Page 1

Jalkapalloa jokaiselle l채hell채 kotiovea

Turun Nappulaliiga

Nappula-sanomat 1/2017

2017

Tutustu kuukauden vapaehtoistoimijoihin Hradecky NaperoGames Pelinohjaaja on kent채n kunkku Pelaajapolku Mik채 ihmeen kauppari?


Nappulaliiga on koko perheen harrastus ”Turussa toimiva Nappulaliiga on koko perheen yhteinen harrastus: vanhemman tehtävänä on kolme koota: kuljettaa, kannustaa ja kustantaa”, muistuttaa Turun Nappulaliigan toiminnanjohtaja Teuvo Mäkinen. Seuramme toiminta perustuu vapaaehtoisiin valmentajiin, jotka useimmiten ovat pelaajien vanhempia tai muita läheisiä, mutta myös kaikkiin muihin joukkueen toimintoihin tarvitaan pelaajien vanhempien apua ja tukea. ”Kun joukkueelle sitten on löydetty toimiva valmennustiimi, toivomme heille työrauhaa”, tähdentää Mäkinen, ”Valmentajat valmentavat. Joukkueen toiminnasta, peleistä ja harjoituksista vastaavat valmentajat yhdessä joukkueenjohtajien kanssa. Vanhemmat osallistuvat joukkueen toimintaan muissa tehtävissä joukkueessa, vaikka pitämällä buffetia peli-illoissa. Valmentajat vastaavat valmennuksesta.” Valmentajien toimintaa ja osaamista seurassamme tukee valmennuspäällikkö Pauli Koski. ”Tarjoamme kaikille valmentajillemme mahdollisuuden osallistua maksutta seuran järjestämiin Suomen Palloliiton E– ja D-tason koulutuksiin ja lisäksi järjestämme seuran omaa, täydentävää ekkono-metodin valmennuskoulutusta”, kertoo Koski. ”tuemme seuramme toimintaan sitoutuvia valmentajia koulutuspolullaan SPL:n C– ja ylemmillekin tasoille.”

”Varavalmentajapankkia seurallamme ei valitettavasti ole, mutta olemalla yhteydessä seuran toimistolle pyrimme yhdessä löytämään ratkaisuja joukkueiden valmennuksellisiin kysymyksiin”, muistuttaa Koski. Joukkueenjohtajien toiminnasta ja kouluttamisesta seurassamme vastaa järjestösihteeri Marika Huurre. ”Yhdistyksessä ja urheiluseurassa toimitaan yhdessä, me yritämme yhdessä järjestämään lapsillemme hyvää harrastusta. Kaikille toimijoille ja vapaaehtoisille on tarvetta”, toteaa Huurre.

Seuramme perustettiin v.1965, reilu 50 vuotta sitten, ajatuksella ” jalkapalloa kaikille lähellä kotia”. Tämä sama ajatus johdattaa toimintaamme edelleen tänä päivänä. Vapaaehtoiset ovat olleet aina toiminnan edellytys ja perusta ja ovat sitä edelleen. Lämmin kiitos teille tuhansille, jotka olette vuosien saatossa mahdollistaneet seuramme olemassaolon.

Tänä päivänä seurassamme on lähes 2000 lasta ja nuorta sekä n.400 vapaaehtoista. Joukkueita n.170 ,palkattuja toimihenkilöitä on kolme, jotka samalla ovat seuramme sydän pitäen päivittäisen toiminnan käynnissä. Olemme siis ylivoimaisesti suurin seura Länsi-suomen piirissä.

Mukavaa että olet mukana!

Hyvää kesää TuNL:n puheenjohtaja Kari Karlsson.


Pelaajapolku Nappulaliigassa

Vanhemmuuden portaat


Opetusministeriön seuratukea Nappulaliigalle Turun Nappulaliiga on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratukea aluevalmentajien rekrytointia, osaamista ja kouluttautumista kehittävään Haluatko valmentajaksi –hankkeeseen. Seuratoiminnan kehittämistukea jaetaan urheilu- ja liikuntaseurojen toiminnan kehittämiseen. Tänä vuonna kehittämistukea jaettiin kaikkiaan 4 000 000 €. Seuratukea myönnettiin kaikkiaan 425 hankkeelle, joilla mahdollistetaan lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen liikuntaa. Seuratuki myönnetään Veikkauksen tuotoista. Turun Nappulaliigan seuratukihankkeen päätavoitteena on seuramme aluevalmentaja - ja toimijarekrytoinnin helpottaminen ja seuraidentiteetin vahvistaminen. Hankkeella tueltaan toimijoiden verkostoitumista ja vapaaehtoistemme osaamista. Hankkeen avulla mallinnetaan seuramme valmentajapolku ja koulutetaan seuraamme uusia, osaavia toimijoita. Avainasemassa Haluatko valmentajaksi – hankkeessa ovat toiminnassamme jo mukana olevat valmentajat, joista etsimme mentoreita uraansa aloittaville valmentajille. Mentorit ja aloittavat valmentajat toimivat yhteistyössä, jolloin Nappulaliigan toimintamallit tulevat tutuksi uraansa aloittavalle valmentajalle. Mentori ja mentoroitava toimivat yhdessä joukkueen tapahtumissa, harjoituksissa ja peleissä.

Aloittava valmentaja toimii joukkueessa yhtenä valmentajana, ja tutustuu harjoitusten suunnitteluun, valmennustoimintaan ja Nappulaliigan toimintaan. Sekä mentoreille että aloittaville valmentajille järjestetään koulutusta ja tapaamisia.”Käytännössähän suurin osa aloittavien ikäluokkien valmentajista tulee mukaan juuri tällaisen polun kautta”, toteaa valmennuspäällikkö Pauli Koski, ”Nyt käynnistettävän hankkeen myötä mallinnamme valmentajapolkumme ja pystymme selvittämään, millaisin keinoin voimme helpottaa valmentajarekrytointia ja joukkueen toiminnan käynnistymistä.”

Seuratukihankkeen tavoitteena on helpottaa valmentajarekrytointia ja tukea verkostoitumista seurassamme


Urheiluseuraa ei ole ilman vapaaehtoistoimijoita Lähes joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä, ja urheiluseuroissa liikunnan parissa tehtävä vapaaehtoistyö on suurin suomalaisen vapaaehtoistoiminnan kenttä. Toiminnassamme Turun Nappulaliigassa on mukana vuosittain lähes kaksituhatta lasta, reilusti yli sata pelaavaa joukkuetta. Näin laajan ja laadukkaan toiminnan pyörittäminen on mahdollista ainoastaan kaikkien vapaaehtoistoimijoidemme ansiosta. Lasten lähiliikunnan mahdollistaa suuri vapaaehtoisten valmentajien, apuvalmentajien, joukkueenjohtajien ja muiden toimijoiden verkosto: vähintään viidensadan toimijan joukko. Seurana kiinnitämme tällä toimintakaudella huomiota vapaaehtoisten toimijoidemme työpanokseen ja teemme eri keinoin näkyväksi toimintamme ydintä. Valitsemme kuukausittain vapaaehtoistoimijan, joka on omalla toiminnallaan mahdollistanut joukkueen lapsille hyvän harrastuksen. Usein nämä toimijat ovat mukana monissa seuramme toiminnoissa, ja useassa eri joukkueessa. Myös meidän seurassamme tilaa on kaikenlaisille vapaaehtoistoiminnan muodoille. Pitkää ja suunnitelmallista sitoutumista vaativat joukkueen valmentajan, apuvalmentajan ja joukkueenjohtajan tehtävien lisäksi tarjolla on lyhytkestoisia pestejä: voisitko sinä antaa aikaasi vaikkapa oman lapsesi joukkueen kotipeli-iltana toimimalla pelinohjaajana tai kentänpiirtäjänä?

Tammikuun vapaaehtoistoimija Sampo Kunttu Aloitin Peltolan 2006 syntyneiden aluejoukkueessa toukokuussa 2012 eli sinä vuonna kun oma poikani meni esikouluun. Joukkueen luominen tyhjästä oli haastava työ, sillä tekijöitä oli vähän ja koko Nappulaliiga oli toimintaympäristönä vieras. Pelasin itse aikoinani Linnan joukkueessa 1980luvun alussa, mutta seura aikuisen näkökulmasta oli minulle vieras. Kuluneen viiden vuoden aikana olen valmentajan työn lisäksi toiminut ajoittain joukkueenjohtajanakin, joten koko aluejoukkueen toiminta on tullut läpensä tutuksi. Vuosien varrella meidän Peltolan 2006-syntyneiden joukkueessa on ollut yhteensä 42 lasta vuosien 2005-2008 ikäluokista, joten melkoinen määrä lähiseudun lapsia on tullut tutuksi. Se onkin ollut toiminnan antoisin puoli.


Urheiluseuraa ei ole ilman vapaaehtoistoimijoita Lisäksi olen saanut tutustua kymmenien lasten perheisiin, joka on ollut paitsi hauskaa niin myös opettavaista. Samalla on huomannut, että kaikilta perheiltä ei voi vaatia samanlaista panostusta joukkueen eteen. Joukkue toimii talkooperiaatteella, mutta perheillä on erilaiset edellytykset osallistua toimintaan. Keväällä 2016 menin mukaan myös Kauppari Whiten valmennukseen. On ollut mielenkiintoista nähdä Nappulaliigan tämäkin puoli ja on ollut ilo tutustua Kaupparin valmentajakollegoihin ja pelaajiin. Lisäksi olen ollut kahtena talvena mukana taitokoulun toiminnassa. Kaikilla kolmella toimintamuodolla (aluejoukkue, taitokoulu, kauppari) on omat erityispiirteensä ja on ollut rikkaus päästä itse kokemaan koko paletti.

Helmikuun vapaaehtoistoimija Elina Jalonen T05/06 Diamonds Oma nappuliigaura alkanut vuonna 1985 Rauman Pallo-Iirojen sinikeltaisissa väreissä. TuNL sinivalkoisiin siirryin muutama vuosi sitten. .Lempiruokaani on intialainen ruok a , ko ti r uo k a j a p o r k k a n a k a kk u Suosikkijoukkueeni on TuNL Diamonds Vinkkini muille vapaaehtoisille: Kuunnelkaa lapsia ja PITÄKÄÄ HAUSKAA!

Lempiruokana kaikki hyvä kasvisruoka menee. Paikka ja tunnelma ovat usein tärkeimmät. En juuri seuraa jalkapallosarjoja, mutta yksittäiset pelaajat, ilmiöt ja jalkapallon historia sen sijaan kiinnostavat. Maajoukkueista ehkä Hollanti on hienoinen suosikki. Verkostoidu! Tutustu mahdollisimman monen aluejoukkueen valmentajiin niin työ muuttuu huomattavasti helpommaksi. Kun tuntee valmentajat, pelinohjaajat, toimiston väen ja pelaajatkin niin kiperistäkin paikoista selviää. Osal”Muistakaa että pelaajat ovat listu myös Nappulaliilapsia, joiden elämään pitää gan koulutuksiin. Varmahtua muutakin kuin sinkin D-kurssi on kaijalkapallo. Tärkeintä on, että kille valmentajille ailapsilla on hauskaa van ehdoton. harrastuksen parissa.”

”kuunnelkaa

lapsia ja

pitäkää hauskaa!”


Urheiluseuraa ei ole ilman vapaaehtoistoimijoita Maaliskuun vapaaehtoistoimija Jussi Uotila Pääskyvuori-08 Nappulaliigaurani on tyypillinen muualta tulleelle. Oma poika on aina ollut kiinnostunut jalkapallosta, joten menimme 06 joukkueen treeneihin kun Juho oli ehkä 4,5v.. Pikaisesti kävi niin että 07 ja 08 eriytettiin 06joukkueesta ja minä aloitin Marttilan Jarin apurina. Seuraavaksi 08 erosi omaksi joukkueekseen ja minusta tuli virallinen päävalmentaja. Eli ikinä en ole Nappulaliigassa pelannut. Meni kauan ennen kuin ymmärsin että Nappulaliiga on seura, eikä monien Turun joukkueiden muodostama sarja pikkujunioreille.. ”Olkaa avoimia, olkaa omia itsejänne. Ei ole tyhmiä Lempiruoka on hankala, se niin riippuu kuinka kiire on harkysymyksiä, ja muistakaa se joituksiin. Mutta kun aikaa on, niin toivoisin tekeväni useammyös kun muut kysyvät. min risottoa. Antakaa rohkeasti vastuuta ja Suosikkijoukkeita on 2. TPS ja Liverpool FC. TPS tuli kannustakaa vanhempia "äidinmaidossa" tosin isältä, mikään muu kotimainen ei ole mukaan toimintaan. Yksin ei oikeasti koskaan ollut vaihtoehto. Liverpool taas tuli kun Au- kenenkään aika riitä, ja lis Virtanen selosti 80-luvulla tv-kakkosella ja John Barnes yhdessä tehtynä muodostuu erottui kentällä kaikin puolin. Lisäksi Liverpool voitti mesta- ystävyyssuhteita jotka kantavat yli Nappula-ajan. ruuksia, joten nuori poika oli myyty. Siis aikuisillakin.”

Huhtikuun vapaaehtoistoimija Marko Piilola Kärsämäki-08 Aloitin Nappulaliigassa Kärsämäen 2001joukkueen joukkueenjohtajana ja valmentajana vuonna 2007. Vuodesta 2013 asti olen toiminut Kärsämäki 2008 joukkueen vastuuvalmentajana. Lempiruokaani on mikä tahansa avotulella grillattu, ja suosikkijoukkueeni on Atlético Madrid.

”Tehkää yhteistyötä muiden alueiden ja joukkueiden kanssa. Jos sormi menee suuhun, niin muistakaa että toimistolta saa aina apua ja tukea. Kannattaa osallistua seuran järjestämiin koulutuksiin. Hauskaa pitää olla, voitto ei ole tärkeää ja uuden oppiminen kannustaa jatkamaan.”


Lukas Hradecky NaperoGamesin suojelijaksi Turun Nappulaliigan Hradecky NaperoGames on vuosittain ensimmäisenä kesälomaviikonloppuna pelattava Nappulaliigan nuorimpien ikäluokkien turnaustapahtuma. Keväällä 2016 antamassaan haastattelussa Hradecky kertoo aloittaneensa jalkapallon 6vuotiaana yhdessä veljiensä kanssa. Maalivahtina Eintracht Frankfurtissa pelaava Hradecky muistelee nappulavuosiaan mukavana aikana, ja erityisesti kaupparijoukkueen kanssa pelatut valtakunnalliset turnaukset ovat jääneet mieleen. Nappulaliiga-vuosien merkityksellisyys ja mukavat muistot saivat Hradeckyn ryhtymään Nappulaliigan turnauksen suojelijaksi. Nappulaliigan pelaajille Lukas lähettää terveisinään: ”Pidä hauskaa futiksen parissa, pelaa kavereiden kanssa, harrasta urheilua monipuolisesti, pidä kipinä futikseen hengissä!”

Turun Nappulaliigan Runosmäen alueen kasvatti Lukas Hradecky on lupautunut kesäkuun alussa pelattavan NaperoGames – turnauksen suojelijaksi. Jatkossa seuramme nuorimmat pelaajat pääsevät pelaamaan Hradecky Naperogamesiin. Hradeckyn ja Nappulaliigan välinen yhteistyö alkoi vuosi sitten, keväällä 2016, kun Runosmäen alueen aktiivit järjestivät osana kaupunginosaviikkoja Runosmäen kirjastolla jalkapalloaiheisen näyttelyn Runosmäestä maailmalle. Runosmäen alueelta ammattilaiskentille ovat ponnistaneet Lukaksen lisäksi myös veli Tomas Hradecky, sekä Joni Kauko, Otso Virtanen ja Kaan Kairinen.

Tänä vuonna 10.-11.6. pelattavaan turnaukseen osallistuu kaikkiaan 37 joukkuetta. Lauantaina 10.6.2017 pelaavat 2009 syntyneiden joukkueet, ja sunnuntaina 11.6. päästään näkemään todellista futiksen iloa, kun seuramme nuorimmat 6-7 –vuotiaat pelaajat pääsevät vauhtiin.

”Pidä hauskaa futiksen parissa, pelaa kavereiden kanssa, harrasta urheilua monipuolisesti!”


Hradecky NaperoGames tunnelmia Hradecky NaperoGames pelattiin kesäkuun alussa, 10-11.6. Nappulaliigan omalla kentällä, Terveystalo Areenalla. Lauantaina pelivuorossa olivat ensimmäistä kesälomaviikonloppuan viettäneet 2009 syntyneet pelaajat, jotka saivat iloiseen turnaustapahtumaansa aurinkoisen ja lämpimän sään. Lauantaipäivään oli mahdutettu kaikkiaan 50 peliä, joukkueita paikalla oli kymmenkunta.

Sunnuntaina vuorossa olivat seuramme nuorimmat pelaajat, 2010 ja 2011 syntyneiden joukkueet. Vaikka sunnuntain sää oli sateinen, nähtiin Terveystalo Areenan neljällä kentällä hyväntuulisia, vauhdikkaita pelejä, iloisia tuuletuksia ja hyvää joukkuehenkeä, sekä koko perheen piknikkejä. Sunnuntaina ehdittiin pelata kaikkiaan 40 peliä. Molempina päivinä turnauksen buffetista vastasi TuNL-04 kilpajoukkueen energinen tiimi.


Kevätkauden tapahtumia Varaslähtö äitienpäivään Turun Nappulaliigan tyttöjoukkueet järjestivät äitienpäivän aattona, lauantaina 13.5.2017 Terveystalo Areenalla oman tapahtuman. Sääkin suosi hyväntuulista tapahtumaa: aurinko paistoi ja ilma oli jo keväisen lämmin. Tapahtuman tavoitteena oli pitää yhdessä hauskaa ja kutsua mukaan uusia tyttöpelaajia. Kaikki tyttöjoukkueet vastasivat tunnin ajan ohjelmasta kentällä. Tapahtumassa nähtiin pelaajien itsensä suunnittelem temppurata, kaksi vauhdikasta harjoituspeliä, pallotutka ja päivän huipentumana -05/06 tyttöjen äidit vastaan tytöt peli. Buffetissakin kävi tiskin molemmin puolin kuhina, kun reippaat nuoret toimivat myyjinä, ja mokkapalat tekivät kauppansa.

Nappulamarssi Perinteinen Nappulamarssi marssittiin 22.5.2017 Kupittaan Paviljongilta Veritas-stadionille. Kaikki pelaajamme perheineen oli kutsuttu marssille ja heti marssin perään katsomaan ja kannustamaan peliin TPS-FC Haka. Pelipaitoihin pukeutuneet pelaajat vanhempineen muodostivat iloisenvärisen polveilevan marssijoukkion Kupittaan teille. Kentällä päästiin antamaan läpyjä Hippo-hahmoille ja isäntäjoukkueen TPS:n maskotille.


Mikä ihmeen kauppari? Osa pelaajistamme pelaa kaupparissa – mutta mistä ihmeen kaupasta oikein on kyse? Kauppari-nimitys juontaa juurensa Nappulaliigan alkuvuosiin, kaupparit, eli Kaupunginjoukkueen pelaajat edustivat aikoineen koko Turkua Nappulafutiksen SM-kisoissa ja muissa turnaustapahtumissa. Tämän päivän kaupparitoiminnan periaatteita avasi -07-ikäluokan kaupparipelaajamme Jesper Rautio koulussa pitämässään esitelmässä.


Turnaustarina: Pohjola-06 Tartossa Pohjola06-joukkue otti 9.6.2017 suunnan kohti Tarttoa. Lähdimme matkaan hyvin aikaisin Turusta. Menimme bussilla Helsinkiin, josta jatkoimme laivalla Tallinnaan. Siellä meitä odotti bussi, jolla menimme Tarttoon. Viimeinen bussimatka kesti kauan ja bussissa oli tukahduttavan kuuma. Selvisimme kuitenkin sulamatta perille, ja pojat lähtivät vielä treenaamaan ennen lauantain pelejä. Illalla kävimme katsomassa Tarton nähtävyyksiä ja kävelemässä kaupungilla. Lauantaina kilpasarjan pojat lähtivät jo aikaisin aamulla pelaamaan. Vihreiden joukkue ja me muut, jotka emme menneet heti aamusta katsomaan pelejä, nukuimme pitkään ja kävimme syömässä myöhäisen aamiaisen. Valkoisten pelit menivät hienosti, mutta he jäivät harmillisesti vain yhden maalin päähän kultasarjasta. Vihreillä oli muutama tappio, mutta kuulemma hauskaa oli! Iltapäivällä palasimme takaisin hotellille. Hetken lepäämisen jälkeen suurin osa joukkueesta lähti Ahhaa-keskukseen, joka on Heurekan tapainen tiedekeskus. Ahhaakeskuksessa oli paljon hauskaa tekemistä ja siellä olisi voinut olla vaikka kuinka pitkään. Illalla kävimme vielä syömässä.

Sunnuntai alkoi taas poikien peleillä. Tällä kertaa pelit eivät alkaneet kauhean aikaisin. Vihreillä oli vain yksi peli, joka päättyi hienosti voittoon. Ennen puoltapäivää kävimme hotellilla hakemassa tavarat, jonka jälkeen lähdimme Valkoisten viimeiseen peliin kannustusjoukoiksi. Peli meni todella hyvin, ja pojat tekivät monta hienoa maalia. Valkoiset voittivatkin kaikki sunnuntain pelit leikiten. Pikaisen suihkun jälkeen lähdimme suoraan kentältä kohti Tallinnaa. Bussimatka oli taas yhtä hikinen kuin tullessa, mutta tunnelma oli katossa. Tallinnasta lähdimme iltalaivalla takaisin Helsinkiin ja satamasta vielä bussilla Turkuun. Matka oli tosi onnistunut ja kaikki sujui erittäin hyvin. Suurin osa meistä oli joko pelaamassa tai kentän laidalla, mutta jotkut ehtivät ihan lomaillakin. Tartto on kaunis kaupunki ja tekemistä riittää myös kentän ulkopuolella. Poikien pelit menivät hienosti ja kaikki olivat tyytyväisiä matkaanmatkajärjestelyistä! Iiris Juvonen (pelaajan sisko)


”Pelinohjaaja on kentän kunkku” Turun Nappulaliiga järjesti keskiviikkona 19.4.2017 yhteistyössä Turun Erotuomarikerhon kanssa vuosittaisen pelinohjaajakoulutuksen. Koulutukseen osallistui lähes 50 uraansa aloittelevaa pelinohjaajaa. Palloliiton Länsisuomen erotuomariasiantuntija Sami Kattelus kertoo, että kaikkiaan piirin alueella koulutetaan vuosittain noin 250 pelinohjaajaa. Pelinohjaajan suositusikä on 12 vuotta, ja kun pelinohjaaja on täyttänyt 15 vuotta, voi osallistua jo erotuomareiden peruskurssille. Kattelus opastaa tuoreita pelinohjaajia: ”Ole kentällä rauhallinen, itsevarma, liiku riittävästi ja puhalla pilliin aina kovaa. Muista, että olet ohjaamassa pelaajia.” Tänä vuonna Nappulaliigan pelinohjaajakoulutuksesta vastasivat erotuomarikouluttajat Oskari Helenius ja Mika Niemeläinen. Pelinohjaajakoulutukseen on heidän mukaansa helppo osallistua ja koulutuksen tarkoituksena on antaa vastauksia mieltä askarruttaviin jalkapallokysymyksiin. Kurssilla käydään läpi pelinohjaajan tärkeimmät tehtävät – opastaminen, kannustaminen ja kasvattaminen, opetellaan jalkapallosäännöt ja merkinannot ja käydään läpi mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutuksen jälkeen osallistujat ovat valmiita tuomitsemaan leikkimaailmaikäisten, siis alle 12-vuotiaiden pelejä. Sekä Helenius että Niemeläinen rohkaisevat uusia pelinohjaajia toimimaan rohkeasti, nauttimaan onnistumisista ja oppimaan virheistä. Mika Niemeläinen muistuttaa, että tuomarin ulkoinen olemus ja tapa puhua kertovat paljon pelinohjaajan asenteesta ja halusta toimia pelinohjaajana.

Nuori pelinohjaaja toimii esimerkkinä pienille pelaajille. Helenius muistuttaa valmentajia: ”Me kaikki olemme joskus olleet noviiseja, pelinohjaajia koulutetaan koko ajan.” Nappulaliigan koulutukseen osallistunut Salla Ahlgren on toiminut pelinohjaajana jo lähes vuoden ajan. Koulutukseen hän tuli kertaamaan uudistuneet säännöt. Salla aloitti pelinohjaajana toimimisen kesällä 2016 Turun Nappulaliigan Naperogamesissa. Heti ensimmäisen pelin jälkeen Salla oli saanut valmentajalta palautetta: ”Pelin jälkeen toisen joukkueen valmentaja tuli sanomaan että tuli muutama väärä heitto. Kerroin olevani ensimmäisen kerran pelinohjaajana jolloin hän sanoi että hyvin silti meni, jatka samaan malliin ja ole tarkempi. Onneksi oli ystävällinen kaikesta huolimatta.” Pelinohjaajana Salla haluaa toimia, koska siinä saa vapaa-ajalle kivaa tekemistä, liikuntaa ja vähän taskurahaa. Aloittaville pelinohjaajille Salla antaa vinkkinsä: ”Puhalla rohkeasti ja käytä ääntäsi. Muista tervehtiä molempien joukkueiden valmentajat ennen peliä. Liiku niin että näet aina pallon. Älä välitä jos kentän reunalta huudellaan, sinä olet pelinohjaaja ja kentän kunkku.”

Opasta ja kannusta pelaajia. Pysy päätöksissäsi äläkä hyvittele mahdollisia virheitä.”


Meidän seura Jalkapalloa lähellä kotiovea Turun Nappulaliiga Www.turunnappulaliiga.fi

SPL Länsi-Suomen piirin suurin futisseura www.turunnappulaliiga.fi Päätukijat: Terveystalo, Turun seudun osuuskauppa, Turun seudun osuuspankki Varusteet: Nike Liikkeet: Intersport Hansa 31.8. asti, ja jälleen 1.11. alkaen Intersport Skanssi 1.9. alkaen Hoitolaitos: Terveystalo (koordinaattori puh: 030-6333008) Vakuutukset: SPL pelipassivakuutus Vahinkoilmoitukset: www.pvvahingonkasittely.fi

MEIDÄN SEURA! Turun Nappulaliiga Toimisto: Sairashuoneenkatu 6

Painatukset: Diiliprint, Brodeeraus: Trenimerkki

toiminnajohtaja Teuvo Mäkinen p. 040-8377775 valmennuspäällikkö Pauli Koski

Ilmoittaudu nyt kotisivujemme kautta

p. 040-5540809 järjestösihteeri

Ekkono päiväleiri 209-2004 –ikäluokat 7.-9.8 tai 9.11.8.2017

Marika Huurre

Futiskoulu 2009-2011 –ikäluokat 2.-4.8.2017

www.turunnappulaliiga.fi

Tulossa syksyllä Jukka Paatelo –turnaus 2006-ikäluokka 16.-17.9.2017 Taitokisat 24.9. ja 1.10.2017 Joukkueenjohtaja-koulutus Ikäluokkakohtaiset toimihenkilötapaamiset

@turunnappulaliiga.fi

p. 02-2357888

e-mail: etunimi.sukunumi

Kenttä: Terveystalo Areena, Kaurakatu 47

Nappulasanomat  

Turun Nappulaliigan Nappulasanomat

Nappulasanomat  

Turun Nappulaliigan Nappulasanomat

Advertisement