__MAIN_TEXT__

Page 42

SOCIAL SELLING

Social selling-expert Carola Rodrigues

“Ondernemers die social selling links laten liggen, missen de boot naar nieuwe business”

M

Ondernemers die social selling links laten liggen, missen de boot naar nieuwe business. Dat is de stellige overtuiging van Carola Rodrigues, entrepreneur, social selling-expert en eigenaar van carolarodrigues.nl. “Internet of things is nu realiteit. Dat kun je niet langer negeren. En wie denkt dat social selling alleen maar een afstandelijk, digitaal ‘spel’ is, heeft het mis. Juist het persoonlijk contact is ontzettend belangrijk. Bij social selling doen mensen zaken met mensen en bedrijven zijn ondergeschikt hieraan. Het gaat om authenticiteit. Laat zien wie je bent en wees onderscheidend via personal branding.”

42

aar wat is social selling dan precies? “Het is de kunst van klanten naar je toe laten komen, in plaats van klanten ‘at random’ en ‘koud’ benaderen”, zegt Rodrigues. “In het social selling-proces sta jij als personal brand, als expert centraal. Daarbij draait het om het delen van kennis en content (tips, artikelen, blogs, webinars) via social mediakanalen waar de prospect zich begeeft en om interactie met je volgers. Waarom? Zo creëer je waarde, wek je nieuwsgierigheid en plant je online ‘zaadjes’ in de hoofden van potentiële klanten. Op deze manier draai je het traditionele verkoopproces om en kun je de doelgroep ‘warm’ benaderen om tot een afspraak te komen en uiteindelijk sales te genereren. Zorg wel dat de gekozen social selling-strategie en middelen bij je passen, zodat het authentiek is en je zelf gemotiveerd blijft gedurende het hele proces.”

Social selling versterkt huidige verkoopprocessen Volgens Rodrigues is het niet zo dat social selling de traditionele manier van verkopen vervangt. “Gewoon met elkaar aan tafel zitten, praten met je prospect, netwerken, fysiek contact en de telefoon oppakken; dat blijft allemaal bestaan. Social selling komt niet in de plaats van huidige verkoopprocessen, maar versterkt ze alleen maar. De kracht van social selling is dat sales, marketing en communicatie bij elkaar komen, waarbij jij als persoon en merk de spin in het web bent. Jij bent ‘the key element’ in het social selling-proces. Potentiële klanten doen zaken met jou en niet

Profile for NACMedia

BVO okt-nov 2016  

BVO okt-nov 2016  

Profile for nacmedia