a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

#08 Boogert magazine

“Eén tikje met de torenkraan en alles staat te beven” Uitvoerders William en Leonard blikken terug op de bouw van Hotel Mondragon

Kwieke oudere en patiënt met dwaaldetectie in één gebouw

Projectleider Mark Giljam over de puzzel van een nieuw woon-zorgcomplex in Dirksland B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW

1

Op de foto: collega Erwin Lems met zijn zoon bij Hotel Mondragon

JAARGANG 24 #08 DECEMBER 2019


BOBOUW#08

In dit magazine...

VOORWOORD

Ontplooiing De uitgave van dit magazine markeert weer een jaar dat achter ons ligt. Een jaar waarin vreugde en verdriet elkaar afwisselden, maar ook een jaar waarin we samen met veel passie en bedrevenheid een aantal prachtige werken hebben neergezet. We sluiten 2019 dan ook zeker positief af.

10

22

Het hoogtepunt van deze positieve afsluiter is toch wel de oplevering van Hotel Mondragon in Zierikzee, zo net voor Sinterklaas. Een uitdagende opdracht, waarop uitvoerders William en Leonard terugblikken in deze BoBouw. Met projecten als deze en een aantal oude molens en monumentale panden van de gemeente SchouwenDuiveland, is onze interesse in het herstel en behoud van cultureel erfgoed nog eens extra aangewakkerd. We voegen de tak van monumentenrestauratie graag toe aan ons bedrijf en zetten ons hard in om bekroond te worden met een ERM*-certificering. Collega Wans vertelt er meer over in deze uitgave. De liefde voor het vak zit nu eenmaal in ons DNA; getuige ook nog steeds onze ‘Tummermanswienkel’ op kantoor, vol met authentiek bewaard gereedschap. Een aantal collega’s volgt inmiddels een opleiding op dit gebied.

H Br ee va ar

te

n

Aan de ‘oude’ weg timmeren

Investeerder dhr. De Pagter over Hotel Mondragon

De juiste golflengte Boutique Resort Schaardijk

Weids Zierikzee Project met een staartje

Boogert in de mix Uitbreiding Boogert Service

rt

We vinden het belangrijk om in elkaar te blijven investeren, zodat we samen groeien in ons mooie vak. Ook zijn we recent overgestapt op documentenbeheer in de ‘cloud’, waarmee alle betrokken partijen op elk moment en op elke plaats over de meest actuele gegevens beschikken. Een andere investering betreft onze nieuwe vrachtwagen met multifunctionele kraan, want ook transport is een belangrijke pijler om goed te kunnen bouwen. Aankomend jaar kunt u deze paarse slee regelmatig tegenkomen.

be

“De Zeeuwse recreatiesector blijkt een hele leuke”

Ja

n

va n

de

Boogert richting Erkend Restauratie Bedrijf

Al

05 12 16 20 25

an s

Bo

og

er

t

17

2020 ziet er dan ook weer veelbelovend uit. De omzet van afgelopen jaar is zelfs iets hoger uitgevallen dan geprognosticeerd. En, ondanks dat we een iets langere adem moeten hebben vanwege de stikstof- en PFAS problematiek, staan er wederom een aantal interessante projecten op de rol. We kijken er naar uit. Via deze weg willen wij onze medewerkers bedanken voor hun inzet en onze opdrachtgevers voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij wensen iedereen goede kerstdagen en een gezond en voorspoedig nieuwjaar! Hans Boogert en Albert Jan van de Breevaart Directie *Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg

en verder...

Kort nieuws, fotoreportages, personalia en meer...

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 3


Vincent den Koornbyter

Aan de ‘oude’ weg timmeren

In de vorige uitgave spraken we de eigenaar van deze fraaie woonboerderij met atelier in Dreischor. Hierbij het resultaat van dit inmiddels opgeleverde project, dat de toepasselijke naam ‘Vincent den Koornbyter’ kreeg.

Kwaliteit, daar draait het om. Leveren wat de klant verwacht en het liefst nét ietsje meer. Maar wat nu als de klant een monumentaal pand bezit en er graag kunststof kozijnen in wil? Of als er een melding komt van loszittende stenen en het hele pand blijkt in het verleden op een verkeerde manier gevoegd? Is daar subsidie voor? Hoe zit het met de regelgeving? In een monument mag toch niets? Dit soort vragen komt Wans Dooge meer dan eens tegen in de praktijk van restauratie en onderhoud. Als planvoorbereider zit hij regelmatig met collega’s in de schoolbanken rondom dit onderwerp. “Je kunt een kozijn immers nog zo netjes repareren; als het materiaal niet het juiste is, ontstaan er verschillen in de werking van het hout, met nieuwe schade als gevolg”, legt Wans uit. Naast timmerwerk is metselwerk hier natuurlijk ook een belangrijk element. Wans: “Denk aan het herkennen van schadeoorzaken aan monumentaal metselwerk en het herstellen ervan. Of het maken van knipvoegen”.

Erkend Restauratie Bedrijf Bouwbedrijf Boogert ziet markt in deze branche. Met het behoud van cultureel

4

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

erfgoed en het in stand houden van vakmanschap als doelstelling, timmert het bedrijf hard aan de weg om Erkend Restauratie Bedrijf (ERB) te worden. “En dat heeft best wat voeten in de aarde”, vertelt Wans. Naast het aantonen dat je werkt volgens de richtlijnen van de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM), wordt ook de organisatie zelf getoetst. “Zo wordt bijvoorbeeld gekeken of we als bedrijf voldoende opleiding bieden aan onze medewerkers, maar ook hoe we de prijs- en contractvormingsfase doorlopen en hoe we omgaan met onderaannemers, leveranciers en vergunningen. Kortom: leveren we voldoende kwaliteit in de organisatie?”.

Volgens het principe van de restau­ ratieladder licht Wans toe hoe je als erkend bedrijf omgaat met restauratie­ werkzaamheden. “Behouden gaat voor vervangen en áls er vervangen moet worden, dan moet dat in eerste instantie een kopie zijn van het oude”. En zo doorloopt men diverse stadia, waarbij compleet vernieuwen echt de allerlaatste sport is.

Vernieuwen of repareren In de uitvoeringsrichtlijnen voor historische houtconstructies en historisch metselwerk, staat vervolgens precies omschreven hoe je je kennis en kunde dan samenbrengt in de bewerking zelf. “Dus gaan we een kozijnstijl vernieuwen of repareren we de onderhoek plaatselijk uit? En: hoe hakken we oude voegen uit, zonder de steen te beschadigen?”. De liefde voor het vak zit er goed in bij Dooge. “Zoals bij velen met mij”, denkt Wans. “Het is toch prachtig om de kwaliteiten in huis te hebben om monumenten in topconditie te houden?” Dooge tipt nog aan dat het werk bovendien resulteert in lagere onderhoudskosten, omdat het compleet vervangen van onderdelen voorkomen wordt. En daar heeft hij natuurlijk ook een punt. “Als binnenkort het ERM-keurmerk op de correspondentie van Bouwbedrijf Boogert prijkt, dan begrijp je dat we daar trots op zijn”.

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 5


Hotel Residence Noordstaete

‘Zo’n formule is vrij uniek’ Als make-up artist en organisator van fashion art fotoshoots, weet Nancy Jussen wel wat mooi is. Afgelopen seizoen kocht zij met haar man Patrick een hotelappartement in Residence Noordstaete in Burgh-Haamstede.

“We waren eigenlijk per toeval in de buurt en zijn toen meteen de locatie gaan bekijken. Over Burgh-Haamstede waren we meteen enthousiast, met de natuur op korte afstand en de mooie stranden om te wandelen met de kinderen en de honden. Toen we de plannen van dit project erbij zagen, waren we vrij snel verkocht.”

6

BOBOUW

Wat om te kijken Residence Noordstaete bestaat uit 17 hotelappartementen van verschillende opzet, met daaronder een ontbijtzaal en restaurant. Jussen kocht een vierkamerappartement, aan de straatzijde. “Zodat je wat te kijken hebt”, licht Nancy toe. Met 4 tot 5% rendement, kochten ze het vooral als belegging voor hun pensioen. “Dat overigens pas over

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

heel veel jaren van toepassing is hoor”, voegt Nancy er lachend aan toe. “Maar we kozen ook voor een mooie en ruime opzet, voor als we het zelf een keer willen huren met ons gezin”.

Schaarste Samen met haar man heeft Jussen 3 kinderen in de puberleeftijd. “Die gaan nog steeds graag mee. Weet je, je hebt

op deze locatie alle ruimte en vrijheid, maar wel met de faciliteiten van een hotel op niveau en dat spreekt aan”. Wat Nancy betreft, is het verkoopsucces (het project werd in de voorverkoop al bijna uitverkocht) dan ook vooral toe te schrijven aan de schaarste van dit soort locaties. “Vaak zie je projecten meer in de buitengebieden ontstaan, als apart groot vakantiedorp. Óf juist traditioneel als een enkel huis of appartement. Maar niet in een hotelformule zoals dat hier wordt geboden. Dat is denk ik wel uniek”.

Limburgers Als echte Limburgers, spreekt de locatie in het Zeeuwse de familie extra aan. “Je proeft hier duidelijk de inspiratie van zee en strand. Een beetje trendy boulevardstijl, maar wel met klasse”, schetst Nancy. “Dat is wat ons betreft wel kenmerkend voor Bouwbedrijf Boogert; mooie en bijzondere projecten, met een goede architectuur én oog voor duurzaamheid en design”.

De start bouw prognose voor het project staat op aankomend voorjaar. “In de zomer van ‘21 zie ik het dan wel voor me: Een strandwandeling, lunchen met verse vis en een goed glas wijn aan het water en dan lekker neerploffen op het balkonterras van ons appartement hier in Burgh-Haamstede… Ja, wij zien ons hier straks echt wel genieten”.

“We zien ons hier straks wel genieten”

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 7


“De kappen van het oude gebouw zijn traditioneel ter plaatse gemaakt”

Stalen zenuwen Leveranciers die af en aan lopen, hier en daar een overleg en diverse telefoontjes tussendoor; zomaar een donderdagochtend in gesprek met uitvoerders Leonard Smalheer en William van der Maas. Het typeert de laatste weken voor oplevering van Hotel Mondragon.

“Het is allemaal wat spannender met de laatste loodjes natuurlijk, maar het komt goed” stellen de heren gerust. “Je zit nu in nu in een fase dat je gewoon met 50 man in al die kamertjes zit; dan moet je zorgen dat de sfeer bij de jongens ook een beetje leuk blijft”.

Dubbelproject Met inmiddels 35 jaar in het vak, is William wel wat gewend. “Ik vind zoiets leuker dan 30 woningen wegzetten. Hier zit veel meer uitdaging in hè”. Dat geldt minstens net zo voor Leonard, die nu 3 jaar in dienst is. “Je bent midden in het centrum van Zierikzee bezig met een heel divers project. Voor mij is dit ook het eerste project waarbij ik echt vanaf de fundering betrokken ben”. William is blij met hem aan zijn zijde. “Dit helemaal alleen draaien, zou te heftig worden. In de praktijk is wel gebleken dat het echt twee verschillende projecten zijn”.

“Je komt dingen tegen die je niet van te voren weet” Daarmee doelt William op het monumentale deel ten opzichte van de nieuwbouw. “Het oude gedeelte is een project op zich. We waren daar eigenlijk continu al iemand

8

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

van ons aan kwijt, die controleerde of alles nog veilig was”. Leonard: “En je hebt veel meer timmerwerk daar. De kappen en dergelijke van het oude gebouw zijn allemaal op traditionele wijze ter plaatse gemaakt”. In ‘het oude Mondragon’ werd relatief gezien dan ook veel meer tijd gestoken dan in het nieuwe gedeelte daarachter. “Nieuwbouw is wat dat betreft een stuk gemakkelijker”, geeft Leonard toe. “In elk geval zijn je materialen en dergelijke bekend en je weet wat je tegenkomt. De ruwbouw liep dan ook als een trein. Als je dan het resultaat ziet, met dat strakke metselwerk en de mooie togen, geeft je dat wel een trots gevoel”.

gedeelte. “Het oude vakmanschap komt hier veel meer terug”, geeft Leonard aan. Maar ook: “Je sloopt dingen weg en komt dingen tegen die je van te voren niet precies weet”. William: “ Je kunt dat wel onderzoeken, maar pas als je gaat slopen weet je de daadwerkelijke staat. Daarin zit wel elke keer de uitdaging van ‘hoe zorgen we dat het oude gedeelte dat moet blijven staan, ook echt overeind blijft en hoe zorgen we dat dat weer stabiel wordt’.” Leonard beaamt dat: “Het is intensiever. Ondanks dat je tekeningen hebt, ben je bent hier veel meer ter plekke aan het kijken en overleggen hoe je iets gaat aanpakken.”

Ideaal transparant

Stabiliteitsportaal

En dan is er nog het glazen huis. Letterlijk en figuurlijk de verbinding tussen oud en nieuw. “Platgezegd is het een trappenhuis met lift, waar vanuit je alle kanten in het gebouw op kunt”, schetst William. “Maar omdat het van glas is, kun je het oude achtergedeelte van Mondragon erdoorheen zien”. Uiteraard is daarover nagedacht. Leonard: “Je hebt nu niet het gevoel dat het gebouw op je afkomt. Van steen had je een behoorlijk kolossaal blok gehad in de smalle Paardenstraat. Het is nu ideaal transparant; best wel ruimtewerkend zeg maar”.

Zo moesten de vloeren op 6 meter hoogte verlegd worden, met stalen balken van meer dan 1.000 kg per stuk, die ook nog eens van onderaf aan door het gebouw moesten. “En dat terwijl je nog twee verdiepingen boven je hebt”, legt William uit. Ook werd er een portaal achter in het restaurant toegepast, om de stabiliteit van het pand te bewaren. “’Blijft alles heel en blijft uiteindelijk alles staan’, is op zo’n moment wel een vraag die door je hoofd schiet”. Ook op het moment dat er gaten in het dak en in de vloer werden gemaakt, om de stalen balken op zijn plaats te krijgen met de 20 meter lange stroppen van de torenkraan. “De jongens in het gebouw legden de machinist daarboven in de torenkraan uit hoe hij het moest doen.

Uitdaging De mooie herinneringen zitten echter, ook bij deze mannen, in het oude

Hij kon immers niets zien van wat er onder hem gebeurde. Dat werkt toch wel even anders dan dat je op een open vlakte staat te draaien. Eén tikje met de last tegen de oude muren en alles staat te trillen als bij een aardbeving.”

Stinkende best In dat kader vinden de mannen het belangrijk om te noemen dat het wel gelukt is met het hele team. “Bij deze willen wij dan ook al onze mannen bedanken: metselaars Leon de Jonge, Jaco Dooge, Arjo Baart, Henk van ‘t Veer, Cees Verhoek en Bryan Berrevoets. En timmerlieden Mario van den Hoek, Pascal Janse, Joost Dorst, Erwin Lems, Jaap de Munnik en Kevin Feijtel”, somt Leonard op. “Iedereen, inclusief onderaannemers, voelde wel die verantwoording en had er begrip voor dat het best wel eens anders ging dan dat je op de nieuwbouw zit”, vertelt William. “Ook de jongens op kantoor hebben hun stinkende best gedaan. Ik ga niet zeggen dat ze het goed hebben gedaan”, grijnst William, “maar wel hun best”. De heren besluiten: “Als de sfeer goed is op het werk, kun je zelf ook meer aan hè. Anders is de lol er gauw af”. En dat ze veel aan kunnen, hebben Van der Maas en Smalheer wel bewezen. Met nog een paar weken te gaan voor de oplevering, die zelfs iets vroeger plaats vindt dan gepland, alle lof voor deze mannen.

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 9


Mise-enplace! De allerlaatste voorbereidingen worden getroffen, voor de opening van Hotel Mondragon in december van dit jaar.

10

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 11


“Vroeger moest ik zorgen dat de orderportefeuille vol was, nu kan ik de leuke dingen er een beetje tussenuit pikken”

“De Zeeuwse recreatiesector blijkt niet alleen een goede, maar ook een hele leuke” Toen Hans Boogert Mondragon kocht, was De Pagter’s eerste gedachte: “Wat heb je nu gedaan?!”. Toch investeerde hij begin vorig jaar in 38 hotelsuites, waarmee de bouw meteen realiteit werd. Als gepensioneerd directeur van voormalig Kanters Bouwbedrijf, kreeg De Pagter het nieuwe plan voor Mondragon uiteindelijk zelf onder ogen. “Ik zag een mooi concept met nieuwe hotelsuites én het oude gedeelte als blijvend monument. Met daarbij Kort Geytenbeek als architect, TEAM Leisure als verkopende partij, Boogert als bouwer en niet te vergeten Govert Janzen als exploitant. Toen werd ik toch wel enthousiast.”

Melancholisch Wanneer De Pagter mensen spreekt over Mondragon en haar verleden, ontdekt hij dat het nog altijd een bekende naam is in de omgeving. “Mensen zijn er nog steeds heel positief en ook wel melancholisch over. Met de zakelijke diners en vergaderingen van grandeur, was Mondragon toch een begrip. De laatste jaren misschien vooral berucht

vanwege het bouwvallige karakter; het warme gevoel van vroeger blijft mensen toch bij.” De Pagter investeerde in de nieuw te bouwen hotelsuites (die zo’n 70% van het totale project vertegenwoordigen), niet in het oude Mondragon aan de voorzijde. “Ik heb daar minder ervaring mee, niet met het monumentale en ook niet met de horecatak, en kan het dan ook moeilijker beoordelen.” Voor het voorste gedeelte werden de ‘Heeren van Mondragon’ in het leven geroepen. Zij kunnen met de aankoop van certificaten mede-eigenaar worden van het monumentale gedeelte met haar restaurant, bistro en zalen.

plannen en contracten gesmeed en in juni van dat jaar ging de eerste paal de grond in”, schetst De Pagter. Zelf besteedde hij met zijn zoon Luuk (“die jongere mensen zijn toch beter op de hoogte van de meest recente regelgeving”) veel aandacht aan de voorschriften waaraan een duurzaam all-electric hotel op viersterren-niveau moet voldoen. “Want dat is het niveau wat we nastreven”, geeft De Pagter aan. “Dat gaat van het geluidsniveau tot aan de juiste temperatuur, maar heeft bijvoorbeeld ook betrekking op het energieverbruik”.

Viersterren-plus hotel

Ingrijpend

Na 16 jaar leegstand kwam het project daarmee ineens in een stroomversnelling. “In de eerste helft van 2018 werden de

Zoals het spreekwoord zegt, is een goede voorbereiding het halve werk en dat gold zeker hier. “Die fase zo vlak voor de bouw, is behoorlijk ingrijpend voor een organisatie om alles op poten te krijgen. Dat zie je overal terug en die tijd is eigenlijk altijd te kort. Maar maak je het langer, dan komen er andere prioriteiten en gaat daar de aandacht naar toe”, legt

“Je zag het enthousiasme en geloof in het plan steeds meer groeien”

12

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

De Pagter uit. “Maar we hebben het voor elkaar gekregen hoor”.

Reserve Toch is er in het begin nog veel reserve in de omgeving, van ‘gaat het wel lukken?’. “Er is ontzettend veel publiciteit aan gegeven”, haakt De Pagter in. “Frequent werden bijeenkomsten georganiseerd, mensen werden er echt naartoe gehaald; dan zien ze dat het gaat groeien. Zeker als dan het hoogste punt bereikt wordt, mensen het pand kunnen gaan bezoeken en Govert Janzen de zaken goed in de markt zet met zijn verhaal, worden mensen enthousiast en gaan ze in het plan geloven.”

Stroomversnelling Medio 2019 is de verkoop in een stroom­ versnelling gekomen. “Er is nog slechts één suite te koop, met de Schouwen- en Duiveland Loftsuites is men bezig en ook de belangstelling voor de Heeren is gebleken: 8 van de 10 certificaten zijn inmiddels verkocht”, vertelt De Pagter.

“Daarbij speelt natuurlijk ook dat men met spaargeld op de bank niets meer verdient. Hier ben je toch eigenaar van een nieuwbouw hotelsuite met parkeerplaats eronder, kun je rendement maken van zo’n 5% en er zelf ook nog een aantal weken per jaar wonen.” Bij het uitkomen van dit magazine, is de oplevering van Mondragon een feit. “Het is goed gegaan, ik kan niet anders zeggen”, aldus De Pagter. “En dan heb ik het niet alleen over het contact met Hans, maar ook over de positieve instelling en de vakkennis van de mensen op de bouw. Het is een ingewikkeld project, dat met een hele goede kwaliteit binnen de tijd wordt opgeleverd, zelfs nog een paar weken eerder dan de planning aangaf. Dat vind ik knap in deze tijd, waarin je vooral hoort dat werken vertragen en er te weinig mensen zijn”. De Pagter roemt de wijze waarop de bouw van Mondragon is aangepakt. “Ik maak echt mijn complimenten voor hoe het eruit

ziet en hoe het gegaan is. Ik kom er nog steeds met plezier”.

Veelbelovend Het vertrouwen van de heer De Pagter blijkt des te meer nu hij ook geïnvesteerd heeft in een deel van Boutique Resort Schaardijk. “De recreatiesector in het Zeeuwse blijkt gewoon een goede sector te zijn. En ook een leuke”. Op de vraag of hij straks ook nog een kamer overhoudt om zelf te genieten in Zierikzee: “ Zoals het er nu naar uit ziet, blijft er niet veel meer over. Anders had ik dat graag gedaan”. De vooruitzichten met Govert Janzen zijn dan ook veelbelovend: “Hij is daar een mooi team aan het samenstellen en werkt heel hard om er weer een begrip van te maken, zoals het vroeger was. Met zijn kwaliteiten, het serviceniveau en faciliteiten zoals restaurant Cristó, de prachtige hotelkamers... “Vroeger moest ik altijd zorgen dat de orderportefeuille vol was, nu kan ik de leuke dingen er een beetje tussenuit pikken natuurlijk”.

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 13


Powered by

Mondragon Op het moment dat het hotel haar deuren opent, komt Mondragon’s zusje letterlijk en figuurlijk om de hoek kijken. Want pal naast het hotel, aan de Oude Haven 15, worden nog eens 7 luxe hotelappartementen ontwikkeld. Residence Mondragon: bij uitstek geschikt voor mensen die graag wat langer verblijven. Met kitchenette, royale badgelegenheid en aparte living. Maar het biedt ook uitkomst voor een externe werknemer van Zeelandia of O’moda bijvoorbeeld, die een aantal weken in Zierikzee te werk wordt gesteld. Van schoonmaak tot was- en strijkservice en van ontbijt tot wijn en hapjes op de kamer; men kan gebruik maken van alle hoteldiensten. In december start de verkoop, al is er hier en daar al eerder wat ‘geteased’. En zo laten we ‘ons’ Mondragon toch nog niet direct los.

14

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

Strandhotel Haamstede Het gaat er al behoorlijk op lijken in Haamstede. In de afgelopen 8 maanden is de kelder van het Strandhotel voor Fletcher gelegd, de fundering gestort en zijn alle wanden en verdiepingsvloeren gezet. Voor de kerstvakantie ligt ook de betonnen dakvloer erop met de eerste kappen én is het metselwerk al een heel eind. De steigers zul je in de komende maanden van het nieuwe jaar al snel zien zakken, waarna het hotel van boven naar beneden helemaal wordt afgebouwd. De opleverprognose is rond de bouwvak van 2020. Wordt vervolgd!

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 15


“Als alles klopt, is de verkoop een logisch gevolg”

kunnen er een leuk rendement uithalen en er zelf ook een aantal weken per jaar gebruik van maken”. En hoewel iedereen welkom is in Boutique Resort Schaardijk, ligt de focus op de watersport. Denk aan aparte ruimtes voor wetsuites en sportmateriaal, een speciaal weerstation en een extra solide afwerking. “Scharendijke is vanwege de ligging natuurlijk ideaal voor surfers, duikers, zeilers en kiters, met de Grevelingen en het Noordzeestrand”.

Boutique Resort Schaardijk

Respect

De juiste golflengte Binnen 12 maanden verkochten ze op één na alle 38 suites in Hotel Mondragon. En de 17 hotelappartementen van Residence Noordstaete waren voor de officiële start al bijna uitverkocht. TEAM Leisure heeft de wind goed in de zeilen zitten. Dat kunstje mogen ze straks ook best flikken bij Boutique Resort Schaardijk.

“Een vast stappenplan voor succes is er niet” lacht Paul Huges, adviseur en mede-eigenaar van TEAM Leisure. “Elk project is natuurlijk ook anders”. Het bedrijf richt zich op de marketing en verkoop van recreatief onroerend goed. “Daar zit echt de hele dag de focus op. We hebben dan ook een behoorlijke relatiekring opgebouwd, die in dat segment koopt. Je gaat de markt door en door kennen en weet op den duur precies hoe je een project moet inrichten, om het succesvol te kunnen verkopen”.

Dorpje in een dorp Zo dacht het team van Paul ook mee

16

BOBOUW

over Boutique Resort Schaardijk, dat eind dit jaar nog in verkoop gaat. “Het wordt een kleinschalig en hoogwaardig recreatieproject in het centrum van Scharendijke, gericht op de watersport”, licht Paul toe. Het plan bestaat uit 15 recreatiewoningen, 4 appartementen en een commerciële plint met horeca- en gymfaciliteiten; gesitueerd rondom een informeel pleintje. “Zo krijg je het idee van een dorpje in een dorp en voel je je als bezoeker ook echt even inwoner”, schetst hij. “In tegenstelling tot een ‘regulier’ vakantiepark waar je vaak buitenaf zit, bevindt je je hier midden in het centrum”.

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

“Het is de kunst om de juiste partijen om een project heen te verzamelen” Brouwerseiland De projectlocatie in Scharendijke ligt al langer op stapel. “De tijd moet er echter wel rijp voor zijn”, geeft Huges aan. “De markt is nu goed: er is heel weinig aanbod op Schouwen-Duiveland op het gebied van recreatiewoningen en er is veel vraag. Bovendien liep Brouwerseiland vertraging op. Nou, dan blijkt dit wel een heel mooi plan te zijn”. Met een sterk verhuurconcept van BHVK Leisure erbij én een solide belegger, hebben we nu de bouwstenen om er vol gas voor te gaan.”

“Dat doe je niet zomaar” De belegger waar Paul het over heeft is De Pagter Beheer II, die ook investeerde

in Hotel Mondragon. Hij kocht de 4 appartementen en de commerciële plint, die BHVK Leisure op haar beurt gaat runnen en verhuren. “Als zo’n belegger in zo’n groot deel van een project stapt, spreekt dat ook vertrouwen uit. Dat doe je niet zomaar. Dat geeft aan dat ook hij het potentieel ziet van dit project. “ Paul vervolgt: “We willen gewoon graag dat alles klopt, tot in detail. Dat gaat van woningoppervlaktes tot het exploitatiemodel, de betrokken partijen en de interieurs. Het is dan ook wel onze vereiste om in een vroeg stadium betrokken te worden. De detaillering bepaalt bij elkaar toch in grote mate het succes”.

Huges en zijn team schuwen er ook niet voor om te zeggen dat er 3 stappen terug gezet moeten worden. “Ik moet zeggen dat dat bij Boogert gelukkig geen belemmering is. Men is goed in staat om elkaars kwaliteiten te erkennen en de juiste partijen om een project heen te verzamelen. Ik vind het echt knap om te zien hoe dat elke keer weer tot zijn recht komt, ook bij andere projecten”.

Wetsuites De 15 recreatiewoningen in Scharendijke worden aangeboden aan particuliere kopers. Het beheer van het totale project komt in handen van BHVK Leisure, die de woningen tevens verhuurt. “Kopers

Het project is in die zin uniek. Ook vanwege de kleinschaligheid van het resort, met een net even wat hoger niveau van luxe en individuele aandacht. Paul: “Vandaar ook de naam Boutique Resort”. En Schaardijk? “Dat is een knipoog naar vroeger. De oude dijk waar Scharendijke ooit rond is opgebouwd, heette zo”, weet Huges te vertellen. De projectstijl straalt dan ook respect uit naar het dorp. Met een authentieke architectuur, welke goed past binnen de bestaande bebouwing in de dorpskern. “Het totaalplaatje spreekt ons enorm aan”, vat Paul samen. Op het moment van schrijven wordt de laatste finetuning aan het plan gedaan, zodat TEAM Leisure eind 2019 daadwerkelijk in verkoop kan met de 15 woningen. Rond het voorjaar van 2020 gaat de eerste paal dan eindelijk de grond in. Inmiddels hebben zich al diverse geïnteresseerden gemeld. “Uit onze bestaande klantenkring en uit die van BHVK Leisure geven mensen aan graag te willen kopen”, geeft Huges aan. “Als een project succesvol is ontwikkeld en alles klopt, dan is de verkoop heel vaak een logisch gevolg”.

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 17


“Overal is een oplossing voor”

Ze heeft waarschijnlijk de meest diverse contacten van iedereen bij Boogert, vierde recent haar vijfjarig jubileum en dan komt ze óók nog eens in Oosterland wonen: Annemiek Koster-van Mourik. De dame die altijd de telefoon opneemt, maar eigenlijk nog veel meer doet.

Met een werk- en opleidingsverleden in de horeca, is receptioniste misschien niet direct wat je verwacht. “De horeca is leuk voor een avond of weekend, maar niet voor altijd”, vindt Annemiek. “Als receptioniste en secretaresse heb je toch dat klantencontact wat ik zo leuk vind. En je zorgt natuurlijk nog steeds voor koffie, thee en af en toe een lunch”. Ze maakte de overstap naar een secretaresseopleiding, combineerde drie jaar werken-leren bij Boogert en is sindsdien gebleven.

Planning aan een knijper

“Als eerste aanspreekpunt, krijg ik wel eens de wind van voren”

Afgelopen mei zat Annemiek hier alweer vijf jaar. “Die jaren zijn echt voorbij gevlogen”. Waar ze in het begin nog de planning van de kraan bijhield op een papiertje aan een knijper, bestaat haar werk nu veel uit het inplannen van werk aan Zeeuwland-woningen. “Er is best veel veranderd in de afgelopen jaren. Vooral op het gebied van digitalisering en communicatie. We hebben grote stappen vooruit gemaakt, letten meer op wat de klant wil en communiceren beter met ze. Dat gaat van het schuiven in een planning om samen tot een oplossing te komen, tot nog even terugbellen over hoe iets is afgelopen”.

Excuses Anderzijds komt het ook wel voor dat Annemiek de wind van voren krijgt aan de telefoon. “Terwijl ik natuurlijk alleen de

18

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

telefoon aanneem, maar ik ben toch het eerste aanspreekpunt”. Gelukkig weet ze daar wel mee om te gaan. “Overal is een oplossing voor en op die manier sta ik mensen ook altijd netjes te woord. Mensen bellen dan wel eens terug om hun excuses aan te bieden, dat ze het zo niet bedoeld hadden”.

Oplossingsgericht De betrokkenheid, het willen helpen en zoeken naar een oplossing, is volgens Annemiek wel iets dat je in heel de organisatie terugziet. “Elkaar tegemoet komen en meedenken met de ander, dat doen we denk ik heel goed”. Aan de andere kant heeft ze wel geleerd om op haar strepen te gaan staan. Want naast de telefoon opnemen, mensen ontvangen, koffie/thee schenken en de post verwerken, helpt ze collega’s ook nog bij allerlei hand- en spandiensten. “Ik doe het graag, maar het lukt niet altijd meer vandaag. En dat zeg ik dan ook gewoon. Met zo’n instelling merk je dat de andere partij vanzelf ook behulpzamer wordt”. Dit werk is echt Annemiek’s ding. “Ik zie mijzelf dit nog wel een tijdje doen ja; samen met collega’s op deze voet verder gaan en groeien in waar we mee bezig zijn. Ik ben minder van de langdurige projecten, maar houd juist van de diversiteit en geen dag die hetzelfde is”.

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 19


Belangstellenden zijn elke woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur welkom in het verkoopcentrum op locatie. Meer informatie is te vinden op www.weidszierikzee.nl

Vertrouwen

Weids Zierikzee

“We adverteren in Rotterdam met schone lucht”

Project met een staartje Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd is voormalig vastgoedmanager Jac Bitter het vak nog lang niet beu. “Achter de geraniums zitten kan altijd nog”. Recent zette hij zijn tanden in nieuwbouwproject Weids, aan de rand van Zierikzee. Nu de gemeente Schouwen-Duiveland de rem heeft gezet op nieuwbouwplannen in Zierikzee, is Weids helemaal ‘in the picture’. “Er is nagenoeg geen vergelijkbaar aanbod”, vult Bitter aan. “Het project kampte echter met een negatief imago, omdat het vanwege de crisis een aantal jaren stil lag.” Jac haalde samen met de nieuwe ontwikkelaar de wisser over het oude plan met kavels voor zelfbouw en transformeerde het tot een project met kanten-klare woningen. De projectnaam De Lanen werd gewijzigd in Weids.

Ingeburgerd Het nieuwe project, dat haar naam dankt aan het weidse karakter van de locatie, bevat 6 woningtypes. Het gaat om tweekappers en vrijstaande woningen, met klinkende namen van steltlopers uit de omgeving. “’Ik kom voor de Kluut’ of ‘Wij zijn voor de Plevier wezen kijken’ hoor je dan voorbijkomen; ze zijn al goed ingeburgerd”, aldus Bitter. De prijzen, van € 345.000,- tot € 614.500,- vrij op naam, zijn niet de minste voor Schouwen-Duiveland. “Het zijn dan ook echt ruime en complete woningen”, licht Bitter toe. “Met een

“Mensen moeten het wonen ter plaatse kunnen ervaren” 20

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

uitgebreid keukenprogramma en luxe badkamers van Villeroy & Boch bijvoorbeeld”. Daarnaast zijn de woningen volledig gasloos en zijn de verschillende indelingsmogelijkheden behoorlijk groot. Bitter: “Denk aan een kantoor aan huis of een slaapprogramma op de begane grond”.

de vinger aan de pols kunnen houden en ook direct kunnen bijsturen. Dat is gewoon nodig bij een project als dit”. Om diezelfde reden heeft Bitter een verkoopcentrum op locatie neergezet. “Ik geloof er niet in om er een eind vandaan te gaan zitten. Mensen moeten het wonen daar ter plaatse kunnen ervaren, de sfeer proeven”. Wat verkoopresultaten betreft, is Jac positief gestemd. “Een behoorlijk aantal woningen is inmiddels verkocht. Daarnaast lopen er een aantal serieuze kandidaten rond die pas hun handtekening zetten als de bouw is gestart, onder het motto ‘zien is geloven’. Ik ben er van overtuigd dat we van Weids een hele mooie wijk gaan maken, een wens die de huidige bewoners al jarenlang koesteren”.

Bitter kwam in eerste instantie met Bouwbedrijf Boogert in aanraking in de jaren ‘70, toen hij met de vader van Hans Boogert een woning liet verbouwen in Burgh-Haamstede. “Ik wist niet eens of het bedrijf nog bestond, maar begreep later dus dat inmiddels de vierde generatie aan het roer staat. In combinatie met de lokale reputatie van het bedrijf en de korte afstand tot het project, heeft de ontwikkelaar uiteindelijk het vertrouwen naar Boogert uitgesproken als aannemer voor dit project”. Weids omvat nog 69 kavels, waarvan in de eerste fase 30 woningen projectmatig zijn ontwikkeld en in verkoop zijn genomen. “Zodra er zo’n 20 zijn verkocht, kan Boogert van de kant met de bouw”, legt Bitter uit. “Langzaamaan begint er ook weer een positief imago te groeien en ik ben ervan overtuigd dat de vaart er helemaal in komt, zodra de heimachine er staat”. Van een kopje koffie bij omwonenden thuis en adverteren in Rotterdam met schone lucht tot een kinderspeelhoek in de verkoopunit: Jac pint zich vol vertrouwen vast op de verkoop van Weids. “Ik vind het elke keer weer een uitdaging om een project in de markt te zetten, vanwege het spanningsveld dat daar soort van inzit. Is het plan marktconform ontwikkeld, heb je de juiste woningtypen, zit je op het goede prijsniveau”. Het blijkt maar weinig keren in zijn leven geweest te zijn dat hij het niet goed gezien heeft. “Op een gegeven moment heb je dat juiste gevoel gewoon en dat laat je dan niet meer los. In samenwerking met Boogert heb ik er dan ook alle vertrouwen in. Er is nog nooit een project geweest dat ik niet goed afrondde in al die tientallen jaren. Dat zegt toch wel wat?”

Veel belangstellenden komen vanuit de omgeving: “Mensen uit de wat kleinere dorpen die denken ‘waar moet ik straks heen als ik meer hulpbehoevend ga worden’. Dan is Zierikzee de stad met voorzieningen”, schetst Jac. “Om die reden gaat ook het kleinere type woning harder dan het grote, want deze doelgroep heeft geen kinderen meer thuis”.

45 jaar projectontwikkeling Bitter kent de behoeftes van de verschillende doelgroepen als geen ander. Inmiddels werkt hij ruim 45 jaar in de projectontwikkeling en besloot na zijn pensioen, zo’n 13 jaar geleden, voor zichzelf te beginnen als ondernemer in de vastgoedsector. “Ik heb geprobeerd mijn tijd te vullen met dingen die mensen dan in hun vrije tijd doen, maar kon er mijn draai niet in vinden. Ik zie het werk echt als hobby en werd bovendien nog steeds benaderd door ontwikkelaars. Zodoende ben ik maar weer begonnen”, lacht Bitter. Als ‘Verkoopteam Weids’ staat Jac Bitter met zijn medewerkers de klant van begin tot eind bij. “We hebben er bewust voor gekozen geen aparte makelaar in te zetten, zodat we zelf

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 21


Een maatpak voor de patiënt Nieuwbouw woon-zorgcomplex Dirksland Het had even wat voeten in de aarde, maar eind november ging de eerste paal de grond in voor het nieuwe woon-zorgcomplex Bestenwaerd in Dirksland. Een divers programma op een relatief klein stukje grond. “Die uitdagingen maken het leuk”, aldus projectleider Mark Giljam. “Je gaat je steeds meer inleven in de opdrachtgever en eindgebruiker”.

“We maakten een proefbadkamer in de werkplaats” Met 123 wooneenheden, 5 verschillende gebruikersdoeleinden én 2 opdrachtgevers, is het project inderdaad uitdagend te noemen. Zeker als je bedenkt dat het allemaal net past. Mark: “Het is geen standaard zorgcomplex, nee. Je hebt veel verschillende afwerkingsniveaus, verschillende kamers, een tilliftsysteem, een domoticasysteem; er zitten veel technieken in zo’n gebouw. Dat maakt het wel anders dan een doorsnee kantoor of woning natuurlijk.” Hoe pak je zoiets aan?

Zelfredzaam Mark: “Het feit is dat je met veel verschillende belangen te maken hebt, maar wel met belangen die elkaar versterken. Waar het nieuwe pand eerst alleen een centrale locatie voor Sjaloom Zorg zou worden, trekt de organisatie nu samen op met Curamare, die een nieuwe stek nodig heeft voor het verouderde zorgcentrum Geldershof. “Curamare heeft een hele sterke facilitaire dienst, terwijl Sjaloom weer heel goed is in mensen zelfredzaam te laten zijn”.

Dwaaldetectie Dat betekent echter ook dat sommige patiënten van Curamare met dwaalde-

22

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

tectie gevolgd moeten worden en de deuren automatisch moeten sluiten, om te voorkomen dat zo iemand verdwaalt.. Terwijl iemand van Sjaloom Zorg die geestelijk en lichamelijk goed is, zich overal vrij mag begeven. “Die twee mensen moeten wél door diezelfde deur. Dat soort gepuzzel hou ik van”, aldus Mark. Het gebouw bestaat uit 2 vleugels met daartussen een verbindingsgang en telt 3 verdiepingen, die elk weer verschillende doelgroepen door elkaar heen herbergen. “Er zit wel iets van logica in”, vult Mark aan, “maar het idee is om een mooie interactie te krijgen tussen ouderen en mensen met een beperking”. Zo bevat de begane grond bijvoorbeeld 4 woongroepen van Curamare, maar ook 11 appartementen van Sjaloom Zorg. “Daarboven is het weer net andersom en ook op de tweede verdieping zijn beide partijen vertegenwoordigd”.

Op zijn kop Vanwege die verschillende belangen, heeft de planvorming best even geduurd. “We hebben in die periode echt gezocht naar manieren om het gebouw zo goed mogelijk te maken” verduidelijkt Mark. “Eigenlijk is heel de plattegrond

op zijn kop gegaan”. Zo werd er zelfs een proefbadkamer in de werkplaats in Oosterland gemaakt. “Die werd uitvoerig door de werkgroep bekeken en beoordeeld op de nieuwste technieken”.

wij moeten geen Abc’tje bouwen”, vindt Mark. “We hebben die uitdaging nodig. Dat je op een gegeven moment samen met je team ook in een bepaalde sfeer komt, van ‘wij gaan dit gewoon doen!’”

Bagage

Iets wat past

En het vooruitstrevende karakter blijkt in meer opzichten. Veel appartementen worden zo gemaakt dat ze vrij gemakkelijk om te bouwen zijn van één- naar tweepersoons, mocht dat nodig zijn in de toekomst. “Het is dus redelijk flexibel indeelbaar”, vertelt Giljam. “Curamare heeft de afgelopen jaren meerdere nieuwe locaties gebouwd, dus dan weet je wel wat er wel en niet goed werkt. Ze zijn daar echt heel bewust mee bezig en vertalen al die bagage aan patiënt- en verplegersbehoeften naar ons; naar het bouwproject. En dat werkt heel goed”.

Het enthousiasme om te gaan beginnen, is duidelijk merkbaar. “Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor het gehele team. Je bent zó bezig geweest om iets te maken wat past bij de opdrachtgevers en bij de eindgebruikers. Het is leuk om een pak te kopen bij de C&A, maar een pak dat helemaal op maat voor je is bedacht, is toch leuker. We staan echt te popelen om dat maatpak nu ook echt te gaan maken ”.

Geen Abc’tje Op deze manier werken moet je volgens Mark wel liggen als aannemer. “Ik denk dat het willen toevoegen van waarde aan een gebouw, het inbrengen van kennis, ons wel ligt als bouwer. Sommigen hebben liever een vastomlijnd kader waarbinnen ze moeten werken, maar

De planning is om de fundering vóór deze Kerst gereed te hebben. “We kunnen dan in het nieuwe jaar verder met het leggen van de begane grond vloer en hopen uiteindelijk voor aanstaande zomer het casco een heel eind boven te hebben staan”, vertelt Mark. En de daadwerkelijke oplevering? ”Dat is nog even ver weg, maar in de eerste helft van 2021 hopen we hier een prachtig woon-zorgcomplex te hebben neergezet”.

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 23


Boogert in de mix Schuin tegenover het huidige kantoor met bedrijfshallen in Nieuwerkerk, wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van Boogert Service. Specialist op het gebied van betonpompen en -mixers én broer van Hans Boogert.

Er wordt een nieuw kantoor met bedrijfshal gebouwd, waarvan de fundering en de staalconstructie met stalen dakplaten eind 2019 gereed zijn. Voor dit gebouw is geen gasaansluiting benodigd. In zowel het kantoor als in de aangrenzende bedrijfshal wordt straks gewerkt met warmtepompinstallaties. En de oplevering? Die hopen we in de volgende BoBouw te kunnen laten zien!

Onder de pannen Zoals velen niet zal zijn ontgaan, waren de dakspanten van Sportcentrum Westerschouwen hóógnodig aan vervanging toe. Aan Boogert de eer om dit te herstellen met een nieuwe stalen dakconstructie. Precies op tijd klaar voor de Zeeuwse Kustmarathon in oktober!

24

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 25


Even kennis maken

Bouwmensen Zuid-West

Graag stellen de volgende nieuwe collega’s zich aan u voor:

Bryan Berrevoets

Gerian Wielaart

Leerling-timmerman

Leerling-timmerman

Robel Habtegabir

Mark Ridderhof

Leerling-timmerman

Leerling-timmerman

Stagiaires Naomi Stouten

Pieter Dooge

Stagiair Office- en managementsupport

Stagiair Vakhavo Calvijn College Goes

Hoornbeeck College Rotterdam

Arne van den Bos

Anthonie Bal-Goor

Christina Schot-Wisse

Aard-Jan Dieleman

Ik ben 16 jaar oud en woon in Oosterland, met mijn ouders en broer die studeert en nog een broertje en zusje. Na de bouwvak van 2019 ben ik begonnen bij Boogert als leerling-timmerman. Hiervoor werkte ik 2 jaar bij de Coop in Oosterland. Dat vond ik leuk en gezellig werk. Ik kwam naar Boogert omdat ik geslaagd was op het vmbo en dit werk leek me wel wat. Ik volg nu de driejarige timmeropleiding bij het Hoornbeeck College in Rotterdam. Elke maandag een dag naar school, waarin ik 4 uur Bouwkunde heb, een uur Nederlands, nog een uur Rekenen en nog een uur Burgerschap. School is eerlijk gezegd niet mijn hobby, daarom ben ik gaan werken-leren. Ik ben nu bezig aan een villa in Rockanje, wat leuk werk is. In het begin had ik heel andere verwachtingen van het werk, maar daar ben ik ondertussen ook achter gekomen. Je kan het zo leuk maken als je zelf wil. Thuis en met vrienden doe ik ook nog eens wat. Samen maken we dan een klein meubeltje bijvoorbeeld. Het wordt allemaal steeds mooier, omdat ik dat natuurlijk allemaal leer bij Bouwbedrijf

Ik ben 33 jaar en vorig jaar getrouwd met Linda Bal. We wonen in Middelharnis en hebben samen een zoon, Davy, van 2 jaar. In 2008 heb ik de opleiding werkenleren Timmerman afgerond bij BAM Woningbouw. Hierna ben ik 6 jaar als timmerman bij de BAM in dienst geweest. Door de crisis in de woningbouw moest de BAM reorganiseren en helaas werd ik ontslagen. Hierna heb ik via uitzendbureaus diverse banen als timmerman gehad. In 2015 ben ik bij Zwapex Afdichtingstechnieken BV terecht gekomen als kitter. Na dit 3 jaar gedaan te hebben wilde ik toch weer wat anders doen en graag wat dichter bij huis werken. Ook omdat onze zoon Davy toen net geboren was. Ik heb er ook nooit een geheim van gemaakt dat ik graag als timmerman terug de bouw in wilde. Zo ben ik in januari 2018 bij Goemaat BV in Goedereede gaan werken. Toen ik kunststof kozijnen op een bouw aan het monteren was, kwam ik in contact met de mensen van Bouwbedrijf Boogert. Zo hoorde ik dat ze timmermannen zochten en heb ik hiernaar gesolliciteerd. Al gauw kon ik op gesprek komen en vanaf september ben ik als timmerman in dienst van Bouwbedrijf Boogert. Dit is tenslotte waar ik voor geleerd heb en wat ik graag doe.

Ik ben 54 jaar en jawel, de vrouw van collega Huib. Wij wonen in Vlissingen, zijn 32 jaar getrouwd en hebben 2 zoons. Sinds 1 oktober ben ik bij Bouwbedrijf Boogert komen werken als kopersbegeleider voor het project Weids in Zierikzee. Het is een project van 30 woningen en Huib is hiervan de projectleider. Jullie snappen dat hij een goed woordje voor mij heeft gedaan. Op dit moment werk ik ook bij de Rabobank als Adviseur Particulieren, dit werk doe ik al 33 jaar met veel plezier. Jarenlang op verschillende Rabobank kantoren veel klanten gesproken over geld. De laatste 3 jaar spreek ik de klanten alleen telefonisch. De reden dat ik ben na gaan denken over omscholing, is het feit dat mijn huidige functie verplaatst gaat worden van Vlissingen naar Breda. Wanneer is nog niet precies bekend, maar het is voor mij reden geweest om na te denken wat ik leuk zou vinden om te gaan doen. Mijn interesse ligt al lang bij het (ver)bouwen en inrichten van woningen. Mooi om klanten op dit veelal onbekende terrein te begeleiden, met als doel een tevreden klant. In september 2018 ben ik daarom met een basiscursus bouwkunde gestart. Eind oktober 2019 heb ik de cursus kopersbegeleider afgerond. Ik ben erg blij met de kans om het geleerde nu in praktijk te brengen en ervaring op te doen als kopersbegeleider

Ik ben 23 jaar en sinds 1 juli 2019 officieel in dienst bij Bouwbedrijf Boogert. Ik ben geboren en getogen in Goes en daar nog steeds woonachtig. Toen ik vorig jaar na de zomervakantie op zoek ging naar een plaats voor een afstudeeronderzoek, kwam ik vrij snel bij Boogert terecht. Na enkele gesprekken was het meteen duidelijk dat hier voor mij een interessante mogelijkheid was om mijn studie af te ronden, door het doen van een onderzoek op het gebied van klantwaarde en nazorg. Dit onderzoek, en tevens direct mijn studie, heb ik succesvol afgerond met een 8. Hierna is mij gevraagd of ik bij Boogert wilde blijven. Ik was zelf nog een beetje zoekende wat ik precies wilde, maar wist wel dat ik bij een aannemer wilde werken. Vroeger vond ik het al gaaf om te zien hoe woningen en andere gebouwen werden gebouwd en was ik al veel aan het bouwen met lego. Aangezien ik relatief weinig praktische ervaring heb (op wat stages na), leek het mij een gave kans om hier te starten met een combifunctie: 3 dagen op kantoor als junior werkvoorbereider en 2 dagen als assistent uitvoerder op de nieuwbouw van het Fletcher Strandhotel in Haamstede. Erg gaaf en interessant om met zo’n project te starten, als je zo vanaf school komt. Ik zie uit naar onze samenwerking en hoop veel te kunnen leren in de komende tijd!

26

BOBOUW

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

Remco Janse Stagiair Middenkaderfunctionaris bouw Techniek College Rotterdam

Wouter Hendrikse Stagiair Middenkader-functionaris bouw Techniek College Rotterdam

Martijn Hendrikse Stagiair Meubelmaker Hout- en Meubileringscollege Rotterdam

Geboren Shalynn Dochter van Leonard en Marjorie Smalheer 12-09-2019

Jubileum Het vermelden waard: Jan de Bruine 44 jaar in dienst In dienst sinds 28-07-1975

35 jaar in dienst: William van der Maas In dienst sinds 01-10-1984

B O OGE RT M AG A ZINE #08 DECE MB E R 2019

BOBOUW 27


Nieuwe bolide Hij is nog niet helemaal klaar, maar aankomend jaar rijdt onze nieuwe Scania met kraan en fly jib* in de rondte!

Colofon BoBouw is het relatiemagazine van Bouwbedrijf Boogert en verschijnt tweemaal per jaar. Uitgave Jaargang 24 – no. 8 – december 2019 Coördinatie Natasja Biemond en Annemiek Koster-Van Mourik Redactie Natasja Biemond Fotografie Huibert van den Bos Vormgeving Nilsson, Goes

Wat specs voor de liefhebber: • Totale lengte: 10 meter • Totaal maximaal gewicht: 50 ton • 410 pk • Automatische versnellingsbak • Volledig lucht geveerd

*scharnierende hulpgiek die het bereik van de kraan vergroot

• Bereik kraan (zonder fly jib): 16,7 meter • Hijsvermogen op 16,7 meter: 2.150 kg • Totaal bereik (incl. fly jib): 28,9 meter • Hijsvermogen op 28,9 meter: 695 kg

Contactgegevens Bouwbedrijf Boogert BV Manteling 8, 4307 CJ Oosterland T 0111 641 596 E info@bouwbedrijfboogert.nl www.bouwbedrijfboogert.nl

Volg ons ook op /boogertbouw /company/bouwbedrijf-boogert-bv /bouwbedrijfboogert

Profile for Natasja Biemond

BoBouw #08 (winter 2019)  

Van de oplevering van Hotel Mondragon tot de heropening van een sportcomplex en de start bouw van een nieuwe woon-zorgcomplex in Dirksland:...

BoBouw #08 (winter 2019)  

Van de oplevering van Hotel Mondragon tot de heropening van een sportcomplex en de start bouw van een nieuwe woon-zorgcomplex in Dirksland:...

Advertisement