Page 1


Drömmen Jag har alltid, så länge jag kan minnas, suttit och tecknat. Det har ständigt funnits en kärlek till den magiska tecknarstilen och de berättelser som många serier bär med sig. Så när jag fick reda på att Bonnier Carlsen skulle återkomma med sin mangatalang-tävling, år 2007, kunde jag inte motstå att skicka in mitt egna bidrag. Jag var givetvis bombsäker på att jag skulle komma bland de bästa. Men ödet (eller juryn om ni så vill) hade andra tankar än de som fanns hos mig. Jag hade inte lyckats förmedla den atmosfär eller de känslor som denna berättelse om Melissa och hennes värld handlar om, och som finns kvar inom mig än idag. Kanske ville jag för mycket. Att på 15 sidor lyckas berätta om världens undergång och samtidigt om Melissas egna problem var nog att ta vatten över huvudet. Men trots att jag inga priser mottagit eller publiceringskontrakt skrivit så är jag ändå glad, och stolt. Jag lärde mig väldigt mycket under de tre månader som jag satt och jobbade med det projekt som du nu håller i handen. Jag lärde mig att man måste anpassa sig inför de ramar man ställs inför. Att tecknarstilen är minst lika viktig som en passande story. Och att oavsett hur bra det går under processen – så måste man ha roligt! Det är min ständiga dröm, om att få publicera min egen manga, som driver mig framåt. Därför känns det för mig väldigt spännande, att på egen hand (utan något förlag), ha fått ett eget exemplar av mangan Melissa i tryck. Visst är det något speciellt med att hålla i papper, gentemot att läsa på exempelvis en datorskärm? Denna tidning är med andra ord, ett resultat av när en dröm blir till verklighet.


Den absolut fรถrsta skissen fรถr Melissa.


STOPP! Denna manga läses på japanskt vis. Från höger till vänster. Öppna tidningen från andra hållet och börja med första sidan.

Denna manga finns också tillgänglig online på TOKYO POP’s officiella hemsida. http://www.tokyopop.com/NaniNaniX/manga/1235239.html


skapad av

MIKAEL CEDERBOM

ett projekt i samband med svenska manga-tävlingen “MangaTalangen 2007“

MeLissa  
MeLissa  

My own manga. Created 2007.

Advertisement