Page 1


krig. O

ppdraget ligger klart. Klassen er splittet i to, og striden er hard. Jentene kjemper side om side for å vinne kampen. Kampen om kake. De er barske, de er smarte,

de har taktikken klar. Jentene på 2MK strør idéene rundt seg, og snart er krigsplanen ferdigutviklet. Oppgavene er fordelt og det jobbes iherdig. Situasjonen angripes fra alle kanter, og designteamet finner fort riktig innfallsvinkel. Demokratiet bestemmer, og planen blir tatt et skritt videre. Nå vet alle hva de skal, og det jobbes mot et felles mål. Det er krig, og krigen skal vinnes. Vilde Johanson Lindquister

idé&design

3

O

fruktsalat svig med yoghurt drø 17 gutter tenker

25

på skjekker’n 45

X

X

tes se

s


innhold

O

om gutter og sånn

germors øm 19

X

st deg elv 47

spill

51

jenter jobber to kjønn bedre ... én stil 9 11 5

svigerfars verste mareritt 23 romantisk turguide i Oslo 29

O

gutter i band

O

mind your mind 39 43

spørsmål &svar 49 filmanmeldelser

55

X

horoskop 59


livsstil

idé & d

Av Nattha Thammarat

3

Kan du gjette deg hva disse produktene egentlig er til?

Kreativiteten til toppdesignere tar aldri slutt. Med litt design i hverdagsprodukter, trenger ikke dagen din lenger å være like kjedelig som den alltid har vært. Nettsider som momastore.com og designtorget.se har alt du trenger. Design hverdagen din med... Lacie iammaKey Lacie iammaKey er en USB flash drive som er formet som en nøkkel. Designet er funksjonelt og minneverdig. Best av alt med 4 GB, 8 GB, og 16 GB-modeller, og samtidig høye overføringshastigheter. Den er også en av de mest holdbare og tynneste minnepennene på markedet. Kjøpes her


design Hug Salt And Pepper Shakers Trenger du noe kult til spisebordet ditt? Da er Hug Salt And Pepper Shakers noe for deg! To søte salt- og pepperbøsser formet som to figurer som klemmer hverandre. De er både sjarmerende og kreativt lagd, med to forskjellige farger. Kjøpes her Arc Touch Mouse En spennende datamus fra Microsoft, som er kun 15 mm tykk og har en levetid på 6 måneder med to AAA-batterier. Musen slås automatisk av når du gjør den flat og skrus automatisk på når du “bretter” den opp. Arc Touch Mouse er tilgjengelig fra begynnelsen av 2010. For mer info

Piggy Lamp En søt lampe formet som en liten gris, som lyser fra grisens hale. En god kombinasjon av en sparegris og en energisparende lampe. Fantastisk ide for å fremme betydningen av energisparing. Den inspirerer oss til å unngå energikrise. Designet av Ariel Rojo. For mer info Hylle City Synes du veggen din er for kjedelig? Da er Hylle City et alternativ for deg. Formet som en by, med et flytende uttrykk i sin utførelse. Hyllen er laget av metall som er malt svart, og den har to hull for å henge på veggen. Designet av Carl Hager Ling. Selges på Design Torget-butikken i Oslo eller: Kjøpes her


livsstil

Av Maren Grøndal & Mari Svebak

5


Om gutter og sånn Vi har samlet en gjeng på fire unge gutteelskere for å snakke litt om… ja, nettopp gutter! Hva er hot/fint/turn on når det kommer til disse vesnene med hale foran? Og hva er det egentlig jenter (eller homofile gutter) ser etter i en potensiell kjæreste?

D

et er en noe skeptisk gjeng som sitter og venter på at det første spørsmålet skal stilles. Selv får jeg litt helsesøster-assosiasjoner av hele settingen. Alle vet hva det skal snakkes om, så jeg fyrer like så godt løs med det første spørsmålet. HVA ER EGENTLIG DEFINISJONEN PÅ EN KJEKK GUTT?

Anders: Uten tvil, Ollie Sykes fra bandet Bring Me the Horizon. Jeg liker gutter med svart hår. Gjerne rettet! Christine: Jeg kjenner at jeg ikke er helt der. For meg er det mørkt hår og fine, mørke og dype øyne man kan drømme seg bort i som gjelder. Renate: Det er viktig at han er høyere enn meg, sånn at jeg kan bruke heler. Jeg bryr meg ikke så mye om hårfarge egentlig, bare han ikke er ginger. Jeg er jo ginger selv, vil liksom at det skal være en liten sjanse for at jeg kan få noe annet enn gingerbarn. Også er jeg litt svak for grønne øyne, da. Det er så fint! Anne Elena: Det var da voldsomt til kravstor du skulle være! Jeg har egentlig ingen store krav, men skal ikke nekte for at jeg liker litt mer rocka typer.

STILMESSIG, HVA ER FINEST?

Renate: Jeg bare elsker stramme skinnbukser! Anders: Jeg aner at du ikke helt mente det der Renate, men skinnbukser kan faktisk være ganske hot! Christine: Jeg ville heller gått for skinnvesten. Og bart! Det må man ikke glemme. På lik linje med at det ikke blir noen fest uten skinnvest, blir det jo heller ingen fart uten bart! Neida, men hvis jeg skal være litt seriøs her, så må jeg si det at jeg liker den litt mer classy stilen. Slår aldri feil! Renate: Vet ikke helt hva jeg synes er finest, men han kan gjerne ha litt sånn snowboard-ish stil. Eller skate! Anne Elena: Sa du akkurat keeg? Renate: NEI! Jeg sa skate! Anne Elena: Åh, fint. Jeg liker alt, bortsett fra keeg-stilen! MENS VI SNAKKER OM HVA DERE IKKE LIKER, HVA ER SKIKKELIG TURN OFF?

Anders: Jeg hater tribal-tatoveringer. Det er så sykt harry! Anne Elena: Ja, det og bakoversveis. Renate: Jeg klarer ikke gutter med møkkete hender. Det er bare ekkelt. Og snus, da snakker vi turn off! Christine: Jeg må si meg enig med

Anne, liker ikke gutter med sleik. Anders: Men dette er jo bare ting som har med utseende å gjøre. Når det kommer til litt mer personlige egenskaper, så liker jeg ikke gutter som gjør alt jeg ber om. Uselvstenige gutter er for meg en skikkelig turn off. HVA MED TURN ON?

Anders: Gutter som viser selvtillitt overfor meg er definitivt en turn on! Christine: For meg har god humor ganske mye å si. Renate: Ja, enig. Det er viktig at han har samme humor som meg. Man må jo kunne le sammen, hvis ikke blir det fort litt kjedelig. Og muskler! Men ikke sånn boler-opplegg, da. Anne Elena: Nei, jeg liker ikke gutter med for mye muskler. Men sånn akkurat passe med muskler og litt tatoveringer er jo fint, da. Så lenge det ikke er harry tribal-tatoveringer, som Anders nevnte i sted. HORDAN JENTER TROR DERE GUTTER LIKER?

Anders: Ok, her melder jeg meg ut! Renate: Jeg tror gutter liker jenter som er sikre på seg selv og som kan snakke for seg selv. Ikke bare sånn; “ja, jeg er enig!”


livsstil

Av Maren Grøndal & Mari Svebak

7


Christine: Jenter med egne meninger, med andre ord. Renate: Nettopp! HVEM SKAL TA INITIATIV?

Anders: Jeg liker å ta initiativ selv. Da føler jeg at jeg har mer kontoll over situasjonen. Christine: For meg er det litt begge deler. Det kommer helt an på hva jeg føler der og da. Renate: Jeg er litt enig i det, egentlig. Det blir stille et lite øyeblikk før Christine bryter tausheten. Christine: Hvs skjedde med “egne meninger?” Renate: Åå, søren! Anne Elena: Tilbake til alvoret her, jeg liker at gutten tar initiativ. Da får jeg liksom en bekreftelse på at han faktisk er interessert.

De fleste under 20 har en tendens til å bli litt

HAR DERE NOEN TANKER RUNDT ALDER?

Anders: Det mest tiltrekkende er vel egentlig menn rundt 20 år, for de er litt mer modne. Da er de liksom litt mer fullkommne! Christine: Snertne og spenstige gutter i 20-års alderen er fint, det! Renate: Jeg må desverre nok en gang si meg enig. Nærmere 30 blir jo rett og slett litt for gammelt. Anne Elena: Ja, blir litt drøyt med en 30-åring. Helst rundt 20! De fleste under 20 har en tendens til å bli litt for barnslige. SIST, MEN IKKE MINST: HVOR FINNER MAN DE HOTTESTE GUTTENE?

Anders: Ute på byen, seff! Christine: Alle vet jo at det er i Trøndelag, Namsos city. Der fant ihvertfall jeg typen min!

Renate: Jeg bare plukker de opp. Hvor som helst, når som helst! Anne Elena: Det er litt forskjellig, men på festivaler kan man jo finne litt av hvert. Helt plutselig roper Renate ut noe litt uventet. Renate: BÆRUM! Der finner man de aller hotteste! Neida. Jeg bare følte at vi har mobbet keeg-stilen litt mye. Det finnes jo faktisk jenter som liker det også! Jeg skjønner nå at det er vanskelig å finne en felles definisjon på hva jenter ser etter i en gutt. Er du selv nysgjerrig på nettopp dette, behøver du ikke å fortvile over at du ikke fant noe konkret svar i denne artikkelen. For svaret er nemlig så enkelt som dette: det finnes ingen fasit. Smaken er som baken, uansett hvor teit det høres ut. End of story.


livsstil

Av Sarah Olsen Bjørnerud

Jenter jobber bedre enn gutter på skolen

Flinkere til å se ting fra ei jentes

Andreas Østengen Andersen går Helsefagarbeider på Nannestad Videregående skole, og er en av to gutter i sin klasse. Der trives han veldig godt, men han innrømmer at han har blitt noe påvirket av jentemiljøet.

9

S

elv om han er en av HAR BLITT PÅVIRKET to gutter i klassen, Etter å ha gått i klasse føler han seg ikke med jenter i 2 år, synes ekskludert på noen måter. Andreas at han har blitt litt påvirket. Han tuller JOBBER BEDRE MED gjerne litt med det, og JENTER oppfører seg litt jentete. Andreas mener at det det faktisk er lettere å SER TING FRA EN ANNEN VINKEL. jobbe med jenter enn med gutter. Jenter er mer Han har blitt flinkere pålitelige når det gjelder til å se ting fra ei jentes å jobbe med oppgaver ståsted når det kommer enn det gutter er.. til forhold. Dette hjelper han å takle proble-

ståsted.

mer mellom ham selv og kjæresten. FORNØYD MED KLASSEN

Andreas er også veldig fornøyd med klassen og klassemiljøet. Til tross for at det er mange jenter, er det nesten aldri drama og baksnakking. Og skulle det bli for mye, sier han ifra.


Andreas trives godt i klassen han er i. Til tross for alle jentene, er det aldri drama, baksnakking eller andre ting.


livsstil

Av Anne Elena Larrain & Henrikke C. Ă˜verbye


To kjønn - Èn stil

I 2010 er det mange forskjellige stilarter blandt unge mennesker. Det er ikke nødvendigvis lenger èn stil for gutter og èn stil for jenter. I dag kan begge kjønn kle seg stilmessig likt innen de forskjellige sjangrene. Ungdommen har blitt mye mer indiantrekk. Store skjorter og “baggy” viduelle i stilen ettersom tiden har bukser er like ofte å se på gutter gått. Gutter og jenter kan ikke lenger som på jenter. Det finnes jo også nå skillles like lett i fra flere merker som har hverandre stilmessig de samme klærne Det er jævlig som det de kunne i til både gutter og digg å bare være gamle-dager. Før i jenter; såkalt “unisex”. seg selv. tiden gikk stort sett Vi ser faktisk enkelte alltid jenter i skjørt trendsettere som nå eller kjole, mens guttene hadde lang- forsøker seg på skjørt også til gutbukse. På 40-, 50-tallet brukte også tene. Det er i fashionverdenen vi ser jentene stadig mer bukser, men de var de mest ekstreme utfoldelsene. Blandt helt annerledes enn guttenes bukser, dagens unge mennesker er nok stilen og mye mer feminine. mye mer nedtonet., og det tar litt tid før “runway”-stilen er å se gatelangs. Unisex I dagens motebilde er det nesten Statement ingen forskjell på guttene og jentenes Stilen man velger på sine klær utrykker

ofte ens personlighet, eller viser gjerne tilhørighet til en gruppe. Klesstil kan også forsterke et uttrykk. I dag er mange mennesker opptatt av en kombinasjon av stil og komfort, men de velger likevel ofte klær som viser hvem de er., eller ønsker å være. Forskjellene på stilartene er derfor ikke lenger skilt mellom skjønnene, men avgjøres mer ut i fra hvilken gruppe dehører til.

12


livsstil

Av Anne Elena Larrain & Henrikke C. Ă˜verbye

13


livsstil

Av Anne Elena Larrain & Henrikke C. Ă˜verbye

15


livsstil Tekst og bilde av Nattha Thammarat

fruktsalat med yoghurt.

Deilig fruktsalat med yoghurt er et fint alternativ for deg som liker energirik frokost. Med saftige frukt skjært opp i småbiter, naturell yoghurt og noen kjeks får du en bra start på dagen din. Topp det opp med et glass kald appelsinjuice. Legg deg ned og slapp av i sofaen, så er du klar for den store dagen når som helst!

ingredienser.. 4 jordbær 1 kiwi 1/2 fersken 1/2 500 ml Tine naturell yoghurt Ritz kjeks Et glass appelsinjuice

how to.. 1.

Skjær opp jordbær, kiwi og fersken i småbiter, gjerne i terninger.

2.

Bland alle de små bitene av frukten oppi en liten skål eller en stor kopp. Rør med en skje så frukten og youghurten blander seg godt.

3.

Smør blandingen på kjeksene med en spiseskje. Avslutt med et glass appelsin juice, så er du klar for dagen din!

18


aktuelt

Av Anine Blomberg & Sigrid Stokker

19


Svig ermors drøm De fleste gutter kommer på et eller annen tidspunkt til å havne i en situasjon hvor de får en svigermor. Dette kan virke temmelig skremmende, og da kan det være godt å vite hva en svigermor verdsetter i en svigersønn.

F

or en gutt på 17 år virker det kanskje ikke spesielt vesentlig å tenke på tilværelsen som svigersønn. Det å gifte seg, og å skaffe seg både kone og svigermor ligger for de fleste som noe vagt og fjernt langt der ute i fremtiden. Noe man kanskje til og med fornekter. Uansett

hva man måtte tenke om ting som ekteskap og svigerforeldre, er det ikke til å stikke under en stol at de fleste vil ende opp med en, eller kanskje til og med flere, svigermødre med årene. Ikke alle gutter har positive assosiasjoner til svigermødre. Da vi spurte et

utvalg gutter om hva de tenkte på da de hørte ordet svigermor, var det ikke bare ord som ‘fint’, ‘flott’ og ‘bra’ som dukket opp (selv om de nevnte ordene faktisk var med, sammen med uttalelser som ‘hyggelig’ og ‘masse kake’). Noen nøyde seg med å si at dette med svigermor er litt skummelt,


Jeg innrømmer at jeg noen ganger skulle ønske jeg var muslim, da kunne jeg jo valgt en svigersønn helt selv

mens andre dro det hele litt lenger, og kom med utsagn som ‘helt forjævelig’ og ‘helvete’. Om Tove Olstad identifiserer seg selv mest med kake eller forjævelig helvete er vi ikke helt sikre på. Men som mor til en nå voksen datter står hun i fare for å når som helst kunne bli svigermor. Fra en godstol i sin egen stue, godt tullet inn i et pledd, forteller hun om sin svigermordrøm. «Jeg innrømmer at jeg noen ganger skulle ønske jeg var muslim. Da kunne jeg jo valgt en svigersønn helt selv», ler hun. Førsteinntrykk er noe det stresses en hel masse med når det er svigermødre

Navn: Tove Olstad Alder: 47 Status: Potensiell svigermor Datter: Mari Olstad

med i bildet. Man vil gjerne fremstå som en flott kar. Litt bedre enn hva man egentlig er. Og det er ikke umulig at man ender opp med å gjøre litt mer ut av det hele enn det som egentlig er nødvendig. Ifølge Tove forventes det ikke stort mer enn vanlig folkeskikk. Hun legger til at det er et pluss om man snakker litt, og at renslighet er en fin ting.

datteren finner en hun trives med. En som er snill og grei (for det ordner seg jo som alle vet alltid for de snille. Det er en kjent sak, og vi har hørt det før).

Når det kommer til utseende er det kanskje lett å tenke at det er lurt å satse på nystrøken skjorte og vannkjemmet hår i svigermors nærvær. For utseende må vel spille en rolle? Tydeligvis ikke: «Ut«Det hadde selvfølgelig vært praktisk seende er ikke viktig i det hele tatt – de med en snekker. Eller gjerne en kombinfleste mennesker ser jo helt normale ut. ert snekker og bilmekaniker, som kunne Du må jo ikke sitere meg på dette, men hjelpe til med alt som skulle fikses. Gjerne pene folk får stygge barn. Dessuten er gratis». Men alle kan ikke være handydet jo forskjell på hva jeg synes er pent, menn, og Tove har innsett at hun i bunn og hva Mari synes er pent». Altså vil du og grunn ikke har så mye hun skulle ha ikke få så fryktelig mye igjen for mange sagt. Hun forteller at det viktigste er at timer tilbrakt foran speilet på badet.


aktuelt Av Anine Blomberg & Sigrid Stokker

Det er ingenting som tilsier at svigermor skal være noe annet enn fint, hyggelig og kake. Av det vi har hørt skal det ikke mer til enn litt god, gammeldags høflighet. Får du en svigermor som Tove, holder det altså lenge å være ganske så grei og snill. Og forøvrig kan man gjøre som man vil. Eller nesten da, ihvertfall. Avslutningsvis kan Tove fortelle at selv om hun er relativt tolerant, er det ikke alt hun setter like stor pris på. «Jeg ville virkelig ikke sette pris på en skikkelig harry biker-fyr, med tatoveringer og masse muskler. Et sted går grensen. Om Mari hadde kommet hjem med en sånn, hadde jeg nok sendt henne på en lang feriekoloni til Bjørnøya.”

22


Svigerfars “

verste mareritt

Den beste måten å se om han er noe til kar på, er å sette fram snømåka, hageraka og trillebår og se om han bruker det til noe fornuftig.

23


aktuelt

Roar Olsen er en typisk pappa. Han ønsker det beste for jenta si, og hun kan slett ikke dra med seg hvem som helst hjem på familiemiddag...

Av Vilde Johanson Lindquister

R

oar er en kar med mange meninger. Han bor i et koselig hus på Råholt sammen med kone og to barn, Marius og Silje. Silje er 18 år gammel og pappas øyensten, og standarden er høy når det kommer til hvem hun tar med seg hjem. -Det verste Silje kunne tatt med seg hjem på familiemiddag er en lat en, med langt hår, sier Roar. Han forteller at hans framtidige svigersønn ikke bør ha ring i øret eller andre steder i ansiktet, og buksa skal sitte på riktig plass, gjerne holdt oppe med belte. -Han skal ikke ha det dere kaller saggebukser. Han kan ha hettegenser, da, det er godkjent. Men da skal hetta være av!

Arbeidsmoral er viktig for Roar. Han ønsker at datteren skal ha en mann som kan ta ansvar, og klare å bidra i familien. Han bør ha utdannelse, og fullført videregående er minstekrav. At han er skoleflink er et stort pluss, men det spiller liten rolle hva slags utdannelse det er snakk om. Roar mener det er viktig å ha noe å falle tilbake Fedre er gjerne svært beskyttende på senere i livet. når det kommer til døtrene sine, og -Han skal også gjennomføre Roar er intet unntak. Beilerne er mange, få er gode nok. Pappa Olsen førstegangstjenesten! Det er et krav, har tanker om både hvordan han skal så lenge du ikke er sjuk og skrøpelig. være, og hvordan han ikke skal være. Det er en del av det å stå på egne -Det er viktig at han ikke er arbeidssky, bein, og er man frisk, rask og normal er det noe man bør klare. Jeg har klart han må kunne ta i et tak! Den beste det! måten å se om han er noe til kar på, er å sette fram snømåka, hageraka For noen er det viktig hva slags famiog trillebår og se om han bruker det lie deres håpefulles utkårede kommer til noe fornuftig. Hvis han stikker av, fra, men dette betyr ikke så mye for så er han ikke noe å samle på. Han Roar. trenger ikke å være for arbeidsglad, -Hun skal ikke flytte sammen med famidet er forskjell på å være fanatiker lien, men med gutten. Venner velger og engasjert. du, familie får du, sier Roar.

Roar og datteren Når det blir snakk om bosted, skyter kona inn at det er viktig at han ikke bor for langt unna. Dette spiller imidlertid ikke så stor rolle for Roar, med alle framkomst- og kommunikasjonsmidlene vi har idag. -Avstand er ikke noe problem, så lenge han ikke kommer fra Sagmoen eller Dal.. Da har du gått på en smell, sier Roar med glimt i øyet. Olsen er sikker i sin sak når det kommer til hva som ville fått ham til å kaste svigersønnen på dør: -Hvis han ikke er snill med Silje, da er det rett ut! Da koker det over. Han skal oppføre seg og være snill, sier han bestemt. Aldersforskjeller betyr derimot ikke mye for Roar, som mener det er mye verre med ring i øret enn 15 års aldersforskjell. -Det er vanskeligere å svelge enn at han er gammel! Så lenge han ikke er eldre enn meg, da...


aktuelt

Tekst og bilde av Linn-Christin Lien Fredriksen

Gutta under overflaten E

r alle gutter like? Nei, selv tvillingbrødre har sine egne tanker.

første jeg tenker på. Det er ikke det eneste som betyr noe. Glen: Ja, det stemmer ganske godt tror jeg. Jeg tenker en del på det, men - Hva ser du på når du ser det er andre ting som er en fin jente ? viktigere. Ben: Hvis jeg ser en fin - Hva er mest verdt for deg jente ser jeg automatisk på hos en jente? puppene, beina og rumpa. Ben: Jenta må være fin, Glen: Jeg ser på utseende men det er ikke noe bra og formene. Jeg liker jenter hvis hun har dårlig og håper på et forhold en personlighet. For meg veier dag. utseende og personlighet - Tenker gutter bare på like mye. sex? Glen: Personligheten, fordi Ben: Det er mye snakk om man ikke kan ha et forhold det, men det er ikke det som kun bygger på sex.

25

Jenter er mer følelsesmessig ustabile enn gutter

Gutter har en enklere holdning


Ben Julian (17)

Hun må ha sans for humor og vi må dele samme interesser, og være gode venner. - Når mener du at man er i et fast forhold? Ben: Når du er sammen med en person så lenge at du blir trygg på den personen, slik at man kan snakke sammen om alt og gjøre alt sammen. Noen ganger tenker jeg på et fast forhold som bare mas fordi jeg går på skole og har jobb, men noen ganger hadde det vært fint å ha en kjæreste. Jeg håper på et forhold etterhvert. Glen: Etter at man har kyssa, når man får sterkere følelser og når man skaper noe større. Jeg er nok ikke helt klar for et forhold enda med tanke på skole. Det blir for mye på en gang. Jeg vil også ha tid til å henge med venner. Men jeg satser på å få tid til et forhold når jeg er ferdig med skolen. - Mener du at gutter generelt er følelsesmessig enklere enn jenter? Ben: Gutter tenker mye enklere tror jeg, de tenker lite på konsekvenser. Det er mas med jenter som overreagerer, og gutter forstår seg ikke alltid på jenter. Glen: Ja, det vil jeg si. Gutter er mindre følsomme fordi

Glen Oskar (17)

de er ‘‘sterkere’’, de holder ting litt mer tilbake, mens jenter sprekker med en gang over en liten ting. Jenter er mer følelsesmessig ustabile enn gutter. - Er du flink til å fortelle hva du føler? Ben: Ikke med en gang, jeg holder ting inne en stund. Jeg tror ikke gutter blir like såret som det jenter blir, de har en tendens til å ta seg lett nær av ting, mens gutter har en enklere holdning. Glen: Ja. jeg er ganske åpen av meg, så jeg tør å fortelle hva jeg føler. - Hvorfor tror du gutter sjelden viser at de blir lei seg? Ben: De vil ikke vise at de er ‘‘svake’’, eller er redde for å drite seg ut. Glen: De blir rett og slett flaue ,tror jeg. De får vel en følelse av at de er feminine. - Har gutter vanskeligheter med å innrømme at de har gjort noe galt? Ben: Jeg hadde nok ikke innrømmet det med en gang, eller kanskje aldri. Glen: Ja, jeg ville ha fortalt det. Jeg synes synd på jenter som ikke får vite at kjæresten har vært utro. Gutter må være ærlige.


aktuelt

Tekst og bilde av Hilde Sandum Antonsen

by Marthe Pettersen

“

Jeg har blitt mer seriøs og voksen

27


“Det viktigste er at man er glad i hverandre

Andreas (18)

Hva med guttene som har kjæreste? Noen vil kanskje si at ‘’gutter er gutter’’ uansett, men stemmer det?

U

nder huden på guttene kan det skjule seg mye. Andreas (18) forteller om følelser.

hva skjuler seg egentlig under huden deres? Det er nok også en del individuelle forskjeller gutter imellom. I motsetning til en del andre gutter, føler Andreas seg litt mer følsom. Andre gutter blir også såret, men Andreas viser det INTERVJU faktisk foran hvem som helst, noe som mange andre ikke - Hvordan er det å være i et fast forhold? tør, i følge Andreas. - ‘’Jeg synes det å være i et fast forhold er veldig - Ha du forandret deg etter at du fikk kjæreste? koselig, for da har man noen å være sammen med til en - ‘’Ja, jeg har blitt mer seriøs og voksen enn jeg var før. hver tid.’’ Jeg tar ting generelt mer alvorlig nå, fordi jeg tenker at - Hva mener du er viktige verdier i forholdet? - ‘’Det viktigste er at man er glad i hverandre og at man det er viktig for at jeg skal klare å holde på kjæresten min.’’ respekterer hverandre for den man er. Det er også viktig Gutter er kanskje ikke bare gutter når de faktisk er samå være fornøyd med kjæresten sin slik hun er, sånn at man men med noen. Andreas forteller at ofte prøver de single ikke vil forandre på henne. Hvis man vil forandre personliguttene å tøffe seg mer enn de som har kjæreste, rett og gheten hennes, passer man på en måte ikke sammen.’’ slett fordi de vil bli likt av jentene. De som allerede er i et Ofte er det slik at gutter mener jenter lett kan forhold har derimot har ikke det behovet. overreagere, mens gutter derimot er litt mer ‘’tøffe’’. Men


aktuelt

Tekst og bilde av Mina G. Karlsen & Magnhild Johnsen

29


Romantisk turguide i Oslo Vi slipper aldri unna. Spøsmålet dukker opp hver gang. Hvor skal man egentlig ta med en person på første date?

L

ate sommernetter i parkene. Hånd i hånd langs strandkanten. Vi slipper ikke like lett unna som i sommer. De varme sommerdagene er igjen byttet ut med gråvær og snø. Ikke mange vet at det er nettopp på denne tiden av året magien skjer. Vis at du setter pris på

både vennskap og kjærlighet. TØR Å VÅGE

Når vi trer inn i den mørkeste tiden av året er det en fin mulighet til å finne på noe nytt og spennende. Invitèr kjæreste og venner ut på en dag de sent vil glemme.


Overrask med sykkel - OSLOS BYSYKLER

Koseligste fremkomstmiddelet i Oslo. Overrask gjerne med et varmt kafèbesøk etter en lang tur. Lån av sykler gjelder i tre timer før du må bytte til en ny - dette for at de skal kunne være tilgjengelig for alle. - ABONNOMENT

Smartkort kan kjøpes for 80,på turistkontoret ved Oslo S eller Rådhuset og benyttes til å låne sykler fra stativene. Dette kortet varer ut hele sesongen. Du kan også registerere deg på www.oslobysykkel.no. Her ligger det i tillegg kart over sykkelstasjonene. - KONTAKT

Ved spørsmål eller assistanse kan man kontakte Clear Channel Norways servicetelefontjeneste 815 00 250.


32


33

PÅ SYKKEL Friheten av å kunne reise hvor man vil Etter at bysyklene kom på plass åpnet det for en verden av enkel transport over hele Oslo. Bysyklene er et glimrende alternativ til buss og trikk, og gir deg samtidig muligheten til oppleve Oslo fra en helt annen vinkel. Planlegg en koselig bytur med kafèbesøk, shoppping, eller tilfeldige stopp så blir turen en opplevelse som sent vil havne i glemmeboken.


I den øverste delen av Thorvald Meyers gate ligger det som må være Oslo’s søteste kafè. Den lille kokosbollefabrikken har i en årrekke gledet både unge og gamle med herlige kokosboller, basert på en hemmelig oppskrift. Trukket med et sprøtt lokk av ekte, smakfull belgisk sjokolade vekkes de søte minnene fra barndommen. Dette er ekte kokosboller av gammelt slag. Et bredt utvalg preger hyllene- her finnes det både kokosboller og sjokoladeboller alle trukket i forskjellige sjokolade. Den lille fabrikken har blitt et fast pustested i de så manges travle hverdag. Det beste stedet for å trekke seg tilbake, nyte en kopp rykende varm kakao og byens beste kokosboller.

Når høststormen banker på døren, og regnet pisker mot ruten er det lett å la seg lokke inn i det italianske kjøkkenet hos Olivia ved Aker brygge. Italiensk pizza, lukten av smeltet mozarella, tomat og sprø pizzabunn. Dette er Italia fra a til å. Restauranten har en hyggelig og avslappet atmosfære, og det er lett å finne varmen foran de mange peisene. Nedsunket i en myk stol, omkranset av vakre oliventrær er det lett å glemme stormen som herjer utenfor.


Midt på Aker brygge ligger Friday’s med flott utsikt over fjorden, og mot den gamle festningen. Inne er interiøret preget av god, gammeldags amerikansk stil med en moderne twist. Atmosfæren er hyggelig, og man føler seg velkommen av service-instilte ansatte. Om du ønsker et spennende utvalg av god amerikansk mat, er Friday’s et perfekt sted å avslutte en travel dag.

35

" Oslos virkelige perler "

T

rekker du deg litt vekk fra det yrende folkelivet i sentrum vil du snart oppdage Oslos virkelige perler. Min perle har jeg funnet i området rundt Grünerløkka, et bohemområde med koselige parker, sjarmerende butikker og et mangfold av ulike kafèer. Rundt nordre og søndre gate ligger også mange second- hand butikker, som absolutt er verdt et besøk. Min favorittbutikk har jeg funnet midt i Thorvald Meyers gate. Her ligger den lille t-skjorte butikken Probat, som selger t-skjorter med masse forskjellig trykk med inspirasjon fra norsk tv-og radio underholdning.


KORKETREKKEREN

Dekket av et mykt pudderlag av snø. Korken er et eldorado for akeglade. Tilrettelagt for aking fremstår bakken som et vinterparadis, og går helt fra Frognerseteren og ned mot Midtstuen. Inviter venner eller kjæreste ut på en spennende dag i snøen. Ta med akebrett, noe varmt å drikke og spise. Spander på dere et dagskort på t-banen, men ake i bakken er gratis. Avslutt dagen med et race ned til Midtstuen, og et varmt kafèbesøk.

GLASSPEILET

Når vinterkulden igjen har bredt sitt store hvite teppe over hovedtsaden, ligger spikersuppa som et stort glasspeil. Hvorfor ikke invitere både kjæretse og venner ut på isen for en time eller to? En spennende aktivitet som vil huskes lenge. Leie av skøyter får du gjort i bygget ved siden av, men ta heller med egne om dere har, så kan dere skøyte så lenge dere ønsker. Ta gjerne med kakao, et varmt teppe og noe spiselig hjemmenfra, så kan dere sitte langt utover kvelden under musikken fra høytalerne, mesn snøen faller fra den funklende stjernehimmelen.


Boys will be boys


It’s a perfect day - VÆR PRESIS

Det finnes ingen unnskyldninger for å komme forsent, selv om det “bare” er 5 min. Møt opp i god tid, det er ingen som liker å vente. - RETT OPPMERKSOMHET TIL RETT PERSON

Dette er anledningen for å legge vekk mobilen for et par timer. Det finnes ikke noe verre enn å måtte kjempe for oppmerksomhet. - VÆR AVSLAPPET

Ikke vær redd for å la personligheten din skinne gjennom i samtalen. I Oslo er det mye å finne på, velg et sted der du føler deg trygg og avslappet -LESS IS MORE

På godt norsk, “ det enkle er ofte det beste”. Selv om det er fint å planlegge turen i vil ikke det si at turen skal være “over-booket”. Vær gjerne spontan, eller overrask med noe helt spesielt som du har planlagt. -KLE DEG FOR ANLEDNINGEN

Om du ikke ønsker å sette en stopper for turen er det lurt å tenke på hvordan du skal kle deg. Kle deg etter anledningen, været og ikke minst, kle deg i klær du føler deg komfortabel i.

38


gjør hverdagen mer spennende

“

fordi vi lever for musikken.


musikk

Tekst og bilde Elise Henrichsen

40


musikk

Tekst og bilde av Elise Henrichsen

DRAR DAMER

Det er nok ikke bare utseendet til gutten som gjør at vi faller pladask. Det at han spiller i et band og står på en scene foran mange fans blir automatisk spennende og sjarmerende. Og hva er vel ikke mer romantisk enn en varm sommerkveld med gitarspilling og gode venner?

HVA GJØR OSS JENTER SÅ FASCINERT OVER GUTTER MED EN GITAR OVER SKULDEREN?

KJÆRLIGHET

Men et forhold med en av disse bandgutta er vel å gå for langt? Ei jente vil ER DET OPPMERKSOMEHETEN DE FÅR? vel kunne bli litt sjalu i en sånn situasjon. ER DET TALENTET DERES?

Å dele han med hundrevis av skrikende fans er nok ikke noe som står på topplisten over kjærester. Gutta liker nok mer lek og moro enn et fast forhold når det eneste de gjør er å bade i jenter som står foran scenen og skriker etter dem. Da er det vel best å være en av de skrikende fansene, og bare nyte det vi ser?


I dagens ungdomskultur er det veldig vanlig og spille en form for instrument. Gutta i Nordic Wave er en av de mange.

42


musikk

Tekst og bilde av Linn Lundby

43 12

MIND YOUR MIND Bandet ‘‘Mind your mind’’ består av trommis Mats Patrick Utengen, gitarist Robert Norby Bjørndahl Rytmhe , vokalist Torjus Hespø Guldvog, gitarist Sindre Norli Skjeggestad Solo og basist Jacob Thorshaug.


I'll be rockin' tomorrow, 'cause I'm rockin' today

B R

ocke-bandet startet å samle seg som en gruppe i 2004, da Torjus, Sindre og Robert kom opp med tanken andet startetetå band. samle Ikke lenge etter kom også Mats om å danne seg som enSenere gruppehar i 2004 og Jacob. de spilt mange forskjellige steder, og da Torjus, Sindre og Robert blitt svært populære. De har blant annet spilt på Rock for kom med tanken. Ikke Afrikafrem og Gjerdrumsrock, samt mye annet. De har vært med lenge etter kom også i flere konkurranser, men desverre ikke vunnet. De har likevel kommet på tredjeplass, og sa seg fornøyde med det. Bandet spiller utrolig bra sammen, og mener de kan komme langt. For mer info , bilder og musikk - ta en titt på Myspace og Facebook!


underholdning

På sjekker’n

Av Vilde Johanson Lindquister

....det verste fra gutta

Å være jente på fest er ikke alltid like lett. Det er ikke mangel på cheesy sjekkereplikker fra guttas side, og komplimentene strømmer på. Men det er ikke alltid man blir like sjarmert når det kommer en kar snublende og mumler ‘du er den schøteste jentah jeg har sett her i kveld, asså!’. Styr unna gutta med disse sjekkereplikkene:

Øynene dine har samme farge som BMW’en min.

Er du vegetarianer, eller går det an å slippe til et kjøttsykke?

Er faren din baker? For du har så fine Du er så støvete, jeg brød! må nok feie over Jeg er lett på deg... tråden, er du?

“If I could rearrange the Alphabet, I’d “If I could rearrange the put ‘U’ and ‘I’I’d together.’ Alphabet put ‘U’ and ‘I ’ together .”

Kan jeg tilby deg en drink, eller vil du bare ha pengene?

Jeg har nettopp blitt registrert som organdonor, og har tilfeldigvis et organ som passer deg...

“Thanks, but but II like like itit the the way “Thanks, way it is..” it is . . .”

Bli med hjem og se på tryllekunstene mine. Vi puler, du forsvinner! Du må ha et speil i lomma, for jeg kan se meg selv i buksene dine!

‘N’ ‘N’ and ““...with . . .with and‘O’ ‘O’together.” together.”

Sarah Smith


“

If you were a light switch, I'd turn you on!

46


underholdning

Av Andrea Sylju Lund

Hvem er du i klassen?

Mattekarakteren din i fjor?

Hva er mest romantisk for deg?

1-3

En kveld på kino

4-6

En kveld i boblebad ja

Følger du med på fotball?

Ja

Er du ofte på konserter?

Nei

Nei

Ditt favorittfag av Musikk disse? Gym

Samfunnsfag

Har du noen gang lurt på hvem du er i klassen? Er du god i matte eller liker du å rocke løs? Liker du sport eller liker du å flørte? Vil du vite hva du er, ta testen!

Liker du best å være?

Ute Ja

Inne

Liker du best å spille...?

Fysisk krevende spill Liker du å lese bøker?

Brettspill

Blader

Nei

R

eglene er veldig enkle. Start i den første ruta og følg svarene dine ned til den kategorien som passer deg best.

Nerden

Sportsidioten


Liker du best? Bar Liker du å spise på...?

Korps

Band

Hva slags musikk Rolig liker du? Høylytt

Hva gjør du helst om morgenen? Jogger

Kveld

Hva slags gitar liker du best?

Hva slags mobil Touch har du? Taster

Mamma eller pappa?

Når er det best å date? Dag

Spiller du helst i...?

Sommer

Gatekjøkken

Restaurant

PC

Vinter

Pappa

Mamma Natt

Av/på Hva er best? Forhold

Katt Favorittdyr av disse?

Elektrisk

Singel Rotte

Nei Drikker du?

Akustisk

Ja

48 Romantikeren

Rockeren


underholdning

Av Mariel Top

Spørsmål & Svar

Denne artikkelen viser om det er noe forskjell på hvordan gutter og jenter tenker når de får det samme spørsmålet.

S

om dere ser så er det litt forskjell på svarene som vises her. Det kommer jo helt an på hvilken gutt eller jente du spør, men du kommer sikkert til å få mange like svar.

Spørsmål:

1 2 3 4 5 6 7

Svar:

Hva ser du på først når du ser en gutt?

Jeg ser på øynene først.

Hva liker du best med en gutt?

Jeg liker at han er til å stole på.

Hva ser du etter i en gutt?

At han er pen og snill.

Hva er den perfekte jentekveld?

Se film, drikke seg dritings, og snakke sladder.

Hva ville du gitt kjæresten din på valentinsdagen

Jeg ville gitt han en cd fra favorittbandet hans.

Hva er den perfekte daten?

At han lager mat også ser vi på en film etter det.

Teller utseende eller personlighet mest?

Personligheten er den som teller mest.


Hva er ditt svar?

Spørsmål:

1 2 3 4 5 6 7

Svar:

Hva ser du på først når du ser en jente?

Jeg ser på hele jenta.

Hva liker du best med en jente?

At jenta er livlig.

Hva ser du etter i en jente?

At hun har tenner.

Hva er den perfekte guttekveld?

Å drikke øl og ha det moro.

Hva ville du gitt kjæresten din på valentinsdagen

Ville gitt en dumpapp.

Hva er den perfekte daten?

Jeg ville tatt henne med på restaurant også ridd ut på hester til kinoen også avslutte kvelden i grøfta.

Teller utseende eller personlighet mest?

Personligheten teller mest.

50


underholdning Av Silje-Mari Hundstad

5

Topp Spill

Retro

1 Pokemon 2 Super Mario 3 Spyro 4 Sonic 5 Tetris

Se Frem Til

1 WoW: Cataclysm 2 Portal 2 3 Little Big Planet 2 4 Crysis 2 5 Dragon Age 2


Best 2010

Indie

1 Red Dead Redemption 2 Super Mario Galaxy 2 3 Bioshock 2 4 Sonic 5 Tetris

1 Amnesia 2 Doc Clock 3 Nimbus 4 Axel and Pixel 5 Ruse

Unng책!

1 Farmville 2 Guild Wars 3 Spore 4 Daikatana 5 Age of Conan

52


underholdning Av Silje-Mari Hundstad

I

den nyeste utgaven av det populære rollespillet World of Warcraft, vil verdenen endres for alltid. De fleste sonene som spillerne lærte å kjenne vil nå bli endret for alltid, som en følge av en stor miljøkatastrofe, satt i gang av Drage Aspektet Deathwing, som langsomt har våknet under jorden. Ting som gamle spillere kan se frem til denne gangen inkluderer fem nye levler, å kunne fly gjennom soner hvor det tidligere var umulig, en ny

battleground, syv nye «dungeons», tre nye «raids», og selvfølgelig at det meste av det de allerede har spilt igjennom blir redesignet. Kanskje er det en idè å gå tilbake og starte en ny karakter, bare for å få meg seg alt det nye? Men det er mer en nok her til å friste en ny spiller. Hvis vi ser bort ifra de to nye rasene, worgen og goblin, så er det også det faktumet at alt det som var gammelt og utdatert nå er redesignet og modernisert. Det er

lagt inn over 30,000 nye quests i de «nye» sonene som man kan glede seg til å spille igjennom! Det er mye nytt og bra å se frem til i denne nyeste versjonen av World of Warcraft. Kanskje du vil bli en del av dette massive spillet sammen med tolv millioner av dine nærmeste venner? Eller du kanskje har spillt en god stund allerede og sitter og bryner deg over hvilken «talents» du skal velge for å få mest mulig damage ut av din karakter. Uansett vil jeg


The Cataclysm

Approaches Det er ikke mange som vil bruke 6 år på å bygge opp en verden og ett produkt for så å sette igang en miljøkatastrofe som river det meste i fillebiter. Men det er altså hva Blizzard har valgt å gjøre med sin nyeste expansionpack, Cataclysm.

Platform: PC eller Mac anbefale deg å prøve den nyeste expansionpacken til dette populære spillet.

Sjanger: Fantasy MMORPG

54

Antall Abonnenter: Mer enn 12 millioner Spilletid: Spillet har ingen definitiv slutt!


underholdning Av Tanja Jensen

THE SOCIAL NETWORK

resume

filmanmeldelser

55

Facebook-filmen” The Social Network er satt til å være årets dramafilm, og dette er det ingen tvil om. Filmen handler om Mark Zuckerberg, verdens yngste milliardær, hvor vi følger kampen gjennom 2 rettsaker angående den verdenskjente nettsiden Facbook. Setningen på coveret av filmen “You don’t get 500 million friends without making a few enemies,” er ordene som som gjennfortelles i denne filmen, da Zucerberg mister sin eneste venn, nemlig samarbeidspartneren Eduardo Saverin som ender opp med å saksøke han.

Det er ikke bare skuespilleren, regissøren og manuset som er godt gjennomført, i tillegg har de også satt inn en morsom spesialeffekt, nemlig at saksøkerne Winklevosstvillingene blir spilt av én og samme person, Armie Hammer. Regissøren, David Fincher, er kjent for filmer som Fight Club og Seven (som begge er fantastiske filmer), og The Social Network er intet unntak. Dette er også en av filmene du bare må se i år!


KNIGHT AND DAY

resume

E

n film fullstappet med action, komedie og romantikk, noe som gjør den til et utmerket valg for uenige kjærestepar. Rollen Jane Havens, som blir spilt av ingen andre enn Cameron Diaz, får livet snudd på hodet når hun tilfeldigvis dumper borti en mann hun møter på flyplassen, som viser seg å være en spesialagent på flukt. Mannen, Roy Miller, som blir spilt av Tom Cruise, har rotet seg opp i problemer der det blir vanskelig for Jane å vite om mannen er gal, eller bare veldig smart.

Cameron Diaz spiller jenta som aner fred og ingen fare når hun møter Tom Cruise og oppdager at med denne mannen finnes det nesten ikke annet en fare. Dette er en romantisk komedie som tar deg med over hele verden i løpet av et blunk, der du opplever både helikopter, motorsykkel, båt og skytescener. Dette er en ren underholdningsfilm fullpakket med klisjéer, med de største stjernene. En ekte popcornfilm, som mange sier.


underholdning Av Tanja Jensen

INCEPTION

57

resume

I

nception spilles av ingen ringere en Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt og Ellen Page som alle tre gjør en super jobb i å utfylle rollene sine. Filmen omhandler historien om drømmetyven Dom Cobb og hans medsammensvorne. Leonardo DiCaprio går inn i rollen som en mann med en skygge fra fortiden, da han tar på seg ett oppdrag der en tanke, en idé, skal implanteres i sinnet til en industriarving. Dette gjør han ved å entre drømmene hans, en drøm, inni en drøm inni en drøm.

Det er ingen andre en selveste Christopher Nolan som kan lage en så knakende bra film, som topper alle filmer hittil i år. Christopher Nolan skuffer aldri og har igjen greid å toppe seg selv og alle andre filmregissører. Dette er en film du ikke kan gå glipp av!


E

FRITT VILT 3

n oppklaringsfilm med veldig lite oppklaring.

Filmen skulle forklare hvordan denne gutten vokste opp til å bli en psykopat av en seriemorder, men dette fikk man ikke oppklart noe mer enn ett par scener på starten av en 11 år gammel gutt som dreper sine foreldre resume på et høyfjellshotell i 1976. Begynnelsen er her, men hvor ble det av den? Fritt vilt-filmene har gjort det bra gjennom årene, men Fritt vilt 3 er ett unntak. Filmen er basert på stor overdrivelse og de bringer ingenting nytt til bordet, dialogen er tynn og det samme er plottet. Det er heldigvis ikke bare negative ting å si om filmen, nok en gang har filmskaperne greid å gjøre norsk natur skummel, og lykkes i å få publikum til å skvette.

COP OUT

resume

F

ilmen spilles av Bruce Willis og Tracy Morgen, en morsom blanding av to helt forskjellige personer. Det er morsomt å se stive og seriøse Bruce Willis prøve å spille en morsom rolle, noe han greier på sin helt egen måte. Filmen er hysterisk morsom, og følger historien til Jimmy Monroe, en NYPD politimann som blir frastjålet sitt sjeldne baseballkort, som er hans eneste sjanse til å betale

for datterens bryllup. Ved hjelp av partneren Paul Hodges, sporer de opp tyven og gjør alt i sin makt for å få tilbake baseballkortet. Personen som har den desidert beste rollen i filmen er nødt til å være Seann William Scott som spiller rollen som en plagsom innbruddstyv med munndiaré.


underholdning

Astrologi Av Silje-Mari Hundstad

59 Væren er dynamisk, har høy avgjørelseskraft, stort initiativ og motivasjon, og er ærlig og direkte. Men har også en tendens til stort sinne, aggresjon, grovhet, utålmodighet, egoisme og raseri.

Tyren er en stabil og pålitelig person, lidenskapelig partner, kunstnerisk, rolig og konkret. Men har også tendens til å være påståelig og sta, grådig og materialistisk.

Tvillingene er temperamentsfulle, effektive, filosofiske, intelligente, og rasjonelle. Men de kan også ha en tendens til å være utålmodige, rastløse, snakkesalige, barnslige og useriøse.


Krepsen er ærgjerrig, intuitiv, sympatisk og er omsorgsfull. Men de er også mistenksomme, manipulerende og kan være innesluttet.

Vekten er vennlige, høflige, og er kompromiss-skapende personer. De har sjarm, eleganse, og liker diplomati, likevekt og fredlighet Men de har også en tendens til handlingssvakhet, uærlighet, smigger og koketteri.

Steinbukken er ambisiøs, formende, hengivende, arbeidsom og målorientert. Men kan også ha mangel på spontanitet og sensitivitet, og kan være sta, fordømmende og kontrollerende.

Løven liker selvutfoldelse, er original, åpen, lojal, selvsikker og dynamisk. Men kan ha en tendens til å være selvopptatt, dominerende, og nesten diktatorisk.

Skorpionen har en følelsesmessig dybde, er sikker og håndfast, har en stor idealisme og streber etter høyere nivåer Men har også en tendens til fanatisme, selvdestruksjon, okkulte tanker, sjalusi og hevntanker, pining og besatthet.

Vannmannen er veldig sosial, vennlig, kreativ, strålende og stolt. Men kan også være tankeløs, indirekte og svevende.

Jomfruen er organiserende og praktisk, analytisk, veloverveiende, myk, og ettergivende. Men kan også være nervøs, skeptisk og lite tolerant.

Skytten har stor innsikt, er livlig og lærelysten, har humor, entusiasme, optimisme, toleranse og organiseringsevne. Men har også en tendens til mental arroganse, utålmodighet og hovenhet.

Fiskene er virkelighetsnære, fornuftige, snille, og vurderende. Men de har også en tendens til å være humørsyke og uberegnelige.


SHE MAGAZINE!  

Jentenes sine super awzm magasin ever!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you