Page 1

www.myextension.gr

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ / 2017

the experience!

HAIR TRENDS

Μια τεράστια ποικιλία με looks θα δώσει έμπνευση για τις εορταστικές εμφανίσεις σας


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ STYLING ΜΑΛΛΙΩΝ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΣ. ΜΟ∆Α. Η ghd υπόσχεται ότι η κάθε μέρα θα είναι μια καλή μέρα για τα μαλλιά σας! Ανακαλύψτε την ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων ghd που ήρθε για να ανατρέψει τους κανόνες του styling. Για εσάς, που θέλετε τέλειο styling που διαρκεί, αλλά και υγιή μαλλιά!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον σύμβουλο πωλήσεων Wella.


P oP P y D e l e v in g n e S y St e m pro feS S i o nal a mb aS S ado r


Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ

L1+S3+L5c+X5A

# M Y E N E R G YC O D E Αναζητήστε το νέο System professional luxe oil, την πρώτη σειρά περιποίησης με έλαια με νέα θρεπτική σύνθεση υψηλής απόδοσης με energyCode, για βαθιά αναζωογόνηση των μαλλιών σας. Ανακαλύψτε τώρα τον μοναδικό σας energyCode, το πιο εξατομικευμένο σύστημα φροντίδας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

ΔΙΑ Γ Ν ΩΣΗ . Θ Ε ΡΑ Π ΕΙΑ . Μ Ε ΤΑ ΜΟΡ ΦΩΣΗ . systemProfessionAl.com


MALIBU C CONCENTR8® COLORS


Η Malibu C παρουσιάζει την πιο επαναστατική και καινοτόμα πρόταση στο χώρο του βαφείου που θα εντυπωσιάσει τους πάντες και θα εξασφαλίσει την μοναδικότητα και την καλλιτεχνική υπόσταση στον επαγγελματία κομμωτή. Ποτέ πριν ο Έλληνας κομμωτής δεν είχε στα χέρια του ένα 100% VEGAN προϊόν-εργαλείο βαφής, που δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίσει, να μην μπορεί να αντιγραφεί, βάζοντας την σφραγίδα της εξατομίκευσης και της δημιουργικότητας του κάθε επαγγελματία. Το χρώμα δεν έχει όρια και περιορισμούς και επιβεβαιώνεται πια ότι η γνώση και η δημιουργικότητα κάνει την διαφορά.

Τώρα έρχονται και στην Ελλάδα! Κεντρικά Πέτρου Ράλλη 351, Νίκαια Τηλ.: 215.530.4100 www.malibuc.gr - e-mail: info@malibuc.gr

Malibu C Academy Ιερά Οδός 247 & Καποδιστρίου 2, Αιγάλεω Τηλ.: 215.565.7500 3ος Όροφος


Εγγραφές κάθε ώρα µαθήµατα κάθε µέρα!

Με 24 µήνες προϋπηρεσία ανοίγεις το δικό σου κοµµωτήριο!

Σύγχρονα & ευέλικτα προγράμματα σπουδών για όλους

Τμήματα Σπουδών ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ • ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΓΥNΑΙΚΕΙΕΣ ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ • ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΟΜΜΩΤΩΝ

Σεμινάρια

Πα

µι ο• Οµ τή ό νο ια

νε π ισ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΞΥΡΙΣΜΑ • HAIR TATTOO • HAIR EXTENSIONS ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Ι

Καθημερινή πρακτική εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες κομμωτηρίου.


Η ολοκληρωμένη γκάμα καλλυντικών GLYNT είναι προϊόν ελβετικής έρευνας και ανάπτυξης, σχεδιασμένη για να ικανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις. Με ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή των αρωμάτων αφού αυτά συνιστούν προάγγελους της ευτυχίας και με συνειδητή επιλογή τη μη διενέργεια πειραμάτων σε ζώα, αλλά ούτε και την ανάθεσή τους σε τρίτους.

SUN

η ελβετική ποιότητα για όμορφα μαλλιά

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Lagekon - P.L Georgatsona Gr Σ. Βέμπο 14 & Ζέππου, Γλυφάδα, 166 75, Αθήνα • Τηλ.+30 213 014 4204 E-mail: sales@lagekon.com - info@lagekon.com • www.lagekon.com Glynt-Lagekon Graham Hill Cosmetics Hellas


Νέα ατα μ ή Τμ μήνα ε θ ά κ

ΕΡΜΟΥ 13 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΗΛ.: 2310 - 861.491


ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 1

Σπούδασε Κουρέας-Barber Στους Καλύτερους

Ολιγομελή τμήματα Διάρκεια φοίτησης 4 μήνες Πρακτική σε ζωντανά μοντέλα Αναγνωρισμένο πτυχίο Κ.Δ.Β.Μ

www.francois.gr - e-mail : info@francois.gr


30

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ / 2017

www.myextension.gr

www.myextension.gr

the experience!

COVER STORY Το μεγαλύτερο event της χρονιάς δεν ήταν άλλο από το φαντασμαγορικό show της ακαδημίας TONI & GUY και ήμασταν και εμείς εκεί.

HAIR TRENDS

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ / 2017

Μια τεράστια ποικιλία με looks θα δώσει έμπνευση για τις εορταστικές εμφανίσεις σας

40

COVER POWERED BY FARCOM PROFESSIONAL

36

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ Μόλις γνωρίσετε τα premium εργαλεία styling της ghd θα τα αγαπήσετε και εσείς.

INTERVIEW ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Η διευθύντρια του Professional Beauty Division της Coty Ελλάδας, μας ξεναγεί στον κόσμο της ομορφιάς και της επιχειρηματικότητας.

52

48

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ H Panasonic παρουσιάζει κορυφαίες μηχανές ξυρίσματος που θα αναβαθμίσουν την δουλειά σας.

INTERVIEW ΗΛΙΑΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ Ο διευθυντής που έχει αναλάβει την αντιπροσωπεία της GOLDWELL, σκέφτεται σαν στυλίστας και πράττει σαν επαγγελματίας.

56 CHRISTMAS STARS Μια εντυπωσιακή παραγωγή πολλών αστέρων.

64 18

ALTERNATIVE NEW YEAR Η Palinoia Education δημιουργεί εναλλακτικά χτενίσματα για μια ξεχωριστή Πρωτοχρονιά.


ΤΟ N°11 ΠΡΟΪΟΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΥΚΝΑ, ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΑΛΛΙΑ2

NEA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 3 ΣΤΑΔΙΩΝ ΓΙΑ 2Χ ΠΙΟ ΠΥΚΝΑ, ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΜΑΛΛΙΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 3 ΣΤΑΔΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ

1

σε πωλήσεις παγκοσμίως 2 value data Kline & Company

* σε σύγκριση με μαλλιά με τη μέση ποσότητα σμήγματος που παράγεται εντός 24 ωρών


104

THE MODERN WAY Ο Τόλης Παπαδόπουλος και η Malibu C ξαναχτυπούν, αυτή την φορά με μοντέρνο όραμα.

HAIRCUT 94 Ο κομμωτής έχει ένα έξυπνο μυστικό όπλο, για το οποίο μας μιλάει ο Αντώνης Ριζόπουλος.

112

94

116

INTERVIEW ΣΤΕΦΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η Στέφη Παπαγεωργίου είναι νέα, ωραία και μας μιλάει για τις δράσεις της Παπαγεωργίου Ν&Μ.

STARS 2018 Οι προβλέψεις μίλησαν και κάτι έχουν να πουν για το λουκ σου.

140

120

NAI ART Η Ρένα Αργυροπούλου προτείνει να μην στολίσετε μόνο το σπίτι, αλλά και τα νύχια σας.

INTERVIEW ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Πλησιάσαμε τον Γιώργο Μυλωνά για να μάθουμε τα πάντα για την επερχόμενη 4η HAIRPROF.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

148

144

TREND REPORT Ντυθείτε καλά και φτιάξτε το μαλλί σας ακόμα καλύτερα, με τις πιο καυτές τάσεις.

ABOUT BEAUTY Η Μαίρη Ρόκκου μας δείχνει τις τάσεις για το τέλειο εορταστικό make up.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ / 2017 www.myextension.gr

life isn’t perfect, but your hair can be! ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΘΕΜΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ_ΣΟΦΙΑ ΡΕΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ_E6 Creative Digital Spot ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ_ΕΛΕΝΗ ΡΕΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ_ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΙΦΝΑΙΟΥ, ΚΡΙΣΤΙ ΒΛΑΧΟΥ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΝΙΟΥ, ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΡΟΚΚΟΥ, ΡΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ_ ΠΆΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΌΠΟΥΛΟΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΝΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ, ΑΙΜΊΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΆΜΠΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ_www.pixelformula.com, STUDIO PANOULIS ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ_ΕΛΕΝΗ ΒΕΚΙΟΥ ΝΟΜΙΚΌΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ_ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΥΘΑΛΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ-ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ_STILVOPRESS [stilvopress@gmail.com]

20

Το MY EXTENSION είναι το πρώτο και μοναδικό μηνιαίο περιοδικό ομορφιάς, που κυκλοφορεί το 1ο δεκαήμερο κάθε μήνα και διανέμεται εντελώς δωρεάν σε 3.500 Κομμωτήρια, Νail Studio και Barber’s Shops Πανελλαδικά. ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑ_NDM publications Καλλινίκου 2, πλ. Κολιάτσου, Αθήνα, Τηλ.: 215 5509843 Ε-mail: info@myextension.gr, Web: www.myextension.gr Επιτρέπεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση όλων ανεξαιρέτως των κειμένων και φωτογραφιών, ύστερα από άδεια του εκδότη. Οι απόψεις των συντακτών και των δημοσιευμάτων, δεν αποτελούν αναγκαία τις απόψεις των ιδιοκτητών του περιοδικού. Για τα αποστελλόμενα έντυπα, κείμενα και φωτογραφίες, ο εκδοτικός οίκος παίρνει αυτόματα το δικαίωμα δημοσίευσης. Κείμενα και φωτογραφίες που αποστέλλονται στο περιοδικό προς δημοσίευση, δεν επιστρέφονται. All rights reserved, nothing may be reproduced in whole or in part without prior written permission from the publisher.

K


editorial

SMELLS LIKE CHRISTMAS! Το βλέπεις, το ακούς, το μυρίζεις, άρα συμβαίνει. Τα Χριστούγεννα, η πιο μυρωδάτη και πολυτραγουδισμένη περίοδος του χρόνου έφτασε. Οι ετοιμασίες είναι στο ζενίθ, η έρευνα για δώρα είναι ένας πονοκέφαλος, και η έρευνα για την εμφάνιση μας, ακόμα πιο πονοκέφαλος, είναι κανόνας ότι ο Δεκέμβριος είναι πάντα ένας αναστατωμένος μήνας, αλλά η αναστάτωση αυτή είναι η πιο γλυκιά και η πιο μυρωδάτη (όλο και κάτι θα ψήσουμε να μυρίσει το σπίτι καταπληκτικά). Κάπως έτσι μοιάζουν τώρα και τα γραφεία μας, χαρούμενα και

αναστατωμένα όσο δεν πάει άλλο, θέλουμε να κάνουμε το πιο όμορφο μας τεύχος μέχρι σήμερα, τρέχουμε να προλάβουμε φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις, άρθρα, εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πάντα από το ραδιόφωνο ο ήχος μας θυμίζει ότι ο χρόνος τελειώνει, πλησιάζουν Χριστούγεννα! Πραγματικά μια αντίστροφη μέτρηση, και όμως! Τα προλάβαμε όλα, τα γράψαμε όλα, τους φωτογραφήσαμε όλους, ήμασταν παντού και είμαστε πανέτοιμοι να σας χαρίσουμε ίσως το πιο όμορφο, ενημερωμένο και πλούσιο MY EXTENSION που έχει κυκλοφορήσει ποτέ! Προσθέσαμε πολλή λάμψη, βάλαμε πολλές ιδέες για άκρως εορταστική εμφάνιση, step-by-step για να πετύχετε 22

το αποτέλεσμα ακριβώς όπως το θέλετε, οι ιδέες για νύχια είναι άκρως γιορτινές, στείλαμε την υπογράφουσα να συμμετάσχει κι αυτή σε μια φωτογράφηση (αφού πρώτα με κουρέψανε, φροντίζει η Διεύθυνση να με εξοπλίζει με πείρα!) και το στέλνουμε τυπογραφείο για να σας έρθει στην πόρτα, πανέτοιμο, λαμπερό, χρωματιστό - με λίγα λόγια, Τέλειο το εορταστικό MY EXTENSION. Καλά Χριστούγεννα, με αγάπη και λάμψη!

Σοφία Ρεζοπούλου sofia.ppdpl@yahoo.co.uk


ο

τ ες σ ί ρ ο ροφ log η λ ς π ro.gr/b ε ρ ε σότ .solop σ ι 5 ή Περ www 576 7 7 310 2 ο στ


sexy hair THE LOOK Οι καλοσχηματισμένες

μπούκλες εντυπωσιάζουν. Αυτό που ξεχωρίζει, είναι η ομοιομορφία στον σχηματισμό των σγουρών μαλλιών, καθώς κάθε μια μπούκλα είναι εμφανής. Με αυτόν τον τρόπο το άφρο λουκ καταλαμβάνει χώρο και προβάλλει τον δυναμισμό του. Οι λείες μπούκλες αναδεικνύουν την λάμψη τους, ενώ το συνολικό λουκ είναι απόλυτα ανατρεπτικό.

MAGNIFICENT CURLS 26

FOAM της SEBASTIAN PROFESSIONAL είναι το τέλειο εργαλείο ανάδειξης της μπούκλας. O αφρός δεν προσδίδει μόνο σώμα, αλλά ενισχύει την ελαστικότητα, ελέγχει το φριζάρισμα και χαρίζει μπούκλες με αέρα, που διαρκούν για όλη την ημέρα. Δεν αφήνει κατάλοιπα, ούτε κολλώδεις τούφες. Το μόνο που αφήνει είναι αξιοζήλευτες γυαλιστερές μπούκλες, με φυσική όψη.

Photo: SEBASTIAN PROFESSIONAL

THE STYLING Το TWISTED CURL LIFTER


editor’s choice H beauty editor Ελένη Ρεζοπούλου παρουσιάζει τα αγαπημένα προϊόντα μαλλιών της δημιουργικής ομάδας μας για αυτόν τον μήνα. Πρόκειται για προϊόντα που υπόσχονται να ανανεώσουν και να θρέψουν τα μαλλιά και πραγματικά, το κάνουν!

SERI VOLUME HAIRSPRAY Η λακ που θα κρατήσει το γιορτινό σας λουκ στην θέση του και δίχως τον παραμικρό κίνδυνο φριζαρίσματος, είναι το Seri Volume Hairspray από την Farcom Professional. Το Seri Volume θα χαρίσει δυνατό κράτημα και όγκο με διάρκεια. Η ελαστικότητα και η αντοχή στην υγρασία είναι ακόμη δυο χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να το αγαπήσετε, ειδικά τώρα που έχει βγάλει και κρύο!

MALIBU C COLOR WELLNESS CONDITIONER Για όλες όσες θέλετε να διατηρήσετε τα βαμμένα μαλλιά σας τέλεια για όλη την περίοδο των εορτών, εμπιστευτείτε το Malibu C Color Wellness Conditioner, το 100% vegan, σούπερ ενυδατικό προστατευτικό χρώματος. Με το κοντίσιονερ της Malibu C τα ξηρά μαλλιά αποκτούν νέα όψη και αναδεικνύεται το χρώμα. Αν θέλετε τέλεια μαλλιά, γεμάτα λάμψη και με απαλή υφή, τότε αυτό το conditioner είναι για εσάς.

WELLA PROFESSIONALS FUSION AMINO REFILLER Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο έρχεται από την Wella Professionals και ονομάζεται Fusion Amino Refiller. Το Amino Refiller μπορείτε να το δοκιμάσετε αποκλειστικά στo κομμωτήριo και αποτελεί λόγο για να κάνετε την επίσκεψη σας σε αυτό πολύ συχνότερη. Το Amino Refiller συνδυάζεται με την υπόλοιπη σειρά Fusion και αποτελεί μοναδική θεραπεία αμινοξέων, που εισχωρεί στην τρίχα και αφήνει τα μαλλιά σας τόσο όμορφα, που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

28

GOLDWELL JUST SMOOTH THERMAL SPRAY SERUM Είναι η εποχή που η χρήση σεσουάρ και εργαλείων styling δίνουν και παίρνουν, ενώ τα μαλλιά μας έρχονται αντιμέτωπα με υψηλές θερμοκρασίες. Για να γλυτώσετε από το σπάσιμο και την φθορά των υψηλών θερμοκρασιών, γνωρίστε το Just Smooth Thermal Spray Serum της Goldwell. Χαρίζει τέλεια, απαλά μαλλιά και προστασία από την θερμότητα, αλλά και όχι μόνο! Το Just Smooth θα προστατέψει το χτένισμα σας από την υγρασία για 24 ώρες.

CAMPANIA DEL COLORE PINK MUD Το Pink Mud από την Campania Del Colore θα το βρείτε στην ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ και πρόκειται να το λατρέψετε. Πρόκειται για ένα προϊόν 3 σε 1 το οποίο κάνει πίλινγκ! Η θεραπεία Pink Mud περιέχει ειδικά συστατικά που λειτουργούν σαν ένα φυσικό πίλινγκ στα μαλλιά, καθώς εξαλείφει την πιτυρίδα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σώμα. Καταπολεμά την θαμπάδα των μαλλιών, ενώ καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας τα μαλλιά πιο γεμάτα και πολύ πιο δυνατά.


29


cover story

30


cover story

TONI&GUY WAS HERE

H καλλιτεχνική ομάδα της TONI&GUY ήρθε στην Ελλάδα για ένα και μοναδικό show, υπό την αιγίδα της FARCOM PROFESSIONAL. Το My Extension ήταν και αυτό εκεί. Σας εξιστορούμε τα πάντα για το μοναδικό event.

Τ

ο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου μπήκαμε στο αεροπλάνο και ταξιδέψαμε προς την μαγευτική Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουμε το εντυπωσιακό show της Toni&Guy, το οποίο θα γινόταν την Κυριακή 3/12. Καθόλου άσχημα για απόδραση σαββατοκύριακου. Επρόκειτο για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της καινούργιας κολεξιόν Toni&Guy για το 2018, FUTUREWISE. Η Θεσσαλονίκη ήταν το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση, καθώς ο κοσμοπολίτικος αέρας της πόλης έδεσε ιδανικά με την μοντέρνα και καινοτόμα κολεξιόν.

31


cover story THE ARTISTIC TEAM Η ομάδα της Toni&Guy μας επισκέφθηκε αμέσως μετά το London Fashion Week. Αυτή την στελεχώνουν ο Cos Sakkas, ο οποίος είναι ο International Artistic Director και επικεφαλής εκπαιδευτής της παγκοσμίου φήμης ακαδημίας, η ελληνίδα Efi Davies, International Artistic Director και πρωτοπόρος στα Avant Garde Hair (της πήραμε και συνέντευξη!), ο Stuart Matuska, Technical Artistic Director και η Hayley Bishop, εκπαιδεύτρια της ομάδας. Οι Toni&Guy έδωσαν ένα καταπληκτικό show, δημιουργώντας τα λουκς της κολεξιόν FUTUREWISE με προϊόντα της Farcom Professional.

THE FUTUREWISE COLLECTION 2018 Η FUTUREWISE COLLECTION 2018 ήταν εμπνευσμένη από τα μοντέλα των catwalks και στόχευε στην ξεχωριστή ομορφιά κάθε ατόμου. Όπως αναφέρει η Efi Davies στην συνέντευξη της στις σελίδες του παρόντος τεύχους: «Η FUTUREWISE παίρνει την έμπνευση της από τα catwalks, από τα ξεχωριστά μοντέλα που υπάρχουν εκεί έξω. Δεν έχουν απαραίτητα το προφίλ του όμορφου μοντέλου με τα μακριά μαλλιά, αλλά δυνατά κουρέματα τα οποία συνδυάζονται με τα δυναμικά χαρακτηριστικά των προσώπων τους». Η FUTUREWISE στοχεύει στην διαφορετικότητα. Το ατομικό λουκ, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ξεχωριστές ανάγκες, που μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν άνηκαν στο ‘’καλούπι της ομορφιάς’’, πλέον παίρνουν την πρώτη θέση. Η διαφορετικότητα κατακτά εξώφυλλα και επιδείξεις μόδας, αλλά και τις καρδιές των κομμωτών. Η κολεξιόν είχε ως χαρακτηριστικό στοιχείο την λέξη «future proof». Αυτό σημαίνει ότι τα λουκ είναι σχεδιασμένα με στρατηγική, έτσι ώστε να ανήκουν στις τάσεις για όλη την χρονιά του 2018. Τον μελλοντικό τους ρόλο όμως δεν τον εξασφαλίζουν μόνο στις πασαρέλες, αλλά και στις επιλογές του κομμωτή. Πρώτο μέλημα της ακαδημίας Toni&Guy, είναι οι κολεξιόν και τα λουκς που συνθέτουν, να έχουν άμεση εφαρμογή και να ανταποκρίνονται στις τελευταίες τάσεις. Επόμενο είναι η κολεξιόν να αποτελεί κλειδί για την πόρτα της έμπνευσης, καθώς δίνει την δυνατότητα σε κάθε κομμωτή να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη και γίνεται πραγματικότητα, αφού με την FUTUREWISE μπορεί να δοκιμάσει καινούργιες τεχνικές. Η καλλιτεχνική ομάδα Toni&Guy, παρουσίασε τις καινοτόμες τεχνικές σε χρώμα και κούρεμα, οι οποίες έρχονταν από άλλο κόσμο. Με την βοήθεια των προϊόντων της Farcom Professional, τα λουκ έγιναν πραγματικότητα. Δυναμικά χρώματα με ένταση, πρωτότυπα hairstyles και ανατρεπτικά κουρέματα εντυπωσίασαν τους πάντες, μαζί και εμάς.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Μπορεί η καλλιτεχνική ομάδα να έκανε το show στην Θεσσαλονίκη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι την απόλαυσαν μόνο οι θεσσαλονικείς. Κομμωτές και επαγγελματίες του χώρου από όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν το show της ακαδημίας. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, αφού το show τίμησαν με την επίσκεψη τους ακόμα και κομμωτές από το εξωτερικό όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία και το Ισραήλ. Η Farcom Professional έδωσε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου να δούν για ακόμη μία φορά από κοντά τέτοιου διεθνούς βεληνεκούς καλλιτέχνες. Η διοργάνωση ήταν άριστη, ενώ το event μεταδόθηκε μέσω Live Streaming σε 40 χώρες.

32


cover story

33


interview

34


interview

Η

THE ARTISTIC EFI DAVIES

Efi Davies είναι μέλος της διεθνούς καλλιτεχνικής ομάδας Toni&Guy. Κατάγεται από την «όμορφη Καβαλίτσα» όπως λέει και μας περιγράφει την πρόσφατη επίσκεψη της στην Ελλάδα για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν FUTUREWISE. Εμείς την παρακολουθήσαμε στην Θεσσαλονίκη να κάνει τα μαγικά της στην σκηνή της FARCOM, στη συνέχεια της σφίξαμε το χέρι και αποφασίσουμε να μεταδώσουμε λίγη από την ζωντάνια της στις σελίδες του My Extension. Πως ξεκίνησε η καριέρα με την κομμωτική και πως το μονοπάτι οδήγησε στην καλλιτεχνική ομάδα Toni&Guy; Η καριέρα μου ξεκίνησε το 1998 όταν ήρθα στο Λονδίνο να επισκεφθώ την αδελφή μου που σπούδαζε. Μόλις είδα το Λονδίνο, είπα ότι θα μείνω εδώ. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στα Toni&Guy, όπου και δουλεύω μέχρι και σήμερα. Ξεκίνησα την καριέρα μου σαν βοηθός και είχα την τύχη να είμαι η προσωπική βοηθός των Anthony και Toni Mascolo σε διάφορες επιδείξεις και show. Τότε κατάλαβα ότι εκείνο που ήθελα να κάνω ήταν να μπω στην καλλιτεχνική ομάδα της Toni&Guy. Στα επόμενα είκοσι χρόνια δούλεψα πάρα πολύ σκληρά και τελικά η προσπάθεια απέδωσε. Πείτε μας μερικά λόγια για το στυλ Avant Garde μαλλιών. Μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι. Βλέπω τα μαλλιά σαν ύφασμα και παίζω με αυτά. Επίσης δημιουργώ και νέες τεχνικές. Η πρώτη κολεξιόν που έκανα για την Toni&Guy πάνω στα Avant Garde μαλλιά, ήταν το 2005. Ουσιαστικά ήταν σαν ένα ευχαριστώ από την Sasha, που είχα κερδίσει το βραβείο New Comer of the Year στα Βρετανικά Βραβεία. Η πρώτη μου κολεξιόν, λοιπόν, είχε θέμα τις θρησκείες και τα λουκς ήταν εμπνευσμένα από 8 θρησκείες από όλο τον κόσμο. Πως ήταν η πρόσφατη επίσκεψη σας στην Ελλάδα κατά την οποία, με την καλλιτεχνική ομάδα Toni&Guy, παρουσιάσατε την πρώτη επίσημη κολεξιόν σας στην Ελλάδα; Φέτος είχαμε την ευχαρίστηση να έρθουμε στην Ελλάδα με την ομάδα της Farcom και την διεθνής καλλιτεχνική ομάδα της Toni&Guy, τους Cos Sakkas, Stuart Matuska, Hayley Bishop και εμένα. Κάναμε το λανσάρισμα της επίσημης κολεξιόν του

FUTUREWISE στην βόρεια Ελλάδα και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα. Αφενός επειδή επιτέλους κάναμε ένα show σε μια διαφορετική τοποθεσία εκτός της Αθήνας και αφετέρου επειδή εκεί βρίσκεται και η καταγωγή μου! Το κλίμα ήταν καταπληκτικό και η υποδοχή πολύ θερμή από όλους και για αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Πείτε μας μερικά λόγια για την κολεξιόν 2018, FUTUREWISE. Πως εμπνευστήκατε το concept; Είναι η καινούργια κολεξιόν της Toni&Guy, η οποία λειτουργεί και σαν «future-proof» πάνω στις τάσεις που υπάρχουν. Δηλαδή, λουκ τα οποία θα ανήκουν σίγουρα στις μελλοντικές τάσεις. Αυτές οι τάσεις αλλάζουν συνεχώς και είναι πολύ σημαντικό να έχουν αυτή την αίσθηση του future proof έτσι ώστε να διαρκέσουν για όλη την χρονιά. Η FUTUREWISE παίρνει την έμπνευση της από τα catwalks, από τα ξεχωριστά μοντέλα που υπάρχουν εκεί έξω. Δεν έχουν απαραίτητα το προφίλ του όμορφου μοντέλου με τα μακριά μαλλιά, αλλά δυνατά κουρέματα τα οποία συνδυάζονται με τα δυναμικά χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Γιορτάζουμε την διαφορετικότητα. Αυτά τα μοντέλα μπορεί να ήταν πέρσι στο περιθώριο, φέτος όμως τα βλέπουμε σε εξώφυλλα περιοδικών και σε μεγάλους οίκους μόδας. Με ποιους τρόπους θεωρείτε ότι ταυτίστηκαν οι Έλληνες κομμωτές που γνώρισαν την κολεξιόν FUTUREWISE; Μέσα στην κολεξιόν υπάρχουν τρεις διαφορετικές τεχνικές σε κούρεμα και χρώμα, ενώ για την Toni&Guy είναι πάρα πολύ σημαντικό κάθε κολεξιόν της να μπορεί να δουλευτεί σε όλες τις χώρες. Επίσης, όλες οι τεχνικές που παρουσιάζουμε πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να δουλευτούν στις διαφορετικές υφές, αλλά και να ανταποκρίνονται στις τάσεις. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τι δημιουργούμε και γιατί το κάνουμε. Η έμπνευση πίσω από την τεχνική είναι σημαντική, όμως αλλάζοντας και προσαρμόζοντας τις τεχνικές μας στον κάθε πελάτη έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τελείως μοναδικά κουρέματα. Με τις τεχνικές που παρουσιάσαμε, οι κομμωτές έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους, αλλά και να κάνουν οποιοδήποτε λουκ ξεχωριστό, είτε πρόκειται για κούρεμα, είτε για χρώμα. 35

Πως βοήθησαν τα προϊόντα της FARCOM στην υλοποίηση των λουκ; Πρώτα από όλα, ευχαριστούμε πάρα πολύ την FARCOM για την πρόσκληση στην όμορφη Ελλάδα. Δουλεύουμε για δεύτερη φορά με τα προϊόντα της, καθώς η πρώτη ήταν σε ένα σόου στην Αθήνα. Χρησιμοποιήσαμε πολύ τα καταπληκτικά χρώματα της Farcom, τα οποία ήταν τα εργαλεία για να υλοποιήσουμε τα ξεχωριστά χτενίσματα του FUTUREWISE. Τα προϊόντα μας βοήθησαν στις δραστικές αλλαγές που θέλαμε να κάνουμε πάνω στα μαλλιά και απέδωσαν τις αποχρώσεις που οραματιστήκαμε για την κολεξιόν. Επίσης, τα προϊόντα styling της FARCOM, ήταν η τελευταία πινελιά με την οποία αναδεικνύαμε κάθε λουκ. Ποια είναι τα highlights που ξεχωρίσατε στο σόου; Για εμένα ήταν όλη η προετοιμασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό που ξεχωρίζω, θα έλεγα ότι ήταν η στιγμή που όλα τα μοντέλα ανέβηκαν επί σκηνής και ήταν έτοιμα! Επίσης, ο κόσμος ο οποίος μας επισκέφθηκε από την Κύπρο, την Βουλγαρία, το Ισραήλ και όλη την Ελλάδα: όλοι μας, ήρθαμε πιο κοντά και νιώθω ότι αυτό ήταν το καλύτερο highlight. Παράλληλα, μας είδαν και σε άλλες 40 χώρες, καθώς με την Farcom και την Toni&Guy κάναμε live streaming. Ποιο είναι το πιο όμορφο συναίσθημα που βιώνετε ενώ βρίσκεστε επί σκηνής; Ο ενθουσιασμός. Είτε βρίσκομαι μπροστά σε πέντε άτομα παραδίδοντας μάθημα, είτε μπροστά σε 6.000 άτομα και κάνω show, ο ενθουσιασμός μου είναι πάντα παρών. Νιώθω σαν παιδί, αλλά όπως είναι φυσικό, πάντα έχω τρακ και υπάρχει νευρικότητα πριν ανέβω στην σκηνή. Αγαπώ όμως αυτό που κάνω από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό που νιώθω πάντα, πάνω από όλα, είναι η χαρά. Τι σχέδια έχετε για το μέλλον; Για ποιους λόγους θα είναι η επόμενη επίσκεψη σας στην Ελλάδα; Όλοι ζούμε το σήμερα και αύριο βλέπουμε τι γίνεται. Αρκεί να περνάμε και να είμαστε όλοι καλά. Στην πανέμορφη Ελλάδα έρχομαι τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο, η επόμενη επίσκεψη μου θα είναι από εκεί που κατάγομαι, στην Καβάλα. Ανυπομονώ να δω την οικογένεια μου, όλους τους φίλους, τους συνεργάτες, τους πάντες! Για το μέλλον ελπίζω όλα να συνεχίσουν καλά και όμορφα.


interview Αθηνά Νικολαΐδου

CELEBRATE THE

DIVERSITY OF YOUR

BEAUTY Η

Αθηνά Νικολαΐδου, διευθύντρια του Professional Beauty Division της Coty στην Ελλάδα, μας μαθαίνει το motto της εταιρίας και μας κάνει να πιστέψουμε ξανά όχι μόνο στον εαυτό μας αλλά και στην δύναμη των σωστών επιχειρηματικών κινήσεων.

Αν σας ζητούσαμε να μας περιγράψετε την επαγγελματική σας ιδιότητα με τρόπο απλό έτσι ώστε να είναι κατανοητός ακόμα και από ένα παιδί, τι θα λέγατε ακριβώς; Είμαι υπεύθυνη για πολλές αποφάσεις. Με αυτές στοχεύω να βοηθήσω την εταιρία μου και τους συνεργάτες της να αναπτυχθούν και τους ανθρώπους της να γίνουν καλύτεροι σε αυτό που κάνουν. Προερχόμενη από μία εταιρία με μεγάλη ιστορία στο χώρο της κομμωτικής, τη Wella, βρίσκεστε, εδώ και ένα χρόνο, στην εταιρεία που γεννήθηκε από τη συγχώνευση με την Coty, και μάλιστα ως η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Ελλάδος. Πείτε μας δύο λόγια σχετικά.  Μία νέα αρχή περιλαμβάνει πάντα θετικά στοιχεία, κρύβει όμως και αρκετές προκλήσεις. Σίγουρα είχα την ευκαιρία να προσεγγίσω τα πράγματα με φρέσκια οπτική, ικανή να ισορροπήσει τόσο την επαγγελματική – επιχειρησιακή προσέγγιση που απαιτεί ο επαγγελματίας κομμωτής, όσο και την εμπειρική αντίληψη των καθημερινών αναγκών μίας γυναίκας. 37


interview Ποιες είναι οι προκλήσεις αυτής της θέσης, ειδικά σε ένα οικονομικό περιβάλλον όπως στην Ελλάδα; Η Coty είναι μία νέα εταιρία, απολύτως εστιασμένη στο χώρο της ομορφιάς, στον οποίο κατέχει ήδη την 3η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η νέα Coty είναι οργανωμένη σε τρία διακριτά τμήματα: Luxury, Consumer Beauty και Professional Beauty – του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι στην Ελλάδα. Μία από τις κύριες προκλήσεις είναι ότι, μέσα στη νέα, πιο εξειδικευμένη εταιρία, το Professional Beauty έχει πολύ μεγαλύτερο σχετικό μέγεθος και βαρύτητα, και ειδικά στην Ελλάδα, όπου έχουμε σημαντικά ισχυρότερη θέση από ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη για την πορεία και τα αποτελέσματα που φέρνουμε. Σε ότι αφορά στο περιβάλλον της χώρας μας, όπως και κάθε άλλη εταιρία που επιχειρεί τοπικά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αστάθεια και τη δυσκολία πρόβλεψης του πως θα κινηθεί η αγορά – τα οποία βέβαια έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας εδώ και αρκετά χρόνια, και τα οποία μας έχουν ωθήσει να γινόμαστε πιο ευέλικτοι και δημιουργικοί στις ενέργειές μας. Είχατε ενδοιασμούς όταν σας πρότειναν τη θέση; Κανέναν ενδοιασμό. Η συγκεκριμένη θέση ήταν για μένα το ξεκάθαρο επόμενο βήμα στην καριέρα μου και θεωρώ ότι ήμουν απόλυτα έτοιμη να την αναλάβω. Αποδεχόμενη την πρόκληση της νέας Coty, μετά τη συγχώνευση, ενδεχομένως πόσο επηρεάστηκε η καθημερινότητα στη δουλειά; Θα έλεγα ότι δεν είχα να αντιμετωπίσω σημαντικές αλλαγές. Είχαμε την τύχη η μετάβαση αυτή να μην έχει ιδιαίτερες οργανωτικές αλλαγές για το Professional Beauty Division της Coty, είτε σε παγκόσμιο, είτε σε τοπικό επίπεδο. Ουσιαστικά παραμείναμε με το ίδιο οργανωτικό σχήμα, τα ίδια στελέχη και επιπλέον και στα ίδια γραφεία. Αυτή η σταθερότητα ήταν σημαντική για τη βέλτιστη διαχείριση της μετάβασης. Αυτό μας επέτρεψε να μείνουμε το δυνατόν αναπόσπαστα προσηλωμένοι στον στόχο μας να δίνουμε καθημερινά αξία στη συνεργασία μας με τους πελάτες μας, τους επαγγελματίες-κομμωτές. Πόσο σημαντική προτεραιότητα είναι η περιποίηση για μια γυναίκα; Θεωρώ ότι η θέση της περιποίησης ανάμεσα στις προτεραιότητες της κάθε γυναίκας διαφέρει. Λόγω ιδιοσυγκρασίας, λόγω χρόνου, λόγω άλλων αναγκών, κάθε γυναίκα επιλέγει, κατά βάση, την προτεραιότητα που ταιριάζει στην ίδια - κι αυτό βεβαίως μπορεί να αλλάζει κατά καιρούς. Αυτή η διαφορετικότητα της κάθε γυναίκας έχει αναγνωριστεί και έχει αγκαλιαστεί ουσιαστικά από την

Η διαφορετικότητα της κάθε γυναίκας έχει αναγνωριστεί και έχει αγκαλιαστεί ουσιαστικά από την Coty, όπως άλλωστε δείχνει και το μότο της νέας μας εταιρίας: Celebrate and Liberate the Diversity of your Beauty

Coty, όπως άλλωστε δείχνει και το μότο της νέας μας εταιρίας: Celebrate and Liberate the Diversity of your Beauty. Έχετε εμπειρία τόσο στην κατηγορία των προϊόντων ευρείας κυκλοφορίας, όσο και στην κατηγορία επαγγελματικής ομορφιάς. Εντοπίζετε διαφορές στις αγοραστικές συνήθειες καταναλωτών και επαγγελματιών; Πιστεύω ότι ο επαγγελματίας είναι κατά κάποιον τρόπο πιο ευαίσθητος σε ότι αφορά στις αγοραστικές του συνήθειες. Καθώς είναι αυτός που οι πελάτες του εμπιστεύονται ως ειδικό, θέλει να νιώθει το δυνατόν μεγαλύτερη σιγουριά και εμπιστοσύνη για τα προϊόντα τα οποία είτε θα χρησιμοποιήσει ο ίδιος σε κάποια υπηρεσία που θα ζητήσει ο πελάτης του στο κομμωτήριο, είτε θα προτείνει για χρήση στο σπίτι. Τι προϊόντα και καινοτομίες θα δούμε από το Coty Professional Beauty σε ήδη γνωστά brands όπως η Wella και σε αλλά μέλη της «οικογένειας»; Τα μεγάλα μας νέα για το 2018 είναι ασφαλώς η προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό μας δύο νέων κατηγοριών: η περιποίηση νυχιών και οι πολυτελείς επαγγελματικές συσκευές styling. Υποδεχτήκαμε, λοιπόν, στην οικογένεια του Coty Professional Beauty δύο από τα κορυφαία brands σε αυτές τις κατηγορίες σε παγκόσμιο επίπεδο: το OPI, Νο1 brand επαγγελματικής περιποίησης νυχιών και το ghd, ένα lovemark σε ότι αφορά στο αποτελεσματικό αλλά και πολυτελές επαγγελματικό styling που 38

διατηρεί τα μαλλιά υγιή. Ενδυναμώνουμε έτσι τη θέση μας ως κορυφαία εταιρία στο χώρο της επαγγελματικής ομορφιάς. Βεβαίως, θα έχουμε νέα να μοιραστούμε και για τις βασικές μας κατηγορίες περιποίησης μαλλιών, όπου θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε, αλλά και να εστιάζουμε σε πρόσφατα σημαντικά μας λανσαρίσματα, όπως το Wellaplex και το System Professional. Πολλά προϊόντα από το χαρτοφυλάκιο του Coty Professional Beauty επιλέγονται με αφοσίωση από τους επαγγελματίες του χώρου εδώ και χρόνια. Ποιο νομίζετε ότι είναι το συστατικό αυτής της σχέσης εμπιστοσύνης; Βασική στρατηγική που μας διαφοροποιεί είναι η εστίαση στην εκπαίδευση, σε πολλαπλές στιγμές και σε πολλαπλά επίπεδα, όπως και η έμφαση που δίνουμε στη δημιουργία νέων, καινοτόμων υπηρεσιών που μπορούν να αγκαλιάσουν οι επαγγελματίες συνεργάτες μας για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Επιπλέον, θεωρώ ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν η υπευθυνότητα, η αφοσίωση, η κατανόηση των αναγκών των συνεργατών μας, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός απέναντί τους. Γιατί θεωρείτε ότι κάποιος επαγγελματίας κομμωτής θα επενδύσει σε ένα νέο προϊόν από το χαρτοφυλάκιο του Professional Beauty; Γιατί θα εμπιστευθεί την κορυφαία τεχνολογία και ποιότητα των προϊόντων μας που στηρίζεται στη σημαντική επένδυση στο πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση που θα πάρει ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα κατά τη χρήση του προϊόντος, αλλά και στην επικοινωνιακή στρατηγική που χτίζουμε για να υποστηρίξουμε τα προϊόντα μας. Salon management, επιχειρηματικότητα και μάρκετινγκ. Είναι παραμελειμένες αυτές οι λειτουργίες στα κομμωτήρια στην Ελλάδα; Με ποιον τρόπο βοηθά η Wella τον κομμωτή; Η πραγματικότητα είναι ότι όντως δε δίνεται σε αυτές πάντα η προσοχή που απαιτείται. Η Wella βοηθά τους συνεργάτες της με διάφορους τρόπους. Κατ’αρχήν, εστιάζουμε συστηματικά στην αξία που μπορούν να δώσουν οι άνθρωποι που είναι το πρόσωπο της Wella στην αγορά, οι οποίοι λειτουργούν ως πραγματικοί Σύμβουλοι Πωλήσεων, με πολλά εργαλεία για την ανάλυση των στοιχείων και στόχων των συνεργατών μας, ώστε να προτείνουν τρόπους ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους. Επιπλέον, εδώ και 3 χρόνια έχουμε θέσει στη διάθεση των πελατών μας μία διαδικτυακή πλατφόρμα (salon marketing tool) η οποία με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο τους επιτρέπει να σχεδιάζουν τα δικά τους υλικά επικοινωνίας, τα οποία μπορούν είτε να εκτυπώσουν για χρήση στο κομμωτήριο, είτε ακόμα και να δημοσιεύσουν στα social media.


interview

39


POWERED BY WELLA

HAVE A

GHD! Τι σημαίνει ghd; Είναι τα αρχικά της φράσης «Good hair day», η οποία μεταφράζεται ως καλή μέρα μαλλιών. Ghd όμως, σημαίνει και η τελευταία λέξη στα εργαλεία styling. Το premium brand της αγοράς υπόσχεται σε γυναίκες και επαγγελματίες, μέρες με τέλεια μαλλιά. Μάθετε πώς η υπόσχεση αυτή γίνεται πραγματικότητα.


Οι 4 λόγοι που τα ghd ξεχωρίζουν

1 Απόδοση

2 Καινοτομία

3 Σχεδιασμός

4 Αγαπιέται από όλους!

Στις χαμηλές θερμοκρασίες το styling δεν μπορεί να διατηρηθεί, ενώ σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφεται η τρίχα. Οι 185ο αποτελούν την ιδανική θερμοκρασία, καθώς σε αυτή το styling μπορεί να διατηρηθεί, ενώ η τρίχα λαμβάνει την ελάχιστη δυνατή φθορά. Σύμφωνα με αυτή την ανακάλυψη δημιουργήθηκε η τεχνολογία Tri-Zone, η οποία υπάρχει στο ghd platinum και στα ghd curlers. Η τεχνολογία διατηρεί διαρκώς την θερμοκρασία σταθερή στους 185 βαθμούς και υπόσχεται λιγότερο σπάσιμο και φθορά στην τρίχα καθώς και διατήρηση του χρώματος των βαμμένων μαλλιών.

Με 117 πατέντες μέχρι το 2010, η ghd είναι ηγέτης στα εργαλεία Styling. Στο Cambridge της Αγγλίας, υπάρχει Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, το οποίο ιδρύθηκε το 2010. Εκεί δουλεύουν φυσικοί, επιστήμονες υλικών, σχεδιαστές προϊόντων και hair stylists με εξειδίκευση στο styling μαλλιών με θερμότητα. Καθημερινά διεξάγουν επιστημονικά τεστ πάνω στα μαλλιά, δοκιμάζουν τα προϊόντα και τα αναβαθμίζουν.

Τα προϊόντα ghd ξεχωρίζουν για το premium design τους. Ο σχεδιασμός των ghd έχει κερδίσει πολλαπλά διεθνή βραβεία, καθώς όλα τα εργαλεία διαθέτουν εργονομία, ποιοτικά υλικά κατασκευής, μοναδική αισθητική και αρμονία χρωμάτων.

Η ghd σήμερα, πουλάει 4 προϊόντα styling το λεπτό, έχει κερδίσει περισσότερα από 100 βραβεία ομορφιάς και την αγαπούν… όλοι! Είναι το no.1 styling brand που προτείνουν οι κομμωτές της Αγγλίας. Παράλληλα, τα εργαλεία της ghd επιλέγονται από κορυφαίους διεθνείς hair stylists όπως ο Sam McKnight, o James Pecis, ο Adam Reed και πολλοί ακόμη. Τα ghd βρίσκονται και στις εβδομάδες μόδας, σε οίκους όπως Victoria Beckham, Victoria’s Secret, αλλά και House of Holland. Τι νομίζετε ότι χρησιμοποιούν οι κομμωτές των Kate Blanchett, Emma Stone και Lady Gaga για να τους φτιάξουν το λουκ του κόκκινου χαλιού; Μόνο ghd. Το αγαπούμε εμείς οι δημοσιογράφοι στα περιοδικά ομορφιάς, το εμπιστεύονται και οι καταναλώτριες που έχουν μόνο καλά λόγια να πουν.

κό ι μ α ν υ Δ , ο κ ι ρ ιά Παιχνιδ & Glamorous


POWERED BY WELLA

ghd Styling ghd platinum ΑΨΟΓΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ & ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ Η πρέσα platinum αποτελεί το καμάρι της ghd, καθώς θεωρείται κορυφαία. Χαρίζει την απόλυτη εμπειρία styling, χάρη στην τεχνολογία Tri-Zone. Λειτουργεί στην ιδανική θερμοκρασία των 185Ο, που αποδεδειγμένα μειώνει το σπάσιμο της τρίχας, προστατεύει το χρώμα και χαρίζει περισσότερη λάμψη. Οι έξι έξυπνοι αισθητήρες εξασφαλίζουν σταθερή θερμοκρασία πάνω στις πλάκες και επιφέρουν το τέλειο αποτέλεσμα styling. Η δεσμολογία της πρέσας κρατά τις πλάκες ευθυγραμμισμένες, προσφέροντας απόλυτο έλεγχο και προσαρμοστικότητα.

ghd V Gold classic styler – τέλειο για κάθε μήκος μαλλιών

ghd V gold max styler – ιδανικό για πιο μακριά μαλλιά ghd V gold mini styler – η κατάλληλη επιλογή για κοντά μαλλιά και φράντζες

ghd V Gold Series ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Ευελιξία και πολυτέλεια συνδυάζονται στην σειρά ghd V gold. Διαθέσιμη σε τρία μεγέθη: κλασικό, mini και max, αυτά τα εργαλεία ικανοποιούν οποιαδήποτε ανάγκη styling. Με προηγμένη τεχνολογία κεραμικής θέρμανσης και λείες, καμπυλωτές πλάκες, δεν θα περιμένετε τίποτα άλλο από ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

ghd Air ΤΕΛΕΙΟ HAIRSTYLE Το σεσουάρ της σειράς εντυπωσιάζει, καθώς είναι ο τέλειος σύντροφος στο styling. Ο λόγος; Διαθέτει πανίσχυρο μοτέρ που αποδίδει ροή αέρα υψηλής πίεσης και στέγνωμα στον μισό χρόνο. Η προηγμένη τεχνολογία ιόντων μειώνει το φριζάρισμα και υπόσχεται λείο και κομψό αποτέλεσμα. • Επαγγελματικό σεσουάρ για φινίρισμα δυο φορές πιο γρήγορο • Λιγότερο φριζάρισμα • Με προηγμένη τεχνολογία ιόντων και 3x3 θέσεις ρύθμισης σε θερμοκρασία και ταχύτητα • Μοναδικό design και κορυφαία ποιότητα κατασκευής

ghd heat protect spray ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΣΤΥΛ Το Heat Protect Spray δημιουργεί μια αόρατη ασπίδα στα μαλλιά ενάντια της φθοράς που προκαλεί η θερμότητα. Περιέχει το καινοτόμο σύστημα θερμικής προστασίας της ghd και επιτρέπει να δημιουργήσετε άφοβα, οποιοδήποτε στυλ επιθυμείτε. Χρησιμοποιείται σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και συνδυάζεται με άλλα προϊόντα styling για μια τέλεια εμφάνιση.


ghd curve classic ΚΏΝΟΣ ΓΙΑ ΜΠΟΎΚΛΕΣ Επαγγελματικός κώνος με οβάλ σώμα, για κυματισμούς με βάθος και κίνηση.

ghd curve classic ΨΑΛΊΔΙ ΓΙΑ ΜΠΟΎΚΛΕΣ Επαγγελματικό ψαλίδι με διάμετρο 26 χιλ., για κλασικές μπούκλες μικρότερου μεγέθους και όγκο.

ghd curve

ghd curve creative

ghd curve soft

ΚΏΝΟΣ ΓΙΑ ΜΠΟΎΚΛΕΣ

ΨΑΛΊΔΙ ΓΙΑ ΜΠΟΎΚΛΕΣ

Επαγγελματικός κώνος με στρογγυλό σώμα για ευπροσάρμοστο στυλ που διαρκεί. Για μπούκλες με φυσική όψη και χαλαρούς κυματισμούς.

Επαγγελματικό ψαλίδι με διάμετρο 32χιλ., για απαλές, κυματιστές μπούκλες και όγκο στη ρίζα.


POWERED BY WELLA

NIOXIN

Η λύση για Όμορφα και Πλούσια Μαλλιά

Πολλές οι λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, όμως απλώς συγκαλύπτουν το πρόβλημα. Η λύση που διορθώνει το πρόβλημα είναι η προσέγγιση του NIOXIN, με έμπνευση από την επιστήμη της περιποίησης της επιδερμίδας. Οι καινοτόμες τεχνολογίες του χαρίζουν πιο πυκνά, πιο πλούσια μαλλιά χωρίς παρενέργειες και σας βοηθούν να ανακτήσετε πίσω την αυτοπεποίθηση σας.

Το NIOXIN συμβουλεύει: «Πες το στον Κομμωτή σου!» Το ΝΙΟΧΙΝ θέλοντας να παροτρύνει τους καταναλωτές να αναζητήσουν κατάλληλες λύσεις στα hair matters τους με τη βοήθεια των ειδικών, λανσάρει την digital καμπάνια «Πες το στον Κομμωτή σου». Οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας Δημήτρης Ουγγαρέζος και Πηνελόπη Αναστασοπούλου εκφράζουν σε μια σειρά από videos τις ανησυχίες τους για την φθορά που προκαλεί το καθημερινό styling και οι βαφές των μαλλιών. Επιπλέον, αποδέχονται το 30 day challenge του NIOXIN, μιλούν για την διαφορά που είδαν στα μαλλιά τους μετά από μόλις 1 μήνα χρήσης και καλούν τους καταναλωτές να εκμυστηρευτούν τα δικά τους hair matters, μπαίνοντας στο www.pestostonkommotisou.nioxin.gr και λαμβάνοντας μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό «Πες το στον Κομμωτή σου», για να διεκδικήσουν τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες.


ΤΟ N°11 ΠΡΟΪΟΝ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΥΚΝΑ, ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ

ο ΝΙΟΧΙΝ διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά με προϊόντα περιποίησης, εντατικής περιποίησης (θεραπείες) και styling, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής.

Τ

ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ: Oλοκληρωμένη σειρά εξειδικευμένων, συμπληρωματικών θεραπειών που εστιάζουν στο δέρμα, στην πυκνότητα και στη διάμετρο της τρίχας.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ: Θεραπείες κομμωτηρίου και εξατομικευμένα συστήματα 3 σταδίων για πιο πυκνά, πιο πλούσια μαλλιά κάθε μέρα.

3D STYLING: Πλήρης σειρά προϊόντων για ανάλαφρο styling και γρήγορο φρεσκάρισμα, ειδικά σχεδιασμένη ώστε να συμπληρώνει τη σειρά περιποίησης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ & ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ 3 ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΥΚΝΑ, ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΨΗ Μ

[ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ]

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΣΑΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΕΛΑΦΡΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΤΑΤΙΝΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΜΕ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ 3D 3D ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Γνωρίστε τον κόσμο του ΝΙΟΧΙΝ ξεκινώντας με τη συμβουλευτική για να βρείτε το σύστημα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Η συμβουλευτική ΝΙΟΧΙΝ, μια κατ’ιδίαν συζήτηση με τον κομμωτή σας, που έχει ως στόχο να εντοπίσει τις ανάγκες του τριχωτού και των μαλλιών σας και το σύστημα τριών σταδίων (σαμπουάν, conditioner, θεραπεία) είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για πιο πυκνά, πιο πλούσια μαλλιά.

Μια ολοκληρωμένη σειράσειρά εξειδικευμένων, συμπληρωματικών θεραπειών που εστιάζουν Μια ολοκληρωμένη εξειδικευμένων, συμπληρωματικών θεραπειών που εστιάζουν

[ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ 3D] στο ΔΕΡΜΑ, στην ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ και στη στο ΔΕΡΜΑ, στην ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ καιΔΙΑΜΕΤΡΟ. στη ΔΙΑΜΕΤΡΟ. DEEP PROTECT DENSITY MASK Μειώνει έως 97% το σπάσιμο της τρίχας

ΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

[3D STYLING]

DIABOOST Αυξάνει τη διάμετρο κάθε υφιστάμενης τρίχας και δίνει την αίσθηση έως 11.000 περισσότερων τριχών!

ΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ ΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ ΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ 3D ΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ 3D

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ LOOK ΣΑΣ ΜΕ 3D STYLING

Μια πλήρης σειρά προϊόντων για ανάλαφρο styling και γρήγορο φρεσκάρ Για ανάλαφρο, ειδικά σχεδιασμένη ώστε να συμπληρώνει τη σειρά περιποίησης. ελαστικό αποτέλεσμα

νων, συμπληρωματικών θεραπειών που εστιάζουν ικευμένων, συμπληρωματικών ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ και στη ΔΙΑΜΕΤΡΟ.θεραπειών που εστιάζουν στην ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ και στη ΔΙΑΜΕΤΡΟ. DEEPDEEP PROTECT DIAbOOST HAIRHAIR NIGHT DENSITY PROTECT DIAbOOST NIGHT DENSITY ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ DENSITY MASKMASK Αυξάνει bOOSTER RESCUE DENSITY bOOSTER RESCUE ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ τη διάμετρο κάθε κάθε Αυξάνει τη διάμετρο NIGHT DENSITY HAIR BOOSTER Για πυκνότητα Για ανάλαφρο, τρίχαςτρίχας και και Μειώνει έως 97% Ορός ενίσχυσης που που Θεραπεία νυκτόςνυκτός χωρίςχωρίς υφιστάμενης Μειώνει έως 97% υφιστάμενης Ορός ενίσχυσης Θεραπεία RESCUE Ορός 1ενίσχυσης αίσθηση έως έως το σπάσιμο της τρίχας. δεν χρειάζεται ξέβγαλμα που ενισχύει δίνει την αίσθηση το σπάσιμο της τρίχας.1 δίνει την δεν χρειάζεται ξέβγαλμα ξέβγαλμα ξέβγαλμα που ενισχύει και κράτημα ελαστικό αποτέλεσμα Θεραπεία νυκτός που δεν χρειάζεται 11.000 περισσότερων για ταγια σημεία που που αποδεδειγμένα την την 11.000 περισσότερων τα σημεία αποδεδειγμένα χωρίς ξέβγαλμα ξέβγαλμα για 2 2 Οι πυκνότητα μικροσκοπικοί δεσμοί Οι μαλακτικοί παράγοντες διεισδύουν τριχών. αραίωση, των μαλλιών τριχών. εμφανίζουν αραίωση, πυκνότητα των μαλλιών πουεμφανίζουν ενισχύει ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ LOOK ΣΑΣ τα σημεία που της τεχνολογίας ProThick ενισχύουν στην τρίχα για να διατηρήσουν όπως η μετωπιαία γραμμή μειώνοντας την όπως η μετωπιαία γραμμή μειώνοντας την αποδεδειγμένα εμφανίζουν αραίωση, τη ΔΙΑΜΕΤΡΟ της τρίχας, χαρίζοντας την ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ, ΜΕ 3D STYLING προστατεύοντας η κορυφή της κεφαλής. που σχετίζεται ή η κορυφή της κεφαλής.τριχόπτωση τριχόπτωση που σχετίζεται τηνήπυκνότητα των όπως η μετωπιαία πιο πυκνά, πιο πλούσια στην όψη μαλλιά από την τριχόπτωση που προκαλείται με τηνμε οξείδωση της της την οξείδωση μαλλιών μειώνοντας γραμμή ή η κορυφή με έξτρα κράτημα. από το σπάσιμο της τρίχας. επιφάνειας του τριχωτού. επιφάνειας του τριχωτού. την τριχόπτωση Μια πλήρης σειρά προϊόντων για ανάλαφρο styling και γρήγορο φρεσκάρισμα, της κεφαλής. που σχετίζεται με ειδικά σχεδιασμένη ώστε να συμπληρώνει τη σειρά περιποίησης. την οξείδωση τηςσε σύγκριση με βάση τρίχα μήκους εκ., μετρημένη βάσει τουβάσει βάρους σπασμένης τρίχας σετρίχας σύγκριση με σαμπουάν χωρίς μαλακτικούς παράγοντες με βάση τρίχα30 μήκους 30 εκ., μετρημένη τουτης βάρους της σπασμένης με σαμπουάν χωρίς μαλακτικούς παράγοντες επιφάνειας του με βάση τριχωτό κεφαλής με μέσο όρο 100.000 τρίχες, σετρίχες, σύγκριση με μαλλιάμεπου δεν υφίστανται θεραπείαθεραπεία με βάσητης τριχωτό της κεφαλής με μέσο όρο 100.000 σε σύγκριση μαλλιά που δεν υφίστανται τριχωτού. 1

1

2

HAIR HAIR bOOSTER bOOSTER ετρο κάθεΟρός ενίσχυσης αι που

ST θε

2

Για πυκνότητα και κράτημα

NIGHT DENSITY NIGHT DENSITY RESCUE RESCUE Θεραπεία νυκτός χωρίς

ρίχας καιδεν χρειάζεται Ορός ενίσχυσης Θεραπεία νυκτός χωρίς ς ξέβγαλμα που ξέβγαλμα που ενισχύει ηση έως για τα δενσημεία χρειάζεται ξέβγαλμα που ων που ξέβγαλμα αποδεδειγμένα τηνενισχύει

Για πυκνότητα Από κράτημα αριστερά προς δεξιά: και

· STRONG HOLD NIOSPRAY · Οι μικροσκοπικοί δεσμοί · THICKENING SPRAY · της τεχνολογίας ProThick ενισχύουν · THICKENING GEL · τη ΔΙΑΜΕΤΡΟ της τρίχας, χαρίζοντας · bODIFYING FOAM ·

Για ανάλαφρο, Από αποτέλεσμα αριστερά προς δεξιά: ελαστικό

· REGULAR HOLD NIOSPRAY · Οι μαλακτικοί ·παράγοντες DEFINITIONδιεισδύουν CRÉME · στην τρίχα για να διατηρήσουν · REjUVENATING ELIXIR · την ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ, προστατεύοντας · THERM ACTIV PROTECTOR ·


POWERED BY WELLA

TWISTED

BAD GIRLS NEED GOOD CURLS

Εμπνευσμένη από την άβυσσο και σχεδιασμένη με την τελευταία τεχνολογία, η σειρά TWISTED αποτελεί το όραμα της Sebastian Professional να κάνει κάθε γυναίκα να αγαπήσει τις φυσικές μπούκλες της. Με την σειρά TWISTED κάθε γυναίκα μπορεί να εκφράσει την ομορφιά των μαλλιών της, να νιώσει περήφανη για τις μπούκλες της και να δηλώσει την ταυτότητα της.


Σ

υνεχίζοντας την παράδοση να ξεπερνά τα δημιουργικά της όρια, η Sebastian Professional καινοτομεί για ακόμα μια φορά στην περιποίηση των μαλλιών, με την σειρά TWISTED, η οποία φέρει συστατικά από θησαυρούς του βυθού της θάλασσας. Πρόκειται για μια σειρά αφιερωμένη στα σγουρά μαλλιά, που δημιουργήθηκε για να τους χαρίζει την ίδια

ελαστικότητα με αυτή που έχουν τα φυτά που ζουν στο βυθό της θάλασσας. Σχεδιασμένη από τους Global Artistic Directors της Sebastian, Michael Polsinelli και Shay Dempsey, η σειρά Twisted συμπληρώνει τη σειρά προϊόντων της Sebastian Professional, υπαγορεύοντας τη νέα τάση στη μόδα των μαλλιών και ενθαρρύνοντας τον τρόπο έκφρασης.

Κάποια στοιχεία του ωκεανού μας κίνησαν την περιέργεια. Είναι τόσο όμορφος, τόσο ισχυρός, και έχει μία ανεκμετάλλευτη αθωότητα. Michael Polsinelli, Global Art Director

Αυτή είναι η σειρά Twisted. Η Νέα Τάση

ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ

Η

σειρά TWISTED παίρνει έμπνευση από τον ωκεανό. Στα κρυμμένα βάθη τους, τα υποβρύχια φυτά έχουν δημιουργήσει έναν μοναδικό βιολογικό μηχανισμό για να επιβιώνουν από τις πιο ακραίες δυνάμεις της φύσης και να ακολουθούν τα κύματα του ωκεανού. Αξιοποιώντας αυτούς τους μηχανισμούς, η Sebastian αποκαλύπτει το μυστικό της ενυδάτωσης μακράς διαρκείας, του κυματισμού των μαλλιών και της ελαστικής ευελιξίας, με μια νέα τεχνολογία για σγουρά μαλλιά. Η τεχνολογία αυτή δεν είναι άλλη από το Σύμπλεγμα Flexi-Alg, το μυστικό της ελαστικότητας για σγουρά μαλλιά, με το μοναδικό μίγμα εκχυλίσματος Carrageenan: Κόκκινο θαλάσσιο φύκι, ελαστικά Πολυμερή, Πανθενόλη (Προβιταμίνη B5) και Γλυκερίνη ως ενυδατικό συστατικό. Το αποτέλεσμα είναι μαλλιά ελαστικά, ανάλαφρα, ενυδατωμένα και με υπέροχους κυματισμούς, όπως ακριβώς της θάλασσας.

Τα έξι νέα προϊόντα περιέχουν το καινοτόμο σύμπλεγμα Flexi-AlgTM. Πανίσχυρα προϊόντα σε υγρή μορφή για τη φροντίδα και το styling των σγουρών μαλλιών, και για ελαστικές μπούκλες που διαρκούν μέχρι και 48 ώρες. ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΈΣ ΜΠΟΎΚΛΕΣ ΣΑΜΠΟΥΆΝ, CONDITIONER, ΜΆΣΚΑ.

Για μαλλιά που δεν φριζάρουν, για ενυδάτωση και ελαστικότητα. Τα προϊόντα της σειράς κάνουν τα μαλλιά απαλά μετά το λούσιμο, προσφέρουν ισχυρή ενυδάτωση και ενδυνάμωση της ίνας της τρίχας και χαρίζουν ελαστικότητα. STYLING ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΈΣ ΜΠΟΎΚΛΕΣ ΚΡΈΜΑ ΛΕΊΑΝΣΗΣ, ΑΦΡΌΣ ΚΑΙ ΣΠΡΈΪ STYLING.

Ο ορισμός των Ανάλαφρων Μαλλιών. Φυσικό look και αίσθηση. Κυματισμοί ίδιοι με της θάλασσας.


interview

48


interview

WE THINK

STYLIST ΗΛΙΑΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ

Π

ως μπορεί μια εταιρία να σταθεί πετυχημένα δίπλα στον επαγγελματία και να αφουγκραστεί τις ανάγκες της αγοράς; Σίγουρα χρειάζεται έναν manager, ο οποίος σκέφτεται σαν στυλίστας και πράττει σαν επιχειρηματίας. Κάποιον σαν τον Ηλία Πιτσιλή, τον γενικό διευθυντή της Hair Care, της εταιρίας που πλέον έχει αναλάβει την αντιπροσωπεία και διανομή της Goldwell Πανελλαδικά. Πως έγινε και πήρατε τα ηνία της Goldwell; Αν κοιτούσατε το παρελθόν, τότε δηλαδή που ξεκινήσατε την εταιρία, και το τώρα, πως θα νιώθατε; Η Hair Care ΕΠΕ, από την ημέρα της ίδρυσης της, εδώ και μια δεκαετία, έχει σαν μοναδική και αποκλειστική δραστηριότητα την παροχή υψηλού επιπέδου υποστήριξης, τόσο σε προϊόντα όσο και σε υπηρεσίες, προς τους επαγγελματίες κομμωτές και στις επιχειρήσεις τους. Με γνώμονα την ποιότητα, επέλεξε να συνεργάζεται με πολύ γνωστά διεθνή brands και να τα διαθέτει μόνο στο δίκτυο πωλήσεων κομμωτηρίων. Η τιμή που μας έκανε το KAO Group στο οποίο ανήκει η Goldwell, να μας αναθέσει την αντιπροσώπευση του Brand για την ελληνική αγορά, αποτελεί ουσιαστικά την επιβράβευση της εξαιρετικά επαγγελματικής δουλειάς την οποία προσφέραμε στους φίλους κομμωτές συνεργάτες, από την ίδρυση μας μέχρι και σήμερα. Νιώθουμε περήφανοι ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Goldwell και το ίδιο περήφανους θέλουμε να κάνουμε και τους φίλους κομμωτές συνεργάτες που χρησιμοποιούν ήδη και θα χρησιμοποιούν στο μέλλον τα προϊόντα Goldwell.

Πείτε μας μερικά λόγια για τον εταιρικό σας ρόλο. Δουλειά ενός manager είναι να δημιουργεί συνθήκες όπου οι εργαζόμενοι θα νιώθουν ασφαλείς, δημιουργικοί, θα αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους και τον επαγγελματισμό τους, υιοθετώντας το κοινό εταιρικό όραμα και αποδίδοντας καλύτερα αποτελέσματα στο έργο τους. Είναι γεγονός η ξαφνική αλλαγή της αντιπροσωπείας. Με ποιους τρόπους επηρεαστήκατε; Συμφωνώ, η αλλαγή αντιπροσωπείας έγινε ξαφνικά. Μας προτάθηκε ενώ ήδη βρισκόμασταν σε μεταβατικό οργανωτικό στάδιο αναβάθμισης και εμπλουτισμού της οργανωτικής δομής μας. Η ανάληψη της αντιπροσωπείας μας επηρέασε θετικά, δεδομένου ότι επιτάχυνε τις όποιες αλλαγές είχαμε αποφασίσει. Φυσικά προσέθεσε ακόμα περισσότερες αλλαγές, χωρίς όμως αυτό να μας βγάλει εκτός των πλαισίων δράσης μας, αντίθετα μας προέτρεψε να κάνουμε ακόμη πιο ποιοτική την αναβάθμιση μας, τόσο στο επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού (πρόσληψη νέων ταλαντούχων στελεχών), όσο και σε εκείνο των εγκαταστάσεων (αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων ERP, Online συστημάτων παραγγελιών και πληροφόρησης, καθώς και υποδομών διασύνδεσης Internet και τηλεφωνικού κέντρου). Επομένως, η αγορά της Αθήνας είναι ένα καινούργιο έδαφος για την εταιρία. Πως σκέφτεστε να κινηθείτε για το 2018; Οι κομμωτές-επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα είναι ήδη εδώ και πολλά χρόνια

49


interview εξοικειωμένοι και γνώστες της μάρκας Goldwell, πάρα πολλοί ήδη χρησιμοποιούν τα προϊόντα της και είναι πιστοί υποστηρικτές της. Άρα αυτό που εμείς θα κάνουμε, είναι να προσφέρουμε περισσότερες εναλλακτικές και εργαλεία μέσω της Goldwell, ώστε να αναπτυχθούν τόσο οι συνεργάτες μας, τόσο ως επαγγελματίες, όσο και οι επιχειρήσεις τους. Επιπρόσθετα, θέλω να τονίσω ότι τα στελέχη της εταιρείας μας που θα υποστηρίξουν τους πελάτες μας στη Αττική και στις υπόλοιπες περιοχές, είναι έμπειρα και καταξιωμένα στο χώρο και έχουν ως έδρα τους τις περιοχές αυτές. Στην αγορά συζητιέται ότι είστε «ο πιο μάχιμος», καθώς επισκέπτεστε αυτοπροσώπως τις επιχειρήσεις. Με ποιον τρόπο βοηθάει η παρουσία σας; Σας ευχαριστώ πολύ, είναι τιμή μου η αγορά να με θεωρεί ιδιαίτερα «μάχιμο», αλλά από την αρχή της καριέρας μου πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως η διαπροσωπική σχέση με αμεσότητα, ειλικρίνεια και θετική διάθεση αποτελεί μοναδικό όφελος, τόσο για τους πελάτες μας όσο και για εμένα. Η διοίκηση πρέπει πάντα να προσφέρει το παράδειγμα, άρα λοιπόν, δίνουμε το στίγμα και την φιλοσοφία η οποία μας διέπει, αφουγκραζόμαστε από πολύ κοντά τις ανάγκες των κομμωτών και προτείνουμε άμεσες και ποιοτικές λύσεις. Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την ανοιχτή σκέψη και την ταχύτητα, άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε αμεσότητα στην επικοινωνία, χωρίς στεγανά και ταχύτητα στις αποφάσεις μας ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί. Ποια άλλα προτερήματα πρέπει να έχει ο επιχειρηματίας που θέλει να λέγεται καλός; Ο κάθε επιχειρηματίας έχει τη δική του προσωπικότητα και το δικό του τρόπο να κάνει τα πράγματα να υλοποιούνται. Θεωρώ ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι προσωπικότητες με ανοιχτό μυαλό, να επιλέγουν να αξιολογούν και να εκπαιδεύουν κατάλληλα τα στελέχη τους και ταυτόχρονα να είναι προσεκτικοί στη διαχείριση. Να προβλέπουν και να παρακολουθούν τις τάσεις της αγοράς, εμφυσώντας στην ομάδα κοινό όραμα και αποτελεσματικότητα. Ποια είναι τα πιο δυνατά προϊόντα της Goldwell, στα οποία οι κομμωτές ορκίζονται; Η Goldwell και το KAO Group στο οποίο ανήκει, είναι κατεξοχήν οργανισμοί οι οποίοι έχουν σαφή προσανατολισμό προς την έρευνα και συνεπακόλουθα την καινοτομία. Οι κομμωτές πελάτες μας ακολουθούν και ορκίζονται στα προϊόντα που οι ίδιοι αγαπούν να χρησιμοποιούν και στα οποία οι πελάτες τους βρίσκουν την χαρά τους. Ευτυχώς η πλειοψηφία των προϊόντων Goldwell, από τα χρωστικά Topchic, Elumen, Colorance, Nectaya, τα ξανοιχτικά προϊόντα όπως το Silklift και Oxycur, την απίθανη Kerasilk και το Bondpro+, έως και τα προϊόντα περιποίησης Dualsenes και τα εκπληκτικά προϊόντα

styling, Stylesign περιέχουν καινοτομίες. Μιλήστε μας για την εκπαίδευση και τα σεμινάρια που προσφέρει η Goldwell. Και πάλι αισθανόμαστε τυχεροί. Η Goldwell έχει δύο άξονες στους οποίους επικεντρώνεται. Ο ένας είναι η έρευνα και η καινοτομία και ο δεύτερος είναι η εκπαίδευση, η ουσιαστική γνώση σε πρακτική βάση. Η εκπαίδευση μας αποτελεί το απαύγασμα της διεθνούς γνώσης και της μεθοδολογίας της Goldwell. Καλύπτει όλα τα επίπεδα και οτιδήποτε αφορά την εκπαίδευση έχει την υπογραφή μεγάλων artists με τους οποίους συνεργάζεται η Goldwell, τόσο σε επίπεδο τεχνικής εκπαίδευσης όσο και καλλιτεχνικής έκφρασης. Η σειρά σεμιναρίων Master Colorist, μαζί με εκείνα που καλύπτουν την τεχνογνωσία των προϊόντων και εκείνα που προτείνουν ιδιαίτερες τεχνικές (collections) και ιδιαίτερα επαναστατικά προϊόντα, θα παρέχονται στους πελάτες μας κομμωτές. Επίσης, ο συνδυασμός σεμιναρίων Cut&Color, με υψηλού επιπέδου διεθνείς εκπαιδευτές θα παρέχεται από τις ακαδημίες μας. Δεδομένης της αφοσίωσης μας, ως Hair Care και φυσικά Goldwell στην εκπαίδευση, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση στην Θεσσαλονίκη, όπου σε χώρο 250 τ.μ., δημιουργήσαμε την Academy Hair Care, μια πραγματική «κυψέλη» εκπαίδευσης με πολλές πτυχές και δράσεις, για όλους τους κομμωτές της Β. Ελλάδος. Με βάση τα παραπάνω, σαφής πρόθεση μας είναι να δημιουργήσουμε ανάλογη ακαδημία και στην Αθήνα, ώστε οι συνεργάτες μας κομμωτές να μπορούν να εκπαιδευτούν και να αναδείξουν τον επαγγελματισμό και τα ταλέντα τους. Για ποιους λόγους αξίζει ένας επαγγελματίας να επενδύσει στην Goldwell; Ακριβώς για τους ίδιους λόγους που η Goldwell επενδύει στους κομμωτές. Διότι η Goldwell σέβεται τους κομμωτές. Η μάρκα βρίσκεται μόνο στα κομμωτήρια και όχι στην ευρύτερη αγορά του mass market, όπως κάνουν πάρα πολλοί επώνυμοι ανταγωνιστές. Ήταν, είναι και θα είναι μια μάρκα που απευθυνόταν και θα απευθύνεται μόνο στους κομμωτές. Άλλωστε το “we think stylist” είναι αυτό που μας ορίζει. Απλά και σημαντικά. Καινοτομία και εκπαίδευση μόνο στα κομμωτήρια. Οι βαφές ELUMEN ήταν το κύριο εργαλείο δημιουργίας στον διαγωνισμό COLORZOOM 2017. Με ποιους τρόπους αναδεικνύει η ELUMEN τις ικανότητες του colorist; Προς το παρόν έχουν υπάρξει συμμετοχές από την Ελλάδα; Ποιο θα είναι το θέμα του επερχόμενου διαγωνισμού; Το Color Zoom, ο παγκόσμιος θεσμός της Goldwell, παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε κομμωτή να εμπνευστεί και να εκφράσει με πολύ επαγγελματισμό τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις. Το 50

Color Zoom σε εθνικό επίπεδο θα είναι μία από τις μεγάλες μας δράσεις, γι’ αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλα shows στις 11 και 12 Φεβρουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, με καλεσμένους δύο Guest Artists της Goldwell, τη Lindie Blackwell από τον Καναδά και τον Pascal Kauert από το Βερολίνο. Θα παρουσιάσουν την Collection Elemental, καλώντας τους κομμωτές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του CZ αποδίδοντας την collection με τον δικό του τρόπο ο καθένας, χρησιμοποιώντας όχι μόνο τα προϊόντα της σειράς Elumen αλλά και νέα επαναστατικά προϊόντα που θα λανσάρουμε με τη νέα χρονιά. Όλα αυτά θα απογειώσουν κυριολεκτικά τις αποδόσεις των Colorists και φυσικά θα αποτελέσει απίστευτο εργαλείο στα χέρια των διαγωνιζομένων στο Color Zoom 2018. Τι νέα προϊόντα Goldwell να περιμένουν οι κομμωτές μέσα στο 2018; Για το 2018, θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στους κομμωτές-πελάτες μας ολοκληρωμένη τη γκάμα των προϊόντων της Goldwell, ώστε να μπορούν να δώσουν αγάπη, χαρά αλλά και ικανοποίηση στους πελάτες τους. Το χρώμα, η περιποίηση και το styling θα ενισχυθούν με ποιοτικά προϊόντα και νέες υπηρεσίες. Επίσης, πολύ σύντομα θα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε κάποια επαναστατικά προϊόντα που θα προσφέρουν τρομερές δυνατότητες στους κομμωτές για να δείξουν την καλλιτεχνική τους φύση. Για τους στόχους σας για την νέα χρονιά μας μιλήσατε. Ποιες ευχές όμως είναι αυτές που θα θέλατε να εκπληρωθούν; Οι ευχές μου αφορούν και περιλαμβάνουν όλους τους ανθρώπους. Εύχομαι υγεία, ψυχική ηρεμία, ευτυχία και ευημερία. Σχετικά με τη Goldwell στην Ελλάδα, εύχομαι να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών της μάρκας. Στους φίλους κομμωτές-πελάτες μας εύχομαι υγεία, προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και τους υπόσχομαι ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να αισθάνονται ασφαλείς και περήφανοι για τη συνεργασία τους με εμάς. Ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο Χριστουγέννων; Το ιδανικό δώρο Χριστουγέννων σίγουρα θα είναι Goldwell! Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε τα Goldwell Christmas Boxes, τα οποία θα δοθούν μέσω διαγωνισμών στη σελίδα μας στο Facebook (Goldwell Greece). Επίσης, όσοι λάβουν μέρος σε αυτούς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κλήρωση για 8 workshops της Pivot Point International Academy, την οποία εκπροσωπούμε σε πανελλαδικό επίπεδο. Εκφράζοντας όλους τους ανθρώπους και τα στελέχη της Hair Care – Goldwell, σας ευχόμαστε, Καλές γιορτές, Χρόνια Πολλά, Ειρηνικό και Ευτυχισμένο το 2018!


01.2018

#8

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΉ ΕΚΔΟΣΉ

ί! ε ρ ο φ ο ΚυκλΜην ς! ι ε σ ά χ το

SHEAR. SHAVE. SHINE.

Ετοίμασε βαλίτσα και ξυρίσου με Moser. Μάθε το λόγο στη σελ. 162

SHEAR. SHAVE. SHINE.

#1

12.2016

THE “RESTART” ISSUE

01.2018

LEGACY 90

10.2016 JOHN WATERS

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο master barber των Dolce&Gabbana δίνει συμβουλές στους Έλληνες συναδέλφους του.

#3

02.2017

50 ΣΕΛΙΔΕΣ

Celebrities και ειδικοί δίνουν ιδέες στυλ για τα μαλλιά, τα γένια και τα μούσια σου.

A STAR IS BORN:YOU!

O διάσημος σκηνοθέτης του Hairspray εξηγεί γιατί δεν θα ξυρίσει ποτέ το μουστάκι του.

Μάθε που θα αποκτήσεις τη χειροποίητη θρυλική καρέκλα. ΣΕΛ.44

SHEAR. SHAVE. SHINE.

SHEAR. SHAVE. SHINE.

IS BORN YOU!

ΑΚΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ!

SHEAR. SHAVE. SHINE.

#2

ΒΑΣΙΛΉΣ ΜΟΝΑΣΤΉΡΛΉΣ MOVEMBER 2016

A STAR

Μάθε για το διάσημο κίνημα και ενημερώσου για την υγεία σου. Γίνε MoSupporter!

24X33_KTX_BARBA ITALIANA_DIORTHOSI.indd 1

Άνοιξε το εξώφυλλο και δες τα πιο BARBATUS προϊόντα για τη γενειάδα σου!

54 ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ O διάσημος σκηνοθέτης του Hairspray εξηγεί γιατί δεν θα ξυρίσει ποτέ το μουστάκι του.

37 ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Αντικείμενα πόθου που θα ήθελε κάθε μπαρμπέρης (και όχι μόνο) να αποκτήσει.

15 ΣΕΛΙΔΕΣ

BARBERS IN TOWN

Ιδέες, συμβουλές και tips για να εντυπωσιάσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις γιορτές.

Οι μπαρμπέρηδες του μήνα γράφουν την ιστορία τoυ ανδρικού grooming.

ΤΑΤΟΥΑΖ

Οι φωτογραφίες που σε πείθουν ότι πρέπει να προτιμήσεις τα hair tattoo!

50 ΣΕΛΙΔΕΣ

Όλα όσα αφορούν το barbering από τους πρωταγωνιστές που κάνουν πρωταθλητισμό.

6/12/2016 4:57:24 πμ

#6 SHEAR. SHAVE. SHINE.

Απαραίτητα για το styling στο μουστάκι και τη γενειάδα!  

SHEAR. SHAVE. SHINE.

#4

09.2017

#5

06.2017

�� ��

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΟΥΤΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ

YES, I DO!

THE BEACH BOYS ISSUE

Πομάδα δυνατού κρατήματος Lavish Care για έντονη γυαλάδα με άρωμα φρέσκιας κολόνιας!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ & τα Lav[ish]able πρόσωπά του!

THE “NEW YOU” ISSUE

04.2017

06.2017

04.2017

Herbert, 63 Technical Specialist Blues & Rock

SHEAR. SHAVE. SHINE.

Τεχνική και αισθητική τελειότητα με ακρίβεια χειρουργού στο Golden Fade Barber Shop.

Cover_08.indd 24

www.barbertools.gr www.copad.gr

SHEAR. SHAVE. SHINE.

Ðáíôáæüðïõëïò ÉùÜííçò

YES, I DO!

YOU ONLY LIVE ONCE THE BEACH BOYS ISSUE THEBEACH “NEW YOU” THE BOYSISSUE ISSUE

Όταν το μουστάκι και τα γένια ενώνονται για πάντα με τα Barbatus!

#5

#4

�� ��

ÁðïêëåéóôéêÞ ÄéÜèåóç

ÁèçíÜò 77 & Áãßáò ÂáñâÜñáò 32,  ºëéïí Ôçë.: 210 2626917  /  Fax.: 210 2692087 e­mail: info@copad.gr

SHEAR. SHAVE. SHINE.

#8

THE “RESTART” ISSUE Τα καλύτερα λάδια, τα πιο εμπνευσμένα κουρέματα και οι πιο συναρπαστικές ιστορίες για το

ΚΑΛΟΚΑΊΡΊ 2017

Όλα όσα πρέπει να κάνεις στα μούσια και στα μαλλιά σου για τη νέα εποχή

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ! ΚΑΛΟΚΑΊΡΊ 2017

Γίνε συνδρομητής του πιο ενημερωμένου περιοδικού για τους άνδρες και τον κόσμο του grooming Στείλτε e-mail στο barbersmag@gmail.com ή επικοινωνήστε μαζί μας στο: 215 5509843

13/12/17 00:26


ΠΑΡΆΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΣΤΟ ΚΟΎΡΕΜΑ H Panasonic ανοίγει έναν νέο κόσμο στους επαγγελματίες της κομμωτικής, έναν κόσμο όπου η ποιότητα και η παράδοση δημιουργούν τα πιο κορυφαία εργαλεία κουρέματος: Λεπίδες που κουβαλάνε την παράδοση της Ιαπωνικής κατασκευής, συνδυάζονται με την τελευταία τεχνολογία σχεδιασμού και εργονομίας.

ER - GP80


παραλείπονται ώστε να μη μένουν άκοπες τρίχες.

για την διπλάσια αντοχή του ανοξείδωτου χάλυβα και μια αιχμηρή ακμή με μεγάλη διάρκεια.

ς λεπίδας X-taper εται

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PANASONIC Νέα λεπίδα

Το διαμορφωμένο τμήμα της λεπίδας X-taper Σκλήρυνση κάθε τρίχα που εισέρχεται Κάνει πιάνει το ατσάλι Τρόχισμα

Πιο ίσια άκρα τρ μετά το κόψιμο

Επιθεώρηση

Λεπίδα αιχμής που εξελίχθηκε από την 45° ιαπωνική παράδοση Προχωρώντας την ιαπωνική τέχνη της κατασκευΠροχωρώντας την ιαπωνική ής εξαιρετικά κοφτερών και ανθεκτικών σπαθιών τέχνη της κατασκευής ζει την τρίχα να ένα βήμα πιο πέρα, η Panasonic έχει εφαρμόσειεξαιρετικά κοφτερών και Η κοφτερή λεπίδα 45° εμποδίζει την τρίχα να ανθεκτικών σπαθιών, τεχνολογία την ανάπτυξη λεπίδων Με τοντελευταία καινοτόμο ΈλεγχογιαΣταθερότητας, το γραμμικό μοτέρ Με τον καινοτόμο Έλεγχο Σταθερότητας, ξεφύγει και την κόβει η Panasonic έχει εφαρμόσει μοναδικής ποιότητας. της Panasonic προσφέρει τώρα ακόμη πιο ομαλή κοπή με της Panasonic προσφέρει τώρα ακόμη π σκληρότερο

Ιαπωνική Αιχμή Ακονίζει καλά

Διατηρεί την ποιότητα

Σφυρηλάτηση λιγότερη καταπόνηση από ποτέ. Κάνει το ατσάλι ισχυρότερο ΣΦΥΡΗΛΆΤΗΣΗ

τελευταία τεχνολογία για την ανάπτυξη λεπίδων μοναδικής Σκλήρυνση Σκλήρυνση Σκλήρυνση Σφυρηλάτηση ποιότητας. Κάνει το ατσάλι Κάνει το ατσάλιΚάνει το ατσάλι Κάνει το ατσάλι Τρόχισμα

λιγότερη καταπόνηση από ποτέ.

ισχυρότερο

σκληρότερο ΣΚΛΉΡΥΝΣΗ σκληρότερο

Επιθεώρηση

ΤΡΌΧΙΣΜΑ Ακονίζει καλά

σκληρότερο

ΕΠΙΘΕΏΡΗΣΗ Διατηρεί την ποιότητα

Κλασική Τεχνολογία

Κλασική Τεχνολογία

Τεχνολογία Panasonic

Κληρονομιά Ποιότητας, Παράδοση Καινοτομίας Τεχνολογία

Κληρονομιά Panasonic

Ελαφρύ, υψηλής ισχύος Ποιότητας, Παράδοση , Παράδοση Καινοτομίας γραμμικό μοτέρ Καινοτομίας

Λεπίδα α εξελίχθη ιαπωνική

Προχωρώντ τέχνη της κα εξαιρετικά κο ανθεκτικών η Panasonic τελευταία τε ανάπτυξη λε ΔΙΑΤΗΡΕΊ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΑΚΟΝΊΖΕΙ ΚΑΛΆ Αποδίδοντας 10.000 διαδρομές ανά λεπτό,ποιότητας. το αποκλει

υψηλής ισχύος ΝΕΟ Ελαφρύ, γραμμικό μοτέρ

ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΑΤΣΆΛΙ

ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΑΤΣΆΛΙ

Αποδίδοντας 10.000 διαδρομές ανά λεπτό, το αποκλειστικό, ΣΚΛΗΡΌΤΕΡΟ εξαιρετικά υψηλής ΙΣΧΥΡΌΤΕΡΟ ταχύτητας κίνησης γραμμικό μοτέρ της Panasonic είναι τώρα ελαφρύτερο, αλλά συνεχίζει να παρέχει ομαλή, σταθερή κοπή.

ταχύτητας κίνησης γραμμικό μοτέρ της Panasonic είνα συνεχίζει να παρέχει ομαλή, σταθερή κοπή.

Λεπίδες X-taper

Η ομοιόμορφη κοπή παρέχει ένα καθαρό φινίρισμα

Το ελαφρύτερο βάρος καθιστά διάφορες τεχνικές κουρέματος ακόμα ευκολότερες για τις κομμώτριες. Αποδίδοντας 10.000 διαδρομές ανά λεπτό, το αποκλειστικό, υψηλής ταχύτητας Η υψηλή ισχύςεξαιρετικά διατηρείται µέχρι κίνησης γραμμικό μοτέρ της Panasonic είναι τώρα ελαφρύτερο, αλλά συνεχίζει να παρέχει ομαλή, σταθερή κοπή.

Η περιστροφή του διακόπτη T επιτρέπει τη ρύθμιση του βάθους κοπής από 0,8 έως 2,0 cm σε βήματα των 0,3 mm. Αυτό εξαλείφει 10.000 Γραµµικό µοτέρ την ανάγκη για ενοχλητική αλλαγή εξαρτημάτων και επιτρέπει τη ρύθμιση του βάθους με το ένα χέρι, ενώ εργάζεστε. Αντίθετα µε τα

το τέλος

10.000 Γραµµικό µοτέρ

Κομψή και ελαφριά σχεδίαση

Νέο Γραμμικό Μοτέρ με Έλεγχο Σταθερότητας

συµβατικά περιστροφικά µοτέρ, Η κουρευτική μηχανή διαθέτει επίσης νέα κομψή, ελαφριά σχεδίαση µε ένα γραµµικό µοτέρ σχήμα και αίσθηση υψηλής ποιότητας, χαρακτηριστικά με εύχρηστο η ταχύτητα που παρέχουν μια νέα διάσταση απόδοσης και άνεσης στους περιστροφής δεν επαγγελματίες. µειώνεται ακόµη και κατά την κοπή Συµβατικό περιστροφικό περιοχών µε πυκνά µαλλιά. Για επαναφόρτιση, απλά τοποθετήστε τη συσκευή στη βάση

Με τον καινοτόμο Έλεγχο Σταθερότητας, το γραμμικό μοτέρ της Panasonic τώρα ακόμη πιο ομαλή κοπή(Panasonic) με λιγότερη 6.000προσφέρει Συµβατικό περιστροφικό µοτέρ καταπόνηση από ποτέ. Ο Έλεγχος Σταθερότητας με προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων ανιχνεύει την πυκνότητα των μαλλιών και ελέγχει αυτόματα την ταχύτητα της κίνησης της λεπίδας για να εξασφαλίσει ομαλή, σταθερή κοπή. Το αποτέλεσμα είναιΧρόνος μια καθαρή κοπή, ακόμη και με πυκνά μαλλιά.

Καµία απώλεια ταχύτητας, ακόµη και κατά την κοπή πυκνών µαλλιών τητα Λεπίδας

Η ομοιόμορφ φινίρισμα

Αρκετά ελαφρύ για τις κυρίες

10.000 Γραµµικό µοτέρ 6.000 Συµβατικό περιστροφικό µοτέρ (Panasonic)

6.000

Νέος Φορτιστής Μπαταρίας

φόρτισης. Η συμπαγής βάση είναι όρθια έτσι ώστε να μην πιάνει χώρο δίπλα στο νιπτήρα. Κατά τη φόρτιση, η ενδεικτική λυχνία ανάβει με κόκκινο χρώμα.

µοτέρ (Pana

Χ

Καµία απώλεια ταχύτητας, ακόµη και κατά την κοπή πυκνών µαλλιώ τητα Λεπίδας

Ταχύτητα Λεπίδας

Περιστροφικός διακόπτης ταχείας ρύθμισης για εύκολη ρύθμιση βάθους κοπής Η υψηλή ισχύς διατηρείται µέχρι το τέλος

Ακόμη και τούφες μαλλιών κόβονται ομαλά χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα

Ταχύτητα Λεπίδας

Η τεχνολογία της λεπτής λεπίδας X-taper, δημιουργεί λεπίδες 45 μοιρών που κόβουν ακόμα και τις πολύ κοντές τρίχες. Οι σχηματισμένες λεπίδες παρέχουν εξαιρετική απόδοση κοπής ικανοποιώντας τις αυστηρές απαιτήσεις των επαγγελματιών. Ακόμη και τούφες μαλλιών κόβονται ομαλά χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα

10.000 Γραµµικό µοτέρ

6.000 Συµβατικό περιστροφικό µοτέρ (


ER - 1512

Η ER – 1512 διαθέτει έναν καινοτόμο περιστροφικό διακόπτη για να ρυθμίζετε το βάθος κοπής και λειτουργεί με, ή χωρίς καλώδιο. Η σχεδίαση της παρέχει εύκολη χρήση, ενώ έρχεται έξι χτένια βάθους κοπής 3mm, 4mm, 6mm, 9mm, 12mm και 15mm. • Περιστροφικός διακόπτης ρύθμισης βάθους (Ρυθμιζόμενο από 0,8 έως 2,0 mm σε πέντε βήματα των 0,3 mm, χωρίς το εξάρτημα χτενιού) • Κινούμενη λεπίδα X-taper, επίστρωση DLC • Ελαφρύ, εύκολο στο χειρισμό σώμα • Έξι χτένια βάθους κοπής • Βολική ένδειξη μπαταρίας με LED 3 βημάτων • Με βάση φόρτισης και βάση για χτένια • Λειτουργία με/χωρίς καλώδιο

ER - 1611

Το καινοτόμο μοντέλο ER – 1611 με γραμμικό μοτέρ για μέγιστη ακρίβεια, έρχεται με περιστροφικό διακόπτη ρύθμισης βάθους κοπής, βολικό σχεδιασμό και την τελευταία τεχνολογία X-taper Blades. • Γραμμικό μοτέρ • Περιστροφικός διακόπτης ρύθμισης βάθους (Ρυθμιζόμενο από 0,8 έως 2,0 mm σε πέντε βήματα των 0,3 mm, χωρίς το εξάρτημα χτενιού) • Κινούμενη λεπίδα X-taper, επίστρωση DLC • Σταθερή λεπίδα με επίστρωση τιτανίου • Εργονομική σχεδίαση για εύκολη χρήση • Έξι βάθη κοπής με τρία χτένια • Λυχνία κατάστασης φόρτισης • Με βολική βάση φόρτισης • Λειτουργία με/χωρίς καλώδιο


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PANASONIC

ER - GP80

ER - 1421

Οι μπαταρίες επαναφορτίζονται πλήρως σε 1 ώρα, ενώ λειτουργεί για 80 λεπτά χωρίς καλώδιο. Οι λεπίδες διαθέτουν αδαμαντοειδή επικάλυψη άνθρακα, έναν συνδυασμό αδαμαντοχάλυβα και επικάλυψης τιτανίου που χαρίζει διπλάσια αντοχή και μόνιμα κοφτερές λεπίδες. • Έξι βάθη κοπής με τρία χτένια • Κινούμενη λεπίδα με επίστρωση DLC • Σταθερή λεπίδα με επίστρωση τιτανίου • Με βάση φόρτισης και βάση για χτένια • Λυχνία κατάστασης φόρτισης • Λειτουργία με/χωρίς καλώδιο

Η νέα, ελαφριά και κομψή κουρευτική μηχανή της Panasonic διαθέτει μοναδικά σχηματισμένες λεπίδες παρέχοντας εξαιρετική απόδοση κοπής ικανοποιώντας τις αυστηρές απαιτήσεις των επαγγελματιών. Με τον καινοτόμο Έλεγχο Σταθερότητας, το γραμμικό μοτέρ της Panasonic προσφέρει τώρα ακόμη πιο ομαλή κοπή με λιγότερη καταπόνηση από ποτέ. • Περιστροφικός διακόπτης ρύθμισης βάθους (Ρυθμιζόμενο από 0,8 έως 2,0 mm σε πέντε βήματα των 0,3 mm, χωρίς το εξάρτημα χτενιού) • Κινούμενη λεπίδα X-taper, επίστρωση DLC • Σταθερή λεπίδα με επίστρωση τιτανίου • Έξι βάθη κοπής με τρία χτένια • Λυχνία κατάστασης φόρτισης • Με βολική βάση φόρτισης • Λειτουργία με/χωρίς καλώδιο • Μπαταρία Li-ion

Διάθεση: INTERTECH S.A. Αφροδίτης 24, Ελληνικό 16777 www.panasonic.gr info@intertech.gr, 210 9692300

ER - GP21

Σχεδίαση για εύκολη χρήση, με μπαταρίες που επαναφορτίζονται πλήρως σε 8 ώρες και 40 λεπτά λειτουργίας χωρίς καλώδιο, η ER – GP 21 είναι η κουρευτική του επαγγελματία. • Ανοξείδωτη λεπίδα μεγάλης διάρκειας ζωής • Ανθεκτικό μοτέρ μεγάλης διάρκειας ζωής • Επιπλέον λεπίδα σχεδιασμού (ER-GP22 παρέχεται) • Με δύο χτένια • Ένδειξη φόρτισης • Με βάση φόρτισης και βάση για χτένια


hair glamour


Κωνσταντίνα Σπυροπούλου PIN UP Οι Pin Up πινελιές αναδεικνύονται πάνω στο εντυπωσιακό ξανθό και συνοδεύονται από κυματισμούς και όγκο.

CHRISTMAS

STARS Αν ψάχνατε λίγη έμπνευση για το χριστουγεννιάτικο hairstyle, τώρα θα την βρείτε στα αστέρια και δεν αναφερόμαστε στον βραδινό ουρανό. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Έλενα Χατζίδου, η Ζόζεφιν, η Νάγια και η Βίκυ Κάβουρα είναι οι stars που θα σας εντάξουν στο κλίμα του Χριστουγεννιάτικου glamour. Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος που επιμελήθηκε τα λουκ, εμπνέεται από τα κλασικά στυλ του ρέτρο, vintage, pin up αλλά και disco ρυθμών, για να δημιουργήσει μια λαμπερή κολεξιόν αστεριών. Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος Styling: Ανδρικοπούλου Κατερίνα, Μake up: Άννα Αβραμίδου, Θάνος Βογιατζής


Ελισάβετ Μουτάφη

VINTAGE VIBES Το vintage λουκ με τους απολαυστικούς κυματισμούς, συνοδεύεται με ένα εντυπωσιακό βραδινό φόρεμα.


Έλενα Χατζίδου

POP ART Πλούσια, ψηλή και με αέρα, αυτή η αλογοουρά είναι λαμπερή και funky.


Ζόζεφιν

DISCO GIRL Όγκος, μπούκλες και μήκος αποδίδουν το μεγαλειώδες Disco λουκ.


interview Νάγια

SILVER GLAM Τα μακριά, ίσια μαλλιά συνδυάζονται με το γκρίζο και αποδίδουν το απόλυτο Silver Glam.

62


interview Βίκυ Κάβουρα

RETRO STYLE Η εντυπωσιακή πλάγια αλογοουρά εκπνέει κομψότητα και πινελιές από retro στυλ.

63


hair alternative event

ROCKY CURLS

64


MESSY PONYTAIL

ALTERNATIVE

NEW YEAR’S EVE! Επιμέλεια Styling: Palinoia Education, Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος, Μake Up: Ολίνα Παπατσαρούχα

Σύγχρονα looks, εναλλακτικά χτενίσματα και χρώματα μαλλιών. H Dream Τeam Palinoia Education, Κική Στεφανάκη, Δημήτρης Καρούλιας και Γιώργος Χιωτογλάκης με την δυναμική συμμετοχή της The Art of Colour, δημιουργεί τα Alternative New

Year’s Eve Hairstyles. Τα looks παίρνουν έμπνευση από το εναλλακτικό στυλ και είναι βέβαιο ότι πρόκειται να ξεκλειδώσουν την δημιουργικότητα σας, δίνοντας σας την έμπνευση να πάτε τα καθιερωμένα χτενίσματα της Πρωτοχρονιάς, πολλά στάδια παραπάνω. 65


STITCH ΤAIL

66


PAINTED BUBBLES

Ο όγκος, οι μπούκλες, η ένταση στο χρώμα, αλλά και τα εναλλακτικά braids, ανοίγουν τους ορίζοντες για το δημιουργικό styling. Δημιουργήστε το δικό σας εντυπωσιακό, εορταστικό λουκ!

67


AMAZON RING TAIL

Η νέα γενιά παρακολουθεί τη μόδα και την αναζητά. Οι υπέροxες εμφανίσεις ξεχωρίζουν για τη σύγχρονη ματιά τους, δίχως να παραπέμπουν σε βαριές λεπτομέρειες και υπερβολικά στυλιζαρισμένα looks. 68


ΑFTER PARTY

69


hair choice

s

Bob & s g n a

B

Τα bob κουρέματα ταιριάζουν γάντι με τις αφέλειες, αυτό είναι γεγονός. Δεν χρειάζεται όμως να είναι μονότονα, ή κλασικά κουρέματα. Για αυτό φροντίζουν οι νέες τάσεις και οι τεχνικές, καθώς παίρνουν τα δυο στοιχεία, το Bob κούρεμα και τις αφέλειες, και τα απογειώνουν. 70


hair choice DEEP DYE ART

Την τέχνη του deep dye την γνωρίζουμε αρκετό καιρό. Είναι πάνω σε τέτοια κουρέματα που αποδίδεται στο μέγιστο η τεχνική αυτή. Ένα σκούρο κοραλί διαγράφεται μοναδικά πάνω στο ανοιχτό ξανθό, σε ένα κολακευτικό bob με έντονες αφέλειες.

DETAILED PIXIE

Μπορεί να είναι pixie και όχι bob, όμως η σημασία επικεντρώνεται στις μπλε λεπτομέρειες των αφελειών. Το χρώμα έρχεται σε αντίθεση με το καστανό, ενώ η συμμετρία είναι το στοιχείο που αναδεικνύει το κούρεμα.

EDGY TOUCH

Ένα πομπώδες χρώμα συνδυάζεται με το ανατρεπτικό Bob. Η απόχρωση είναι ζωηρή, παιχνιδιάρικη και το κούρεμα φέρει ίσιες, σοβαρές γραμμές. Με αυτόν τον τρόπο γεννιέται ένα ανατρεπτικό στυλ με αντιθέσεις.

71


hair choice

PINK GLORY

Το μοντέρνο κούρεμα συνδυάζεται με ένα ανοιχτόχρωμο ροζ. Το χρώμα διαβαθμίζεται, καθώς στις άκρες είναι ανοιχτό και στις ρίζες φτάνει μέχρι και το μαύρο. Το λουκ είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδεται όγκος στο πάνω μέρος και ομοιομορφία στα πλάγια.

HEAVY VIBES

Βαριές αφέλειες συνδυάζονται με ένα γεωμετρικό bob κούρεμα. Σε αυτή τη περίπτωση το χρώμα είναι εκείνο που παίζει ρόλο, καθώς η φυσική απόχρωση συνδυάζεται ομοιόμορφα με το συνολικό κούρεμα.

72

KEEP IT STRAIGHT

Απόλυτα ίσιο και συμμετρικό. Πρόκειται για ένα πιο bold, συμπιεσμένο στυλ, χάρη στο ατόφιο μαύρο χρώμα. Οι αφέλειες είναι παχιές, ενώ το κούρεμα επικεντρώνεται στην λεπτομέρεια της βαρύτητας.


Η Νέα Σειρά Προϊόντων Be Pure από την Niamh που σχεδιάστηκε για να καθαρίζει και να περιποιείται τα µαλλιά χρησιµοποιώντας µόνο εξειδικευµένες φόρµουλες, πάντα µε τα καλύτερα οργανικά εκχυλίσµατα. 0% SLS and SLES, 0% Paraben, 0% Colorants 0% Silicones, 0% Oils of Mineral origin. Hypo-allergenic Fragrance

Κατάστηµα Έκθεση: Βορείου Ηπείρου 24, 16562 Άνω Γλυφάδα τηλ: 210 9614595 / φαξ: 210 9628634 Κέντρο ∆ιά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1: Γεννηµατά 45, 16562 Άνω Γλυφάδα τηλ: 210 9614595 / φαξ: 210 9628634 Υποκατάστηµα: Αγίας Σοφίας 104, 17123 Νέα Σµύρνη τηλ: 210 9349768 info@xenou.gr / www.xenou.gr


hair trend

PE RS ON AL

IT’S

Η μόδα είναι προσωπική υπόθεση. Ο λόγος; Ζούμε στην εποχή της εξατομίκευσης. Μπορούμε να επιλέξουμε ελεύθερα οτιδήποτε μας εκφράζει και μας αρέσει. Ορίστε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις της προσωπικής έκφρασης.

74


hair trend BOHO BUNS Σφιχτοί και ψηλοί κότσοι κοσμούν το πάνω μέρος του κεφαλιού. Πρόκειται για ένα καυτό λουκ που φοριέται από όλες τις νεαρές γυναίκες και αρέσει, διότι ξεχωρίζει. Φαινομενικά απλό, κομψό και χαριτωμένο, το λουκ Βοho Buns είναι το στυλ της νεολαίας.

COLOR DETAILS Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε γκλίτερ στα μαλλιά σας για να κάνετε μια στυλάτη δήλωση, αλλά λίγο χρώμα. Το λουκ προέρχεται από τα τελευταία runways και εμπνέει την προσθήκη χρώματος και λίγης λάμψης στα καστανά και μονότονα χρώματα. Τολμήστε το.

75


hair trend

COLOR IT Η πολυχρωμία συνεχίζει δυναμικά και γιατί να μην το κάνει; Το χρώμα πλέον φοριέται με άπειρους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το τιρκουάζ, με την ρίζα να είναι σε καστανή απόχρωση. Τα τελειώματα φέρουν διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος και αποδίδουν ένα κουλ λουκ.

THE BRAID GAME

NATURAL VIBES Η φυσικότητα είναι από τις πιο δημοφιλής τάσεις της εποχής. Όποιο και να είναι το φυσικό σας στυλ, πλέον μπορείτε να το φορέσετε περήφανα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι τα μαλλιά σας να είναι υγιή και σωστά κουρεμένα. Μάλλον ήρθε η ώρα για μια επίσκεψη στο κομμωτήριο!

JUST VOLUME

Κοτσιδάκια, πλεξούδες και παιχνίδι με το πλέξιμο. Οι πλεξούδες είναι από τα πιο ξεχωριστά στοιχεία διακόσμησης των μαλλιών. Ξεκινάνε από εύκολες και μπορούν να καταλήξουν σε έργα τέχνης! Το μυστικό είναι στην σωστή σύνθεση και στον συνδυασμό τους με το υπόλοιπο λουκ.

76

Όγκος, μπούκλες και φυσική λάμψη. Οι τάσεις έχουν απελευθερώσει τον όγκο, μαζί με τις μπούκλες, που κάποτε δεν ήταν τόσο δημοφιλή χτενίσματα. Ανακαλύπτουμε όμως πως ο όγκος ευνοείται καθώς χαρίζει το τέλειο, κουλ στυλ. Αφήστε τις μπούκλες σας ελεύθερες!


ΕΞΤΡΑ ΛΑΜΨΗ ΥΨΗΛΟ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Mask Vibrachrom το καινοτόμο χρωματικό σύστημα της Davines Η MASK VIBRACHROM ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.

Χατζηδημητρίου Α. & Ν. Ι.Κ.Ε. Τ. 23940 20565 & 23940 20256 Email: info@hagidimitriou.gr www.hagidimitriou.gr, Facebook: Davines Greece


get the look

BUBBLE PONYTAIL Όταν θέλουμε μια φίνα, χαριτωμένη αλογοουρά που μπορεί να ταιριάξει με οποιοδήποτε outfit, τότε στο μυαλό μας κατευθείαν έρχεται η Bubble ponytail. Οι χαριτωμένες φούσκες της είναι το στοιχείο που προσθέτει μια νεανική αύρα σε οποιοδήποτε λουκ.

78


get the look

Η

bubble ponytail δεν ταιριάζει μόνο με πολλά outfits, αλλά μπορεί και να αναπροσαρμοστεί χαρίζοντας διαφορετικά λουκς. Είναι ένα χτένισμα το οποίο είναι πάντα στην μόδα και θεωρείται ξεχωριστό. Οι φούσκες της μπορούν να γίνουν πιο ατημέλητες, η κοτσίδα μπορεί να κατέβει πιο χαμηλά, ενώ μπορεί να εμπλουτιστεί και με διαφορετικά αξεσουάρ. Είτε πρόκειται για μια sleek bubble, είτε για μια ατημέλητη, ο δρόμος για να την δημιουργήσετε βρίσκεται παρακάτω. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του λουκ, είναι το μάκρος.

1

Αρχικά επιλέξτε την υφή που θέλετε. Η bubble γίνεται κυρίως σε ίσια, ή σπαστά μαλλιά. Επομένως, πρώτο βήμα είναι να ισιώσετε τα μαλλιά με σίδερο ισιώματος και στην συνέχεια να προσθέσετε ένα προϊόν styling. Ένα salt spray θα δώσει σώμα, ενώ ένα ενυδατικό προϊόν θα τονίσει την ίσια υφή και θα χαρίσει λάμψη. Μετά την εφαρμογή του προϊόντος, επιλέξτε που θα τοποθετήσετε την αλογοουρά. Στην συνέχεια χτενίστε τα μαλλιά προς τα πίσω και σηκώστε τα σε μια αλογοουρά. Ασφαλίστε την αλογοουρά με ένα λαστιχάκι. Για πιο κομψά αποτελέσματα, επιλέξτε ένα χρώμα το οποίο θα ταιριάζει με αυτό των μαλλιών. Προσθέστε ένα ακόμη λαστιχάκι μερικά εκατοστά πιο κάτω. Η απόσταση είναι σημαντική, καθώς οι φούσκες πρέπει να έχουν αρκετό χώρο για να επεκταθούν. Συνεχίστε να τοποθετείτε λαστιχάκια μέχρι να φτάσετε στο τέλος. Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ξεκινήστε να τραβάτε ελαφρά κάθε τμήμα που έχει δημιουργηθεί από τα λαστιχάκια. Το τράβηγμα θα πρέπει να είναι ταυτόχρονο και από τις δυο πλευρές, το ίδιο ισχύει και για την δύναμη. Συνεχίστε να κάνετε το ίδιο και στα υπόλοιπα τμήματα. Δώστε προσοχή στο πόσο τραβάτε, έτσι ώστε να έχετε φούσκες σε ίδιο μέγεθος και σε ομοιομορφία. Αν θέλετε ένα πιο άγριο και ατημέλητο λουκ, τραβήξτε περισσότερο τις φούσκες. Ψεκάστε με μια ελαφριά λακ τις φούσκες. Για τελευταία πινελιά και για πιο messy λουκ, τραβήξτε μερικές τούφες από μπροστά, έτσι ώστε να περικλείουν το πρόσωπο.

2

3 4

6

7 8

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Η πρέσα μαλλιών ghd platinum είναι το εργαλείο για μια τέλεια, sleek bubble ponytail, αλλά και όχι μόνο. Χαρίζει την απόλυτη εμπειρία styling, δίχως να διακινδυνεύεται η υγεία των μαλλιών, χάρη στην τεχνολογία Tri-Zone. Η ghd platinum λειτουργεί στην ιδανική θερμοκρασία των 185 βαθμών, ενώ οι έξι έξυπνοι αισθητήρες εξασφαλίζουν σταθερή θερμοκρασία πάνω στις πλάκες και επιφέρουν το τέλειο αποτέλεσμα styling, μόνο με ένα πέρασμα!

79


hair

Δ

ύσκολη η περίοδος τα Χριστούγεννα. Oι γυναίκες σκρολάρουν ακατάπαυστα ανάμεσα σε φωτογραφίες διασήμων, προσπαθώντας να βρουν το γιορτινό λουκ τους. Από την άλλη, οι κομμωτές έρχονται σε δύσκολη θέση όταν αντικρύζουν στον οθόνη του κινητού ένα κούρεμα το οποίο δεν ταιριάζει στο άτομο που το έχει επιλέξει. Μην ανησυχείτε όμως, διότι λύσεις υπάρχουν. Όλοι μας έχουμε ερωτευτεί το τέλειο λουκ, το οποίο φυσικά το έχουμε δει πάνω σε κάποιον διάσημο. Αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι celebrities είναι παντού και η εικόνα τους είναι δυνατή, καθώς επηρεάζει και δημιουργεί μόδες. Όμως δεν είναι πάντα σοφό να αντιγράφουμε οποιαδήποτε κούρεμα μας αρέσει. Επομένως, να αντιγράψεις, ή όχι;

TO COPY, OR NOT? DO Όταν θες κάτι καινούργιο

DON’T Μπορεί να μην σου ταιριάζει

Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε το ίδιο κούρεμα συνέχεια. Η επιλογή ενός celebrity λουκ πρέπει να γίνεται όταν θέλουμε μια δραματική αλλαγή. Οι πιο καυτές ηθοποιοί και εκείνες που δοκιμάζουν διαρκώς νέα στυλ, μπορούν να εμπνεύσουν πολύ εύκολα.

Το κουράγιο για μια δραματική αλλαγή είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει μια γυναίκα. Μπορεί το συναίσθημα να είναι σωστό, η πράξη όμως μπορεί να καταλήξει τελικά σε δραματικό λάθος, αντί για αλλαγή. Επειδή ένα κούρεμα φαίνεται τέλειο πάνω στην Rihanna, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου ταιριάζει και εσένα. Υπάρχουν κανόνες πάνω στο τί μας πηγαίνει και αυτούς τους γνωρίζει καλύτερα από όλους ο κομμωτής σου. Εμπιστεύσου τον. Επίσης, πριν κάνεις οτιδήποτε, κάνε στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις: • Έχω το ίδιο σχήμα προσώπου με την ηθοποιό που φοράει το τέλειο Pixie; • Κατά πόσο διαφέρουν οι υφές των μαλλιών μας; • Μπορώ να φανταστώ το συνολικό λουκ πάνω μου; • Ας σκεφτώ και την περίπτωση ότι δεν θα μου πηγαίνει.

80

DO Θα έχεις ένα κούρεμα που σου αρέσει πολύ

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να ερωτευόμαστε ένα συγκεκριμένο στυλ που μας πηγαίνει. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις το βρούμε, συνεχίζουμε να το διατηρούμε ακάθεκτα. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή – την ώρα που ξεφυλλίζεις περιοδικά στο κομμωτήριο, ή όταν χαζεύεις τo feed του facebook, ακόμα όταν δεις μια τυχαία διαφήμιση. Το επόμενο σου λουκ μπορεί να είναι εκεί και να σε περιμένει. Και αν σου ταιριάζει, τότε θα είναι ένας μεγάλος έρωτας.

DON’T Σκέψου την καθημερινή ρουτίνα Πόσο ώρα σου παίρνει για να φτιάξεις τα μαλλιά σου το πρωί; Δέκα λεπτά, μισή ώρα; Κάθε φορά που πρόκειται να επιλέξεις ένα νέο λουκ, πρέπει να σκεφτείς την καθημερινή ρουτίνα styling. Διότι ναι, αν θες τα μαλλιά σου να είναι τέλεια, πρέπει να αφιερώνεις και τον ανάλογο χρόνο. Τα πιο περίπλοκα κουρέματα τρώνε αρκετή ώρα, ειδικά όταν πρόκειται για μακριά μαλλιά. Σκέψου και το χρώμα. Μια ιδιαίτερη απόχρωση σημαίνει ότι πρέπει να επισκέπτεσαι πολύ πιο συχνά το κομμωτήριο, ενώ ένα κοντό κούρεμα θέλει συχνότερο κούρεμα. Για αυτές τις δύσκολες αποφάσεις όμως, υπάρχει πάντα ο κομμωτής. Επομένως, πριν βρεθείς μπροστά του, με το κινητό στο χέρι απαιτώντας το νέο κούρεμα της Κέιτ Μός, συζήτησε το πρώτα μαζί του. Θα την βρείτε την άκρη.


giotishairexpert.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: GIOTIS HAIR EXPERT Λ. Φυλής 83, Αθήνα • τ: 210 8846266 • f: 210 8846 267 • info@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: SFANTOS COSMETIC SUPPLIES Ηγουμενίτσας 27, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΗΛ.2810-324235 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΗΤΣΗΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. Βεργιώτη 2, Αμπελόκηποι • τ: 26510 78 22 • κ: 6978 482 009 • mitsis@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ κ: 6944 504 186 • halvatzis@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΜΑΚΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ κ: 6937 447 260 • makissamol@giotishairexpert.gr


hair solutions

turn up THE VOLUME

Λεπτά, λιπαρά, ή πολύ ξηρά μαλλιά που δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε το τέλειο Χριστουγεννιάτικο volume λουκ. Φτάνει πιά! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσετε στα λεπτά μαλλιά σας τον όγκο που επιθυμείτε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαβάσετε τα παρακάτω 8 tips και να τα βάλετε σε εφαρμογή. Εμπρός λοιπόν!

82


hair solutions Eίναι γνωστό ότι τα μακριά, ίσια μαλλιά κλέβουν όλο τον όγκο λόγω του βάρους τους. Επομένως μια έξυπνη στρατηγική, είναι να κόψετε τα μαλλιά σας σε μεσαία και πολύ κοντά μήκη. 1. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΌ Ενώ είναι σπάνιο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αραίωση μπορεί να οφείλεται σε ανδρογενετική αλωπεκία. Αν χάνετε πολύ συχνά μεγάλες τούφες ενώ κάνετε μπάνιο, ή βλέπετε τα μαλλιά σας να αδυνατίζουν σε συγκεκριμένα σημεία, δεν χρειάζεται να διαβάσετε αυτό το άρθρο για να καταλάβετε ότι πρέπει να πάτε άμεσα στον γιατρό. Οι γυναίκες, συνήθως μετά την ηλικία των 50, είναι που ξεκινάνε να χάνουν τα μαλλιά τους, όμως η αλωπεκία βασίζεται στην κληρονομικότητα και μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

2. ΦΆΤΕ ΛΑΧΑΝΙΚΆ Τα υγιή μαλλιά ξεκινάνε από την διατροφή. Αυτό ισχύει για τα πάντα στο σώμα μας, ακόμα και η διάθεση μας επηρεάζεται από την διατροφή. Λαχανικά, όπως σπανάκι, φασόλια και τόφου, αποτελούν πηγές σιδήρου και πρωτείνης. Ο χρυσός κανόνας είναι να τρώτε από όλες τις ομάδες τροφίμων, έτσι ώστε όχι μόνο τα μαλλιά σας, αλλά και το υπόλοιπο σώμα σας, να σφύζουν από υγεία.

3. ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΌ ΜΑΣΆΖ Είναι γεγονός ότι το μασάζ κεφαλής ενεργοποιεί την κυκλοφορία αίματος, η οποία με την σειρά της αιματώνει τους θύλακες της τρίχας. Σταδιακά, η τρίχα ενδυναμώνεται. Δοκιμάστε λοιπόν, ένα χαλαρωτικό μασάζ με λίγο λάδι, ή με μια θεραπεία μαλλιών.

4. ΞΗΡΆ, Ή ΛΙΠΑΡΆ; Το πρώτο βήμα για να βρείτε το ιδανικό σαμπουάν για τα λεπτά μαλ-

λιά σας, είναι να ανακαλύψετε αν αυτά είναι ξηρά, ή λιπαρά. Ένα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά αφαιρεί τα περιττά έλαια του κεφαλιού, ενώ ένα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά ενυδατώνει τα μαλλιά, χωρίς να τους προσθέτει βάρος. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, τότε το πιο πιθανό είναι να χρειαστείτε ένα σαμπουάν για καθημερινή χρήση. Για ξηρά μαλλιά το λούσιμο δεν χρειάζεται να είναι τόσο συχνό. Επίσης, επενδύστε και στα dry shampoos, τα οποία απορροφούν τα περιττά έλαια, την μυρωδιά και προσθέτουν όγκο.

5. ΣΑΜΠΟΥΆΝ & CONDITIONER Τα σαμπουάν για όγκο πρέπει να συνδυάζονται με το ιδανικό conditioner. Αυτά τα σαμπουάν καθαρίζουν απαλά τα μαλλιά, χωρίς να απογυμνώνουν την τρίχα από τα φυσικά της έλαια. Επιπλέον, αφήνουν τα μαλλιά με πιο πυκνή όψη. Το conditioner κάνει τα μαλλιά απαλά και δεν τα επιβαρύνει. Tip: Τοποθετείτε το conditioner από την μέση των μαλλιών και κάτω και όχι στην ρίζα, για να μην την επιβαρύνετε.

6. ΣΗΚΏΣΤΕ ΤΗΝ ΡΊΖΑ Ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας, βρίσκεται στην ρίζα. Στεγνώστε τα μαλλιά σας ενώ είναι νωπά και στην συνέχεια χρησιμοποιείστε ένα προϊόν για όγκο στις ρίζες, το οποίο θα τις ανασηκώσει. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ψαλίδι μαλλιών, με ρόλερ, και οποιοδήποτε εργαλείο styling. Κάτι ακόμα που πρέπει να θυμάστε, είναι να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τις υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως κρατήστε το

styling σε όχι υψηλές θερμοκρασίες και προστατεύστε τα μαλλιά με ένα προϊόν heat protect.

7. ΌΓΚΟΣ & ΜΠΟΎΚΛΕΣ Οι μπούκλες και οι κυματισμοί είναι το ιδανικό λουκ για να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας. Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, είναι ιδανική για να σας δώσουν ένα ωραίο, πλούσιο λουκ, αλλά και να σας δείξουν τον τρόπο να το κάνετε μόνες σας. Επίσης, οι κυματισμοί μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα. Μετά το μπάνιο και σε νωπά μαλλιά, προσθέστε μους για όγκο και πλέξτε τα μαλλιά σας σε πλεξούδες. Στην συνέχεια, είτε την αφήνετε να στεγνώσει φυσικά, είτε χρησιμοποιείτε σεσουάρ. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση, είναι ομοιόμορφοι κυματισμοί.

8. ΧΡΏΜΑ & ΚΟΎΡΕΜΑ Γενικώς είναι γνωστό ότι τα μακριά, ίσια μαλλιά κλέβουν όλο τον όγκο λόγω του βάρους τους. Επομένως μια έξυπνη στρατηγική, είναι να κόψετε μαλλιά σας σε μεσαία και πολύ κοντά μήκη. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά γίνονται πιο ανάλαφρα και σας χαρίζουν και πιο εύκολο styling. Το κούρεμα σε σκάλες αναδεικνύει δυο φορές περισσότερο τα κοντά μαλλιά και «πιάνει» καλύτερα σε μεσαία μήκη. Όσο για το χρώμα σε αυτό θα σας βοηθήσει ο κομμωτής σας. Ένα μονότονο χρώμα, σε οποιαδήποτε απόχρωση κι αν είναι αυτό, πάντα κλέβει τον όγκο, κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται μονοδιάστατα. Οι ανταύγειες, οι φωτισμοί και οι σκιάσεις σε στρατηγικά σημεία, προσθέτουν βάθος και ύψος, ενώ αναδεικνύουν το πρόσωπο. Απλώς, σκεφτείτε πολυδιάστατα.

83

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Το INSTANT FULLNESS ΝΙΟΧΙΝ είναι το ιδανικό ξηρό σαμπουάν για την ενίσχυση της πυκνότητας. Χαρίζει αποδεδειγμένα έως δύο φορές πιο πλούσια και ανάλαφρα μαλλιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, απορροφώντας την υπερβολική λιπαρότητα. Τέλειο, δηλαδή, για On the go περιπτώσεις, αλλά και όταν χρειάζεστε επειγόντως τον όγκο που θέλετε να δομεί τα μαλλιά σας για όλη την διάρκεια της ημέρας.


hair advisor

DECO SECRET Τα μυστικά του αποχρωματισμού Η Κρίστι Βλάχου, Education Manager της εταιρίας Vitality’s, είναι mastercolorist με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο Facebook, ως Christy Vlachou & στο Instagram ως Christyhaireducator.

Το ντεκαπάζ είναι το πιο δυνατό εργαλείο που έχουμε στο βαφείο μας. Μας δίνει την δυνατότητα για μεγάλες χρωματικές αλλαγές και διορθώσεις. Χρησιμοποιείται σε φυσικά και βαμμένα μαλλιά. Είναι το προϊόν που κάνει πραγματικά αυτό που λέει το όνομα του, ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙ. Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνουμε ένα εντυπωσιακό ξάνοιγμα, αλλά η τρίχα είναι «άδεια» από χρωστικά, σχετικά αφυδατωμένη και το PH της σε υψηλά επίπεδα. 84


hair advisor ΤΕΛΕΙΟ ΞΑΝΟΙΓΜΑ & ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ Ας αναλύσουμε τι πρέπει να γνωρίζουμε για την διαδικασία του αποχρωματισμού, ώστε να έχουμε τέλειο ξάνοιγμα και υγιή μαλλιά. Ένα από τα πιο βασικά λάθη μέσα στα κομμωτήρια είναι ότι δεν ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες ανάμειξης του προϊόντος. Η κάθε εταιρεία θα πρέπει να μας δίνει σαφής οδηγίες στην ποσότητα του ντεκαπάζ και την ποσότητα του οξυζενέ που πρέπει να αναμείξουμε. Όταν επεμβαίνουμε στην ανάμειξη, (περισσότερο ή λιγότερο οξυζενέ) στο πλαίσιο να γίνει το μείγμα όσο πηχτό θέλουμε, σίγουρα κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε. Στο περισσότερο ντεκαπάζ κερδίζουμε ξάνοιγμα, ενώ χάνουμε ποιότητα μαλλιών. Περισσότερο οξυζενέ και χάνουμε στο ξάνοιγμα και κερδίζουμε στην ποιότητα μαλλιών. Επιπλέον ρισκάρουμε να έχουμε ενοχλήσεις στο δέρμα. Χρησιμοποιούμε πάντα το προτεινόμενο οξυζενέ. Δεν ξεχνάμε ότι ο ενεργοποιητής του προϊόντος ξανοίγματος είναι αυτό που επηρεάζει την οξειδωτική αντίδραση του μείγματος. Η ανάμειξη

χημικών συστατικών δημιουργεί χημική ένωση. Αλλοιώνοντας τα συστατικά δημιουργούμε μία δική μας χημική φόρμουλα χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειες. Το πιο απλό που μπορεί να συμβεί είναι το μείγμα να ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία, μπορεί να φουσκώσει μέσα στο αλουμινόχαρτο, να μην έχουμε το επιθυμητό ξάνοιγμα και το πιο σοβαρό είναι να προκαλέσουμε ερεθισμούς στο δέρμα ή και αλλεργικό επεισόδιο. Το μίγμα αποχρωματισμού αρχίζει να λειτουργεί όταν αναμίξουμε τα δύο προϊόντα και χάνει τη δύναμη του όσο περνάει ο χρόνος. Γι’ αυτό κατά την διάρκεια μίας τεχνικής ετοιμάζουμε μία-μία τις δόσεις που θα χρειαστούμε. Με αυτό τον τρόπο έχουμε την ίδια «δύναμη» προϊόντος εξασφαλίζοντας το ξάνοιγμα. ‘Όταν θέλουμε να εφαρμόσουμε προϊόν αποχρωματισμού στη ρίζα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αρκετή ποσότητα προϊόντος σε πολύ λεπτές χωρίστρες, προσέχοντας να μην να ξεφεύγουμε από τη φυσική ρίζα.

Εάν θέλουμε να ξανοίξουμε 1-2 τόνους βαμμένα μαλλιά μπορούμε να κάνουμε ένα corrective shampoo. Θα πρέπει να έχετε από την εταιρεία που χρησιμοποιείτε

την συνταγή. Το DECO JO της Vitality’s είναι ένα ιδανικό προϊόν, διότι είναι πολύ καλλυντικό, δουλεύει αργά και αφήνει εξαιρετική ποιότητα μαλλιών.

Συνταγή για Corrective shampoo • 1 μεζούρα DECO JO • +30gr ART οξυζενέ 20vol. • +30gr νερό • +5gr Σαμπουάν AQUA NUTRIACTIVE • + 15gr Μάσκα AQUA NUTRIACTIVE

85


hair advisor Αν θέλουμε να ανοίξουμε 1-2 τόνους τα μήκη/άκρες των μαλλιών ενώ έχουμε φυσική ρίζα, δουλεύουμε ελευθέρα στον αέρα, προστατεύοντας τη φυσική ρίζα. Αν θέλουμε μεγαλύτερο και πιο ομοιόμορφο ξάνοιγμα τοποθετούμε τα μαλλιά μέσα σε αλουμινόχαρτο, δουλεύοντας με πολύ λεπτές χωρίστρες back to back. Γενικά αποφεύγουμε την χρήση της θερμότητας για να έχουμε καλύτερο έλεγχο στο ξάνοιγμα και καλύτερη ποιότητα μαλλιών. Αφού αφήσουμε το προϊόν το ανώτερο μέχρι τον προτεινόμενο χρόνο, λούζουμε τα μαλλιά, με όξινο ενυδατικό σαμπουάν και εφαρμόζουμε conditioner ή μάσκα .

ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • • • • • •

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το ντεκαπάζ είναι αλκαλικό και ανεβάζει πολύ την τιμή του PH της τρίχας. Πριν το αποχρωματισμό η τρίχα και το δέρμα έχει PH 5,5. Κάνοντας αποχρωματισμό με ένα καλλυντικό ντεκαπάζ το PH ανεβαίνει στο 11. Λούζοντας με όξινο shampoo το PH πέφτει περίπου στο 8- 8,5. Εφαρμόζοντας conditioner ή μάσκα πέφτει στο 7 -7,5. Κλείνοντας την διαδικασία με χρωμογαλάκτωμα επαναφέρουμε το PH περίπου στο 6- 6,5.

Για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία ξανοίγματος θα πρέπει να εφαρμόσουμε ένα χρωμογαλάκτωμα ώστε να δώσουμε απόχρωση, να ενισχύσουμε την τρίχα με λιπίδια, να μειώσουμε την τιμή του PH και να κλείσουμε τα λέπια. Τέλος κλειδώνουμε το χρώμα με εξειδικευμένο προϊόν.

Τέλειο ξάνοιγμα, τέλεια ποιότητα τρίχας & διάρκεια της απόχρωσης

Το μοντέλο επιμελήθηκε ο mastercolorist Γιάννης Κάπαρης, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, που βρίσκεται πάντα δίπλα μου, προσφέροντας απλόχερα την βοήθεια του και την αφοσίωση του στο επάγγελμα.

86

Για να προσφέρουμε στην πελάτισσα μας ένα τέλειο ομοιόμορφο ξανθό, πολύ ανοικτό με ντεκαπάζ, θα πρέπει να έχουμε ένα τέλεια ομοιόμορφο ξάνοιγμα σε όλο το μήκος της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση ρίζας θα πρέπει να γίνεται κάθε 25 μέρες και αν έχουμε κάποιο προηγούμενο ξάνοιγμα σε κάποιο σημείο το οποίο δεν είναι στο ίδιο ύψος τόνου, να το διορθώσουμε. Το συγκεκριμένο μοντέλο την προηγούμενη φορά που έκανε ανανέωση χρώματος η φυσική της ρίζα ήταν 60 ημερών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τμήμα το οποίο δεν άνοιξε καλά. Συχνό φαινόμενο στο κομμωτήριο. Αν αφήσουμε αυτή την μπάρα να υπάρχει πάντα θα μας δυσκολεύει στα ρεφλέ. Διορθώνουμε την επόμενη φορά ανανεώνοντας την ρίζα με Deco jo + 6% και εφαρμόζοντας DECO JO + 3% στο προηγούμενο ξάνοιγμα, ελεύθερα στον αέρα με σβήσιμο στο τελείωμα της κάθε τούφας, έτσι ώστε να έχουμε ομοιόμορφο ξάνοιγμα. Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος αναμονής συνεχίζουμε όλα τα στάδια της διαδικασίας του αποχρωματισμού.


wiki hair

Η Κρίστι Βλάχου, Education Manager της εταιρίας Vitality’s, είναι mastercolorist με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο Facebook, ως Christy Vlachou & στο Instagram ως Christyhaireducator.

ALL ABOUT COLORS Φως ονομάζεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ανιχνεύεται από το ανθρώπινο μάτι και που εκλαμβάνεται ως αίσθηση της όρασης. Το χρώμα είναι παράγωγο του φωτός και κατά συνέπεια για να αντιληφθούμε ένα χρώμα πρέπει να υπάρχει μια πηγή φωτός. Tο φυσικό φως έρχεται από τον ήλιο και είναι καθαρό και λευκό. Όλες οι άλλες πηγές φωτός είναι τεχνητές. Οι ακτίνες του φωτός πέφτουν επάνω σε ένα αντικείμενο, (π.χ. κόκκινο μήλο), αυτό απορροφά όλα τα χρώματα εκτός του κόκκινου που αντανακλάται και φτάνει στο μάτι μας. Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβανόμαστε το χρώμα του μήλου ως κόκκινο. Όμως η αντίληψη του «ορατού» φωτός καλύπτει μόνο από ένα μικρό τμήμα του τεράστιου φάσματος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που υπάρχει στο σύμπαν και το οποίο γίνεται αντιληπτό από την όραση και «μεταφράζεται» από τον εγκέφαλο μας στα χρώματα του ορατού φωτεινού φάσματος (δηλαδή στα χρώματα του ουράνιου τόξου). 88


BEAUTY SHOULD

NEVER COMPROMISE YOUR SCALP’S INTEGRITY


wiki hair

Τα χρώματα στα οποία αναλύεται το λευκό φως είναι κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λιλά και βιολέ. Αντίστοιχα, ο συνδυασμός όλων αυτών των χρωμάτων δημιουργεί το λευκό χρώμα.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ RGB: Κόκκινο, Πράσινο και Μπλε Χρησιμοποιείται στις οθόνες CMYK: Γαλάζιο, Ματζέντα και Κίτρινο. Χρησιμοποιείται στην τυπογραφία. RYB: Κόκκινο, κίτρινο και Μπλε. Χρησιμοποιείται στη ζωγραφική και στη κομμωτική

ΧΡΩΜΑΤΟΜΕΤΡΊΑ είναι η επιστήμη που ασχολείται με τον ποσοτικό προσδιορισμό και την φυσική περιγραφή της ανθρώπινης αντίληψης του χρώματος. Η Χρωματομετρία ως επιστήμη εμφανίστηκε το 1930 από την διεθνή επιτροπή φωτισμού CIE με την διεξαγωγή πειραμάτων οπτικής.

Βασικά (ή πρωτογενή) χρώματα είναι αυτά τα όποια όταν συνδυαστούν μεταξύ τους μπορούν να παραγάγουν όλους τους δυνατούς χρωματισμούς. ΚΟΚΚΙΝΟ – ΚΙΤΡΙΝΟ - ΜΠΛΕ Δευτερογενή είναι τα χρώματα που προκύπτουν από την ανάμειξη ίσων ποσοτήτων 2 βασικών χρωμάτων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΡΑΣΙΝΟ - ΒΙΟΛΕ Τριτογενή χρώματα είναι τα χρώματα που δημιουργούνται από την ανάμειξη των πρωτογενών με τα δευτερογενή.

90

ΜΠΛΕ – ΠΡΆΣΙΝΟ ΠΡΆΣΙΝΟ – ΚΊΤΡΙΝΟ ΚΊΤΡΙΝΟ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ – ΚΌΚΚΙΝΟ ΚΌΚΚΙΝΟ – ΜΩΒ ΜΩΒ – ΜΠΛΕ


doctor

Ο Med.Dr Βασίλης Γενίτσαρης είναι Στρατιωτικός Ιατρός και Επιστημονικός Διευθυντής στο Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών «AURUM»

Πως προκύπτει η γήρανση του δέρματος;

Με ποιους τρόπους βοηθάει το Fractional Laser;

Το δέρμα μας έως την ηλικία των 18 ετών αναπτύσσεται. Την ανάπτυξη ακολουθεί, δυστυχώς, η γήρανση. Οι δύο κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην γήρανση του δέρματος είναι η αφυδάτωση και η χαλάρωση. Όσον αφορά την χαλάρωση του δέρματος, οφείλεται στην σταδιακή μείωση της ποσότητας του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο χόριο του δέρματος. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη αποτελούν ένα πρωτεϊνικό πλέγμα, υπεύθυνο για την ελαστικότητα και την σύσφιξη του δέρματος. Έτσι, ενώ σταδιακά μειώνονται οι συγκεντρώσεις του κολλαγόνου και της ελαστίνης από την ηλικία των 18 ετών κι έπειτα, αυτός ο ρυθμός μείωσης ανά έτος είναι τόσο μικρός, της τάξεως περίπου του 1%, που πολλές φορές δεν είναι ορατός με το ανθρώπινο μάτι. Πρέπει να περάσουν αρκετά έτη, ούτως ώστε η απώλεια αυτού του πλέγματος να επιφέρει ορατά σημάδια χαλάρωσης

Κάνοντας έστω κι ένα fractional laser τον χρόνο (χειμερινούς μήνες), μπορούμε κι αναπληρώνουμε τις απώλειες του κολλαγόνου και της ελαστίνης, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση και στην σύσφιξη του δέρματος.

FRACTIONAL LASER ΤΟ ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΌ LIFTING

Μη χειρουργικό lifting, η γνωστή διαδικασία ανάπλασης του προσώπου που γνωρίζουμε όλοι, δίχως όμως την επαφή νυστεριού ή άλλων… κοφτερών αντικειμένων. Ο λόγος για το Fractional Laser, την σύγχρονη μέθοδο ανανέωσης του προσώπου μέσω της τεχνολογίας Laser η οποία, μέρες που είναι, φαντάζει σαν μια πολύ καλή επιλογή ανανέωσης.

92

Πως λειτουργεί; Το fractional laser, δηλαδή κλασματικό, δηλώνει πως μόνο ένα κλάσμα του δέρματος εκτίθεται στην επίδραση του laser. Προκαλεί πολλαπλούς θερμικούς μικροτραυματισμούς με ελεγχόμενες παραμέτρους, όπως ένταση ενέργειας, βάθος διείσδυσης, διάμετρος μικροτραύματος, πυκνότητα σάρωσης και άλλα. Συγκεκριμένα θερμαίνει το νερό εντός των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος, προκαλώντας την εξάχνωση τόσο του νερού, όσο και των ιστών του. Ακολουθεί η επούλωση του δέρματος, όπου από τα τοιχώματα των χιλιάδων μικροτραυμάτων παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι αναπλαστικό, λόγω εξάχνωσης και αντικατάστασης του γερασμένου ιστού του δέρματος, και συσφικτικό διότι ο οργανισμός παράγει την μέγιστη ποσότητα ενδογενούς κολλαγόνου κι έλαστίνης με διάρκεια πολλών ετών. Η θεραπεία εξειδικεύεται ως προς την έντασή της και άρα χρειάζεται κι ανάλογο χρόνο αποθεραπείας, που κυμαίνεται από 1-2 μέρες έως μία εβδομάδα. Η διάρκεια της εφαρμογής είναι περίπου 20’-30’, η συχνότητα εξατομικεύεται και τα αποτελέσματα λειτουργούν αθροιστικά.

Το Fractional Laser συνοπτικά: c Χαρίζει σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος cΘεραπεύει ρυτίδες και ραγάδες cΚαταπολεμά την φωτογήρανση και τις δυσχρωμίες c Εξαφανίζει ουλές ακμής, αλλά και χειρουργικές ουλές


Ενυδάτωση

Προστασία

Απαλότητα

Λάμψη


haircut

ΑΦΕΛΕΙΕΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΩΤΗ

Ο Αντώνης Ριζόπουλος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος beautique Καλλιθέας, εισηγητής σεμιναρίων εκπαίδευσης κουρέματος και προσωπολογίας. Για επικοινωνία μαζί του μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook, Antonio Rizopoulos.

Κάθε μέρα στο κομμωτήριο, κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τις πελάτισσες, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως όλες οι γυναίκες έχουν ανάγκη από αλλαγή. Πολλές φορές πιστεύουν πως το να αλλάξουν τα μαλλιά τους είναι η λύση για τα πάντα. Αλλαγή όμως, διατηρώντας το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα και το ίδιο σχήμα και στιλ μαλλιών δεν γίνεται. Ή μήπως γίνεται;

94

Συνήθως οι προσπάθειες να προτείνουμε στις πελάτισσες κάτι διαφορετικό, στηρίζονται στην αλλαγή μήκους, σχήματος ή ακόμα και χρώματος. Ξεχνάμε όμως την επιλογή να δει το πρόσωπό της με αφέλειες. Ίσως πολλοί από εμάς να τις φοβόμαστε, πολύ περισσότερο ακόμα και οι ίδιες οι πελάτισσες. Υπολογίζοντας όμως τα θετικά που κερδίζουμε, θα έπρεπε να ξεκινάμε τις προτάσεις μας με αυτές.


haircut

Κόβοντάς ένα τόσο μικρό τμήμα, δημιουργείται ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα, δίνοντας έμφαση στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Προσδίδουμε δυναμισμό, ερωτισμό, μοντέρνο στυλ, ενώ ταυτόχρονα βάζουμε στο επίκεντρο της προσοχής το πρόσωπο. Παράλληλα, δεν αλλάζουμε τις συνήθειες της στο styling. Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι πως η πελάτισσα βλέπει μπροστά της την αλλαγή άμεσα. Ένα ολόκληρο κούρεμα ή μια αλλαγή χρώματος απαιτεί χρόνο και αναμονή που μεταφράζεται σε ανησυχία. Οι αφέλειες απαιτούν δέκα λεπτά το πολύ για να ολοκληρωθούν.

• Με βάση την προσωπολογία, σε κάθε σχήμα προσώπου μπορούμε να προσαρμόσουμε κάποιο τύπο αφέλειας. • •

• • •

Στα μακρόστενα πρόσωπα οι αυστηρές αφέλειες μειώνουν το μήκος κάνοντάς το να φαίνεται οβάλ. Στα στρογγυλά, οι ίσιες αφέλειες μειώνουν τις καμπύλες. Εκτός από τις ίσιες, ταιριάζουν και αυτές που χωρίζουν στην μέση, ή στο πλάι γιατί δίνουν ύψος. Στα τετράγωνα οι αφέλειες με σχήμα καμπύλης κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται λιγότερο αυστηρό. Αν η καμπύλη είναι έντονη, τότε δίνουμε και ύψος όπου χρειάζεται. Μπορούμε ακόμα να τις κάνουμε αδειασμένες για ένα πιο απαλό αποτέλεσμα. Στα οβάλ μπορούμε να ταιριάξουμε όποιον τύπο αφέλειας επιθυμούμε. Στα τρίγωνα πρόσωπα (στενό μέτωπο), μπορούμε να προεκτείνουμε τις αφέλειες προς τους κροτάφους, μεγαλώνοντας έτσι το μέτωπο. Στα ανάποδα τριγωνικά πρόσωπα (πλατύ μέτωπο), κάνουμε πιο στενές αφέλειες, αφήνοντας τις άκρες πιο μακριές, ώστε να υπάρχει σκίαση στα ακριανά τμήματα του μετώπου. Στα μικρά μέτωπα, κοντές και αδειασμένες αφέλειες δημιουργούν την οφθαλμαπάτη του κανονικού.

Τα θετικά είναι πολλά: α) Τηρούμε όλα όσα μας ζήτησε. Δεν αλλάζουμε το μήκος ή το σχήμα. β) Κόβοντας ένα μικρό τμήμα μαλλιών διαφοροποιείται αμέσως το αποτέλεσμα. γ) Η πελάτισσα βλέπει τη διαφορά άμεσα. δ) Υπάρχουν τόσες επιλογές σε μήκος, σχήμα και στυλ, ώστε είναι αδύνατο να μην υπάρχει κάτι που να πηγαίνει στην πελάτισσά μας. ε) Μπορούμε να της δείξουμε πώς περίπου θα είναι το αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας τα μαλλιά της, προτού της τα κόψουμε. ζ) Οι αφέλειες ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην μόδα. Το μήκος των μαλλιών κάθε πελάτισσας θα λέγαμε ότι είναι το φετίχ της. Με το να κάνουμε μια πρόταση για αφέλειες, της δίνουμε την ευκαιρία να δει κάτι διαφορετικό στο λουκ της, έχοντας όμως την ασφάλεια πως δεν έχει πειραχτεί το μήκος

Πριν ξεκινήσουμε να κόβουμε τις αφέλειες, χρησιμοποιώντας τα μαλλιά της πελάτισσας μας, μπορούμε να της δώσουμε μια ιδέα του πως θα δείχνουν, μειώνοντας έτσι την αγωνία της για το αποτέλεσμα, με το οποίο όμως θα είναι πάντα στην μόδα.

Διαχρονικά, οι γυναίκες αγαπούσαν τις αφέλειες γιατί τους προσέδιδαν γοητεία και θηλυκότητα. Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως και σήμερα θεωρούνται αξεσουάρ για την εμφάνισή τους. Όλες οι ντίβες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης έχουν εμφανιστεί, ή εμφανίζονται με αφέλειες. Το ίδιο ισχύει και για τις ντίβες της μουσικής. Είναι το στυλ του κουρέματος που τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, κάτι που επιθυμούν όλες οι γυναίκες.

Σήμερα, όταν οι γυναίκες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έρχονται στο κομμωτήριο με μία φωτογραφία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μας δείξουν τι επιθυμούν, οι αφέλειες είναι το μυστικό μας όπλο, ώστε να μπορούμε να προσαρμόζουμε την επιθυμία στην πραγματικότητα.

95


health

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΆ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ Κάθε χρόνο τα ίδια. πολύ φαγητό, πολύ πιοτό και στο τέλος τον Ιανουάριο μας μένουν μόνο οι τύψεις και τα παντελόνια που δεν κουμπώνουν. Λοιπόν, υπάρχουν τρόποι για να σπάσετε φέτος τον ‘’φαύλο κύκλο’’ της γιορτινής υπερφαγίας, δίχως να στερηθείτε το παραμικρό.

Ο

Ο Ιανουάριος είναι ο κλασικός μήνας των σοβαρών αποφάσεων, οι οποίες όμως ποτέ δεν γίνονται πραγματικότητα. Ε, λοιπόν, φέτος δεν χρειάζεται να είναι έτσι! Σίγουρα θα υπάρξουν μέρες που θα φάμε λίγο πιο πολύ από το κανονικό. Η λογική της στέρησης και του διαρκούς μετρήματος μάλλον θα μας αγχώσει, ενώ το πιθανότερο είναι να μας εκνευρίσει και να μας οδηγήσει να παρατήσουμε την προσπάθειά μας. Καλό θα ήταν να κρατήσουμε την σειρά με την οποία τρώμε το φαγητό μας. Τα πολλά μικρά γεύματα κατά την διάρκεια της μέρας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για 96

να μην παρασυρθούμε και φάμε παραπάνω ποσότητα φαγητού από το κανονικό. Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι το πρωινό. Επειδή οι μέρες της αργίας είναι και χρόνος μέσα στο σπίτι αυτό σημαίνει ότι είμαστε και για πιο πολλές ώρες σε χώρο γεμάτο γλυκά. Αν στο χώρο της δουλειάς οι εργάσιμες ώρες «γεμίζουν» με δουλειά, στο σπίτι ο ελεύθερος χρόνος άνετα μπορεί να γεμίσει με τα γλυκά των εορτών. Αν λοιπόν το πρωινό μας είναι άδειο, τότε σχεδόν σίγουρα θα καταφύγουμε σε κάτι γλυκό.

Τελικά πόσο τραγικό είναι να φάει κάποιος ένα γλυκό; Ένα γλυκό από μόνο του δεν κάνει τίποτα, μην τρελαίνεστε. Λίγο υδατάνθρακας παραπάνω ή λίγο λίπος δεν πρόκειται να ανατρέψει τα δεδομένα της διατροφής σας. Αρκεί να θυμάστε ότι το γλυκό δεν είναι για να χορτάσετε, ούτε μπορεί να υποκαταστήσει θρεπτικά ένα γεύμα. Και το λάθος προκύπτει όταν τα γλυκά υποκαθιστούν το κανονικό φαγητό. Αν κάποιος τηρήσει το ρυθμό με τον οποίο έτρωγε δύσκολα θα «χωρέσει» παραπάνω από ένα γλυκό στο πρόγραμμα του. Επομένως, μπορείτε να φάτε ελεύθερα κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αρκεί να μην φάτε όλη την πιατέλα.


giotishairexpert.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: GIOTIS HAIR EXPERT_ Λ. Φυλής 83 . Αθήνα . τ: 210 8846266 . f: 210 8846 267 . info@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: SFANTOS COSMETIC SUPPLIES_Ηγουμενίτσας 27, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΗΛ.2810-324235 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΗΤΣΗΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ_ Μ. Βεργιώτη 2, Αμπελόκηποι . τ: 26510 78 22 . κ: 6978 482 009 . mitsis@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ_ κ: 6944 504 186 . halvatzis@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΜΑΚΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ_ κ: 6937 447 260 . makissamol@giotishairexpert.gr


health

CHRISTMAS TIPS

Μην πέσετε με τα μούτρα!

Ποια φαγητά να διαλέξω και γιατί;

Το πρώτο λάθος που κάνουν οι πιο πολλοί στην προσπάθεια τους να προσέξουν το φαγητό τους, είναι να μένουν νηστικοί, ή σχεδόν νηστικοί όλη την μέρα με το σκεπτικό ότι θα φάνε το βράδυ. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Γιατί με άδειο το στομάχι όλη μέρα όχι μόνο θα φάνε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από αυτή που πρέπει κανονικά, αλλά και θα έχουν μια δυσάρεστη αίσθηση στο στομάχι τους. Για να μπορέσει κανείς να φάει με μέτρο σε ένα τραπέζι δεν πρέπει να πάει σε αυτό νηστικός. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν πολλές. Ένα μικρό γιαούρτι με δημητριακά και με κάποιο φρούτο ή μια μικρή σαλάτα με μισό παξιμάδι και λίγο τυρί, ή μια μικρή τονοσαλάτα ή ακόμα μια σαλάτα με βραστά λαχανικά, μια μικρή πατάτα και λίγο τυρί.

Τα φαγητά που σερβίρονται κατά κύριο λόγο, έχουν σαν βάση το κρέας και έχουν περισσότερο αλάτι και λάδι σε σχέση με τα φαγητά που τρώμε στο σπίτι μας όταν κάνουμε μια προσεγμένη διατροφή. Επειδή το κόκκινο κρέας μοσχάρι ή χοιρινό είναι πιο πλούσιο σε λίπος σε σχέση με τα υπόλοιπα κρεατικά, καλό είναι η ποσότητα που θα καταναλωθεί να είναι μικρή και αν είναι δυνατόν χωρίς σάλτσα. Αν όμως το φαγητό είναι μαγειρεμένο με σάλτσα τότε προσέχουμε όλες οι υπόλοιπες επιλογές μας να έχουν όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερο λίπος. Δύο μέτρια κομμάτια κρέας μαγειρεμένα ή ψητό μαζί με 4-5 κομμάτια πατάτα ή ½ φλιτζάνι ρύζι μπορούν να συνυπάρξουν στο πιάτο μας. Συμπληρωματικά μπορείτε να βάλετε μια μικρή ποσότητα από γαλοπούλα, περίπου το μισό της κανονικής μερίδας πάντα όμως άπαχη και 2-3 κουταλιές γέμιση. Προσέξτε όμως το κρέας ή το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα ή και τα 3 μαζί συνολικά να μην ξεπερνούν τα 150 – 200 γραμμ. Η σαλάτα και τα λαχανικά είναι αναπόσπαστο συστατικό του πιάτου μας. Ποια σαλάτα όμως; Σίγουρα αποφεύγουμε τις σαλάτες με σώς ή σάλτσα. Και προτιμούμε τις σαλάτες εποχής. Δεν είναι κακό να φάμε 2 ή 3 διαφορετικά ήδη λαχανικών. Ούτε είναι κακό να φάμε βραστή και ωμή σαλάτα μαζί. Πάντα η σαλάτα πρέπει να αποτελεί το πρώτο πιάτο και να είναι το μισό του δεύτερου πιάτου. Μερικές φορές το φαγητό περιλαμβάνει και μαγει-

Ο χριστουγεννιάτικος μπουφές Όταν το φαγητό είναι σε στυλ «μπουφέ» τότε εφόσον γεμίσετε το πιάτο σας απομακρυνθείτε από τον μπουφέ και συναναστραφείτε με άλλους ανθρώπους. Αν μείνετε κοντά μπορεί να μην αποφύγετε το πειρασμό να τσιμπολογήσετε. Ένα άδειο πιάτο και ένας γεμάτος μπουφές είναι ένας κακός συνδυασμός που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά πολύ μεγάλη κατανάλωση φαγητού. Βάλτε ένα όριο στις μερίδες φαγητού που θα βάλετε στο πιάτο σας και προσπαθήστε να μην βάλετε δεύτερη μερίδα. Ανάμεσα σε κάθε καναπεδάκι πιείτε λίγο νερό.

98

• Αν και η πέτσα της γαλοπούλας είναι νόστιμη αποφύγετέ την καθώς είναι πλούσια σε λιπαρά. • Σταματήστε το φαγητό μόλις αρχίσετε να χορταίνετε. Χρειάζεται λίγη ώρα για να φθάσει το σήμα του κορεσμού από το στομάχι στον εγκέφαλο. • Όχι πως θα το κάνετε, αλλά μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα καλό θα ήταν να πάτε για ένα ζωηρό 15λεπτο περπάτημα. • Την ώρα του δείπνου γεμίστε το πιάτο σας με σαλάτα καθώς θα μείνει λιγότερος χώρος για τροφές με πολλά λιπαρά.

ρεμένα λαχανικά (φρικασέ) ή υπάρχουν και σαν γαρνιτούρα σοταρισμένα λαχανικά με σημαντικό ποσοστό λίπους. Σε αυτή την περίπτωση δύο κουταλιές της σούπας είναι υπεραρκετές.

Το αλκοόλ με μέτρο Το αλκοόλ είναι ένα θέμα που πολλοί το παραβλέπουν, ή το θεωρούν ασήμαντο σε σχέση με το θέμα του φαγητού. Η υψηλή θερμιδική του απόδοση στον οργανισμό πολλές φορές το μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα του προγράμματος διατροφής. Ένα γραμμάριο αλκοόλ αποδίδει στον οργανισμό 7 Kcal. Ενδεικτικά η θερμιδική περιεκτικότητα ενός ποτηριού κρασιού είναι 70 Kcal και ενός ποτηριού ουίσκι είναι 105 Kcal. Από τα παραπάνω είναι εύκολο κανείς να καταλάβει ότι 3-4 ποτηράκια κρασί μπορεί να προσθέσουν 210280 θερμίδες! Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε 1-2 ποτήρια. Αν νοιώθετε άβολα σε μια δεξίωση ή γιορτή, τότε αραιώστε το ποτό σας με σόδα ή νερό. Να θυμάστε επίσης ότι το αλκοόλ και η οδήγηση είναι ο χειρότερος συνδυασμός.


H Clarite Elixir Color εγγυάται στους ειδικούς του χρώματος τέλεια κάλυψη των λευκών μαλλιών, ομοιομορφία και διατήρηση του χρώματος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: GIOTIS HAIR EXPERT Λ. Φυλής 83, Αθήνα • τ: 210 8846266 • f: 210 8846 267 • info@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: SFANTOS COSMETICS SUPPlLIES Ηγουμενίτσας 27, Ηράκλειο Κρήτης, τ: 2810-324235 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΗΤΣΗΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ

Μ. Βεργιώτη 2, Αμπελόκηποι • τ: 26510 78 22 • κ: 6978 482 009 • mitsis@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

κ: 6944 504 186 • halvatzis@giotishairexpert.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΜΑΚΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

κ: 6937 447 260 • makissamol@giotishairexpert.gr

giotishairexpert.gr


hair story

CHRIStmas Spooky Story

Η στοιχειωμένη κούκλα Okiku Αν έψαχνες μια τρομαχτική ιστορία για να διηγηθείς στο στολισμένο και χαμηλά φωτισμένο σαλόνι σου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, μόλις την βρήκες. Αυτή η ιστορία πρόκειται για την στοιχειωμένη Ιαπωνέζικη κούκλα Okiku, της οποίας τα μαλλιά δεν σταμάτησαν ποτέ να μακραίνουν.

100


hair story

Έχετε ακούσει σίγουρα μια ιστορία για στοιχειωμένη κούκλα, η οποία ζήλευε την ζωή του κοριτσιού που την είχε και αποφάσισε να την κυριεύσει. Φυσικά μιλάμε για την κινηματογραφική παραγωγή της διαβολικής κούκλας Annabelle, την οποία για να την δει κανείς πρέπει να είναι αρκετά προετοιμασμένος. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει για την Okiku καθώς ο λόγος για τον οποίο είναι γνωστή, δεν είναι επειδή είναι διαβολική. Η Okiku θεωρείται μία από τις πιο στοιχειωμένες κούκλες του κόσμου και πρόκειται για έναν αστικό μύθο, ο οποίος όμως είναι αρκετά διαδεδομένος. Η ιστορία της κούκλας ξεκινάει κάπου

το 1918. Ένα 17χρονο αγόρι με το όνομα Eikichi Suzuki, περνώντας από ένα κατάστημα στην αγορά του Saporro στο νησί Hokkaido στην Ιαπωνία, παρατήρησε μέσα από την βιτρίνα μία παραδοσιακή ιαπωνική κούκλα 40 εκατοστών. Αμέσως σκέφτηκε να την κάνει δώρο στην μικρή του αδερφή. Φτιαγμένη από πορσελάνη, από το υλικό που είναι φτιαγμένες όλες οι ανατριχιαστικές κούκλες άλλωστε, φορούσε κιμονό, είχε μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά που έφταναν μέχρι τον ώμο. Από την πρώτη στιγμή που την αντίκρισε κατάλαβε ότι η αδερφή του θα την λάτρευε κι έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε στο μαγαζί και την αγόρασε. Όπως ακριβώς υπολόγιζε, η μικρή του αδελφή λάτρεψε την κούκλα αμέσως. Περνούσε όλη την ημέρα παίζοντας μαζί της και χτενίζοντας τα μαύρα μαλλιά της. Μάλιστα την βάφτισε Okiku, όπως ακριβώς έλεγαν και εκείνη. Οι δυο τους ήταν αχώ101

Η Okiku θεωρείται μία από τις πιο στοιχειωμένες κούκλες του κόσμου και πρόκειται για έναν αστικό μύθο


hair story

Η κούκλα Okiku έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αρκετούς Ιάπωνες συγγραφείς τρόμου και πολλές ταινίες, που κυκλοφόρησαν σε DVD κι όχι στη μεγάλη οθόνη, έχουν βασιστεί στο μύθο της.

ριστες μέχρι τη στιγμή που το η μικρή αδερφή του Eikichi αρρώστησε βαριά. Μέσα σε ένα χρόνο οι γονείς του κοριτσιού αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κόρη τους. Άρχιζε να βήχει και να κρυώνει συνέχεια. Τελικά είχε προσβληθεί από κάποιας βαριάς μορφής γρίπη και πέθανε. Μετά τον θάνατο της Okiku, η οικογένειά της, όπως ήταν φυσικό, ήταν συντετριμμένη για την τραγική απώλεια. Τοποθέτησαν διάφορα αγαπημένα αντικείμενα της κόρης τους στον οικογενειακό βωμό. Ανάμεσά τους ήταν και η κούκλα που η κόρη τους αγαπούσε τόσο πολύ. Ωστόσο, δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι συνέβαινε κάτι παράξενο. Τα μαλλιά της κούκλας μάκραιναν! Από τους ώμους όπου έφταναν αρχικά, τα μαλλιά έφταναν σιγά σιγά μέχρι τα γόνατα. Όσο κι αν έκοβαν τα μαλλιά της, αυτά συνέχισαν να μακραίνουν και πάντα έφταναν, για ανεξήγητο λόγο, μέχρι τα γόνατα! Η οικογένεια συμπέρανε ότι το πνεύμα της κόρης τους ζούσε μέσα στην κούκλα. Το 1938 α-

ποφάσισαν να μετακομίσουν αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν με την κούκλα. Από τη μία είχαν αγριέψει λίγο και τους τρόμαζε η παρουσία της, από την άλλη δε τους πήγαινε η καρδιά να την εγκαταλείψουν εφόσον, όπως πίστευαν, μέσα της ζούσε το πνεύμα της κόρης τους. Κάπως έτσι πήραν την απόφαση και την παρέδωσαν στον ναό Mannenji, στην πόλη Iwamizawa του Hokkaido της Ιαπωνίας. Η οικογένεια ενημέρωσε τους μοναχούς για το παράξενο φαινόμενο με τα μαλλιά της αλλά εκείνοι δεν εξέφρασαν κάποιον ενδοιασμό. Την τοποθέτησαν σε ένα ανοιχτό ξύλινο κουτί στον βωμό του ναού. Όποτε τα μαλλιά μεγάλωναν, τα έκοβαν. Αυτό είχε γίνει πια μέρος της καθημερινότητάς τους. Οι τοπικοί θρύλοι λένε πως η κούκλα παραμένει εκεί ακόμη και σήμερα και πως τα μαλλιά της συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Κανείς ωστόσο δεν ξέρει πώς και γιατί μεγαλώνουν. Η κούκλα Okiku έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αρκετούς Ιάπωνες συγγραφείς τρόμου και πολλές ταινίες, 102

που κυκλοφόρησαν σε DVD κι όχι στη μεγάλη οθόνη, έχουν βασιστεί στο μύθο της. Δεν είναι σαφές τι συμβαίνει με τα μαλλιά της Okiku. Κανείς ως τώρα δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει το πως μεγαλώνουν συνεχώς! Είναι ένα υπερφυσικό φαινόμενο, ή κάποια φάρσα; Έχουν ληφθεί δείγματα από την κούκλα, τα οποία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για φυσικά μαλλιά, κάτι που δεν είναι περίεργο, καθώς την εποχή που κατασκευάστηκε η κούκλα δεν υπήρχαν τεχνητά μαλλιά και όλες οι πορσελάνινες κούκλες φτιάχνοντας με φυσικά. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πρόκειται για φάρσα, ή καλοστημένο τέχνασμα για να αυξήσουν οι μοναχοί την επισκεψιμότητα στον ναό τους. Πάντως, αν ποτέ βρεθείτε στο Iwamizawa της Ιαπωνίας και θελήσετε να την δείτε, θα την βρείτε στον ναό Mannenji. Εκεί, η Okiku στέκεται στο κουτί της με τα κομμένα μαλλιά της, φορώντας το κιμονό της και κοιτάζοντας τους επισκέπτες με τα μαύρα, κενά μάτια της. Καλά Χριστούγεννα!


3σε1 ΑΠΑΛΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ CONDITIONER ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Άµεσα ορατά αποτελέσµατα • µειώνει αισθητά την πυτιρίδα • απορροφά και αποµακρύνει το υπερβολικό σµήγµα • το τριχωτό της κεφαλής φαινεται ξηρό • τα µαλλιά είναι πιο υγιή και µε περισσότερο όγκο

Κατάστηµα Έκθεση: Βορείου Ηπείρου 24, 16562 Άνω Γλυφάδα τηλ: 210 9614595 / φαξ: 210 9628634 Κέντρο ∆ιά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1: Γεννηµατά 45, 16562 Άνω Γλυφάδα τηλ: 210 9614595 / φαξ: 210 9628634 Υποκατάστηµα: Αγίας Σοφίας 104, 17123 Νέα Σµύρνη τηλ: 210 9349768 info@xenou.gr / www.xenou.gr


hair extreme

THE MODERN WAY

Ο Τόλης Παπαδόπουλος και η Concentr8 Colour Collection της Malibu C Artistry ξαναχτυπούν, αυτή την φορά με βαθιές υφές και εντυπωσιακά κουρέματα. Oι καινοτόμες τεχνικές κουρέματος και το αντισυμβατικό χρώμα, είναι το αποτέλεσμα ενός μοντέρνου οραματισμού. Επιμέλεια: Τόλης Παπαδόπουλος, Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος, Make up: Στέλλα Χάλκου


Στέλλα Χάλκου GLIT Τα μαλλιά προετοιμάστηκαν με Crystal Gel από τη Malibu C και στη συνέχεια ανοίχτηκαν στο ύψος του 10 και χρησιμοποιήθηκε toner με Violet Blue και Colour Masque από τη σειρά Concentr8 Colour της Malibu C. Αποτέλεσμα, ένα λαμπερό λουκ με Χριστουγεννιάτικα vibes.

P R O F E S S I O N A L


Σοφία Ρεζοπούλου CHARLIE Η βάση δουλεύτηκε με βασικό χρώμα 5 στο οποίο προστέθηκαν 3γρ. Primary Blue από τη σειρά Concentr8 Colour της Malibu C. Στο μπροστινό τμήμα η φράντζα ξανοίχτηκε με DDL της Malibu C +20% οξυζενέ. Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε τόνερ, ένα καφέβιολέ φτιαγμένο με Colour Pigments και Colour Masque από τη σειρά Concentr8 Colour της Malibu C. Το αποτέλεσμα είναι το εκπληκτικό λουκ CHARLIE.

P R O F E S S I O N A L


Μαρία Σαλή ALICE Τα μαλλιά προετοιμάστηκαν με CPR Malibu C και πραγματοποιήθηκε ξάνοιγμα στον τόνο του 10. Το toner δουλεύτηκε στον τόνο του 9 χρησιμοποιώντας Concentr8 Colour Pigments της Malibu C, ένα βιολέ ροζ. Κάπως έτσι γεννήθηκε το λουκ ALICE.


P R O F E S S I O N A L


Ηρώ Γκαγκνή KIRK Στην φράντζα έγινε ένα χώρισμα σε σχήμα Γ με τεχνική back to back και τοποθετήθηκε το χρώμα της βάσης στον τόνο του 5 με Concentr8 Colour Primary Blue. Στην περιοχή της τεχνικής δουλεύτηκε Primary Blue μαζί με Concentr8 Colour Masque της Malibu C. Με αυτόν τον τρόπο δομήθηκε το πρωτότυπο στυλ.

P R O F E S S I O N A L


stars Κριός

Για το 2018 η γυναίκα Κριός πρόκειται να είναι ιδιαίτερα πολυάσχολη. Από την δουλειά και τις εξόδους, μέχρι και την νέα συνδρομή στο γυμναστήριο (φέτος θα την τηρήσετε και δεν θα το επισκεφθείτε για μερικούς μόνο μήνες), μέχρι και εκδρομές, όλα χωράνε στο πρόγραμμα! Προτιμήστε ένα δυναμικό pixie cut, για να μην ανησυχείτε και για το μαλλί.

Ταύρος

Αλλαγές, νέες αποφάσεις και μεταβατικές περίοδοι, πρόκειται να σας επισκεφθούν για το 2018. Δεν γνωρίζουμε αν τα παραπάνω θα είναι για κακό, αλλά σίγουρα κάτι θετικό θα βγει από αυτά. Κάντε, λοιπόν, εσείς την πρώτη αλλαγή, με ένα καινοτόμο λουκ. Μην φοβηθείτε να τολμήσετε κάτι διαφορετικό.

Δίδυμοι

Παρολο που οι γυναίκες Δίδυμοι δεν επιλέγετε πάντα πολύ γυναικεία κουρέματα και hairstyles, φέτος οι προτιμήσεις σας θα αλλάξουν. Έρωτες και νέα θετική διάθεση θα είναι οι κύριοι επισκέπτες που θα βγάλουν όλο τον ερωτισμό που κρύβετε μέσα σας. Για αυτό, προτείνουμε τα σεξι λουκς με μπούκλες και σπαστές υφές.

2018 HAIRSTYLE PREDICTION

Καρκίνος

Η γυναίκα Kαρκίνος περνάει μια ανδρόγυνη φάση για το 2018, όπου επαναπροσδιορίζει πολλά πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και το μαλλί! Τα παιχνιδιάρικα pixie και οι εναλλαγές με το χρώμα δείχνουν ένα κομμάτι της ζωηρής προσωπικότητας σας, το οποίο θα θελήσετε να το αναδείξετε το 2018.

Λέων

Το σήμα κατατεθέν των λιονταριών είναι η χαίτη και για το 2018 το λουκ σας πρέπει να είναι προσεγμένο αλλά και ζωηρό. Επομένως, επενδύστε στον όγκο και το ελαφρύ μήκος και κινηθείτε σε πιο Lob γραμμές, οι οποίες θα ταιριάξουν με την αυτοπεποίθηση σας.

Παρθένος

Θα ζήσετε πολλές αλλαγές στη ζωή σας και ιδίως στα μαλλιά σας! Ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα μακρύ μήκος με ένα έντονο χρώμα, όπως το γκρίζο. Μην ξεχνάτε πως το κούρεμα σας πρέπει να αναδείξει όλο το δυναμισμό που κρατάτε μέσα σας!

112


stars Ζυγός

Το 2017 πέρασε ήρεμα, αλλά με πολλή δουλειά για εσάς οπότε θέλετε ένα κούρεμα για το 2018, το οποίο θα να είναι ιδιαίτερο από μόνο του και θα αποτελεί την αμοιβή της σκληρής δουλειάς. Ξεχάστε τα ανεπιτήδευτα λουκ και στραφείτε σε ένα κομψό κούρεμα, όπως ένα bob με συμμετρία.

Σκορπιός

Το 2018 θα νιώσετε την ανάγκη να κρυφτείτε από τους ανθρώπους και να φορέσετε ένα πιο μυστηριώδες προφίλ, καθώς η χρονιά που πέρασε νιώθετε ότι σας έχει κουράσει. Αφήστε αφέλειες και συνδυάστε τις με ένα γήινο χρώμα. Ο συνδυασμός θα κρύψει το πρόσωπο σας μέσα στο μυστήριο.

Τοξότης

Η γυναίκα Τοξότης φέτος θα έχει δύο πλευρές. Μια παιχνιδιάρικη και μια σοβαρή, έτσι χρειάζεστε ένα κούρεμα που να είναι κατάλληλο για την καθημερινότητα, αλλά θα μπορεί να μεταλλαχτεί εύκολα σε κάζουαλ με μια μόνο κίνηση. Προτείνουμε ένα bob κούρεμα με αφέλειες, που θα μετατρέπεται σε φράντζα, ανάλογα την διάθεση σας.

Οι προβλέψεις μίλησαν! Το 2018 θα είναι η χρονιά σας και πρέπει να την υποδεχτείτε με το ανάλογο λουκ. Περιποιηθείτε την κόμη σας, ανανεώστε το στυλ και την διάθεση σας, με το hairstyle που ταιριάζει και αναδεικνύει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του ζωδίου σας.

Αιγόκερως

Οι γυναίκες Αιγόκεροι θα περάσουν μια περιπετειώδη χρονιά, κάτι που πρέπει να φανεί και στα μαλλιά τους. Φέτος θα ταξιδέψετε αρκετά οπότε χρειάζεστε κάτι, το οποίο θα είναι εύκολο, καινοτόμο και γρήγορο – κυρίως στο κομμάτι του styling. Επιλέξτε ένα Pixie cut με χαρακτήρα.

Υδροχόος

Οι γυναίκες Υδροχόοι θέλουν πάντα να ξεχωρίζουν οπότε επιλέγουν τα πιο εκκεντρικά κουρέματα και χτενίσματα. Φέτος επιλέξτε ένα κοντό προς μεσαίου μήκους κούρεμα, όπως το shag που είναι της μόδας. Το κούρεμα μπορεί να αναδειχθεί με μπούκλες, αλλά και αφέλειες.

Ιχθύες

Το 2018 είναι η χρονιά που θα νιώσετε έντονη ζωντάνια και θα αποκτήσετε την όρεξη να κάνετε πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκεται και η αλλαγή του λουκ. Επιλέξτε χρώμα, υφές, ακόμα και ανταύγειες, οι οποίες θα αναδεικνύουν το ονειρικό και χαοτικό σας κόσμο.

113


hair tips 2. Όχι στην υπερβολική ποσότητα σαμπουάν Μην αδειάζετε ποτέ τεράστια ποσότητα από το σαμπουάν στην παλάμη σας! Αρχικά, γίνεστε σπάταλες δίχως λόγο, αφού μικρότερες ποσότητες αρκούν για να καθαρίσουν τα μαλλιά σας πολύ εύκολα. Δεύτερον, αποφύγετε την υπερβολική χρήση σαμπουάν στις άκρες των μαλλιών αλλά και γενικότερα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

3. Αποφύγετε το ζεστό νερό Ενώ ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό ιδιαίτερα τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν ξεκινήσει να πέφτουν, δεν είναι το ίδιο ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Προτιμήστε τη σίγουρη λύση του χλιαρού νερού. Αυτή η θερμοκρασία είναι ευεργετική για τα μαλλιά γιατί κλειδώνει την λάμψη τους, αλλά και για το σώμα καθώς το αίμα ξεκινάει να κυκλοφορεί πιο γρήγορα!

4. Δεν χρειάζεται να λούζεστε κάθε μέρα Όποιο τύπο μαλλιών και αν έχετε, το καθημερινό λούσιμο ταλαιπωρεί την τρίχα και μειώνει τη λάμψη της. Βέβαια, η συχνότητα λουσίματος διαφέρει για τα λιπαρά, ξηρά ή κανονικά μαλλιά. Τα λιπαρά μαλλιά μπορούν να γίνουν αποτέλεσμα συχνού λουσίματος, διότι διαταράσσεται το φυσικό περιβάλλον του τριχωτού πολύ συχνά, είτε από το συχνό λούσιμο, είτε το styling. Προτιμήστε ένα ειδικό σαμπουάν που θα αρμόζει στις ανάγκες σας.

ΛΟΥΣΟΥ ΣΩΣΤΑ! Αν το έκανες λάθος τόσο καιρό, τώρα θα σταματήσεις να το κάνεις! Η αρχή των πάντων είναι η σωστή περιποίηση και φροντίδα των μαλλιών, η οποία ξεκινάει από το λούσιμο. Αν το καλοσκεφτείτε, και ειδικά αν διαβάσετε παρακάτω, θα διαπιστώσετε ότι τα ίδια λάθη κάνουμε όλοι. Ιδού λοιπόν, οι συμβουλές για ένα καλύτερο λουκ μαλλιών.

1. Χρησιμοποιήστε το σωστό σαμπουάν με το σωστό τρόπο Ναι είναι κάτι απλό, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν αρχικά λάθος σαμπουάν για τις ανάγκες των μαλλιών τους και έπειτα το εφαρμόζουν μόνο κατά μήκος των μαλλιών, ξεχνώντας να κάνουν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ή ακόμη και στον αυχένα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το λούσιμο σε αυτές τις περιοχές είναι απαραίτητο μιας και εκεί συσσωρεύονται οι ατμοσφαιρικοί ρύποι. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τα σαμπουάν ευρείας κυκλοφορίας. Η αλήθεια είναι ότι τα επαγγελματικά σαμπουάν, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το κομμωτήριο, είναι κατά πολύ ανώτερα και ποιοτικά.

114

5. Μη λούζεστε με τις ώρες Ακόμη και αν δεν έχετε καλύτερο από το να κάθεστε με τις ώρες απολαμβάνοντας το μπάνιο σας, αρκετοί κομμωτές υποστηρίζουν ότι το λούσιμο στα μαλλιά δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά, μιας και με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα απαραίτητα φυσικά έλαια της τρίχας.

6. Μη βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι βρεγμένα Μέγα λάθος όταν το βούρτσισμα γίνεται σε βρεγμένα μαλλιά, καθώς σε εκείνη την κατάσταση είναι πολύ εύθραυστα. Καλό θα είναι να έχετε λίγο υπομονή να στεγνώσουν τα μαλλιά σας και έπειτα να προσπαθήσετε να τα χτενίσετε, μιας και τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο δύσκολο να τα ξεμπλέξετε. Επίσης, προτιμήστε χτένα αντί για βούρτσα, καθώς οι χτένες έχουν μεγαλύτερα δόντια και δεν τραβάνε τόσο τα μαλλιά, ούτε και τα φριζάρουν.


MOST FUN AND EFFECTIVE HAIR COLORING TOOLS

Ψαρών 2, Μεταξουργείο 210-5246910


interview

Β Feeling ρεθήκαμε στο Μεταξουργείο, στο μέρος όπου στεγάζεται η εταιρία Papageorgiou S-A, όχι για να αγοράσουμε κάποιον πολυτελή λουτήρα Maletti Group, αλλά για να γνωριστούμε με την Στέφη Παπαγεωργίου. Στην ερώτηση «πείτε μας τον επίσημο εταιρικό σας τίτλο», η Στέφη γελάει και δεν μας δίνει κάποια απάντηση. Μας λύνει όμως την απορία στην συνέντευξη που ακολουθεί, καθώς ο «επίσημος τίτλος» είναι περιττός και αχρείαστος μπροστά στα επαγγελματικά επιτεύγματα της Στέφης Παπαγεωργίου.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με τον κόσμο των επιχειρήσεων; Έπρεπε να κάνω την πρακτική μου για την σχολή. Στην εταιρία τότε χρειαζόμασταν κάποιο άτομο και σκέφτηκα να τα συνδυάσω. Πίστευα ότι μετά από 6 μήνες που διαρκεί η πρακτική, θα το άφηνα και θα ασχολιόμουν με κάτι άλλο, γιατί μέχρι εκείνη την περίοδο εγώ και η κομμωτική δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ, οπότε ήταν κάτι εντελώς εκτός της ιδιοσυγκρασίας μου. Ξεκίνησα την πρακτική μου λοιπόν, τον Απρίλιο του 2015 και τον Μάιο έγινε η πρώτη εισαγωγή του Οlaplex. O ρόλος μου ήταν να μάθω τα πάντα γύρω από το προϊόν. Επειδή δεν ήξερα όμως, ούτε τι είναι το ντεκαπάζ, αναγκάστηκα να διαβάσω και να τα μάθω όλα από την αρχή. Ε, μετά κόλλησα και τους φορτώθηκα. Αν δεν ακολουθούσατε αυτή την καριέρα, ποια θα ήταν η επόμενη επιλογή σας; Αυτό που μου άρεσε πάντα ήταν το σχέδιο. Έχω σπουδάσει γραφιστική, οπότε φαντάζομαι θα βρισκόμουν σε κάποιο γραφείο και θα εκτελούσα χρέη γραφίστριας. Το θετικό είναι ότι κατά κάποιο τρόπο το κάνω και τώρα, φτιάχνοντας διάφορα εικαστικά για τα προϊόντα μας, αλλά αυτή δεν είναι η αποκλειστική μου δουλειά στην εταιρία. Το κάνω γιατί μ’αρέσει σαν ενασχόληση. Τι εγγύηση παίρνει ο κομμωτής που βάζει στο κομμωτήριο του, εξοπλισμό της Takara Belmont και της Maletti Group; Είναι οι δύο κορυφαίες εταιρίες εξοπλισμού στον χώρο του κομμωτηρίου και αυτό αποτελεί εγγύηση

ΣΤΕΦΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Young στην τοποθεσία Μεταξουργείο ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΈΝΗ ΡΕΖΟΠΟΎΛΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: ΠΆΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΌΠΟΥΛΟΣ

116


interview

117


interview

από μόνο του. Πιο συγκεκριμένα, η Τakara Belmont σε 2 χρόνια γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας της στον χώρο, ενώ η εταιρία Maletti Group έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές επίπλων παγκοσμίως, όπως Philip Stark, Lovegrove, Borek Zipek, Mata-Varaskin και πολλούς άλλους. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι μετά απο τόσα χρόνια στον χώρο υπάρχει και η προσωπική μας εγγύηση σε όλα τα προϊόντα μας. Με το OLAPLEX δεν είναι λίγες οι εταιρίες που «εμπνεύστηκαν» από το προϊόν και δημιούργησαν την δική τους εκδοχή. Πως θα το σχολιάζατε αυτό; Ας διευκρινίσουμε ότι η μοναδική έμπνευση που πήραν όλες οι υπόλοιπες εταιρίες είναι η κατάληξη – plex. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα κοινό ανάμεσα στο Olaplex και στις 135 «εμπνεύσεις» μετά από αυτό. Το Olaplex αποτελείται από 8 πατέντες οι οποίες είναι όλες κλειδωμένες. Όσα χρόνια υπάρχει η τέχνη της κομμωτικής δεν είχε βρεθεί κάποιο αντίστοιχο προϊόν από καμία εταιρία. Πως γίνεται ξαφνικά, μετά το Olaplex να έχουν βρεθεί 135, υποτίθεται αντίστοιχα προϊόντα; Είναι απλή λογική. Μιλήστε μας για τις νέες βαφές Wild Color. Με ποιον τρόπο ξεχωρίζουν και γιατί ένας κομμωτής να τις επιλέξει; Οι βαφές Wild Color είναι μια νέα προσθήκη στα προϊόντα μας. Είναι μία εταιρία με 206 αποχρώσεις, ντεκαπάζ σε μορφή κρέμας με εξαιρετική απόδοση ξανοίγματος, οξυζενέ από 5vol έως 40vol και διάφορες κατηγορίες βαφών, όπως ammonia free, all free, direct colors, special man. Κάθε κομμωτήριο μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει. Είναι συσκευασμένες σε σωληνάρια των 180ml και δουλεύονται σε αναλογία 1:2. Έχουν απίστευτη κάλυψη λευκών, τρομερή καλλυντικότητα που βασίζεται σε 3 έλαια και 1 ελιξίριο, ευχάριστη μυρωδιά, ποιοτικά αποτελέσματα, σε εξαιρετική τιμή και διανέμονται μόνο σε κομμωτήρια. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μη τις δουλέψει κάποιος κομμωτής.

Με ποιους τρόπους αφουγκράζεστε τις ανάγκες της αγοράς; Έχουμε ένα δυνατό δίκτυο πωλήσεων που ενημερώνεται από τους κομμωτές για τις ανάγκες τους και τους προβληματισμούς τους. Από εκεί και πέρα, κάθε χρόνο παρακολουθούμε όλες τις εκθέσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο σχετικά με την κομμωτική και έτσι βλέπουμε και τι πρόκειται να έρθει στο άμεσο μέλλον και στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουμε ταυτόχρονα και όλα τα νέα προϊόντα της αγοράς. Είναι οι κομμωτές απαιτητικοί ως προς την αγορά προϊόντων; Ποια είναι τα κριτήρια που ικανοποιούν τους απαιτητικούς επαγγελματίες; Θεωρώ οτι είναι πολύ απαιτητικοί και είναι λογικό. Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα και βομβαρδίζονται καθημερινά από ενημερώσεις. Είναι δύσκολο να μπορέσεις να κρίνεις ανάμεσα σε τόσες πληροφορίες ποια είναι η καλύτερη εταιρία και αυτή που ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις της. Για να ικανοποιηθεί ο επαγγελματίας κομμωτής πρέπει να ξέρει ότι δεν τον κοροϊδεύεις, αλλά ότι του προσφέρεις ποιότητα, οπότε τον σέβεσαι. Αν καταλάβει ότι υπάρχει σεβασμός σε ακούει πιο εύκολα και δέχεται την πρόκληση να δοκιμάσει κάτι νέο. Η Παπαγεωργίου S-A έχει αναλάβει την αντιπροσωπεία μεγάλων εταιριών στον χώρο όπως TAKARA BELMONT, MALLETI, OLAPLEX, ΑΝΤΙDΟΤ, DENMAN, FRAMAR κ.α. Τι κοινό έχουν οι εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεστε; Είναι όλες συνώνυμες με την ποιότητα. Η νούμερο ένα ανησυχία μας είναι να έχουμε ποιοτικά προϊόντα και μακροχρόνιες συνεργασίες. Η ΤΑΚΑRA BELMONT και η MALLETI GROUP μας εμπιστεύονται τα τελευταία 40 χρόνια με αποκλειστική συνεργασία. Ξεκινήσαμε την εισαγωγή και πώληση προϊόντων το 2015 με το OLAPLEX και τα υπόλοιπα ήρθαν αλυσιδωτά. 118

Στο τεύχος My Extension Νοεμβρίου φιλοξενήσαμε την συνέντευξη του Φραντσέσκο Γκάλο, τον υπεύθυνο Marketing της εταιρίας FRAMAR. Είναι μια νέα εταιρία, την οποία φέρατε στην Ελλάδα και που πρόκειται να εμπλουτίσει τις επιλογές των κομμωτών στον τομέα του βαφείου. Πείτε μας μερικά λόγια για την νέα συνεργασία. Τι να περιμένουν οι κομμωτές; Η FRAMAR είναι μια εταιρία με μεγάλο όνομα στον τομέα της. Με 375.000 ακόλουθους στο instagram καταλαβαίνετε ότι έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό. Πρόκειται για μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών εργαλείων βαφείου με πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση και κορυφαία ποιότητα. Είναι πραγματικά μια νότα διασκέδασης σε ένα σχετικά μονότονο, μέχρι στιγμής, σημείο του κομμωτηρίου. Επίσης είναι σημαντικό ότι απαρτίζεται από νέα άτομα που έχουν στόχο την εξέλιξη αλλά και την διεύρυνση της γκάμας τους, ακούγοντας τις ανάγκες του πελατολογίου τους. Έχουν δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στο μάρκετινγκ, με αποτέλεσμα τα προϊόντα τους ενώ αφορούν τους βαφείς του κομμωτηρίου, να είναι αναγνωρίσιμα και στην πελάτισσα. Τέλος, με το τεράστιο δίκτυο αλληλεπίδρασης που έχουν χτίσει στο instagram δίνουν την δυνατότητα στον κομμωτή να διαφημιστεί, καθώς ένα τεράστιο κοινό τους βλέπει άμεσα. Το 2017 η Παπαγεωργίου S-A έφερε τον Guy Tang στην Ελλάδα για μια μεγάλη παρουσίαση, στην οποία ήσασταν υπεύθυνη της διοργάνωσης. Τι μελλοντικά σχέδια έχετε για επόμενη εκδήλωση τέτοιου μεγέθους; Για να γίνει μια τέτοιου μεγέθους εκδήλωση συμβάλλουν πολλοί παράγοντες. Υπάρχουν κάποια ονόματα με τα οποία έχουμε έρθει σε επικοινωνία και συζητάμε κάποια πιθανότητα παρουσίασης στο Ελληνικό κοινό μέσα στο 2018. Δυστυχώς, δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι ακόμα διότι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σίγουρα όμως κάτι θα δείτε από εμάς μέσα στο επόμενο έτος. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, είστε μια νέα και πολυάσχολη γυναίκα. Τελικά, υπάρχει χρόνος για όλα; Στην αρχή δεν είχα καταλάβει πόσο χρόνο μου κλέβει από την προσωπική μου ζωή, αλλά μετά από κάποιο διάστημα το συνηθίζεις και μπορείς να τα κάνεις όλα, αρκεί να έχεις πάντα μαζί σου το κινητό. Μπορεί να διασκεδάζω κάπου έξω και ταυτόχρονα να απαντάω σε ερωτήσεις που δεχόμαστε στα social media της εταιρίας. Τι δώρο Χριστουγέννων θα θέλατε να σας δώσουν; Κάτι απλό! Ζητάω από όλους τους συγγενείς και φίλους να μου πάρουν δώρο μια πανάκριβη συλλεκτική κασετίνα ζωγραφικής της Fabercastel. Δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν δέχεται. Ελπίζω αν κάποιος διαβάσει αυτό το κομμάτι και ευαισθητοποιηθεί, να μου κάνει αυτό το δώρο επιτέλους!


interview

Για να ικανοποιηθεί ο επαγγελματίας κομμωτής πρέπει να ξέρει ότι δεν τον κοροϊδεύεις, αλλά ότι του προσφέρεις ποιότητα, οπότε τον σέβεσαι. Αν καταλάβει ότι υπάρχει σεβασμός σε ακούει πιο εύκολα και δέχεται την πρόκληση να δοκιμάσει κάτι νέο

119


interview

INTO HAIRPROF 2018 120


H interview

επαγγελματική έκθεση κομμωτηρίου HAIRPROF 2018 πλησιάζει και ο κ. Γιώργος Μυλωνάς αναλαμβάνει να μας βάλει πλήρως στο κλίμα της μεγαλύτερης γιορτής της κομμωτικής. Μαθαίνουμε για την TAILORMADE Hair Academy που προσφέρει εκπαίδευση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα κάθε κομμωτή, αλλά και για τις εκπλήξεις της 4ης HAIRPROF, οι οποίες θα σας δελεάσουν να βρεθείτε στο ΣΕΦ, 3-5 Μαρτίου 2018.

Από που πήρατε το πάθος σας για την κομμωτική και που σας έχει οδηγήσει αυτός ο δρόμος σήμερα; Η σχέση μου με την κομμωτική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία αφού προέρχομαι από μία κομμωτική οικογένεια. Τα πρώτα ερεθίσματα τα πήρα από τον πατέρα μου Χαράλαμπο Μυλωνά, που για σειρά ετών διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. και στη συνέχεια πρόεδρος του Τμήματος Καλλιτεχνίας της Ομοσπονδίας Κομμωτών και από αυτή την θέση οργάνωνε με την ομάδα του, τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, τους Πανευρωπαϊκούς αλλά και τους Διεθνείς Διαγωνισμούς που έγιναν στην χώρα μας από το 1978 μέχρι και το 2010 που συνταξιοδοτήθηκε. Έτσι λοιπόν, από πολύ νωρίς βρέθηκα σε ένα περιβάλλον που είχε ως επίκεντρο την κομμωτική και την δημιουργία. Μεγάλωσα βλέποντας κομμωτές όπως ο Άγγελος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, o George και πολλούς άλλους να μιλούν με πάθος για την κομμωτική τέχνη και να δημιουργούν. Δεν ήταν λοιπόν, δύσκολο να ακολουθήσω και εγώ αυτόν τον δρόμο αρχικά δίπλα στην Νίκη Λάκκα την προπονήτρια των Εθνικών ομάδων. Η συνέχεια της πορείας μου είναι λίγο πολύ γνωστή. Αν σας ζητούσαμε να ορίσετε τον όρο εκπαίδευση με δικά σας λόγια, ποιος θα ήταν αυτός; Για μένα εκπαίδευση σημαίνει εξελίσσομαι, βελτιώνομαι, ενημερώνομαι και γίνομαι συνέχεια καλύτερος. Σ’ ένα επάγγελμα όπως το δικό μας που η μόδα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο δεν μπορείς να θεω-

121

ρείσαι καλός κομμωτής αν δεν ενημερώνεσαι συνέχεια. Γι’ αυτό και η «Δια βίου» εκπαίδευση αποτελεί βασικό άξονα της πορείας ενός κομμωτή. Ασχολείστε με την εκπαίδευση από το 1990. Τι σας ώθησε να δημιουργήσετε την Tailormade Hair Academy και με ποιους τρόπους ξεχωρίζει σαν ακαδημία; Η Tailormade Hair Academy, ένα κέντρο μετεκπαίδευσης κομμωτών, ιδρύθηκε από εμένα, τον ΣΤΑΘΗ ΛΙΤΣΑ, τον ΧΡΗΣΤΟ ΝΕΟΦΥΤΟ, την ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ και τον ΚΩΣΤΑ ΝΑΡΓΙΑΝΝΗ που είναι ο οικονομικός μας σύμβουλος. Η βάση της είναι μία νέα και μοναδική φιλοσοφία στην Ελλάδα: η κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που έχει κάθε εκπαιδευόμενος μέσω της εξατομικευμένης εκπαίδευσης, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μαζικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Με ένα σύστημα που το έχουμε ονομάσει εξατομικευμένη κομμωτική εκπαίδευση (personalized hairdressing education) οι έμπειροι εκπαιδευτές μας προσεγγίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε κομμωτή ξεχωριστά μέσα από ένα σύστημα επικοινωνίας σε προσωπικό επίπεδο με τον κάθε εκπαιδευόμενο. Στη συνέχεια αφού δημιουργήσουμε ένα αποκλειστικό για τον συγκεκριμένο κομμωτή πρόγραμμα, εφαρμόζουμε την εξατομικευμένη εκπαίδευση. Η ίδια φιλοσοφία εφαρμόζεται βεβαίως και σε κομμωτικές επιχειρήσεις που έχουν συγκεκριμένες ανάγκες εκπαίδευσης των συνεργατών τους. Ακόμα, η TailorMade Hair Academy ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τάσεις της μόδας που επικρατούν διεθνώς και δημιουργεί την δική της μόδα προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα, την οποία και επικοινωνεί στους κομμωτές με συχνές φωτογραφίσεις και παρουσιάσεις. Η ομάδα μας λοιπόν, που αποτελείται από κομμωτές με πολλά χρόνια εμπειρίας, συνδυάζει τις γνώσεις ετών με μία πιο νέα και πιο φρέσκια άποψη στην εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα ξεχωριστό, όπως ξεχωριστός είναι για μας ο κάθε κομμωτής που μας εμπιστεύεται.


interview Η ομάδα μας λοιπόν, που αποτελείται από κομμωτές με πολλά χρόνια εμπειρίας, συνδυάζει τις γνώσεις ετών με μία πιο νέα και πιο φρέσκια άποψη στην εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα ξεχωριστό, όπως ξεχωριστός είναι για μας ο κάθε κομμωτής που μας εμπιστεύεται. Η 4η HAIRPROF πλησιάζει και έχετε αναλάβει τον ρόλο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Έκθεσης αλλά και των Greek Hairdressing Awards 2018. Ποια θα είναι τα θέματα του διαγωνισμού και ποιο το έπαθλο για τον Greek Hairdresser of the Year;

γήσουν απερίσπαστοι, ενώ οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν. Ακόμη αλλάξαμε την είσοδο της έκθεσης μην δημιουργείται το αίσθημα δυσφορίας στους επισκέπτες. Έχουμε κάνει και άλλες αλλαγές, όμως δεν θα τις αποκαλύψουμε τώρα, θα σας αφήσουμε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας!

1ο ΘΕΜΑ: Γυναικείο κούρεμα καρέ και χτένισμα με φυσικό όγκο 2ο ΘΕΜΑ: Freestyle – Total Look - Μοντέρνο κούρεμα και χτένισμα μόδας 3ο ΘΕΜΑ: Χτένισμα δεκαετίας (1920) 4ο ΘΕΜΑ: Bridal Hairstyle (Νυφικό Χτένισμα)

Η ομάδα Tailormade Hair Academy έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια των Greek Hairdressing Awards και Student Hairdressing Awards. Με ποιους άλλους τρόπους συμμετέχει η ακαδημία στην 4η HAIRPROF; Η Tailormade Hair Academy συμμετέχει με πολλούς τρόπους στην 4η HAIRPROF. Αρχικά, θα είμαστε η supporting team του Farrukh Shamuratov και θα τον υποστηρίξουμε σε όλες τις μεγάλες παρουσιάσεις που θα κάνει. Η προετοιμασία θα γίνει στους χώρους της ακαδημίας μας, όπως επίσης θα υπάρχει και ομάδα που θα τον υποστηρίζει backstage στις παρουσιάσεις του καθ’ όλη την διάρκεια του τριήμερου. Ακόμα την Κυριακή 4 Μαρτίου 1.30-2.15 στο main stage της έκθεσης, θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μόδας της Tailormade για την άνοιξη-καλοκαίρι 2018. Επιπλέον, θα υπάρχει περίπτερο της ακαδημίας μας όπου οι επισκέπτες όχι μόνο θα μπορούν να ενημερώνονται για τα προγράμματά μας, αλλά και θα μπορούν να παρακολουθούν συνεχείς παρουσιάσεις αφού θα υπάρχει live stage στο οποίο θα παρουσιάζουμε προτάσεις μόδας.

Τα θέματα για τον μαθητικό διαγωνισμό είναι: 1ο ΘΕΜΑ: Γυναικείο κούρεμα χτένισμα καρέ 2ο ΘΕΜΑ: Βραδινό χτένισμα – Κλασσική Μπανάνα 3ο ΘΕΜΑ: Βραδινό χτένισμα – Γυναικείο πορτρέτο 4ο ΘΕΜΑ: Αντρικό κούρεμα – Αντρικό πορτρέτο Το έπαθλο φέτος για τον Greek Hairdresser of the Year και για τον Greek Barber of the Year, εναρμονίζεται πλήρως με την φιλοσοφία μας περί εκπαίδευσης. O πρώτος του γυναικείου θα μπορέσει να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέες τάσεις Μόδας και Χρώματος» διάρκειας 4 ημερών από την Tailormade Hair Academy. Επίσης, ο κομμωτής αυτός θα συμμετάσχει με μία δική του πρόταση σε μοντέλο, στην επόμενη φωτογράφηση μόδας της Tailormade Hair Academy. Το ίδιο ισχύει και για τον νικητή του αντρικού που θα παρακολουθήσει «Νέες τάσεις Μόδας Barber» και θα συμμετάσχει με μία δική του πρόταση barber στην φωτογράφηση. O νικητής του Student Hairdressing Awards θα παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κούρεμα – Επίπεδο 1» διάρκειας 32 ωρών από την Tailormade Hair Academy. Τι βελτιώσεις έχουν γίνει στην φετινή HAIRPROF; Θέλουμε να πιστεύουμε πως χρόνο με τον χρόνο γινόμαστε καλύτεροι. Για παράδειγμα, ο χώρος στον οποίο θα διεξαχθούν φέτος οι διαγωνισμοί έχει οριοθετηθεί πιο σωστά έτσι ώστε οι διαγωνιζόμενοι να έχουν τον χώρο που χρειάζονται χωρίς να στριμώχνονται από τους θεατές, που θα τους παρακολουθούν από ένα μπαλκόνι ακριβώς από πάνω τους. Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να δημιουρ-

Πείτε μας μερικά λόγια για τον επίτιμο προσκεκλημένο της 4ης HAIRPROF, Farrukh Shamuratov. Τι πρόκειται να δείξει επί σκηνής ο γνωστός εκπαιδευτής; Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό show που δεν μπορώ να σας αποκαλύψω πολλές λεπτομέρειες. Ωστόσο θα σας πω πως θα μας δείξει αυτό το οποίο τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο, δηλαδή εντυπωσιακά βραδινά και νυφικά χτενίσματα, step by step έτσι ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι κομμωτές να μπορέσουν να καταλάβουν τον τρόπο που τα δημιουργεί, στο main show της Hairprof στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη την Κυριακή 4 Μαρτίου από τις 15:00 έως τις 17:00. Για ποιους λόγους αξίζει να επισκεφτούν οι επαγγελματίες κομμωτές την 4η HAIRPROF;

122

Για τόσους που δεν μας φτάνουν 5 σελίδες να σας απαριθμήσω! Πολύ περιεκτικά θα σας πω πως το επίπεδο της έκθεσης έχει ανέβει κατακόρυφα! Συμμετέχουν οι καλύτερες εταιρείες στον κομμωτηριακό χώρο, με νέα καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, που μας φέρνουν πιο κοντά στις νέες εξελίξεις στον χώρο της κομμωτικής και όπου οι περισσότερες δε, έχουν mini stages στα περίπτερά τους. Με αυτόν τον τρόπο όπου και να σταθείς στην έκθεση βλέπεις δουλειές από τους καλύτερους κομμωτές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Φυσικά στο main stage τα shows που παρουσιάζονται, από καλεσμένους της έκθεσης αλλά και των εταιρειών και συλλόγων που συμμετέχουν, είναι τουλάχιστον ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Υπάρχουν δύο κλειστές αίθουσες που παρουσιάζονται κλειστά εκπαιδευτικά σεμινάρια από έμπειρους educators. Έχουμε, όπως ήδη γνωρίζετε, τρεις διαγωνισμούς, τον Greek Hairdressing Awards που αφορά τα γυναικεία κουρέματα και χτενίσματα, τον Student Hairdressing Awards που αφορά σπουδαστές κομμωτικής και φυσικά για τρίτη χρονιά το Barber Awards που αφορά μόνο μπαρμπέρηδες. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε την Students Day, όπου το Σάββατο σχολές μαθητές από ιδιωτικές και δημόσιες σχολές κομμωτικής, θα παρουσιάσουν τα shows που με τόση ανυπομονησία ετοιμάζουν εδώ και μήνες, με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους αυριανούς συναδέλφους τους. Συνοπτικά, θα βρείτε πάνω από πενήντα κομμωτηριακές και barber εταιρείες, σχολές για νέους κομμωτές αλλά και επιμόρφωσης επαγγελματιών κομμωτών, 23 δωρεάν shows στο main stage της έκθεσης, πάνω από δέκα κλειστά εκπαιδευτικά σεμινάρια για κομμωτές και μπαρμπέρηδες, τρεις διαγωνισμούς, τουλάχιστον δυο μεγάλα shows στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και πολλές ακόμη εκπλήξεις για τους κομμωτές και τους μπαρμπέρηδες. Άλλωστε όπως λέει και το μότο μας, η HAIRPROF είναι μια έκθεση ΑΥΣΤΗΡΑ για κομμωτές! Που μπορούν να ανατρέξουν οι ενδιαφερόμενοι για να δηλώσουν συμμετοχή στους διαγωνισμούς; Στο επίσημο site της έκθεσης www.hairprof.eu, στο κεντρικό μενού υπάρχει το μενού των διαγωνισμών, επιλέγουν όποιο τους ενδιαφέρει, συμπληρώνουν την φόρμα συμμετοχής και μετά τους καλεί συνεργάτης της έκθεσης για τις λεπτομέρειες. Εναλλακτικά μπορούν να καλέσουν στο 2130 30 30 57 τον κύριο Γλυδόπουλο Χριστόφορο, που είναι ο διευθυντής επικοινωνίας και οργάνωσης της Έκθεσης για να τους κατατοπίσει πλήρως. Βάσει της δικής σας εμπειρίας, θα συμβουλεύατε τους κομμωτές να γίνουν «ενεργοί κομμωτές». Και αν ναι, γιατί; Και βέβαια θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ενεργοί κομμωτές, και ενεργοί είναι αυτοί που συμμετέχουν στις δράσεις του κλάδου, ενημερώνονται αλλά και ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του χώρου προτείνοντας λύσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε αυτά που δεν μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά.


Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ ΑΤ Ι Κ Ή Ε Κ Θ Ε Σ Ή Κ Ο Μ Μ Ω Τ Η Ρ Ι Ο Υ

3 - 5 Mαρτίου 2018 ΣΕΦ

Sponsored by

Fa c e b o o k : H a i r p r o f ε π α γ γ ε λ μ α τ ι κ ή έ κ θ ε σ η κ ο μ μ ω τ η ρ ί ο υ | I n s t a r m a m # H a i r p r o f _ e u


salon items

FRAMAR Tri-Colored Brush Set Σετ τριών χρωματιστών πινέλων από τη FRAMAR. Ιδανικά για Highlights και οποιαδήποτε τεχνική που στοχεύει στην ρίζα. Με παχιά λαβή για μεγαλύτερη άνεση και Accusoft τρίχες, οι οποίες διαρκούν περισσότερο και τοποθετούν το χρώμα με ακρίβεια. Το σετ περιλαμβάνει δυο flat πινέλα και ένα με γωνία. ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν&Μ

CASANOVA Ο λουτήρας CASANOVA διαθέτει εξαιρετικό ιταλικό design, καθώς κατασκευάζεται από την Maletti Group. Ο εργονομικός του σχεδιασμός προσφέρει πίσω πλάτη και άνετα καθίσματα με μπράτσα από αφρό πολυουρεθάνης. Το πλαίσιο του λουτήρα είναι σε υαλοπίνακα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, ενώ η λεκάνη από λευκό, κεραμικό σμάλτο. Ο λουτήρας είναι ανακλινόμενος, με ρυθμιζόμενο μεντεσέ. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων δερματίνης. ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν&Μ

ER - GP21 Με σχεδίαση για εύκολη χρήση και μπαταρίες που επαναφορτίζονται πλήρως σε 8 ώρες και 40 λεπτά η PANASONIC ER – GP 21 είναι η κουρευτική του επαγγελματία. Ανοξείδωτη λεπίδα μεγάλης διάρκειας ζωής και με λειτουργία χωρίς καλώδιο. Διαθέτει ανθεκτικό μοτέρ μεγάλης διάρκειας ζωής. ΔΙΑΘΕΣΗ INTERTECH S.A.

ghd platinum Η πρέσα platinum της ghd χαρίζει την απόλυτη εμπειρία styling, δίχως να διακινδυνεύεται η υγεία των μαλλιών, χάρη στην τεχνολογία Tri-Zone. Λειτουργεί στην ιδανική θερμοκρασία των 185 βαθμών, που αποδεδειγμένα μειώνει το σπάσιμο της τρίχας, προστατεύει το χρώμα και χαρίζει περισσότερη λάμψη. Διαθέτει 6 αισθητήρες που εξασφαλίζουν σταθερή θερμοκρασία πάνω στις πλάκες και επιφέρουν το τέλειο αποτέλεσμα styling. Για περισσότερες πληροφορίες: επικοινωνήστε με τον σύμβουλο πωλήσεων Wella.

124

JASORE BLOW DRYER Τα πιστολάκια JASORE έρχονται σε funky αποχρώσεις για να δώσουν στυλ στις εργασίες σας. Τα σεσουάρ χειρός JASORE θα σας χαρίσουν μοναδικό styling και τέλειες αποδόσεις. ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

OSiS+ MADE TO BE REAL #madetocreate #madetobereal

Η

Η Schwarzkopf Professional φέρνει για ακόμα μία φορά αυθεντικά, ακατέργαστα, ζωντανά looks στο προσκήνιο με τα ΝΕΑ μοναδικά προϊόντα ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΥΦΕΣ από τη σειρά OSiS+ MADE TO BE REAL. Η OSiS+ συνεχίζει να αποτελεί την πιο δημιουργική σειρά styling η οποία ξεπερνάει κάθε φορά τον εαυτό της τόσο στο κομμωτήριο όσο και στο σπίτι –με στόχο τη δημιουργία πραγματικά μοναδικών εμφανίσεων. Τα look «έτσι ξύπνησα!» με cool, τραχιές υφές και μαλλιά που τα έχει «αγγίξει ο ά-

νεμος» είναι πλέον δυνατά χάρη στα δύο νέα προϊόντα styling – το OSiS+ Sand Clay και το OSiS+ Wind Touch. Από τις πιο cool εβδομάδες μόδας έως το Instagram και την κοινότητα των bloggers, οι λέξεις «ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ» είναι αυτές που κυριαρχούν στους δρόμους. Το «χωρίς make up» είναι το νέο make up και το φρέσκο πρόσωπο με εκκεντρικά looks και μαλλιά «διαμορφωμένα από τον άνεμο» είναι το κλειδί – οπότε τι περιμένετε; Τολμήστε να είστε ο φυσικός εαυτός σας με τη σειρά OSiS+ MADE TO BE REAL.

Τα OSiS+ MADE TO BE REAL tutorials είναι διαθέσιμα online στην ιστοσελίδα της Schwarzkopf Professional και στο κανάλι της στο YouTube: www.youtube.com/schwarzkopfpro NEW OSIS+ SAND CLAY 85ML

Ο πρώτος εύπλαστος πηλός από τη Schwarzkopf Professional με Άμμο Καολίνης για τολμηρά looks με ματ τελείωμα. Χαρίζει ένα ανατρεπτικό twist στην τάση των κυματιστών μαλλιών

NEW OSIS+ WIND TOUCH 150ML

Ήρθε η ώρα να παρατήσετε τη βούρτσα και να αφήσετε τα στοιχεία της φύσης να σας οδηγήσουν σε WINDSWEPT looks. Η πρώτη ελαστική πάστα όγκου από τη Schwarzkopf Professional για επαναπλάσιμα look «διαμορφωμένα από τον άνεμο» ακόμα και στεγνώνοντάς τα φυσικά. Τα νέα προϊόντα OSiS+ MADE TO BE REAL είναι διαθέσιμα από το Σεπτέμβριο του 2017. Ακολουθήστε τη Schwarzkopf Professional στα Social στο @ schwarzkopfpro και μάθετε όλα τα νέα της OSiS+ μέσα από τα hastags #madetocreate / #madetobereal.


step by step

FASHION ADDICTED Είστε fashion addicted; Αν ναι, τότε σίγουρα θα βρείτε λίγη έμπνευση από το step by step της Κρίστι Βλάχου. Χρώμα και τεχνική συνδυάζονται για να αποδώσουν ένα μοδάτο και κουλ λουκ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει βαμμένα μαλλιά στο ύψος του 5 και φυσική ρίζα στο ύψος του 6 με ελάχιστα λευκά μαλλιά. Το τμήμα της κορυφής έχει έντονα χρώματα και προηγούμενο αποχρωματισμό.

Η Κρίστι Βλάχου, Education Manager της εταιρίας Vitality’s, είναι mastercolorist με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο Facebook, ως Christy Vlachou & στο Instagram ως Christyhaireducator.

1

Εφαρμόζουμε αποχρωματισμό με διαφάνειες back to back σε όλο το κεφάλι. (DECO JO 30gr + 90gr 6%)

2

Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος αναμονής, λούζουμε τα μαλλιά με όξινα προϊόντα, για αναδόμηση.

126


step by step

3

Κάνουμε το βασικό χώρισμα και εφαρμόζουμε την φόρμουλα C, στο κάτω τμήμα.

ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ A) TONE: 10gr RED + 20gr 4% B) TONE: 10gr VIOLET + 20gr 4% C) TONE: 38gr 10/7 + 1gr BLUE + 1gr 1/7+ 80gr 4%

4

5

Απομονώνουμε με CRYSTAL RIBBONS. Οι συγκεκριμένες διαφάνειες μας διευκολύνουν διότι ακολουθούν εύκολα την καμπυλότητα του κεφαλιού και μπορούμε να βλέπουμε το χρώμα. Εφαρμόζουμε με διαγώνιες διαφάνειες τις φόρμουλες A & B & C. Μία σειρά από τις φόρμουλες τις εφαρμόζουμε από ρίζα και την επόμενη blending ρίζας με την φόρμουλα C.

Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος αναμονής, λούζουμε τα μαλλιά με το εξειδικευμένο shampoo Technica και κλειδώνουμε το χρώμα με Post Color.

TIPS TT Για ομοιόμορφο ξάνοιγμα να δουλεύετε με πολύ λεπτές χωρίστρες. TT Όταν θέλετε μεγάλο ξάνοιγμα είναι καλύτερα να δουλεύεται με χαμηλό οξυζενέ και να επαναλαμβάνεται τη διαδικασία για να εξασφαλίσετε καλύτερη ποιότητα μαλλιών. Να χρησιμοποιείστε προστατευτικό δεσμών. TT Να χρησιμοποιείτε άριστης ποιότητας σκόνη αποχρωματισμού και το δικό του οξυζενέ. TT Μην χρησιμοποιείται θερμότητα.δουλεύετε έχει ζεστές αποχρώσεις στη βασική σειρά.

127


marketing

BENCHMARKING ΤΟ ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ MANAGEMENT ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΊΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌΤΗΤΆΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ

Σήμερα θα αναφερθούμε σε μια τεχνική που η υιοθέτησή της από την επιχείρηση μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή της στο σύνολο της λειτουργίας της ή σε ένα τομέα της. Ο τεχνοκρατικός χαρακτήρας απόδοσης της μεθόδου στο άρθρο, οφείλεται στην ανάγκη κατανόησής της τεχνικής αυτής, πριν την χρησιμοποίησή της ως εργαλείου βελτιστοποίησης της απόδοσής του οργανισμού. O κος Παναγής είναι κάτοχος Master (MBA) in Business Administration από το Kingston University, Post Graduate Diploma in Marketing Management και (BA) in Marketing. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ και τον ΟΑΕΔ με 18 ετή διδακτική εμπειρία. Διδάσκει Marketing σε σχολές, κρατικούς φορείς, ΚΕ και έχει

εκπαιδεύσει στελέχη και επιχειρηματίες πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Εχει 24 επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των Πωλήσεων –Marketing ως Ανώτατο Διευθυντικό Στέλεχος και ως Μanaging Director σε μεγάλες εταιρίες. Σήμερα κατέχει την θέση του Εμπορικού Διευθυντή στην εταιρία επαγγελματικών Προιόντων

128

Κομμωτηρίου SOLO PRO. Ο κος Παναγής είναι Αντιπρόεδρος και Ιδρυτικό μέλος των εξειδικευμένων στελεχών Μarketing & Διοίκησης Επιχειρήσεων του συλλόγου Marketing Club. (Email επικοινωνίας tasospanagis10@gmail.com)


marketing ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ BENCHMARKING; Benchmarking (Συγκριτική Αξιολόγηση ή Συγκριτική προτυποποίηση ή δοκιμασία επιδόσεων) είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στη Διοίκηση (management) με στόχο τη σύγκριση μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού αναφορικά με μία άλλη επιχείρηση που παρουσιάζει ξεχωριστή απόδοση στην ανάπτυξη της. Βασική επιδίωξη είναι η επιχείρηση να πορευτεί προς την βελτίωση της απόδοσής και την επιχειρηματική τελειότητα της. Η σύγκριση μπορεί να αφορά την επιχείρηση ως σύνολο ή τμήματα, λειτουργίες ή διαδικασίες και οριοθετείται σε έναν μεγάλο αριθμό από μετρήσιμες παραμέτρους. Αν υποθετικά, για την κατανόηση της έννοιας, επιλέξουμε ως παράδειγμα ένα κομμωτήριο που θέλει να βελτιώσει τις υπηρεσίες του βαφείου, θα πρέπει να πάρει ως πρότυπο για να συγκριθεί, τον πιο δυνατό ανταγωνιστή του. Το κομμωτήριο θα πρέπει να καθορίσει τους δικούς του στόχους, να συγκρίνει τα αποτελέσματά του με το δυνατότερο ανταγωνιστή του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκριθεί και µε άλλες επιχειρήσεις που έχουν πολύ δυνατή υπηρεσία βαφείου.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΤΟ BENCHMARKING; Κανένας δε μπορεί να αποκλείσει μια επιχείρηση από το να εφαρμόσει αυτή την διαδικασία. Γενικά δεν υπάρχουν όρια στο μέγεθος της επιχείρησης. Αυτό οφείλεται στο ότι η διάγνωση μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα, μπορεί να εφαρμοστεί σε έναν τομέα μιας επιχείρησης και το χαμηλό κόστος της να διευκολύνει την εφαρμογή της. Με αυτό τον τρόπο το κομμωτήριο που επιλέξαμε ως παράδειγμα, μπορεί να συγκριθεί με τον πιο δυνατό ανταγωνιστή, αλλά να συγκριθεί και με άλλους ανταγωνιστές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την επιχείρηση. Συγκεκριμένα μπορεί να εξεταστούν θέματα που αφορούν την προσέλκυση των πελατών, την εξυπηρέτηση των πελατών στο λουτήρα, την διαδικασία της προσφερόμενης υπηρεσίας, την τιμολογιακή πολιτική της, το σύνολο των προϊόντων που διατίθενται για μεταπώληση στο λουτήρα, την χρήση προϊόντων, την λεκτική ικανότητα του τεχνικού, την υποβολή προτάσεων στον πελάτη κλπ.

Το κομμωτήριο θα πρέπει να καθορίσει τους δικούς του στόχους, να συγκρίνει τα αποτελέσματά του με το δυνατότερο ανταγωνιστή του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκριθεί και µε άλλες επιχειρήσεις που έχουν πολύ δυνατή υπηρεσία βαφείου.

ΤΑ ΠΕΔΊΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉΣ ΠΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ Η ΣΎΓΚΡΙΣΗ. Η σύγκριση ή η αξιολόγηση μιας επιχείρησης με μια άλλη μπορεί να γίνει:

Α.

Στην γενική λειτουργία της επιχείρησης ή σε ένα συγκεκριμένο τομέα της. Στόχος η υιοθέτηση πρακτικών ανάπτυξης σε τομείς που υστερεί η επιχείρηση, όπως η εξυπηρέτηση των πελατών, η ανάπτυξη σχέσεων, η τεχνική προσέγγισης του πελάτη, η απόδοση της υπηρεσίας κλπ. Στο παρακάτω πίνακα βλέπουμε ένα παράδειγμα benchmarking για μεγάλες εταιρίες πάνω σε 4 συγκεκριμένες μεταβλητές που οριοθετήθηκαν για ανάλυση.

Β.

Στην σύγκριση της απόδοσης της επιχείρησης με έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων σε συγκεκριμένους προκαθορισμένους δείκτες ή παραμέτρους, που καθορίζουν την γενική και ειδικότερη εικόνα της λειτουργίας και ανάπτυξης της επιχείρησης. Ο στόχος αυτής της σύγκρισης είναι ο εντοπισμός και η επισήμανση των δυνατών και αδύνατων σημείων της επιχείρησης σε τομείς όπως: • Τα οικονομικά της επιχείρησης

129

• Η διοίκηση, η διαχείριση, η κατανομή των επιχειρησιακών πόρων • Η δυναμική του προσωπικού και η διαχείρισή του • Η εκπαίδευση των στελεχών • Το marketing της εταιρίας • Η ικανοποίηση των πελατών • Η στρατηγική της εταιρίας • Η τεχνολογία παραγωγής • Η δύναμη στους προμηθευτές

ΣΤΌΧΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΉΣ Βασική επιδίωξη στην εφαρμογή της τεχνικής είναι η συγκέντρωση της πληροφορίας, η αξιολόγησή της και η βελτίωση των διαδικασιών που απαιτούνται για να υπάρξει απόδοση. Η απόδοση προκύπτει από την συγκριτική ανάλυση που κάνουμε μετά την συλλογή των στοιχείων και την υιοθέτηση μέτρων για να τοποθετηθούμε ανταγωνιστικά ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Ποιο το κόστος εφαρμογής της τεχνικής; • Το κόστος εφαρμογής δύναται να περιλάβει: • 1. Επίσκεψη ειδικού για συμπλήρωση ερωτηματολογίου αξιολόγησης παραμέτρων • 2. Πιθανό κόστος χρήσης βάσης δεδομένων • 3. Αμοιβή συμβούλου για αξιολόγηση έκθεσης και προτάσεις


marketing ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΉΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΉΣ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗΣ Η υλοποίηση της τεχνικής γίνεται μέσα από πέντε φάσεις

1. Σχεδιασμός (Plan) Στο σχεδιασμό καθορίζονται οι στόχοι, το πεδίο εφαρμογής της σύγκρισης, τα στοιχεία που πρέπει να συγκεντρωθούν και η διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου.

2. Ανάλυση Μετά από τη συγκέντρωση των στοιχειών, αναλύονται τα στοιχεία που διαφοροποιούν τις δύο επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτόν γίνεται οφθαλμοφανές το σημείο απόκλισης μεταξύ των οργανισμών.

3. Ενσωμάτωση Είναι το στάδιο στο οποίο ο οργανισμός θα καθορίσει τις παραμέτρους που απαιτούνται για να υλοποιήσει τις δράσεις εκείνες που θα τον κάνουν να αγγίξει την επιχειρηματική τελειότητα.

4. Δράση Πρόκειται για τη φάση υλοποίησης των δράσεων που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν από τον αποδέκτη οργανισμό.

5. Ωρίμανση

«Η ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΉ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΤΟΥ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΝΕΊΣ ΑΡΚΕΤΆ ΜΕΤΡΙΌΦΡΩΝ ΏΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΊ ΌΤΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΆΛΛΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ ΣΕ ΚΆΤΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΆ ΣΥΝΕΤΌΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΆΘΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΕΦΆΜΙΛΛΟΣ ΤΟΥ Ή ΚΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΌ».

Η φάση αυτή οριοθετεί έναν νέο μοντέλο διαχείρισης της λειτουργίας της επιχείρησης που περιλαμβάνει μηχανισμούς για συνεχή εκμάθηση, καθώς και εισροή στοιχείων για τη συνεχή βελτίωση του οργανισμού.

ΤΑ ΟΦΈΛΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΙΟΘΈΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΊΔΕΣ ΠΟΥ ΚΡΎΒΕΙ Τα οφέλη από την υιοθέτηση της τεχνικής είναι: • Ο εντοπισμός αδύνατων και δυνατών σημείων από την επιχείρηση ή τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην αξιολόγηση. • Αυτογνωσία και καταγραφή της πραγματικής θέσης της εταιρίας στον κλάδο. • Μέτρηση της τρέχουσας απόδοσης της επιχείρησης. • Αύξηση ανταγωνιστικότητας - Ανώτερη απόδοση. • Επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για την οποιαδήποτε αλλαγή και ανάπτυξη σχεδίων δράσης. • Η οριοθέτηση ενός νέου τρόπου σκέψης και μιας φιλοσοφίας απόκτησης γνώσεων με διαφοροποιημένη κουλτούρα αντίληψης.

Διαδικασία υλοποίησης της τεχνικής benchmarking.

130

ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ Η ΜΈΘΟΔΟΣ ΤΟΥ BENCHMARKING ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΕΞΉΣ (FREILING, 2005) • Υπάρχει περίπτωση οι πληροφορίες που παρέχονται να αντλούνται από μη έγκυρα δεδομένα και η μεθοδολογία μπορεί να μην είναι έγκυρη. • Δεν εξασφαλίζεται πάντα το απόρρητο των δεδομένων, η υποστήριξη και εξασφάλιση μιας ειδικά προσανατολισμένης στήριξης πρωτοβουλιών για βελτίωση. Πολλές φορές η μέθοδος του Benchmarking γίνεται για λόγους κατασκοπείας και χρησιμοποιούνται μη νόμιμοι και ανήθικοι τρόποι για την άντληση πληροφοριών. • Αν το προσωπικό δεν μπορεί να υποστηρίξει την εφαρμογή της πρακτικής, τα αποτελέσματα μπορεί να αποφέρουν ζημιές για την επιχείρηση. • Πολλές φορές είναι δύσκολη η επιβεβαίωση της πληρότητας των στοιχείων που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή της Συγκριτικής Αξιολόγησης. Δεν υπάρχει κοινή μέθοδος εφαρμογής της μεθόδου.


Επαγγελματική Βαφή Μαλλιών 100ml. 1. 2. 3. 4.

Free Paraben Free Alcohol Free Silicones Με υψηλή περιεκτικότητα σε Argan Oil (Μέγιστη ενυδάτωση) 5. Εμπλουτισμένη με λάδι ελιάς (Αντιγηραντική δράση) 6. Μέγιστη διάρκεια χρώματος 7. Μοναδική λάμψη 8. Μεταξένια υφή τρίχας 9. 100% κάλυψη λευκών 10.Not tested on animals

Follow the Pro’s Ν. Μοναστηρίου 74 και Β' πάροδος Χαριλάου Τρικούπη 8, 56 334 Ελευθέριο Κορδελιό, Θεσσαλονίκη Τηλ. παραγγελιών: 2310 77 57 65, Fax: 2310 77 59 20 www.solopro.gr


10-12 Φεβρουαρίου Tae Kwon Do-Π. Φάληρο Μαζί και ο...

Μαζί και η...

Είσοδος Ελεύθερη Πληροφορίες: 210 95 77 349

info@cosmeticshow.gr

www.cosmeticshow.gr

cosmeticshowgreece


10-12

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 TAE KWON DO Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εντός της έκθεσης Cosmetic Show 2018 σε συνεργασία με την Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε. θα φιλοξενηθεί μετά από 8 ολόκληρα χρόνια ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κομμωτικής. Από το θεσμό αυτόν θα αναδειχθεί η Ελληνική εθνική ομάδα που θα διαγωνιστεί στο εξωτερικό σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

& ALL STAR BARBER TROPHY ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

• ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΛΩΝ & ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΣΕ ΚΟΥΚΛΑ • ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ & ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΗΜΕΡΑΣ • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΔΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΛΩΝ & ΝΕΩΝ ΜΟΔΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΚΟΥΚΛΑ • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ & ΝΕΩΝ ΜΟΔΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΚΟΥΚΛΑ • ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΚΟΥΚΛΑ

• ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΛΩΝ & ΝΕΩΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΚΟΥΚΛΑ • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ & ΝΕΩΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ • ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΥΦΙΚΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ (ΚΟΤΣΙΔΕΣ ΣTIΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΛΕΣ) • ΑLL STAR BARBER TROPHY ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΤΕΝΑ ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΞΥΡΑΦΙ (MHXANEΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ) • ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ & ΝΕΩΝ - ΜΟΔΑ - ΒΡΑΔΙΝΟ • ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΔΑΣ • ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΔΑΣ

ALL STAR BARBER & DIAMOND PRINCESS TROPHY • OLD SCHOOL BARBER CUT (ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ) • DIAMOND PRINCESS (ΝΥΦΙΚΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ) • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΔΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΛΩΝ & ΝΕΩΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΚΟΥΚΛΑ • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ & ΝΕΩΝ ΒΡΑΔΥΝΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΚΟΥΚΛΑ • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟ “OLD SCHOOL STYLING” (POMPADOUR ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΜΟΝΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ)

@ 19:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


nail trends

SHINE BRIGHT Πρωταγωνιστής των γιορτών, ήταν ανέκαθεν η λάμψη. Όσο αφορά στα Χριστούγεννα όμως, το στυλ που πρόκειται να μετατρέψει την διάθεση σας σε γιορτινή, είναι το μεταλλικό. Η υφή είναι ιδιαίτερη, καθώς όλα τα μεταλλικά χρώματα εκφράζουν μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Εκτός από τις μεταλλικές υφές όμως, παρακάτω θα βρείτε και τα πιο χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα μανικιούρ!

134


nail trends

ROYAL BLUE

Όσες ασπάζονται την μονοχρωμία, θα αγαπήσουν την μεταλλική υφή. Ο λόγος είναι ότι όλα τα συμβατικά χρώματα, ειδικά τα σκούρα, αναδεικνύονται πολύ περισσότερο όταν είναι σε μεταλλικό στυλ. Η απόκοσμη λάμψη είναι το χαρακτηριστικό που εντυπωσιάζει.

CORAL FUSION

Οι δυο ανάλαφρες αποχρώσεις του ανοιχτού κοραλί και του γαλακτερού, συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο. Η μεταλλική υφή λειτουργεί σαν ιδανική βάση για να φιλοξενήσει το καμπυλωτό σχέδιο της γαλακτερής απόχρωσης.

135


nail trends

SHINE BRIGHT

SIMPLY SILVER

Το ασημένιο είναι από τα πιο must χρώματα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο λουκ, το ασημένιο είναι σε ματ υφή, ενώ πάνω του έχουν τοποθετηθεί διακριτικά στολίδια και γκλίτερ. Το μανικιούρ είναι κομψό και θηλυκό.

X-MAS SNOOPY

Γυρνώντας σελίδα από το κεφάλαιο Μεταλλικά, μπαίνουμε στον κόσμο του γνωστού κόμικ χαρακτήρα, Σνούπι. Τα χαριτωμένα αυτοκόλλητα με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενα είναι πάντα στην μόδα και αποτελούν αγαπημένη επιλογή.

136


Ηµιµόνιµο Βερνίκι νυχιών

σε υπέροχα χρώµατα


SHINE BRIGHT

nail trends THE SNOWMAΝ

Στο μανικιούρ βλέπουμε χιονανθρώπους, έναν άγιο Βασίλη και διαφορετικά σχέδια πάνω σε λευκή βάση. Πρωταγωνιστές είναι το καστανό και το κόκκινο χρώμα, ενώ αυτό που κυριαρχεί είναι η λεπτομέρεια στα σχέδια. Επομένως, κρατήστε το απλό και εμπνευσμένο!

ONLY GLAM

Το πομπώδες λουκ είναι ιδανικό για να σας κάνει να λάμψετε, καθώς πάνω του κυριαρχούν τα blingbling, ενώ σαν μανικιούρ ξεχειλίζει φωτεινότητα. Τα κόκκινα blings στη μέση αποτελούν την χαριτωμένη λεπτομέρεια.

138


H a i r _ A r t i s t i c Te a m A l t e r E g o I t a l y / P h o t o g r a p h y _ A n d r e w O ’ To o l e / P r o d u c t s _ A l t e r E g o I t a l y

COLOR & BEAUTYhair

for your


nail art

Η Ρένα Αργυροπούλου είναι ιδιοκτήτρια των καταστημάτων «NAILpro» και Color Expert της εταιρίας επαγγελματικών ημιμόνιμων βερνικιών «NAILPROCARE». Τα τελευταία 7 χρόνια δραστηριοποιείται στην βιομηχανία της ονυχοπλαστικής ως Nail Specialist, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές και εκθέσεις ομορφιάς.

CHRISTMAS RUDOLF

Αξιολάτρευτο Χριστουγεννιάτικο σχέδιο νυχιών με τον Ρούντολφ και τον Άγιο Βασίλη, φυσικά σε κόκκινο και λευκό φόντο πλαισιωμένο με ανάγλυφα σχέδια.

CHRISTMAS ON YOUR NAILS

Μπορεί να στολίσατε το σπίτι, όμως δεν έχετε μπεί στο κλίμα των εορτών αν δεν στολίσετε και τα νύχια σας. Η Ρένα Αργυροπούλου έβαλε την έμπνευση της να δουλέψει και μας παρουσιάζει πέντε γιορτινά στυλ, τα οποία όπως θα ανακαλύψετε, φέρνουν τα Χριστούγεννα στα χέρια σας!

140


nail art

UNICORN

Ο καλύτερος συνδυασμός glitter, 3d λουλουδιών και unicorn για ένα γιορτινό και σικάτο outfit.

SNOWFLAKES

Σκούρο μπλέ βερνίκι με χιονονιφάδες και έξτρα λάμψη με ασημένιο glitter, στοιχεία που ανταποκρίνονται πλήρως στην χαρακτηριστική διάθεση των εορτών.

TEDDY BEAR

Ένα πολύ χαριτωμένο Nail design με ιδιαίτερη λεπτομέρεια στα αρκουδάκια και τα Χριστουγεννιάτικα αναμμένα φανάρια.

FESTIVE BLACK & WHITE

Για μια ακόμη φορά, το λευκό και το μαύρο αποτελούν βασικά γιορτινά χρώματα, και δίνουν στα νύχια το λαμπερό Χριστουγεννιάτικο πνεύμα που χρειάζεται.

141


nail specialist

Η Ρένα Αργυροπούλου είναι ιδιοκτήτρια των καταστημάτων «NAILpro» και Color Expert της εταιρίας επαγγελματικών ημιμόνιμων βερνικιών «NAILPROCARE». Τα τελευταία 7 χρόνια δραστηριοποιείται στην βιομηχανία της ονυχοπλαστικής ως Nail Specialist, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές και εκθέσεις ομορφιάς.

Π

όσες φορές μας έχει τύχει στο κατάστημά μας οι πελάτες μας να παραπονιούνται για την άσχημη οσμή του ακρυλικού, ή την αιωρούμενη σκόνη του τζελ στα τεχνητά νύχια; Σίγουρα, δεν ήταν λίγες. Το ACRYGEL VOL.2 ήρθε για να καλύψει το κενό που υπήρχε σε αστοχίες υλικών ονυχοπλαστικής, με δραστική μείωση του χρόνου εφαρμογής σε πελάτες έως και 1 ώρα καθώς προσφέρει ένα άψογο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Περιέχει ακρυλική σκόνη για αντοχή σε βάση πηκτής γέλης (gel) και παρέχει την λειτουργικότητα για την παραγωγή ισχυρών, εύκαμπτων και «ελαφριών» νυχιών. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αίσθηση καψίματος κατά τη διάρκεια του πολυμερισμού. Για την εφαρμογή του συνδυάζεται με το liquid acrylgel (υγρό με υπέροχο άρωμα), που συμβάλλει μόνο στην διαμόρφωση και ΟΧΙ στον πολυμερισμό του προϊόντος. Η ποσότητα των 60ml καλύπτει στο μέγιστο τον επαγγελματία αφού βγάζει 40-50 full set νυχιών!

To μέλλον της Ονυχοπλαστικής 142

Η Ρένα Αργυροπούλου μας παρουσιάζει ένα step-by-step, το οποίο προμηνύει ένα αισιόδοξο μέλλον για τους τεχνίτες της ονυχοπλαστικής και βασίζεται στο Acrygel Vol. 2.0 Laloo. Πρόκειται για ένα προϊόν που συνδυάζει τα προτερήματα gel και ακρυλικού και χαρίζει μειωμένους χρόνους, τέλειο αποτέλεσμα και λιγότερες ανεπιθύμητες μυρωδιές!


nail specialist

1

1) Λιμάρουμε το ελεύθερο άκρο με μία λίμα 240 Grit. Στην συνέχεια, με Pusher ή τροχό, ανασηκώνουμε μαλακά τα επωνύχια και παίρνουμε τα νεκρά κύτταρα από τις πτυχές του νυχιού. 2) Χρησιμοποιήστε ένα πενσάκι επωνυχίων και με προσοχή αφαιρέστε τα επιπλέον επωνύχια. 3) Με μία λίμα Straight 150/180 λιμάρετε απαλά την επιφάνεια του νυχιού με κατεύθυνση όμως μεγαλώ-

2

3

Τοποθετούμε primer no acid

νει το νύχι. Λιμάρετε απαλά, κοντά στο επωνύχιο και τις πτυχές του. 4) Ξεσκονίστε το νύχι με ένα πινέλο αφαίρεσης σκόνης. 5) Αφυδατώστε την επιφάνεια του νυχιού χρησιμοποιώντας χαρτάκι κυτταρίνης εμποτισμένο με καθαρό Ασετόν. Και προσοχή! Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε Buffer μετά το λιμάρισμα.

το υγρό που αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας σε περίπτωση ανασήκωσης υλικού και αφαιρεί την λιπαρότητα από τις βαθιές στοιβάδες του νυχιού. 7) Ξαναπεράστε τα νύχια με κυτταρίνη εμποτισμένη με καθαρό ασετόν.

6) Στα πλαίσια της προετοιμασίας χρησιμοποιήστε το anti-fungal. Είναι

7 Πολυμερίζουμε σε LED lamp για 60 sec ή σε UV lamp για δύο(2) λεπτά.

8 Σκουπίζουμε με cleaner.

4 Πολυμερίζουμε σε LED lamp για 60 sec ή σε UV lamp για δύο (2) λεπτά.

Περνάμε στο φυσικό νύχι base (βάση) ημιμόνιμου ή graphen base.

5

9 Με μία λίμα 100/180 διαμορφώνουμε πλήρως το νύχι.

Πιέζουμε το σωληνάριο και με την βοήθεια μεταλλικής σπάτουλας παίρνουμε μικρή ποσότητα του προϊόντος και την τοποθετούμε πάνω στο νύχι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα πέντε νύχια του ενός χεριού.

6

Χρησιμοποιούμε το Νο G6 OVAL πινέλο, βουτώντας το πρώτα στο liquid acrylgel για να διαμορφώσουμε το υλικό. Το liquid acrylgel μας βοηθά στο να γλιστράει το πινέλο μας πάνω στο υλικό. Η διαμόρφωση του acrylgel vol.2 γίνεται με ελαφρά πατήματα, δίνοντας καμπυλότητες και apex κατά το επιθυμητό! Διαμορφώνουμε και τα πέντε νύχια του ενός χεριού.

143

10

Για να γυαλίσουμε εφαρμόζουμε top coat.


about beauty

Η Μαίρη Ρόκκου είναι freelancer makeup artist με εξειδίκευση σε φωτογραφήσεις και video shootings. Εισηγήτρια σεμιναρίων σε beauty & fashion makeup. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο facebook, ως Mary Rokkou και στο Instagram ως maryrokkou_makeup

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η εορταστική διάθεση έχει αρχίσει να μας επηρεάζει όλους. Αμφιταλαντεύεστε για το μακιγιάζ σας; Δεν χρειάζεται. Το status του make up για το ρεβεγιόν είναι λαμπερό, εορταστικό με μπόλικη δόση glam και glitter.

Porcelain base – Strobing makeup

1

CHRISTMAS Makeup PHOTOGRAPHER: MATTHEW ALLATSATIANOS MAKEUP: MARY ROKKOU

Χρησιμοποιήστε highlighters, Liquid η πούδρες, παίξτε με χρώματα χρυσό σαμπανιζέ, ροζ (αποφύγετε τα λευκά –total frost highlighters για το φακό). Η λάμψη είναι η σφραγίδα των Χριστου-

γέννων. Όταν βγαίνουμε το βράδυ έξω και ο φωτισμός είναι χαμηλός αυτό που «γράφει» στο φωτισμό της νύχτας είναι τα ιριδίζοντα προϊόντα. Τολμήστε, λοιπόν, ένα natural look με πρω-

144

ταγωνιστή τις γυαλάδες, ή συνδυάστε αυτό το στυλ με όποιο από τα επόμενα look θέλετε!


ημιμόνιμη βαφή μαλλιών σε 42 αποχρώσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: GIOTIS HAIR EXPERT_ Λ. Φυλής 83 . Αθήνα . τ: 210 8846266 . f: 210 8846 267 . info@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: SFANTOS COSMETIC SUPPLIES_ Ηγουμενίτσας 27, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΗΛ.2810-324235 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΗΤΣΗΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ_ Μ. Βεργιώτη 2, Αμπελόκηποι . τ: 26510 78 22 . κ: 6978 482 009 . mitsis@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ_ κ: 6944 504 186 . halvatzis@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΜΑΚΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ_ κ: 6937 447 260 . makissamol@giotishairexpert.gr

GIOTISHAIREXPERT.GR


about beauty

Glitter makeup

2

Επιστροφή στα 80’s! Παγιέτες και glitter σε ρούχα και παπούτσια και φυσικά στο μακιγιάζ. Χρυσό, ασημί και μπρονζέ ή χάλκινο, χωρίς υπερβολές. Επιλέξτε τα μάτια ή τα χείλη, για να δώσετε το στίγμα σας.

3

4

Red lips deep red lips

EYELASHES Δώστε έμφαση στο βλέμμα σας με ψεύτικες βλεφαρίδες, ή τουφάκια και τονίστε το καπάκι των ματιών σας με ένα σκούρο χρώμα (κατά προτίμηση μαύρο, αλλά αν είναι πολύ έντονο για εσάς χρησιμοποιείστε καφέ σκούρο, δαμασκηνί ή βαθύ μωβ) χωρίς διαβαθμίσεις. Μην ανεβάσετε τη σκιά προς τα πάνω ή προς τα έξω, δώστε απλά έμφαση με σκούρο χρώμα κοντά στις βλεφαρίδες. Με ένα μαύρο μολύβι δώστε ένταση και μαλακώστε την με ένα πινέλο! Τονίστε το εσωτερικό ή το εξωτερικό των ματιών σας με μαύρο μολύβι και είστε έτοιμες για μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

146

5

Εyeliner

Tα κόκκινα αισθησιακά χείλη είναι ένα safe look για την περίοδο των Χριστουγέννων. Σε προηγούμενο άρθρο έχω γράψει εκτενεστέρα για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Απλά υπενθυμίζω να προτιμήσετε ματ αποχρώσεις και σταθερά κραγιόν και όχι τόσο λιπαρά κραγιόν, όσον αφορά στα κόκκινα και τα σκούρα κόκκινα κραγιόν. Συνδυάστε το με το πρώτο look (PorceIain base –strobing makeup) ή με ένα total natural και αρκετή μάσκαρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βάλετε eyeliner και φυσικά ανάλογα με το σχήμα των ματιών σας. Κάθε χρόνο, ανάλογα τις τάσεις της μόδας, οι τρόποι ποικίλλουν. Αυτό που θα τονίσω είναι να προσπαθήσετε να μη κατεβάζετε το μάτι σας προς τα κάτω. Στην εικονιζόμενη φωτογραφία έχετε έναν οδηγό εύκολης τεχνικής για να το τοποθετήσετε σωστά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να σχηματίζετε το eyeliner βήμα-βήμα παράλληλα με το άλλο μάτι, έτσι ώστε να πετύχετε μια συμμετρία. Κατά τη προσωπική μου άποψη, τα eyeliner μαρκαδόροι είναι πιο εύχρηστα για προσωπική χρήση. Μην ξεχνάτε, η υπογραφή ενός μοναδικού make up γίνεται με eyeliner.


4ο χλμ. Λαγκαδά - Θεσσαλονίκης, 57200, Λαγκαδάς Τ. 23940 20565 & 23940 20256 • F. 23940 20576 email. info@hagidimitriou.gr • www.hagidimitriou.gr

374 Ø 53

373 Ø 43

372 Ø 33

370 Ø 20

371 Ø 25

Χατζηδημητρίου Α. & Ν. Ι.Κ.Ε.


DRESS UP, LOOK SHARP

Τα Χριστούγεννα έχουν φτάσει και μαζί τους έχουν έρθει οι εξορμήσεις, τα ωραία ρούχα και φυσικά, το άψογο λουκ! Τα παρακάτω μοντέρνα στυλ κουρεμάτων ταιριάζουν τέλεια με το καλοραμμένο Χριστουγεννιάτικο κοστούμι σας, αλλά και το κάζουαλ φουτεράκι που θα φορέσετε στον μεσημεριανό καφέ. Τα Χριστούγεννα είναι εδώ, ανανεωθείτε!

148


TREND REPORT FRENZY LOOKS

Ένα κυματιστό στυλ μαλλιών που παίζει με το έντονο μήκος. Τα μαλλιά φέρουν ένα ατημέλητο styling το οποίο συνδυάζεται απόλυτα με τα faded γένια. Το λουκ είναι ότι πρέπει να έναν άντρα που δεν θέλει να αποχωριστεί το μάκρος, αλλά ούτε και τα γένια του.

GO BOLD

Η πλούσια γενειάδα συνδυάζεται με ένα δυναμικό pompadour, το οποίο είναι χτενισμένο προς τα πίσω. Παράλληλα, τα πλάγια είναι ξυρισμένα, μια λεπτομέρεια που ενισχύει την τελική εμφάνιση του κουρέματος. Το στυλ ταιριάζει τέλεια με ότι και αν φορέσετε.

BUSINESS FRINGE

Ένα λουκ που σκοπό έχει να εμπνεύσει με τον μοναδικό και λεπτομερή σχεδιασμό του. Το fringe είναι κουρεμένο με ακρίβεια και σε σκάλες, ενώ οι ιδιαίτερες φαβορίτες κάνουν την διαφορά στο κούρεμα.

149


TREND REPORT

trend report

1 1. THE MODERN VINTAGE

Άκρως κοντό και δυναμικό, το Modern Vintage λουκ περιέχει έμπνευση από vintage κουρέματα, τα οποία έχουν αναβαθμιστεί με μοντέρνες τεχνικές. Το λουκ είναι σε side swept τεχνική, ενώ τα μαλλιά είναι ομοιόμορφα κουρεμένα. Αυτό που ξεχωρίζει, είναι η sleek υφή που δομεί την εμφάνιση..

2. EXTREME FADES

Το δυναμικό λουκ συνδυάζει το έντονο fade με την τέχνη του κουρέματος. Τα μαλλιά έχουν χτενιστεί στο πλάι και είναι σε sleek υφή, ενώ το λουκ αποπνέει μια vintage αίσθηση, με μοντέρνο χαρακτήρα. Το πρόσωπο είναι καθαρό για να αποδώσει μέγιστο οπτικό αποτέλεσμα.

3. SIDE SWEPT GLAM

Τα side swept hairstyles είναι ιδανικά για να συνοδέψουν ένα καλό κοστούμι. Ο όγκος είναι ιδανικός για να αναδείξει την ομοιομορφία, η οποία αναδεικνύεται άριστα πάνω στο μήκος των μαλλιών. Τα υπόλοιπα μαλλιά είναι σε σκάλες, ενώ το πρόσωπο τελείως καθαρό.

150

2 3


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: SFANTOS COSMETIC SUPPLIES_ Ηγουμενίτσας 27, Ηράκλειο Κρήτης, τ: 2810-324235 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΗΤΣΗΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ_ Μ. Βεργιώτη 2, Αμπελόκηποι . τ: 26510 78 22 . κ: 6978 482 009 . mitsis@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ_ κ: 6944 504 186 . halvatzis@giotishairexpert.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΜΑΚΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ_ κ: 6937 447 260 . makissamol@giotishairexpert.gr


TREND REPORT

trend report

1 1. VOLUME FRINGE

Το fringe κυριαρχεί και αποτελεί μέρος ενός ατημέλητου λουκ, το οποίο προσδίδει χαρακτήρα σε ένα καθημερινό λουκ. Οι κυματισμοί έχουν δομηθεί με κατεύθυνση προς τα μπροστά, στοιχείο που προσδίδει όγκο και ανάγλυφη υφή.

2. STRICTLY BUSINESS

Η sleek υφή είναι πρωταγωνιστής, ενώ το χτένισμα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η πλάγια χωρίστρα προδιαθέτει κομψότητα, ενώ και οι δυο πλευρές έχουν ξυριστεί ομοιόμορφο. Το δυναμικό λουκ συνδυάζεται με καθαρό πρόσωπο.

3. RAZOR FADE

Το στυλ είναι αντιπροσωπευτικό της νέας μόδας στα ανδρικά λουκς και απευθύνεται στους άντρες που θέλουν κάτι διαφορετικό. Η razor fade τεχνική έχει τον κυρίαρχο λόγο και συνδυάζεται με το side swept χτένισμα και τα πλούσια γένια.

152

2 3


WAHL BERET

WAHL BERETTO

MAGIC CLIP CORDLESS

ERMILA NANO

ERMILA MOTION


TREND REPORT

FADED CURLS

Οι μπούκλες είναι δυνατές στην μόδα των ανδρικών χτενισμάτων και πλέον φοριούνται με μεγάλη ποικιλία τεχνικών. Το λουκ φέρει έντονα fades στα πλάγια, εκεί δεσπόζει μια χωρίστρα και από την αντίθετη πλευρά έχουν χτενιστεί τα μαλλιά τα οποία τελειώνουν σε εντυπωσιακούς κυματισμούς.

154


ÌÁÑÍÇ 47 ÁÈÇÍÁ, ÔÇË.: 210 5226.671, FAX: 210 5240.629 • www.tsombaris.gr


barber items Takai Meiji 7

Το Takai Meiji 7 είναι επαγγελματικό ψαλίδι για ένα ξεκάθαρο και ακριβές κόψιμο. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες του επαγγελματία που χρησιμοποιεί την αγγλική μέθοδο κοπής μαλλιών. ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ

WAHL BALDING CLIPPER

LEGACY 95

Η LEGACY 95 είναι μια καρέκλα κουρείου με οσφυϊκή υποστήριξη. Διαθέτει μοχλό κλίσης, περιστροφή 360 μοιρών, μαξιλάρι καθίσματος με ελατήρια ενώ το προσκέφαλο είναι ρυθμιζόμενο και αφαιρούμενο. Παράλληλα, στην καρέκλα υπάρχουν ενσωματωμένες θήκες για προσκέφαλα, αλλά και κρεμάστρα για πετσέτες. Με υποπόδιο Belmont με stopper. ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν&Μ

Επαγγελματική κουρευτική μηχανή ρεύματος, ιδανική για ξύρισμα στο κεφάλι. Mε μοτέρ V5000, 6.000 rpm και τάση 230 V, 50 Hz. Οι λεπίδες είναι ανοξείδωτες υψηλής ακρίβειας, ενώ η μηχανή ζυγίζει μόλις 610gr. Μήκος Κοπής 0.4mm και πλάτος 40mm. Καλώδιο 2.4 μέτρα. ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΣΟΜΠΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

PANASONIC ER - GP 80

Η νέα, ελαφριά και κομψή κουρευτική μηχανή της Panasonic διαθέτει μοναδικά σχηματισμένες λεπίδες παρέχοντας εξαιρετική απόδοση. Οι ειδικά σχεδιασμένες λεπίδες X-taper πιάνουν σταθερά και κόβουν τρίχες που συχνά παραλείπονται. Με τον καινοτόμο Έλεγχο Σταθερότητας, το γραμμικό μοτέρ της Panasonic προσφέρει τώρα ακόμη πιο ομαλή κοπή με λιγότερη καταπόνηση από ποτέ. Διαθέτει Περιστροφικό διακόπτη ρύθμισης βάθους, σταθερή λεπίδα με επίστρωση τιτανίου και νέο γραμμικό μοτέρ με Έλεγχο Σταθερότητας. ΔΙΑΘΕΣΗ INTERTECH S.A.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΚΟ ΣΟΥ 156

The Bluebeards Revenge ‘SCIMITAR’ Double Edge Razor

Με μέγεθος 9,5 cm, το SCIMITAR έχει ψηφιστεί ως καλύτερο ξυράφι του κόσμου στα βραβεία About. com‘s 2012 Reader’s Choice. Κατασκευασμένο για ξύρισμα μεγάλης ακριβείας, το Schimitar χαρίζει 3-4 ξυρίσματα ανά ξυράφι και οι λεπίδες του αλλάζουν. ΔΙΑΘΕΣH THE ART OF COLOUR


INTRO

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΆ ΗΛΕΚΤΡΙΚΆ ΕΡΓΑΛΕΊΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΊΟΥ Τα επαγγελματικά εργαλεία της FFPROFESSIONAL που θα φέρουν την αλλαγή στον τρόπο που δουλεύετε.

Σίδερο για Μπούκλες 19 & 25 mm

• Ιδανικό για επαγγελματική χρήση • Με επικάλυψη τουρμαλίνης για την εξάλειψη του φρισαρίσματος

Σίδερο Ισιώματος με πλάκες τιτανίου • Ιδανικό για επαγγελματική χρήση • Κεραμικές, προσαρμοζόμενες πλάκες με επικάλυψη τιτανίου

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 17 ΝΙΚΑΙΑ, 18450, 2104916300, www.beautynet.gr , info@beautynet.gr 158


INTRO

ΒΟΎΡΤΣΕΣ ΜΑΛΛΙΏΝ ΝANOTECHNOLOGY Οι Βούρτσες μαλλιών Nanotechnology, δίνουν τέλος στο φριζάρισμα και ανταποκρίνονται ακόμα και στις πιο απαιτητικές εργασίες.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ / ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ • Θερμικές κεραμικές βούρτσες • Με ιονικές & αντιστατικές ιδιότητες • Τεχνολογία Nanotechnology • Aνθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες

5 ΤΕΜΑΧΙΑ FFPROFESSIONAL ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΑΠΟ 33.00 ΜΟΝΟ 23.14€

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 17 ΝΙΚΑΙΑ, 18450, 2104916300, www.beautynet.gr , info@beautynet.gr 159


INTRO

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΊΗΣΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ Η σειρά περιποίησης νυχιών NFP υπόσχεται μια καλύτερη εμφάνιση στα χέρια, σε τιμή που δελεάζει.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5 τεμαχίων περιποίησης Από 34.50

μόνο 19.90€

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 17 ΝΙΚΑΙΑ, 18450, 2104916300, www.beautynet.gr , info@beautynet.gr 160


INTRO

Η βαφή μαλλιών UTOPIK PLATINUM είναι ίσως η μοναδική βαφή που δεν προκαλεί φθορά στη τρίχα αλλά σε πολλές περιπτώσεις βελτιώνει την υγεία των μαλλιών! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ, ΦΥΣΙΚΗ ΛΑΜΨΗ!!

Πως το επιτυγχάνει; Τα κλειδιά:

ΧΑΜΗΛΉ ΑΜΜΩΝΊΑ: Από τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις στην αγορά 1,9%! CRODAPHOS: Καινοτόμο συστατικό, το οποίο εγγυάται καλύτερη και βαθύτερη διείσδυση των χρωστικών στην τρίχα. ΠΡΩΤΕΐΝΗ HIPLEX: Επαναστατική πρωτεΐνη (φυτικής προέλευσης) η οποία μειώνει κατά 95% την φθορά της τρίχας από τις τεχνικές. ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΌ ΟΞΎ: Ενυδατικός παράγοντας ο οποίος συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας.

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ

30 βαφές & Χρωματολόγιο 65,00 ευρώ με ΦΠΑ

PHENYL-TRIMETHICONE + POLYQUATERNIUM: Σιλικόνες φυσικής προέλευσης οι οποίες χαρίζουν εξαιρετική απαλότητα και λάμψη. SYMSITIVE: Καινοτόμο συστατικό το οποίο καταπραΰνει το δέρμα του κεφαλιού και προφυλάσσει από τους ερεθισμούς.

ΔΙΆΘΕΣΗ ΔΙΑΝΟΜΉ BEAUTYNET

Κολοκοτρώνη 17, Νίκαια, Τ: 2104916300, info@beautynet.gr, www.beautynet.gr Υπεύθυνος πωλήσεων Βορείου Ελλάδος: Τσατσαρής Παναγιώτης - 6939442473 161

UTOPIK PLATINUM ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΒΑΦΈΣ ΜΑΛΛΙΏΝ


INTRO

Χριστουγεννιάτικη ανανέωση από την ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ

Το έλαιο Jojoba Ενυδατικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, Β2, Β3 και ανόργανα άλατα, χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες, αντισταθμίζει τα προβλήματα των ξηρών και κατεστραμμένων μαλλιών.

Το αβοκάντο

Mango

Προστατευτικό και αναδιαρθρωτικό, πλούσιο σε ίνες, αντιοξειδωτικά και με υψηλές θρεπτικές ιδιότητες, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τη θεραπεία πολύ ταλαιπωρημένων μαλλιών.   

Θρεπτικό και πλούσιο σε ευεργετικές ιδιότητες, προσφέρει μια επιπλέον δόση βιταμινών και μετάλλων, όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Περιέχει νερό και φυτικές ίνες, β-καροτένιο και αντιοξειδωτικά, τα οποία το καθιστούν κατάλληλο για τη θεραπεία των μαλλιών που έχουν υποστεί τεχνικές εργασίες.

ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 24 & ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 45, Α. ΓΛΥΦΑΔΑ. ΤΗΛ: 210 9614595 web: www.xenou.gr email: info@xenou.gr 162


2000 Watt Made in Italy


INTRO

ABSOLUTE RANGE COOL BROWN ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΦΕ AN EINAI ΦΥΣΙΚΟ! Όχι πια ανεπιθύμητοι κόκκινοι τόνοι στα καστανά μαλλιά για το υπόλοιπο της καριέρας σας ως ειδικός χρώματος. 3 νέες σειρές ΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑΤΩΝ με βάση το γκρι, για απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και καθόλου κόκκινο!

Light My Brown Home Care

Σαμπουάν, μάσκα και Ορός λάμψης με Macadamia Oil για ενίσχυση της λάμψης των μαλλιών και αντιηλιακά φίλτρα, για προστασία απο την εμφάνιση θερμών μελανινών!

5.13 / 6.13 /7.13

Γκρι φυσική σειρά για ενίσχυση των καφέ τόνων χωρίς καθόλου ανεπιθύμητο κόκκινο.

4.18 5.18 6.18 7.18

Γκρι ψυχρή σειρά ιδανική για εξουδετέρωση σκούρων βάσεων με τάση να δημιουργούν κόκκινο.

4.87 7.87

Γκρι ζεστή φυσική σειρά για ενίσχυση σε όλα τα ζεστά καφέ χωρίς κόκκινο.

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος www.artofcolour.gr Τ:2105314639 / email: artofcolour@artofcolour.gr 164


HAIR COSMETICS

προϊόντα ομορφιάς / είδη κομμωτηρίου ΧΟΝΔΡΙΚΉ-ΛΙΑΝΙΚΉ

Ν. Τρίγλια, Χαλκιδική • Τ: 23730 51 955 • Κ: 6932 310 864 anastaziahaircosmetics@hotmail.com • anastazia hair cosmetics


INTRO

GLYNT FOR MEN Η GLYNT παρουσιάζει την ανδρική σειρά περιποίησης, με σαμπουάν και 3 μοναδικά προϊόντα styling.

Active Shampoo Τονωτικό λούσιμο, ενδυναμώνει και περιποιείται τα μαλλιά.

Bora Paste

Mat Modeler

Spider Cream

Για φυσικό look, δίνει όγκο για ματ εμφάνιση χωρίς βάρος.

Κερί για όγκο και έξτρα δυνατό κράτημα με κερί μέλισσας.

Ελαστική κρέμα φορμαρίσματος. Μεταβαλλόμενη υφή και ελαφρύ φιξάρισμα.

Lagekon – P. L Georgatsona Σ. Βέμπο 14 & Ζέππου, Γλυφάδα, 166 75, Αθήνα, Τηλ.+30 213 014 4204, E-mail: sales@lagekon.com – info@lagekon.com, web: www.lagekon.com Glynt-Lagekon Graham Hill Cosmetics Hellas 166


Κομμωτική // Μανικιούρ Πεντικιούρ // Τεχνητά Νύχια // Επαγγελματικό Μακιγιάζ Κομμωτική Μανικιούρ Πεντικιούρ // Τεχνητά Νύχια // Επαγγελματικό Ιερά//Οδός 232 & Μαγνησίας 1 Αιγάλεω // www.miselgroup.com // 211 300 5000Μακιγιάζ Κομμωτική // Μανικιούρ Πεντικιούρ // Τεχνητά Νύχια // Επαγγελματικό Μακιγιάζ Ιερά Οδός 232 & Μαγνησίας 1 Αιγάλεω // www.miselgroup.com // 211 300 5000 Ιερά Οδός 232 & Μαγνησίας 1 Αιγάλεω // www.miselgroup.com // 211 300 5000


INTRO

Malibu C Artistry Concentr8 Colour Collection

Η Malibu C παρουσιάζει την Concentr8 Colour Masque. Πρόκειται για ότι πιο ευεργετικό για τα μαλλιά αλλά ταυτόχρονα εξαιρετική βάση – μεταφορέας χρώματος απόλυτα συμβατή με τα Concentr8 Colours, για μοναδικές δημιουργικές προτάσεις στο κομμωτήριο αλλά και στο σπίτι.

CONCENTR8 COLOUR MASQUE ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ / ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

Συμπυκνωμένη βάση χρώματος με διπλή δράση Προσφέρει εξαιρετική λάμψη και χρώμα μεγάλης διάρκειας Τεχνολογία υψηλής συγκέντρωσης για κλείδωμα χρώματος Αντιμετωπίζει την ξηρότητα και ενυδατώνει τα μαλλιά από τη ρίζα εώς τις άκρες 100% vegan

ΔΙΑΘΕΣΗ MALIBU C Πέτρου Ράλλη 351, Νίκαια, ΤΗΛ.: 215.530.4100, web: www.malibuc.gr, email: info@malibuc.gr

P R O F E S S I O N A L

168


INTRO

TRILOGY Εξειδικευμένη σειρά επανόρθωσης της υγείας των μαλλιών. Χωρίς αφριστικούς παράγοντες SLES και χωρίς parabens.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

CREAM SHAMPOO

Σαμπουάν με κρεμώδη υφή χωρίς SLES. Προσφέρει πλούσια, λαμπερά μαλλιά.

IDEAL CONDITIONER

Μαλακτική κρέμα που ξεμπερδεύει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει.

DIVINE MASK

MIRACLE FLUID

PERFECT OIL

FLASH TREATMENT

SOS SPLIT END

Ενισχυτική λοσιόν για επιπλέον θρέψη και ενυδάτωση στα πορώδη μαλλιά. Την προσθέτουμε στο μαλακτικό και την μάσκα.

Ενυδατικό σπρέι leave in με άμεσα αποτελέσματα. Λίγα ψεκάσματα στα μαλλιά, θα προσφέρουν απαλότητα, λάμψη και διαχειρισιμότητα.

Τρία πολύτιμα έλαια συνθέτουν την μοναδική φόρμουλα του perfect oil. Ενυδάτωση, θρέψη, άμεση απορρόφηση.

Εξειδικευμένη λοσιόν η οποία «σφραγίζει» την ψαλίδα, επικαλύπτοντας και ενισχύοντας την τρίχα. Εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά.

Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης.

Vitality’s V-Mondo Μπαχατούρης,Θεσσαλονίκη, Κατάστημα Χονδρική-Λιανική: Βας. Όλγας 166, Τηλ: 2310 428382, Κεντρικό: Αν. Νάλτσα 3, Τηλ: 2310 414859, Web: Www.vmondo.gr, Email: Info@Vmondo.gr

170


market news

MASTER COLOR

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΑΦΕΙΟ

Colorist Νέας Γενιάς

Η εταιρία VITALITY’S παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο 6ήμερο σεμινάριο θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γίνουν colorist νέας γενιάς. Η καθοριστική διαφοροποίηση στο συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ότι εκπαιδευόμαστε στο να μπορούμε να δημιουργήσουμε όποιο χρώμα θέλουμε, να διορθώσουμε όποια απόχρωση θέλουμε, με όποιο προιόν θέλουμε, γνωρίζοντας το πως και το γιατί. Επίσης, να μπορούμε βλέποντας μία φωτογραφία να γνωρίζουμε πια τεχνική πρέπει να εφαρμόσουμε. ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Χρωματολογία, ξανθά, καστανά, κόκκινα, αποχρωματισμός, όλες οι τεχνικές της παγκόσμιας αγοράς. 1ΟΣ ΚΎΚΛΟΣ 2018 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ 4-5 Φεβρουαρίου 2018 25-26 Φεβρουαρίου 2018 18-19 Φεβρουαρίου 2018

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με την υπεύθυνη εκπαίδευσης Κρίστι Βλάχου στο τηλ. 6957502230. Vitality’s Academy Μαραθώνος 24, Κ.Τούμπα Θεσ/νίκη 171


market news

172


market news

TONI & GUY SHOW ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΤΗΣ FRANCOIS ACADEMY

Έ

να από τα μεγαλύτερα κομμωτικά event της χρονιάς αποτελεί σίγουρα το show Toni & Guy που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη με χορηγό την Farcom Professional, στις 3 Δεκεμβρίου 2017. Η μεγάλη διοργάνωση προσέλκυσε κόσμο από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, Κύπρο, Βουλγαρία και Ισραήλ, ενώ μεταδόθηκε μέσω live streaming σε 40 χώρες. Στα

πλαίσια αυτού του μεγάλου Fashion Show η σχολή της Francois Academy με τους συνεργάτες και μαθητές της, συνεργάστηκε με την ομάδα της Toni & Guy για την προετοιμασία των μοντέλων. Θερμά συγχαρητήρια δόθηκαν στην Francois Academy από την Διεθνή ομάδα της Toni & Guy για την άψογη αυτή συνεργασία και υψηλό επίπεδο της ομάδας της.

FRANCOIS ACADEMY

Ερμού 13 – 3ος όροφος, T.K. 54622, Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310 861 491 Email: info@francois.gr Web: www.francois.gr

173


market news

D!SCOVER YOUR ABILITIES BY COOL CUTS Ανακάλυψε τις δυνατότητές σου μέσω στοχοποιημένων και ολοκληρωμένων σεμιναρίων μετεκπαίδευσης, με έμφαση στη λεπτομέρεια. 174

Η εκπαίδευση είναι το κλειδί προς τη δημιουργία και τη πρόοδο με στόχο όχι μόνο να μοιραζόμαστε τη γνώση, αλλά να τη μεταδίδουμε στη παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε να λύνονται όλες οι απορίες του εκπαιδευόμενου.


market news

2018 SEMINARS CALENDAR

�14 & 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ CUT & COLOR Ένα διήμερο σεμινάριο, αφιερωμένο στο κούρεμα και στην σωστή επιλογή τοποθέτησης του χρώματος για ένα εκπληκτικό total look!

GROUND COURSE SERIES

3 βασικά σχήματα, 3 βασικές τεχνικές. Τα 9 βασικά κουρέματα. Πως τα δημιουργούμε, ποια η στάση του σώματος και η σωστή χρήση των εργαλείων. Όλες οι απαντήσεις από τα θεμέλια. (To Ground Course αποτελείται από 3 αλληλένδετα διήμερα, με το κάθε ένα εστιασμένο στο αντίστοιχο σχήμα). >A TRIANGLE 25 & 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

�13 & 14 MAΪΟΥ MODERN SALON

Inspiration, Suitability! Μια έμπνευση, ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης, σε κουρέματα για ένα μοντέρνο σαλόνι.

�10 & 11 ΙΟΥΝΙΟΥ GROUND COURSE SERIES > Β SQUARE

Σύγχρονα & προοδευτικά μαθήματα σχεδιασμένα με πάθος & δέσμευση προς τους εκπαιδευόμενους. Αυστηρά περιορισμένος κύκλος επαγγελματιών, που δεν ξεπερνά τα 6 άτομα!

�23 & 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ GROUND COURSE SERIES > C ROUND �11 & 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ CREATIVE COURSE

A 2 day course for stylists. When + Why! Η δυναμική των σχημάτων σε συνάρτηση με την κρανιακή δομή και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Συνδυασμός των σχημάτων, που και γιατί, ασύνδετα τμήματα – που και γιατί.

175

Λ.ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ 8, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 8041489 e-mail: info@coolcuts.gr


market news

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ DAVINES ΑΠΌ ΤΟΥΣ TONIC

Στις 13 Νοεμβρίου, η Davines Greece σε συνεργασία με τους Ανδρέα και Μάνο Σπαθαριώτη Tonic, διοργάνωσε σεμινάριο για κούρεμα, στην Ακαδημία Davines στην Θεσσαλονίκη. Μια δημιουργική ημέρα με πολύ διάθεση και ταλέντο, με σχεδίαση σε όλα τα μήκη, με κλασσικές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα, που ενέπνευσαν το κοινό των κομμωτών.

Η επιμέλεια των χρωμάτων έγινε από τον Chris Amiralian (Davines National Master Trainer). Χατζηδημητρίου Α. & Ν. Ι.Κ.Ε. Τ. 23940 20565 & 23940 20256 Email: info@hagidimitriou.gr www.hagidimitriou.gr, Facebook: Davines Greece 176


market news

PALINOIA EDUCATION PRESENTS DANDELION COLLECTION Επίσημη παρουσίαση! Αθήνα 28 Iανουαρίου 2018 Τόπος: The Art of Colour Ηeadquarters

Info: https://www.facebook.com/PalinoiaEducation/ Τ: 210 5314639 177


index

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ AMΑΡΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΣ Κέντρο Εγγραφών / Γραμματεία Ακαδημίας 78, Αθήνα Τηλ. κέντρο: 801 111 1960, από κινητό: 210 38 00 237 web: www.amarantos.gr email: info@amarantos.gr

C MARSO ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210 6752920 web: www.c-marso.gr web: www.cmarsonails.com

COPAD-ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 77, ΙΛΙΟΝ, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210 2692014, 210 2626917 ANASTAZIA HAIR COSMETICS FAX: 210 2692087 ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ web: www.copad.gr Τηλ: 23730 51955, 6932310864 email: anastaziahaircosmetics@hotmail.com email: info@copad.gr ANCOM L.T.D Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 137, 17121, Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ: 210 9321948 web: www.ancomepe.gr email: ancom@otenet.gr

COSMITAL ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΑΦΕΣ ΣΤΥΛΟΥ Ο.Ε., ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 18, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ: 2310 224411 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 254, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ: 2310 542231, FAX: 2310 516 373, web: www.cosmital.gr email: sales@cosmital.gr

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 133, 54249, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ /FAX: 2310 309669 email: retail@hairland.gr

www.mandeka.gr, 6985876606, 2103220070, fb: MANDEKA HAIR AND BEARD PRODUCTS

HAIR PRO Ι. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ 232, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210 2237106, 210 2029001 web: www.hairpro.gr email: info@hairpro.gr

MATRIX ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 39Α, Ν. ΙΩΝΙΑ. ΤΗΛ: 210 6188500 web: www.matrixgreece.gr

HAIR STORIES ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ 137, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2114035726 web: www.hairstories.gr email: hair1stories@gmail.com facebook: HAIR STORIES

MISEL GROUP ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 236, 12242, ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΛ: 211 3005000 web: www.miselgroup.com

STAMPER Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 600, 16452, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΛ: 210 9940145 web: www.stamper.gr ΤΕΛΗΣ ΚΙΚΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 93, 18346, ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΗΛ: 210 9561362 web: www.kikeris.gr TESCOSMETICS ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 10, 15125, ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΗΛ: 213 0070170 web: www.tescosmetics.gr email: info@tescosmetics.gr

NAILSHOP CO. Λ. ΚΗΦΗΣΙΑΣ 263, 14561, ΚΗΦΗΣΙΑ ΤΗΛ: 210 8010222, 210 8089857 HERBORIA web: www.nailshop.gr, www.cuccio.gr THE ART OF COLOUR K. Παλαμά 6, 55535, Θεσσαλονίκη email: info@nailshop.com.gr, info@cuccio.gr Group of Companies Τηλ. 2310870160 ARMA BEAUTY ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 & ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ NRG COSMETICS web: www.herboria.gr ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 77 - 79 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 17676 ΑΙΓΑΛΕΩ Τηλ: 210 8033539 email: info@herboria.gr ΤΗΛ.: 216 7003768 Τηλ:2105314639 email: cosmeticnrg@yahoo.com web: www.armabeauty.gr HIGH LIFE www.artofcolour.gr CREATIVE GROUP email: info@armabeauty.gr ΞΕΝΟΥ ΑΝΝΑ ΒΑΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 5, 12131, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ artofcolour@artofcolour.gr 19ο χλμ Λ. Σπατών, 19004, ΣΠΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ: 210 5759393 ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 24 & ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 45, AROMCA COSMETICS ΤΣΟΜΠΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΛ: 210 6668228, 210 6668440 Α. ΓΛΥΦΑΔΑ. ΤΗΛ: 210 9614595 web: www.highlife.gr ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 6, 14452, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ web: www.e-creativegroup.gr ΜΑΡΝΗ 47, ΑΘΗΝΑ web: www.xenou.gr email: info@highlife.gr ΤΗΛ: 210 2835001 email: info@e-creativegroup.gr ΤΗΛ: 210 5226671, FAX: 210 5240629 email: info@xenou.gr web: www.aromca.gr Κ.A. ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ web: www.tsombaris.gr ΔΑΦΝΗΣ email: info@aromca.gr ΞΕΝΟΣ Σαπφούς 7-9, Αθήνα, Τ.Κ. 10553 email: yiannist@otenet.gr ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 2A, 12132, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 23, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 3737000, Fax: 210 3737147 A4B ΤΗΛ: 210 5787695-7, YOUNG NAILS ΤΗΛ: 210 5223166, 210 5241760 web: www.zazopoulossa.gr ΕΜΠΟΡΙΟΥ 21 web: www.dafnis.com ΑΔΡΑΜΥΤΙΟΥ 39, 17121, Ν. ΣΜΥΡΝΗ Fax: 210 5242649 email: zinfo@zazopoulossa.gr ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 68132, ΤΗΛ: 210 9344633 web: www.xenos-xenos.gr Epi-Bion ΤΗΛ: 2551037376, 6984735502 ΚΟΜNINOS COSMETICS web: www.e-youngnails.gr email: xenos@acci.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ www.a4b.gr ΧΕΡΣΩΝΟΣ 6 & ΔΗΜΑΚΗ, 10672, emai: info@e-youngnails.gr ΕΛΛΑΔΟΣ: email: info@a4b.gr ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΤΗΛ: 210 3625027 BALMAIN HAIR & SIM SENSITIVE XAΡΜΑΝΗΣ ΨΑΡΡΩΝ 2, 10437, ΑΘΗΝΑ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 107, 14563, ΚΗΦΗΣΙΑ, ΒΑΛΣΑΜΗΣ - ΛΟΥΚΡΕΖΗΣ ΣΙΝΩΠΗΣ 13, 11527, ΑΘΗΝΑ • Πέτρου Ράλλη 76, Αιγάλεω ΤΗΛ: 210 5246910 ΤΗΛ: 210 8010863 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 36, ΤΗΛ: 210 7774772, Τηλ. 211 8000720, 210 5229001 web: www.papageorgiou-sa.gr web: komninos-cosmetics.gr ΑΘΗΝΑ, T.K. 10432 web: www.epi-bion.gr • Σωκράτους 67, Αθήνα email: komninm@otenet.gr email: info@papageorgiou-sa.gr ΤΗΛ: 216 7007232 email: info@epi-bion.gr Τηλ. 210 5246363 email: valsamisloukrezis@gmail.com KYANA PIRAKIS PROFESSIONAL • Μεσογείων 503, Αγία Παρασκευή ESSIE Μ. ΜΠΌΤΣΑΡΗ 118, 54453, Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 45, BEAUTY BRANDS STORE Τηλ. 211 8000710 ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 39Α, 14234, Ν. ΙΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ 56334, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΑΘΗΝΩΝ 26, 26441, ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ: 210 6188500 Για online αγορές στο web: www.harmanis.gr Τηλ. 2310950050 ΤΗΛ: 2310 282803 ΤΗΛ/FAX: 2610 461200 email: info@harmanis.gr web: www.essie.gr web: www.kyana.gr email: info@kyana.gr web: www.pirakis.gr web: www.beauty-brands.gr email: customerservice@essie.gr Έκθεση KYANA CENTER email: stavros@pirakis.gr ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α. & Ν. Ι.Κ.Ε. email: beautybrandstores@gmail.com Μ. Μπότσαρη 118, Θεσσαλονίκη 4ο χλμ. Λαγκαδά - Θεσσαλονίκης, EVA BEAUTY POP ART GIOTIS HAIR EXPERT 57200, Λαγκαδάς ΕΛ. ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ 140 (ΣΤΟΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ), TΗΛ: 2310 905080 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, 34100, ΧΑΛΚΙΔΑ Λ. ΦΥΛΗΣ 83, 13343, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ email: store@kyana.gr ΤΗΛ. 23940 20565 & 23940 20256 1ος όρ., ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Τ.Κ. 176 76 ΤΗΛ., 22210 68448 ΤΗΛ: 210 8846266 FΑΧ. 23940 20576 ΤΗΛ. 210.9576009, 210.9533422 LAGEKON - P.L GEORGATSONA GR web: www.pop-art.gr web: www.clariteprofessional.gr web:www.hagidimitriou.gr ΦΑΞ. 210.9589871 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ email: sales@pop-art.gr email: tg@giotishairexpert.gr webpage & e-shop: www.evabeauty.gr/cme ΕΛΛΑΔΟΣ & ΚΥΠΡΟΥ: GLYNT email. info@hagidimitriou.gr RASSO EXCLUSIVE WORKWEAR ΑΠΟΚΛ.Σ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: facebook: Davines Greece Σ. Βέμπο 14 & Ζέππου, Γλυφάδα, 166 75, FARCOM Heraklion of Crete, Greece, www.rasso.gr, SFANTOS COSMETICS SUPPlLIES Αθήνα ΒΙ.ΠΕ. ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, VITALITY’S info@rasso.gr, 6946688746 Ηγουμενίτσας 27, Ηράκλειο Κρήτης, τ: Τηλ.+30 213 014 4204 ΤΗΛ: 2310 837077, V-MONDO ΜΠΑΧΑΤΟΥΡΗΣ 2810-324235 www.lagekon.com REDKEN FAX: 2310 833222 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΠΟΚΛ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: email: sales@lagekon.com, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 39Α, Ν. ΙΩΝΙΑ web: www.farcom.gr ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ: ΜΗΤΣΗΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ info@lagekon.com ΤΗΛ: 210 6188900-500 email: sales@farcom.gr ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 166, ΤΗΛ: 2310 428382 Μ. Βεργιώτη 2, Αμπελόκηποι • τ: 26510 78 22 web: www.redken.gr L' OREAL HELLAS A.E ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΝ. ΝΑΛΤΣΑ 3, ΤΗΛ: 2310 414859 • κ: 6978 482 009 FAROUK ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 39Α, 14234, Ν.ΙΩΝΙΑ web: www.vmondo.gr RILKEN • mitsis@giotishairexpert.gr ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΛ: 210 6188500 email: info@vmondo.gr ΚΥΠΡΟΥ 23, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΤΚ: 18346, ΑΠΟΚΛ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ web: www.lorealparis.gr ΤΗΛ: 210 4897200, ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Παντζίδου Αριάδνη & ΣΙΑ ΟΕ VIVIAN MON EPE email: lorealparis.greece@loreal.com ΦΑΞ: 210 4897105 κ: 6944 504 186 T: +30 2310 914000 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ web: http://www.henkel.gr • halvatzis@giotishairexpert.gr MALIBU C ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ: FRANCOIS ACADEMY ΑΠΟΚΛ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ 351, ΝΙΚΑΙΑ ΣΟΦΙΑ ΒΑΞΕΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Ερμού 13 – 3ος όροφος, T.K. ΜΑΚΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ ΤΗΛ.: 215.530.4100 Π. Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ 23, 54622, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αχιλλέως 5 - 175 62, Π. Φάληρο 54622, Θεσσαλονίκη κ: 6937 447 260 web: www.malibuc.gr Τηλ: 210 9833960 • Fax: 210 9843789 ΤΗΛ: 2310 234700 Τηλ: 2310 861 491 • makissamol@giotishairexpert.gr email: info@malibuc.gr web: http://www.vivian.gr, www. web: www.samarasstelios.gr Email: info@francois.gr greatlenghts.gr email: info@samarasstelios.gr Web: www.francois.gr MΑΡΡΑΣ – ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΑΚΟΥ GROUP COSMOHAIR-TRINITY AG email: vivianba@otenet.gr ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΥΝΙΣΤΡΑ, ΕΠ. ΟΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΒΕΡΟΙΑ SOLO PRO HAIRLAND ΜΠΑΧΑΤΟΥΡΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, Τ.Κ. 20300, WELLA ΕΛΛΑΣ ΤΗΛ: 2331300246 Β’ ΠΑΡΟΔΟΣ Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 8 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΛ: 27440 663470 – 6945977046 ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΕΚΠ. ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛ. ΔΙΑΜΑΝΤΗ 19 ΛΑΡΙΣΗΣ 9, 54249, ΧΑΡΙΛΑΟΥ 56334, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 49, ΜΑΡΟΥΣΙ, 15124, f: Marrasformen - f: ShaveDoctor Hellas ΑΘΗΝΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ: 2310 775765 ΤΗΛ/FAX: 2310 321586, email: eleni_marra@yahoo.gr Τηλ: 210 6288100 • Fax: 210 8011089 web: www.tailorsgrooming.com web: www.solopro.gr email: info@hairland.gr email: trinity.hellas@gmail.com www.wella.com/professional/gr-GR ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ / ΕΚΘΕΣΗ email: contact@solopro.gr MANDEKA

178


*Μόνο για επαγγελματίες *Μόνο για επαγγελματίες

Ψαρών 2, Μεταξουργείο Ψαρών 2, Μεταξουργείο 210-5246910 210-5246910


MY EXTENSION December 2017  

Το Nο.1 Ελληνικό Κομμωτηριακό Περιοδικό - All about Hair-Nails-Makeup

MY EXTENSION December 2017  

Το Nο.1 Ελληνικό Κομμωτηριακό Περιοδικό - All about Hair-Nails-Makeup

Advertisement