Page 57

FIRE KJAPPE MED JENS CARELIUS TEKST REDAKSJONEN Hva slags folk kommer på konsertene dine? – Det pleier å komme en fin blanding av pensjonister og unge hippe trendsettere. Pensjonistene kommer selvfølgelig fordi musikken gjenspeiler deres tid, men hvorfor hipsterne kommer har jeg aldri skjønt. Men jeg har begynt å få en del trofaste fans, noe som er veldig hyggelig. Det er også en bonus at alder ikke er noen sak, ettersom de alle kommer godt overens. Har du en dirty backstagehistorie å dele med oss? – Jeg spiller jo folkrock, så dirty er kanskje litt mye å be om. Men det har absolutt vært episoder. Da jeg var på turne i England i fjor, lå det en død hund backstage. Spesielt. De mer skitne historiene tror jeg du må spørre Marius eller Øyvind om, trommis og gitarist i mitt band.

Hva er den beste konserten du har vært på noen gang? – Jay-Z og Nas i Royal Albert Hall, London. Spesielt har Nas vært en stor inspirasjon for meg, og denne konserten var helt sjuk, en hel gjeng med andre artister var også med. Har vært på mange flotte konserter innen folkrock-sjangeren også, men jeg har aldri vært noe glad i comebackkonserter hvor gamle artister streber etter å levere noe de hadde eget for 40 år siden. Da vil jeg heller høre på platene deres. Yann Tiersen i Madrid 2006 var også fantastisk. Hva kan vi vente oss på John Dee 11. desember? – Man kan forvente seg en dynamisk og levende konsert med en gjeng med fantastisk flinke musikere. Jeg har med meg et stort band, og det blir stort spenn i utrykket. Jeg har alltid dratt på en god del mer live enn på plate, så for de som ikke har hørt meg live før tror jeg det vil bli en positiv opplevelse. Alle mine konserter viser seg å bli forskjellige, med en god dose nerve og tilstedeværelse.

SUNN)))SYK OPPLEVELSE PÅ CHATEAU NEUF TEKST REDAKSJONEN FOTO ANDREAS TYLDEN Amerikanske Sunn O))) sprengte Oslos trommehinne til helvete da bandet avsluttet fjorårets Øyafestival. I slutten av januar står duoen klar på scenen igjen i hovedstaden. Hvor tenker du? Jo, hold deg fast: I selveste storsalen på Chateau Neuf torsdag 21. januar, for å fremføre deres siste plate Mono-

lith & Dimensions i sin helhet. Det betyr sitteplasser og drøyal doom for alle penga. Som om det ikke er nok, tusler Greg Anderson og Stephen O’Malley med gjester ned i bunkersen dagen etterpå, fredag 22. januar for å pløye gjennom bandets legendariske demo Grimmrobes. På Betong, altså. Hurra som vi gleder oss! Vi har lurt til oss to billetter til hver konsert og vi vil ha med deg! Gå inn på www.nattogdag.no og sjekk hvordan du kan bli med oss på årets konsert i 2010.

10/2009

57

Profile for NATT&DAG

Natt&Dag Oslo desember 2009 - shopping  

Natt&Dag Oslo desember 2009 - shopping

Natt&Dag Oslo desember 2009 - shopping  

Natt&Dag Oslo desember 2009 - shopping

Profile for nattogdag