NANNIC HSR - Hair, Scalp & Roots - Nederlands

Page 1

EW N

AWA R D - W I N N I N G B E L G I S C H H U I D V E R Z O R G I N G S M E R K N A N N I C B R E I D T Z I J N B E K R O O N D A S S O R T I M E N T U I T:

VERZORG - VOORKOM - HERSTEL ESSENTIËLE DAGELIJKSE ANTI-AGE VERZORGING VOOR HEM EN HAAR WA N T G E Z O N D H A A R I S M O O I H A A R

UNIEK ANTI-AGE CONCEPT VOOR HAARVERBETERINGDe glans en schoonheid van de haren die we zien, putten hun kracht uit dat deel dat we niet zien, het is de wortel die continue kracht en voeding haalt uit een groter geheel; het gezonde lichaam.

RenĂŠ Nagels, februari 2019T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

STERK VAN BIJ DE WORTEL, TOT IN DE HAARPUNTEN

De kracht en gezondheid van onze haren is rechtstreeks gekoppeld aan de gezondheid van het gehele organisme waarin onze haarwortels verankerd zitten. Om mooi haar te bekomen, moeten we niet enkel aandacht geven aan dát deel van de haren die we zien, want het zijn juist de hoofdhuid, de haarschacht en de haarwortels die de meeste verzorging behoeven. We vinden het logisch om onze huid dagelijks goed te verzorgen met milde reinigingsproducten, voedende serums en hydraterende crèmes. Bij de verzorging van de haren telt dit evenzeer: zowel het zichtbare als het niet zichtbare deel van de haren hebben nood aan een dagelijkse verzorging om een mooie haardos te verkrijgen én te behouden. De weloverwogen actieve stoffen in het NANNIC Anti-Age HSR-concept en de consequente toepassing ervan leiden naar het beoogde resultaat. Het dagelijks aanbrengen van de voedende HSR-lotions duurt slechts een minuutje. Een kleine moeite voor een grote return. Je haren varen er wel bij en worden mooi, gezond, sterk en volumineus. Het NANNIC Anti-Age HSR concept is een totaalverzorging voor mooie, gezonde haren.

5


HET ONTSTAAN

Haarfollikels ontstaan vanaf de 6de week van de zwangerschap. 5.000.000 haarfollikels komen dan tot ontwikkeling over het gehele lichaam. Ongeveer 100.000 ervan zullen uiteindelijk zorgen voor de haren op ons hoofd. Eens geboren komen er geen nieuwe haarfollikels meer bij!


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

ENKELE FEITEN EN CIJFERS

Alhoewel we net zoveel haarfollikels hebben als de aap, kregen we door de evolutie niet evenveel haren. Dit komt omdat niet iedere haarfollikel een haar tot groei brengt. Mensen met bruin haar hebben gemiddeld 100.000 haarfollikels op hun hoofd, blonde mensen zo’n 140.000 en roodharigen ongeveer 80.000. Uit de haarfollikels groeien haren met een snelheid van 0,35 mm per dag wat ongeveer 1 cm per maand betekent. Samen dus ongeveer 100.000 x 365 dagen x 0,35 mm = 12.775.000 mm per jaar of 12,7 km per jaar.

NANNIC HSR zorgt voor een gezonde hoofdhuid en goed werkende haarfollikels in de hoofdhuid. Wetende dat het menselijk lichaam na de geboorte geen nieuwe haarfollikels meer aanmaakt, is een gezond behoud ervan de ĂŠnige remedie die werkt voor een gezonde en mooie haardos. 7


GEZOND HAAR IS ZO STERK ALS STAAL. Maar ook staal knapt als het niet onderhouden wordt!


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

ENKELE FEITEN EN CIJFERS

Onze haren hebben voornamelijk een beschermende functie tegen invloeden van buitenaf. Frictie, UV, warmte of koude, zelfs het binnenkruipen van kleine insecten wordt voorkomen door beharing (bv neusharen). Wimpers en wenkbrauwen zorgen er dan weer voor dat zweet niet in de ogen komt en beschermen de ogen tegen de zon. De haren zijn opgebouwd uit het eiwit keratine. Keratine geeft de haren een stevige structuur, wat ze bijzonder sterk en veerkrachtig maakt. Met een dikte van 50-100 µm kan één haar een trekkracht doorstaan van ong. 100 gr. Alle hoofdharen samen verdragen een trekkracht van zo’n 10 ton. Wist U overigens dat voor de bouw van de Egyptische piramiden het hijstuig, voor het versjouwen van de zware granietblokken, vaak uit mensenhaar bestond? Echter, haren mogen dan wel zo sterk zijn als staaldraad, ze vragen net als staaldraad om de nodige zorgen, onderhoud en bescherming.

NANNIC HSR voedt de haren tot diep in de wortel, waardoor de haren elastischer en sterker worden. Eens de haren zichtbaar zijn dienen ze goed onderhouden en beschermd te worden.

9


DE HAARFOLLIKEL, HYPERACTIEF EN UITERST PRODUCTIEF

1 STAM C E LLE N HUI D

CELDELINGEN

5 S TA M C E L L E N H A A R PA P I L

Voor 1 celdeling in de huid gebeuren er 5 in de haarpapil. Stamcellen van de haren zijn dus maar liefst 5 x actiever dan huidstamcellen.


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

ONZE HAARPAPILLEN ZIJN HYPERACTIEVE FABRIEKJES DIE 24 U OP 24 U ACTIEF WERKEN

Een goede huidverzorging stopt niet bij de haarlijn. De verzorging van de hoofdhuid, inclusief de haren die we zien ĂŠn het deel van de haren dat we niet zien is net zo belangrijk als de dagelijkse gelaatsverzorging. Vanuit deze visie is het NANNIC HSR dag - en nachtverzorgingsconcept ontstaan! H A I R

Onderhoud van de haren die we zien

SCALP

Gezond houden van de hoofdhuid

RO OT

Ondersteunen van de haargroei

Dagelijks zorg dragen voor de haren, de hoofdhuid en de haarwortels zal leiden tot gezond en sterk haar. En gezond haar is mooi, glanzend en volumineus haar!

NANNIC HSR verzorgt dagelijks onze haren, hoofdhuid en haarwortels. De haargroei wordt ondersteund en beschermd tegen meerdere agressoren.

11


DE 3 HOOFDBESTANDDELEN VAN DE HAREN De verzorging begint bij de wortel, dus de haren die we (nog) niet zien!

Zichtbaar haar

Hoofdhuid Actieve haarwortel

NANNIC HSR behandelt de haarschubben wat leidt tot veerkracht, sterkte, glans ĂŠn beschermt de haarschubben voor een gezonde cortex. NANNIC HSR verzorgt het microbioom van de hoofdhuid. Een gezond microbioom normaliseer t de talgafscheiding en helpt schilfervorming te voorkomen. NANNIC HSR optimaliseert het biologisch proces van de haargroei bij de wortel. Maximaal behoud van de groeifase leidt tot voldoende volume.


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

GEZONDE HAREN IN 3 STAPPEN, WANT GEZOND HAAR IS MOOI HAAR

1 - HAIR

2 - SC ALP

3 - ROOT

Milde reiniging, voeding en verzorging van de zichtbare haren.

Milde reiniging, voeding en verzorging van de hoofdhuid om deze in haar biologische activiteit te ondersteunen. Ondersteuning van de celdeling in de haarwortel en optimalisatie van de haargroeicyclus.

NANNIC HSR beoogt de 3 belangrijkste aspecten van het haar: het zichtbare haar, de hoofdhuid en de haarwortel. NANNIC HSR behandelt ieder individueel haartje, te starten van bij de haarwortel. De hoofdhuid wordt in haar biologische processen ondersteund wat de gezondheid ervan bevordert en een gezonde haargroei opnieuw mogelijk maakt. De zichtbare haren behouden hun vocht waardoor ze meer volume geven en mooi glanzen.

13


B - Overgangsfase

DE HAARGROEICYCLUS C - Rustfase

A - Groeifase

Vroege groeifase

D - Voorbereiding nieuwe groeifase


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

DE VERSCHILLENDE STADIA VAN DE HAARGROEI IN EEN STEEDS WEDERKERENDE CYCLUS A - De anagene fase (groeifase) Indien dit genetisch zo bepaald werd, groeit er haar uit een haarfollikel. Mits een goede doorbloeding, waardoor zuurstof en voedingstoffen voor de nodige energie zorgen, zijn de cellen in de wortel actief en wordt er continue nieuw haar gevormd. Zolang de haarpapil in goede conditie is, neemt deze groeifase zo’n 2 tot 7 jaar in beslag. Met een snelheid van 1 cm per maand kunnen de haren over de hele cyclus 24 tot 84 cm worden. In een gezond lichaam zijn 80 à 90 % van de haren in groeifase. NANNIC HSR stimuleert de groeifase zodat deze zo lang mogelijk aanhoudt. Hoe langer de groeifase doorgaat, hoe meer haren er kunnen groeien, en hoe langer ze kunnen worden.

B - De catagene fase (overgangsfase) De groei is stilgevallen en de haarwortel komt los van de papil. Er is nu geen actieve doorbloeding meer. Het haar teert nog even op de voedingstoffen die de wortel reeds had opgenomen tot na uitputting van deze voorraad. De volledige biologische activiteit valt nu stil. Deze fase neemt 2 à 3 weken in beslag. Ongeveer 1 à 3 % van onze haren zitten in deze fase. NANNIC HSR zorgt ervoor dat de haren niet vroegtijdig in de overgangsfase komen. Hierdoor wordt de haardos volumineuzer en gezonder.

15


B - Overgangsfase

DE HAARGROEICYCLUS A - Groeifase

C - Rustfase

Vroege groeifase

D - Voorbereiding nieuwe groeifase


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

DE VERSCHILLENDE STADIA VAN DE HAARGROEI IN EEN STEEDS WEDERKERENDE CYCLUS C – De telogene fase (rustfase) Na volledige uitputting van de voedingsvoorraad zal de haarwortel stilaan verhoornen. Er vormt zich nu een hard kegeltje onderaan de stam van het haar. Hiermee zit het haar nog enigermate vast in de haarschacht. Met een weinig frictie, zoals vb kammen, brushen, trekken… kan het haartje gemakkelijk afgescheiden worden. Deze fase loopt over een periode van 3 à 4 maand. 15 tot 18 % van onze haren bevinden zich in rustfase. NANNIC HSR helpt de rustfase zo kort mogelijk te houden en stimuleert de overgang naar een nieuwe groeifase. Hoe korter de rustfase, hoe sneller de groeifase kan starten. De groeifase zorgt voor haargroei, en dus een mooie haardos.

D - Voorbereiding op een nieuwe anagene fase Deze fasen herhalen zich gemiddeld tot 10 à 12 maal uit eenzelfde haarfollikel. De haarpapil treedt opnieuw in werking en een nieuw haar begint te groeien. De oude haren die nog enigermate vastzitten in de haarschacht worden door nieuwe haren uit de haarschacht geduwd. We zitten nu terug bij stap (A) de groeifase die weerom 2 à 7 jaar in beslag neemt. NANNIC HSR normaliseert de gezondheid van de haarfollikels en helpt deze cycli te optimaliseren. Een ideale cyclus zorgt voor een optimale aanwezigheid van zichtbare haren.

17


INNOVATIEF ANTI-AGE CONCEPT VOOR DE VERZORGING VAN DE ZICHTB ARE HAREN


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

Age Control SHAMPOO – DAMAGE REPAIR Activeert volume en herstelt het vochtbehoud Een ware age control shampoo dat de haren reinigt, herstelt en volume geeft. Rijk aan erwtenproteïnes, vitamines en peptiden die zorgen voor een onmiddellijke verjonging, een betere elasticiteit en een gezonde, mooie glans. Verhoogt de doorkambaarheid en verbetert het vochtbehoud wat de haren dikker maakt en extra volume geeft. Bevat een sterk antioxidant, beschermt tegen pollutie, herstelt UV-schade en voorkomt schade door styling. Geschikt voor alle haartypes, zelfs de meest gevoelige. Age Control SHAMPOO – VITALITY BOOST Met argan olie, revitaliseert het haar en de hoofdhuid Bijzonder milde en hydraterende age control shampoo die de haren antistatisch en makkelijk doorkambaar maakt. Rijk aan vitamines en micro-proteïnes die diep in het haaromhulsel indringen zodat de haren van binnenuit herstellen. Hierdoor verbetert de haardikte en de haarkleur, het haar krijgt meer volume en een mooie glans. Deze shampoo bevat arganolie die rijk is aan onverzadigde vetzuren en natuurlijke tocopherolen die de hoofdhuid en de daaronder gelegen haarschacht verzorgen. Bevat een sterk antioxidant dat beschermt tegen pollutie en UV-schade. Geschikt voor alle haartypes, zelfs de meest gevoelige. Age Control CONDITIONER – KERATIN BOOST Intense moisturizer en geeft volume en kracht Bijzonder doeltreffende age control conditioner met Sheabutter, keratine, Vit. E, Vit. F en panthenol die de haren glans, veerkracht en volume geeft. Voorziet de haren van keratine die tot diep in de haarvezels doordringen. Verbetert het vochtbehoud wat de haren elastischer en dikker maakt alsook extra volume geeft. Verbetert de doorkambaarheid, werkt anti-statisch en beschermt tegen hittebeschadiging door styling (getest op 200°C). Bevat een sterk antioxidant dat beschermt tegen pollutie en UV-schade. Houdt gekleurd haar langer intens. Geschikt voor alle haartypes, zelfs de meest gevoelige. Age Control CARING SPRAY – PROTEIN TREATMENT Beschermt tegen hitteschade en maakt de haren glanzend en zijdezacht Een verzorgende spray en proteïnekuur in één. Deze heerlijk geurende spraylotion bevat rijke bestanddelen die het haar makkelijker doorkambaar maken, in vorm brengen en volume geven. Beschermt tegen vrije radicalen, UV-schade en hittebeschadiging door styling. Vermindert de mechanische stress van het kammen en brushen. Zorgt voor een mooie glans en geeft een lichte fixatie. Geschikt voor alle haartypes, zelfs de meest gevoelige.

19


VERZORGING VAN DE HAREN DIE WE ZIEN BEGINT BIJ HET OPWAARDEREN VAN DE BESCHERMFUNCTIE VAN DE HAARSCHUBBEN

Beschadigd poreus haar

Herstel door afgifte van

Bij gezond haar trekken

heeft een lichte (-) lading.

(+) ladingen. Schubben (+) en (-)

(+) en (-) ladingen elkaar aan.

Schubben stoten mekaar af.

trekken mekaar terug aan.


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

DE SCHUBBEN LIGGEN ALS DAKPANNEN OP DE HAREN EN BIEDEN BESCHERMING TEGEN ALLERHANDE STRESSFACTOREN Zijn de haarschubben beschadigd, dan leidt dit tot indringing van UV, pollutie en eventuele andere chemische polluenten. De haren zijn dan zo poreus dat ze bovendien hun vocht verliezen waardoor ze dun, broos en onhandelbaar worden.Tussen de haarschubben ontstaat er een lichte negatieve elektrische spanning (-). Omdat elektrische spanningen van eenzelfde lading mekaar afstoten, gaan ze nog verder open staan. Een goede verzorging van de haarschubben is van het allergrootste belang om onze haren terug elastisch, veerkrachtig en sterk te maken. Door stoffen toe te voegen die eerder een positieve polariteit (+) hebben zullen de schubben zich sluiten zodat zij opnieuw voor de nodige bescherming zorgen en op deze manier de haren herstellen.

De NANNIC HSR Shampoos en Conditioner maken de haarschubben terug gezond. Ze sluiten zich als een beschermend schild rond de kern van de haren zodat deze weerom sterk en veerkrachtig worden. Mooi gesloten schubben geven een mooie glans. De haren zien er nu optimaal gezond uit. Door gebruik van NANNIC Caring Spray worden de haren thermisch beschermd tijdens het drogen of stylen. 21


INNOVATIEF ANTI-AGE CONCEPT VOOR DE DAGELIJKSE VERZORGING VAN DE HOOFDHUID EN HAARWORTELS


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

Age Control DAY CARE – FOLLICLE REJUVENATION Vitaliseert de hoofdhuid & voorkomt haarverlies Uw dagelijkse dagverzorging voor een gezonde en sterke haardos. Geeft energie en vitaliteit aan dunner wordend haar. Stimuleert de cellulaire energie (ATP's) en stimuleert collageen type IV voor een betere verankering van de haarwortels. Revitaliseert en stimuleert hoofdhuid en haarwortels om haarverlies terug te dringen. Werkt vroegtijdige haarveroudering tegen vanuit de haarwortel. Verbetert het vochtbehoud voor zichtbaar dikker en volumineuzer haar en zorgt voor een intensere haarkleur. Geschikt voor alle hoofdhuidtypes, zelfs de meest gevoelige. Age Control NIGHT CARE – ROOT STIMULATION Ondersteunt de natuurlijke haargroei & voorkomt haarverlies Uw dagelijkse nachtverzorging voor een gezonde en sterke haardos. Behandelt het deel van de haren die men niet ziet. Deze lotion stimuleert de micro-circulatie voor een langere groeifase. Maakt de haargroei terug gezond en geeft sterke haren. Geeft energie en vitaliteit aan dunner wordend haar, normaliseert de haargroei en regelt de talgproductie. Geschikt voor alle hoofdhuidtypes, zelfs de meest gevoelige.

23


1 1 2

2

3 4

3 4


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L


WEETJES OVER MOGELIJKE STRESSFACTOREN


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

Onze haren staan dagelijks onder invloed van vele stressfactoren die de haren schade kunnen berokkenen. 1 - Invloeden uit de omgeving a. UV-licht: mijd directe straling van te felle zon (tip: gebruik NANNIC UV-Shield). b. Pollutie: Was je haren met NANNIC HSR Shampoo om de pollutie te verwijderen. Spoel steeds goed na. TÊ vaak je haren wassen is echter niet aan te raden. c. Waterkwaliteit: hard water laat wasactieve substanties neerslaan op huid en haren. Installeer mogelijks een waterontharder. Na het zwemmen in zout water of chloorwater, is het ook best om steeds je haren na te spoelen. 2 - Chemische behandeling van de haren Zorg ervoor dat na kleuren, stylen of ontkrullen de haren voldoende nagespoeld worden. Vraag naar een zo min mogelijk belastende kleuring. 3 - Mechanische stress Span om je haren bijeen te houden, het elastiekje niet te hard aan en verkies mild borstelen boven kammen. Mechanische invloeden wrijven tegen de haarschubben waardoor ze mogelijk schilferen en scheuren. 4 - Thermische stress a. Zet je haardroger op maximale kracht maar slechts op de middelste hittestand. Gebruik steeds de NANNIC HSR Caring Spray omdat deze de haren beschermt tegen hitte. Ook de NANNIC HSR Conditioner beschermt tegen hittebeschadiging door styling (getest op 200°C). b. Laat de krultang niet nodeloos lang in contact met de haren en gebruik deze nooit op vochtig haar. 27T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

TOT SLOT, NOG ENKELE NUTTIGE TIPS

Roken: roken remt de haargroei af. Doordat er minder zuurstof via het bloed wordt aangereikt en de haarvaatjes verstoppen, is er onvoldoende zuurstof dat de haarfollikel bereikt. Alcohol: Matig het alcohol gebruik. Alcohol droogt het organisme uit wat bijdraagt tot droog, dof en snel afbrekend haar. Water drinken is de boodschap! Water helpt alle stoffen in hun positieve werking. Gezonde voeding voor een gezonde haardos: • Eiwitten: Onze haren bestaan in hoofdzaak uit eiwitten. Een gezonde inname van eiwitten is dan ook aan te raden. Eiwitten kan je rijkelijk aantreffen in bonen, erwten, noten en zaden, alsook in vette vis, kip, kalkoen, alle vleessoorten, melkproducten en eieren. Voor de vruchtenliefhebbers zijn er bessen, avocado, banaan, mango en aardbeien. • Silica (kiezelzuur): Ter bestrijding van droog en dof haar. Je treft het aan in aardappelen, bruine rijst, bladgroenten, bieten, aardbeien, groene en rode paprika, asperges, gerst en tarwe. • IJzer: Zorgt voor energie in de haarfollikels. IJzer zit in donkere chocolade, vis, vlees, groenten, fruit, noten, zaden, zeewier. • Vitamine C & E: Bevorderen de opname van ijzer uit het bloed en zorgt voor een mooie glans. Je treft ze aan in spinazie, noten, zaden, avocado en citrusvruchten. • Caroteen: Zorgt voor een gezonde hoofdhuid. Terug te vinden in alle felgekleurde groenten en fruit. Spinazie, wortelen, paprika, meloen, abrikozen en aardbeien. • Vitamine B: Verhoogt de opname van zuurstof en vind je onder andere in Spirulina. • Zink en koper: Versnellen de celdeling. In knoflook en Sesamzaadjes zit veel zink en koper. • Zwavel: Alle aminozuren behoeven zwavel. De beste bronnen zijn uien, knoflook, kolen, rapen, spruitjes, zeewier. • Vetten: Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die we nodig hebben, maar zelf niet kunnen aanmaken. Deze zijn rijkelijk aanwezig in vette vis, walnoten en peulvruchten. Stress: Stress maakt heel wat bijproducten aan in het lichaam. Ook dit is nadelig voor een gezonde haargroei. Regelmatig ontspannen heeft niet alleen een invloed op je geluk, maar ook op je gezondheid. Een gezond lichaam resulteert in gezonde haren. En gezonde haren, zijn mooie haren.

29


SUCCESVOLLE VOORBEELDEN

1

2

3

1 - René Nagels, oprichter NANNIC International • 2 - Testpersoon uit Rusland (na 2 maanden gebruik) • 3 - Testpersoon uit Colombia (na 2,5 maanden gebruik)


T E X T C O P Y R I G H T E D B Y N A N N I C I N T E R N AT I O N A L

PERSOONLIJKE BIJDRAGE

Als productontwikkelaar en bedrijfsleider, deel ik met plezier de foto van mijn eigen voor-en-na beeld. Toen ik in 2010 vaststelde dat mijn haargroei plots veel dunner werd, was meteen het voorwendsel aanwezig hieraan iets te doen. Honderden samenstellingen passeerden de revue tot we, 8 jaar later, na veel testen en optimaliseren, tot de finale samenstelling kwamen. Het beeld dat U van mezelf ziet is een resultaat van 6 maanden consequent gebruik van NANNIC HSR Day Care en Night Care. Zelf ben ik er heel gelukkig mee en hoop dat U dat binnenkort ook zal zijn. Vriendelijke groeten, RenĂŠ Nagels - R&D verantwoordelijke & fervent gebruiker! P.S. Indien u zelf een mooie foto kan maken van Uw resultaat, ben ik hier ook altijd zeer benieuwd naar. U mag deze steeds mailen naar info@nannic.com.

31


Uw NANNIC Partner

Innovatief anti-age concept voor de haren, hoofdhuid en haarwortels. Voor elk haar - en hoofdhuidtype, zelfs de meest gevoelige.

www.nannic.com