Page 1

Naomi Garfinkel 10198156 10 Jun 2014

! !

Reflectie

Tutoraat opdracht jaar 3

!

Het was mijn doel om mijn bachelor in drie jaar succesvol af te ronden. Ik wilde dit graag omdat ik wilde bewijzen aan mijzelf en mijn omgeving dat ik het kan. Ik zal de eerste zijn in mijn familie met een diploma en daar ben ik trots op. Ik wilde aan mijn jongere zusje laten zien dat ze alles kan bereiken als ze er hard voor werkt. Ook wil ik een goede toekomst voor mijzelf en mijn familie. Ik weet dat het daarbij belangrijk is om een goede opleiding te hebben.

!

Met studeren wilde ik mezelf uitdagen en nieuwe inzichten vergaren. Dit geldt voor zowel op wetenschappelijk als op sociaal niveau. Ik geloof dat studeren een combinatie is van kennis op doen d.m.v. studeren en kennis op doen door van anderen te leren. Ik ben nieuwsgierig naar de effecten die de media heeft op maatschappij. Al vanaf jonge leeftijd wilde ik de wereld om me heen beter begrijpen. Vandaar dat ik heb gekozen voor deze studie. Ik heb geleerd hoe complex communicatie is. Ik kan stellen dat ik heb geleerd om kritisch en zelfstandig na te denken over de complexe zaken in de communicatiewetenschap en in de wereld in de algemeenheid. Ik wilde graag tijdens mijn studie naar New York University (NYU) gaan. Ik had zelfs gekozen voor de UvA omdat ik wist dat ze een exchange programma met deze Universiteit hebben. Helaas heb ik dat doel niet bereikt. Dit was (mede) omdat ik niet de hoge cijfers heb gehaald die daarvoor nodig waren. Ik ben nu redelijk tevreden over mijn studieresultaten maar geloof wel dat ik er meer uit kon halen. Ik wil nog steeds graag naar New York. Gelukkig ben ik al een stad dichterbij mijn doel als ik mijn Bachelor diploma heb gehaald.

!1


Ik heb besloten om verder te studeren en een Master in Jeugd en Media Entertainment te volgen. Ik hoop in deze Master veel te leren en hoge cijfers te halen zodat ik Cum Laude kan slagen. Ik hoop dan een goede basis te hebben om mijn carriere verder te ontwikkelen. Behalve een Master opleiding wil ik me nog verder ontwikkelen. Ik ben al begonnen met het leren van Photoshop en wil daar graag beter in worden. Ook wil ik leren om filmpjes te editen en wil ik ervaring opdoen voor de camera aangezien ik het erg leuk vond om aan verschillende televisie programma’s mee te doen.

!

Terug kijkend naar deze drie jaar brengt goede en minder goede herinneringen naar boven. De keren dat ik mij geïnspireerd voelde door docenten en medestudenten en dat ik succes behaalde zijn mooie herinneringen die ik voor altijd met mij mee zal dragen. Ik ben trots op mijn momenten van succes zoals een 8 behalen voor mijn scriptie en de keer dat ik een 10 kreeg voor participatie in voor Corporate Communicatie. Of de keer dat mijn docent Sarah van het Land mij persoonlijk inspireerde door haar succes en dat zij me aanmoedigde om verder te gaan en zelfs misschien wetenschapster te worden. Het zijn deze momenten die voor mij een belangrijke rol hebben gespeeld in het vormen van mijn eigen identiteit. het waren deze momenten die mij motiveerde om door te zetten wanneer het studeren niet makkelijk afging.

!

!

Carrière perspectief Aanvankelijk dacht ik er over na eerst werkervaring op te doen voordat ik aan mijn

master zou beginnen. Ik was al druk op zoek naar werk en bezocht de International Talent Event Amsterdam (ITEA) in Amsterdam. Daar had ik een gesprek met de Recruiter van Viacom. Dit is het moederbedrijf van televisiezenders zoals MTV, Nickelodeon en Comedy Central. De recruiter vertelde mij dat als ik bezig wilde zijn op strategisch niveau dat ze dan mensen zoeken die een Master diploma hebben behaald, en dat ze net iemand hebben aangenomen die de Master Jeugd en Media entertainment heeft gedaan. Het blijft een lastige vraag welk carrière pad ik wil volgen. Maar er zijn een paar dingen heel belangrijk die ik wel zeker weet. 1. Ik wil een positieve impact hebben op het leven van anderen. 2. Ik wil betekenisvol werk doen.

!2


3. Ik wil mijn eigen beslissingen kunnen maken. Dit wil zeggen dat ik niet zomaar de spreekbuis van iemand anders wil zijn. 4. Ik wil werk doen waarbij ik mijn sociale kwaliteiten optimaal benut. 5. Ik wil anderen inspireren net zoals ik geĂŻnspireerd ben door goede sprekers. Dit wil ik bereiken door middel van workshops of lezingen te geven. 6. Ik wil financieel onafhankelijk zijn en mij geen zorgen te hoeven maken om geld. Nadat ik klaar ben met studeren zie ik mijzelf werken voor een advertising agency werken in Amsterdam, Londen of New York. Ik zal hierbij mijn kennis gebruiken die ik heb opgedaan tijdens mijn studie om onderzoek te doen in de commerciĂŤle wereld. Deze kennis zal ik gebruiken om creatieve oplossingen of campagnes te bedenken. Ik zou ook graag meer camera ervaring willen opdoen. Ik vind het leuk om nieuwe ontwikkelingen en uitvindingen te delen. Ik zou mijzelf wel kunnen zien in een positie waarbij ik verslag doe over nieuwe wetenschappelijke inzichten of nieuwe uitvindingen op televisie of online. Zo zou ik graag willen werken voor het Klokkenhuis, of een ander soortgelijk programma.

!3

Reflectie opdr tutoraat  

I had to reflect on my progress that I've made and describe my ambitions.

Reflectie opdr tutoraat  

I had to reflect on my progress that I've made and describe my ambitions.

Advertisement