a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1


Museum of Maritime Aviation Innovation Fourth Year Integrated Studio Project Site: Seattle, WA Sister Museum of the MOHAI Fall 2019 Instructor: Robert Whitehead

Lake Union in Seattle is the home to many innovations within the field ofmaritime and aviation. The site of the MoHAI and several other historical locations. This sister museum is a focus on the aviation and maritime that has been founded in or around Seattle, showcasing the new and the old. The purpose of this museum is to go more in depth on how things were made, focusing on one larger object that can be displayed for the public. The museum itself is an extension of the area create new spaces and giving the people of Seattle a new use of Lake Union.


Exterior & Interior The Interior of the building exposes its stucture allowing the building to show its age over time. Along with the zinc metal panels on the exterior, showing just how innovation, ages and changes over time.


Section & Models Multiple models and sections were made to determine how the building would function. Showing that the curved buidling allowed multiple views and create a center focal space for a large outdoor exhibit. Allowing occupants to be invited in and to use the space freely.


F A S H I O N

P L A Z A

Third Year Architecture Studio Project Site: SoHo, NYC User Type: Fashion Designer Spring 2019 Instructor: Bosuk Hur Located in an existing parking lot in the fashion district of SoHo, our project questions the role fashion plays in not only New York City, but the global economy. As one of the most polluted and exploited industry, we propose alternative ways of producing fashion in the fashion capital of the world. The plaza incorporates a temporary residence for fashion designers who are challenged with taking donated clothes and redistributing them into the community. The donated clothes are continually on a ‘runway’ without further exploiting bodies when displaying them.


The Plaza

A ring of shop windows encloses the plaza. The residence is attatched onto an existing building at the rear.

Axon

The track the collects clothes winds throughout the site, intersecting with 'towers' that create shade with different textiles.


Residence Axon

The residence is split between the living quarters and studio space. It has a privacy but acts as the backdrop for the entire plaza.

Other Views

TopLeft- studio space; TopRight- Street view; LowerLeft- fabric tower; LowerRight- inside the residence


VERTICAL FASHION

CAMPUS

Third Year Architecture Studio Project Site: Chelsea, NYC Campus Type: Fashion University Spring 2019 Instructor: Bosuk Hur

chelsea,nyc is changing. a few minutes from the hyper-development of hudson yards, the neighborhood is trading its industrial past for luxury apartments. uniquely enough, some small galleries are still in existence in a city that has become totally devoted to capital / the real estate game. our focus stems from the divide caused by increased security after 9/11. more specifically, the wealth / exclusivity divide that exists and controls the environments people interact with. to bridge the gaps in nyc, we propose a fashion university that makes fashion more accessible and tries to question what the profession is in the fashion capital of the world. we see the setting of university as the perfect opportunity to question the role fashion plays in the environments it creates and in the global ‘game’ in which it functions. the building extends from the highline, establishing a new level of activity in conjunction with the highline and above the galleries, having the ability to connect the street, the existing buildings, and human traffic. the school / housing portion remains vertical, keeping most of the air around the site open. the positioning of the volumes allows for garments created in the university to repel down into the existing galleries, transcending the public realm. the use of arches also brings attention to the building form. it mim- ics the body in not being linear and acts as a parasite as the curved col- umns grow out of the existing galleries. moreover, the arches help to keep the architecture pure, having the ability to hide all mechanical and conduit systems cleverly in the volumes the arches create. as one of the most polluted industries in the world, we propose new ways of creating ‘highfashion’ in a truly sustainable way. programs like reusing donated textiles and creating fabrics locally help to reposition and adapt fashion to an environment that is constantly changing. the entire program is focused around various formal and informal runways that bring interaction throughout the building. architecture is used as a way to bridge the divide in the fashion world, bringing something that nyc is known for truly back into the city is was created from.


Site Axon As a parasite, our building becomes a node beside the highline. Two ramps offer an alternative path into the public portion of the building.

As a fashion university, we use a series of formal and informal runways throughout our program to bring fashion into the real world and environment in nyc, rather than keeping the two divided.


The intersecting arches of the university keep the entire space open to keep a sense of collaboration while still providing nodes for workspaces and privacy. The arch, inspired by fabric, also creates a spatial experience that keeps the occupants enlightened.


Section

Section Study

The project began with section sketches to explore the possibilities of a vertical campus above existing buildings.

The relationship with the existing galleries is paramount as seen in both of the sections. The building is divided into three main parts from bottom to top: the public flexible space, the university, and the housing for the students.


The highline

Above

The building grows from the existing galleries and the highline,

Creating new relationships with the high line and the street was also

bridging the two.

important.


Des Moines Levee Park Integration Third Year Design Studio 301 Project Site: Des Moines, IA Des Moines Park Inegration Fall 2018 Instructor: Leslie Forehand

Des Moines is the home to an upcoming cultural center of the midwest, rapidly changing and becoming more diverse with new construction and stability. The objective of this studio is create new integrated park spaces that would benfit existing parks and the water line of the Des Moines River. Much of the life of Des Moines is centered around the river walk for events, and lesuire space, this proposal consisted of a new library, integrated levee park spaces and research facilities. With this proposal it would open up the river walk and give new park and event spaces around Des Moines.

Satellite Research Facilities With plans of several satellite research facillities the idea was to create simple spaces where research could be conducted for the purpose of water containment. With rising water levels and water contamination this space would provide area to research changes in the water of the area.


Interactive Space The interactive space has the purpose of teaching and proposing a solution. This area can be used as an event space or a classroom used to watch the water of the Des Moines river and a way to educate the importance of the river and why it has made such an impact for the Des Moines Area.

Concept of Interaction Drawing from several ideas the BIG U in New York was a huge inspiration of creating a way to almost touch the water and see how the water level rises through the year or how it has changed overtime. The main focus is to create an interactive space using pre-existing structures, such as a levee.


River Walk Library The Library is essential a floating dock with a nod to the pedestrian bridges already found in the area. A space to learn about the importance of rivers and the levees that contain them. This also ties to the satellite facilities, a place where researchers can gain knowledge or places to show their findings.


Prisma 2nd Year Design Build Project Site: Reiman Gardens, Ames Professor: Nick Senske Prisma was a collabrative design build consisting of 80 second year arhcitecture students. The brief was to create a scultural landmark the resembled Reiman Gardens theme of movement. The project became known through all of Iowa as one of the most memorable design builds Iowa State University had ever made.

Photos by Chris Gannon


Foundations and Nodes Foundations were poured using suana tubes. Ones the location of the foundations were determined they were then poured into the site which is where base nodes were located. Base nodes were the main load grounders for this project and essential the base of the structure. The nodes were cylindrical metal tubes with fins that then attached to the wooden beams extruding out from them.


Structure These few photos show initial tests for the structure of prisma. The joints shown were wooden joints but were hard to resolve in most cases. This became the idea for the cylindrical joints which are now used on the project to this day.


Cables and Hammocks The main piece of this project is the function used mostly as a playground/ rest space. The hammocks and cables of this project allow it to be so successful. These diagrams help illustrated how the hammocks and cables were given their certain locations making it so there was not a cluster of one in locations.


Irridescent Panels The panels give prisma its name and color. Hanging from the cables allows the panels to show the true form of the cabels and give the cables the purpose and main intention of the project. Following the guidlines Reiman Gardens had given us... to create a product of moment.

Profile for naroose

Architecture Portfolio  

Architecture Portfolio  

Profile for naroose
Advertisement