Page 1

!

Allt vi lovade att skicka ut efter

HĂśstforumet 2013

Hoppas vi! Saknar du nĂĽgot? Maila juniorbranch@se.cisv.org!


Glöm inte att utvärdera Höstforumet! Det tar bara några minuter och hjälper oss att bli ännu bättre i framtiden! Du hittar till utvärderingen genom att klicka här!


Var kan man läsa om den nya internationella strukturen? Om du vill läsa mer om hur CISV’s struktur har förändrats kan du kika in här!


Någon du vill få tag i? Styrelsen för CISV Sweden - board.list@se.cisv.org !

Nationella Juniorrepresentanter, NJRs - njr@se.cisv.org Styrelseledamöter valda av juniorerna, SJRs - boardjunior@se.cisv.org NJRs och SJRs - juniorbranch@se.cisv.org !

Regionala Juniorrepresentanter, RJRs - rjr@se.cisv.org Region Nord/Öst - rjrnortheast@se.cisv.org Region Väst - rjrwest@se.cisv.org Region Syd - rjrsouth@se.cisv.org

Mejla oss!


!

Vakanta platser som regionala juniorrepresentanter & styrelseledamöter valda av juniorerna!

Efter juniorernas val finns det några positioner kvar att fylla. Har du lust att bli regional juniorrepresentant för din region, eller styrelseledamot vald av juniorerna suppleant? Eller kanske känner du någon som skulle passa? Mejla juniorbranch@se.cisv.org med dina nomineringar eller om du har frågor om uppdragen!

Vakanta platser i styrelse och kommittéer!

Det finns även vakanta platser i styrelse och kommittéer, och har du nomineringar till detta eller vill ställa upp själv kan du mejla valberedning@se.cisv.org Är du intresserad av att läsa om vad kommittéerna sysslar med kan du klicka här!


Skaffa mejladress!

Skriv på NJR-bloggen!

Har du ingen CISV-mailadress men vill ha en? Det är enkelt att fixa!

Visst har du sett de nationella juniorrepresentanternas blogg? Där skriver de vad som händer i CISV och vad de håller på med.

!

Maila ditt namn och till vilken mailadress du vill koppla CISVadressen (man får alltså inget nytt konto, utan mailen till din CISV-adress skickas vidare till din gmail, hotmail, livemail eller liknande) till adress@se.cisv.org !

!

Gästinlägg är alltid varmt välkomna! Vill du skriva om din upplevelse av Höstforumet? Skriv ihop ett inlägg och maila det till juniorbranch@se.cisv.org ! Det går också bra att maila in texter om lokala projekt och läger!


What does your JB say?

JB Pedia

Samma helg som Höstforumet hölls också nationella möten i Danmark och Frankrike, och juniorerna i de tre länderna blev utmanade av de Nationella JuniorRepresentanterna för Sverige, Danmark och Frankrike att spela in en video till låten What does the fox say? av Ylvis. Klicka på bilderna!

Det här är - precis som det låter ett slags wikipedia för Junior Branch! Här kan alla skapa sidor och skriva om olika lokalföreningar, länder, personer eller projekt. Testa till exempel att söka på JB Sweden eller My Starbrink så ser du hur det kan se ut. Ju fler som använder den och uppdaterar informationen desto bättre blir det, så skapa en användare du med!

JB Sweden

JB France

JB Denmark


Juniorspåret på Impact! Önskar du att den fantastiska lägerkänslan fanns kvar året om? Vill du veta hur du kan fortsätta utveckla de kunskaper och färdigheter du upplevt på läger? Skulle du vilja göra juniorverksamheten i CISV Sweden och i din lokalförening ännu bättre? Då skall du absolut anmäla dig till Juniorspåret på Impact 2-4 maj! Vi kommer att gräva ner oss i vad Junior Branch är tänkt att vara och utforska vad vi vill göra med vår nya kunskap. Förhoppningsvis kommer du att åka hem full av motivation och självförtroende att hjälpa till att ordna juniorträffar i din lokalförening! ! Utbildningen riktar sig till alla juniorer som är eller vill vara med och planera och genomföra juniorträffar, utveckla sitt ledarskap, och ha en sjukt rolig helg med andra juniorer från hela Sverige!

ior n u J rån f d l i B

13 0 2 t spåre


Den stora

Facebookguiden Har du någonsin funderat på vilka CISV-grupper och sidor som finns på Facebook? På de följande sidorna har vi samlat ihop 20 av dem som vi tror du kan vara intresserad av. Kanske hittar du en, två eller tio som passar just dig!

!


Vi börjar med sidor och grupper inom CISV Sweden: CISV Sweden

NJR Sweden

CISV Sweden’s sida helt enkelt! Här delas projekt, event och generell info om CISV.

De nationella juniorrepresentanternas sida där de berättar vad de gör, vad som händer i CISV i världen, och såklart vad DU kan göra för kul saker!


CISVs juniorer, region nord-öst Här är gruppen för dig som är junior i region nord/öst! Stället där man kan mötas och diskutera allt som har med CISV, våra lokalföreningar och regionen att göra! !

De lokalföreningar som hör till region nord-öst är: - Umeå - Stockholm - Östersund - Västerås - Strängnäs Gruppen för dig i region väst! Nätverka med - Håbo andra inom din region och dela idéer och annat! - Linköping

CISV, region väst !

De lokalföreningar som hör till region väst är: - Göteborg . - Jönköping - Mölndal..… - (Borås) …..

CISV Sweden’s juniorer i region syd

En plats för alla juniorer i region syd, 13 - 26 år, att få reda på nyheter, sprida nyheter, inspirera eller inspireras samt diskutera! ! De lokalföreningar som hör till region syd är: - Båstad-Bjäre - Halmstad - Helsingborg - Kalmar-Öland - Malmö-Lund


CISV Sweden’s Nätverk

Detta är en samlingsplats för alla CISVare som är intresserade av att gå på CISV Sweden’s olika nätverksträffar, med till exempel LSU, Svenska FN-förbundet och Svenska Unescorådet.

CISV på Liseberg

Sen urminnes tider har CISV Sverige (och även våra vänner från länder i närheten) åkt till Liseberg på öppningsdagen varje år. Här hittar du information kring det!


Samarbetet mellan juniorerna i norra Europa brukar kallas Northern Neighbourhood ! !

I Northern Neighbourhood ingår: • Vitryssland • Estland • Lettland • Litauen • Danmark • Färöarna • Finland • Grönland • Island • Norge • Ryssland • Sverige

Northern Neighbourhood En grupp för alla CISVare i de länder som tillhör vårt neighbourhood.

NICE Weekend Northern Neighbourhood’s juniorhelg i Litauen 13 - 16 februari 2014! DU är bjuden! Anmälan har inte öppnat än, men gillar du sidan får du alla uppdateringar du behöver.

LJRs of Northern Europe Nätverk för junioransvariga i varje lokalförening i norra Europa. Eftersom CISV Sweden inte har någon officiell post som kallas LJR får man känna lite själv om gruppen är rätt för en eller inte.


Samarbetet mellan juniorerna i hela Europa - och även Afrika och delar av Asien - kallas European Junior Branch, EJB

EJB Team

EJBM 2014 Greece

European Junior Branch Team är fyra juniorer valda av europas nationella juniorrepresentanter för a tt st ö tta o c h re p rese nte ra juniorverksamheten i Europa!

European Junior Branch Meeting 2014, här kommer man kunna följa vad som händer under EJBM i Grekland i vår!


Det finns förstås också en hel del facebooksidor som vänder sig till CISVare i hela världen, här är några av dem!

CISV International Sidan för CISV International helt enkelt!

IJRs De internationella juniorrepresentanternas sida. Bra sida att gilla om man undrar vad som händer internationellt!

Governing Board CISV International Den internationella styrelsen styr CISV och ser till att hela organisationen jobbar effektivt i rätt riktning. Det här är deras sida.

News of the IJBC Här kan man följa vad som händer under International Junior Branch Conference varje år. Kika på bilderna från i år, kanske får du syn på My eller Anton?


JB World ”Are you member of a JB? Have you ever been? Oh, so you want to be? Welcome to the JB World!” !

Här är gruppen för alla juniorer i hela världen.

You know you’re a CISVer when… Här delar andra CISVare med sig av typiska CISV-upplevelser och annat skoj! Med sina drygt 14500 medlemmar är det hör en av de största CISV-sidorna på Facebook.


Andra grymma sidor av CISVare!

Right On Ett projekt med målet att det ska anordnas fler aktiviteter på temat för 2013, mänskliga rättigheter. Vi är en global rörelse, och tillsammans kan vi göra stort avtryck. Varannan månad släpper Right On helt färdiga sessioner som vem som helst kan ladda ner och leda i sin juniorgrupp, på ett helgläger eller på ett internationellt program.

CISV in support of Peace One Day Den officiella sidan för CISVs samarbete med organisationen Peace One Day. Här finns tips och idéer på vad vi du kan göra för att uppmärksamma den internationella fredsdagen 21 september, och även bilder och berättelser om vad CISVare runt om i världen har gjort.


Tack fรถr ett fantastiskt Hรถstforum, hoppas vi ses snart!

Kramar frรฅn Hรถstforumteamet: My, Anton, Oskar, Malin, Fidelie, Ida och Frida

Höstforum 2013  

Under Höstforumet lovade vi att skicka ut information om massor av saker. Här har vi försökt att sammanställa allt i ett dokument med länkar...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you