Page 1

FAQ Er prostata cancer arvelig? PC har en stærk genetisk komponent - omkring 42%, den største del af alle kræfttilfælde.

Hvilken funktion har testosteron? Testosteron er nødvendigt for prostatas funktion og vækst.

Hvor hyppigt er pc? PC har en meget høj forekomst, over 18 % af mænd får PC. Det er den hyppigste kræftsygdom hos mænd.

Er prostatacancer kun set efter det fyldte 65 år? PC forekommer hyppigst efter 65 års alderen, men PC diagnosticeret hos yngre mænd forekommer.

Hvornår skal en patient undersøges for pc? Generelt bør man tage en PSA-test efter at have fyldt 50 år og gerne sammen med en ProLife genetisk test. Hvis en genetisk risiko er vist i ProLife's test, skal du lade din læge beslutte hvad der skal gøres. Det skønnes, at gener bidrager med 40% om man udvikler pc

Hvor tit skal PSA (Prostata Specifikt Antigen) måles, hvis der er to eller flere nære mandlige slægtninge med kendte pc? PSA bør måles hvert år, fordi sådan en velkendt disposition øger risikoen for pc med mere end en faktor 10. Skal prostata fjernes, hvis PC er påvist? Det er selvfølgelig lægens afgørelse, når resultaterne af alle undersøgelser er klar. Men det har vist sig, at en fjernelse af prostata nedsætter risikoen for at dø af prostatakræft med ca. 50%.

Er en blodprøve med måling af PSA en sikker test? Nej, kan testen give et forkert svar. Dette gælder for såvel falsk positive (du har ikke PC) som for falsk negative (du har PC).


PSA er stadig den nemmeste måde at teste for pc, men må aldrig stå alene som en diagnose. Din læge har flere andre metoder til at beslutte den endelige diagnose.

Er fjernelse af testiklerne bedre end anti-hormonbehandling? Begge metoder fald skabelsen af mandlige kønshormoner og mindske dermed væksten i pc-ekstremt. Det afhænger af lægens vurdering af virkninger og bivirkninger, hvad der er bedst for dig.

Er det rigtigt, at mange mænd dø med deres PC og ikke PC? Ja, det er korrekt. Men desværre flere og flere mænd dør af deres PC. Dette er primært fordi mænds gennemsnitlige levende alder er steget med flere år.

Om MyScreening MyScreening ApS er et ressourcestærkt dansk firma med omfattende lægelig ekspertise. Vi tilbyder en genetisk mutationstest for prostata kræft med fokus på, at kunne skelne mellem aggressive typer frem for dem, der bør lades i fred. Vi foretager egen forskning og udvikling i samarbejde med hospitaler og internationalt anerkendte laboratorier.

FAQ  

Frequently asked questions about the test and they way we proces it. Also all of the doubts and if you can have as a prostatat cancer patien...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you