Page 16

TYÖ &UR A

opinnot. Siinä vaiheessa hän hakeutui töihin perheyrityksen ulkopuolelle. − Enää ei ollut kivaa olla töissä isän kaupassa. Ryhdyin myymään liittymiä Soneran ständillä. Niklas oli päivät koulussa, illat ja viikonloput töissä. Työ tuntui mielenkiintoiselta. − Kilpailimme työkaverin kanssa kaupoista ja jäin koukkuun myyntityöhön. Tuo aika opetti Niklakselle paljon myynnistä. − Ymmärsin, että kaikki on kiinni yksittäisen tuotteen myymisestä, mutta pitää osata katsoa isompaa kuvaa. En myy viittäsataa minuuttia puheaikaa, vaan tarvetta. Parhaat myyjät olivat niitä, jotka keksivät parhaita tarinoita. Myimme kännykkäkameroita selittämällä, että näiden avulla voi ottaa mökillä kalareissulla kuvan kalasta. Myynti tulee tarpeen luomisesta.

Helsinkiin ja takaisin Niklas oli päättänyt jo ennen ylioppilasjuhlia, että hän lähtee Helsinkiin töihin. Hän löysi asunnon ja siirtyi Soneran ständille Helsinkiin. Helsinkiläinen elämänmeno kuitenkin yllätti, ja kaveritkin olivat muualla. − Pääkaupunkiseutu näytti toisen puolensa. Täällä piti elää viikko etukäteen ja varata aika kaverin kalenterista. Muutin takaisin Lappeenrantaan. Pian Niklas sai kuitenkin tiedon, että oli saanut opiskelupaikan Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta Helsingistä. Niklas palasi pääkaupunkiseudulle – ja Soneran ständille. Opiskelupaikka helpotti sopeutumista. Opiskelupiireistä löytyi uusi verkosto ja opinnot toivat elämään uusia tavoitteita. Niklas teki edelleen töitä opintojen ohella, mutta huomasi, että ständillä olo ei enää riitä, hän haluaa lisää haasteita. Hän haki ja pääsi rekrytoijaksi silloin Celectus Oy:n nimellä kulkeneeseen uusmyynnin palveluyritykseen.

Esimiestyötä oppimassa Celectus Oy:ssä, nykyisessä Rainmaker Oy:ssä, avautui aivan uudenlainen maailma.

− Se oli unelmamaailma. Huipputyöyhteisö ja ponnahduslauta uralla. Olin juuri ollut itse töissä ständillä, nyt olinkin työllistämässä ständiläisiä. Elettiin syksyä 2014 ja Niklas huomasi, että Messukeskuksessa järjestettiin Nordic Business Forum. Hän haki vapaaehtoistyöhön asiakaspalveluun. Siellä Niklas kohtasi ihmisiä, jotka ajattelivat samoin kuin hän itse. − Se oli minun paikkani. Hommat pyrittiin tekemään täydellisesti ja pieniäkin juttuja hiottiin. Niklas nautti Nordic Business Forumin vapaaehtoistyöstä niin paljon, että haki seuraavaan tapahtumaan esimieheksi. Vuoden 2015 tapahtumassa hänen ohjauksessaan olikin noin 60 vapaaehtoista. − En ole kasvanut ikinä niin paljon kuin sen vuoden aikana. Saimme perusteellisen esimieskoulutuksen. Se oli niin arvokas paketti, että en ollut yhtään harmissani siitä, että työstä ei maksettu palkkaa. Ymmärsin, että esimiehen rooli on saada muut innostumaan niin että he nousevat ylös kello 6.30 ja palvelevat asiakkaita. Opin myös johtamaan itseäni. Samaan aikaan Niklas sai Rainmakerilta mielenkiintoisen työtarjouksen. Häntä pyydettiin vuodeksi mukaan rakentamaan uuden, myynnillisen liiketoimintayksikön konseptia. − Pääsin myös ensimmäistä kertaa mukaan isoihin asiakasprojekteihin. Toimin parhaimmillaan 20 nuoren esimiehenä. Olin tekemisissä työsopimusten ja henkilöstöhallintoon liittyvien asioiden kanssa. Aloin ymmärtää, mihin rekrytoinnit vaikuttavat, mitä ne maksavat, miten päätöksentekoprosessi menee.

Liikeideasta toiseen Työ- ja vapaaehtoisprojektit lisäsivät paitsi Niklaksen kokemusta ja osaamista, myös verkostoja. Nordic Business Forumin vapaaehtoistyössä Niklas tapasi Sami Ahosen. He olivat molemmat kiinnostuneita yrittäjyydestä. Parivaljakko pohti liikeideoita ja päätti, että rakennusalan digitalisointi olisi hyvä bisnes. He ryhtyivät hakemaan tietoa rakennusalasta, ideoimaan liiketoimintakonseptia ja etsimään rahoitusta.

”KAIKKI ON KIINNI YKSITTÄISEN TUOTTEEN MYYMISESTÄ, MUTTA PITÄÄ OSATA KATSOA ISOMPAA KUVAA.” 16

Profile for Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA

Myynti & Markkinointi 3/2017  

Tässä lehdessä teemana social selling. Miten sitä pystyy hyödyntämään yritys ja yrityksen edustaja? Kansikuvassa Niklas Litmala, joka perust...

Myynti & Markkinointi 3/2017  

Tässä lehdessä teemana social selling. Miten sitä pystyy hyödyntämään yritys ja yrityksen edustaja? Kansikuvassa Niklas Litmala, joka perust...