Page 56

UtELIv I skrivende stund plasker det ned i Trondheim by. På dagen er gatene er fylt med pensjonister fra Sør-Europa og store familier fra Nord-Sverige. Når det blir kveld, blir det kveld, og så blir det med det. Byen er dau. Det finnes ikke folk. Det finnes ikke konserter. Utenom noen hederlige unntak skjer det faktisk ingenting. Da er det godt å vite at det snart er august og Pstereo. Du har sikkert fått med deg at Robyn, Dum Dum Boys, Åge og John Olav Nilsen med gjeng kommer, men hva med klubb:Pstereo-konsertene? Her får du en oversikt over klubbkonsertene du burde få med deg: SERENA MANEESH 20. august. Byscenen, 150,- (festivalpass), 200 forsalg, 18 år. Serena Maneesh er fantastisk på plate, og heldigvis, for deg om du tar turen på Byscenen denne kvelden, enda bedre live. Innadvendte, men mer høylytt enn et gjennomsnittlig metalband droner de videre på låtene fra sine fra det selvtitulerte debutalbumet og årets SM2 - Abyss in B Minor. Medlemmene har fartstid fra blant annet The Loch Ness Mouse, Silver og 120 Days, noe som kanskje er grunn nok til å ta turen om du har sett noen av de nevnte live før. At de har hatt spillejobber med Oasis, Arctic Monkeys og Nine Inch Nails er jo på grensen til sell-out og egentlig ikke hvert å nevne, eller?

1 1

BEARDYMAN 20. august. Brukbar/Supa, 00.30, 40,(festivalpass), 80,- forsalg, 20 år. Beardyman er en beatboxer, en sabla god beatboxer. Han er faktisk to ganger britisk mester i faget. Live utvider han repertoaret med noen elektroniske dingser og vips så har du hysterisk og morsom underholdning du samtidig kan danse til. Du tror kanskje at beatboxing kan bli vel smalt for danseglade trøndere, men Beardyman ser ingen begrensing og har opptrådt på blant annet BBC og selveste Glastonbury. Børst støv av mp3-samlingen og varm opp med Rhazels «If your mother only knew»!

2 1

THE CUMSHOTS 21. august. Storsalen, 150,(festivalpass), 200,- forsalg, 18 år. Det er noen år siden The Cumshots «turnerte» Trondheim, siden den gang har de tatt noen store steg fram og til siden. Bandet med Kristoffer Schau aka Max Cargo i spissen har levert en av de beste klubbkonsertene undertegnede har sett (Storås utested, 2007). På By:Larm i år var de mer pompøse en Donkeyboy, men det er da ikke bare negativt. For når refrenget til I Drink Alone (tidenes hyllest til hjemmealenefylla) sparker i gang, skal de få lov til å gå over i deilig heavy metalmodus.

3 1

BC 20. august. Blæst, 00.30, 100,(festivalpass), 150,- forsalg, 20 år. Glem Sivert Høyem, helt seriøst ikke mas mer om at han har Norges mannlige beste stemme. Det han har er nemlig Norges kjedeligste stemme. Innehaver av Norges beste røst er snarere Hr. Andreas Elvenes. Når du får servert stemmen hans sammen med BCs mørke disco-synthpop kan jeg banne på at du får et fandenivolsk smil om munnen. BC spiller låtene Depeche Mode var for rusa til å skape, med stemningen til to musikalske ytterpunkter i Joy Division og Sunn o))). Dette kan utvilsomt bli en av festivalens høydepunkt.

4 1

56

7/2010

SOCIAL SUICIDE + DOMINIC 20. august. Fru Lundgren, når konsertene på Marinen er ferdig, 70,(festivalpass), 100,- forsalg, 20 år. Social Suicide er Norges mest lovende hardcoreband. De er unge, kristne og ekstremt dedikerte. Live blir de triveligste gutta fra Bergen til et kollektivt oppkast av faenskap. De spiller tightere enn de mer erfarne bandene i klassen og Sondre på vokal har en screamovokal som er minst ti ganger så stor som den tynne kroppen sin. Musikalsk ligger de et sted

5 1

mellom Converge og Gallows. Og selv om navnet tilsier noe annet er de ikke i nærheten av noe dølt metalcore-oppgulp. De kommer med debutskiva i høst og skal varme opp for nevnte Gallows på Garage 21. august. Dominic representerer en litt mindre aggressiv del av hardcoren. Likevel er mye av låtmaterialet komplekst og mørkt. Samtidig har de en unik evne til å snike inn melodier i låtene uten å virke pop-flørtende eller platte. I fjor slapp de andreskiva Nord på Fysisk Format (sjekk ut

LP-utgivelsen for et av historiens vakreste cover laget av Kristoffer fra Kaospilot). Nord er en seigere utgave av Dominic enn hva de har vist på tidligere utgivelser, men utvilsomt mer helstøpt. Helstøpte er gjengen fra nord også live, de har turnert Europas bakgater i mange år med suksess. Lungrens blir en lekegrind denne kvelden. Banna bein.

UTELIV: TETE

Profile for NATT&DAG

NATT&DAG Trondheim august 2010 - sport  

NATT&DAG Trondheim august 2010 - sport

NATT&DAG Trondheim august 2010 - sport  

NATT&DAG Trondheim august 2010 - sport

Profile for nattogdag