Page 1

om et c . k ntr o o b e e c c y fa esb a n /

Hør hva d vores besøgen de siger

www.naesbycentret.dk/centerlejr

Den bedste oplevelse

Centerlejr på Næsby www.goo.gl/R4l8L

sby æ N d e v ige Det særl

www.goo.gl/RkGHO

Hvorfor Centerlejr?

.gl/b82Ku www.goo

http://goo.gl/TbM5D

www.naesbycentret.dk/centerlejr Pris Næsbycentret Skelbyvej 126 DK-4171 Glumsø

www.naesbycentret.dk/centerlejr info@naesbycentret.dk

Udlejer: 70 20 72 84 udlejer@naesbycentret.dk Kasserer: 70 26 72 84 kasserer@naesbycentret.dk

Prisen er 55 kroner pr. overnatning alt inkluderet. Det er grundleje og er derfor tilskudsberettiget. I tilmelder et antal deltagere til udlejeren, og så justerer vi tallet undervejs på lejren.

Centerlejruger

I kan komme på centerlejr i ugerne 26-31. En centerlejr varer fra lørdag til lørdag, men I kan selvfølgelig selv bestemme, hvornår I kommer og tager af sted. På grund af Spejdernes Lejr må det forventes, at serviceniveauet i nogle uger kan være lavere end normalt. Det bør dog naturligvis ikke stå i vejen for den gode lejroplevelse.

Forlejrmøde

Vi holder forlejrmøde den 20. maj 2012, hvor I kan møde lejrleder, stab og de andre ledere, der skal på lejr. Her kan I høre om centrets nyeste aktiviteter, affaldssortering, madordning og få svar på alle jeres spørgsmål.

[

også somme r e n 2012

]

Skal I ikke afst ed på Spejdernes Lejr?

Årsagerne kan være mange, men ikke alle kan deltage i Spejdernes Lejr 2012. Bare rolig, Næsbyce ntre t er klar til at tage imod jer hele sommeren. Så snup en cent erlejr med aktivitete r i massevis, ro til at nyde & plads til at lege. De bedste spejderhilsner Alle os fra Næsbyce ntre t


Næsbycentret Spejdercentret ligger på vejen mellem Sorø og Næstved, en time fra København. Der går tog til Glumsø, hvorfra der er en køn tur til fods eller med bus herfra. Til centret hører 28 tdr. pragtfuld naturgrund, gode lejrpladser, kuperet aktivitetsterræn og en meget smuk sø, der giver mulighed for masser af vandaktivitet.

Lejren kort Grunden på 28 tønder land består af teltpladser, fællesarealer, beplantning, bygninger og en sø. Med god plads til alle, så kan vi være hundredevis af deltagere på en gang. Der er 5 overordnede lejrpladsområder, som hver er underopdelt med masser af plantebælter, og vi har netop udvidet centret med helt nye lejrpladser. Vores sø danner rammen for vand­ aktiviteter som kajak- og kanosejlads, tømmerflådebygning og naturundersøgelser. Rundt på grunden er der placeret raftegårde. Vi har fire sheltere og en samisk ”gamme” til fri afbenyttelse, samt tre store lejrbålspladser. Der er toiletog badebygninger til piger og drenge. Badebygningerne har varmt vand (16 liter for 10 kroner). Der er selvfølgelig parkeringspladser og adgang til Internet for lederne.

Centerlejr Den mest centrale aktivitet på et spejdercenter er sommerens lejre. Her kommer spejdergrupper fra nær og fjern for at holde sommerlejr. Vi tilbyder en række faciliteter og god service, og så er det muligt at møde nye venner og knytte bånd på tværs af grupper, korps, landsdele og lande.

Aktiviteter

Miljø

Inden lejren modtager I et aktivitetshæfte med en kort beskrivelse af 100 forskellige aktiviteter og et antal dagsprojekter. Vi leverer alle de materialer*, I skal bruge på aktiviteten samt skriftlig og eventuel mundtlig instruktion. Der er aktiviteter, som er lige til at gå til og så er der dem, som kræver hjælp fra staben – eksempelvis arbejde med uld, vikingesmykker, smedjen, kajak eller jagt efter søens liv. Inden lejren og eventuelt på forlejrmødet kan I hos lejrlederen booke aktiviteter på de dage, I ønsker. Det er muligt undervejs på lejren at ændre bestilling og vi er behjælpelige med at skaffe materialer og udstyr, hvis I har specielle ønsker. Alle materialer er inkluderet i grundlejen. På centret har vi tre aktivitetspladser til forskellige formål. Den mest centrale er indrettet, så I som deltagere kan få ro til aktiviteten, samtidig med at I har en oplevelse af fællesskab.

Vi går meget op i at passe på vores fælles klode. Derfor er vi et af verdens 9 SCENES-centre (Scout Centres of Excellence for Nature and Environment). Vi arbejder aktivt med miljøet på flere fronter:

Vi har et godt samarbejde med den lokale Superbrugsen. Fra dag til dag er det muligt at bestille mad ved hjælp af vores bestillingsskema. Maden leveres i løbet af formiddagen og staben sørger for at sortere, tjekke lister af og sætte varerne på jeres hylder i kølerummet. I skal selv have fornøjelsen af at tilberede maden på lejrpladsen. I kan eventuelt benytte vores brænde­besparende komfurer eller måske vores friluftskøkken med blandt andet stenovne? Brændet har vi også klart til jer.

Det er vigtigt for os med miljø-indsatsen – vi ønsker at være et så bæredygtigt center som muligt.

Fælles aktiviteter

VI HAR MULIGHEDERNE -Skal vi lege? UDFLUGTER

Mad, køl og bål

•  Vi affaldssorterer i 6 dele og bortskaffer det selv på en miljørigtig måde. Det gør vi i en pædagogisk ramme som spejderne forstår og kan se. •  Vi har et unikt miljøprogram med nye og udfordrende aktiviteter om klima og miljø. •  Vi arbejder med at spare på vores energi- og ressourceforbrug. Vi sparer på vandet og strømmen igennem alternative opvarmningsformer, omtanke og oplysning. Vi arbejder hele tiden på at spare, og skærer årligt elregningen ned.

Næsbycentret ligger midt på Sjælland i et meget smukt område. Der er masser af udflugtsmål både til en eller flere dage. Her kan vi nævne nogle få: Vikingeborgen Trelleborg, Forlystelsesparken BONBON-land, Holmegaard Glasværk, Tystrup Sø med sandstrand, Middelaldercentret i Nykøbing F, Roskilde Domkirke, Vikingeskibsmuseet i Roskilde og sagnlandet Lejre. København er kun en times kørsel væk, og her er mulighederne selvfølgelig mange.

www.naesbycentret.dk/centerlejr

En centerlejr er kun en centerlejr for sig selv, hvis man virkeligt ønsker det. Vi vil nemlig gerne have, at alle møder hinanden aktivt i løbet af lejren – blandt andet fordi det er sjovere at være mange til nogle aktiviteter. Derfor arrangerer staben gerne en fællesdag med et tema; eksempelvis en nybyggerdag eller forvandler sammen med

jer centret til et tivoli for en dag. Vi arrangerer også fælles natløb, stort stratego for hele lejren, hvor spejderne er brikker og de fedeste lejrbål, hvor I også kan bidrage. I skal gøre jer virkeligt umage for ikke at more jer til vores fællesaktiviteter.

Internationalt center Vi er et af Danmarks tre internationale centre, og har hvert år spejdere fra mange nationer. Sidste år lagde spejdere fra blandt andet Holland, England og USA vejen frem. Vi elsker internationale gæster, og det giver et helt særligt præg på vores centerlejre. Hertil kommer at vi har et kæmpe europæisk netværk, som vi kan trække på. The Goose Network et det vigtigste netværk, der bygger på miljø og bæredygtighed. I det netværk udveksler vi aktiviteter, centermedarbejdere og deler viden om, hvordan andre centre udvikler deres arbejde. Det betyder, at vi altid er i front med de gode idéer fra andre lande.

Service …er det vigtigste for os. Vores varemærke er, at vi leverer en service til jer, som deltagere på vores centerlejr, som I ikke får andre steder. Næsfolket samler på hver lejr en stor stab, der tager sig af at rengøre toiletter, sørger for at miljøet ikke lider overlast, kører affald væk, arrangerer og planlægger aktiviteter, fællesdage, lejrbål og står i smedje, friluftskøkken og ved håndværksaktiviteterne. Det er også Næsfolket, der smiler i materialen, når spejderne kommer efter besnøringsreb, skovle eller røgvender – og vi har det alt sammen. Hvis I spørger, så finder Næsfolket, som oftest en løsning. I betaler én pris. Til gengæld får I alt i denne pris. Aktiviteter, materialer*, brænde, kølefaciliteter, rafter, lån af besnøringsreb er alt sammen inkluderet sammen med et smil fra Næsfolket. *Gruppen sørger selv for alle fødevarer i forbindelse med aktiviteter

Centerlejrfolder 2012  

Næsbycentrets centerlejre

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you