Page 1

Arrangementer for voksne september-december 2012 Middagsmusik: Signe Svendsen & Rasmus Hedeboe

Tid & sted

Signe Svendsen er måske bedst kendt for sin optræden i Melodi Grand Prix og fra tv-programmerne ”Signe og B.S. på afveje” og ”Spørg Charlie”. I 2010 udgav hun debutalbummet ”Ny Passager”, siden udkom et live album, og i år har hun udsendt singlen ”Din Sang” som forløber til sit kommende album.

Næstved Hovedbibliotek Lørdag 8.9. Tid: 12:00-13:00 Pris: Gratis

Præsenteret i samarbejde med Sparekassen Sjælland Afd. Næstved City

Arrangementer for voksne september-december 2012 Thomas Ulrik Larsen: Pink Floyds ”Dark Side of the Moon” Thomas Ulrik Larsen – musiker, underviser og musikjournalist – giver med sit foredrag ”Dark Side of the Moon – en født klassiker fylder 40” svar på mange af de spørgsmål og spekulationer, der har omgæret dette mytiske rockalbum. Med baggrundsstof, anekdoter, lyd, billede og film tager vi sammen turen til månens mørke side og hjem igen. Seriøst, kuriøst og slet ikke kedeligt!

Tid & sted Næstved Hovedbibliotek Onsdag 31.10. Tid: 19:00-21:00 Pris: 50 kr. Billetsalg fra 17.10.

Sexoraklerne : om sikker sex og sexsygdomme

Tid & sted

Tom Christensen: Rejseholdet

Tid & sted

Oplysning om prævention og sexsygdomme behøver ikke at være kedeligt! De unge får mulighed for at stille anonyme spørgsmål til sexoraklerne, som er erfarne og dygtige undervisere fra ”Sex og Samfund”. Quizzer og spil inddrager de unge, som også bliver stillet overfor spørgsmål og udfordringer. Arrangementet afsluttes med en quiz og med kåring af de unges egne sexorakler.

Næstved Hovedbibliotek Torsdag 20.9. Tid: 17:00-19:00 Pris: 25 kr. Målgruppe: 15-18 år Billetsalg fra 6.9.

Kriminalassistent Tom Christensen blev i 2010 pensioneret efter 40 år i politiet. De sidste 28 år som efterforsker i Rigspolitiets Rejseafdelings Drabssektion. Han er nu konsulent for TV2s "Station 2" og "Nyhederne" i politirelevante spørgsmål og er en efterspurgt foredragsholder. Tom Christensen har været med i efterforskningen af mere end 125 vanskelige drabssager i årenes løb.

Fuglebjerg Bibliotek Tirsdag 6.11. Tid: 19:00-21:00 Pris: 100 kr. Billetsalg fra 23.10.

Sæt skub i din bogdrøm

Tid & sted

Lene Holme Samsøe: Strikkeworkshop

Tid & sted

Drømmer du om at skrive en bog? Og hvordan forvandler man en idé til en færdig bog? De to erfarne bogfolk: forfatter Mette de Fine Licht og forlægger Heidi Korsgaard, giver gode råd og besvarer spørgsmål. Også om hvordan man får hul igennem forlagsmuren. Hvis du er interesseret (og er blandt de 14 første!), kan du indsende en manuskriptprøve og få individuel vurdering inden foredraget.

Fuglebjerg Bibliotek Tirsdag 25.9. Tid: 19:00-21:00 Pris: 70 kr. Billetsalg fra 11.9.

Strikdesigner Lene Holme Samsøe har udgivet adskillige populære strikkebøger med bl.a. baby-, børne- og damestrik. På workshoppen vises alle de nye modeller. Lene fortæller om teknikkerne til de fine bladmønstre, der bl.a. er brugt til en lille hurtigstrikket hue. Denne hue skal deltagerne strikke på workshoppen. Lene medbringer garn, så du skal blot selv medbringe strømpepinde nr. 8. Workshoppen er for både uerfarne og garvede strikkere.

Fensmark Bibliotek Onsdag 7.11. Tid: 18:00-21:00 Pris: 40 kr. Billetsalg fra 24.10.

Margrete Auken: På cykel gennem seks årtier

Tid & sted

Louise Tidmand: Positiv psykologi i børnehøjde

Tid & sted

Præsten, politikeren og polemikeren Margrete Auken har siden sin tidlige barndom oplevet og registreret billeder, historier, drømme, tanker og ord, som hun har båret med sig gennem livet. Hun fortæller om den tidlige barndom i akademikerhjemmet, om ungdommen i pigeskolen og i spejderbevægelsen, om teologien, kvindesagen, folketingsarbejdet, fredsbevægelsen, miljøpolitikken og EU-parlamentet.

Fensmark Bibliotek Torsdag 27.9. Tid: 19:00-21:00 Pris: 60 kr. Billetsalg fra 13.9.

Der er mange grunde til bevidst at arbejde med glæden i vores børns liv. Og den gode nyhed er: forskning viser, at lykke kan læres! Forfatteren, som netop har udgivet bogen ”Min Glade Bog – 25 øvelser, der giver gladere børn og forældre”, giver helt konkrete øvelser for forældre og pædagoger og god inspiration til en gladere hverdag!

Glumsø Bibliotek Torsdag 8.11. Tid: 19:00-21:00 Pris: 70 kr. Billetsalg fra 25.10.

Kulturnat – fredag den 5. oktober – fortællinger for hele familien

Middagsmusik: B-Joe & Rasmus Hedeboe

Tid & sted

Igen i år byder Næstved Hovedbibliotek velkommen til en kulturnat med masser af kulturelle oplevelser for hele familien.

B-Joe Johansen er en alsidig mand. Udover at være musiker og komponist er han også forfatter, foredragsholder, shaman og amatør-arkæolog. Han har været på den danske musikscene siden firserne og har efterhånden et utal af udgivelser bag sig. Seneste udspil er albummet ”Mind over matter” fra i år.

Næstved Hovedbibliotek Lørdag 10.11. Tid: 12:00-13:00 Pris: Gratis

I samarbejde med Den Fælles Foredragsrække

kl. 19:00-19:30 Højtlæsning og musik for børn i X-rummet. kl. 19:30-20:30 Multikunstner og forfatter Rune T. Kidde fortæller fortællinger i Loungen. Han har udgivet humoristiske tegneserier, digte, romaner, børnebøger og biografier. Derudover har han lavet radiomontager til Børneradio, skrevet sangtekster, dramatik og indsunget sange.

Præsenteret i samarbejde med Sparekassen Sjælland Afd. Næstved City

kl. 20:30-21:00 Højtlæsning og musik for børn i X-rummet. kl. 21:00-22:00 Rasmus Hedeboe i ”musikalsk samtale” med Kenneth Thordal. Kenneth Thordal er blevet kaldt Danmarks nye Jubelpessimist! Han har skrevet sange med så forskellige folk som Peter Laugesen, Peter Sommer og Poul Krebs. Næstveds egen Rasmus Hedeboe stiller spørgsmål og spiller med. kl. 22:00-23:00 Fantasy-fortællinger, stand-up m.m. … og så er der skattejagt for børn, quiz for voksne, spil, præsentation af lyrik- og lytteklubber, overraskelser og masser af god stemning! Gratis adgang. Bibliotekscaféen i forhallen er åben fra kl. 19:00-23:00.

Skumringstimen ved Lektor Bjørn Falck-Petersen

Tid & sted

I år læses der højt af Miika Nousiainens roman: ”Hallonbåtsflyktingen”, hvorfra der i dagens anledning er oversat afsnit til dansk: ”Hindbærbådflygtningen”. Hovedpersonen er en svensk mand lukket inde i en finsk mands krop. Efter nogle indledende problemer får han styr på det. Han bliver til Mikael Andersson, ægtemand og tobarnsfar i Göteborg, men må spille højt spil for at kunne gennemføre det.

Næstved Hovedbibliotek Mandag 12.11. Tid: 19:00-21:00 Pris: 50 kr. Billetsalg fra 29.10. Foreningen Norden byder på kaffe og kage i pausen.

I samarbejde med Foreningen Norden

Merethe Stagetorn: Forsvarsadvokaten

Tid & sted

Tænkepauser: Debatcafé om tillid

Tid & sted

Merethe Stagetorn er kendt som en markant og succesfuld forsvarsadvokat, som i løbet af karrieren har været involveret i nogle af danmarkshistoriens mest omtalte og omdiskuterede sager. Merethe Stagetorn fortæller om flere spændende sager, om retspraksis og giver indblik i det danske retssystem – på godt og ondt. Hun beretter både om sit eget liv og om de mange skæbner, hun har mødt. I samarbejde med Den Fælles Foredragsrække.

Fensmark Bibliotek Mandag 8.10. Tid: 19:00-20:45 Pris: 60 kr. Billetsalg fra 24.9.

Når vi om sommeren støder på ubemandede boder med friske grønsager og honning, kan ejeren om aftenen hente en fyldt pengekasse. Danskerne er verdensmestre i tillid. Professor Gert Tinggaard Svendsen vil løse det, der i forskerkredse er kendt som den skandinaviske gåde. Han gennemgår tillidens anatomi, dens vækstbetingelser, og hvad vi kan gøre for at beskytte den. Hver deltager får et gratis eksemplar af bogen ”Tillid”, som skal diskuteres i debatcaféen.

Næstved Hovedbibliotek Onsdag 28.11. Tid: 18:30-21:30 Pris: 50 kr. Billetsalg fra 29.10.

Tænkepauser: Debatcafé om netværk

Tid & sted

Jan Wammen Dam: D-dagen

Tid & sted

Lektor Jens Mogens Olesen har udgivet bogen ”Netværk” i serien Tænkepauser. Han deler ud af sin store viden om netværk og om de dynamikker, der styrer dem. Bl.a. undersøger han naturen som netværk, og hvordan menneskers adfærd kan forudsiges i en matematisk forståelsesramme. Hver deltager får et gratis eksemplar af bogen ”Netværk”, som skal diskuteres i debatcaféen.

Næstved Hovedbibliotek Onsdag 10.10. Tid: 18:30-21:30 Pris: 50 kr. Billetsalg fra 10.9.

D-dagen den 6. juni 1944 har været skildret i mange film gennem årene, f.eks.: ”Den Længste Dag”, ”Saving Private Ryan” og ”Kammerater i krig”. Men hvordan var Hitler og Churchill som ledere? Hvad var baggrunden for invasionen, hvor de allierede gik i land i Normandiet? Kunne invasionen have slået fejl? Cand.scient.pol. Jan Wammen Dams foredrag baserer sig på en mililtærhistorisk rejse i 2010. Foredraget ledsages af filmklip.

Sct. Jørgens Bibliotek Torsdag 29.11. Tid: 19:00-21:00 Pris: 50 kr. Billetsalg fra 15.11.

Middagsmusik: Louise Hart & Rasmus Hedeboe

Tid & sted

FredagsSCENEN – for unge talenter

Tid & sted

Louise Hart er et multitalent. Hun blev som ganske ung ”opdaget” på gaden i New York. Hun har indtil videre udgivet to soloalbums, opvarmet for A-HA på Wembley Stadion, sunget titelmelodien til filmen "Okay", lavet børne-tv på DR (”Hulter til bulter”), og hun er radiovært på P7.

Næstved Hovedbibliotek Lørdag 13.10. Tid: 12:00-13:00 Pris: Gratis

Har du et talent inden for musik, dans, lyrik, stand-up, gøgl – you name it! Og kunne du tænke dig at optræde med det? Så kontakt Næstved Hovedbibliotek. Med dette nye initiativ ønsker biblioteket at give unge talenter inden for forskellige kunstarter mulighed for at vise deres kunnen fra en rigtig scene foran et publikum.

Næstved Hovedbibliotek Fredage 28.9., 26.10. & 30.11. Tid: 15:00-16:00 Pris: Gratis

Præsenteret i samarbejde med Sparekassen Sjælland Afd. Næstved City

De optrædende vil løbende blive annonceret på www.naesbib.dk og i lokalpressen.

Jens Blauenfeldt: Sådan snyder vi i fjernsynet

Tid & sted

Få et underholdende og provokerende kig bag kulisserne i samvær med en af landets mest populære TV-værter. Blauenfeldt har arbejdet med forskellige genrer i TVbranchen siden 1996. Han afslører, hvilke næsten-ærlige tricks TV-værter benytter sig af for at fremstå så overbevisende som muligt. Hvordan man former virkeligheden og bøjer sandheden.

Korskilde Bibliotek Tirsdag 23.10. Tid: 19:00-21:00 Pris: 70 kr. Billetsalg fra 9.10.

Fensmark Bibliotek Kildegårdsvej 56, 4684 Holmegaard, tlf. 5588 4010

Bogsalg

Fuglebjerg Bibliotek Byagervej 1, 4250 Fuglebjerg, tlf. 5588 4020

Sct. Jørgens Bibliotek 1.10. – 11.10.

Glumsø Bibliotek Torvet 1, 4171 Glumsø, tlf. 5588 4030

Glumsø Bibliotek 15.10. – 27.10.

Korskilde Bibliotek Korskildevej 2A, 4733 Tappernøje, tlf. 5588 4050

Fensmark Bibliotek 26.10. – 2.11.

Næstved Hovedbibliotek Kvægtorvet 4-6, 4700 Næstved, tlf. 5588 4000

Fuglebjerg Bibliotek 5.11. – 16.11.

Sct. Jørgens Bibliotek Sct. Jørgens Park 34, 4700 Næstved, tlf. 5588 4040

Næstved Hovedbibliotek 12.11. – 23.11.

NæstvedBibliotekernes arrangementer for voksne september-december 2012  
NæstvedBibliotekernes arrangementer for voksne september-december 2012  

Arrangementsprogram for NæstvedBibliotekerne for voksne efterår 2012