Page 1

PLATTA Konseptin esittely | N2 | 9.1.2013


N2 Helsinki Oy

N2

N2 Nolla

Brand and Marketing Communications 30+ professionals

Service Design and Customer Experience 10 service designers 8 technical specialists

Yhtiรถn myyntikate vuonna 2012 oli 5 900 000 euroa. Kasvua edelliseen vuoteen 40 %. Liikevoitto 410 000 euroa. Yhtiรถ on vakavarainen ja nettovelaton. Yhtiรถn omistus Jussi Nurmio, Alex Nieminen ja WPP.


Asiakkaitamme


PLATTA

on vaihtoehto t채lle n채kym채lle seuraavaksi viideksi vuodeksi.


PLATTA

on puhdas uimaranta Helsingin ydinkeskustassa.


PLATTA on ravintoloita, kahviloita ja kioskeja.


PLATTA

on kest채v채채 kehityst채 ja suomalaista designia ja innovaatioita.


PLATTA

on kohtaamispaikka kaupunkilaisille ja turisteille.


Esiintymislava


Konseptin yhteenveto Tontti, joka olisi muuten tyhjillään, muuttuu väliaikaisesti uima-altaaksi, ravintolaksi, terassiksi, ja tapahtumapaikaksi kesäisin ja esimerkiksi luisteluradaksi tai jääpuistoksi talvisin.

Platta ei ole pelkästään toiminnallinen konsepti. Suomessa toimivien kärkiyritysten tuotteilla ja palveluilla voidaan toteuttaa uniikki konsepti, joka nojaa kolmeen peruspilariin:

Konseptin ydinajatus on avoimuus. Alue muuntautuu Katajanokan ja Helsingin uudeksi magneetiksi, joka vetää turisteja ja kaupunkilaisia keskustasta Katajanokalle päin ja katajanokkalaisia ja kruunuhakalaisia yhteen. Emme rajaa vaan kutsumme kaikki mukaan.

Kestävä rakentaminen Vaikka Platta rakennetaan väliaikaiseksi ratkaisuksi, niin sen rakentamisessa huomioidaan mahdollisimman pitkälle rakennusten ja rakenteiden uudelleenkäyttö. Uima-altaat, ravintolat ja muut rakennelmat siirretään myöhemmin käytettäväksi uuteen paikkaan. Rakennusmateriaalit valitaan materiaalien ympäristövaikutukset huomioonottaen. Kaikki toiminnalliset ratkaisut arvioidaan kestävän kehityksen raameissa.

Toimintakonseptin kulmakivet ovat kesällä - aurinkoinen uimaranta Helsingin ydinkeskustassa - ruokamaailma - useita eri ravintoloita, kahviloita ja kioskeja - tapahtumat - konsertit, leffat, näytökset - alueen tavanomaisuudesta poikkeavat tilalliset ja toiminnalliset ratkaisut Toimintakonseptin kulmakivet ovat talvella - tulee päättää yhdessä kaupungin kanssa suunnataanko alue talvella ensisijaisesti turisteille vai kaupunkilaisille (tässä esityksessä taloudellinen arviointi on tehty vain kesätoiminnan näkökulmasta)

Suomalaiset innovaatiot Yhteistyökumppaneiksi valitaan yhtiöitä, joiden valmistamilla ratkaisuilla Platta voidaan toteuttaa innovatiivisesti. Tämä on myös suunnittelun perusta. Samalla Plattasta tulee näiden yhtiöiden näkyvä ja merkittävä referenssi. Design Suunnittelua, kalustusta, astiastoja, tavaroita, puvustusta jne. ohjaa suomalainen design-ajattelu. Design näkyy myös yhteistyökumppaneiden valinnassa.


Yhteistyökumppanit Käsityksemme on, että yhteistyökumppaniverkoston rakentaminen ei tule olemaan este hankkeen toteuttamiselle vaan kiinnostus projektia kohtaan tulee olemaan suuri. Yhteistyökumppaneiksi on tarkoitus koota eturivin suomalaisia toimijoita, joita kiinnostaa osallisuus Plattan tyyppisessä, erittäin näkyvässä kaupunkihankkeessa.

Kumppaniverkoston kokoonpano ja alueella näkyvät toimijat vaikuttavat siihen millaiseksi Platta koetaan. Tästä johtuen mielenkiintoisten ja Plattan profiiliin oikeiden kumppaneiden kuratoiminen on tärkeää.


Investoinnit Alustava arvio investoinneista - ei sisällä irtaimistoa (euroa): •

Uima-altaat 1 500 000

Rakennukset 3 300 000

Alue 700 000

Suunnittelu 300 000

Yhteensä 5 800 000

Tämän lisäksi tulevat alueella toimivien yritysten omat investoinnit kalustukseen, laitteisiin yms. Toimijoiden investoinnit n. 1 200 000 euroa. Arvoiden mukaan Platta työllistää kesäsesongin aikana 80-120 ihmistä. Mahdollinen kaupungin osallistuminen:

Kunnallistekniikka

Valaistus

Liikenne/parkkialueet

Vanhojen rakenteiden purku


Alustava aikataulu 2013/2

2013/1

2013/3

2013/4

2014/1

2014/2

2014/3

2014/4

Puiston suunnittelu Urakkatarjoukset Rakentaminen Kes채puisto auki

Julkistus Neuvottelut kaupungin kanssa

Kumppanineuvottelut Toimijoiden valinta

Talvipuisto auki


LISĂ„TIETOJA Jussi Nurmio Puh. 050 5115 285 jussi.nurmio@n2.fi

Platta esittely  

N2 Helsinki

Platta esittely  

N2 Helsinki

Advertisement