Myllylahti / kirjaesite / 2020

Page 1Tätä kirjoittaessani istun lapseni koululuokassa Kodin ja Koulun päivä -tempauksen merkeissä. Ja lukemisen. On käsityötunti, yksi oppilas virkkaa, toinen ompelee ja he, ketkä ovat jo ehtineet omansa tehdä tai odottavat opettajaa apuun, lukevat. Kyllä, jokaisen edessä pöydällä on lankakerien lisäksi lukukirja – huumoria, kauhua, fantasiaa… Kiitos opettajat, teette tärkeää työtä tuodessanne lukemisen luontevana osana moneen arkipäivän tilanteeseen. Talven selän jälleen kerran taittuessa kevääksi näkevät päivänvalon 21 uutuuskirjaamme. Dekkaripuolella ilmestyy Annika Erosen odotettu kolmas teos, joka vie tuoreen murhan kautta kauan sitten kuolleen tytön jalanjäljille. Kiitettyjä dekkarisarjojaan jatkavat myös Pekka Hyyti, Tero Somppi, Pertti Laine ja Hanne Dahl. Sakari Kiurun esikoisteos saa jatkoa Murheiden maan merkeissä. Outi Hongiston hätkähdyttävä esikoisdekkari Veljet kertoo maahanmuuttajaveljeksistä, joiden polut erkanevat lain eri puolille. Onko veriside moraalia vahvempi? Mari Friskin esikoiskirja Neliöjuuri antaa kevään hersyvimmät naurut. Mitä tapahtuukaan, kun kaksi pariskuntaa päättää hankkia vauvan yhdessä ja muumimukin valinta on se ongelmista pienin? Eränkäynnin ystäviä hemmottelemme Ari Mikkilän laajalla ja mielenkiintoisella eräkokemuksella. Nuorille ja nuorille aikuisille on suunnattu Elina Pitkäkankaan Hukan perimät, joka kertoo tiivistunnelmaisen tarinansa Kuura-trilogian maisemissa. Nuoruuden paahtavaa vimmaa tarjoaa myös J. S. Meresmaan säeromaani Dodo. Erityisten tyttöpäähenkilöiden taitaja Heidi Silvan lumoaa lukijansa keveän humoristisella mutta ajatuksia herättävällä teoksella Puhu, Nelli, puhu. Mutta puhuuko Nelli? Alakouluikäisille suunnatuista suosituista sarjoistamme jatkoa saavat Maarit Nurmen Eemun tarinoita, Anu Holopaisen Iik!-kauhukirjasarja, Marjut Brunilan Immu-kirjat sekä Elisa Niemisen humoristiset tarinat Lotta Torvisesta. Ilolla esittelemme myös Merja ja Marvi Jalon uusimman Jesse-kirjan sekä jatko-osan Niina Hakalahden ihastuttavalle Tuukka-Omar-sarjalle. Jotain aivan uutta tarjoaa baletinopettaja Teija Huuskon uuden kirjasarjan avaus, joka vie baletin maailmaan kuutosluokkalaisen Alinan silmin. Huikean lisän etsiväkirjoihimme tuo Veera Vähämaan kirjoittama ja Keanne van de Kreeken kuvittama Muistoroiston jäljillä, jossa Mursu-vaari ja Rodirotta yhdistävät voimansa vanhainkodin mysteerin selvittämisessä. Koskettavin lukuhetki löytyy Kun pupusisko kuoli -kirjan ääreltä. Pirja Kieman kirjoittama ja Tea Ikosen kuvittama tosipohjainen kuvakirja antaa valmiuksia ja vertaistukea keskustella vakavasta aiheesta lapsentasoisesti ja lämpimästi.

Aurinkoista kirjakevättä! Niina With Lassi Junkkarinen Jenni Saarilahti kustannuspäällikkö kustantaja tiedottaja


Annika Eronen: Ristiinan enkeli Rikoskomisario Hannu Savolaisen tutkimuksista kertovan sarjan kolmas osa yhdistää menneisyyden kuolemat tähän hetkeen tavalla, joka ei jätä Savolaista rauhaan – ei edes vaaran jo hiipiessä omaan elinpiiriin. Pohjoismaista dekkarigenreä kunnioittava tarina pitää lukijan otteessaan viimeisiä juonenkäänteitä myöten. Kun 41-vuotias pianonvirittäjä Lasse Kangas hukutetaan raa’asti viljasiiloon, on Mikkelin poliisi ymmällään. Kuka halusi hiljaisen ja varautuneen Kankaan hengiltä, ja miten on mahdollista, että henkirikoksen tekotavassa on yhtäläisyyksiä 25 vuotta aikaisemmin tapahtuneen lukiolaisen murhan kanssa? Entä mitä todella tapahtui Lasse Kankaan kotitilan lähellä olevassa metsässä, jossa linnutkin vaikenevat ja puut tuntuvat kituvan hiljalleen hengiltä? Oliko sinne eksyneen 5-vuotiaan Anni Kankaan kuolema lopulta pelkkä onnettomuus? Rikoskomisario Hannu Savolainen on tullut Savoon lomailemaan perheensä kanssa, mutta pian Lasse Kankaan kuoleman selvittäminen tempaa hänet mukaansa. Vähitellen Savolainen huomaa, ettei mikään ole sitä miltä näyttää – ja että joku tahtoo myös hänelle pahaa. Vaakalaudalla on odottamatta Savolaisen uran ja parisuhteen lisäksi myös teiniikäisen tytärpuolen Sera-Linan elämä.

Annika Erosen (s.1977) on opiskellut maisteriksi Tampereen yliopistossa pääaineenaan filosofia. Hänen dekkarisarjansa aiemmat osat ovat Kaivo (2017) ja Yöhön kadonnut (2018).

Annika Eronen: Ristiinan enkeli ISBN: 978-952-356-067-3 Sidottu, noin 360 s. KL: 84.2 Sarja: MurhaMylly 195 Hinta: 31.90 € Ilm. 4 / 2020


Pekka Hyyti: Musta talvi Elävän ajankuvan ja vetävän rikostutkinnan yhdistelmä vie lukijansa 1930-luvun Tampereelle, henkilökohtaisten tragedioiden ja silmäätekevien saleissa kytevän aatteenpalon jäljille. Konstaapeli Voitto Karhun ja lehtinainen Ina Djurlingin tutkimukset jatkuvat kuoliaaksi jäätyneen miehen tapauksella. Talvi 1930 on ollut leuto ja lumeton. Helmikuussa muutaman viikon paukkupakkaset ovat kuitenkin jäädyttäneet Tammerkosken yläjuoksun. Mältinrannan edustalta löytyy avantoon kiinni jäätynyt mies. Pian selviää, ettei mies ole joutunut jäihin vahingossa. Kuusniemen ryhmä aloittaa rikostutkinnan ja uhri saadaan nopeasti tunnistettua, mutta kuka hän todella on? Kukaan ei tunnu tietävän mitään miehen elämästä. Ei edes hänen vaimonsa. Voitto Karhu on saanut toivomansa paikan rikoskonstaapelina tarkastaja Kuusniemen ryhmästä. Itsepäisen toimittaja Ina Djurlingin ja konstaapeli Karhun suhde on kehittynyt seurustelusuhteeksi. Kaikki ei kuitenkaan suju kitkattomasti. Poliisin tutkimukset kulkevat eri latua Ina Djurlingin tutkimusten kanssa. Päämäärä on kuitenkin sama. Murhaaja on saatava kiinni. Lapuan liike voimistuu ja Rintamamiesten veteraanien liitto valmistautuu vallankaappaukseen. Kommunistit ärsyttävät äärioikeistoa. Maa on jakautumassa kahtia.

Pekka Hyyti (s.1959) on lempääläläinen insinööri. Leipätyönään hän työskentelee ilmailun parissa. Vapaa-aikaan kuuluu avantouinnin lisäksi kolme ällää; laskettelu, lenkkeily ja lukeminen. Hyytin esikoisteos Tummat pilvet eilisen julkaistiin 2019 ja se sai runsaasti kiitosta tarkan, elävän ajankuvan ja kiinnostavan rikosjuonen yhdistämisestä.

Pekka Hyyti: Musta talvi ISBN: 978-952-356-068-0 Sidottu, noin 330 s. KL: 84.2 Sarja: MurhaMylly 196 Hinta: 31.90 € Ilm. 2 / 2020


Pertti Laine: Kohtalokas kutsu Kohtalokas kutsu on kolmas osa dekkarisarjaa, jossa toisen polven suomalainen, rikoskomisario Simppa sympaattisine tiimeineen selvittää pirkanmaalaisia murhamysteerejä. Kerrostaloasunnossa on miehen ruumis. Huoneistosta ei löydy puhelinta eikä tietokonetta, mikä hidastaa tutkintaa. Kaiken lisäksi ovessa oleva nimi ei kuulu asunnon haltijalle. Murhatun miehen taustaan ei näytä liittyvän mitään, mikä antaisi syyn raakaan veritekoon. Lähipiirin mukaan hän oli viettänyt normaalia elämää töineen ja harrastuksineen. Kun kaksi viikkoa myöhemmin löydetään toinen uhri murhattuna omaan autoonsa, rikoskomisario Simppa tiimeineen tietää etsivänsä sarjamurhaajaa. Tekojen toteutustapa on samanlainen, ja tämänkin murhan motiivi on hämärän peitossa. Lopulta poliisien tutkinta johtaa synkän ja havahduttavan rikollisuuden jäljille, jossa viattomia uhreja on lukematon määrä. Mutta keneen kohdistuu uhka poliisin omissa joukoissa?

Pertti Laine (s. 1949) on Lempäälässä asuva taloustieteen maisteri. Hän on tehnyt pitkän työuran liike-elämässä. Talousjohdon ja kehitysjohtajan tehtävien lisäksi hän on toiminut yritysten hallituksissa. Laineen dekkarisarjan avausteos Pisto sydämeen ilmestyi 2018 (Myllylahti) ja toinen osa Vainotut 2019 (Myllylahti). Näitä ennen julkaistiin hänen esikoisromaaninsa Perheenisä (Warelia, 2016).

Pertti Laine: Kohtalokas kutsu ISBN: 978-952-356-069-7 Sidottu, noin 320 s. KL: 84.2 Sarja: MurhaMylly 197 Hinta: 31.90 € Ilm. 4 / 2020


Outi Hongisto: Veljet – Amir Veljet on ajankohtainen ja tiivistahtinen jännitysromaani maahanmuuttajaperheen veljesten elämänpolkujen risteämisestä. Kestääkö vahvinkaan veriside, kun vastassa on laki ja moraali sekä kiintymys muita läheisiä kohtaan? Younas on kunnianhimoinen selviytyjä, joka on etsinyt paikkansa suomalaisesta yhteiskunnasta. Hän on kouluttautunut poliisiksi ja ylennyt esimiesasemaan Keskusrikospoliisin tutkijana. Pikkuveli Amir ajautuu toimettomana väärään seuraan ja sitä kautta alati syvenevään rikoskierteeseen liittyessään maahanmuuttajajengiin. Työpaikka rakennusalalla tuo toivonkipinän, joka pian puhalletaan sammuksiin. Amirin valinnat johtavat ennen pitkää veljesten välien kiristymiseen. Younasin tutkintatiimi törmää Amirin jengiin, mutta pian Younas ei enää tiedä keneen luottaa – edes poliisin sisällä. Amir puolestaan ei tiedä, kuinka selvitä tilanteista, joihin hänet pakotetaan kerta toisensa jälkeen. Entä jos jengin suunnalta tulevat uhkaukset ovatkin totta; kenen henki on silloin vaarassa? Kun pahin tapahtuu, jää vain yksi kysymys: missä kulkee veljeyden ja moraalin raja? Amirin tarina on Veljet-dekkarisarjan avausosa. Yllättäviä käänteitä ja koskettavia ihmiskohtaloita tarjoavat tapahtumat sijoittuvat Espooseen ja ovat tätä päivää. Viimeaikaisten pohjoismaisten uutisten valossa veljesten tarina on entistä ajankohtaisempi ja nostaa esille sen, miten tärkeää onnistunut maahanmuuttajien integrointi on. Rakennusalalla työskentelevä Outi Hongisto (s. 1974) asuu Espoossa. Veljet on hänen esikoisdekkarinsa. Häneltä on aiemmin ilmestynyt kaksi lapsille suunnattua matkakirjaa.

Outi Hongisto: Veljet – Amir ISBN: 978-952-356-070-3 Sidottu, noin 340 s. KL: 84.2 Sarja: MurhaMylly 198 Hinta: 31.90 € Ilm. 3 / 2020


Tero Somppi: Vääryyden hinta Tero Sompin kolmannessatoista jännitysromaanissa punnitaan valtaa ja vastuuta inhimillisten tragedioiden kautta. Sompin asiantuntevasti taustoitettu kerronta imaisee mukaansa rikokseen, jonka motiivin voi itse kukin lähipiiristään löytää. Onko kuolema sopiva hinta vääryydestä? Eläkeikää lähestyvä nainen ryöstetään ja tapetaan lumimyrskyssä Pirkkolan ulkoilupuistossa. Tapaus hämmentää rikoskonstaapeli Mikko Vuorta ja koko väkivaltarikosyksikköä. Ryöstöä ei kyseisissä olosuhteissa olisi kukaan osannut odottaa. Naisen taustoja pengottaessa selviää pian, ettei motiivin omaavista ole pulaa. Alkaa ennennäkemättömän laaja ja vaikea rikostutkinta, joka ravistelee poliisienkin käsityksiä oikeasta ja väärästä. Työpaineiden ohella Mikon ajatukset pyrkivät harhautumaan myös kollegaan, joka käy läpi omaa kiirastultaan.

Tero Somppi (s.1972) on helsinkiläinen kirjailija, joka päätyökseen toimii turvallisuustehtävissä puolustusvoimissa.

Tero Somppi: Vääryyden hinta ISBN: 978-952-356-071-0 Sidottu, noin 375 s. KL: 84.2 Sarja: MurhaMylly 199 Hinta: 31.90 € Ilm. 3 / 2020


Sakari Kiuru: Murheiden maa Intensiivinen jännitysromaani vihasta, rahasta ja rakkaudesta kuljettaa lukijaansa selvittämättömän murhan jäljillä nykypäivän lähiöistä sotien kaikuihin asti. Palkitun valokuvaajan kynänjälki vangitsee näkemään senkin, mitä sanat eivät suoraan kerro. Puolitoista vuotta muuttonsa jälkeen pikkukaupungin kasvatti, toimittaja Matias Luoto on sopeutunut hyvin uuteen kotikaupunkiinsa Helsinkiin. Kaikki ei kuitenkaan aina suju niin kuin ihminen olettaa. Sen joutuu Matiaskin kokemaan elämän tehdessä vaarallisia äkkikäännöksiään. Jouduttuaan pahoinpidellyksi Matias huomaa pian tutkivansa vanhaa selvittämätöntä murhatapausta, jonka juuret ovat paljon kauempana menneisyydessä kuin itse surullinen rikos, jonka tekijää hän yrittää jäljittää. Vain yksi asia on varma: uhri ei ollut kohtaloaan ansainnut. Samaan aikaan Matiaksen läheiset ovat tahoillaan suurissa vaikeuksissa. Keskittyessään eri tapauksiin hän joutuu maailmaan, missä raha ja sen puute ohjaavat ihmisten elämää. Sinnikkäät tutkimukset vievät Matiaksen keskelle väkivallan ja koston kudelmaa, josta on vaikea saada pitävää otetta. Jotain hyvääkin tapahtumien keskeltä löytyy. Yksinhuoltajaäiti ja hänen tyttärensä tuovat persoonallisia sävyjä arkeen. Rajojaan hakeva suhde äitiin ravistelee Matiaksen luutuneita käsityksiä ihmiselämästä, sen selviytyjistä ja häviäjistä.

Sakari Kiuru on helsinkiläinen valokuvaaja. Hänen esikoisteoksensa Kuoleman sukua ilmestyi 2014 (Myllylahti). Murheiden maa on sen itsenäinen jatko-osa.

Sakari Kiuru: Murheiden maa ISBN: 978-952-356-072-7 Sidottu, noin 300 s. KL: 84.2 Sarja: MurhaMylly 200 Hinta: 31.90 € Ilm. 2 / 2020


Hanne Dahl: Viimeiset vuorosanat Hanne Dahlin juonirikkaat ja lempeätunnelmaiset dekkarit kertovat hämäläisen kyläyhteisön rikoksista ja rakkauksista. Sarjan seitsemännessä osassa liikutaan Hauholla Niskavuori-hengessä nykypäivän elokuvaryhmän tragedioiden myrskyissä. Lapsuudenaikaiset kaverukset kirjailija Karla Mantere ja dramaturgi-ohjaaja Totti Sepänsalo tapaavat sattumalta Helsingissä. Totti kertoo aloittavansa pikapuoliin uusimman elokuvansa salaisten lemmenkohtausten kuvaukset ja etsivänsä sopivaa kuvauspaikkaa maaseudulta. Hän tarttuu hanakasti Karlan ehdotukseen majoitusyritys Hellevin Hovista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Sijaitseehan paikka Hämeen sydämessä Hauholla perinteikkäässä vanhojen elokuvien kuvausmiljöössä. Hauholaisille ryhmän ilmaantuminen paikalle toimii tervetulleena piristysruiskeena elokuisessa arjessa. Kurssikeskus Koivulinna ja mökkikylä sen ympärillä takaavat miellyttävät työskentelyolosuhteet ryhmälle, mutta henkilösuhteissa hiertää heti alusta lähtien. Vähitellen taustalta paljastuu yllättäviä menneisyyden kytköksiä. Tilanne ei parane lainkaan kutsumattoman vieraan liittyessä seurueeseen. Filmaustyö saa dramaattisen käänteen, kun yksi ryhmän jäsenistä löytyy kuolleena metsäpolulta. Rikosylikonstaapeli Pirkka Juutilainen ja vanhempi konstaapeli Päivikki Noro saavat jälleen kerran kutsun saapua Hellevin Hoviin.

Hanne Dahl (Anne Syrjä, s. 1949) on Suomen Kirjailijaliiton, Espoon Kirjailijoiden, Kanta-Hämeen Kirjailijayhdistyksen ja Uudenmaan Kirjoittajien jäsen. Hauholaisen kyläyhteisön tapahtumista kertovan dekkarisarjan aiemmat osat ovat: • Vaara vierailee kylässä (2013) • Kuka olisi uskonut (2015) • Vaiettu velka (2016) • Selvästi syyllinen (2017) • Hiljainen tahto (2018) • Usvassa uinuu uhka (2019)

Hanne Dahl: Viimeiset vuorosanat ISBN: 978-952-356-073-4 Sidottu, noin 330 s. KL: 84.2 Sarja: MurhaMylly 201 Hinta: 31.90 € Ilm. 5 / 2020


Mari Frisk: Neliöjuuri Vapaus, vanhemmuus ja tasa-arvo – voiko nämä yhdistää? Omaperäisestä perheenperustamisesta kertova esikoisromaani Neliöjuuri tarjoaa räväkkää huumoria, mutta myös syvällisempiä sävyjä. Mitä tapahtuu, kun kaksi neljääkymppiä lähestyvää pariskuntaa päättää perustaa perheen yhdessä? Identtiset kaksoset Kati Sormunen ja Sonja Tuomainen vauvakuumeilevat tahoillaan. Ajatus suloisesta vauvasta kierremakaronivarpaineen houkuttelee, mutta lapsiperhearjen ristipaineet arveluttavat. Vanhemmuus on suuri tuntematon, josta kaikuvat viestit ovat ristiriitaisia. Olisi kätevää, jos tilauksen voisi hoitaa kotiovelle vauva & vaippakassi käteen -periaatteella, mutta koska se ei ole mahdollista, on aika virittää kotikutuinen hedelmöityspaja. Kaksoset ovat tottuneet jakamaan kaiken pienestä pitäen, miksei myös lasta. Mutta onko kaksi paria vanhempia lapsen etu vai samanlainen turhake kuin kesä- ja talviverhot? Vauvaprojektin edetessä asiat mutkistuvat. Onko ympäristö – tai edes kukaan vanhemmista – valmis, kun järki, tarpeet, tunteet ja biologia vetävät nelikkoa eri suuntiin? Siskosten elämää hämmentää ja selkeyttää salaperäinen sukulainen Alexander Rotekreutz, joka ilmoittaa testamenttaavansa heille hulppean huvilan, yhdellä tiukalla ehdolla.

Mari Frisk (s.1976) on espoolaistunut toimittaja ja viestinnän ammattilainen. Neliöjuuri on hänen esikoiskirjansa.

Mari Frisk: Neliöjuuri ISBN: 978-952-356-074-1 Sidottu, noin 320 s. KL: 84.2 Hinta: 31.90 € Ilm. 3 / 2020


Ari Mikkilä: Erämaan polte – jahtia yli rajojen Suomen riistamailta Alaskan ja Kanadan erämaihin sekä Afrikan safareille – elämysrikkaan erätaustan omaava Ari Mikkilä kertoo esikoisteoksessaan mukaansatempaavasti kokemuksistaan. Kirjassa liikutaan pääasiassa Lapissa kanalintujen, hanhien sekä suurriistan pyynnissä. Mukana on mausteeksi erätapahtumia myös muista maista. Vankka ammatillinen ote metsäluontoon sekä Suomessa että muualla tuo tarinoihin uskottavuutta. Erämaassa liikutaan konstailemattomasti.

Ari Mikkilä (s.1958) on rovaniemeläislähtöinen metsänhoitaja. Hän on kotimaan lisäksi työskennellyt kuusitoista vuotta erilaisissa metsähankkeissa Aasiassa, Afrikassa ja Australiassa. Erämaat ja eränkäynti ovat innostaneet vierailemaan Suomen ohella erityisesti Kanadassa ja Alaskassa. Tällä hetkellä Mikkilä asuu Imatralla. Lukijoille hän on tuttu alan lehdissä julkaistuista erätarinoistaan.

Ari Mikkilä: Erämaan polte – jahtia yli rajojen ISBN: 978-952-356-075-8 Sidottu, noin 200 s. KL: 84.2 Hinta: 29.90 € Ilm. 2 / 2020


Lasten- ja nuortenkirjat


Elina Pitkäkangas: Hukan perimät Yhdeksän erikoisrajajääkäriä lähetetään täydenkuun komennukselle sydäntalvella 2005. Vain kaksi sotilasta selviää hengissä. Lykantropia-viruksen runtelemassa maailmassa ihmiset ovat oppineet kunnioittamaan kahta asiaa: kaupungin suojamuuria ja ihmissusia metsästävää sotilasjärjestö Jahtia. Kun nuorelle aliupseerioppilaalle Alexander Bergille tarjoutuu tilaisuus osallistua maineikkaan kapteeni Väinö Ollikaisen metsästyspartioon, Alex on onnensa kukkuloilla. Viimeinkin paheksutulla yksinhuoltajan pojalla on tilaisuus ansaita maine pelättyjen ihmissusien metsästäjänä. Todellisuus muurin toisella puolella ei kuitenkaan vastaa kuvitelmaa, ja komennus pakkashuuruisena susien yönä on kaikkea muuta kuin kunnianhohtoinen. Vasten tahtoaan Väinö ja Alex muutetaan metsästäjistä metsästettäviksi, ja miehet joutuvat kohtaamaan aamun lainsuojattomien ihmissusien silmin. Mitä tehdä, kun moraaliasetelmat kääntyvät päälaelleen, eikä apua voi pyytää keneltä tahansa? Hukan perimät on itsenäinen, urbaania fantasiaa edustava young adult -romaani kehutun Kuura-trilogian tutuissa maisemissa. Sarjaa on kiitetty rohkeasta ja tarkkanäköisestä totalitarismin ja syrjäytymisen kuvauksesta, mutta myös moraalin rajoja rikkovista henkilöhahmoistaan. Elina Pitkäkangas (s. 1990, Hollola) on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti, pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Kirjoittamisen lisäksi hän nauttii matkustelusta, elokuvamusiikeista ja hathajoogasta. Hänen suosittu YA-trilogiansa Kuura julkaistiin vuosien 2016–2018 aikana.

”Pitkäkangas ei olisi voinut kirjoittaa täydellisempää loppua Kuuratrilogialle” – Kirjapöllö-kirjablogi ”Ei voi olla totta.” Kunhan sain teetä ja rauhoituin ensireaktiostani luettuani koko kirjan, pyyhin kyyneleeni ja jäin miettimään tapahtumia. En jotenkin osannut rauhoittua.” – Kirjoittajasielu-kirjablogi ” Tarina on mielettömän jännittävä eikä veriroiskeilta tai ruumispinoilta vältytä tälläkään kertaa.” – Kirsin kirjanurkka -kirjablogi

Elina Pitkäkangas: Hukan perimät ISBN: 978-952-356-076-5 Sidottu, noin 450 s. KL: N84.2 Hinta: 27.90 € Ilm. 4 / 2020


J. S. Meresmaa: Dodo Dodo on nuorille suunnattu säeromaani, joka tihkuu vimmaa ja kesän loputonta valoa. Yksinhuoltajaäidin kasvattamalla Iinalla on edessään paha paikka. Arvosanoja pitäisi nostaa, jotta lukiosta ja aikanaan yliopisto-opinnoista tulisi totta. Iina tuntuu kuitenkin onnistuvan vain poissaolojen määrän nostamisessa. Hänellä on syitä. Ensinnäkin on Tuukka. Poikaystävää on nykyään vaikea saada aamuisin edes sängystä ylös, saati hoitamaan asioitaan. Toiseksi on Dodo, heidän vaarallinen salaisuutensa. Luonnontieteellinen ihme, joka vaatii huolenpitoa 24/7. Sitten äiti pakottaa Iinan kesäksi isän luokse maalle. Isän, joka valitsi mieluummin viinan kuin Iinan, ja jota Iina ei ole nähnyt vuosiin. Että sellainen unelmien kesä edessä. Iina: mikä muu vois mennä pieleen? Elämä: hold my beer

J. S. Meresmaa on tamperelainen kirjailija, jolta on aiemmin julkaistu muun muassa Kuvastaja- ja Anni Polva -palkintoehdokkaana ollut Mifonki-fantasiasarja, sekä uusimpana vaihtoehtohistoriallinen steampunk-trilogia nimeltä Ursiini. Romaanien lisäksi häneltä on ilmestynyt lukuisia novelleja, joita on käännetty englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, portugaliksi, ruotsiksi ja romaniaksi.

J. S. Meresmaa: Dodo ISBN: 978-952-356-077-2 Sidottu, noin 160 s. KL: N84.2 Hinta: 19.90 € Ilm. 3 / 2020


Heidi Silvan: Puhu, Nelli, puhu Voiko pysyä iloisena ja positiivisella mielellä, jos kärsii ahdistuneisuudesta ja on kadottanut sanansa? Tyttökirjallisuuden komeetaksi noussut Heidi Silvan tarkastelee nuorten psyykkisiä ongelmia aiemmista kirjoistaan tutulla lempeän humoristisella otteella. Miten tällaisesta asiasta ylipäätään kerrotaan? Sanotaanko, että on jouduttu 15-vuotiaana elämänsä ensimmäiseen tappeluun ja rehtorin puhutteluun? Vai naurahdetaanko, että kesken äidinkielen tunnin on menetetty puhekyky ja eletty elämänsä ahdistavimmat ja pelottavimmat hetket? 15-vuotias Nelli Kääriäinen lakkaa puhumasta. Tai ei lakkaa: sanat katoavat häneltä. Ujolla ja kunnollisella Nellillä on yhtäkkiä koviksen maine – tytöllä, joka asteikolla nynnystä kovikseen sijoittuu jonnekin nynnyn ja nyyhkäyksen välimaastoon. Puhumattomuus pelottaa, ruokalaan ei uskalla mennä, ahdistavat ajatukset kiitävät formula-auton lailla päässä. Nelli ei halua kertoa tilanteestaan edes parhaille ystävilleen. Voivatko asiantuntijatkaan auttaa, kun mahdollinen diagnoosi on selektiivinen mutismi? Nelli yrittää jatkaa elämäänsä ihan normaalisti, mutta kun häntä stressaa tai kun ahdistus vyöryy päälle, elämä on mykkää. Perheen ja ystävien seurassa voi sentään rentoutua, ja onneksi lauantaisin on bileet – vaikka Mikael ei kiinnosta enää tippaakaan. Kun sanat menevät pois päältä, mieli muuttuu puheliaaksi. Kunpa kaikki kuulisivat, mitä Nelli vastaisi hauskasti ja nasevasti, jos vain voisi. Nelli Kääriäinen on hiljaa mutta ei sanaton, ja kaiken taustalla kimmeltää toiveikkuus, että tila voi mennä ohi. Puhu, Nelli, puhu tarkastelee nuoren elämää ahdistuneisuushäiriöön liittyvän mutismin kanssa. Kirja on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. Heidi Silvanin aikaisempia nuortenkirjoja John Lennon minussa (2018) ja Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos (2019) tähdittävät Nellin lailla erityispiirteiset tytöt.

”Heidi Silvan on rivakasti lunastanut paikkansa tyttöjen kepeän mutta sisällöltään silti puhuttelevan kotimaisen chick lit -kirjallisuuden uutena tekijänä.” – Päivi Heikkilä-Halttunen Lastenkirjahyllyblogissaan

Heidi Silvan: Puhu, Nelli, puhu ISBN: 978-952-356-078-9 Sidottu, noin 175 s. KL: N84.2 Hinta: 23.90 € Ilm. 2 / 2020


Teija Huusko: Balettia, Alina! Uuden kirjasarjan avausteos Balettia, Alina! kertoo monipuolisesti ja asiantuntevasti baletin kiehtovasta maailmasta. Mukaan mahtuu myös tavallisen koululaisen tavallista elämää, jota Alina ei muista aina arvostaa. 12-vuotias Alina haaveilee balettitanssijan elämästä. Uusi lukukausi alkaa uuden tiukan baletinopettajan kanssa, mikä jännittää ja turhauttaa. Tuntuu kuin opettaja ei huomaisi häntä lainkaan. Vanhemmat eivät ymmärrä, miten vakavaa tämä on. Paras ystävä Venla lopettaa baletin harrastamisen, joten hänestäkään ei saa enää tukea kuten ennen. Ryhmään on tullut uuden opettajan lisäksi myös kaksi uutta tyttöä. Toinen herättää Alinassa ikävää kateutta ja toinen puolestaan huolta. Ryhmässä aloittaa myös valloittava uusi poika Jasper, johon Alina ihastuu muiden tyttöjen tavoin. Joku tytöistä pääsee tanssimaan Jasperin kanssa pääroolia joulun Lumikuningatar-näytökseen. Alina on ujo ja epävarma, mutta hänen unelmansa ovat suuret. Hän on valmis tekemään kaikkensa niiden saavuttamiseksi.

Teija Huusko on turkulainen klassisen baletin opettaja. Hän haluaa tarjota baletista kiinnostuneille lapsille ja nuorille innostavaa ja tietoakin sisältävää luettavaa. Balettia, Alina! aloittaa kirjasarjan, joka on suunnattu ensisijaisesti varhaisnuorille, mutta kiehtoo myös vanhempia lajin ystäviä.

Teija Huusko: Balettia, Alina! ISBN: 978-952-356-079-6 Sidottu, noin 130 s. KL: L84.2 Hinta: 23.90 € Ilm. 3 / 2020


Marjut Brunila: Immu ja Sataman sankarit Palkitun Immu-sarjan kolmas osa vie lukijansa salaseura Klaanin mukana sekä epäilyttävien henkilöiden että menneisyyden aaveiden kintereille. Kesälomaa on vielä jäljellä. Niko, Immu, Lotta ja Lukas etsivät kuumeisesti Klaanille selvitettävää rikosta. Immu törmää Littoisten Verkatehtaan lähistöllä oudosti käyttäytyvään mieheen, joka johdattaa klaanilaiset Turun keskustaan. Paikalle ilmestyy myös mystinen punatukkainen nainen. Kohta Klaani jäljittää kokonaista rosvokoplaa, joka odottaa salaperäisen lastin saapumista. Seuratessaan roistojen puuhia Immu ja Lotta pääsevät jälleen todistamaan kummittelua, kun Aurajokirannassa ja Bore-laivalla tapahtuu outoja. Immun puhuvan Figarokissan antamien vihjeiden avulla Immu ja Lotta ratkaisevat menneisyydestä kumpuavan kummitusarvoituksen.

Immu ja Sataman sankarit on alakoululaisille suunnattu seikkailu- ja kummitustarina. Sarjan aiemmat osat ovat: • Immu ja Torninvartijat (2018) Kirja valittiin vuoden 2018 parhaaksi lastenkirjaksi LukuVarkaus-kisassa. • Immu ja Salattu saari (2019). Littoisissa asuva Marjut Brunila (s. 1963) on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja.

Marjut Brunila: Immu ja Sataman sankarit Sarjan ensim mäinen osa valittiin vuoden 2018 parhaak si lastenkirjaksi Luk uVarkauskisassa.

ISBN: 978-952-356-080-2 Sidottu, noin 175 s. KL: L84.2 Hinta: 22.90 € Ilm. 4 / 2020


Anu Holopainen: Metsälammikon hirviö IIK! 3 Alakoululaisille suunnatun IIK!-kauhukirjasarjan kolmas osa vie viidesluokkalaiset Sussan ja Sakun selkäpiitä karmivan vesihirviön jäljille. Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan. Sussa, Saku ja pikkusisko Siiri lähtevät kesäloman viettoon isovanhempien mökille. Siellä on kuitenkin tapahtunut kummia: myllätystä pihapensaikosta löytyy omituinen käsine, ja keskelle metsää on ilmestynyt valtava vesilammikko, joka ei vaikuta aivan luonnolliselta. Sitten Saku näkee järvestä nousevan hahmon, joka ei ole lintu, kala eikä ihminen. Sussalla ja Siirillä on vaikeuksia uskoa Sakua tämän kertoessa näkemästään, etenkin kun tutkimusretki ei tuota tulosta. Mutta Siirin kadotessa kummajaisen matkaan on Sussankaan vaikea enää olla uskomatta. Mikä tai kuka on metsälammikon hirviö, ja kuinka lapset saavat sen karkotettua?

Anu Holopainen on pitkän linjan nuortenkirjailija, jonka esikoisteos, fantasiaseikkailu Kristallien valtakunta ilmestyi vuonna 1996. Holopaisen Molemmin jaloin -scifidystopia oli vuoden 2006 Finlandia Junior -ehdokas, ja vuonna 2015 julkaistu Ihon alaiset nousi Blogistanian Kuopus -kisassa toiselle sijalle. Holopainen oli myös vuoden 2016 Laivakello-palkintoehdokas.

”Ohut koko, juuri sopiva väristysten taso noin kakkosluokkalaisista nelosiin sekä nykyajan lasten arkielämään koskettava ote: tämä uutuus tulee ehdottomasti mukaan kirjavinkkauspakettiini.” – Siniset helmet -kirjablogi Kauhukännykkä-kirjasta

Anu Holopainen: Metsälammikon hirviö IIK! 3 ISBN: 978-952-356-081-9 Sidottu, noin 100 s. KL: L84.2 Hinta: 19.90 € Ilm. 2 / 2020


Maarit Nurmi: Vähänkö hyvä ritari! Eemun tarinoita 5 ”Tykkään Eemun tarinoista siksi, että ne ovat jännittäviä ja hauskoja”, kertoi eräs nuori lukija. Sarjan viides osa Vähänkö hyvä ritari! jatkaa samalla otteella. Tapahtumat ovat juuri sen kokoisia, että alakoululainen voi kokea ne omakseen – siis sellaisia, että ne voisivat melkein tapahtua hänelle itselleen. Lukemista vauhdittaa myös kirjan visuaalinen ilme: lyhyet luvut, tekstiä rytmittävät puhekuplat ja runsas kuvitus. Aloitapa koko juttu alusta, äiti pyysi. Mä aloitin. Kerroin, että mulla on vähemmän keräilykortteja kuin Aleksilla ja Micolla. Vain Emilialla on vielä vähemmän, mä selitin. (Mutta se johtuu siitä, ettei Emilialla ole yhtään korttia.) Älä aloita ihan noin alusta, äiti pyysi. SIIS MITÄ! Nytkö mun EI PIDÄKÄÄN aloittaa alusta? Mikseivät aikuiset koskaan tiedä, mitä ne haluavat? Ensin pyydetään kertomaan koko juttu, mutta sitten ei halutakaan kuulla sitä. Johtuukohan se siitä, että aikuisilla on aina niin kiire? Eemun tarinoiden viidennessä osassa ritarikortit ovat vallanneet Eemun ja kavereiden mielet, mutta kaikkein arvokkainta, Mustaa Ritaria, ei ole kenelläkään. Vai onko sittenkin? Ainakin Aleksi ja Mico kertovat nähneensä sellaisen Matildalla. Harmi vain, että kortti sattuu aina olemaan jossain muualla, kun Eemu haluaa nähdä sen. Epäilyttävää! Ritarihuumassa Eemu suunnittelee Emilian ja Micon kanssa mahtavaa linnaa, johon Eemun mielestä tulee ainakin nostosilta ja vallihauta. Emilia taas haluaa linnaan jotain ihan muuta: meikkihuoneen ja porealtaan. Eemu on kauhuissaan. Mitä ritarit sellaisilla tekevät? Kun vielä Micokin kehuu Emilian suunnitelmia, Eemusta alkaa tuntua, että hänelle ei kerrota aivan kaikkea. Onkohan nyt meneillään jotain, mitä Eemu ei osaa aavistaakaan? Vai onko kaikkeen ihan järkevä selitys? Maarit Nurmi tekee opettajansijaisuuksia alakouluissa. Hänen kirjoittamaansa Eemun tarinoita -kirjasarjaa on julkaistu vuodesta 2018 alkaen.

Maarit Nurmi: Vähänkö hyvä ritari! Eemun tarinoita 5 ISBN: 978-952-356-082-6 Sidottu, noin 200 s. | Runsas mustavalkoinen kuvitus KL: L84.2 Hinta: 22.90 € Ilm. 3 / 2020


Merja Jalo & Marvi Jalo: Jesse mökkikoira Jennan ja Hannelen seikkailut Jesse-koiran kanssa ovat kiehtoneet lukijoita jo vuodesta 2004. Tällä kertaa etsitään Turun saaristosta kesämökkiä monin yllättävin seurauksin. Jenna ja Hannele ovat innoissaan. He pääsevät kesälomalla veneilemään Turun saaristoon ja katsastamaan samalla Allille ja Väinölle uutta kesämökkiä. Tarjolla onkin monta lupaavaa kohdetta toinen toistaan kauniimmissa maisemissa. Harmillista vain, että Elsa änkeää heidän mukaansa komentelemaan ja päsmäröimään. Jenna on lisäksi huolissaan rakkaasta koirastaan Jessestä, joka on astunut puistossa lasinsirpaleen päälle ja ontuu toista etujalkaansa. Kaikki ei kuitenkaan suju tyttöjen toiveiden ja odotusten mukaan. He kauhistuvat jo alussa, kun Väinön veneen vesillelasku epäonnistuu. Sen jälkeen epäonni tuntuu suorastaan vainoavan heitä. Lopulta Elsa ja Muru katoavat mökkirannasta, ja vene löydetään tuuliajolla Ukonsaaren edustalta. Nyt tarvitaan taas apuun urhoollista Jesseä!

Merja ja Marvi Jalo ovat kirjailijasisarukset, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä ja erikseen useita suosittuja hevos- ja koirasarjoja. He aloittivat Jesse-sarjan jo vuonna 2004. Jesse mökkikoira on sarjan 28 osa. Vuonna 2011 Jesse pentukoira voitti Pirkanmaan Plättä -palkinnon, ja Jesse hoivakoira palkittiin Kirjava Kettu -palkinnolla vuonna 2008. Mukaansatempaavat Jesse-kirjat ovat olleet nuorten suosikkeja vuodesta toiseen, sillä tarinat ovat ajattomia ja koskettavia, täynnä huumoria ja toimintaa.

Merja Jalo & Marvi Jalo: Jesse mökkikoira ISBN: 978-952-356-083-3 Sidottu, noin 150 s. KL: L84.2 Hinta: 22.90 € Ilm. 4 / 2020


Niina Hakalahti: Mitä kuuluu, Tuukka-Omar? kuvitus: Jukka Lemmetty Mitä kuuluu, Tuukka-Omar? jatkaa palkittua Tuukka-Omar-sarjaa. Viidennessä osassa sivutaan kulutuskulttuuria, taloudellisesti eri asemassa olevia perheitä sekä koulukiusaamista – näitä kaikkia tietenkin Tuukka-Omarin maailmaan sopivalla lempeällä ja uteliaalla tavalla. Shakkikerhoon tulee vastikään paikkakunnalle muuttanut Julius, joka kutsuu Tuukka-Omarin ja tämän parhaan ystävän Paavon kotiinsa pikkujouluihin. Pojat eivät ole koskaan vierailleet niin isossa ja erikoisessa talossa. Juliuksen kodin erityispiirteet vain korostuvat, kun Paavon kotona patterit reistailevat, mikro lakkaa toimimasta ja isä kantaa hajonneiden esineiden tilalle kierrätystavaraa. Koulussa kuudennen luokan Jalmari kavereineen ottaa Tuukka-Omarin silmätikukseen. Aivan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, Paavoa vaivaava uusien tavaroiden himo vain pahenee ja äityy äärimmilleen, kun luokkakaveri Olavi saa juuri sen puhelimen, josta Paavo on unelmoinut. Lopulta kaikki kääntyy parhain päin. Selväksi käy, että kivoja koteja on monenlaisia ja että uudet esineet eivät automaattisesti tuo onnea. Sekin kirkastuu, että kaikilla on elämässään mukavia ja jännittäviä asioita, mutta ne eivät suinkaan ole kaikilla samoja.

Niina Hakalahti: Mitä kuuluu, TuukkaOmar? Kuvitus: Jukka Lemmetty

Niina Hakalahti (s. 1966) on tamperelainen kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Hänellä on kolme kanaa ja kaksi kissaa sekä vanha, vino talo.

ISBN: 978-952-356-084-0 Sidottu, noin 150 s. | Mustavalkoinen kuvitus KL: L84.2 Hinta: 23.90 € Ilm. 3 / 2020


Veera Vähämaa: Muistoroiston jäljillä Etsivätoimisto Muro 1 kuvitus: Keanne van de Kreeke Mitä tapahtuu, kun mursu ja rotta perustavat yhdessä etsivätoimiston ja alkavat jäljittää mummojen kadonneita muistoja? Muistoroiston jäljillä on 6–10-vuotiaille suunnattu arvoitusdekkari, jossa hurtti huumori yhdistyy vetävään tarinaan ja kiehtoviin kuviin. Jännittävän juonen taustalla kirja käsittelee ennakkoluuloja ja erilaisuutta, kodin jättämistä ja yksinäisyyttä. Teos on ensimmäinen osa Etsivätoimisto Muro -sarjaa. Mursu-vaari on eläkkeelle jäänyt yksinäinen merikarhu, joka viettää hiljaiseloa puutalokodissaan. Eräänä iltapäivänä mursu herää torkuiltaan omituiseen ääneen. Aistit valppaina hän lähtee tutkimaan asuntoaan ja löytää ruokakaapistaan kutsumattoman vieraan, hämmentävän suuren rotan. Maailman toiselta laidalta tullut rehvakas jyrsijä tekee mursulle ehdotuksen, johon on helppo vastata: ”Ei missään tapauksessa!” Kaikki muuttuu, kun Mursu-vaarin vanhan ystävän Allin muistolipas katoaa. Jos lipasta ei löydetä, Allin pitää muuttaa vanhainkotiin asumaan. Mursun on pakko auttaa ystäväänsä ja suostua rotan ehdotukseen. Niin alkaa jännittävä seikkailu: muistoroiston metsästys. Kiehtova mysteeri johdattaa etsivät vanhan vankilan kallioisille kukkuloille, Turun Portsan mukulakivikaduille ja liejuisiin viemärikäytäviin. Kun roistoa etsitään, kaikki ovat epäiltyjä, jopa ne, jotka luulee tuntevansa. Veera Vähämaa (s.1984) on sanataideohjaaja ja yhteisötaiteilija, joka toimii koulutaiteilijana kahdella turkulaisella alakoululla. Hän viljelee tarinoita ja runoja niin sairaaloissa, palvelutaloissa kuin päiväkodeissakin. Kahden pienen poikaviikarin äiti uskoo ikuisesti leikin ja lapsuuden ihmeelliseen taikaan. Muistoroiston jäljillä on hänen esikoislastenkirjansa. Keanne van de Kreeke on Suomessa asuva hollantilainen kuvittaja. Hän on kuvittanut lastenkirjoja yli kymmenen vuotta sekä oppimateriaaleja, ja on lisäksi ollut mukana monissa yhteisöllisissä projekteissa mm. päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa.

Veera Vähämaa: Muistoroiston jäljillä (Etsivätoimisto Muro 1) Kuvitus: Keanne van de Kreeke

ISBN: 978-952-356-085-7 Sidottu, noin 60 s. | Mustavalkoinen kuvitus KL: L84.2 Hinta: 23.90 € Ilm. 3 / 2020


Elisa Nieminen: Lotta Torvinen kummitusjahdissa Kuvitus: Harri István Mäki Lotan ja Leevin seikkailut eskari-ikäisille ja sitä vanhemmille jatkuvat. Hullunkurista tilannekomiikkaa ja kihelmöivää jännitystä tarjoavan lastenkirjasarjan neljäs osa vie kummitusten sävyttämään sukutapaamiseen, joka pistää Torvisen suvun historian kerralla uusiksi. Pappa Torvisen uunituoreen vaimon Hillevin serkut ovat kutsuneet koko Lotan perheen kantahämäläiseen maatilamatkailuyritykseen pienelle lomalle. Tarkoitus on tutustua paremmin puolin ja toisin, mutta keväinen viikonloppu saa heti alkuun yllättäviä käänteitä, kun äiti Torvisen mielikuvitus lähtee laukalle vauhdikkaammin kuin pihapiirin salaperäiset eläinasukit. Pian Torvisen suku on saanut aivan uusia piirteitä, joiden ylläpitäminen pistää papan ja muun poppoon näyttelijänlahjat koville. Mutta keitä ovatkaan epäilyttävästi käyttäytyvät Juhana ja Camilla Van der Circus, lomapaikan isäntäpari? Entä mikä tai kuka on päärakennuksen ullakolla öiseen aikaan vilahtava valkea kummitus, joka saa Lotan ja Leevin sisäisen salapoliisin heräämään?

Forssalaisen Elisa Niemisen (s.1985) intohimona on kirjoittaminen ja teatterin tekeminen niin käsikirjoittajan kuin näyttelijänkin roolissa. Päivätyönsä hän tekee lasten parissa esiopetuksessa. Hullunkurisesta Torvisen perheestä kertovan kirjasarjan aiemmat osat ovat: • Lotta Torvinen ja salaperäisen käärön arvoitus (2017), • Lotta Torvinen ja kuninkaallinen risteily (2018) • Lotta Torvinen porovarkaiden jäljillä (2019). Sarja on suunnattu 6–10-vuotiaille.

Elisa Nieminen: Lotta Torvinen kummitusjahdissa Kuvitus: Harri István Mäki ISBN: 978-952-356-086-4 Sidottu, noin 170 s. | Runsas mustavalkoinen kuvitus KL: L84.2 Hinta: 23.90 € Ilm. 4 / 2020


Pirja Kiema: Kun pupusisko kuoli Kuvitus: Tea Ikonen

Kun pupusisko kuoli Pirja Kiema Kuvitus Tea Ikonen

Lempeä kuvalorukirja auttaa lapsia ja vanhempia kohtaamaan ja sanoittamaan sisaruksen tai muun läheisen kuoleman. Kirjoittajan omiin kokemuksiin pohjautuva tarina puhuu sairastamiseen ja kuolemaan liittyvistä asioista todenmukaisesti mutta lapsentasoisesti ja lapsen silmien kautta. Pupusisko on sairastunut vakavasti jo toisen kerran. Sisarukset eivät pääse sairaalan lastenosastolle katsomaan häntä, sillä siskoa pidetään eristyksessä bakteerivaaran takia. Äiti- ja isäpupu käyvät vuorotellen sairaalassa, toinen huolehtii sisaruksista ja arjen askareista kotona. Koko perhe odottaa joulua, sillä siihen mennessä hoitojen pitäisi olla ohi ja kaikki saisivat olla yhdessä kotona. Joulusta tuleekin toisenlainen, kun sisko yllättäen kuolee. Pikkupupujen mielessä risteilevät monenlaiset ajatukset, ja suru puristaa rintaa. Miksi naapuritkaan eivät enää uskalla katsoa silmiin? Helpoin on paeta pelien maailmaan, mutta ajan myötä uuteen tilanteeseen tottuu, ja surusta versoo kauniit muistot. Joskus vanhoissa lempileikeissä tunnen siskoni tutun hahmon. Ohikiitävässä yhteisessä hetkessä siskon luonani viipyvän tahdon. Pirja Kiema (s.1973) on espoolainen varhaiskasvatuksen opettaja ja suurperheen äiti. Hänen tyttärensä sairastui 5-vuotiaana vakavasti. Pirja etsi silloin kirjastosta sopivaa kirjaa, jossa käsiteltäisiin muuttunutta elämäntilannetta sisarusten kannalta, mutta koska ei löytänyt, hän kirjoitti itse pupuista tarinan omille lapsilleen. Myöhemmin ilmeni, että muillakin voisi olla tarvetta kirjalle, joten ensimmäinen kirja Kun pupusisko sairastui ilmestyi Erityinen sisaruus -projektissa (2017). Eräs lapsilukija lähetti lukijapalautteessa kysymyksen: miten pupusiskolle sitten kävi? Tämä sysäsi kirjoittamaan kirjan myös siitä, kun sairaus uusi ja kuolema yllätti. Tea Ikonen (s.1982) on sulkavalainen graafinen suunnittelija ja toimittaja.

Pirja Kiema: Kun pupusisko kuoli ISBN: 978-952-356-087-1 Sidottu, noin 40 s. | värikuvitus KL: L84.2 Hinta: 21.90 € Ilm. 2 / 2020


Muista myös nämä aiemmin ilmestyneet teokset

Tuire Malmstedt: Pimeä jää ISBN: 9789522029386

Tuire Malmstedt: Mykkä taivas ISBN: 9789523560215

Suvi Piiroinen: Menetetyt ISBN: 9789522028419

Suvi Piiroinen: Pahaa parempi ISBN: 9789522027511

Marko Immonen: Syntien perukirja ISBN: 9789523560239

Marko Immonen: Kuoleman koeaika ISBN: 9789522027368

Marko Immonen: Murhapaikanhakijat ISBN: 9789522028365

Annika Eronen: Kaivo ISBN: 9789522028020

Annika Eronen: Yöhön kadonnut ISBN: 9789522029393

Maija Kajanto: Mittoja ja tilaustöitä ISBN: 9789523560253

Emma Luoma:

Hanne Dahl: Usvassa uinuu uhka ISBN: 9789522029799

Ata Hautamäki: Rikos ja rakkaus ISBN: 9789522028877

Rake Tähtinen: Synnin palkka ISBN: 9789522028402

Pekka Hyyti: Tummat pilvet eilisen ISBN: 9789522029812

Tiina Martikainen: Surmanpolku ISBN: 9789522029829

Johanna Tuomola: Liekit yössä ISBN: 9789523560581

Vain huonoja vaihtoehtoja

ISBN: 9789522029782

Tero Somppi: Katedraalimurhat ISBN: 9789523560185

Mikko With: Vaimoni vasen Eija Piekkari: rinta ja muuta sairasta Jälki jää

ISBN: 9789522029874

ISBN: 9789523560222

Pertti Laine: Vainotut ISBN: 9789522029805

Arttu Tuominen: Muistilabyrintti ISBN: 9789522026095

Arttu Tuominen: Murtumispiste ISBN: 9789522026927

Arttu Tuominen: Silmitön ISBN: 9789522028358

Arttu Tuominen: Leipuri ISBN: 9789522029362


Muista myös nämä aiemmin ilmestyneet lasten- ja nuortenkirjat

Ertimo & Kontinen : Yö –Kirja unesta ja pimeän salaisuuksista ISBN: 9789522027023

Ertimo & Kontinen : Vesi – Kirja maailman tärkeimmästä aineesta ISBN: 9789522027849

Elina Pitkäkangas: Kajo ISBN: 9789522027917

Elina Pitkäkangas: Ruska ISBN: 9789522029478

Pirita Tolvanen:

ISBN: 9789522029539

Sini Helminen: Kaarnan kätkössä ISBN: 9789522027955

Janne Mäkitalo: Pääkallokiitäjät ISBN: 9789522027412

Janne Mäkitalo: Pääkallokiitäjät salaseuran jäljillä ISBN: 9789522028495

Leea Simola : Siri ja vedenpaisumus ISBN: 9789522027047

Leea Simola : Siri ja erämaan kutsu ISBN: 9789522029546

Jaana Lehtiö ja Helena Miettinen: Taika Valo ja Pelukylän pokaali ISBN: 9789522025579

Joanna Heinonen : Herkko ja kadonneen ajan arvoitus ISBN: 9789523560321

Marja Aho: Abrakadabra!

Marja Aho: Huhuu! Kartanossa Sirkus sekoittaa kaupungin kummittelee! ISBN: 9789522026439 ISBN: 9789522027344

Minna Roininen: Heda ISBN: 9789522029485

Jaana Lehtiö ja Helena Miettinen: Taika Valo ja kultainen lokki ISBN: 9789523560338

Jutta Tynkkynen: Etsivätoimisto Mysteeri ja Pyhän Birman safiiri ISBN: 9789522027016

Jutta Tynkkynen: Etsivätoimisto Mysteeri ja Kultainen miekka ISBN: 9789522028532

Heidi Silvan: John Lennon minussa ISBN: 9789522029508

Jaana Lehtiö ja Helena Miettinen: Taika Valo ja Pelukylän pakkaset ISBN: 9789522028525

Maarit Nurmi: Eemun tarinoita 1 Musta tulee sankari ISBN: 9789522028983

Paroni - Jarno Saarisen elämä

Jutta Tynkkynen: Etsivätoimisto Mysteeri ja Hopeinen amuletti ISBN: 9789523560314

Anu Holopainen: Kauhukännykkä ISBN: 9789522029911

Anu Holopainen: Kilikorven vampyyri ISBN: 9789523560345

Elisa Nieminen: Lotta Torvinen porovarkaiden jäljillä

ISBN: 9789522029942


Hiojankuja 3 B 02780 ESPOO Finland

Puh. 050 4977710 myllylahti@myllylahti.fi

Y-tunnus: 0752054-3 Kotipaikka: Espoo

www.myllylahti.fi

Alv rek.