fra kvinnescene på Blitz til ulike klubbkvelder på Dattera, Fugazi

og Villa, via alternativ rock på Grünerløkka og en egen metallscene. Herligheten er som alltid gratis og ifølge YR skal det bli 48 grader og strålende sol mens det er snøstorm i Tromsø, så ta med solcrème.

PSYTRANCE PÅ DESTINY CAFÉ 10. juni Tenkte vi skulle slå et tafatt golfslag (med én arm) for sjangeren som befinner seg absolutt lengst bort fra alt det de coole kidsa noen gang kommer til å smøre inn i den indieinfiserte og kredintoksikerte hjernen sin. Psykedelisk trance er omtrent like sexy som gamle dreadshippier på speednedtur, men har til gjengjeld en opplagt fordel: Vi har ikke sjekket det på eeeeeevigheter. Kanskje finnes det masse nytt kult! Destiny Café vinner kudos for klassisk strippernavn og adresse i Oslos minst koselige: Skippergata. Skippere & strippere – får det ikke mer psytrance enn det.

4 1

NEW YOUNG PONY CLUB BLÅ 15. juni Downloada akkurat den nye skiva som er, ganske kul. Helt ok. IF I SAW YOU GUYS ON CHAT ROULETTE I’D BE LIKE NEXXXT!

3 1

SKEIVE DAGER PARADEN 26. juni Nå har altså de homofile fått innvilget parade over det vidstrakte Grønland der alle de blodtørstige homohaterne venter på dem med balltre, brannbomber og skjellsord! Hvordan skal dette gå?! Nei kjenner vi glade sommer-Oslo rett, går dette helt sikkert fint. Noe annet ville vært skammelig. Vi krysser fingre og peniser og gleder oss også til klubbprogrammet som forhåpentligvis inneholder masse Diva house, Handbag, noe oldschool gay jacka stomping clubanthems… bare et eller annet enn Lady Gaga. Pleeeease!

FEM I BAGGEN MED MATTIS WITH Mattis kjører forøvrig Lot Lot på Øya Open på Dattera 12. juni. Musikk i begge etasjene og CC er gratis! Floating Points, som nevnes under, headliner oppe, mens albumaktuelle Tore fra Ost&Kjex varmer opp. I første etasje spiller Deadboy som mekker UK Garage-inpirerte låter ispedd elementer fra house, r&b, techno, funky, grime, whatever. Han blir i hvert fall hyppig spilt av storheter som Joy Orbison, Kode9, Martyn, Ikonika og Modeselektor. Vi gleder oss! 1. Axel Boman- Purple Drank – Pampa Records Chopped & screwed housemusikk fra en ung stockholmer. Gir liv til den ikke altfor åpenbare linken mellom Houston og Detroit. Ute på DJ Koze’s flotte nye label Pampa. 2. Levon Vincent – A melody Abstrakte og vakre melodier over råe trommebeats. Potent og destillert techno, og en av de få gode houseprodusentene som kommer ut av New York om dagen. Spiller fredag under Oslo Live på Villa. Anbefales.

liker når folk snakker til meg og spør hvor jeg er fra, bare ha hyggelige samtaler med folk er topp hygge når man er bartender. Etter hvert lærte jeg noe mer norsk og kunne stotre meg frem. Problemet i Norge er at det ikke er lov å drikke på jobb. Å være nykter og samtidig svare på de irriterende samme spørsmålene av typen ”Hva gjør du her i Norge da?” Pain in the ass… N&D: Hva gjør du her i Norge da? Ed: Bra spørsmål, Andreas. Jeg flyttet fordi jeg ikke likte meg i Australia. Jeg ville dra et sted det var kaldt, men ikke til England. Et sted det var utfordrende språkmessig, men ikke umulig slik som Finland. Jeg ville dra et sted med rik tradisjon og kultur, et sted det var stylish og suksessfullt… nordmenn er veldig imøtekommende og smigret over at jeg valgte landet deres. N&D: Vi er vel alle bare litt amazed over at du valgte å komme hit, men jeg ble smigret av at du sa vi var smigret. Hvem er de verste barkundene? Ed: Nok et supert spørsmål.

Dude, jævla amerikanere er alltid irriterende. Drita vestkantgutter. Drita vestkantjenter. Jeg feiret forresten 17. mai her i Perth! Jeg var regelrett stolt over å ha bodd i Norge… Gjorde du noe nice? N&D: Nja, men jeg hadde i hvert fall en fin sennepsgul skjorte og ny dress. Kjæresten min hadde på seg bunad, så vi gjorde litt narr av henne. Ellers lagde vi svimerker i flagget og drakk veldig mye øl. Jeg tok paparazzimengder med bilder og spiste vegetarmat på en koselig fest. Sovnet klokken ti. Jeg husker forresten at du intervjuet en Svane på Hove i fjor. Hvem er det rareste menneske du har servert? Ed: Erick Ellectrick N&D: Haha Ed: Jeg husker svanen Miranda. Hun var nydelig. Skulle ønske jeg tok nummeret hennes. N&D: Hun var deilig. Litt hvit da. Ed: Jeg liker dem hvite, høflige og bleke som månen på en månelys aften. N&D: Må være vanskelig å finne i sunny Australia. Kom snart, vi savner deg!

5 1

INTERVJU MED EDWARD RAISON Forhåpentligvis bartender på Revolver også denne sommeren! Ed kommer hjem til Norge 4. juni. NATT&DAG: Hvordan er det å jobbe som bartender i Norge vs Australia? Ed: Nordmenn er mye hyggeligere og mindre dumme enn australiere. De vet som regel hva de vil ha og trenger ikke stille idiotiske spørsmål av typen ”er dette en tørr hvitvin” eller ”hva

7 1

52

6/2010

går bra sammen med gin?” ”like… duh, tonic you dick…”. Men når det er sagt, australske jenter fløter mye mer, med meg i hvert fall. Kanskje jeg ikke er søt nok for norske jenter. N&D: Du er søt nok for meg. Fortell meg om den beste kvelden på Revolver. Ed: Hmmm. Kvelder hvor det generelt er busy. Mye bra stemning, bra musikk. Busy men ikke ”mental”. Jeg prøver å tenke på en spesifikk kveld, men jeg elsket virkelig alle sammen i fjor. Jeg

6 1

3. Floating Points – Shark Chase Sam Sheperd aka FP har bare tre EP’er bak seg men har på den tid rukket å gi ut noe av den mest interessante musikken på veldig lang tid. Låtene oser av teknikk, musikalitet og referanser til det beste fra househistorien: fra Model 500 til Theo Parrish. Se han som nevnt 12. Juni på Lot Lot’s Øya Open. 4. Space Dimension Controller – Journey To The Core Of The Unknown Sphere (Kyle Hall Remix) To av elektronisk musikks mest spennende unggutter går sammen. Første fruktene av vennskapet mellom en Warp-besatt ire på 19 år og Detroit wizkid Kyle Hall. Kyle Hall spiller forresten Lot Lot’s Øyanatt på vår Hyperdub kveld. 5. Sergio Santos & Tanner Ross – G Things En rullende massiv låt fra to Boston-produsenter. Tanner er protegeen til Claude VonStroke og har allerede en skive bak seg som Voodeux. Spennende og velutdannet musiker som jeg gleder meg veldig til å sjekke mer av.

EKSKLUSIVt SOMMERDRINKtIPS FRA EDWARD RAISON

Ballantine’s bærsymfoni

4 cl Ballantine’s 4 bringebær 4 blåbær 1 bs vaniljesukker 2 cl sitronsaft Topp med eplemost Drinken lages i ett stort whiskeyglass. Mudle bringebær og blåbær sammen med vaniljesukker og sitronsaft. Fyll opp glasset med knust is. Hell på Ballantine’s. Rør drinken. Pynt med blåbær og bringebær. UTELIV: ANDREAS FALKENBERG

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Oslo juni/juli 2010 - musikk og festival  

NATT&DAG Oslo juni/juli 2010 - musikk og festival

NATT&DAG Oslo juni/juli 2010 - musikk og festival  

NATT&DAG Oslo juni/juli 2010 - musikk og festival

Profile for nattogdag