Page 1

1. Spoorwegmateriaal

Oranjestraat 61-63 3361 HP SLIEDRECHT

Telefoon +31(0)184-415247 Fax +31(0)184-411940

E-mail info@hbsgroup.nl Internet www.hbsgroup.nl


Leverancier

Spoorwegmateriaal

        

Rail Railstoelen Wissels en onderdelen Onderlegplaten Ankerplaten Rugplaten Spanklemmen Draadklemmen Kraagschroeven

        

Klembouten Spoorstangbouten Bouten Moeren Vulplaten Veerringen Lasplaten Elektrische scheidingen Speciaal producten


Spoorwegmateriaal

Algemeen Al jaren is HBS group B.V. toeleverancier van diverse spoorwegmaterialen zoals rails, wissels, dwarsliggers, onderlegplaten, railbevestigingen en railtoebehoren. Niet alleen voor de spoorbanen als trein, tram en metro maar ook rails en bevestigingen voor kraanbanen als portaalkranen en bovenloopkranen, tevens ook onderwater denk aan sluizen en hellingbanen voor scheepswerven e.d. Een grote diversiteit aan materialen kan door ons geleverd worden maar HBS group B.V. is met name gespecialiseerd in de spoorbevestigingsmaterialen. Dit strekt zich uit van een kunststof afstandshouder tot complete spoor- en kraanbaan bevestigingssystemen voor tram, metro en trein. HBS group B.V. levert ook verschillende systemen zoals Vossloh, Pandrol, Gantrex, e.d. en zijn niet afhankelijk van ĂŠĂŠn systeem, zodat wij U altijd in onderhoud van oude systemen het juiste product kunnen aanbieden.

Een veel voorkomend probleem voor de diverse verouderde spoorbanen, is dat oorspronkelijk gebruikte materialen niet meer in de handel te verkrijgen zijn. Hier speelt onze afdeling metaal- en kunststofbewerking goed op in van tekening en/of model zijn wij in staat elk product voor U te produceren, in kleine of grote oplages, met alle specificaties die van toepassing kunnen zijn. Ook een verscheidenheid aan oppervlakte behandelingen kunnen wij via derden uitvoeren.

2.1.1


Spoorwegmateriaal

Systemen Er worden verschillende bevestigingssystemen gebruikt voor het bevestigen van rails zoals voor de trein, tram en metro, hier wordt veelal gebruik gemaakt van het Vossloh systeem. Over de verschillende mogelijkheden die dit systeem te bieden heeft geven wij U graag extra informatie.

In de kraanbouw wordt veelal het Gantrex bevestigingssysteem gebruikt , niet alleen in de kraanbouw echter ook voor geautomatiseerde opslagplaatsen zoals droogruimten, kubel– en kabelbanen, sluisdeuren, e.d. Ook voor dit systeem geldt dat wij U graag extra informeren over de verschillende mogelijkheden die dit systeem te bieden heeft.

2.1.2


Spoorwegmateriaal

Rails HBS group levert alle soorten spoorstaven en kunnen voldoen aan iedere specificatie van de meest voorkomende rails zoals spoorrail NP46, kraanrail A100, groefrail Ri60 tot speciaal dubbelkoprail.

Rail A75

Rail S49

Rail Ri60 2.1.3


Spoorwegmateriaal

Voorraad Wij hebben een grote verscheidenheid aan artikelen op voorraad, hieronder vind U een klein overzicht van voorradige artikelen .

Draadklem 12/12

Klemplaat KPO6

Hamerkopbout met moer

Klembout met moer

Kraagschroeven

Nylon vulplaten 2.1.4


Spoorwegmateriaal

Voorraad Voor de hier getoonde materialen en andere spoormaterialen kunnen wij U op aanvraag prijs en levertijd doen toekomen.

Spoorstangbout met moer

Veerplaat

U-vormige afstandshouders

U-vormige afstandshouders gietijzer

Dubbele veerring M22

Rugplaat 2.1.5

HBS catalogus groep 2  

HBS catalogus groep 2