Page 1

ÊÁËÏÊÁÉÑÉ 2013


Καλωσορίσατε στο Αρχέτυπο! Το βιβλίο είναι μια από τις συγκλονιστικότερες δημιουργίες του ανθρώπου. Βασικό θεμέλιο αλλά και ζωντανή συνιστώσα του πολιτισμού μας, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί την πιο διαδεδομένη πηγή γνώσης που στοχεύει στην εξύψωση του ανθρώπου. Σε αυτή την «ιερή λειτουργία» οι εκδόσεις Αρχέτυπο συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις από τη στιγμή της ίδρυσής τους, το 1998. Με περισσότερους από 300 τίτλους στο ενεργητικό μας, προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας πρωτότυπες όψεις μιας μεγάλης θεματικής, που αρχίζει από τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία, την πνευματική αναζήτηση και φτάνει μέχρι την επιστήμη, την ιστορία, τους αρχαίους πολιτισμούς και το ανεξήγητο. Στις μέρες μας και νιώθοντας την κρισιμότητα των καιρών, αισθανόμαστε ακόμη πιο πολύ την ανάγκη και την υποχρέωση να επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στην ποιότητα, επιλέγοντας βιβλία που πραγματικά μπορούν να προσφέρουν όραμα, αληθινή γνώση και ανάταση ψυχής στο συνάνθρωπό μας, που νιώθει να συνθλίβεται από τα προβλήματα της καθημερινής ζωής. Κάτω από αυτή την οπτική συνθέσαμε το νέο μας κατάλογο που κρατάτε στα χέρια σας και σχεδιάζουμε τα επόμενα εκδοτικά μας βήματα, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να τύχουν του ενδιαφέροντος και της προσοχής σας.

Å ÔÏ É Ì Á ÆÏ Í ÔÁ É

ÅÓÙÔÅÑÅÓ ÄÉÁÓÔÁÓÅÉÓ Στέφανος Ελμάζης

ÓÏÖÅÓ ÉÓÔÏÑÉÅÓ ÔÙÍ ÁÑ×ÁÉÙÍ ÅËËÇÍÙÍ Ερατώ Τριανταφυλλίδη Μετά το Εγχειρίδιο Ευ Ζην και το Μια Μέρα με τον Πλάτωνα, η Ερατώ Τριανταφυλλίδη επιστρέφει και μας οδηγεί ξανά στον κόσμο των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων μέσα από μια σειρά μικρές αλλά γεμάτες νόημα ιστορίες, που φωτίζουν διαχρονικά ζητήματα όπως ο φόβος, ο έρωτας, η αλληλεγγύη, το χρήμα κ.α. Γνωρίστε την αρχαιοελληνική σκέψη μέσα από το νήμα της αφήγησης και του μύθου, και ανακαλύψτε άγνωστες πλευρές μιας εποχής, το βάθος της οποίας δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει αλλά και να εμπλουτίζει κάθε πτυχή της ζωής μας.

2 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η ελπίδα απέναντι στην κρίση που βιώνουμε, έγκειται στο όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι αληθινά να νιώσουν την ανάγκη να αναρωτηθούν βαθιά για τη ζωή τους. Γιατί δουλεύω, γιατί διασκεδάζω, τι σκοπό εξυπηρετούν όλα αυτά που κάνω; Γιατί εντέλει ζω; Ποιος είμαι;» «Χρειαζόμαστε ένα άλλο είδος κατανόησης. Χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι προκειμένου να ζήσουμε τη ζωή που βαθιά επιθυμούμε, πρέπει να αλλάξει αυτή καθαυτή η ανθρώπινη εμπειρία μας, συμπεριλαμβανομένης της δομής των αντιλήψεών μας, των σκέψεων και των συναισθημάτων μας». Τα σημαντικότερα κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο ΑΒΑΤΟΝ, και άλλα που εμφανίζονται για πρώτη φορά, περιέχονται στο βιβλίο αυτό του Στέφανου Ελμάζη, δημιουργού του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ και των εκδόσεων Αρχέτυπο. Κείμενα που προσπαθούν να φωτίσουν τα μεγάλα ζητήματα της ύπαρξης από την οπτική μιας ουσιαστικής γνώσης, προς την κατεύθυνση μιας νέας κατανόησης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο αυθεντική ζωή.


ÁÑ×ÅÔ ÕÐÏ

NÝåò Êõê ëïöïñßåò

ÔÁ ÏÊÔÙ ÌÐËÅ ÔÅÔÑÁÄÉÁ Franz Kafka Άγνωστες πτυχές της ζωής και της σκέψης του μεγάλου λογοτέχνη Franz Kafka έρχονται στην επιφάνεια, μέσα από οκτώ ημερολόγια που έγραψε στις αρχές του 20ού αιώνα και παρέμειναν αδημοσίευτα για δεκαετίες. Τα Μπλε Τετράδια αποτελούν την καταγραφή της πνευματικής αναζήτησης του Kafka, ο οποίος αποτυπώνει εδώ τις παρατηρήσεις του για τα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης φύσης. Διανθισμένα με άγνωστα περιστατικά από τη ζωή του, προσωπικές εμπειρίες και σπάνιες στιγμές εσωτερικής κατανόησης, τα Τετράδια αποκαλύπτουν την εσωτερική φλόγα που κινούσε μια από τις σημαντικότερες φωνές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Κυρίως, όμως, αποτελούν μια πηγή πραγματικής έμπνευσης για τον καθένα σήμερα που προσπαθεί να βαδίσει το μονοπάτι της αυτογνωσίας.

OTAN AKOYÓ ÅÍÁ ÓÊÕËÉ ÍÁ ÃÁÂÃÉÆÅÉ

Ç ÔÝ÷íç ôïõ Äéáëïãéóìïý Richard Temple Διαλογισμός: μια λέξη που όλοι έχουμε ακουστά, ελάχιστοι όμως κατανοούν σε βάθος. Ο Δρ Richard Temple, ιστορικός τέχνης και ιδρυτής της Temple Gallery στο Λονδίνο, καταγράφει σε αυτό το βιβλίο την προσωπική του εμπειρία από την άσκησή του στο διαλογισμό σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στην Ταϊλάνδη. Μέρα με τη μέρα, μέσα από μικρές ιστορίες, άγνωστες διδασκαλίες αλλά και προσωπικές στιγμές σπάνιας πνευματικής διαύγειας, ο αναγνώστης εισάγεται σε μια εσωτερική άσκηση τόσο απλή όσο και, στην ουσία της, άγνωστη, που μπορεί όμως να μεταμορφώσει πραγματικά τη ζωή μας. Ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα και ταυτόχρονα μια διεισδυτική ματιά στο πραγματικό μονοπάτι του διαλογισμού.

×ÑÏÍÏÓ ÊÁÉ ØÕ×Ç Îáíáâñßóêïíôáò ôï ×áìÝíï ×ñüíï Jacob Needleman Ο Jacob Needleman, καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιό του San Francisco και ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές της εποχής μας, μεταφέρει με μαγικό τρόπο το μεσήλικα ήρωά του πίσω στο χρόνο, ώστε να συναντήσει τον εαυτό του στην ηλικία των 16 ετών.
Μέσα από αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, ο ήρωας -και μαζί του ο αναγνώστηςκονταροχτυπιέται με μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που καθορίζουν τη ζωή μας. Γιατί ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός; Πώς μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν; Τι μας περιμένει στο μέλλον; Και πάνω απ’ όλα, πώς μπορούμε να βρούμε τον αληθινό μας εαυτό ενώ ζούμε τη συνηθισμένη μας ζωή; Μέσα από μύθους, προσωπικές ιστορίες και παράξενα περιστατικά, ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει στην καρδιά ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τη δική μας αλήθεια, προτείνοντας πανίσχυρες ιδέες και απλές ασκήσεις που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη ζωή.

ISBN: 978-960-421-198-2 • Σελίδες: 192 Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 12.90 €

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 3


Ö É ËÏÓÏ Ö É Á ÍÅÏÐËÁÔÙÍÉÓÌÏÓ R. T. Wallis Ο Νεοπλατωνισμός υπήρξε το κύριο φιλοσοφικό ρεύμα της ύστερης αρχαιότητας, εξέλιξη της μεταφυσικής διδασκαλίας του Πλάτωνα, με γνωστότερους εκπροσώπους τον Πλωτίνο, τον Πορφύριο, τον Ιάμβλιχο και τον Πρόκλο. Ωστόσο, αν και είχε τεράστια επίδραση στο δυτικό πολιτισμό, παραμένει ένα «σκοτεινό» κεφάλαιο. Το βιβλίο του καθηγητή Wallis ρίχνει φως στο σπουδαίο αυτό φιλοσοφικό κίνημα, αποτελώντας την πιο ολοκληρωμένη και ευκρινή μελέτη πάνω στο Νεοπλατωνισμό.

ISBN: 960-7928-65-2 • Σελίδες: 304 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 15.90 €

ÇÑÁÊËÅÉÔÏÓ Ï «Óêïôåéíüò» Öéëüóïöïò

ÌÉÁ ÌÅÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÐËÁÔÙÍÁ ÌáèÞìáôá ÆùÞò áðü ôïõò Áñ÷áßïõò ¸ëëçíåò Óïöïýò

Richard Geldard

Το βιβλίο του καθηγητή Geldard είναι η πιο βαθυστόχαστη μελέτη όσον αφορά στην αποκρυπτογράφηση του έργου του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου, που διασώθηκε σε αποσπασματική μορφή. Η γριφώδης, μυστική διδασκαλία του Ηράκλειτου ζωντανεύει δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά και γίνεται ένας σύγχρονος οδηγός για την αναζήτηση της αλήθειας, ένας οδηγός για την αυθεντική κατανόηση της σχέσης μας με την πραγματικότητα.

Ερατώ Τριανταφυλλίδη Μετά την επιτυχία του Εγχειριδίου Ευ Ζην, η Ερατώ Τριανταφυλλίδη παρουσιάζει μια συλλογή από μικρά κείμενα των Ελλήνων φιλοσόφων, τα οποία λειτουργούν ως οδηγός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας στη ζωή. Για να βοηθηθεί ο αναγνώστης το βιβλίο χωρίζεται σε τρεις ενότητες: η πρώτη αναφέρεται στη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του, η δεύτερη στις σχέσεις μας με τους άλλους και η τρίτη στη δόμηση και λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας.

ISBN: 978-960-421-180-7 • Σελίδες: 208 • Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 12,50 €

ISBN: 960-421-012-2 Σελίδες: 192 • Διάσταση: 15X23 εκ. Τιμή: 12.90 €

ÅÃ×ÅÉÑÉÄÉÏ ÅÕ ÆÇÍ

Ïäçãüò ÆùÞò áðü ôïõò Áñ÷áßïõò ¸ëëçíåò Óïöïýò

Ερατώ Τριανταφυλλίδη Ύστερα από μεγάλη έρευνα, η συγγραφέας συγκέντρωσε και παρουσιάζει τις διαχρονικές και πολύτιμες συμβουλές των Ελλήνων σοφών για όλα τα μεγάλα ζητήματα της ζωής, όπως η ψυχή, ο θάνατος, η ευτυχία, οι ανθρώπινες σχέσεις, η εκπαίδευση των παιδιών, η δικαιοσύνη, το χρήμα κοκ. Μέσα από τα ρητά και τις προτροπές του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα και πλειάδας Ελλήνων σοφών, αναδεικνύεται ένας ουσιαστικός τρόπος ζωής, απόλυτα εφικτός και συνάμα αναγκαίος για το σύγχρονο άνθρωπο.

ISBN: 978-960-421-159-3 • Σελίδες: 176 • Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 12.90 €

4 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200


ÐÕÈÁÃÏÑÁÓ

Ç ÆùÞ êáé ç Äéäáóêáëßá ôïõ John Strohmeier & Peter Westbrook

Για πρώτη φορά το έργο του Πυθαγόρα και η ζωή του παρουσιάζονται κατά έναν τρόπο τόσο άμεσο και περιεκτικό. Οι δύο συγγραφείς καταφέρνουν μέσα σε λίγες σελίδες να παρουσιάσουν μια όσο το δυνατόν πιο πιστή εικόνα του Πυθαγόρα, βασισμένη στα πιο τεκμηριωμένα μέχρι σήμερα ιστορικά στοιχεία, και ταυτόχρονα μια μεστή καταγραφή της διδασκαλίας του και της Πυθαγόρειας παράδοσης εν γένει.

ISBN: 960-421-037-8 • Σελίδες: 136 • Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 9.90 €

ÃÉÁ ÅÍÁ ÍÅÏ ÐÏËÉÔÉÓÌÏ

×ÉËÉÅÓ ÊÁÉ ÌÉÁ ÓÊÅØÅÉÓ

Ευστάθιος Η. Λιακόπουλος

Oäçãüò ÆùÞò áðü ôïõò Óïöïýò ôïõ ×èåò êáé ôïõ ÓÞìåñá Παντελής Συτμαλίδης

Χίλιες και μία: τόσες είναι οι συμβουλές ζωής που θα βρείτε συγκεντρωμένες σε αυτό το βιβλίο. Από τον Όμηρο και το Ντα Βίντσι μέχρι τον Χαλίλ Γκιμπράν και τον Πικάσο, άνθρωποι που ξεχώρισαν με τα λόγια και τα έργα τους, δίνουν τη δική τους οπτική για τον έρωτα, το χρήμα, την ευτυχία, την οικογένεια και όλα τα μεγάλα ζητήματα της ζωής. Ένα ταξίδι στην ανθρώπινη σοφία χιλιετηρίδων και ένας πολύτιμος οδηγός για το σήμερα.

ISBN: 978-960-421-169-2 Σελίδες: 224 Διάσταση: 14X21 εκ. Τιμή: 9.90 € •

Υπάρχει διέξοδος; Αυτό αναρωτιόμαστε όλοι σήμερα σε μια εποχή βαθιάς κρίσης. Για να υπάρξει όμως απάντηση χρειάζεται να κατανοήσουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν ως εδώ. Αυτό ακριβώς επιχειρεί ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, εστιάζοντας στα ολισθήματά μας τους δυο τελευταίους αιώνες. Δεν μένει όμως μόνο στην ερμηνεία, αλλά με τρόπο απλό και πρακτικό μάς δείχνει το δρόμο προς ένα νέο πολιτισμό, σε αρμονία με τους συμπαντικούς νόμους, αντλώντας από την παγκόσμια σοφία και την πνευματική γνώση.

ISBN: 978-960-421-173-9 • Σελίδες: 128 Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 11 €

O EMÐÅÄÏÊËÇÓ ÓÔÏÍ 21ï ÁÉÙÍÁ Peter Kingsley

Μελετώντας τον πάπυρο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και περιέχει μέρη της χαμένης ποίησης του σπουδαίου Έλληνα φιλόσοφου, ο Peter Kingsley, ένας από τους πιο σημαντικούς μελετητές της αρχαίας ελληνικής σοφίας και ειδήμων στο έργο των Εμπεδοκλή και Παρμενίδη, παρουσιάζει με τρόπο απλό τις πρακτικές οδηγίες του Εμπεδοκλή για το διαχρονικό ταξίδι του ανθρώπου προς την αυτογνωσία και την Αλήθεια. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά σε παγκόσμια πρώτη έκδοση.

ISBN: 978-960-421-139-5 • Σελίδες: 192 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 13,90 € «Η διδασκαλία του Peter Kingsley είναι ένα ταξίδι πίσω στην πηγή, όχι μόνο του Δυτικού πολιτισμού, αλλά, ακόμη σημαντικότερο, στην πηγή μέσα μας» Eckhart Tolle

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 5


ÅÐÉÓÔÇÌÇ Ç ÍÅÁ ÅÐÉÓÔÇÌÇ ÊÁÉ ÔÏ ÁÊÁÓÉÊÏ ÐÅÄÉÏ Εrvin Laszlo Σοφοί και μυστικιστές από τα πανάρχαια χρόνια υποστήριζαν ότι υπάρχει ένα κοσμικό πεδίο το οποίο συνδέει τα πάντα, ένα είδος διαχρονικού και αιώνιου αρχείου (που ονομάζουν Ακασικό), στο οποίο είναι καταγεγραμμένα όλα όσα έχουν συμβεί στο σύμπαν. Στο βιβλίο του αυτό, ο Έρβιν Λάζλο, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του καιρού μας, καθηγητής στα πανεπιστήμια Γέηλ και Πρίνστον, τεκμηριώνει επιστημονικά την ύπαρξη του Ακασικού Πεδίου και παράλληλα παρουσιάζει μια Ολοκληρωμένη Θεωρία των Πάντων.

ISBN: 978-960-421-121-0 • Σελίδες: 176 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 12 €

«Ένα μοναδικό βιβλίο από έναν από τους μεγαλύτερους στοχαστές του καιρού μας. Ο Λάζλο χαρτογραφεί τις ανεξερεύνητες περιοχές της επιστήμης» Peter Russell

ÍÉÊÏËÁ ÔÅÓËÁ

Ï ÐñïöÞôçò ôïõ 21ïõ Áéþíá Γιώργος Στάμκος Επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, ανθρωπιστής, φιλόσοφος, προφήτης….. Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί κατά καιρούς για το φαινόμενο Τέσλα. Τώρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βιβλίο αυτό ρίχνει φως στην εκκεντρική ζωή, στο τεράστιο έργο και στα θαυμαστά επιτεύγματα αυτού του σύγχρονου Προμηθέα, του σπουδαίου Σέρβου επιστήμονα που πολλές ακόμη εφευρέσεις του παραμένουν απαγορευμένη περιοχή…

ISBN: 960-7928-05-9 • Σελίδες: 216 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 13 €

6 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200

10 ÌÅÃÁËÅÓ ÅÎÉÓÙÓÅÉÓ Ðïõ ¢ëëáîáí ôïí Êüóìï Robert Crease Από το Πυθαγόρειο Θεώρημα μέχρι τον Νεύτωνα και τον Αϊνστάιν, ο καθηγητής Robert Crease διηγείται τη συναρπαστική ιστορία των δέκα σπουδαιότερων εξισώσεων που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας όπως τον ξέρουμε σήμερα. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου του ο αναγνώστης ταξιδεύει στο μυθιστορηματικό παρασκήνιο των μαθηματικών νόμων, στην προσωπική ζωή των ιδιοφυών επιστημόνων που τις επινόησαν, στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης και τελικά στην ίδια την καρδιά του σύμπαντος.

ISBN: 978-960-421-157-9 Σελίδες: 320 Διάσταση: 17X24 εκ. Τιμή: 16.90 €


ÐÙÓ Ï ÈÅÏÓ ÁËËÁÆÅÉ ÔÏÍ ÅÃÊÅÖÁËÏ ÌÁÓ Andrew Newberg & Mark Robert Waldman Σε αυτό το επαναστατικό τους έργο, οι αναγνωρισμένοι νευροεπιστήμονες Andrew Newberg και Mark R. Waldman παρουσιάζουν την άγνωστη μέχρι τώρα σχέση θρησκευτικής πίστης και ανθρώπινου εγκέφαλου. Μετά από χρόνια έρευνας αποκαλύπτουν την επίδραση που έχουν στον εγκέφαλό μας οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, η προσευχή, ο διαλογισμός και η θετική σκέψη. Επίσης αποδεικνύουν πειραματικά ότι οι διαλογιστικές πρακτικές ενισχύουν ένα συγκεκριμένο εγκεφαλικό κύκλωμα το οποίο αφυπνίζει τη συνείδηση, κινητοποιεί τη γαλήνη και τη συμπόνια. Τέλος, προτείνουν μια μεγάλα γκάμα εκπληκτικών ασκήσεων που αποδεδειγμένα ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, ελαττώνουν το άγχος, βελτιώνοντας έτσι τη σωματική-ψυχική υγεία και την επικοινωνία με τους άλλους.

ISBN: 978-960-421-156-2 • Σελίδες: 368 Διάσταση: 17X24 εκ. Τιμή: 16.90 €

Ç ÌÅÃÁËÇ ÊÂÁÍÔÉÊÇ ÁËËÁÃÇ Εrvin Laszlo

«Το καλύτερο βιβλίο των τελευταίων χρόνων για τη σχέση επιστήμης και πνευματικότητας. Απόλυτα πρακτικό ενώ ταυτόχρονα εμπνέει» George Vaillant M.D.

Σε έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, καθιστώντας τα όσα πιστεύαμε παρελθόν, ο υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης καθηγητής Ervin Laszlo χαρτογραφεί τη νέα πραγματικότητα και μάς παραδίδει με το βιβλίο του αυτό έναν πολύτιμο οδηγό αντιμετώπισης των κλιματικών, γεωγραφικών και κοινωνικών αλλαγών που έρχονται – ένα εγχειρίδιο αρμονικής επιβίωσης για την ανθρωπότητα.

ISBN: 978-960-421-147-0 • Σελίδες: 256 Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 14.90 €

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 7


ÉÓ ÔÏ ÑÉ Á ÏÉ ÄÅÊÁ ÉÓÔÏÑÉÅÓ ÐÏÕ ÓÕÃÊËÏÍÉÓÁÍ ÔÇÍ ÅËËÁÄÁ ÔÏÍ 20ï ÁÉÙÍÁ Συλλογικό Σε αυτό το μοναδικό βιβλίο συγκεντρώσαμε και διηγούμαστε σαν μυθιστόρημα δέκα ιστορίες που η κάθε μία με τον τρόπο της συγκλόνισε την Ελλάδα τον περασμένο αιώνα: Η Δίκη και η Εκτέλεση των Έξι, Το Έγκλημα στου Χαροκόπου, Η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, Ο Θάνατος του Άρη Βελουχιώτη, Το Ειδύλλιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Διάδοχο Κωνσταντίνο, Ο Δράκος του Σέιχ Σου, Η Δολοφονία του Λαμπράκη, Το Παρασκήνιο της 21ης Απριλίου 1967, Η Οργάνωση «17 Νοέμβρη», Η Υπόθεση των Σατανιστών.

ÏÉ 25 ÓÐÏÕÄÁÉÏÔÅÑÏÉ ÅËËÇÍÅÓ ÔÏÕ 20ïõ ÁÉÙÍÁ Συλλογικό

Σαν μυθιστόρημα, η ζωή και το έργο 25 Ελλήνων που ο καθένας με τον τρόπο του σημάδεψε τη νεότερη ιστορία της χώρας: Ελευθέριος Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Μελίνα Μερκούρη, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, Ανδρέας Παπανδρέου, Άρης Βελουχιώτης, Γρηγόρης Λαμπράκης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Μάρκος Βαμβακάρης, Νίκος Εγγονόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης, Μίκης Θεοδωράκης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Νίκος Καζαντζάκης, Μαρία Κάλλας, Κάρολος Κουν, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Τσαρούχης, Μάνος Χατζηδάκις, Σπύρος Λούης, Μανώλης Ανδρόνικος, Κορνήλιος Καστοριάδης, Δημήτρης Παπανικολάου, Καλιρρόη Παρρέν, Αριστοτέλης Ωνάσης.

ISBN: 978-960-421-144-9 • Σελίδες: 288 Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 15.70 €

8 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200

ISBN: 978-960-421-131-9 • Σελίδες: 272 • Διάσταση: 15X23 εκ. Τιμή: 14.90 €

ÅËËÇÍÅÓ ÅÍÁÍÔÉÏÍ ÅËËÇÍÙÍ Συλλογικό Η ελληνική ιστορία έχει γραφτεί μέσα από σφοδρές συγκρούσεις. Αυτό, όμως, που συνήθως ελάχιστα θίγεται στα βιβλία της Ιστορίας είναι πως στις περισσότερες πολέμησαν Έλληνες εναντίον Ελλήνων. Διαβάστε (και ας διδαχθούμε όλοι) για τις μεγάλες εσωτερικές διαμάχες που άλλαξαν την πορεία του Ελληνισμού, από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, τη σύγκρουση Εθνικών-Χριστιανών και ΕνωτικώνΑνθενωτικών, μέχρι τη Δικτατορία Μεταξά, τον Εμφύλιο, τη Χούντα κ.α.

ISBN: 978-960-421-176-0 • Σελίδες: 256 Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 10 €


ÉÓ ÔÏ ÑÉ Á 50 ÇÌÅÑÅÓ ÐÏÕ ÁËËÁÎÁÍ ÔÏÍ ÊÏÓÌÏ Συλλογικό Μπορεί η πορεία της ανθρώπινης ιστορίας να αλλάξει σε μια μόνο μέρα; Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού καταδεικνύεται πως αρκεί μια γενναία απόφαση ή ένα μοιραίο λάθος για να γραφτεί η ιστορία διαφορετικά. Ποιες όμως ήταν αυτές οι κρίσιμες στιγμές που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας όπως τον ξέρουμε; Ποιοι πρωταγωνίστησαν και ποιο το άγνωστο παρασκήνιό τους; Καταδυθείτε στις σημαντικότερες στιγμές της ανθρωπότητας, από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τη Δολοφονία του Καίσαρα και τη Σταύρωση του Ιησού, μέχρι την Ίδρυση του Τεκτονισμού, το Κραχ του 1929, τη Χιροσίμα, τη Δολοφονία Κέννεντυ, την Πτώση του Τείχους κ.ά. Επίσης διαβάστε για τις Δέκα Ημέρες που άλλαξαν τη Νεότερη Ελλάδα.

ISBN: 978-960-421-160-9 • Σελίδες: 320 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 15.90 €

ÔÁ 20 ÌÅÃÁËÕÔÅÑÁ ÁÉÍÉÃÌÁÔÁ ÔÇÓ ÉÓÔÏÑÉÁÓ Συλλογικό Η παγκόσμια ιστορία είναι γεμάτη αναπάντητα ερωτήματα. Σε αυτό τον τόμο παρουσιάζουμε τις άγνωστες πτυχές των είκοσι πιο διάσημων ιστορικών αινιγμάτων, που μέχρι σήμερα διχάζουν τους επιστήμονες: Τι απέγιναν οι Νεάντερταλ; Πώς πέθανε ο Μ. Αλέξανδρος; Υπήρξε η ομηρική Τροία; Ήταν ο Ιησούς ιστορικό πρόσωπο; Ποια ήταν η Πάπισσα Ιωάννα; Ποια τα πραγματικά αίτια της Άλωσης; Ποιοι ανακάλυψαν την Αμερική; Πώς πέθανε ο τελευταίος Τσάρος της Ρωσίας; Ποιος ο ρόλος του Βατικανού στο Ολοκαύτωμα; Τι πραγματικά συνέβη στις 11.9.2001; Ποια η αλήθεια πίσω από τις μεγαλύτερες πολιτικές δολοφονίες κ.ά.

ISBN: 978-960-421-148-7 • Σελίδες: 256 Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 14.90 €

Ç ÁÐÁÃÏÑÅÕÌÅÍÇ ÉÓÔÏÑÉÁ ÔÇÓ ÅËËÁÄÁÓ Συλλογικό Η ιστορία της Ελλάδας είναι γεμάτη από γεγονότα που αποσιωπήθηκαν ή παραποιήθηκαν, συγκρούσεις που παρέμειναν άγνωστες και προδοσίες που δεν βγήκαν στο φως. Οι συγγραφείς του βιβλίου αποκαλύπτουν μετά από εκτεταμένη έρευνα τις άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορίας: Διώξεις Σοφών και Ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα, Η Πραγματική Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, Η «Σκοτεινή» Επικράτηση του Χριστιανισμού, Το Άγνωστο Παρασκήνιο των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, Η Δράση της Εκκλησίας στην Τουρκοκρατία, Οι Σκοτεινές Όψεις του Φιλελληνισμού, Δολοφονίες των Αγωνιστών του ‘21, Ληστοκρατία, Ιερά Εξέταση, Η Μυστική Δράση των ΗΠΑ, Η Εισβολή στην Κύπρο κ.ά.

ISBN: 978-960-421-166-1 • Σελίδες: 272 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 15.50 €

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 9


ÉÓ ÔÏ ÑÉ Á ÌÕÓÔÉÊÅÓ ÅÔÁÉÑÉÅÓ Συλλογικό Το βιβλίο αυτό, μοναδικό στο είδος του στην ελληνική γραμματεία, παρουσιάζει

Bleeding Angels

Ç AÐÏÊÑÕÖÇ ÐÁÑÁÄÏÓÇ ÔÇÓ ÅÕÑÙÐÇÓ J. P. Craftson (Ιορδάνης Πουλκούρας) Ο συγγραφέας με μοναδικό τρόπο ανασύρει από την αχλή του χρόνου την εξελικτική πορεία του αρχετυπικού μυητικού μύθου και εξιστορεί πώς επιβίωσε στην Ευρώπη και έφτασε ως τις μέρες μας. Ξεδιπλώνοντας όλες τις λαϊκές παραδόσεις και απόκρυφες διηγήσεις για τη Μεγάλη Θεά, τους «γιούς της χήρας», τους κυνηγημένους «αιρετικούς», τους Ναΐτες, τους μυημένους στη Βασιλική Αψίδα, αποκαλύπτει όλους τους «Αγγέλους της Απώλειας»... Μέσα από άγνωστες ιστορίες και πολυθρύλητα χαμένα μυστικά, παρουσιάζει μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη μελέτη που έλλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία.

ISBN: 960-421-082-3 • Σελίδες: 352 Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 15.90 €

τις πιο σημαντικές μυστικές εταιρίες του κόσμου. Μέσα από τις σελίδες του ανιχνεύεται η φιλοσοφία, η δομή και η αθέατη δράση τους, με την οποία σφράγισαν –η καθεμία με τον τρόπο της– την ιστορία της ανθρωπότητας: Ναΐτες • Καθαροί • Ροδόσταυροι • Τέκτονες • Πυθαγόρειοι • Ασσασσίνοι • Ιλλουμινάτοι • Ναός της Σιών • Χρυσή Αυγή • OΤΟ κ.ά.

ISBN: 978-960-421-064-5 • Σελίδες: 288 • Διάσταση: 17X24 εκ. • Τιμή: 14.90 €

Ç ÁÐÁÃÏÑÅÕÌÅÍÇ ÉÓÔÏÑÉÁ ÔÏÕ ÂÕÆÁÍÔÉÏÕ Συλλογικό Πρόκειται ίσως για την πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου. Για την ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που διήρκεσε περισσότερο από χίλια χρόνια. Τι ξέρουμε όμως στ’ αλήθεια για το Βυζάντιο; Οι συγγραφείς του βιβλίου, αποκαλύπτουν άγνωστες και «απαγορευμένες» όψεις της μακροβιότερης και πιο θαυμαστής αυτοκρατορίας που γνώρισε ο κόσμος. Διαβάστε για το αληθινό πρόσωπο του Μ. Κωνσταντίνου, το μυστηριώδη θάνατο του Ιουλιανού, τον άγνωστο εμφύλιο των Χριστιανών, τη μυστική τεχνολογία των Βυζαντινών, τις επιφανείς εταίρες και το ρόλο τους στο Παλάτι, τις άγνωστες θρησκείες και τον υπόκοσμο της Κωνσταντινούπολης, το μυστικισμό στο Βυζάντιο, το παρασκήνιο της Άλωσης, το μυστικό του τελευταίου Αυτοκράτορα κ.ά.

ISBN: 978-960-421-187-6 • Σελίδες: 272 Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 16.90 €

1 0 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200


ØÕ ×ÏËÏ ÃÉÁ ÊÁÑË ÃÉÏÕÍÃÊ

Ç ÆùÞ êáé ôï ¸ñãï ôïõ Gerhard Wehr Χρησιμοποιώντας αυτοβιογραφικές σημειώσεις του Γιουνγκ αλλά και σχόλια φίλων και αντιπάλων, ο Wehr δημιουργεί ένα μοναδικό πορτρέτο του διάσημου Ελβετού ψυχίατρου και ιδρυτή της αναλυτικής ψυχολογίας. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνονται ζωντανά οι ανακαλύψεις της χαρισματικής αυτής προσωπικότητας, όπως το συλλογικό ασυνείδητο, τα αρχέτυπα, η συγχρονικότητα, η ερμηνεία των ονείρων, των μύθων και των συμβόλων και πολλά άλλα.

ISBN: 978-960-421-024-6 • Σελίδες: 640 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 27.90 €

ÆÇÓÅ ÔÇ ÆÙÇ ÐÏÕ ÄÅÍ ÅÆÇÓÅÓ

áðï ôç óêéá óôï öùó

Robert A. Johnson & Jerry M. Ruhl Λαχταρήσατε ποτέ μια ζωή διαφορετική από αυτήν που ζείτε; Με τρόπο κατανοητό και έξυπνες πρακτικές οι διάσημοι ψυχοθεραπευτές Robert Johnson (μαθητής του Γιουνγκ) και Jerry Ruhl δείχνουν πώς να μετατρέψουμε τις απογοητεύσεις και τα ανεκπλήρωτα όνειρά μας σε δημιουργικότητα και εσωτερική ενέργεια, και πώς να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και τους άλλους.

ISBN: 978-960-421-136-4 • Σελίδες: 288 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 13.90 € «Ένας υπέροχος οδηγός ζωής… Ο Johnson μάς δείχνει πού να ψάξουμε για μια γεύση από τον Παράδεισο» Publisher’s Weekly

Ðþò íá Óõìöéëéùèåßôå ìå ôçí ¢ãíùóôç êáé ðéï ÄçìéïõñãéêÞ ÐëåõñÜ ôïõ Åáõôïý óáò Robert A. Johnson Σε αυτό το βαθιά ενορατικό βιβλίο του ο διάσημος ψυχολόγος αναλύει το θέμα της Σκιάς (των τμημάτων εκείνων του εαυτού μας που απωθούμε ή αποφεύγουμε να εκδηλώσουμε), προτείνοντας παράλληλα πρακτικούς τρόπους επικοινωνίας και συμφιλίωσης με τα αθέατα αλλά εξαιρετικά πολύτιμα για την ολοκλήρωσή μας ψυχικά υποπροϊόντα μας.

ISBN: 978-960-7928-71-7 • Σελίδες: 128 Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 9.90 €

Ç ØÕ×ÏËÏÃÉÁ ÔÏÕ ÌÅËËÏÍÔÏÓ

ÌåëÝôåò êáé ÐåéñÜìáôá áðü ôç Óýã÷ñïíç ¸ñåõíá ãéá ôç Äéåýñõíóç ôçò Óõíåßäçóçò Stanislav Grof Ο κορυφαίος ψυχολόγος ύστερα από δεκαετίες ερευνών στις ασυνήθιστες καταστάσεις συνείδησης μέσω ολοτροπικών εμπειριών, με το έργο του αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες στην αυτοδιερεύνηση και στην εσωτερική ανάπτυξη. Με το βλέμμα στο μέλλον υποστηρίζει πως «αν ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων υποστεί μια διαδικασία βαθιάς εσωτερικής μεταμόρφωσης, ίσως φτάσουμε σε ένα επίπεδο συνειδησιακής εξέλιξης που να αξίζουμε το υπερήφανο όνομα που δώσαμε στο είδος μας: homo sapiens».

ISBN: 978-960-7928-60-1 • Σελίδες: 416 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 19.90 €

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 11


ÁÑ× ÁÉÁ ÃÍÙÓÇ ÌÕÈÏÉ ÔÏÕ ÖÙÔÏÓ

Áðïêáëýðôïíôáò ôéò ÌõóôéêÝò ÄéáóôÜóåéò ôçò Ðñïáéþíéáò Óïößáò Joseph Campbell Οι μύθοι είναι τα «οχήματα» που μας φέρνουν σε επαφή με το Μεγάλο Μυστήριο και την Προαιώνια Σοφία. Στο εξαιρετικό του αυτό βιβλίο ο Τζόζεφ Κάμπελ, ο μεγαλύτερος μελετητής της μυθολογίας των διαφόρων λαών, μας αποκαλύπτει τα μυστικά που κρύβονται στους μύθους των μεγάλων θρησκειών και των εσωτερικών παραδόσεων της Ανατολής (από τις αρχαίες ινδικές Βέδες και την Ταντρική Γιόγκα, μέχρι το Ζεν και τη Θιβετανική Βίβλο των Νεκρών) και τη «συνομιλία» τους με τη Δύση.

ISBN: 978-960-421-085-8 • Σελίδες: 224 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 13,30 €

ÔÏ ÔÁÎÉÄÉ ÅÍÏÓ ÓÏÕÖÉ ÌÏÕÓÉÊÏÕ Kudsi Erguner Ο Κουντσί Εργκουνέρ, ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες στο νέι διεθνώς, καταγράφει με μυθιστορηματικό τρόπο τα βιώματά του από τη σούφικη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης πριν τον αφανισμό της και στη συνέχεια τη μεταλαμπάδευση της χιλιόχρονης αυτής πνευματικής παράδοσης στην Ευρώπη του σήμερα. Η έκδοση συνοδεύεται από CD με σπάνιες ηχογραφήσεις σούφικης μουσικής.

ISBN: 978-960-421-103-6 Σελίδες: 176 Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 11.50 €

12 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200

Ç ÓÏÖÉÁ ÔÇÓ ÁÃÁÐÇÓ Jacob Needleman Τι είναι αυτό που διατηρεί την αγάπη όταν το πάθος του πρώτου καιρού καταλαγιάσει; Πώς μπορεί ένα ζευγάρι να αποφύγει την απογοήτευση και το κενό; Και πάνω απ’ όλα, πώς μπορεί η αγάπη από εγωιστικό και ηδονιστικό συναίσθημα να μετατραπεί σε όχημα αναζήτησης για το νόημα της ζωής και την ένωση με τον ανώτερό μας εαυτό; Σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα απαντά ο συγγραφέας του βιβλίου, ο γνωστός φιλόσοφος Jacob Needleman, συνθέτοντας ένα κείμενο-ταξίδι ανακάλυψης, που μπορεί να οδηγήσει τον καθένα μας σε μια ζωή πλήρη νοήματος και μια εσωτερική αγάπη πέρα από το συνηθισμένο.

ISBN: 978-960-421-150-0 • Σελίδες: 176 Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 11.50 €

«Μια φιλοσοφία απαραίτητη και αληθινή» Parabola Magazine


Ð Í Å ÕÌ ÁÔ É ÊÏÔ Ç ÔÁ ÄÁÓÊÁËÏÉ ÔÇÓ ÓÏÖÉÁÓ

Ç ¢ãíùóôç Éóôïñßá ôçò ÐíåõìáôéêÞò ZùÞò ôïõ ÐëáíÞôç John G.Bennett Πριν από χίλια περίπου χρόνια εμφανίστηκε στην κεντρική Ασία μια ομάδα σοφών που με την παρουσία και τη διδασκαλία τους επηρέασαν όσο λίγοι την πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας. Οι ασυνήθιστοι αυτοί άνθρωποι έμειναν γνωστοί ως Δάσκαλοι της Σοφίας. Την άγνωστη ιστορία και μακραίωνη δράση τους διηγείται ο Μπένετ, διπλωμάτης, φιλόσοφος και μαθητής του Έλληνα πνευματικού δασκάλου Γ. Ι. Γκουρτζίεφ.

ISBN: 978-960-7928-61-Χ • Σελίδες: 272 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 14.90 €

ÓÏÖÅÓ ÉÓÔÏÑÉÅÓ ÔÙÍ ÐÁÔÅÑÙÍ ÔÇÓ ÅÑÇÌÏÕ Στέφανος Ελμάζης (επιμ. έκδοσης) & Μαρία Σταματιάδου (εισαγωγή) Τον 4ο αιώνα πολλοί χριστιανοί εγκατέλειψαν τις πόλεις και κατάφυγαν στις ερήμους της Αιγύπτου, όπου μέσα σε μεγάλες στερήσεις και έντονη εσωτερική άσκηση επιδίωξαν τη μετάνοια και την τελική ένωση με τον Θεό. Οι άνθρωποι αυτοί έμειναν γνωστοί ως Πατέρες της Ερήμου. Ένα μέρος από τα βιώματά τους διασώθηκε σε μικρές, απλές ιστορίες, που μας μεταφέρουν κάτι από τη μυστική σοφία τους, που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο κόσμος μας…

ISBN: 978-960-421-186-9 • Σελίδες: 192 • Διάσταση: 13X18 εκ. • Τιμή: 9.90 €

ÃÍÙÓÔÉÊÏÉ

¼ëç ç ÁëÞèåéá ãéá ôïõò Ðñþôïõò «Áéñåôéêïýò» ôïõ ×ñéóôéáíéóìïý Sean Martin Ποιες είναι οι πεποιθήσεις των Γνωστικών; Γιατί επικρίθηκαν τόσο από την Εκκλησία σε σημείο διωγμού; Πώς επιβίωσαν και μέσα από ποιες ομάδες ανέπτυξαν και διέδωσαν την «απαγορευμένη» φιλοσοφία τους; Ποιοι επηρεάστηκαν από το Γνωστικισμό ανά τους αιώνες, από τους Καθαρούς και τους Τέκτονες μέχρι τους σοφούς της Αναγέννησης, τον Γιουνγκ, τον Καμί, τον Μπλέηκ και πολλούς άλλους. Ο συγγραφέας διηγείται τη μακρά και γοητευτική πορεία του Γνωστικισμού, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

ISBN: 978-960-421-120-3 • Σελίδες: 176 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 11.80 €

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 13


ÁÑ× ÁÉÁ ÃÍÙÓÇ Ç ÌÕÓÔÉÊÇ ÊÁÔÁÃÙÃÇ ÔÏÕ ×ÑÉÓÔÉÁÍÉÓÌÏÕ Richard Temple Ο Richard Temple, ένας από τους πιο γνωστούς μελετητές της βυζαντινής τέχνης, ερευνά σε αυτό το βιβλίο τις άγνωστες πηγές της χριστιανικής πίστης. Χρησιμοποιώντας ως βάση για την έρευνά του τις εικόνες, αποκαλύπτει τα κλειδιά μιας προαιώνιας γνώσης που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε από τα Ορφικά μυστήρια, τη σχολή του Πυθαγόρα και του Πλάτωνα, μέχρι τους Ησυχαστές του Αγίου Όρους και επέκεινα.

ÓÏÕÖÉÓÌÏÓ

Ç Öéëïóïößá êáé ç ÐñáêôéêÞ ôçò ÌõóôéêéóôéêÞò ÐáñÜäïóçò ôïõ ÉóëÜì Ernst Carl W. Το πληρέστερο βιβλίο στην ελληνική βιβλιογραφία για το Σουφισμό. Ο Καρλ Ερνστ, πρόεδρος Θρησκευτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνα (ΗΠΑ), παρουσιάζει την προέλευση και εξέλιξη του Σουφισμού, τις αδελφότητες των Σούφι στον κόσμο, τον τρόπο λειτουργίας τους, τις τελετουργίες τους, τη μουσική και τους χορούς τους, τεχνικές διαλογισμού αλλά και τα μηνύματα σήμερα αυτής της τόσο μυστικής και συνάμα γοητευτικής ιερής παράδοσης.

ISBN: 978-960-421-107-4 Σελίδες: 240 • Διάσταση: 15X23 εκ Τιμή: 9,00 €

ISBN: 978-960-7928-40-7 • Σελίδες: 288 Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 15.80 €

Ç ÄÕÍÁÌÇ ÔÙÍ ÓÕÌÂÏËÙÍ Συλλογικό Τα σύμβολα είναι κώδικες της μεγάλης εσωτερικής γνώσης ανά τους αιώνες, που με την κατάλληλη μελέτη τους και προετοιμασία μας μπορούν να μας μεταβιβάσουν κρυμμένες όψεις της Αλήθειας. Σε αυτό το πολύ σημαντικό βιβλίο, παρουσιάζουμε και αποκαλύπτουμε τα ουσιαστικότερα σύμβολα της δυτικής (και όχι μόνο) παράδοσης: Ελληνικό Αλφάβητο, Τετρακτύς των Πυθαγορείων, Δελφικό Ε, Σταυρός, Δέντρο της Καμπαλά, Πεντάλφα, Σβάστικα, Ρόδο, Σφραγίδες του Σολομώντα, Σύμβολα των Τεκτόνων, Γιν & Γιανγκ, Σύμβολα Βουντού, Ρούνοι, Ζωδιακός Κύκλος, Όνειρα, Ιερή Μονάδα του John Dee, Τράπουλα Ταρώ και πολλά ακόμη.

ISBN: 978-960-421-086-6 • Σελίδες: 208 • Διάσταση: 17X24 εκ. • Τιμή: 12,90 €

14 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200


Ð Í Å ÕÌ ÁÔ É ÊÏÔ Ç ÔÁ

20 MEÃÁËÏÉ ÓÏÖÏÉ ÊÁÉ ÏÉ ÄÉÄÁÓÊÁËÉÅÓ ÔÏÕÓ Συλλογικό

Μια μοναδική συλλογή μικρών ιστοριών από τις πνευματικές παραδόσεις του κόσμου. Σε ένα βιβλίο ξεχωριστής αισθητικής, ο Στέφανος Ελμάζης (δημιουργός και διευθυντής του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ και των εκδόσεων Αρχέτυπο) συγκέντρωσε και παρουσιάζει αγαπημένες σοφές ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο που αποκαλύπτουν την αρμονία και την ομορφιά της ζωής.

Από την αυγή της ανθρωπότητας, σε σημαντικές καμπές της πορείας της, εμφανίστηκαν άνθρωποι σοφοί, πνευματικοί δάσκαλοι, που με το έργο και τα λόγια τους σημάδεψαν ανεξίτηλα την παγκόσμια ιστορία, καθώς μάς έδειξαν πώς πρέπει αληθινά να ζούμε, πώς να φτάσουμε στην ολοκλήρωση και στην υλοποίηση του πεπρωμένου μας. Στο συλλογικό αυτό έργο παρουσιάζουμε τις 20 μεγαλύτερες (κατά την άποψή μας) πνευματικές μορφές που εμφανίστηκαν στον πλανήτη μας. Συνοπτικά παραθέτουμε τα πιο σημαντικά βιογραφικά τους στοιχεία, ενώ στο κύριο μέρος τις βασικές αρχές της διδασκαλίας τους, ως έναν οδηγό ζωής που ο καθένας θα μπορούσε να βάλει σε εφαρμογή στην καθημερινότητά του. Πυθαγόρας • Βούδας • Λάο Τσε • Ηράκλειτος • Σωκράτης & Πλάτωνας • Ιησούς • Πλωτίνος • Πατάντζαλι • Μωάμεθ • Ρουμί • Γρηγόριος Παλαμάς • Τζιορντάνο Μπρούνο • Γιάκομπ Μπέμε • Νίτσε • Γκάντι • Γκουρτζίεφ • Ρούντολφ Στάινερ • Κρισναμούρτι • Γιουνγκ • Δαλάι Λάμα

ISBN: 978-960-421-174-6 • Σελίδες: 192 Διάσταση: 13X17 εκ. • Τιμή: 10,90 €

ISBN: 978-960-421-193-7 • Σελίδες: 264 Διάσταση: 15X23 εκ. Τιμή: 14,90 €

ÍÁ ÓÏÕ ÐÙ ÌÉÁ ÉÓÔÏÑÉÁ;

ÓôéãìÝò Óïößáò Áð’ ¼ëï ôïí Êüóìï Στέφανος Ελμάζης

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 15


ÁÕ Ô Ï Ã Í Ù Ó É Á ÄÉÁËÏÃÉÓÌÏÓ ÃÉÁ ÏËÏÕÓ Stephanie Clement Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες ο διαλογισμός είναι το απόλυτο αντίδοτο για το άγχος, τις φοβίες, την κατάθλιψη και τις κάθε λογής νευρώσεις. Στο πολύ γνωστό αυτό βιβλίο της, η διάσημη ψυχολόγος Stephanie Clement παρουσιάζει με τρόπο απλό και κατανοητό περί τις 60 αναγνωρισμένες τεχνικές διαλογισμού για αρχάριους αλλά και προχωρημένους, βοηθώντας τον ασκούμενο να φτάσει στην πολυπόθητη γαλήνη και αποδοχή του εαυτού του.

ISBN: 978-960-421-175-3 • Σελίδες: 224 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 12.90 €

ÔÏ ÆÅÍ ÊÁÉ Ç ÔÅ×ÍÇ ÔÇÓ ÅÕÔÕ×ÉÁÓ Chris Prentiss Το μυστικό της ευτυχίας βρίσκεται μέσα μας! Αυτό ανακάλυψε στην ίδια του τη ζωή ο συγγραφέας μέσα από την πρακτική εφαρμογή του Ζεν. Την προσωπική του εμπειρία μεταφέρει σε αυτό το βιβλίο, διεθνές bestseller, όπου μάς δείχνει τρόπους με τη βοήθεια των οποίων ακόμη και το μεγαλύτερο εμπόδιο μπορεί να μετατραπεί σε ευλογία.

ISBN: 978-960-421-161-6 • Σελίδες: 176 • Διάσταση: 11X17 εκ. • Τιμή: 12.90 € «Ένα γοητευτικό βιβλίο! Μας δείχνει με χιούμορ και ενθουσιασμό πώς να ζούμε στο τώρα αλλάζοντας το μέλλον μας» Library Journal

16 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200

ÐËÁÍÇÔÉÊÏÓ ÐÏËÉÔÇÓ Βέρα Μεσσήνη Σε μια εποχή που ο άνθρωπος υποφέρει έχοντας χάσει το βαθύτερο νόημα της ζωής, το βιβλίο αυτό μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά όσα πραγματικά είναι πολύτιμα, να βάλουμε στην άκρη τον εγωιστικό εαυτό μας και να επιτύχουμε μια πραγματική αλλαγή του κόσμου μας. Ποιοι είναι όμως οι τρόποι δράσης που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια πραγματικά υγιή κατεύθυνση; Σε αυτό και άλλα πολλά απαντά με γνώση και ευαισθησία η ψυχολόγος Βέρα Μεσσήνη, μέσα από την πλούσια επαγγελματική και προσωπική εμπειρία της.

ISBN: 978-960-421-194-4 Σελίδες: 256 • Διάσταση: 14X21 εκ. Τιμή: 12,90 €


AÑÌÏ ÍÉÊÇ ÆÙ Ç ÐÙÓ ÍÁ ÍÉÊÇÓÅÔÅ ÔÏ ÓÔÑÅÓ

5 ×ñõóïß Êáíüíåò ãéá Õãåßá êáé Åõåîßá Ελένη Τσουκαλή Σε αυτό το εξαιρετικό της βιβλίο, η Ελένη Τσουκαλή, γιατρός, διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μάς δείχνει πώς η κατάσταση της υγείας μας, η ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το άγχος και τις ασθένειες, ακόμα και η διάρκεια της ζωής μας, μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά βάζοντας σε εφαρμογή 5 απλές μεθόδους που αποτελούν μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση.

ISBN: 978-960-421-164-7 • Σελίδες: 240 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 12.90 €

ÁËËÁÆÏÍÔÁÓ ÔÏÍ ÊÏÓÌÏ... ÁÐÏ ÌÅÓÁ!

8 ÊëåéäéÜ ãéá ìéá ÁñìïíéêÞ ÆùÞ Αριάδνη Γερούκη Ph.D

Η αλλαγή που όλοι διακαώς αποζητάμε αρχίζει από μέσα μας. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που όλοι οι σοφοί του κόσμου μάς βροντοφωνάζουν αιώνες τώρα. Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι δεν πρόκειται να αλλάξει ο κόσμος. Γι’ αυτή τη μεγαλειώδη αλλαγή μάς μιλάει η συγγραφέας. Μέσα από τα προσωπικά της βιώματα, την επιστημονική της γνώση και τη μαθητεία της δίπλα σε σπουδαίους πνευματικούς δασκάλους, μας δείχνει ένα δρόμο που μπορεί ο καθένας να βαδίσει. Με χιούμορ αλλά και ευαισθησία, μας αποκαλύπτει πρακτικούς τρόπους που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τα προβλήματα και τους σκοπέλους της καθημερινότητάς μας σε στοιχεία μιας αληθινά αρμονικής και ευτυχισμένης ζωής.

ISBN: 978-960-421-184-5 • Σελίδες: 240 • Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 11.50 €

ÏÔÁÍ ÏËÁ ÊÁÔÁÑÑÅÏÕÍ

ÓïöÝò ÓõìâïõëÝò ãéá Äýóêïëïõò Êáéñïýò Pema Chodron Ίσως δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατάλληλο βιβλίο για την εποχή που διανύουμε από αυτό το πραγματικά αριστούργημα. Συγγραφέας του η σημαντικότερη δασκάλα σήμερα του Βουδισμού, και πολυδιαβασμένη συγγραφέας, Πέμα Τσόντρον. Μέσα από την προσωπική της εμπειρία και αντλώντας από τη βουδιστική παράδοση, μάς λέει με τρόπο απλό και μεστό τι πρέπει να κάνουμε όταν όλα γύρω μας καταρρέουν, όταν βυθιζόμαστε στην απόγνωση και στο φόβο. Επίσης μάς δείχνει πώς να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές αλλά και πώς να τις χρησιμοποιήσουμε για την προσωπική μας ολοκλήρωση και ευτυχία.

ISBN: 978-960-421-163-0 • Σελίδες: 216 • Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 12,90 €

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 17


B O YÄ É Ó Ì Ï Ó ÄÁËÁÚ ËÁÌÁ

Ðþò íá Äåßôå ôïí Åáõôü óáò ¼ðùò ÐñáãìáôéêÜ Åßíáé Ο 14ος Δαλάι Λάμα, μια από τις μεγαλύτερες πνευματικές μορφές του καιρού μας, μάς προσκαλεί σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι αυτογνωσίας και εσωτερικής ανάπτυξης. Στο βιβλίο του αυτό αποκαλύπτει αρχαίες τεχνικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποβάλλουμε τις ψευδαισθήσεις για τον εαυτό μας και να δούμε τα πράγματα ως έχουν σε ένα πιο αυθεντικό επίπεδο ύπαρξης.

ISBN: 978-960-421-119-7 • Σελίδες: 192 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 12 €

ÔÉ ÓÅ ÊÁÍÅÉ ÌÇ ÂÏÕÄÉÓÔÇ

ÌÅ ÔÁ ÄÉÊÁ ÌÏÕ ËÏÃÉÁ

Dzongsar Jamyang Khyentse Στο ριζοσπαστικό αυτό βιβλίο ο πραγματωμένος δάσκαλος Dzongsar Khyentse Rinpoche απευθύνεται με χιούμορ, αμεσότητα αλλά και μεστότητα σε όλους εμάς τους σύ γχρονους ανθρώπους (και όχι απαραίτητα Βουδιστές), εξηγώντας τον τρόπο να αφήσουμε πίσω μας τις ψευδαισθήσεις που δεν μας επιτρέπουν να είμαστε ευτυχισμένοι.

ISBN: 978-960-421-165-4 • Σελίδες: 192 • Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 9.90 € «Έξοχα αναζωογονητικό… ακόμη και γι’ αυτούς που δεν ακολουθούν το βουδιστικό μονοπάτι» New Age Retailer

Ç ÐñïóùðéêÞ Äéäáóêáëßá ôïõ ÄáëÜé ËÜìá Ανακαλύψτε τις προσωπικές οδηγίες του Δαλάι Λάμα για την ανθρώπινη κατάσταση, το ξεπέρασμα των δυσκολιών στη ζωή, την πνευματική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων. Οι δυναμικές του ιδέες, συνδυάζοντας τη δυτική επιστήμη με τη βουδιστική διδασκαλία, μας προσφέρουν μια μοναδική οπτική για την αναζήτηση της ευτυχίας σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

ISBN: 978-960-421-152-4 • Σελίδες: 224 Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 11.90 €

ÂÏÕÄÁÓ

Ìéá Éóôïñßá Öþôéóçò Deepak Chopra Ο πολυδιαβασμένος συγγραφέας και διάσημος δάσκαλος της ανατολικής φιλοσοφίας Deepak Chopra ζωντανεύει σε αυτό το μυθιστόρημα τη συναρπαστική ζωή του Σιντάρτα Γκαουτάμα, του Ινδού πρίγκιπα που άλλαξε τον κόσμο για πάντα.

ISBN: 978-960-421-146-3 • Σελίδες: 368 • Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 14.90 €

«Ένα αριστούργημα… η τέχνη της αφήγησης στα καλύτερά της» Wane Dyer

18 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200


ÃÊÏÕ Ñ Ô Æ É Å Ö /

Ô Å ÔÁ Ñ ÔÏÓ Ä Ñ Ï Ì ÏÓ

ÃÊÏÕÑÔÆÉÅÖ

¸íáò ÄÜóêáëïò ôçò ÆùÞò Tcheslaw Tchekhovitch Ο Τσέσλαβ Τσέκοβιτς γνώρισε τον Γκουρτζίεφ το 1920 και ήταν στο στενό κύκλο των μαθητών του για 30 περίπου χρόνια, μέχρι το τέλος της ζωής του. Όλο αυτό το διάστημα κατέγραφε απλά επεισόδια, μικρές ιστορίες από τη ζωή του με τον Γκουρτζίεφ. Τα κείμενα αυτά, ανεκδοτολογικού χαρακτήρα, συνθέτουν το πολύ ενδιαφέρον αυτό βιβλίο και αποκαλύπτουν κάτι από τον τρόπο με τον οποίο ο Γκουρτζίεφ χρησιμοποιούσε τις περιστάσεις της καθημερινής ζωής για να μεταδώσει στους ανθρώπους γύρω του την ουσία μιας αληθινής διδασκαλίας.

ISBN: 978-960-421-155-5 • Σελίδες: 256 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 8 €

ÄÉÄÁÓÊÁËÉÅÓ ÔÏÕ ÃÊÏÕÑÔÆÉÅÖ C. S. Nott Ο Τσαρλς Στάνλεϊ Νοτ υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς μαθητές του Γκουρτζίεφ. Στο βιβλίο αυτό (που αποτελεί ίσως την πιο αξιόπιστη καταγραφή της περιόδου 1920-1930 που ο Γκουρτζίεφ εμφανίστηκε στη Δύση ως φορέας μιας ανώτερης γνώσης) περιγράφει περιστατικά από τη ζωή του Γκουρτζίεφ, πολλές και σημαντικές όψεις της διδασκαλίας του, συζητήσεις με τον ίδιο και εξέχοντες μαθητές του, τις εντυπώσεις του από τους Ιερούς Χορούς και βέβαια την προσωπική του μακρόχρονη εμπειρία.

ÐÏÉÏÓ ÅÉÓÁÉ ÊÕÑÉÅ ÃÊÏÕÑÔÆÉÅÖ; Rene Zuber Ο Ρενέ Ζυμπέρ, από τους σημαντικότερους Γάλλους σκηνοθέτες και φωτογράφους, συνάντησε τον Γκουρτζίεφ το 1943 στο Παρίσι και έγινε ένας από τους πιο αφοσιωμένους μαθητές του. Στο βιβλίο αυτό καταθέτει με τρόπο σχεδόν μυθιστορηματικό την προσωπική του εμπειρία από τη σχέση του με τον Γκουρτζίεφ, παραθέτοντας μέσα από στιχομυθίες ουσιαστικές όψεις της διδασκαλίας του. Πρόλογος από την Pamela Travers, συγγραφέα του πασίγνωστου Μαίρη Πόπινς.

ISBN: 978-960-421-138-8 • Σελίδες: 104 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 8,70 €

ISBN: 978-960-421-112-8 • Σελίδες: 320 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 15 €

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 19


ÂÉÂËÉÏÈÇÊÇ 4x5

ÁúíóôÜéí, Ôáãêüñ, Ãêñïôüöóêé, Êñéóíáìïýñôé, Ôáñêüöóêé Στέφανος Ελμάζης (επιλογή κειμένων-επιμέλεια έκδοσης) Τέσσερα σπάνια κείμενα από πέντε μεγάλες μορφές του παγκόσμιου πολιτισμού. Τι είναι η Πραγματικότητα; Η θρυλική συνομιλία του Αϊνστάιν με το νομπελίστα ποιητή και φιλόσοφο Ταγκόρ, το 1930. Ο Δρόμος για την Ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό, από μια συνέντευξη του κορυφαίου δασκάλου του θεάτρου Γέρζι Γκροτόφσκι. Φόβος και Χρόνος, απόσπασμα από μια ομιλία του μεγάλου Κρισναμούρτι, και Το Νέο Μήνυμα της Αποκάλυψης, η διάλεξη που έδωσε το 1984 ο σπουδαίος σκηνοθέτης Αντρέι Ταρκόφσκι με θέμα την Αποκάλυψη του Ιωάννη.

ISBN: 960-792-847-4 • Σελίδες: 96 • Διάσταση: 11X17 εκ. • Τιμή: 9 €

Ï ÄÑÏÌÏÓ ÔÏÕ ÂÏÕÂÁËÉÏÕ

Ç Óïößá ôïõ Æåí ìÝóá áðü 10 Åéêüíåò Γιώργος Ιωαννίδης (επιλογή κειμένων-σχόλια) Ένα από τα πιο κλασικά έργα της πνευματικής παράδοσης Ζεν σε πρώτη ελληνική απόδοση. Πρόκειται για δέκα αρχαίες εικόνες που αναπαριστούν το ταξίδι ενός αγοριού στη φύση για την αναζήτηση ενός ζώου – μια κλασική αλληγορία των σοφών δασκάλων του Ζεν που μεταφέρουν έτσι μια σπάνια διδασκαλία για την εσωτερική γνώση και αυτοπραγμάτωση.

ISBN: 960-421-010-6 • Σελίδες: 112 • Διάσταση: 11X17 εκ. • Τιμή: 9.90 €

ÌÁÑÔÕÑÉÁ Ντέμης Κυριάκου Αποσπάσματα από το ημερολόγιο εσωτερικής ζωής και πορείας των τελευταίων είκοσι χρόνων περιέχονται σε αυτό το βιβλίο του γνωστού ψυχίατρου και δραματοθεραπευτή, Ντέμη Κυριάκου. Μικρά κείμενα σπάνιας ευαισθησίας και ενόρασης που μιλούν απευθείας στον αναγνώστη και απαντούν σε ερωτήματα που έχει ο καθένας που πορεύεται στο εσωτερικό μονοπάτι.

ISBN: 960-421-034-3 • Σελίδες: 176 • Διάσταση: 11X17 εκ. • Τιμή: 11 €

2 0 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200


Ô Ù Í × Ñ Ù Ì ÁÔ Ù Í ÅÑÃÁÓÉÁ ÓÔÏÍ ÅÁÕÔÏ John. G. Bennett & Maurice Nicoll Δύο από τους πιο σημαντικούς μαθητές του Γκουρτζίεφ, ο Τζον Μπένετ και ο δρ. Μορίς Νικόλ (ψυχολόγος και μαθητής επίσης του Γιουνγκ) σχολιάζουν και αναλύουν ορισμένα κεφαλαιώδη θέματα της Εργασίας στον Εαυτό (όπως επικράτησε διεθνώς να ονομάζεται η διδασκαλία του Γκουρτζίεφ), όπως ουσία και προσωπικότητα, καταστάσεις συνείδησης, παρατήρηση του εαυτού, ενεργειακά κέντρα, αρνητικά κέντρα, εσωτερική προσπάθεια, ανάπτυξη της θέλησης κ.ά.

ISBN: 960-792-890-3 • Σελίδες: 128 • Διάσταση: 11X17 εκ. • Τιμή: 9.90 €

Ç ÅÓÙÔÅÑÉÊÇ ÐÑÁÃÌÁÔÙÓÇ Hubert Benoit

Το βιβλίο αυτό του σπουδαίου βουδιστή δασκάλου Γκέντιν Ρίνποτσε αποτελεί μια πραγματεία στα συναισθήματα και συγκεκριμένα στα πέντε βασικά δηλητήρια της ψυχής. Παράλληλα υποδεικνύονται μέθοδοι προσέγγισης και μετουσίωσης των ενεργειών αυτών, που αν κανείς ασκηθεί μεθοδικά μπορεί να οδηγηθεί τελικά στο δρόμο προς την

Υπάρχει η δυνατότητα μιας ριζικής, εσωτερικής μεταμόρφωσης του ανθρώπου; Και αν ναι, με ποιον τρόπο μπορεί αυτή να πραγματοποιηθεί; Εστιάζοντας σε αυτούς τους βασικούς άξονες ο δρ Μπενουά (1904-1992), ένας σπάνιος άνθρωπος, ψυχίατρος και βαθύς μελετητής των πνευματικών παραδόσεων και κυρίως του Ζεν, παρουσιάζει την πραγματεία του, μια αληθινή Ιερή Επιστήμη, για την εσωτερική πραγμάτωση του ανθρώπου. Ένα

Αφύπνιση.

μοναδικό βιβλίο!

ISBN: 960-792-892-Χ • Σελίδες: 112 Διάσταση: 11X17 εκ. • Τιμή: 9.90 €

ISBN: 960-792-882-2 • Σελίδες: 176 Διάσταση: 11X17 εκ. • Τιμή: 11.50 €

ÔÁ ÓÕÍÁÉÓÈÇÌÁÔÁ Lama Guendune Rinpoche

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 2 1


Â É Â Ë É Ï È Ç Ê Ç Ô Ù Í × Ñ Ù Ì ÁÔ Ù Í Ç ÐÅÌÐÔÏÕÓÉÁ ÔÇÓ ÐÑÁÃÌÁÔÙÓÇÓ Dudjom Rinpoche

Ï ÐÁÍÁÓ ÊÁÉ Ï ÅÖÉÁËÔÇÓ James Hillman Σ’ αυτή τη ριζοσπαστική μελέτη του ο σπουδαίος γιουγκιανός ψυχαναλυτής James Hillman (1926-2011) αποκρυπτογραφεί τα παιχνίδια που ο θεός-τράγος, ο μέγας Πάνας, απεργάζεται μέχρι σήμερα στους σκοτεινούς διαδρόμους και στα δημιουργικά πάθη της ψυχής μας, επιβεβαιώνοντας την σε ανύποπτο χρόνο δήλωση του ίδιου του Γιουνγκ: «Νομίζουμε ότι αφήσαμε πίσω μας τους αρχαίους θεούς, αυτό όμως που αφήσαμε πίσω είναι μόνο λέξεις, ονόματα και όχι τα ψυχικά γεγονότα που γέννησαν τους θεούς. Έτσι σήμερα οι θεοί αποκαλούνται φοβίες, εμμονές και τα παρόμοια – με μια λέξη νευρώσεις. Οι αρχαίοι θεοί έγιναν οι αρρώστιες που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία…»

ISBN: 960-421-026-2 • Σελίδες: 384 Διάσταση: 11X17 εκ. • Τιμή: 14.50 €

2 2 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200

Ένα αποκαλυπτικό κείμενο της μυστικής παράδοσης του Θιβέτ, από τον πνευματικό αρχηγό της Σχολής των Αρχαίων του Θιβετανικού Βουδισμού, που εστιάζει στην εσωτερική άσκηση και στα διάφορα ζητήματα που ανακύπτουν στο μονοπάτι για την αυτογνωσία και την εσωτερική πραγμάτωση. Η εισαγωγή, η μετάφραση και τα σχόλια στο κείμενο είναι του Έλληνα δασκάλου του Βουδισμού Ευστάθιου Λιακόπουλου.

ISBN: 960-421-057-2 • Σελίδες: 120 • Διάσταση: 11X17 εκ. • Τιμή: 9.50 €

ÄÉÄÁÓÊÁËÉÊÏÓ Αλβίνος Ο Αλβίνος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους νεοπλατωνικούς φιλόσοφους. Έζησε το 2ο αιώνα και ο Διδασκαλικός είναι το μοναδικό έργο του που έχει πλήρως διασωθεί και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα για την κατανόηση της νεοπλατωνικής φιλοσοφίας.

ISBN: 960-421-056-4 Σελίδες: 104 Διάσταση: 11X17 εκ. Τιμή: 8.90 €


Ì Á Ã É Ê Ç Ð Á ÑÁ Ä Ï Ó Ç ÍÅÊÑÏÍÏÌÉÊÏÍ

Ôï Âéâëßï ôçò ÁðáãïñåõìÝíçò Ìáãåßáò

ÔÏ ÂÉÂËÉÏ ÔÙÍ ÓÊÉÙÍ

Γιώργος Ιωαννίδης Νεκρονομικόν ονομάζεται το βιβλίο που περιγράφει τα χρονικά και τη μαγεία των προκατακλυσμιαίων θεών, ένα θέμα που αποτέλεσε το κεντρικό μοτίβο των έργων του Χ. Φ. Λάβκραφτ με την περιβόητη Μυθολογία Κθούλου. Ο Γιώργος Ιωαννίδης, ψυχολόγος και αρχισυντάκτης του περιοδικού mystery, στο βιβλίο του αυτό ερευνά την αθέατη ιστορία της Μυθολογίας Κθούλου και αποκαλύπτει άγνωστα στοιχεία για τους αρχαίους θεούς, όπως επίσης τα τελετουργικά και τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι σύγχρονοι μύστες του Νεκρονομικόν.

Gerald B. Gardner Για πρώτη φορά στα ελληνικά το αυθεντικό κείμενο των μυστικών της μαγείας της Wicca. Το Book of Shadows του «πατέρα» της Wicca Gerald Gardner (1884-1964) παρέμενε απόκρυφο για δεκαετίες και παραδιδόταν από δάσκαλο σε μαθητή. Σήμερα εκδίδεται για πρώτη φορά, πλήρες και ολοκληρωμένο, με εισαγωγή και σχόλια του Γιώργου Ιωαννίδη, αρχισυντάκτη του περιοδικού mystery.

ISBN: 978-960-421-170-8 • Σελίδες: 256 • Διάσταση: 14X21 εκ. Τιμή: 15.50 €

ISBN: 978-960-421-134-0 • Σελίδες: 272 • Διάσταση: 15X23 εκ. Τιμή: 11.00 €

ÍÅÊÑÏÍÏÌÉÊÏÍ

Ôï ÌïíïðÜôé ôïõ Ìáýñïõ Èåïý Γιώργος Ιωαννίδης Ο Γιώργος Ιωαννίδης στο δεύτερό του βιβλίο με θέμα το Νεκρονομικόν, καταδύεται και ερευνά την αθέατη ιστορία της Μυθολογίας Κθούλου, εξετάζει διεξοδικά όλες τις φημολογούμενες αυθεντικές εκδόσεις του ακατονόμαστου βιβλίου και αποκαλύπτει τα μυστικά της δύναμής του. Μια μοναδική έρευνα, που αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα μυστήρια του πιο πολυσυζητημένου βιβλίου στην ιστορία της σύγχρονης μαγείας.

ISBN: 978-960-421-179-1 • Σελίδες: 240 • Διάσταση: 15X23 εκ. Τιμή: 12€

ÁÓÔÑÉÊÇ ÐÑÏÂÏËÇ

Ï ÐëÞñçò Ïäçãüò

Donald Tyson Σε αυτό το μοναδικό στο είδος του βιβλίο ο γνωστός συγγραφέας και ερευνητής Donald Tyson αναλύει και παρουσιάζει όλη τη θεωρία για το μεγάλο μυστήριο: το ταξίδι στο αστρικό πεδίο. Παράλληλα καθοδηγεί τον αναγνώστη βήμα προς βήμα στο πώς να επιτύχει το δικό του αστρικό ταξίδι. Επίσης, παραθέτοντας τις δικές του εμπειρίες, δίνει απαντήσεις σε μια σειρά ανεξήγητα φαινόμενα που έχουν σχέση με τα αστρικά ταξίδια.

ISBN: 978-960-421-145-6 • Σελίδες: 496 • Διάσταση: 15X23 εκ. Τιμή: 21.50 €

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 2 3


Ì Á Ã É Ê Ç Ð Á ÑÁ Ä Ï Ó Ç 7 ÂÉÂËÉÁ ÌÁÃÅÉÁÓ

Áñ÷Ýò êáé ÐñáêôéêÝò ôùí ÌåãÜëùí Ìáãéêþí Ðáñáäüóåùí

ÅÃ×ÅÉÑÉÄÉÏ ÖÕÓÉÊÇÓ ÌÁÃÅÉÁÓ

ÊåñéÜ • Âüôáíá ¸ëáéá • Ëßèïé Ερατώ Ροδοπούλου Οι παλιότεροι ήξεραν πώς να χρησιμοποιούν το ενεργειακό πεδίο των βοτάνων, των λίθων, των αιθέριων ελαίων και των κεριών ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους από αρνητικές επιδράσεις. Αυτή η χαμένη γνώση παρουσιάζεται σε αυτό το βιβλίο, με οδηγίες χρήσης για προστασία, αγάπη, ευημερία και κατασκευή φυλαχτών. Με τα κατάλληλα παραδείγματα και επεξηγήσεις, η συγγραφέας μας δείχνει πώς να επιτύχουμε με τη δύναμη της Φύσης τον απώτερο σκοπό μας.

ISBN: 978-960-421-108-1 • Σελίδες: 224 Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 13.80 €

Συλλογικό Τι είναι η Μαγεία και ποιος ο ρόλος της σήμερα; Ποια είναι η πρακτική πέρα από τη θεωρία; Πώς λειτουργεί και τι ρόλο παίζει στην εξέλιξη του ανθρώπου στον κόσμο; Στο σπάνιο αυτό βιβλίο αναλύονται και παρουσιάζονται τα «κλειδιά» των πιο επτά πιο κλασικών μαγικών παραδόσεων: Σολομωνική, Μαγική Καμπαλά, Ρούνοι, Ενωχιανά Κλειδιά, Φυσική Μαγεία, Κρυσταλλοσκοπία, Νεκρονομικόν.

ISBN: 978-960-421-114-2 • Σελίδες: 256 Διάσταση: 15X23 εκ. Τιμή: 15.50 €

Ç ÌÁÃÉÊÇ ×ÑÇÓÇ ÔÇÓ ÓÊÅØÇÓ

¸íá Ðñáêôéêü Óýóôçìá ÍïçôéêÞò êáé Øõ÷éêÞò Äýíáìçò Dolores Ashcroft-Nowicki & J. H. Brennan Η χρήση των σκεπτομορφών είναι μια θεμελιώδης απόκρυφη τεχνική, που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή σας, τόσο στο καθημερινό όσο και στο πνευματικό επίπεδο. Στο βιβλίο αυτό, αποτέλεσμα έρευνας δεκαετιών, δυο κορυφαίοι ερευνητές της μαγικής παράδοσης παρουσιάζουν βήμα προς βήμα πανάρχαια μυστικά, οδηγίες και ασκήσεις που παρέμεναν αδημοσίευτα μέχρι σήμερα.

ISBN: 978-960-421-125-8 • Σελίδες: 288 Διάσταση: 15X23 εκ. Τιμή: 14.50 €

WICCA

Ï Áðüëõôïò Ðñáêôéêüò Ïäçãüò Scott Cunningham Το κλασικό και διεθνές best seller του Scott Cunningham (πάνω από 800.000 πωλήσεις) είναι η απόλυτη εισαγωγή για το πώς να μεταμορφώσει κανείς τη ζωή του και να έρθει σε πλήρη αρμονία με τις δυνάμεις της Φύσης. Ένα πλήρες και πρακτικό μαγικό εγχειρίδιο, με πολλές πρακτικές και γλωσσάρι, όμως πάνω απ’ όλα το πιο αντιπροσωπευτικό βιβλίο για τη Wicca σήμερα!

ISBN: 978-960-421-127-2 • Σελίδες: 288 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 15.70 €

2 4 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200


Å É Ä É Ê Á È Å Ì ÁÔÁ ×ÁÌÅÍÏÉ ÈÇÓÁÕÑÏÉ ÓÔÇÍ ÅËËÁÄÁ Ιωάννης Χ. Μπαϊμπάκης Η μοναδική πραγματική έρευνα για την αναζήτηση θησαυρών στην Ελλάδα και όχι μόνο! Διαβάστε: Περισσότερες από 130 ιστορίες για χαμένους θησαυρούς, Θρύλοι και παραδόσεις, Μέθοδοι θησαυροθηρίας και εντοπισμού, Σημάδια και χάρτες, Ανιχνευτές μετάλλων και πρακτικές συμβουλές, Οδηγίες για μια επιτυχημένη εξόρμηση, Όλη η σχετική νομοθεσία για την αναζήτηση και ανεύρεση θησαυρών και πολλά άλλα. Ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται μόνο σε κυνηγούς θησαυρών και συλλέκτες, αλλά σε κάθε «ανήσυχο» αναγνώστη!

ISBN: 978-960-421-069-6 • Σελίδες: 248 • Διάσταση: 15X23 εκ. Τιμή: 15 €

ÔÁ ÌÕÓÔÉÊÁ ÔÙÍ ÅËËÇÍÙÍ Συλλογικό Η άγνωστη πλευρά της Ελληνικής Ιστορίας, η αθέατη όψη των γεγονότων, τα πρόσωπα που έδρασαν στο παρασκήνιο… Στο πολύ ενδιαφέρον αυτό βιβλίο διαβάστε για την Κατασκοπία στην Αρχαία Ελλάδα, τις Παραψυχολογικές Έρευνες στο Μεσοπόλεμο, το Κυνήγι των Μαγισσών, τους Έλληνες Αλχημιστές, τους 12 Αόρατους Φύλακες του Αγίου Όρους, τις Εταίρες που Έπαιξαν το Παιχνίδι της Εξουσίας, το Ρόλο των Μυστικών Εταιρών στην Επανάσταση του 1821 κ.ά.

ISBN: 978-960-421-078-5 • Σελίδες: 224 Διάσταση: 17X24 εκ. • Τιμή: 13.50 €

ÊÑÕÌÌÅÍÏÉ ÈÇÓÁÕÑÏÉ ÓÔÇÍ ÅËËÁÄÁ ÊÁÉ ÓÔÁ ÂÁËÊÁÍÉÁ

Êþäéêåò, Óýìâïëá êáé ¢ãíùóôåò ÄéáäñïìÝò Ιωάννης Χ. Μπαϊμπάκης Ο Γιάννης Μπαϊμπάκης είναι σήμερα ο πιο έγκυρος ερευνητής στο μεγάλο θέμα της θησαυροθηρίας. Στο δεύτερο αυτό βιβλίο του παρουσιάζει περισσότερα από 200 οδοιπορικά που αναφέρονται σε κρυμμένους θησαυρούς στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Μαζί παραθέτει πίνακες με τα κωδικά σημάδια και τα μυστικά σύμβολα που χρησιμοποιούνται για το μαρκάρισμα θησαυρών, ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την αποφυγή των κινδύνων στην αναζήτηση θησαυρών και επίσης πολλές σπάνιες φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο. Πρόκειται για μια έρευνα πρωτοποριακή, που παρουσιάζεται πρώτη φορά δημόσια, με μεγάλο ιστορικό και λαογραφικό ενδιαφέρον, η οποία απευθύνεται όχι μόνο στους ειδικούς αλλά σε κάθε αναγνώστη.

ISBN: 978-960-421-105-0 • Σελίδες: 384 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 19.50 €

ÐÅÑÉÓÓÏÔÅÑÁ âéâëßá ÊÁÉ ÅÉÄÉÊÅÓ ÐÑÏÓÖÏÑÅÓ ÓÔÏ www.archetypo.com.gr • 2 5


Å É Ä É Ê Á È Å Ì ÁÔÁ ÎÙÔÉÊÁ Ναούμ Θεοδοσιάδης Μια μοναδική μελέτη για το μαγικό κόσμο των Ξωτικών που συνοδεύεται από θρύλους και διηγήσεις, παραμύθια και παραδόσεις, ιστορίες και παράξενες εμπειρίες τόσο ερευνητών όσο και απλών ανθρώπων, που εντέλει οδηγούν βαθιά στο Βασίλειο της Καρδιάς… Το πληρέστερο έργο για τον κόσμο των Ξωτικών στην ελληνική βιβλιογραφία.

ISBN: 960-7928-03-2 • Σελίδες: 336 • Διάσταση: 14X21 εκ. • Τιμή: 11.90 €

ÔÁ 20 ÌÅÃÁËÕÔÅÑÁ ÌÕÓÔÇÑÉÁ ÔÏÕ ÐËÁÍÇÔÇ Συλλογικό Μια συλλογή με τα είκοσι μεγαλύτερα μυστήρια, σύμφωνα με την άποψη των συγγραφέων. Το βιβλίο καταγράφει φαινόμενα και γεγονότα που αψηφούν τους νόμους της φυσικής, την καταγεγραμμένη ιστορία και τους νόμους των πιθανοτήτων, δημιουργώντας ένα αινιγματικό παζλ ανερμήνευτων φαινομένων και παράξενων διηγήσεων, από το Άγιο Φως, τα Αγρογλυφικά και τη Σινδόνη του Τορίνο, μέχρι την Ατλαντίδα, τη Σφίγγα, τα Κρυστάλλινα Κρανία, τις Ηχογραφήσεις Πνευμάτων, τους Δροσουλίτες στην Κρήτη και πολλά άλλα.

ISBN: 978-960-421-077-7 • Σελίδες: 216 • Διάσταση: 17X24 εκ. • Τιμή: 12.90 €

ÁÍÅÎÇÃÇÔÁ ÖÁÉÍÏÌÅÍÁ Συλλογικό Υπάρχουν καταστάσεις που αψηφούν τους φυσικούς νόμους και γεγονότα που δεν μπορούν να εξηγηθούν με τη συνήθη λογική, συνθέτοντας ένα κόσμο ανεξήγητων φαινομένων. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται όλες οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και έρευνες αλλά και συγκλονιστικές εμπειρίες για τα σημαντικότερα και πιο πολυσυζητημένα ανεξήγητα φαινόμενα όπως Τηλεπάθεια, Ψυχοκίνηση, Επιθανάτιες και Εξωσωματικές Εμπειρίες, Dιjΰ Vu, Υλοποιήσεις Αντικειμένων, Προφητικά Όνειρα, Έκτη Αίσθηση, Επικοινωνία με Πνεύματα, Αναδρομή σε Προηγούμενες Ζωές κ.ά.

ISBN: 978-960-421-151-7 • Σελίδες: 288 • Διάσταση: 15X23 εκ. • Τιμή: 14.90 €

2 6 • ÐÁÑÁÃÃÅËÉÅÓ óôï ÔÇË. 2310 429.200


Ìðïñåßôå íá ðáñáããåßëåôå âéâëßá ìáò... åðéëÝãïíôáò Ýíáí áðü ôïõò ðáñáêÜôù ôñüðïõò τηλεφωνικά στο 2310 429.200 με email στο sales@archetypo.com.gr με φαξ στο 2310 429.205

Τρόποι Πληρωμής (α) (β) (γ) (δ)

Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 217/471011-82 (στέλνοντας με Fax το καταθετήριο με το ονοματεπώνυμό σας)

Ταχυδρομική επιταγή

(σε διαταγή ΕΛΜΑΖΗΣ Χ. & ΣΙΑ ΕΕ , Καθ. Χατζηδάκη 9 , 54655 Θεσσαλονίκη)

Αντικαταβολή (επιβάρυνση με έξοδα αντικαταβολής) Πιστωτική Κάρτα: Visa, Mastercard

(σημειώνοντας το είδος της κάρτας, τον αριθμό της και την ημερομηνία λήξης)

Κάθε παραγγελία επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής.

 

AÑ×ÅTÕÐÏ

Êáè. ×áôæçäÜêç 9 Èåóóáëïíßêç 54655 Ôçë.: 2310 429.200, Fax: 2310 429.205 www.archetypo.com.gr, info@archetypo.com.gr åêäüóåéò ÁÑ×ÅÔÕÐÏ


Μοναδικά βιβλία για ξεχωριστούς ανθρώπους

Για τις τελευταίες μας εκδόσεις, πληροφορίες για μεγάλες προσφορές, αναρτήσεις κειμένων, ειδήσεις και εκδηλώσεις, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

www.archetypo.com.gr

katalogos_2013  

archetypo bublications

katalogos_2013  

archetypo bublications

Advertisement