Page 1

Manual


Het aanmaken van een nieuwe campagne Binnen Google AdWords zijn er twee soorten campagne doelen te onderscheiden. Conversie campagnes en click campagnes. Een conversie campagne heeft als hoofddoel om zo veel mogelijk omzet, winst of marge te behalen uit de Google AdWords campagne. Conversie kan zijn: Online verkopen, aanmeldingen/inschrijvingen en offerte/contact aanvragen(leads). Click campagnes hebben als doel om zo veel mogelijk clicks te genereren binnen een bepaald budget. Dit zorgt voor meer verkeer naar de website wat immers kan zorgen voor meer inkomsten.

Een nieuwe campagne starten Zoals het overzicht hier naast laat zien, zijn er verschillende mogelijkheden om een nieuwe campagne te starten: Zoek- en Display Netwerk (worden de advertenties vertoond op www.google.nl en bij partners zoals www.telegraaf.nl)

Alleen in het zoeknetwerk (advertenties zijn zichtbaar op www.google.nl en bij partners bijv. Startpagina.nl) Alleen Display Netwerk (advertenties worden alleen vertoond op partnerwebsite) Voor dit geval zullen we kiezen voor het zoeknetwerk.

Online Video (advertenties worden bijvoorbeeld vertoond op YouTube)


s

Het invoeren van een campagnenaam Zodra een Google AdWords account steeds groter, uitgebreider en complexer wordt, is het van groot belang om een goede structuur te hanteren. Daarom is het van belang om campagnenamen consequent te benamen. Hierdoor kan een campagne makkelijk teruggevonden worden en weet iedereen wat er met een campagnenaam wordt bedoeld. Een aantal uitgangspunten voor een goede campagnenaam kunnen zijn: - Begin een campagnenaam met een nummer, zodat logisch sorteren mogelijk is. - Schrijf campagnenamen altijd voluit (geen afkortingen) - Schrijf zo veel mogelijk in het Nederlands, tenzij het om een Engelstalige account gaat.

Een goede notering van een campagnenaam ziet er dus als volgt uit: 1.0 [Naam Campagne] - [Netwerk] - [Soort Advertentie] Enkele voorbeelden: 1.0 RJ Motors – Zoek netwerk – Tekstadvertenties 1.1 VK Tours – Display netwerk – Beeldadvertenties


Locatie van een campagne Om de juiste mensen aan te spreken moet goed nagedacht worden over de locatie van een campagne. Voor een webwinkel is het aan te raden om te starten met heel Nederland. Wanneer de campagne een tijd heeft gedraaid, kan er gekeken worden om op specifieke provincies te targetten. Lokale campagne: Focus op een stad of een regio. Een voorbeeld van een lokale bedrijf is bijvoorbeeld een kapperszaak of een fitnesscentrum. Deze campagne kan zorgen voor nieuwe klanten tegen lage kosten. Eén land als doelgroep nemen: De meeste online winkels bieden landelijke verzendkosten. Bijvoorbeeld, stel het grondgebied in voor de “Verenigde Staten”. Een internationale campagne: Hotels en andere accomodatie faciliteiten kunnen hier een voorbeeld van zijn. Een Lokale campagne met een internationale doelgroep: Dit kan erg nuttig zijn voor buitenlanders. Stel dat een bedrijf “Portugees voor buitenlanders” wil adverteren. De campagne zal lokaal zijn, maar met meerdere talen. Je dient mensen te bereiken die Engels spreken, Spaans, Frans etc.

TIP: Bij het instellen van de taal, altijd de juiste keuze van de lokale taal plus Engels. Veel mensen hebben browserinstellingen in het Engels en zullen anders niet uw advertentie zien.


Biedopties in Google AdWords Een bod is een bedrag dat een adverteerder maximaal wil betalen voor een klik op een advertentie. Biedingen zijn gekoppeld aan zoekwoorden of advertentiegroepen en worden door de adverteerder zelf ingesteld. Op campagneniveau kan de adverteerder de voorkeur geven aan handmatige of automatische biedingen. Automatisch bieden houdt in dat Google zoveel mogelijk klikken probeert binnen te halen met het bod dat de adverteerder opgeeft. Deze optie is interessant voor adverteerders die weinig tijd hebben om het account te onderhouden. Nadeel hiervan is dat er geboden wordt om zoveel mogelijk klikken te realiseren, zonder dat er rekening wordt gehouden met wat er nĂĄ de klik gebeurt. Enhanced CPC en de Conversion Optimizer zijn biedopties die rekening houden met de kans dat een bezoeker ‘iets doet’ op de website (conversie).


Het instellen van advertentie-extensies Met advertentie-extensies is het mogelijk om een advertentie uit te breiden. Bij locatie worden de bedrijfsgegevens vermeld bij bepaalde zoekopdrachten. Sitelinks zijn waardevolle links die kunnen worden toegevoegd aan een campagne. Dit kunnen links zijn met een USP (Voor 15:00 besteld, morgen in huis) of juist een verbreding van een groep (Antraciet laminaat). Bij bellen kan een telefoonnummer worden opgegeven, mobiele gebruikers kunnen zo direct Vloer Online bellen door te klikken op de advertentie. Met “sociaal� kunnen mensen de advertentie een + waardering geven, deze waardering komt ten goede aan het Google+ account.


Maken van een advertentiegroep

Dit scherm verschijnt als een campagne aangemaakt is. Kies net als bij een campagnenaam hier ook een duidelijke naam. Voor elk type/product is het verstandig om een verschillende advertentiegroep aan te maken. Een advertentie maken. Het advies is om circa circa 3-4 advertentieteksten per groep toe te voegen. Deze teksten worden dan gerouleerd en kunnen worden getest op conversie. Zo kan de perfecte tekst bepaald worden. In de koptekst komt het type te staan. Beschrijvingsregel 1 en 2 is handig te gebruiken voor USP’s en call to action. Voorbeelden: Online shop voor Parador type 1. Bezoek nu onze online webshop. Wacht niet langer met bestellen. Parador Type 1 voor slechts ₏ 25,Het is ook mogelijk om een lange zin te maken met beschrijvingsregel 1 en 2: Vloer online is voordelig en snel met leveren van vloeren.


Gebruik bij beschrijvingsregel 1 altijd een punt op het einde als het een losse zin is. Want dan komt deze zin naast de koptekst te staan (wanneer de advertentie bij de bovenste 3 posities worden vertoond.

Aan de rechterkant van de advertentietekst is een voorbeeld te zien hoe een advertentie eruit komt te zien wanneer iemand zoekt op parador type 1. Het is ook mogelijk om een zoekopdracht van een google gebruiker terug te laten komen in een advertentietekst. Voeg daarvoor onderstaande code structuur toe aan de tekst: {keyword:parador type 1} – verschijnt alles met kleine letters {KeyWord:Parador Type 1} – begint elk zoekwoord met hoofdletters {KEYWORD:PARADOR TYPE 1} – alles met hoofdletter Dus zodra een bezoeker zoekt op ‘parador 1 type’ verschijnt er in de advertentietekst ook ‘parador 1 type’ (door middel van {keyword: }) Bij de bestemmingsurl moet de url van parador type 1 worden ingevuld. Bij de zichtbare URL is het mogelijk om zelf wat in te vullen achter de / Bijvoorbeeld: www.vloeronline.nl/parador-type-1 Ook hier is het mogelijk om de zoekopdracht van een bezoeker terug te laten komen in de URL met {keyword: }. Bij het vakje bestemmingsurl moet dan het volgende ingevuld worden: www.vloeronline.nl/{key-

Manual(draft)  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you