Page 58

KUNSt UKS Tarje Eikanger Gullaksen 20. - 29. august Tarje viser to arbeider på UKS, Unfinished symphony, nylig vist i Berlin, og verket Two trees som er helt nytt og blir vist for første gang. Two trees består av to 16 mm projeksjoner av to trær, det ene treet i Hangzhou, en gave fra Richard Nixon da han møtte Mao i 1972. Det andre treet står utenfor Mahabodi-tempelet i India og skal formodentlig være plassert på samme sted som Buddha opplevde oppvåkningen. Unfinished symphony er et filmatisk portrett av en rekonstruksjon av laboratoriet til psykiater, psykoanalytiker og forfatter Wilhelm Reich.

1 1

OSLO KUNSTFORENING Preben Holst / Things that Never Happened and Other Stories 14. august – 05. september – Jeg skal bare gå av sykkelen her… sånn. Tittelen er Things That Never Happened and Other Stories, det er tittelen på mange serier som jeg lager nye kapitler til

3 1

Så det er en blanding av nytt og gammelt? – Ja det er det, en blanding av tre forskjellige serier, fotografier, noe video, og objekter. Også blir det sannsynligvis en hytte der inne jeg har tenkt å bygge. En barne-hytte i full størrelse, som et slags dukkehus, men litt mer rått, ikke av typen folk har i hagen, nærmere typen man kan finne i skogen. Det blir rundt tolv bilder til sammen, og antakeligvis to videoer. Både landskapsbilder uten mennesker, og noen andre som er litt mer portretter, hovedsaklig av barn. Jeg har holdt på med prosjektet ganske lenge, og dette er et utvalg av en større gruppe arbeider. Litt av greia er at jeg kan lage en ny utstilling med nye problemstillinger og vinklinger, og det kan hete det samme. En annen ting, dette nummeret har et fokus på sport, er du interessert i fotball VM eller Tour de France? – Haha, jeg ser ikke på noen sport, ingen i det hele tatt. Haha, det er bra for det gjør ikke jeg heller, men du fikk kanskje med deg hvem som vant fotball VM? – Tilfeldigvis da den filmen jeg så på var ferdig så kom jeg over de siste tre minuttene av ekstraomgangen. Så jeg fikk med meg målet, det er alt jeg så av VM.

SOFT Hanne Frey Husø - Morfologi om morgenen 5. august - 5. september – Jeg skal vise en animasjonsfilm som er en blanding av dukkefilm, tegnefilm og stillbilder. Klassisk animasjonsfilm kan du si, ikke 3d studio max, altså ikke digital. Du jobber med 3D også? – Nei det gjør jeg ikke. Jeg jobber kun statisk enn så lenge. Det er komponert akustisk originalmusikk til filmen med tuba, trekkspill og ukulele. Scenografien, dukkene og tegningene fra filmen er arkivert i utstillingslokalet.

2 1

KUNSTNERFORBUNDET 12. august - 12. september Utstillinger med Per Ung, Stian Kluge / Steffen Håndlykken, Anne Line Sund, Joachim Cossais. – Det er fortsatt ikke helt klart hvordan utstillingen vil ende opp, sier Stian Kluge. – Vi arbeider med det nå og har noen alternativer. Så det er litt vanskelig å si noe særlig på dette tidspunktet. Tittelen er «bar to MAY uf», det tar utgangspunktet i en bibelsk skikkelse som heter Bartimaeus, og er en slags forkrøplet lydskrift av det. Bartimaeus var en blind person som fikk synet tilbake av Jesus. Vår greie kretser forhåpentligvis ikke så mye rundt det stadiet, men dreier heller om den steinen eller det mineralet som heter pyritt som til forveksling er veldig likt

5 1

58

7/2010

gull, det er det som har blitt kalt narregull. Som folk har forvekslet med gull, men som er verdiløst i forhold til gull. Forøvrig startet Kluge & Håndlykken nylig det kunstnerdrevne galleriet 1857 som i slutten av august huser bøker fra den årlige designprisen «The Most Beautiful Swiss Books«. Av 411 nominerte bøker ble 30 stykker valgt ut som «2009’s most beautiful Swiss books». Joachim Cossais: – Jeg er ikke ferdig med å lage ting, men i korte trekk; det blir i hovedsak maleri, det er på en måte en museal variant med enkeltarbeider, det er ikke noen type konseptuell hatt på hele prosjektet. Det er enkeltstående arbeider, maleri og noen små skulpturer. Jeg ble invitert til å være med for ikke så veldig lenge siden, så jeg har

tatt det litt på hælen. Jeg hadde en utstilling på GAD samtidig da jeg fikk invitasjonen, og kunne ikke si nei til Kunstnerforbundet. Jeg vet ikke om jeg skal gå inn og analysere mine egne arbeider, det er på en måte ikke… Hehe neida du skal få slippe det. En annen ting, det er et fokus på sport i dette nummeret av N&D… – Jeg har malt han Muammar al-Gaddafi. Jeg vet ikke om han er spesielt sportsrelatert, han eier sikkert noe fotballag eller et eller annet. Sport altså, det er steinskulpturer, det er ikke noe særlig sportsrelatert i utstillingen, men som alle andre er jeg veldig interessert i fotball akkurat når det er VM. Utover det er det vel ikke så mye sportsinteresse hos meg utover at jeg har fektet og drevet med frisbee golf.

GALLERI KNEKT I de tidligere lokalene til Galleri Bastard (drevet av Anders Smebye) har ett nytt kunstnerdrevet galleri funnet seg til rette. Mickael Marmann forteller at galleri Knekt vil være et fleksibelt prosjektrom i Oslo som satser på unge kunstnere. – Et av målene er å legge til rette for samarbeidsprosjekter mellom yngre og mer etablerte kunstnere. Det kommer også til å være rom for andre prosjekter, som debatter, filmvisning og forelesninger. Foreløpig er tanken å holde åpninger i helgen, for deretter å ha galleriet åpent en ukes tid i etterkant. Jeg kan røpe at det vil bli utstillinger med blant annet Frode Markhus, Nina Skarsbø, Kristian Skylstad, Frido Ever, Hans Christian Skovholt. Foreløpig vil informasjon om kommende utstillinger være å finne på underskog og facebook, også er det en blogspot-side underveis. Forresten, det er et fokus på sport i dette nummeret, har du fulgt med på fotball VM? – Jeg er ikke noen super fotballentusiast, jeg ser på fotball, men uten å skjære av meg håret hvis laget mitt taper, hvis du skjønner. Høydepunktet eller snarere bunnen under VM var vel grisespillet til Holland. Tour de France er jeg ikke særlig interessert i bortsett fra dopingskandalene som kommer i etterkant.

4 1

Alle barna dro til England, unntatt Cliff, han dro til Tenerife.

FOTOGALLERIET Dark Currents (Johan Bergström, Mårten Lange og Signe Vad) 19. august - 26. September – Galleri Melk har nå eksistert i ett år, sier Bjarne Bare. – Så det er en blanding av at vi feirer vår ettårsdag som kunstnerdrevet galleri og at vi trer inn i en mer etablert institusjon. På MELK har vi holdt fokus på skandinavisk, men vist mest norske kunstnere. Nå har vi invitert to svensker og en dansk fotograf som vi tror kommer til å blæste i nær fremtid. Felles for arbeidene til de tre er et dystert, men samtidig naivt og humoristisk tema.

6 1

KUNST: HANS CHRISTIAN SKOVHOLT

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Trondheim august 2010 - sport  

NATT&DAG Trondheim august 2010 - sport

NATT&DAG Trondheim august 2010 - sport  

NATT&DAG Trondheim august 2010 - sport

Profile for nattogdag