Page 1

e i s s e r p im

een brandguide aangeboden door een fashion & branding student.


© Nanci Zentveld, 2010 nancizentveld@hotmail.com Afstudeeropdracht Fashion & Branding aan het Amsterdam Mode and Fashion Instituut. Dit is het product dat voort uit het onderzoeksrapport ‘De communicatie van jonge designers’.


een brandguide aangeboden door een fashion & branding student.

Nanci Zentveld Afstudeerproduct juni 2010


brandguide De Ignoor brandguide is een brandguide, die communicatie adviezen geeft voor het merk Ignoor. Deze brandguide laat zien hoe Ignoor zichzelf coherent op de markt kan presenteren met behulp van de communicatie kanalen die reeds aanwezig zijn. Aan de hand van de merkwaarden en met behulp van een passende communicatie naar de doelgroep toe is Ignoor in staat om zich sterker te profileren in de markt. Deze brandguide is bedoeld voor de Nederlandse markt met een eventuele uitbreiding naar Europa. Aan de hand van de huidige situatie van Ignoor worden er in deze brandguide adviezen gegeven om de doelstelling te verwezenlijken.


merkwaarden Hieronder worden de visie, de missie, de ambitie en het concept omschreven voor het merk Ignoor.

visie Ignoor vindt aandacht voor draagcomfort in lederproducten belangrijk. De lederwarenmarkt heeft volgens Ignoor te weinig intelligente ontwerpen die respect hebben voor het silhouet van het vrouwelijke lichaam. Ignoor vindt dat intelligentie en minimalisme heel goed samen kunnen gaan in ontwerpen. Kwalitatief lederwaar is volgens Ignoor een sieraad voor het lichaam.

missie Ignoor maakt tassen die ergonomisch aangepast zijn aan het lichaam zonder de authentieke tasvorm te verliezen. Met haar persoonlijke blik op ontwerpen en met de vakkennis die ze van haar familie heeft meegekregen, wil Ignoor de veelzijdigheid en duurzaamheid van lederwaren meegeven.

ambitie Ignoor wil kwalitatieve en praktische ontwerpen maken, met een optimaal draagcomfort voor het vrouwelijk lichaam. Hierdoor wordt de consument bewust van de functionaliteit, veelzijdigheid en vernuftigheid van het merk.

concept Aan de hand van het ‘Onliness Statement’ model Neumeijer, wordt het concept van Ignoor kort en bondig beschreven. De functionele tassen van Ignoor zijn praktische lederwaren. Ze zijn ontstaan door de kennis van een familie met een ‘lederwaren’ traditie te combineren met de inspiratie die wordt ontleend aan het vrouwelijk lichaam.


kernwaarden Het merk Ignoor werkt vanuit de drie volgende kernwaarden: vakbekwaamheid, feminien en minimalisme. Deze kernwaarden worden vertaald naar alle activiteiten die Ignoor ten uitvoer brengt. Deze kernwaarden zijn verantwoordelijk voor de inhoudelijke lading van het merk.

vakbekwaamheid Noor Wentholt, de persoon achter Ignoor, heeft veel vakkennis op het gebied van lederwaren. Ze is opgegroeid in een familie die al jaren lang werkzaam is in de lederwaren industrie. Ignoor heeft mede daardoor ook een grote expertise op het gebied van de kwaliteit van leer. Ignoor zal voor elk ontwerp de juiste kwaliteit leer gebruiken, waardoor de kracht van het ontwerp nog meer tot zijn recht kan komen.

feminien Vrouwelijkheid is een belangrijke inspiratiebron voor Ignoor. Ignoor heeft respect voor de karakteristieke eigenschappen van de vrouw. Door alle aspecten van het vrouwelijke lichaam te doorgronden en deze vervolgens toe te passen in de producten, ontstaan veelzijdigheid en elegantie in het merk.

minimalistisch Ignoor staat voor functionaliteit, ze houdt niet van poespas. Ze laat het materiaal en het ontwerp het werk doen: de kunst van het weglaten. De subtiele kracht die het merk uitstraalt, is ontstaan door de vakkennis op een praktische en functionele wijze toe te passen.


briefing fotografiestijl Ignoor heeft geen duidelijke coherente fotografie stijl. Aan de hand van de merkwaarden is deze briefing voor de fotografiestijl verdeeld in drie onderdelen; campagnefotografie, sfeerfotografie en productfotografie. Ignoor legt in haar fotografie nadruk op het product. Het leren ontwerp doet het werk in de compositie. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in de wereld van design en interieur, waar de aandacht uitgaat naar voorwerpen. De minimalistische stijl in de productfotografie en de nadruk op productkwaliteit versterken de merkeigenschappen van Ignoor. Het is van belang dat de beelden inhoudelijk verschillen per categorie, dat wil zeggen dat ze moeten verschillen in boodschap, in de visuele uiting echter is er geen verschil.

doel van de campagnefotografie De producten spelen altijd de hoofdrol in de compositie, andere onderdelen bevinden zich heel expliciet op de achtergrond. Goede belichting is een must, het versterkt de kwaliteiten van het product. De vrouwelijke vorm neemt in de compositie een secundaire plaats in. Tevens hoeft de vorm niet als lichaam uitgebeeld te worden, grafische vormgeving is een goed alternatief om de kwaliteit van het product te garanderen. De campagnefotografie vindt altijd plaats in een studio met een egale achtergrond. De kleur van de achtergrond wordt bepaald aan de hand van het ontwerp en het kleurenpallet. De modellen zijn altijd naakt, zodat de Ignoor producten als sieraad op het lichaam vallen. Het is niet de bedoeling om de vormen van de naakte modellen te laten zien, alle aandacht is gericht op de creaties van Ignoor. Bij alle composities moet, onderaan, in het midden, ruimte overblijven voor plaatsing van het logo (naammerk).

doel van de sfeerfotografie Naast de commerciĂŤle campagnefotografie maakt Ignoor ook gebruik van sfeerfotografie. Deze fotografie is niet expliciet gericht op het verkopen van de producten. Sfeerfotografie wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de site, de beurzen en de winkelpresentatie. Deze fotografie benadrukt de kennis en vaardigheid van Ignoor. De fotografie is persoonlijker en de omgeving speelt een grotere rol dan bij de campagnefotografie. In de sfeerfotografie komen eventueel producten van Ignoor voor. Deze producten worden in de omgeving opgenomen en zijn dus niet expliciet aanwezig. Hierdoor wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen product- en sfeerbeelden.

doel van de productfotografie De tassen van Ignoor worden bij de productfotografie voor bijvoorbeeld de webshop gefotografeerd. De producten worden rondom, van bovenaf en van onderaf gefotografeerd. Ook kan gebruik worden gemaakt van doorsneden. Deze vorm van fotografie belicht dus niet alleen de ergonomie van het product maar laat ook de vernuftigheid van de binnenkant zien. Over alle aspecten van de tas is nagedacht. De details worden gefotografeerd met detailshots. Deze manier van het vastleggen van tassen is nog niet eerder vertoond. De volgende pagina is een briefing voor de Ignoor fotografiestijl.


..


briefing campagnefotografie


collection

homepage Ignoor

stores

shop

news

about


briefing website Ignoor gebruikt haar website om alle informatie over haar merk te communiceren naar potentiĂŤle klanten. De website is afwisselend gevuld met afbeeldingen van de collectie en met sfeerbeelden. Het is belangrijk dat door deze visuele uitingen de merkwaarden duidelijk naar voren komen. De website laat een juiste balans zien tussen visuele en tekstuele inhoud. De informatie wordt per onderdeel uitgelicht, zodat het kanaal op de juiste manier wordt gebruikt. De website van Ignoor is altijd up-to-date en is een bron van inspiratie voor de kijker. De website oogt visueel en grafisch aantrekkelijk. Het logo is op elke pagina aanwezig. De website is duidelijk en overzichtelijk. De website is internationaal gericht, de navigatiebalk is in het Engels. Teksten zijn in het Nederlands en kunnen worden vertaald in het Engels en Frans, via een talenknop. Ignoor gebruikt de homepage om het meest krachtige campagne beeld van de laatste collectie te presenteren. De navigatiebalk staat centraal op de site, waardoor de inhoud van de site duidelijk is. Ignoor maakt geen gebruik van Twitter en Facebook, wel heeft ze haar eigen inspiratiepagina die via een blog en RSS kan worden gevolgd. Deze RSS is te vinden als klein icoontje op de site.

inhoudwebsite De navigatiebalk bestaat uit vijf hoofdstukken die aangevuld worden met subhoofdstukken; Collection Collectie 2 Collectie 1

De collectie wordt visueel gepresenteerd via de campagneshoot en er is een klein blok voor de omschrijving van de collectie. Men kan op de producten klikken en zo terechtkomen in de webshop.

Stores Netherlands Belgium France Japan

Het is belangrijk dat hier alle gegevens van de winkel vermeld worden. De winkels worden gerangschikt op provincie of regio. Klanten kunnen zo gemakkelijk winkels bij hen in de buurt vinden.

Shop (link naar webshop) Hier wordt later op ingegaan.


Proin id massa vel enim tempor mollis in quis sem. Fusce imperdiet placerat lacus, quis aliquam augue interdum quis. Pellentesque consectetur lacus ac metus condimentum suscipit. Vestibulum in nisi non justo posuere imperdiet.

Vestibulum in nisi non justo posuere imperdiet. Fusce eleifend facilisis tellus eu dictum. Aliquam nec purus tellus. Praesent tincidunt odio ut mauris pharetra auctor.Fusce imperdiet placerat lacus, quis aliquam augue interdum quis. < previous

collection

stores

shop

collectie vertoning De tekst vertaald de inhoud en totstandkoming van de collectie. De campagne fotografie zal voor de visualisaite dienen.

next >

news

about


News (blog)

Hier worden alle nieuwsitems van Ignoor geplaatst. De inhoud van deze items bestaat uit presentaties, gegevens over beurzen, webshop activiteiten en andere activiteiten. Ignoor zorgt ervoor dat de gegevens duidelijk worden weergeven, verwijzingen zijn gemarkeerd met een link naar de betreffende website.

About History Hier wordt de historie van Ignoor visueel en tekstueel verteld. De kennis van het ambacht staat hier centraal. Per familielid wordt verteld op welk gebied zijn/haar kwaliteiten liggen. Hierdoor wordt nog meer duidelijk dat Ignoor over een enorme hoeveelheid vakkennis beschikt. Leather care Hoe kan er het beste met leer worden omgegaan. De kennis over hoe je met leer dient om te gaan, wordt hier gedeeld. Ignoor is zeer deskundig op het gebied van lederwaren. Productspecificaties worden vertaald naar begrijpelijke taal voor de lezer, zodat zij ook weten waar ze op kunnen letten bij het kopen van lederwaren. Press Alle uitingen via de pers worden hier weergeven. Zo kan men zien in welke publicaties Ignoor zich begeeft. Deze worden visueel weergeven en bijgelicht met de naam en datum van de publicatie. Contact Hier staan de contactgegevens van Ignoor. Ignoor staat er garant voor dat iedereen die een mail stuurt ook een antwoord krijgt. Het is dus belangrijk dat deze gegevens correct zijn. Er wordt een onderverdeling gemaakt in hoofdkantoor, sales en klantenservice. Ignooring (link naar inspiratiepagina) Hier wordt later op ingegaan.

Op de volgende pagina is meer van de briefing te zien voor de Ignoor website.


haute contoure celebration womanished ignoored menskind

collection

stores

shop

news

about

navigatiebalk gebruik Per onderdeel worden de subhoofdstukken weergeven.

amsterdam De Frieze Brug St.Annaplein 23 1211 AA Amsterdam

nederland; noord-holland

overijssel

zuid-holland

groningen

noord-brabant

friesland

zeeland

limburg

utrecht

drente

098-7654321 openingstijden ma 13.00 - 17.00 di 09.00 - 17.00 wo gesloten do 09.00 - 17.00 vr 09.00 - 17.00 za 09.00 - 17.00 zo gesloten

ďŹ&#x201A;evoland

collection

..

stores

shop

news

about

store overzicht Per provincie kunnen de gegevens van verkooppunten worden geraadpleegd.


New Style magazine januari 2010

Adformatie

Scense

Another Woman

H-magazine

NRC next

< previous

< more

collection

stores

shop

Glass

Volkskrant

next >

Linda

more >

news

about

publicatie Alle publicatie waar Ignoor wordt vertoond.

2004 Noor Wentholt Proin id massa vel enim tempor mollis in quis sem. Fusce imperdiet placerat lacus, quis aliquam augue interdum quis. Pellentesque consectetur lacus ac metus condimentum suscipit. Vestibulum in nisi non justo posuere imperdiet. Fusce eleifend facilisis tellus eu dictum. Aliquam nec purus tellus. Praesent tincidunt odio ut mauris pharetra auctor.

1785

1830

1875

1890

1920

1951

< previous

collection

stores

shop

2005

2010

next >

news

about

history van Ignoor Met visuele en tekstuele uitleg.


login

password

name

<

4/2010

>

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 .

new colours for winter 2010 what do you think?

paper about the value of music during creative activities Donec quis turpis diam. Donec diam lorem, semper id pharetra dignissim, pharetra a velit. Cras lacinia, lorem at feugiat dignissim, metus nibh porttitor odio, et consectetur risus urna at arcu. Nam facilisis ullamcorper turpis, non viverra enim elementum non. Mauris a libero metus, ac rhoncus mauris. Proin placerat accumsan metus, nec faucibus purus gravida rhoncus. Donec blandit leo quis felis egestas vulputate. Aliquam erat volutpat. Nunc malesuada dui sit amet lorem convallis consequat. Nunc luctus, sem in lacinia interdum, massa enim tempus.

look

your opinoin

images

homepage webshop

words

read

meanings


briefing inspiratie pagina ‘Ignooring’ is de inspiratiepagina van Ignoor. Via een nieuwe browser wordt deze geopend vanuit de Ignoor homepage. Dit concept is nieuw voor Ignoor en is als extra item toegevoegd aan de briefing. Dit nieuwe concept voor Ignoor laat zien wat haar inspireert en intrigeert. Ignooring is de wereld van Ignoor. De pagina is een extra service en laat zien waar Ignoor mee bezig is en wat de inspiratiebronnen zijn voor de nieuwe collectie. Door middel van dit kanaal zal de doelgroep sterker aangesproken worden. Ignoor biedt de doelgroep visuele en tekstuele inspiratie op deze pagina. Visuele inspiratie vertaalt zich in afbeeldingen en film. Tekstuele inspiratie wordt vertaald in artikelen, documentaires, kennis en meningen. Ignoor stelt zich via deze pagina open voor nieuwe ideeën voor haar collecties. Deze opstelling uit zich in de interactieve opzet van de site: eventueel kan/kunnen er door de doelgroep/klanten onderwerpen worden geupload en meningen worden gegeven op deze site. Ignooring kan op twee manieren worden gebruikt: 1. Klanten kunnen met hun webshop account inloggen via de Ignooring site. De klanten kunnen nu zelf items toevoegen aan de pagina. Hierdoor ontstaat er een interactie tussen Ignoor en haar klanten. Ignoor krijgt zo een beeld van wat klanten zelf laten zien en wat ze willen zien in Ignoor. Via een invulblok vraagt Ignoor tevens aan haar klanten wat hun bevindingen zijn over Ignoor, op dit moment en in de toekomst. Klanten kunnen bijvoorbeeld aangeven welke kleuren ze willen zien in het nieuwe seizoen. Of welk ontwerp zou nog een keer uitgebracht moeten worden?.Etc. 2. Deze pagina kan ook worden gevolgd via RSS. Abonnees hoeven zich niet aan te melden, maar kunnen wel zien wat er allemaal op de site wordt gepost. Ze kunnen daarentegen ook niet interactief meedoen aan de site. Deze manier zorgt wel voor naamsbekendheid van Ignoor. Een goed RSS abonnement zorgt voor volgers, terwijl Ignoor haar product niet expliciet hoeft aan te prijzen.

inhoud van inspiratiepagina De homepage van Ignooring laat de laatst geposte berichten zien. De site bestaat uit drie onderdelen; Images Alle afbeeldingen en bewegende beelden, eventueel met onderschrift, worden hier weergeven. Het gaat om het visuele gevoel dat Ignoor vertegenwoordigt. Words Hier worden de tekstuele items gepost, met eventuele documentaires. Hier gaat het om het over- brengen van kennis. Meanings Ignoor gaat een gesprek aan met haar klanten. Hier kunnen klanten hun mening delen over de vragen die Ignoor aan hen stelt. Via deze hoofdstukken kan er selectief gekeken worden naar de (deel)onderwerpen. Per hoofdstuk bestaat de mogelijkheid om zelf iets te posten op deze website. Op de volgende pagina is meer van de briefing te zien voor de Ignooring pagina.


login

name

password

<

4/2010

>

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 . your picture

www.sebamet.com

www.johanpiek.com

< more

more >

images

words

meanings

login

name

password

<

4/2010

images Afbeeldingen die in relatie staan tot Ignoor. Met de mogelijkheid om je eigen afbeelding te plaatsen.

>

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 .

â&#x20AC;&#x153;Like it was never before, and after en before afterâ&#x20AC;?

paper about the value of music during creative activities

the quality of leathers depands on the serveral things

your title

Aliquam euismod sem quis enim rhoncus bibendum congue vitae felis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec rhoncus tempor quam, a hendrerit tellus tincidunt et. Donec nec mauris at lacus lobortis suscipit non ac eros. Nunc porta euismod accumsan. Cras rutrum dolor facilisis urna consectetur interdum eget id libero. Cras justo nisl, blandit vel eleifend et, interdum vulputate elit. Praesent eget vulputate sapien. Mauris sit amet posuere mauris. Sed rutrum euismod metus pretium porta.

Donec quis turpis diam. Donec diam lorem, semper id pharetra dignissim, pharetra a velit. Cras lacinia, lorem at feugiat dignissim, metus nibh porttitor odio, et consectetur risus urna at arcu. Nam facilisis ullamcorper turpis, non viverra enim elementum non. Mauris a libero metus, ac rhoncus mauris. Proin placerat accumsan metus, nec faucibus purus gravida rhoncus. Donec blandit leo quis felis egestas vulputate. Aliquam erat volutpat. Nunc malesuada dui sit amet lorem convallis consequat. Nunc luctus, sem in lacinia interdum, massa enim tempus.

Mauris pretium sodales mi nec aliquet. Ut non urna vitae enim feugiat consectetur eu nec risus. Nunc tempus pellentesque magna, sed adipiscing urna gravida quis. Cras tincidunt orci nec ante tincidunt eu viverra justo porta. In hac habitasse platea dictumst. Etiam lectus dolor, porttitor ac dapibus quis, auctor in urna. Etiam porta purus et leo egestas rutrum. Curabitur mauris felis, lobortis in aliquet vitae, adipiscing quis est. Quisque sodales, sapien id facilisis tristique, risus dui consectetur ante.

your article

www.sebamet.com

www.sebamet.com

www.sebamet.com

< more

more >

images

..

words

meanings

words Artikelen en andere informatie die in relatie staan tot Ignoor. En de gelegenheid om eigen atikel in te zenden.


login

password

name

<

4/2010

>

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 .

< previious

new colours for winter 2010 what do you think?

“Grey with a rought zipper for workingdays”

Donec quis turpis diam. Donec diam lorem, semper id pharetra dignissim, pharetra a velit. Cras lacinia, lorem at feugiat dignissim, metus nibh porttitor odio, et consectetur risus urna at arcu. Aliquam erat volutpat. Nunc malesuada dui sit amet lorem convallis consequat. Nunc luctus, sem in lacinia interdum, massa enim tempus metus, vel porta elit velit a felis. Proin nisl libero, varius sed dapibus in, posuere eu neque. Nam facilisis ullamcorper turpis, non viverra enim elementum non. Mauris a libero metus, ac rhoncus mauris. Proin placerat accumsan metus, nec faucibus purus gravida rhoncus. Donec blandit leo quis felis egestas vulputate.

“I can handle a red back, but only it have a great shape”

your opinion;

“Use the mellow colour of last seoson, I loved it!” “Look at Raf Simons, he have great patterns” “Trying to get some grip, but it looks to me a little be too hard colours.“

next >

< more

more >

images

words

meanings

meanings Meningen en opinies kunnen hier worden gegeven over Ignoor.

Ignooring

Try to fix something Maria Testona in her new movie about sissors.

RSS Het abbonement waarop men kan abboneren. Wat te lezen is via bijvoorbeeld een Iphone.


Dit was een gedeelte van de brandguide voor Ignoor. WIlt u het gehele verslag ontvangen of heeft u vragen? Stuur dan een mail naar; nancizentveld@hotmail.com


bronnenlijst briefing campagne fotografie 1. Schoerner, N., Chantkam, O., 2010, â&#x20AC;&#x2DC;I saw the angel in the marbleâ&#x20AC;&#x2122;, Glass Magazine, spring 2010, p 101 2. Suy, S., 2010, no name, 2009, via www.sandrasuy.com [datum van raadpleging: 24 maart 2010] 3. Ignoor, tassen voering 4. Fisch,S. 2009, Ink on Paper, via Nico, nr 4, p. 117 5. Slimane, H. via: http://www.hedislimane.com/diary/day.php?m=1&y=2009&d=22 [datum van raadpleging: 14 maart 2010] 6. Paledium, collection summer 2009, collectie folder. 7. Manaka.H., 2010, A fantasy in life, Nico, nr 4, p. 74 8. Roemer, D., 2010, Pick me up, H-magazine, nr 102, p. 70 9. Ignoor, Celebration collection. 10. Patrick Pervell, collection fall/winter 2010 11. Bassman, L. in Glass Magazine, spring 2010, p. 67 12. Slimane, H. via: http://www.hedislimane.com/diary/day.php?m=1&y=2009&d=22 [datum `` van raadpleging: 14 maart 2010] briefing sfeer fotografie 1. Jansen, J. 2010 in Mother Superirour, Nico, nr. 4, p. 78. 2. Atkinson, T., 2010, Antartica Rocks, via http://www.creativereview.co.uk/cr-blog/2010/febru ary/antarctica-rocks [datum van raadpleging, 14 maart 2010] 3. Tas van het merk Take Care, shop: Biscite Mill, Kaapstad, Zuid-Afrika 4. V-T wonen, 2005, 100% decoreren, p. 5 5. Fisch,S. 2009, Ink on Paper, via Nico, nr 4, p. 112 6. Blog: Whismy & Wonder, 3 april 2010, via http://whimsynwonder.blogspot.com/ [datum van raadpleging: 8 april 2010] 7. Just in Case, collection hiver 2007-08, collectie folder 8. Monies, collection 2009, collectie folder 9. Jan magazine, intervieuw, datum onbekend. 10. Martens,J. collectie winter 2010, collectiefolder 11. Carimpong, M. 2010, Convent, via www.designscene.com [datum van raadpleging: 28 april 2010] Lee, R. 2010, Art of consumerism, H-magazine, nr.4, p 180 briefing product fotografie alle afbeelding zijn afkomstig van de productfotografie van Ignoor

2

1

3 4

5

7

6

8

9 10

11

2

12

1

3 4

5

7

6

8 9

10

11

12


Brandguide Ignoor  

Het afstudeerproduct dat voor komt uit het onderzoeksverslag De communicatie van jonge designers Door; Nanci Zentveld

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you