Page 1

propunere parteneriat


Liga Romana de Spinning Asociatia „Liga Română de Spinning”, persoana juridica romana, fara scop lucrativ, este infiintata prin incheierea civila nr. 28/2009, fiind inscrisa in Registrul Special al Persoanelor Juridice fara Scop Lucrativ nr. 2784/94/2009. Scopul Ligii Române de Spinning il reprezinta coordonarea si organizarea competitiilor de pescuit sportiv a rapitorilor cu naluci artificiale (spinning) pentru selectarea loturilor reprezentative si a campionului national precum si delegarea acestor loturi reprezentative la competitiile internationale desfasurate sub egida FIPSed–CIPS. In aprilie 2006, la Darvari, 74 de visatori puneau bazele actualului Campionat Naţional de Spinning. Timp de 7 editii (2006 – 2012) s-au imbunatatit regulamente, s-a urmarit largirea masei de selectie a lotului naţional prin atragerea de noi sportivi in competitii si s-a asigurat cresterea calitatii organizarii competitiilor. Dupa sapte ani de pionerat competitia nationala de spinning se poate mandri cu urmatoarele rezultate: - 60 de concursuri nationale organizate - Locul 2 pe natiuni la Campionatul Mondial de Pescuit – spinning din barca, Italia (2011) - Locul 2 pe echipe la Campionatul Mondial de Pescuit – spinning din barca, Italia (2011) - Locul 2 pe echipe la Campionatul Mondial de Pescuit – spinning din barca, Ucraina (2012) - Locul 4 pe natiuni la Campionatul Mondial de Pescuit – spinning din barca, Ucraina (2012) - Locul 4 la Campionatul Mondial de Bass, Italia (2008) - Locul 4 la Campionatul Mondial de Spinning din Barca, Lituania (2010) - 3 cupe mondiale cucerite de loturile nationale (2007 si 2009) - 300 de sportivi legitimati in cele 17 cluburi membre Liga Română de Spinning a fost un proiect demarat in anul 2007. Timp de doi ani acest proiect a ramas doar un site de internet (www.lrs.ro). Insa in 05.05.2009 Liga Română de Spinning (LRS) a primit certificatul de nastere fiind oficial recunoscuta. In anul 2009 s-a desfasurat prima editie a Cupei Ligii, competitie ce a fost organizata in premiera de Liga Română de Spinning. Competitia se adreseaza exclusiv cluburilor membre LRS si a devenit de-a lungul celor 3 editii cel mai ravnit trofeu dupa cel de campion national. In anul 2010 s-a desfasoarat primul concurs de spinning de pe mal iar Liga Română de Spinning a demarat astfel un proces complex: infiintarea unui Campionat Naţional de Spinning de pe Mal. In 2010 a aparut primului numar al revistei „Năluci și Răpitori”, revista oficiala a Ligii Române de Spinning. In acest moment Liga Română de Spinning organizeaza trei competitii de interes national:  Campionatul Naţional de Spinning din Barca  Campionatul Naţional de Spinning de pe Mal  Cupa Ligii  Cupa Ligii la Pastrav


Spinning Spinningul este o disciplina a pescuitului sportiv ce are drept caracteristica definitorie utilizarea in capturarea pestilor a unor momeli artificiale ce imita vietuitoare acvatice cu care pestii se hranesc in mod normal. Este un stil de pescuit activ si dinamic ce urmareste trasaturile predatoriale ale anumitor specii (pesti rapitori – ex.: stiuca, salaul, bibanul, pastravul), exacerband instinctul de hranire sau teritorial al pestilor tinta.

Campionatul National de Spinning de pe Mal 2005 prima par cipare a unei echipe romanes mondial de profil

la un campionat

2009 Eugen COZMA cucereste Cupa Mondiala in cadrul Vefsna Sea Trout Fes val, primul trofeu ob nut de un roman intr-o compe e de pe mal 2010 Liga Romana de Spinning decide infiintarea unui circuitul na onal 2011 Liga Romana de Spinning demareaza organizarea primului campionat na onal de spinning de pe mal. Ionut MARINUC este primul campion na onal 2012 Liga Romana de Spinning organizeaza Campionatul Na onal de Spinning de pe Mal conform regulamentului FIPSed


Dimensiunea sportiva Popularitatea pescuitului în general și a spinningului în special , este în creștere și face ca un hobby să ajungă un sport. Și asta nu doar datorită spor vităţii acestei preocupări ancestrale. Spinningul de pe mal este ramura cu ce mai importantă creștere în ul mii doi ani, creștere datorată în primul rând dinamicii deosebite a compe ţiei dar și datorită costurilor mult mai scăzute compara v cu compe ţiile similare desfășurate din barcă. As el un număr tot mai mare de spor vi aleg să par cipe la as el de concursuri. Segmentul de râu des nat compe ţiei este împărţit în patru sectoare. Fiecare sector este împărţit în standuri, într-un număr dublu faţă de

spor vii din fiecare grupă. Spor vii sunt împărţiţi, prin tragere la sorţi, în 4 grupe și repar zaţi pe fiecare sector. Se pescuiește doar cu o lansetă și cu năluci dotate cu ancore și cârlige fără spin. Spor vii pot schimba, în mpul manșei, standul pe care pescuiesc. Punctarea capturii se face in condi i foarte stricte care au drept scop protejarea pestelui. Concursul se desfășoară de-a lungul a 8 manșe de 45 de minute de-al lungul a 2 zile consecu ve (4 manșe sunt programate sâmbătă și 4 manșe duminică). Punctarea se face conform principiului 1 pește = 1 punct. Concurentul cu cei mai mulţi peș câș gă manșa și 1 punct în clasament. În funcţie de numărul de puncte se stabilește clasamentul zilei. Clasamentul general se stabilește în funcţie de cele două rezultate ale celor două zile de concurs.


Pastravul Pastravul indigen (salmo trutta m. fario) a constituit, de la inceputurile istoriei pescuitului sportiv in Romania, trofeul suprem. Orice lucrarea de specialitate care se respecta incepea cu prezentarea acestui peste si tehnicile specifice de capturare. Pastravul este un bioindicator ideal a carui prezenta intr-un rau indica o calitate excelenta a apei si a respectivului biotop. In ultimi 20 de ani insa datorita poluarii, braconajului, amenajarilor hidrotehnice si exploatarii defectuase a fondurilor forestiere arealul de raspandire s-a redus considerabil devenind mai degraba un peste rar. Popularile, amenajarile salmonicole, educatia pescarilor, informarea populatie riverane raurilor pot reface habitatele traditionale ale pastravului si ne pot asigura ca generatiile vitoare de pescari sportivi se vor delecta cu acest minunat si frumos peste.

Salmo Trutta Fario

Dimensiunea ecologica Organizarea unei as el de compe ţii are deasemenea și o dimensiune ecologică. Această presupune ecologizarea zonei de concurs atât înaintea cât și după desfășurarea compe ţiei. Totodată, la fiecare compe ţie, are loc o populare cu păstrăv (procesul de populare a segmentului de râu reprezintă o prac că la nivel mondial și se realizează în preziua compe ţiei), păstrăv ce va deveni după finalizarea compe ţiei parte integrantă a biotopului local. As el, în compe ţiile ul milor ani, LRS a eliberat nu mai puţin de 2000 kg de păstrăv în apele pe care s-au desfășurat compe ţii (Valea Frumoasei, Bistriţa Aurie, Târnava Mare). Iar acest lucru trebuie și va con nuă și în următorii ani.

Trebuie luat în considerare că, datorită primplanului de care se bucură fenomenul compe ţional în domeniul media, aceste acţiuni sunt popularizate la cel mai înalt nivel posibil. Un alt aspect important este acela că regulamentul de compe ţie impune prac ci menite să protejeze integritatea și șansele de supravieţuire a capturii și impune as el un respect deosebit nu doar peștelui dar și apelor de munte și mediului în general. As el mediul compe ţional impune și transmite prac ci menite să transmită tuturor pescarilor respectul pentru peș , ape și mediu. De aceea această dimensiune este atât de importantă.


Prezentare proiect În anul 2012 competiţiile Campionatului Naţional de Spinning de pe Mal au fost organizate pe o singură pistă: Valea Sebeșului Superior (Valea Frumoasei). Anul următor competiţiile au fost organizate pe doua noi piste: Târnava Mare (în vecinătatea localităţii Zetea) și Bistriţa Aurie (în vecinătatea localităţii Cârlibaba). Pentru anul 2014 Liga Română de Spinning își propune creșterea în amploare a Campionatului Naţional de Spinning și programează un calendar competiţional de 4 etape (locaţiile și perioadele vor fi stabilite până la sfârșitul acestui an în funcţie de evenimente internaţionale și naţionale). Pe lângă o serie de obiective de natură tehnică referitoare la campionatul naţional, LRS își propune și creșterea vizibilităţii ace stor compe tiţii prin includerea în evenimente de amploare locală sau naţională. În acest moment există deja discuţii avansate pentru includerii etapei a 4-a (ce se va desfășura pe Bistriţa Aurie, la mijlocul lunii august) în calendarul evenimentelor Festivalului Naţional al Păstrăvului (Ciocănești, jud. Suceava). De aceea propunem ca prima etapă , programată la sfârșitul lunii mai 2014, să

SOMESUL MIC

facă parte din evenimentele prilejuite de Zilele Clujului. Competiţia se va intitula CUPA CLUJULUI și va fi organizată de Ligă Română de Spinning cu sprijinul municipalităţii CLUJ-NAPOCA. Locaţia de concurs luată în consideraţie este pe segmentul de râu cuprins în zonă Parcului Rozelor și Parcului Babeș. Impactul media a acestui eveniment este deosebit de puternic pentru că aduce un eveniment, ce în mod tradiţional se desfășoară în mijlocul naturii, în mediul urban. Astfel demonstrează preocupările constante ale municipalităţii pentru susţinerea competiţiilor sportive precum și pentru reconstrucţia ecologică a râuluisimbol al Clujului: Someșul Mic. Organizarea unui astfel de eveniment aduce totodată în prim-planul opiniei publice un sport aflat într-o ascensiune continuă de 5 ani: pescuitul sportiv. Desfășurarea unui eveniment atât de aproape de publicul larg va impulsiona și mai mult dezvoltarea acestui frumos sport. Acestea sunt motivele pentru care credem că un parteneriat între Ligă Română de Spinning și Primăria Municipiului Cluj-Napoca va aduce beneficii de ambele părţi prin organizarea acestui experiment competiţional.

TARNAVA MARE


Prezentare proiect Responsabilităţi LRS

Responsabilităţi partener

1. coordonarea tehnică și logistică a competiţiei în toate fazele sale: - coordonarea procesului de înscriere a sportivilor - sectorizarea și semnalizarea pistei de concurs - coordonare și realizarea procesului de populare a pistei de concurs - realizarea unei ecologizări a zonei de concurs înainte și după desfășurarea etapei - coordonarea interfeţei cu terţii (arbitraj, producţie publicitară, sponsori, parteneri media) - susţinerea ședinţei tehnice și a festivităţii de premiere. - realizarea clasamentelor intermediare și finale

1. includerea acestui eveniment în cadrul calendarului Zilelor Clujului, ediţia 2014 2. autorizarea desfășurării acestui eveniment pe teritorilul administrativ al municipiului Cluj- Napoca 3. susţinerea financiară a populării cu păstrăv a secţiunii de râu pe care urmează să se desfășoare competiţia 4. asigurarea respectării legislaţiei privind pescuitul sportiv (pe segmentul de râu populat pentru competiţie și dea lungul întregii competiţii) și în special prevenirea și combaterea actelor de braconaj.

2. furnizarea către partenerii media a informaţiilor tehnice și statistice necesare acoperii acestui eveniment.

SOMESUL CALD

BISTRITA AURIE


ASOCIAŢIA LIGA ROMÂNĂ DE SPINNING e-mail: info@lrs.ro web site: www.lrs.ro Registrul Naţional al ONG: 11205/A/2009 Cer ficat de Iden ficare Fiscala: 25633350

Propunere parteneriat  

Propunere parteneriat către municipalitatea Cluj-Napoca în vederea includerii etapei 1 din cadrul Campionatului Național de Spinning de pe M...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you