Page 1

N A T A L I E

F A N T O Z Z I


fantoznc@mail.uc.edu

216.650.8058

4555 Summit Circle Brecksville,Ohio 44141


EDUCATION University of Cincinnati College of Design, Art, Architecture, and Planning Projected Graduation: May 2021

Major: Interior Design Minor: Marketing

Brecksville-Broadview Heights High School Graduated: May 2016 with Honors GPA: 4.1

ACTIVITIES University of Cincinnati

Interior Design Association Student Chapter

Brecksville-Broadview Heights High School

Varsity Lacrosse , Varsity Soccer, National Honor Society, National Art Honor Society, HUDDLE, Spanish Club

SKILLS Digital

AutoCAD, Rhino, V-Ray, Revit, Sketch-Up, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Microsoft

Hand

Model-making, Sketching, Drafting

TRAVEL Education

Traveled to London, Paris, and Madrid with teachers and fellow students for high school credit

Personal

Barcelona and Toledo, Spain Rome, Florence, Positano, Sorrento, Capistrello, and Pescocostanzo, Italy

EXPERIENCE Makovich & Pusti, Architects Inc.

Summer 2017

Executive Caterers

2016 - present

Child Care Taker

2013 - present

Intern with responsibilities that included drafting and working with the material library to select finishes, in addition to attending client meetings and meeting with sale representatives.

Part-time Server with responsibilities that included preparing the venue, presenting food, serving guests, and closing the venue. Responsibilities included preparing food while taking care of multiple children simultaneously.

AWARDS Burgoyne Scholarship

Awarded to students in DAAP who showed exemplary effort at DAAP Camp in the previous year.

Dean’s List

Awarded to students who maintained a semester GPA of a 3.4 or higher.

National Honor Society

Selected for maintaining a minimum 3.5 GPA, involvement in community service, teacher recommendation and the GPA requirement. Completion of 20 hours of community service per school year was also required.

National Art Honor Society

Selected by submission of a portfolio and for maintaining a minimum 3.5 GPA. Completion of 20 hours of community service per school year was also required.

Captain of Varsity Lacrosse Team

Selected by coach and teammates. Responsible for organization and management of our winter league program for two years as well as team practices.


01

ALMS INSERTION

09

BALDWIN‘S KEEP HOUSE

13

POETICS OF MOVEMENT

19

FOLLY

27

BALANCE BLOCK

31

PLANE CUBE

35

HAND RENDERINGS

37

PERSONAL WORK


ALMS INSERTION D E S I G N S T U D I O ll / Y E A R 1 SPRING 2017

PROJECT: The Alms building is one of the original structures in the University of Cincinnati’s DAAP complex. Within this site, we were bounded by thirty feet from the south side of the building for the project. The task was to create an insertion piece within the existing space while including a two-story space, a studio space, and a critique space. My goal was to create an insertion that not only contrasted the existing space, but also complemented it.

T E C H N I C A L: RHINO, AUTOCAD, PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR

01


I began my process by folding pieces of paper. I went through several iterations to gain an understanding of how the folds could inform space. In addition, the continuation and fluidness of the form they created influenced my future decisions.


THIRD FLOOR PLAN

SECOND FLOOR PLAN

FIRST FLOOR PLAN

LONGITUDINAL SECTION


CLIFTON AVE

DAAP

DAAP

ALMS BUILDING

TON

CLIF

RT COU NORTH

STUDIO S PACE CRITIQU ENTRA

E SPAC E

NCE SP ACE


BALDWIN‘S KEEP HOUSE M A K O V I C H & P U S T I A R C H I T E C T S , I N C. SUMMER 2017

PROJECT: OVER THE SUMMER I HAD THE OPPORTUNITY TO WORK CLOSELY ON MANY INTERIOR AND ARCHITECTURE PROJECTS. THE BALDWIN’S KEEP HOUSE WAS A PROJECT STARTED OVER THE SUMMER AND WAS ONE OF THE FIRM’S FIRST RESIDENTIAL PROJECTS. THE OWNER OF THE HOUSE PLANNED TO MAKE DRASTIC RENOVATIONS TO THE HOUSE. THE OWNER ALSO WANTED A SITE PLAN AND FLOOR PLAN OF THE HOUSE, SINCE THEY DID NOT EXIST. ALONG WITH ONE OTHER COLLEAGUE, I VISITED THE HOUSE AND DIMENSIONED THE EXTERIOR AND INTERIOR SPACES, AS WELL AS NOTED IMPORTANT FEATURES OF THE SITE. FROM THERE, I WAS ABLE TO CREATE A SITE PLAN OF THE HOUSE IN ADDITION TO A MORE DETAILED FLOOR PLAN THAT SHOWED THE PLANNED RENOVATIONS.

T E C H N I C A L: AUTOCAD, PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR

09


While visiting Baldwin’s Keep House, the goal was not only to dimension both the interior and the exterior of the house, but also too document it. I helped in dimensioning and photographing of the house and surrounding site. It was important to note important features like roof lines, mechanical features, tree locations, and damages requiring repair. This information will assist in the design process of the new additions, seen right, that the owner desires.


POETICS OF MOVEMENT D E S I G N S T U D I O lll / Y E A R 2 FALL 2017

PROJECT: GIVEN A HYPOTHETICAL SITE, THE TASK WAS TO DESIGN A SPACTIAL EXPERIENCE IN SECTION WITH THE DESIGN DRIVEN BY FIVE SPATIAL WORDS. MY WORDS WERE OPEN, COMPRESSION, TENSION, CONTINUATION , AND SUBTRACTIVE.

MODEL: MUSEUM BOARD, BASSWOOD

TECHNICAL: AUTOCAD, PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR

13


CONTINUATION

COMPRESSION

SUBTR


RACTIVE

OPENESS

TENSION

I began my process through the use of diagramming. Once I chose the five words that would describe my space, I conceptualized them in order to help inform the shape of the space.


FIRST FLOOR PLAN

CROSS SECTION B

LONGITUDINAL SECTION A


CROSS SECTION C


FOLLY

D E S I G N S T U D I O ll / Y E A R 1 SPRING 2017

PROJECT: GROUP EFFORT TO CREATE A SPATIAL AND INTERACTIVE EXPERIENCE WITHIN A 8’ X 8’ X 8’ CUBE WITH AN ADDITIONAL WHITE MATERIAL. THE SPATIAL EXPERIENCE HAD TO TAKE INTO ACCOUNT ITS CONTEXT AND SITE. AS A GROUP, OUR GOAL WAS TO HAVE THE ADDED MATERIAL AND WOOD CONSTRUCTION BALANCE EACH OTHER WHILE CONTRASTING EACH OTHER. THE ORTHAGONAL WOOD CONSTRUCTION AND THE ORGANIC NATURE OF THE PVC PIPE CONSTRUCTION CREATES A UNIQUE SPACE WHERE HUMANS CAN INTERACT WITH AND LINGER WITHIN THE SPACE.

MODEL: PARTICLE BOARD, PVC PIPE, ROPE, PINE

T E C H N I C A L: RHINO, PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR

19


Through our process, our main idea of having two, strong, distinct structures that work in harmony was kept throughout. Once we established the structure of pipes that would drape over our construction, we focused on the wood construction. We wanted a space people could interact with and linger within for periods of time. We went through several iterations before we reached our final design seen below. The organic nature of the PVC pipes and the orthogonal lines of the wood structure creates contrast while allowing people to still interact with both simultaneously.


THRESHOLD & CIRCULATION PATHWAYS

PVC CEILING

LOWEST HEIGHT FULL HEIGHT


DYNAMIC VS STATIC

VIEWS

STATIC DYNAMIC

TOP

FRONT

RIGHT

BACK

LEFT

BOTTOM

LEAST VIEWS SOME VIEWS MOST VIEWS


Since we built our folly on site, it was important to construct our folly into smaller parts before transporting it. At the site, we worked together to assemble our folly in an efficient manner. Part of our group assembled the woods structure while other members assembled the white material in one final piece. Once the wood structure was complete, we draped the PVC pipe construction over the folly and fastened it into place while still allowing movement. Our folly was able to withstand weather conditions for the week it was on site. Throughout the week, we watched and documented as students around campus used and lingered within our folly.


BALANCE BLOCK DESIGN STUDIO l / YEAR1 FALL 2016

PROJECT: CREATE A SPATIAL EXPERIENCE WITHIN A 12” X 12” CUBE THAT BALANCES ON A 2” X 2” BASE. I MAINTAINED A SYSTEM OF HALVES AND THIRDS IN MY BLOCK, WHILE CREATING A SPATIAL EXPERIENCE THAT ESTABLISHED DIFFERENT VIEWS FROM VARIOUS VANTAGE POINTS OF THE BLOCK.

MODEL: BASSWOOD

TECHNICAL: VELLUM DRAWING, RHINO

27


When I began the process, I made several sketch models. I began with very volumetric models like the one on the left. As I explored the balance block more, I incorporated more lines and planes. Like the model on the right, my balance block evolved to have more negative space.


PLANE CUBE DESIGN STUDIO l / YEAR1 FALL 2016

PROJECT: CREATE A SPATIAL EXPERIENCE WITHIN A 9” X 9” X 9” CUBE WHILE ONLY USING A MAXIUM OF TEN PLANES. I MAINTAINED A SYSTEM OF HALVES AND THIRDS IN MY CUBE WHILE TAKING INTO CONSIDERATION THE INTERIOR AND EXTERIOR SPACES OF THE CUBE.

MODEL: MUSEUM BOARD

TECHNICAL: GOUACHE ABSTRACTION, GOUACHE ELEVATIONS

31


This is an iterative gouache study showing the relationships between the different planes. I was also able to see the relationships between the positive and negative spaces, which helped me reach my final design.


HAND RENDERINGS C O M U N I C A T I O N S K I L L S ll / Y E A R 1 SPRING 2017 SPRING GROVE CEMETERY

PIRANESI PRISON

16” X 16” GRAPHITE

16” X 16” INK

35


CINCINNATI MUSEUM OF ART

16” X 16” GRAPHITE


PERSONAL WORK

RINGO

MASKED

5” X 7” LINOLEUM REDUCTION PRINT

8” X 10” SCRATCH BOARD

37


PARIS VIEWS

5” X 7” LINOLEUM REDUCTION PRINT


THANK YOU

Natalie Fantozzi I DAAP I Interior Design Portfolio I 2017  
Natalie Fantozzi I DAAP I Interior Design Portfolio I 2017  
Advertisement