Page 1

BeSTUUR | SAMe SJeVRAOJe

MVV gaZet

1

10|2015 EDITIE 26

Bert Kersten:

“Stadion moet vol zitten” Ricardo Ippel:

“Inzet moet altijd 100% zijn” Ron Elsen:

“Team heeft aan stabiliteit gewonnen” luca Polizzi:

“ Stappen maken bij MVV!” OKTOBER EDITIE | OKTOBER EDITIE | OKTOBER EDITIE | OKTOBER EDITIE | OKTOBER EDITIE

5 • Introductie nieuwe voorzitter

6 • Nieuwe spelers

9 • Jeugd speelt en traint in Geusselt

11 • Technische staf blikt vooruit

15 • MVV Sponsoren


0155564.pdf 1

18-9-2015 15:58:02

B1820 Trekker

*

+ GETROKKEN KLEPELMAAIER

10 995 e

Incl. BTW

Rijksweg 203 | B3650 Lanklaar-Dilsen Tel. +32 (0)89 79 32 79 | info@diddennv.be www.diddennv.be

* Kubota Trekker 18 pk, 4WD met getrokken klepelmaaier 960 mm.

2

jaar(1)

bcconsultants.fr - (1) Waarborg 2 jaar Neem contact met uw Kubota dealer.

garantie

* Van 1 september t/m 31 oktober (2015)

0156226.pdf 1

25-9-2015 11:20:59


3

Algemeen directeur Frans Erens:

‘MVV op weg naar een betere toekomst’ We hebben er zin in. Het nieuwe seizoen is gestart. Elke dag traint een relatief nieuw team op kunstgras in het stadion en elke avond zijn er enkele jeugdteams actief. De Geusselt bruist van voetbal. Fantastisch! Dat is wat we als MVV willen, meer voetbal, meer publiek in een modern stadion.

MVV en De Geusselt: Fit – For – Future Het stadion en de omgeving is op weg naar multifunctioneel gebruik, zoals in 2010 afgesproken. We hebben al het Geusseltbad en sportpark. De gemeente start binnenkort met de bouw van de nieuwe sporthal. In samenwerking met de gemeente werken we nu aan de multifunctionaliteit van het stadion. In het stadion is kunstgras gerealiseerd. Binnenkort wordt in en buiten het stadion een nieuw camerasysteem aangebracht. Op dit moment wordt de bouw van de kleedlokalen voor de jeugd afgerond. Allemaal stappen die het stadion gereed maken voor een mooie toekomst!

In het afgelopen seizoen hebben we hard gewerkt aan het verder op orde brengen van de financiën. Met succes, we sluiten het seizoen af met een mooi positief saldo. In onze begroting voor dit seizoen, hebben we accenten gelegd op voetbal – iets meer geld, maar vooral meer aandacht. Belangrijk feit is ook dat vanaf dit seizoen transfergelden ten bate komen van MVV. Bestuur en directie werken samen met de gemeente verder aan de toekomst van MVV in ons mooie Stadion de Geusselt. Hiertoe is een plan opgesteld, dat enerzijds tot verbetering moet leiden en anderzijds de operationele kosten moet

verlagen. Op termijn kan dan meer geld naar voetbal. Het plan voorziet in een stadion voor de toekomst met aan één kant, het ‘voetbal’ deel, onder de Angel-Side, mét kleedlokalen en fysio. Onder de Noordtribune komt een nieuwe businessclub met op de eerste verdieping het MVV-kantoor, een multifunctionele ruimte en de stewardafdeling. Na goedkeuring door de eigenaar van het gebouw, kan de transformatie starten. Op termijn zal dit leiden tot een verlaging van de huisvestingskosten. De eerste stap, deze zomer is de realisatie van kunstgras. Dat zal MVV in staat stellen om alle teams in het stadion te laten spelen en hierdoor meer inkomsten te genereren. Om dit mogelijk te maken, moeten we kleedlokalen voor de jeugd realiseren. Dit project wordt nu uitgevoerd en zal half oktober gereed zijn. Zodra er goedkeuring is voor de plannen onder de Noodtribune, zullen we starten met de kantoren en de bovenetage. Daarna volgt de businessclub. Ik zal jullie hiervan op de hoogte houden. Voldoende werk aan de winkel dus, de komende tijd. Maar nu gaan we ons richten op vooral voetbal van MVV 1 en de jeugd. MVV wenst iedereen een mooi en sportief seizoen. Onze ambitie is meedoen om een prijs en het bereiken van de nacompetitie. Tot ziens in De Geusselt!

COLUMN jean

BESTUUR | SAME SJEVRAOJE

Vaders Ik zoek al maanden naar ‘n passende verzamelnaam voor vaders die hun zonen aanprijzen als de nieuwe Lionel Messi. Zelf niet geplaagd door enige kennis van het spel betitelen deze pa’s, in verhouding met hun zonen, de Argentijnse kunstenaar schamper als iemand ‘die wel aardig kan ballen’. Nee, dan moet je hún zonen eens zien. Dán aanschouw je pas de ware godenzonen waar menige topclub naar smacht, oreren ze zonder enige gêne. Mennekes die spelenderwijs een bal dertig keer hoog kunnen houden. ‘En hij is pas zeven, meneer’. Jawel. Eén van die pa’s wees me tijdens een MVV-oefenwedstrijd achteloos op een watervlug kereltje van zeven. ‘Kijk. Dát is-ie. Dáár zoekt MVV naar. Dát wordt een grote. Dat zie je zo.’ Hij, nonchalant leunend tegen de omheining van het trainingsveld, is een robuuste kerel. Een mouwloos T-shirt omspant zijn indrukwekkende, met tattoos volgekraste borstpartij en spierballen. Iemand die geen tegenspraak duldt. Een vent die je, als je slim bent, bij voorkeur altijd gelijk geeft. En dát deed ik dus niet. Ik citeerde namelijk maar weer eens een uitspraak van ene Johan C. Niet om de man te kleineren. Zou niet durven. Nee, alleen om hem met beide voeten terug op aarde te zetten. Ik zei: ‘Iemand die een bal tig keer hoog kan houden moet bij het circus gaan werken’. Als de krachtpatser de betekenis van de uitspraak door heeft - het duurt bijna een minuut - verkleurt zijn gezicht van teveel strandbruin naar donkerpaars. Hij zegt, nee, buldert: ‘en wie ben jij dan wel die twijfelt aan mijn zoontje? Nou?’ Mijn weerwoord bestaat uit een laf, nauwelijks hoorbaar, gestameld excuus (ik werd dezelfde avond op een feestje verwacht en liefst ongehavend) en besluit een paar vaders verderop te gaan staan. Wel zo wijs. Maar ook hier merk ik na korte tijd dat de boze pa nogal wat medestanders heeft. Mannen die MVV als een tussenstop zien voor hun pareltje; hem even bij MVV parkeren om hem vervolgens in een tijdsbestek van hooguit vijf jaar bij een Europese topclub onder te brengen. Deze hoopvolle, nee: zeker wetende vaders weten kennelijk niet dat vele talenten zijn geroepen, maar weinige uitverkoren. Breng die pappa’s dát maar eens aan hun verstand. Jean Brandts

Beste mensen, We zijn na een ongelukkige start goed in ons ritme gekomen. Met veel strijdlust en inzet hebben we inmiddels tien punten binnen.

zijn vrij toegankelijk en leuk om te zien. Kortom, MVV is weer een familieclub aan het worden, waar velen zich ‘om niet’ voor inzetten.

Afgelopen vrijdag (18 sept. jl.) hebben we uit met 0-3 gewonnen bij Almere City. Het terug rijden is dan een feest. Ik denk dan aan onze supporters die hun club ook in Almere weer op een geweldige manier hebben aangemoedigd. Anderhalf uur passie uit Maastricht zonder één minuut pauze. In Almere waren ze er letterlijk stil van, niet in het minst ook doordat we de wedstrijd domineerden.

Trots zijn we ook op het feit dat onze nieuwe burgemeester Annemarie Penn-te Strake al twee keer samen met haar echtgenoot een wedstrijd van MVV heeft bezocht. Ze leeft geweldig mee en heeft er verstand van!

Na moeilijke jaren kunnen we stap voor stap gaan bouwen en MVV terugbrengen waar het thuis hoort. Dat is niet makkelijk, maar de sfeer in de club is uitstekend en we zijn weer eigen baas in huis. Het kunstgrasveld en de nieuwe kleedkamers en douches maken het mogelijk dat ook onze jeugd nu volop in het stadion kan trainen en spelen. Steeds meer ouders komen een kijkje nemen onder het genot van een kop koffie. Ook de trainingen van het eerste ‘s morgens

COLOFON

Het komend jaar is er veel werk te verrichten. Achter de schermen wordt hard gewerkt om MVV verder terug te brengen op de plek waar ze horen, maar bovenal terug te brengen in de harten van de Maastrichtenaren. Daarnaast is voetbal een geweldig leuke én goede manier om Maastricht te promoten. Sinds 2 april 1902 draagt MVV met trots uit dat ze “ vaan Mestreech” zien. Het is niet voor niets dat onze supporters, nadat we gescoord hebben, “Sjengen, Sjengen!!” roepen. Bert Kersten Voorzitter

De MVV Gazet is een uitgave van de Stichting MVV. De MVV gazet verschijnt huis-aan-huis in Maastricht en omgeving in een oplage van 100.000 exemplaren. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de Stichting MVV. Bezoekadres Geusseltweg 11, 6225 XS Maastricht Postadres Stichting MVV Postbus 4444, 6202 ZV Maastricht, Telefoon: 043-3525757, Fax: 043-3525758, Internet: www.mvv.nl, E-mail: info@mvv.nl Redactie Jean Brandts, Stijn Vullings Fotografie Frank Kerbusch, PubliciteitVisie.nl. Uitgever ZPRESS Sport, Postbus 1015, 3300 BA Dordrecht, Tel.: 078-6397070, Fax: 078 6397071, www.zpress.nl Acquisitie Bas van Son Vormgeving ZPRESS Studio, Postbus 1015, 3300 BA Dordrecht, Tel.: 078 6397070, Fax: 078 6397071, www.zpress.nl Druk A&C Media BV Verspreiding A&C Media BV.


“Bascule”- Psychologische coaching Een mens is een eenheid van lichaam en

Daarnaast leg ik me ook toe op het geven van

en zij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Reprocessing). Deze (vaak kortdurende)

geest. Het één heeft gevolgen voor de ander

Als je niet lekker in je vel zit, om welke reden dan ook, kan dit leiden tot oneindig gepieker.

Je voelt je verdrietig, niet begrepen en alleen. De gedachten zitten in je hoofd en blijven

maar ronddraaien. Hierdoor blijf je piekeren.

En soms kom je er alleen niet meer uit. Dan is het fijn wanneer er iemand is die een frisse wind door je gedachten kan laten waaien.

Je de dingen vanuit een ander perspectief

kan laten zien. Iemand die objectief naar je kan luisteren, waarbij warmte en rust een

belangrijke plaats innemen. De coaching is

een moment van rust, bezinning en loslaten, maar wel met beide benen op de grond.

EMDR (Eye Movement Desensitisation & therapie kan u goed helpen wanneer

herinneringen aan en reacties op een

traumatische ervaring zich in uw hoofd blijven afspelen. Een traumatische ervaring is voor

iedereen verschillend. U kunt hierbij denken aan een overval, vliegangst of een ongeluk

maar ook aan onverwerkte gebeurtenissen uit

uw jeugd, faalangst etc. Ook biedt het dikwijls uitkomst bij sportieve activiteiten waarin

u blokkeert. Hierbij valt bv te denken aan skiën, golfspelen, etc.

Ik ben van mening dat een goede

vertrouwensrelatie tussen therapeut en client

Als psycholoog luister ik naar u en verplaats

van groot belang is. Wanneer u zich prettig

Ik zal door middel van kennis, objectiviteit,

BASCULE-psychologische coaching, dan

ik me in de problemen die u bezig houden.

voelt bij het beeld wat geschetst wordt bij

optimisme en ervaring helpen uw leven weer

bent u van harte welkom in mijn praktijk.

een positieve wending te geven.

Irma Wittens

0155038.indd 1

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u kijken op: info@praktijkbascule.nl +31432600608

www.praktijkbascule.nl

GO!! -------HIT THE JACKPOT

24-9-2015 13:41:46

Wilt U ook Energie besparen?

Pluspakket Duurzaam Uw netto investering

Vanaf € 10,00 Per maand

Bij een looptijd van 12 jaar

Inhoud Ubaghs Installatietechniek Pluspakket Duurzaam Vaillant EcotecPlus Hr-107 CV ketel. Vaillant Calormatic 350 thermosstaat. Volledig installatiepakket. Ketel installatie door Ubaghs Installatietechniek. JA Solar Full Square mono all black 270 Wp zonnepanelen. SolarEdge omvormer inclusief optimizers. Zonnepanelen installatie door Ubaghs Installatietechniek. Samsung Galaxy Tab tablet voor uitlezing opwekking.

Financiering bij ABN AMRO Greenloans. Hulp bij de aanvraag van de groene lening Greenloans door

Interesse?

Energie Idee Financiële Diensten.

Meld u aan bij:

info@energieidee.nl o.v.v Ubaghs-deal

Aanvraag BTW teruggaaf voor de zonnepanelen. U dient wel een koopwoning te hebben voor dit pakket!

Ubaghs Installatietechniek wil nu iedereen de mogelijkheid bieden om hun huis te verduurzamen.

info@ubahgs.nl 0156221.pdf 1

MAASTRICHT GUBBELSTRAAT 32A STATIONSSTRAAT 44 ma t/m za 10.00 - 02.00 | zo 13.00 - 02.00 | entree gratis 18+ | speel bewust | fairplay.nl

24-9-2015 17:02:41

0155436.pdf 1

16-9-2015 16:10:27


5

STAD eN HISTORIe | SAMe SJeVRAOJe

bert kersten: ‘MVV is op de eerste pLaats een VoetbaLCLUb’ Voordat de nieuwe MVV-praeses Bert Kersten zijn entree in de MVV Businessclub maakt voor dit interview maken wij stiekem een rondje over het nu al ‘heilige’ Geusseltkunstgras. Want: ‘verboden op het gras te lopen’. Het voelt zompig aan. Zacht. Niet het kunstgewas dat we kennen van andere velden. “Moet nog gesleept worden en beregening is in aanleg”, legt me een kunstgrasmeneer uit. Als we later ietwat nerveus de nieuwe voorzitter opwachten dwarrelt een gedachte door ons hoofd: alsjeblief zeg, niemand die als het kunstgras is: zompig en zacht. En dan verschijnt Bert Kersten. Zeven minuten later dan gepland. Druk, druk, natuurlijk. Een stevige handdruk. Vriendelijke lach en dito ogen achter een donkere bril. Tijdens het praten kijkjes op zijn horloge. Ogen die constant door de ruimte zweven alsof hij in gedachten nu al iets wil veranderen. We hebben ons ‘ingelezen’, ons huiswerk gemaakt. Maar willen eigenlijk helemaal niet weten wat Kersten allemaal voor MVV gaat betekenen. Dat is een uitgemaakte zaak. Dat wordt geweldig. Nee. We willen de nieuwe MVV-voorzitter in de ogen kijken. Wie is die man? Wat haalt hij zich, na een glanzende carrière als ‘Regional Minister of the Province of limburg’, in normaal Nederlands: gedeputeerde van de Provincie limburg, in vredesnaam op zijn hals? Dát willen we weten, én: hoe bevalt het tot nu toe want zijn ambt is op 1 juli begonnen. Al na enkele minuten is het duidelijk. MVV heeft de jackpot. De opvolger van Paul Rinkens moest van zeer goede huize komen om Rinkens te evenaren, laat staan hem te vergeten. Maar laat dat nu onze voorspel-

ling zijn: ‘zoe’ne gooje höbbe veer nog neet gehad’. Ook wordt al snel duidelijk dat we zijn grootse plannen (de man borrelt van de ideeën) lang niet allemaal mogen publiceren. Die zijn te vers. Te nieuw. Maar een obligaat, dus afgezaagd tekstje maken van en over de nieuwe MVV-voorzitter is geen optie. Dus praten we over andere, wel openbare items. Ook over wederzijdse familie; en natuurlijk waarom de komst naar ‘zijn’ MVV; de op handen staande competitie; over het gemis van een ‘beloftenteam’ dat er volgens hem zeker moet komen; de zienswijze op de MVV-jeugd en hun ouders; en zijn gezonde focus op het voetbal; over het meer

benutten van het kunstgras; én, misschien wel zijn belangrijkste doel: MVV weer op de Nederlandse kaart zetten. “MVV is op de eerste plaats een voetbalclub”, zegt Kersten. “Natuurlijk is het maatschappelijke aspect belangrijk. We kweken er veel goodwill mee. Maar het is niet het belangrijkste. Het accent moet liggen op het eerste elftal en de jeugd. We zijn een bedrijf. Een voetbalbedrijf. Daarnaast moeten we onze sponsoren meer bieden, zeker ook de kleinere die relatief grote bedragen storten. Er is al uitstekend gewerkt, hoor. Maar er moet nog veel gebeuren. Ik denk dat we binnen twee jaar zijn waar we moeten zijn. Nee, ik zeg niet: eredivisie. Wel links in het rijtje. Zeker

de play-offs. Let wel, ik heb geen bal verstand van voetbal, maar ik weet wel dat het stadion vol moet zitten. Ik wil voetballers zien die, bij wijze van spreken natuurlijk, op de fiets naar het stadion komen en knokken om te winnen. Ook al staan ze met 3-0 achter.” Is het toch nog ‘een stukje’ geworden. Maar niet over een zachte, zompige man. Wel over een rasoptimist. Een verbinder. Een doener. Iemand waar MVV veel van mag verwachten en iemand die de aanval en misschien wel politieke correctie, c.q. sliding, niet schuwt. Net zoals Kerstens’ vader ooit, die in het eerste elftal van MVV ‘de Sjieveleer’ werd genoemd omdat hij voor niets en niemand opzij ging.

Voor de ‘aw knarre’ Van MVV is geen onderwerp te MoeiLijk Beetje cynisch soms? Ietwat zeuren, drammen, mauwen, dreinen? Van een vaag gerucht een waar gebeurd verhaal fabriceren? Het zouden geen Maastrichtenaren zijn als dat níet zou gebeuren. Bij de ‘Aw Knarre’ - zo worden de oud-voetballers van MVV ook wel oneerbiedig genoemd omdat lang niet elk lid van dit illustere gezelschap in ‘het eerste’ heeft gespeeld maar wel degelijk een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het welzijn van de club - is het niet anders. Kortom: ‘never a dull moment’ op donderdagmorgen. Vraag het maar aan oud-spelers Jo Toennaer, René Ceulen, Jan Druijts, Giel Haenen, Pierre Hermans, Henny lion, Nico Mares en aan functionarissen Ben laenen, Rob Dresens (vraagbaak en allesweter over MVV), Huub Bastings, Frans Schobbe en Jean Brandts. Denk nu niet dat er op zo’n donderdagmorgen geen serieuze onderwerpen worden aangekaart. Er wordt goed nagedacht over de huidige gang van zaken bij MVV en hoe de club de komende maanden c.q. jaren zou moeten floreren. Weldoordachte plannen kriskrassen over de altijd met vlaaien gesierde dis. Ideeën die resoluut van tafel worden geveegd, maar ook plannen die bijval genieten. Er is altijd wel een item te vinden. Momenteel is het kunstgrasveld een hotitem. Iedereen heeft er wel een mening over. Zoals Frans Schobbe, meer dan vijfentwintig jaar elftalleider. “Het voetbal op kunstgras lijkt nu meer op zaalvoetbal. Wij

zijn opgegroeid met grasvelden. Dat is ook beter, vind ik. Natuurlijker. Maar we moeten met de tijd meegaan. Meegroeien met andere clubs die ook op kunstgras spelen.” MVV-coryfee Jo Toennaer: “het is gevaarlijk om een sliding te maken op kunstgras. De meeste spelers kunnen dat zelfs niet meer. Je haalt je been open als je het toch doet. Vroeger zat je onder de modder na een wedstrijd.” “Voordeel of nadeel, het is maar hoe je het bekijkt, is dat het befaamde ‘polletje’ uit het voetbal verdwenen is…”, lacht Pierre Hermans. Volgens René Ceulen heef Toennaer ‘een zacht huidje’ en vult hobbygolfer Jan Druijts het relaas van Jo en Frans aan: “het veld lijkt meer op een golfbaan. Ook ik vind gras natuurlijker maar MVV moet naar de toekomst kijken. Trouwens, vergeet de commerciële winst niet van het kunstgras in het stadion. Johan Dijkstra: “Ontwikkeling in het voetbal hou je niet tegen. Ik geloof dat bijna elke ploeg in de Jupiler league op kunstgras speelt. Waarom MVV dan niet?!” We memoreerden het al: bij de Aw Knarre blijft geen enkel onderwerp aangeroerd. Zoals het gemis van een Beloftenelftal en dat MVV momenteel een smeltkroes van culturen is en niet, zoals vroeger, voornamelijk uit spelers uit de regio bestaat. “Vroeger bestond ons team uit spelers uit de buurt”, zeggen Nico Mares en René Ceulen gelijktijdig. “Zaten we na de wedstrijd gezellig bij elkaar. Dat zie je nu niet meer.”

Oud-speler Jo Toennaer kijkt goedkeurend toe.

“In de Topklasse lopen uitstekende spelers rond”, meent Pierre Hermans. “Ik zou zeggen: scouts, ga er eens kijken.” Opvallend is dat de groep Aw Knarre niet één keer het cliché: ‘vreuger waor ’t allemaal beter’, oppert. Terwijl telkens weer, vaak anekdotisch, vergelijkingsmateriaal uit vervlogen tijden wordt opgevist. Jan Druijts en Johan Dijkstra: “Praten over het voetbal van vroeger is leuk maar niet vergelijkbaar. We vergeten wel eens dat het huidige voetbal veel en veel sneller is geworden in vergelijking met vroeger.” Nico Mares, gevreesde MVV-spits (getransfereerd naar PSV) beaamt het relaas van

Druijts. “Vroeger draaide ik me om en stond ik alleen. Nu staan meteen drie à vier man bij je.” Resumerend kan gesteld worden dat de ‘Aw Hiere Kòmpenij’, een iets ‘sjiekere’ naam dan Aw Knarre, een onmisbaar onderdeel van MVV is. Ook al omdat er elk jaar minstens duizend Euro aan de clubkas wordt geschonken. Een soort contributie p.p. per donderdag: 2 Euro. Koester die gasten, MVV. Sterker nog: bestuurs- en of stafleden zouden op zo’n donderdagmorgen eens moeten aanschuiven. Misschien sprokkelen ze wat bruikbare ideeën bij elkaar.


6

SAMe SJeVRAOJe

riCardo ippeL: ‘MVV is een Mooie Uitdaging’

| SeLeCTIe

jordi baUr: ‘ik ga geen ConCUrrent Uit de weg’ Twintig jaar. Zelfbewust. Alsof hij een doorgewinterde, gearriveerde voetbalster is. Zie hier linkspoot Jordi Baur uit landgraaf. Afkomstig van Fortuna Sittard. Eén van de vele jonkies in de huidige MVV-selectie. Hij zal behoorlijk aan de bak moeten om een plaats af te dwingen in de hoofdmacht van de Maastrichtse club.. Een moeilijke opgave. Zeker als je als linkerspits wil gaan spelen. Die plek is al min of meer vergeven aan Jordi Croux. Ben je je daar van bewust? “Ja, hoor”, luidt het antwoord. “Ik ga geen enkele concurrent uit de weg en ga de confrontatie aan. Ik zal tijdens invalbeurten, wedstrijden en trainingen

Met de komst van de 24-jarige Ricardo Ippel heeft MVV een gedegen, ervaren middenvelder in huis. Ippel is in Dussen (Brabant) geboren en speelde onder meer in de eredivisie bij Willem II. Bij de Tilburgse club deed hij ervaring op. “Ik heb genoeg meegemaakt”, zegt Ricardo. “Ik degradeerde en promoveerde met Willem II. Speelde tegen topclubs als Ajax, PSV en Feyenoord, maar ook tegen Jupilerploegen. Dat maakt overigens voor wat betreft je inzet niets uit. Die moet áltijd honderd procent zijn, anders hou je er als speler geen goed gevoel aan over. Niet ná de wedstrijd zeuren over hoe je het beter had moeten doen. Dat is te laat.” Met Pieter Nys en Stef Peeters speelt Ippel op het middenveld. Het drietal vormt als het ware een blok voor de verdediging. Hij is zich terdege bewust van de belangrijke rol die hij heeft in de kern, in het hart van het team. Of dat een druk is? “Zo voel ik dat niet. Ik ben ervaren genoeg om met die druk om te kunnen gaan.” Ippel woont dit jaar nog in Tilburg (hij rijdt elke dag op en neer naar de training en alleen op drukke dagen logeert hij in het hotel bij Stadion de Geusselt, red.) maar weet nu al dat hij volgend jaar naar Maastricht gaat verhuizen. “Als het spel niet loopt zoals je had gehoopt moet je niet bij de pakken neerzitten maar blijven vechten”, illustreert hij zijn strijdbaarheid. “Dat probeer ik ook op de jonge spelers over te brengen. Ik help graag, zoals ik vroeger ook werd geadviseerd en geholpen. Al bij het eerste gesprek bij MVV voelde ik dat het goed zat. Ik had gelijk een klik. Ook met de spelers. MVV is een mooie uitdaging. Als ik in de auto zit naar Maastricht denk ik: het is fijn om hier te komen trainen en spelen. Dát gevoel. Dat is belangrijk.”

Eventdecoratie * Party & Event materiaal

moeten laten zien, én aan de trainer én aan mezelf, dat ik in staat ben door te stomen naar de hoofdmacht. Ik ben ervan overtuigd dat het me ooit zal lukken. Ik weet ook dat ik daar keihard voor moet werken. En dat doe ik dan ook. Deze situatie is in elk geval goed voor mijn ontwikkeling. Als mens en als voetballer. Ik ben dan ook blij dat ik hier ben. Bij een mooie club die vorig seizoen een uitstekende prestatie heeft geleverd en opzienbarend hoog is geëindigd.” Er was maar één gesprek nodig met trainer Ron Elsen om Baur en zijn vader te overtuigen van een goede keuze voor Jordi: MVV. “Nee, mijn vader is niet mijn zaakwaar-

nemer, maar hij is wel mee geweest tijdens het gesprek. Trainer Elsen kent mij overigens nog als jeugdspeler. Hij vond me toen goed. Dat vergemakkelijkte alles wel. Ik maak nu deel uit van een leuke club met spelers die respect voor elkaar hebben. Hier lopen geen pesters rond. Geen zeurpieten. Hier wordt serieus getraind en gevoetbald. uitstekend voor mijn verdere ontwikkeling.” Jordi Baur. Hij weet dat een basisplaats voorlopig niet voor hem is weggelegd wat overigens geen enkele reden voor hem is te gaan zitten kniezen op de reservebank.

pieter nYs: ‘ik koM het MiddenVeLd Versterken’ Doorgewinterd. Gepokt en gemazeld in de Jupiler league. Pieter Nys (26) speelde de laatste drie jaar voor Sparta Rotterdam als rechterspits of -middenvelder. Deze in het Belgische Zonhoven geboren en in Hasselt wonende Belg weet maar al te goed wat er van hem verlangd wordt in Maastricht. “Minstens de play-offs halen”, zegt Nys zonder een spier van zijn gezicht te vertrekken. Met de tanige, 1.80 meter (‘ik ben niet groot, maar spring heel hoog’) grote middenvelder valt niet te spotten, zegt hij zelf. “Mijn taak is te zorgen voor balverlies van de tegenstander en mijn medespelers, zoals stylist Stef Peeters, van een goede pass te voorzien. Als de te-

genstander driekwart van de wedstrijd balbezit heeft mag dat van mij. Als het maar op hun eigen helft is. Ik zorg er wel voor dat ze niet verder komen dan dat ík toesta. Ik schuw de duels niet. Dat heb ik wel geleerd bij Sparta. Trouwens, in Rotterdam is de mentaliteit beduidend harder dan in Maastricht. Daar viert het individualisme hoogtij. Hier bij MVV is het collectief belangrijk. Dat is mooi om mee te maken.” Pieter Nys speelde van zijn negende tot zijn achttiende jaar bij Genk en werd voor een jaar uitgeleend aan Fortuna. Vervolgens twee jaar bij OH leuven, drie jaar bij Sparta en nu bij MVV. “Ik kom het middenveld versterken”,

zegt hij nuchter. “Daar zal ik alles voor doen. Wij willen met MVV heel ver komen én doen daar ook alles aan, maar het is geen must om bijvoorbeeld kampioen te worden. Dat was bij Sparta wel anders. We moesten kampioen worden. Dat is niet gelukt en dat is daar keihard aangekomen.”

Pluche * Gepersonaliseerde baby artikelen

10% KORTING*

IN DE WINKEL BIJ INLEVERING VAN DEZE BON. Communie/geboorte/huwelijks/verjaardags Ballondecoraties & Heliumballonnen Bedankjes * Decoratiemateriaal

Cadeaus * Wenskaarten

* Geldig t/m 1 januari 2016 0155234.pdf 1

25-9-2015 15:45:10

0155503.pdf 1

18-9-2015 16:01:05

VS Installatie Techniek B.V. Maaike Steins en Jeroen Raes.

Rozemarijn Restaurant

Voor al uw gecertificeerd Las en Leidingwerk, apparatenbouw en brandbeveiliging.

“Ervaar, proef en geniet!” Heerlijk shoppen in de oude straten van het Stokstraatkwartier in Maastricht. Of lekker slenteren en kijken naar de chique etalages. En dan, als je trek begint te krijgen, binnenlopen bij één van de beste restaurants van Maastricht: Restaurant Rozemarijn. Lekker ongedwongen genieten van een eerlijke Frans-Belgische keuken met een knipoog naar andere culturen. Ervaar, proef en geniet!

Overbroek 40 6247 EN Gronsveld Tel: +31(0)43 3110505 info@vsinstallatie.nl www.vsinstallatie.nl

Havenstraat 19 | 6211 GJ Maastricht | T +31 (0)43 450 65 05 info@restaurant-rozemarijn.nl | www.restaurant-rozemarijn.nl 0155970.pdf 1

23-9-2015 12:23:52

0155590.pdf 1

25-9-2015 9:50:26


7

SeLeCTIe | SAMe SJeVRAOJe

LUCa poLiZZi: ‘ik ben inZetbaar op 6, 8 en 10’ Als je het over zelfverzekerdheid hebt, praat dan eens met luca Polizzi (19). De huurling van Genk, een zoon van Italiaanse ouders, heeft in korte tijd zijn plek gevonden in Maastricht. Hij prijst de stemming in de ploeg, de gezelligheid en de professionele trainingen. Hij is nu al ‘volkomen geïntegreerd’. “Ik zal alles proberen om een vaste plek in de basis te krijgen”, zegt de goedlachse Polizzi. “Een ander doel heb ik niet. Wat mijn sterke punten zijn? Moeilij-

ke vraag. Zoiets beantwoord je niet zo maar. Tja, mijn inzicht, een sterke pass en goede rechtervoet. Ik ben vooral inzetbaar op de 6, 8 en 10. Ik wil hier bij MVV stappen maken. Werken aan alles waarvan ik denk dat beter moet. Ik moet vooral sneller worden.” Op zijn rechter onderarm staat een Italiaanse spreuk getatoeëerd: ‘Credi in te e non mollare mai’. Wat zoveel wil zeggen als: ‘Geloof in jezelf en geef nooit op’. Polizzi volgt in zijn hele doen en laten deze uitspraak. Hij gelooft in eigen kunnen en zal nooit opgeven en zijn doel verloochenen.

“Ik ben hier om mijn droom te verwezenlijken”, zegt hij. “En geloof me, dat zal gebeuren. Ik was dertien jaar toen ik van Brussel naar Genk vertrok. Mijn eerste gastgezin was bij Pieter Nys thuis. Wij kennen elkaar dus goed. Wat mij hier bij MVV vooral aantrekt is het mooie stadion, de fanatieke supporters, de uitstekende begeleiding en vooral de prima mentaliteit van mijn ploeggenoten.” luca Polizzi volgde in Visé, op het ‘Athène Royal de Visé’, de talenkant met Engels, Nederlands en Spaans.

Mattijs branderhorst: ‘dit jaar is Uiterst beLangrijk Voor Mij’ Hij draait er geen doekjes om, de 21-jarige in Tiel geboren en in Tilburg wonende Mattijs Branderhorst. De 1.92 meter lange doelman (door Willem II voor 1 jaar verhuurd aan MVV) wil in Maastricht bewijzen wat hij daadwerkelijk waard is. Ergo: de blonde Tielenaar wil spelen. Zo vaak als mogelijk. Of dat gaat lukken? “Ik zal een sportieve strijd met Jo Coppens moeten aangaan”, weet Branderhorst. “Ik wil laten zien dat ik niet voor niets bij eredivisionist Willem II onder contract sta. Veel speelminuten maken is dus de boodschap. Tonen wat ik waard ben. Dat MVV geen Beloftenteam

heeft is erg nadelig voor mij, dus zal ik tijdens trainingen, oefenwedstrijden of invalbeurten moeten bewijzen wat ik kan. Het wordt een eerlijke concurrentiestrijd met Coppens.” Mattijs Branderhorst - hij rondde het atheneum af, studeerde een half jaar rechten en heeft als voorbeelden oudkeepers Edwin van der Sar en Gomes - woont voorlopig in het tegenover Stadion de Geusselt liggende hotel maar zoekt naar een appartement in Maastricht of Zutendaal in België. Dat Branderhorst wel iets in zijn mars heeft bevestigde Willem II door zijn

contract met drie jaar te verlengen. “Ze zien dus wel iets in mij”, lacht hij. “Maar drie jaar lang in Tilburg als derde keeper fungeren is balen, hoor.” Hij praat met respect over zijn huidige medespelers en is vol lof over de trainingen die, volgens hem, weinig verschillen met eredivisionist Willem II. “Soms trainen we zelfs harder”, oppert hij tijdens het gesprek. “Als ik mijn kwaliteiten tijdens trainingen of oefenwedstrijden laat zien kunnen ze niet meer om me heen.”

MARJON SMEETS: ‘IK BRENG DE LIEFDE NAAR MVV!’ De liefde voor voetbal bracht Marjon Smeets bij MVV Maastricht. Met Date for 2, een persoonlijk relatiebemiddelingsbureau, is deze trotse Limburgse toegetreden als sponsor. Naast de seizoenswinst heeft Smeets nog een ander mooi doel voor ogen voor onze club: de liefde brengen naar MVV. “Voetbal zit vol liefde. Liefde voor de club, de band met fans, de teamgeest van de spelers, de klik met de trainer. Je voelt het bij elke wedstrijd hier in De Geusselt. Maar wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie is de liefde vaak veel moeilijker te vinden. En dat terwijl er toch zoveel mensen op zoek zijn. Date for 2 helpt je daarbij!”, zegt Smeets. “Veel mensen hebben het erg druk en ook online daten wil vaak niet slagen. Date for 2 pakt het daarom heel anders aan. En mét resultaat. Onderzoek wijst uit dat stellen die langdurig gelukkig zijn met elkaar veel gemeen hebben. Bij Date for 2 is dat combinatiespel precies de basis van de dienstverlening.” De leden van Date for 2 zijn hoger opgeleiden, managers of ondernemers van 30 jaar of ouder. Ze staan midden in

Keuken / Kantine | Fanfares en Harmonieën | BHV en Hulpverlening | Horeca / Bediening

Duizer Bedrijfskleding uw partner op de werkvloer

Correct geklede medewerkers vormen een belangrijk visitekaartje voor uw onderneming. Dat weet Duizer Bedrijfskleding als geen ander. Daarom hebben wij een uitgebreide collectie die varieert van representatieve bedrijfskleding en corporate wear tot stijlvolle kostuums en allerhande praktische accessoires – van koksmuts tot robuuste veiligheidsschoen. Toonaangevend stijlvol In onze praktische webshop vindt u een actueel overzicht van ons complete aanbod. Met een uitgebreide keuze in vertrouwde standaardproducten en individueel maatwerk. Voor exact de juiste casual of zakelijk herkenbare uitstraling. Ongeacht waar uw keuze naar uitgaat: wij garanderen u een ongeëvenaarde kwaliteit.

het leven. Door een goede carrière valt het voor hen niet mee de juiste partner te vinden. Ze zitten in hun vrije tijd liever hier op de tribune dan doelloos online. “Klopt”, zegt Smeets, “de meesten zetten hun profiel sowieso niet graag online. En ze zoeken een echte date met iemand die gelijkwaardig is. Dat is precies wat Date for 2 ze kan bieden!” Herken je dit? Neem gerust contact op voor meer info of een vrijblijvend (en gratis) kennismakingsgesprek. Ga naar www.datefor2.nl en wie weet scoor jij dit seizoen nog een serieuze date. Dubbele winst MVV! Date for 2 is aangesloten bij de BVSK, de Branchevereniging Singles Keurmerk.

Deskundig advies Onze jarenlange ervaring is de basis van deskundig advies voor het respresentatief en zelfs in maatwerk kleden van medewerkers in uw bedrijf of onderneming. Die persoonlijke service vindt u ook terug in onze webshop. We hebben hem zodanig opgezet dat al uw maatgegevens op gebruikersniveau voor u worden bijgehouden.

Vakkundige werkwijze Wij zien het als onze taak om een kledingpakket voor u samen te stellen dat maximaal aansluit op de eisen en de identiteit van uw bedrijf. Onze eigen coupeuses weten uw specifieke wensen te vertalen in maatwerk – met dezelfde kwaliteit als uitgangspunt. En zeker ook voor u! Duizer Bedrijfskleding kan elk bedrijf waar bedrijfskleding is vereist of gewenst van dienst zijn. De mogelijkheden in (maatwerk)bedrijfskleding variëren van de overheid en bedrijven in zorg en luchtvaart tot de industrie-, horeca- en transport- & logistieke sector. Ook leveren wij bedrijfskleding aan fanfares en harmonieën, beveiling- en begrafenisondernemingen. Staat uw branche er niet bij? Geen enkel probleem. Wij maken graag een passend aanbod voor u. Meer informatie? Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: (0475) 41 19 25 of kijk op onze website www.duizerbedrijfskleding.nl

Hét adres voor al uw bedrijfskleding Uitvaartzorg | Bus- en Taxivervoer | Beveiliging | Industrie / Bouw

Date for 2 Marjon Smeets, Consultant & Partner M 06 25 00 27 74 T 077 78 50 76 3 www.datefor2.nl 0155923.pdf 1

25-9-2015 9:16:57

0156180.pdf 1

24-9-2015 15:28:56


www.loperscompany.nl Lopers Company Maastricht

Scharnerweg 67A T +31 (0)43 852 75 26

@LCMaastricht 0156145.pdf 1

24-9-2015 11:39:09

0155218.indd 1

11-9-2015 9:41:00

Tabak Lekkere beLegde broodjes

Omdat reistijd werktijd wordt

Geopend van: Ma-vrij van 5.00 - 18.30 uur Maastrichtersteenweg 81 3770 Vroenhoven, belgië Tel. +32 12 45 42 22

0155776.pdf 1

24-9-2015 15:08:39

Pitch&Putt Golf: vanaf € 12,50 pp

0155770.pdf 1

18-9-2015 11:16:49

Enjoy life

Pitch&Putt Golf,

verrassend actief voor iedereen! Geschikt voor iedereen! • Kom genieten van een heerlijke lunch, uitgebreide BBQ of gezellige borrel. • GVB (Hcp 54) & een eigen golfuitrusting zijn niet nodig. • Individueel, met collega’s, vrienden of met een groep.

Reserveren? Bel 043 – 356 99 99 Je bent van harte welkom!

Charles Eyckstraat 15 A - 6231 GX Meerssen

www.pitch-putt.nl/hetrijkvanmargraten 0155929.pdf 1

22-9-2015 13:31:06

Partijhandelshop

We hebben voor ieder wat wils! Verkrijgbaar bij Primera Caberg: • Sigaretten La Kraft

• Kranten

• Ticketbox

• Shag

• Postzegels

• Zoetwaren

• Sigaren

• Rokersbenodigdheden • Tijdschriften

• Wenskaarten • Staatsloten/Dayzers

• Lotto / Toto / Krasloten

... even naar Primera

• Cadeaukaarten

• Paylogic tickets

ANTI - AGING

Clavecymbelstraat 54

OP = OP

Clavecymbelstraat 58 BIO PEELING Maastricht

LASER ONTHAREN

22-9-2015 14:35:05

DE DESIGNLAMPEN SPECIAALZAAK VAN LIMBURG MET 1500 M2 AAN INSPIRATIE

Goedkoopste in partijen food-nonfood A-merken

Nu korting op permanente make-up

0156220.pdf 1

0156066.indd 1

• Beltegoed

0155913.pdf 1

LASER O

IEDERE ZONDAG GEOPEND VAN 13.00-17.00 UUR

www.lightsandliving.nl ANTI - AGING MANNEN Zuiderpoort 66

OF OPVOLGING

PERMANENTE MAKE-UP

Echt - Direct aan A2 - Afslag Echt - Gratis parkeren voor de deur

Bel nu voor info en onze speciale aanbiedingen 25-9-2015 16:48:48 1 Schoonheidssalon CHRISTEL 0155967.pdf | Burgemeester Marresbaan 3A | 3770 Vroenhoven-Riemst25-9-2015 | Tel. 00 32 (0)12 45 32 12 | info@schoonheidssalon-christel.be | www.schoonheidssalon-christel.be

ACNE W

18:01:40

25-9-2015 11:52:04


9

MVV JeUGDOPLeIDING | SAMe SJeVRAOJe patriCk dUYZings:

‘ik Merk ‘t enthoUsiasMe bij de jeUgd’ Een behoorlijke vooruitgang, het nieuwe kunstgras in Stadion de Geusselt. Patrick Duyzings, coördinator van de MVV-jeugd, is enthousiast over de mogelijkheden die het kunstgras biedt. Vooral het gevoel dat de jeugd - van de E’tjes tot en met de A’s de meeste trainingen en wedstrijden in het stadion mogen afwerken. “Tijdens een wedstrijd van de A-jeugd zaten de hoofd- en hulptrainer, de voorzitter en de directeur op de tribune”, zegt Duyzings. “De aanwezigheid van de staf doet goed. Voorzitter Bert Kersten zei tegen de jongens: ‘leuk, dat jullie nu in het stadion mogen trainen en spelen’. Hoeveel impact denk je dat zoiets heeft op deze knapen? Nogal wat, kan ik je verzekeren. En natuurlijk ook het spelen in De Geusselt, waar normaal hun idolen acte-

ren. Ze zijn enthousiast en je ziet ze gewoon genieten. Ze staan te trappelen van ongeduld om te mogen beginnen. Ze voelen zich al meer voetballer. Echt, het is een hele stap voorwaarts.” Er spelen meer facetten mee dan alleen het kunstgras en het stadion, die het elan van de jeugd aanzwengelen. Het gevoel op te treden in ‘hun arena’; de akoestiek; de aanwezigheid van hun complete familie op de tribunes; de mogelijkheid tot het nuttigen van een consumptie op niveau, enzovoort. Duyzings, in het ‘gewone leven’ leraar bovenbouw in het Montesori-onderwijs en zelf eerste elftalspeler in de periode van 1982 tot 1985, is zeer te spreken over de nieuwe mogelijkheden.

“We speelden een zaterdag met de D1 en de A1 terwijl er 150 toeschouwers op de tribunes zaten. Geweldig toch? Ook de jeugdtrainers vinden de nieuwe situatie uitstekend. Je moet een professional als Jo Bonfrère de A-jeugd eens op zijn eigen professionele manier zien trainen. Geweldig. En dan de akoestiek. De trainers geven aanwijzingen die je door het hele stadion hoort schallen. Imponerend is dat. En geloof me, ik merk aan alles dat het beter gaat. En zulks in zo’n korte tijd.” Duyzings praat met evenveel enthou-siasme als ‘zijn’ jeugdspelers. Hij memoreert dat de jeugd vorig seizoen de velden moest delen met onder meer RKASV en Willem I. Nu wordt gespeeld en getraind bij ‘hun’ MVV in ‘hun’ stadion.

“Kijk”, zegt Duyzings. “Als de kinderen enthousiast zijn, zijn de ouders dat ook. Dat is een mooie, positieve wisselwerking. Er heerst een echte stadionsfeer. Zelfs een schot op doel wordt met applaus begroet. Mooi om mee te maken.”

jordY CroUx:

‘arjen robben is M’n idooL’

gebroeders Martina:

‘nog ‘n jaar oM te groeien’ De gelijkenis is verbazingwekkend. Met de 19-jarige tweelingbroertjes Martina, Shermar en Shermaine tegenover je groeit de verwarring. Onthouden: links zit Shermar. Rechts Shermaine. Een vraag aan Shermar wordt door Shermaine precies hetzelfde beantwoordt. Ook dat is even wennen. De twee Martina’s volgden de middelbare school (Porta Mosana) en hebben Handel en Verkoop aan het leeuwenborgh College afgerond. Ze zijn verguld met hun plek in de selectie van MVV, maar beiden zien dit jaar vooral als een soort stage of oefenperiode. Ook al omdat twee ‘vedettes’, leroy labylle (linksachter) en Hawbir Moustafa (rechtsachter) momenteel hun begeerde plekken innemen. “Wij gaan deze concurrentiestrijd aan”, verwoordt Shermar mede de denkwijze van broertje Shermaine. “Dit jaar moeten we vooral ervaring opdoen. Keihard werken. leren, vooral. Bewijzen waarom we bij de selectie zijn gehaald. We leren ook van elkaar. Na de training bespreken we thuis wedstrijden of trainingen.” “We praten ook veel met leroy en Hawbir”, zegt Shermaine. “Zij coachen ons en vertellen waar we moeten staan. Waar we op moeten letten. Terwijl het toch onze concurrenten zijn. Mooi, hoor. Het zou nóg mooier zijn als we straks samen, ik linksachter en Shermar rechtsachter, in het eerste team zouden spelen.” Als de tweeling geconfronteerd wordt met een krantenartikel waarin de broers vergeleken worden met ‘de Ronaldinho’s van MVV’, kijken ze elkaar verbaasd aan. Ze glimlachen slechts. Dit nog piepjonge duo kan relativeren als de beste. Of de tweeling gaat slagen in hun missie is nog niet duidelijk. Maar dat ze er alles aan zullen doen ligt voor de hand. Gesteund door hun hechte thuisfront, trotse moeder Arienne en oudere zussen Gianna en Rudsienne, twijfelen Shermar en Shermaine geen moment aan het komende succes.

Zijn absolute idool is Arjen Robben. Jordy Croux (21) probeert de Bayern München-ster ook zo vaak mogelijk te imiteren. Dat zulks niet altijd lukt ligt voor de hand maar zal het enthousiasme van de rappe Genkenaar niet minder maken. “Ik heb met de trainer gesproken en gevraagd of ik ook aan de rechterkant mag opereren”, zegt hij. Dan kan ik nog beter mijn acties maken. Rechts kappen, links schieten. De trainer had daar alle begrip voor. Het doet me goed dat ik het vertrouwen van hem krijg.” Jordy Croux is een positief ingestelde jongeman en een vaste keuze in het team. Hij heeft het ’t tweede jaar bij MVV nog steeds reuze naar de zin in Maastricht. Niet alleen de stad, maar ook het bestuur, de trainingen, trainers en ook de supporters bevallen hem goed. “Ik ben ervan overtuigd dat we er beter voor staan dan vorig jaar”, zegt hij. “Ook fysiek. We trainen hard, werken ons uit de naad en hebben er alles voor om de

competitie zo goed als mogelijk te beginnen. Met een aantal goede resultaten, dus. Vorig seizoen hadden we een slechte start. Herinner je je de uitslag uit tegen Almere nog? Dat gaat niet meer gebeuren.” De jonge Genkenaar - hij vertoont speltechnisch gelijkenis met Marc Overmars - heeft bij ‘Topsport’ in Genk gestudeerd. Hij traint in zijn vrije tijd de jeugd van 9 en 10 jaar van Genk. Hij ziet zichzelf dan ook in de toekomst als trainer werken. Stel dat ‘Genk’ hem wil inlijven. Wat gaat Croux dan doen? “Daar ben ik écht niet mee bezig”, zegt hij. “Als dat zo is, moet ik dat goed overwegen. Kijk, ik ben geboren en getogen in Genk. Ik voel me daar thuis. Maar ik heb het ook hier goed naar mijn zin. Ik, en de rest van het team, focus me op Maastricht en MVV. Dát is nu belangrijk. En… een goede competitiestart.” Het is 5 augustus als Jordy Croux deze profetie uitspreekt…

LeroY LabYLLe:

‘fYsiek Zijn we kLaar’ Hij raakt met zijn uitspraak in de kop van dit artikel de kern van de zaak. leroy labylle (24), afgetraind, rustig analyserend, nadenkend. De ‘vedette van MVV’ wordt hij door een grote supportersschare genoemd. En leroy vindt het prachtig. “Als ik een rush langs de zijlijn maak of gewoon als ik er langs loop, roepen de supporters naar mij en klappen voor me”, zegt hij verlegen lachend. “Dat is een extra stimulans voor mij. Trouwens, elke gewonnen wedstrijd, elke goed gespeelde partij doet niet alleen mij persoonlijk goed, maar ik vind dat ook goed voor Maastricht. Voor de club. De supporters.” We praten over de voorbereiding, de ploeg, de komende competitie en de fysieke staat van de ploeg. “Die is uitstekend”, vindt labylle. “Daar zal het niet aan liggen. Fysiek zijn we klaar. Nu nog scoren. We hebben een goede ploeg. We moeten alleen het scorend vermogen zien

op te schroeven, want daar schort het aan bij MVV. We hebben ook vaak pech gehad hoor. Het was dikwijls: net niet. Als we goed combineren, rustig kunnen blijven in de ‘zestien’ en ons blijven concentreren, dan komen die doelpunten er vanzelf. We hebben vaak tegen ploegen gespeeld die zwakker waren, maar waar we toch van verloren.” leroy is zeer te spreken over de nieuwe lichting die het team is komen versterken. Met name in de broers Martina ziet hij een grote toekomst voor MVV. “Goede voetballers, die twee”, vindt hij. “Ik, en ook Hawbir (Moustafa, red.) praten wel eens met ze. Geven ze aanwijzingen. De ene is links, de ander rechts. Die komen er wel. Is het niet dit jaar, dan volgend seizoen.” leroy labylle zal dan timide ogen, hij is niet te verlegen om in het veld te praten en aanwijzingen te geven aan jonge spelers maar ook aan de oudere, gevestigde orde. “Ik vind namelijk dat je niet alleen met je benen voetbalt, maar ook met je hoofd”, besluit hij wijs.


chs” trum stree rtje cen e M a “ l in h hote GRANDCAFE DE LA BOURSE HOTEL DE LA BOURSE lekker@grandcafedelabourse.nl Markt 37 +31(0)43-3212556 6211 CK Maastricht www.hoteldelabourse.nl info@hoteldelabourse.nl +31(0)43-3218112 0155297.indd 1

15-9-2015 12:16:38

Aanleg en onderhoud Cazenderstraat 16 | 6231 Hz Meerssen 06 300 389 40 | tuinklusbedrijfron@live.nl www.tuinklusron.nl

0155477.indd 1

Adv_127X44.pdf

Sierbestrating en tuinrenovatie

Huis kopen? Juist nu!

1

22-09-15

25-9-2015 10:36:32

Bel 0800 1800

FYSIOTHERAPIE ABBINK

0155819.pdf 1

18-9-2015 16:04:08

Sport Revalidatie, waaronder 3 jaar fysiotherapeut bij MVV! Fysiotherapie Kinderfysiotherapie Manuele Therapie Sint Catharinastraat 70; 6235 BG Ulestraten 043 – 358 07 00 www.fysiotherapieabbink.nl fysiotherapieabbink@gmail.com 0155515.pdf 1

21-9-2015 13:43:08

Daniëlle Stroom

13:09

Uw financieel adviseur in Maastricht e.o. www.vanbruggen.nl

C

0155667.pdf 1

17-9-2015 14:25:35

0155903.pdf 1

25-9-2015 11:04:39

0155975.pdf 1

22-9-2015 14:16:21

0156013.pdf 1

22-9-2015 16:26:45

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

• • • •

Vergoed door uw zorgverzekeraar Korte wachttijden Efficiënte behandelwijze en goede nazorg Behandeling door ervaren medisch specialisten

DC Klinieken Maastricht; Persoonlijke zorg bij u in de buurt DC Klinieken Maastricht is een medisch specialistisch centrum waar u snel terecht kunt voor een breed aanbod van zorg. Door de kleinschalige opzet van het centrum zijn wij in staat om u persoonlijke zorg aan te bieden. U wordt altijd geholpen door dezelfde specialist in een vriendelijke omgeving. Wij bieden hoogwaardige zorg door onze ervaren en betrokken medewerkers en specialisten. Bovendien wordt de meeste zorg vergoed door uw zorgverzekeraar.

Het zorgaanbod van DC Klinieken: Röntgenonderzoek Echografie Mammografie

Botdichtheidmeting Neurologie Laboratoriumonderzoek

Medisch Centrum Annadal Brouwersweg 100 6216 EG Maastricht t (043) 329 20 00 maastricht@dcklinieken.nl

0156066.indd 1

Nu korting op permanente make-up LASER ONTHAREN

BIO PEELING

LASER ON

Pijnbestrijding Groeipoli voor kinderen CBR-rijbewijskeuringen

Maastricht

www.dcklinieken.nl

ANTI - AGING 0155440.pdf 1

ECG Gynaecologie Maag- en darmonderzoek

ANTI - AGING MANNEN

OF OPVOLGING

PERMANENTE MAKE-UP

Bel nu voor info en onze speciale aanbiedingen 17-9-2015 Schoonheidssalon CHRISTEL | Burgemeester Marresbaan 3A | 3770 Vroenhoven-Riemst | Tel. 00 32 (0)12 45 32 12 | info@schoonheidssalon-christel.be | www.schoonheidssalon-christel.be

ACNE WE 13:48:33

25-9-2015 11:52:04


11

TeCHNISCHe STAF | SAMe SJeVRAOJe trainer ron eLsen:

‘eLk jaar weer een Uitdaging’ Een voetbaltrainer met hart voor zijn job is per definitie een gedreven mens. Altijd bezig met zijn jongens. leidt ze op, begeleidt en stuurt ze, traint ze, maakt ze beter en is pas tevreden als alle neuzen in dezelfde richting staan. Maar dan ziet hij ze vervolgens een jaar later of zelfs tussentijds aan de voetbalhorizon verdwijnen. Hoe kun je dan toch een op elkaar ingespeelde ploeg fabriceren en, erger nog, een prognose geven voor de komende competitie? Want deze vraag stellen bijna alle journalisten: ‘wat denk je van de komende competitie trainer?’ En dan te weten dat de strijd dan vaak nog niet eens is begonnen. Hetzelfde journaille zou moeten weten dat een bepaalde stelligheid uit de mond van een trainer aan het begin van de competitie eerder komisch dan realistisch is te noemen.

Hij is geen waarzegger. Ron Elsen, trainer van MVV is zo’n gedreven man. Niet van zijn stuk te krijgen, zo blijkt. Tijdens het gesprek verduidelijkt hij deze houding als volgt: “ik loop al zo’n dertig jaar mee in de trainerswereld. Ik kan deze zaken redelijk goed blokken.” Natuurlijk ziet hij zijn selectie die momenteel (half augustus, red.) uit dertien contractspelers bestaat, graag uitgebreid. “Met minstens drie spelers”, verduidelijkt hij. “Kijk. 12, 13 en 14, horen er vast bij. 15, 16, 17 en 18 zijn in ontwikkeling. Al met al mag ik toch niet klagen. We hebben een beetje pech dat Kjell Knops niet honderd procent fit is en dat Kuipers, Rajcomar en Verheydt geblesseerd zijn. Zoiets calculeer je niet in. Toch hebben we nu al een kwalitatief goed team staan. Alleen zou de kwantiteit wat ruimer moeten

stef peeters:

‘ons MiddenVeLd VorMt bLok Voor Verdediging’ De aanvoerdersband paste voortreffelijk. Tijdens de wedstrijd tegen lommel united dirigeerde, passte en heerste Stef Peeters (23). Het was de tweede keer (FC Eindhoven-thuis was de eerste keer, red.) dat de Belgische spelverdeler deze eer kreeg. Ontstond er meteen druk als leider op het veld? “Helemaal niet”, reageert Peeters. “Ik kan er goed mee omgaan. Goed om te weten dat de trainer vertrouwen in mij heeft. En ik weet wat ik kan, wat ik tegen anderen moet zeggen en wanneer. Dat laatste is belangrijk. Ik kan best uit mijn slof schieten, hoor. Vloeken zelfs. Maar het moet wel beschaafd blijven.” Stef Peeters is een realist. Dat blijkt als hem gevraagd wordt wat het doel is van dit MVV. “Wie zal het zeggen”, peinst hij. “we hebben ons nog niet echt een doel gesteld, maar mikken wel op de eerste zes of zeven. Misschien de play-offs? Tja, dus eigenlijk wel een doel, hè.”

We praten met Peeters op dinsdag 4 augustus. De transferperiode loopt af op 31 augustus. Het is tot deze datum, voor wat betreft eventuele

nieuwkomers of vertrekkers, afwachten. En wat te denken van het inpassen van zeven nieuwelingen vlak voor de aanvang van de competitie. De nieuwbakken aanvoerder beseft dat MVV als ploeg nog niet klaar is. “Wat wel gunstig is, is dat ons sterke middenveld met Nys, Ippel en ikzelf, als een blok voor de verdediging staat. Nys en Ippel zijn, meer dan ik, verdedigend ingesteld. Als ik mee naar voren ga, weet ik dat deze twee gasten het ontstane gat dichten. Dat geeft vertrouwen.” Wat Peeters ook sterkt in een goede competitie-afloop is de sfeer binnen het team. De werklust, kameraadschap, gezelligheid, terwijl er toch onderlinge concurrentie bestaat. “Een goede sfeer is belangrijk”, weet Peeters. “En die hebben we in het team. Ook al moeten de jongsten onder ons nog op de bank zitten. Ik weet hoe dat voelt. Ik heb dat ook meegemaakt. Maar je moet blijven vechten voor je plek anders kun je beter stoppen.”

zijn. Maar… we gaan ervoor. Elk jaar is voor mij opnieuw een uitdaging.” Het zou mooi zijn als MVV een plek in de Play-Offs zou veroveren. Of in elk geval een plaats in het linker rijtje. Maar geen enkele trainer, zeker in de Jupiler league, kan en wil een dergelijke pertinente voorspelling doen. Ook Ron Elsen niet. “Ik wil dat alles beter wordt. Spel, spelers, staf. Alles. Daarnaast dienen de randvoorwaarden een kwaliteitsimpuls te verkrijgen, zodat we dit jaar verder kunnen ontwikkelen op weg naar een echt prestatieklimaat in alle geledingen. In elk geval wil ik beter presteren

‘aLLes wat goed is Moet beter worden’ Wim Dusseldorp is wars van dikdoenerij en voert zelden het hoogste woord. Behalve als het gesprek over voetbal gaat. MVV in dit geval. Dan vloeit een merkwaardige gloed over het gezicht van de vierenvijftigjarige Meerssenaar. Bijna een trekje à la Van Gaal die de onwetende goegemeente wel eens even gaat uitleggen hoe ‘zijn’, lees: ‘het échte voetbal’ moet worden gespeeld. Gelukkig is er een enorm verschil. Je luistert geboeid naar een kenner van het spel en de spelers. Met genoegen. En je leert. Omdat deze man weet waarover hij praat. Je hoort dat hij hier, bij MVV, zijn plek heeft gevonden en samen met Ron Elsen keihard werkt aan een hecht team waar straks elke Jupilerploeg met ontzag over zal spreken. Een goed stel, Ron Elsen en Wim Dusseldorp. De eerste een echte Maastrichtenaar en pur sang MVV’er, de tweede een door de wol geverfde, ervaren, succesvolle ex-manager, trainer en hoofd jeugdopleidingen bij onder meer Heerenveen, Roda, VVV, Fortuna en nu dan MVV. Dusseldorp speelde overigens twee seizoenen (’83 en ’84) bij de Maastrichtse club. Een beter koppel is moeilijk te vinden. “De gezonde bedrijfsvoering van het huidige MVV heeft het besluit naar MVV te komen vergemakkelijkt”, zegt Dusseldorp. “Wij, Ron en ik, hebben

‘keepers Moeten persoonLijkheden worden’

Wat ik van mezelf in de keeperstraining inbreng en eis van Jo, Mattijs en Wouter is plezier, passie, concentratie en beleving. Dat is nogal wat, maar als je beter wil worden, zijn dat aspecten die daarbij helpen. Keepers moeten persoonlijkheden worden.

Spillmann, administratief medewerker bij WMl, speelde tijdens het seizoen ’91-’92 en van 1996 tot 2002 bij MVV, werkt veertig uur per week en traint in zijn vrije tijd de doelmannen van MVV. Ik heb jarenlang tussen veertig en zeventig uur per week gewerkt. Vooral in de tijd bij Alemannia Aken waren het dagen van 07.00 uur s’morgens tot 21.00 uur s’avonds. Dat met alle plezier. Een hobby uitoefenen als beroep bij een geweldige club. Belangrijk in mijn trainingen is de variatie. Steeds weer bezig zijn met nieuwe oefeningen die wel leiden tot hetzelfde resultaat. Of een doel-

De verwachtingen bij alles wat MVV is, zijn hooggespannen. Niet alleen bij het bestuur, de trainers- en verzorgingsstaf en zeker ook bij de trouwe schare supporters. En ach, die eerste wedstrijd tegen Helmond Sport (0-1) en de verloren thuiswedstrijd tegen Jong PSV (2-3) zijn we al lang vergeten. Heel wat beter dan de 0-5 bij Almere van vorig seizoen. Toch? “Duidelijk is dat het team inmiddels aan stabiliteit heeft gewonnen”, besluit Elsen.

wiM dUsseLdorp:

hans spiLLMann:

Volgens enkele omstanders is er nu al, in de paar maanden dat Hans Spillmann (46) de keepers van MVV onder handen heeft, verandering te zien. Natuurlijk, er wordt nog steeds intensief getraind maar Spillmann heeft zijn eigen ideeën proberen in te brengen tijdens de trainingen.

dan vorig seizoen. Dat is geen voorspelling, hoor. Ik wil dat gewoon.”

man een beetje gek moet zijn? Nee. Hij mag niet bang zijn. Durven in te grijpen als het moet. Een duel in durven te gaan zonder nadenken. Als je gaat denken ben je te laat. Dagelijks is het een plezier om met de keepers bij MVV te mogen werken. De eerste twee maanden bevallen mij uitstekend. Werken in een prettige sfeer en elke dag met plezier. Werken bij een nog slapende reus, waar het belangrijk wordt, stappen te gaan maken, zodat MVV in de toekomst ook weer verder kan gaan kijken dan alleen maar naar de Jupiler league.

goede afspraken gemaakt. Ron is hoofdtrainer, ik zijn assistent. Maar als me tijdens een training iets niet bevalt, leg ik de zaak stop, hoor. Reken maar. Ron weet dat. Ik bedrijf topsport. Niet alleen bij MVV. Ook in mijn vrije tijd. Ik wil presteren. Grenzen opzoeken. Soms zelfs overschrijden. Wat me opvalt is dat hier bij MVV gewerkt wordt zoals het hoort. Er staat nu een jong team, aangevuld met enkele ervaren jongens. Maar vergeet niet dat er tot 31 augustus, het sluiten van de transfermarkt, nog van alles kan gebeuren voor wat betreft het komen en gaan van spelers. In elk geval gaan wij nu bouwen aan het team en posities invullen.” Een helder verhaal. De vraag die niet alleen de MVV-staf, maar ook hem bezighoudt luidt: waar willen we naar toe met dit MVV? “Dat moge duidelijk zijn”, doceert hij. “Ontwikkeling op sportief gebied van de club. Ik ben van nature een gestructureerd mens. Gestructureerd en analytisch. Maar ik kan me tevens heel goed de psyche van de speler voor de geest halen. Je moet ook eens een schouderklopje uitdelen. Eens ‘n complimentje durven geven. Een kleinigheid maar betekenisvol voor een speler.” Terwijl we met een stevige handdruk afscheid nemen zegt hij schijnbaar terloops: “alles wat goed is moet beter worden.”


Verkoop van nieuwe en gebruikte bedrijfswagens. Betrouwbare bedrijfsmobiliteit voor een eerlijke prijs bij uw BedrijfswagenPartner

Schoenerweg 65 6222 NX Maastricht T: 043-3622053 / 06-20194605 E-mail: info@bedrijfswagenpartner.nl 0156089.pdf 1

24-9-2015 11:38:33

Duurzame energie... nu investeren in uw toekomst!

• Zonnepanelen • Windmolens • Led-verlichting Baetserveldsingel 49 Roggel t (0475) 72 29 00 0156112.pdf 1

25-9-2015 9:45:00

&

0156244.pdf 1

25-9-2015 13:46:54

PASSIE

DE SHOCKWAVE SPECIALIST

gespecialiseerd in medische shockwave-therapie

MEESTERSCHAP

AMBACHT

www.segno-energy.nl www.segno-led.nl

Heeft u last van: Hielspoor/achillespeesonstekeing Tennis/golfarm Pijnlijke schouder Chronische slijmbeursonstekingen heup ,schouder, knie Shin-Splint Morton’s neuralgie Slecht helende wonden/ diabetische voet Chronische nek en rugklachten Duim-arthrose/ triggerfinger Bij intake altijd GRATIS echo!

Wij promoten eerlijke, verse producten uit eigen streek, verfijnd bereid volgens een klassieke basis en hedendaags gepresenteerd met een moderne toets. Omdat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit, houden wij het restaurant graag knus en gezellig met een twintigtal couverts. Naast onze ‘à la carte’-gerechten bieden wij u de keuze uit een aantal menu’s. Ongeveer om de 3 weken presenteren we nieuwe gerechten en wordt onze kaart aangepast. Bovendien begint vanaf half september het wildseizoen en dat merkt u op uw bord. Het wildmenu wordt dan afgestemd op het aanbod: gaande van vederwild tot grof wild. Wij heten u alvast welkom om u eens culinair te laten verwennen! Wenst u op de hoogte te blijven, gelieve u dan in te schrijven voor onze nieuwsbrief via onze website.

Conings Xavier Chef De Weijers Hoven

Compagnon De La Toque Blanche Orde der 33 Meesterkoks van België

Voor meer informatie bel: 046-4862857 of ga naar onze website: www.sian.nl /De Shockwave-Specialist

Melleveldstraat 4 I 3730 Hoeselt I T 089 50 28 47 I info@deweijershoven.be I www.deweijershoven.be O P E N I N G S U R E N : WO-DO-VR-ZA 18u30-22u00 I ZO 12u00-15u00, 18u30-22u00 I MA-DI gesloten 0156100.pdf 1

25-9-2015 13:51:05

0156048.pdf 1

25-9-2015 10:10:22


Het adres voor sportfysiotherapie in Valkenburg e.o.

Maastricht / Venlo

Dé advocaat in het Zuiden voor internationale en logistieke vragen Gespecialiseerd in: Vervoersrecht – Verzekeringsrecht – Internationale Handel – Arbeidsrecht - Ondernemingsrecht Tel. 043 – 356 15 70 / 077- 30 30 113 / info@wolfsadvocaten.nl / www.wolfsadvocaten.nl 0155134.pdf 1

o.a. * Sportfysiotherapie * Shockwave * Echografie * Manuele therapie

16-9-2015 16:02:45

Tel : 043 - 6012444 Kleine Gracht 40-42 6211 CB Maastricht 043 852 4777

www.fysiovalkenburg.com

www.petersirishpub.nl

Wilhelminalaan 65 6301 GH Valkenburg aan de Geul 0156215.pdf 1

25-9-2015 9:59:19

0156262.pdf 1

25-9-2015 17:05:28

Écht vrije keuze en eerlijke prijs Het adres voor uw (MVV-)uitvaart, ook als u elders verzekerd bent

www.uitvaartstudio.com

(043) 852 3 258

Autorijschool Bastiaens 0155677.pdf 1

25-9-2015 0155792.pdf 11:06:20 1

18-9-2015 13:05:41

Verbouw & onderhoudswerken www.matmolsklussenbedrijf.nl

Pletzersstraat 18 | 6213 HH Maastricht 043 – 3 479 346 | 06 – 22 388 978

06-21895409

www.rijschoolbastiaens.nl 0156022.pdf 1

0155743.pdf 1

en nder omweg “We rijden zo ewijs.” naar je rijb

22-9-2015 16:24:27

18-9-2015 13:04:55

0155786.pdf 1

18-9-2015 13:04:12

Schoolstraat 18 6223 BE Maastricht Telefoon: +31 (0)6 462 505 67 Email: info@lightloveaudio.com

www.lightloveaudio.com

0156225.pdf 1

25-9-2015 0156073.pdf 9:39:42 1

0156230.pdf 1

23-9-2015 0155947.pdf 14:58:53 1

Wij wensen MVV veel succes voor het komende seizoen!

22-9-2015 0155843.pdf 13:29:54 1

25-9-2015 11:26:41

21-9-2015 11:45:17


belastingadvies

belastingadvies belastingadvies jaarrekeningen jaarrekeningen jaarrekeningen loonadministratie

juridisch advies

Belastingadvies- en administratiekantoor belastingadvies

jaarrekeningen

KOOP KERSTPAKKETTEN BIJ SLIGRO, loonadministratie loonadministratie EN STEUN TEGELIJKERHEID UW CLUB. loonadministratie juridisch advies jaarrekeningen loonadministratie Belastingadvies- en administratiekantoor VAN IEDERE AANKOOP KERSTPAKKETTEN loonadministratie adviesjuridisch juridisch adviesjuridisch advies juridisch advies GAAT EEN DEEL VAN DE OPBRENGST juridisch advies NAAR VEERZIEN MVV!

en administratiekantoor Belastingadvies- en administratiekantoor ngadviesen administratiekantoor belastingadvies jaarrekeningen Belastingadvies- en administratiekantoor

k adviseur!

Uwpersoonlijk persoonlijk adviseur! Uw adviseur! soonlijk Uw adviseur! persoonlijk adviseur! persoonlijk adviseur! Uw persoonlijk adviseur! Bouillonstraat 6 6211 LH Maastricht Bouillonstraat 6 6211 LH Maastricht

T 043-3510220 M 06-29028225 I www.gomolka.nl E info@gomolka.nl Bouillonstraat 6 6211MLH06-29028225 Maastricht I www.gomolka.nl E info@gomolka.nl T van 043-3510220 Lid het Register Belastingadviseurs Bouillonstraat 6 6211 Maastricht E info@gomolka.nl t1 LH 6 Maastricht 6211 LH Maastricht I www.gomolka.nl T 043-3510220 M 06-29028225 LH Lid van het Register Belastingadviseurs 29028225 www.gomolka.nl M 06-29028225 E info@gomolka.nl I www.gomolka.nl E info@gomolka.nl T I043-3510220 M 06-29028225 I www.gomolka.nl E info@gomolka.nl Lid van het Register Belastingadviseurs

gadviseurs Lid van het Register Belastingadviseurs er Belastingadviseurs

E info@gomolka.nl

w.gomolka.nl 0154992.pdf 1

18-9-2015 15:53:16

Nu ook voor al uw woningstofferingen! Vinyl - Laminaat - Tapijt - PVC stroken etc. • Rolluiken Heroal • Rolpoorten • Uitvalschermen • Screens • Reparaties • Knikarmschermen • Markiezen • Rol-vouw-paneelgordijnen • Unilux Raam- deurhorren • Jalouzieen • Facetlight • Overkappingen

Richard Bonfrère

Willem Alexanderweg 72 6222 NC Maastricht T 043 363 2040

Tel.: 043-343 88 67 Mobiel: 06 - 54 98 78 90 Website: www.rbonfrere.nl 0155671.pdf 1

BOUWEN AAN VAKMENSEN VOOR DE TOEKOMST

22-9-2015 13:39:40

  

0155621.indd 1

25-9-2015 17:05:13

STATIONSTRAAT 7 6361 BH NUTH TEL: 045-524 5060

VEESTRAAT 6– 6067 AS LINNE Tel. 0475-438460 Fax. 0475-465080 E-mail: info@hansendranken.nl 0155940.pdf 1

22-9-2015 13:30:31

STATIONSTRAAT 7 | 6361 BH NUTH | TEL: 045-524 5060

BOUWEN AAN VAKMENSEN WWW.BOUWMENSEN.NL/LIMBURGZUID VOOR DE TOEKOMST

0155695.pdf 1

18-9-2015 10:04:01

Rederij Stiphout

STATIONSTRAAT 7 6361 BH NUTH TEL: 045-524 5060

MAASTRICHT

Boottochten & City Tours

Waage Naak 4 6019 AA Wessem

www.stiphout.nl

Postbus 3616 6019 ZG Wessem Telefoon: (0475) 567777 Fax: (0475) 567770 info@blm-wessem.nl www. blm-wessem.nl Maaspromenade 58

0156173.pdf 1

24-9-2015 15:53:55

0155998.pdf 1

l

WWW.BOUWMENSEN.NL/LIMBURGZUID

6211 HS Maastricht

l

T: +31 (0)43 351 53 00

l

F: +31 (0)43 321 79 58

l

info@stiphout.nl

l

www.stiphout.nl

22-9-2015 14:15:38


15

Sponsoren | SAME SJEVRAOJE

Dré Maas van Sportshop Do-It:

‘MVV heeft mijn vertrouwen’ MVV financieel steunen heeft in veel gevallen te maken met het verleden. In het geval van Dré Maas (54), zoon van oud-speler en trainer André Maas, in elk geval wel. Zelf speelde de eigenaar van Sportshop Do-iT in Winkelcentrum Brusselse Poort bij de Maastrichtse amateurclub Rapid en de v.v. Eijsden. Als Maastrichtenaar volgt hij MVV op de voet. Sportshop Do-iT staat garant voor het (voetbal- en sport)schoeisel van de MVV-spelers en de verkoop van merchandise van kledingsponsor Masita en MVV. “Het is leuk als een paar van de MVVspelers in de zaak zijn”, zegt Maas. “Best een goede reclame. Aardige jongens ook. Weet je, ik heb nog met oud-voorzitter Paul Rinkens bij Rapid gespeeld. Paul als back en ik als ‘lèste maan’. Paul heeft mij ook gestimuleerd mijn zaak te beginnen. Hij zei: als je iets graag doet, dan lukt het ook. En hij heeft gelijk gehad.”

Voor wat betreft een voorspelling van het huidige MVV moet Dré het antwoord schuldig blijven. Hij heeft namelijk nog geen wedstrijd kunnen bijwonen. Wel goede berichten gehoord. “Vorig jaar hebben ze pech gehad. Na een slecht begin zó sterk terugkomen en nog bijna de nacompetitie halen is knap. Ik heb overigens alle vertrouwen in de toekomst van MVV. Ik zie het als een bedrijf. Zoals het mijne, bijvoorbeeld. Je moet er graag werken. En voor elkáár. Anders lukt het niet. En: niet teveel naar anderen kijken. Ik ben van de ‘serieuze generatie’. Mensen die goed doordacht hun zaken aanpakken. Dat gebeurt nu ook bij MVV. Ik weet maar al te goed dat dit wel eens anders is geweest.” Opvallend is dat Dré Maas niet één keer wordt gestoord door sms’jes, tweets, appjes of telefoontjes. De reden? Hij heeft geen gsm. Hijzelf vindt dat geen gemis. “Ik ben in goed gezelschap. Johan Cruyff heeft er ook geen.”

Links Carlo Meulenhoff van Brekelmans Schoenen aan de Wolfstraat in Maastricht. Rechts Ambiorix-directeur Peter Vavedin.

Ambiorix schoeisel, de sjiek van MVV Als straks de MVV-spelers na de wedstrijd hun opwachting in de MVV Businessclub maken in hun donkerblauwe, passende kostuums, zullen vele ogen gericht zijn op hun schoeisel. Echte, in het Belgische Tongeren met de hand gemaakte Ambiorix schoenen. De Rolls Royce onder het schoeisel met 250 winkels in België en drie zogenaamde ´flagship-stores´. Carlo Meulenhoff, directeur van Brekelmans Schoenen aan de Maastrichtse Wolfstraat is de enige winkel in Maastricht die het merk Ambiorix verkoopt. Meulenhoff: “De schoen is uniek te noemen. Heel modieus. Wij zijn blij dat we niet alleen de MVV-spelers, maar ook de staf kunnen voorzien van dit topproduct. Niet voor niets dragen ook de Rode Duivels deze schoenen. Deze schoen wordt de sjiek van sportief MVV.” Algemeen directeur van Ambiorix Tongeren Peter Vavedin is voor de gelegenheid afgereisd naar Maastricht. Ook hij is verheugd zijn product bij MVV te introduceren.

“Ambiorix bestaat al sinds 1895”, memoreert hij. “Het is de bekendste geklede, met de hand gemaakte herenschoen van België. Wij hebben momenteel 60 mensen in vaste dienst. Het zijn geen goedkope schoenen, maar je krijgt wel waar voor je geld. Naast MVV lopen ook de spelers van onze Rode Duivels ermee rond. Maar ook die van, onder meer, Standard Luik, Genk, Sint Truiden, Club Brugge en Zulte Waregem.” “We kijken naar de clubkleuren en laten die terugkomen in een detail van de schoen. Bijvoorbeeld rode, blauwe of beige veters en dito zolen. Een Ambiorix is echt een uniek schoeisel. De schoenen moeten de outfit van de spelers completeren. Het mag niet zo zijn dat een speler, gekleed in een mooi donkerblauw kostuum, zijn basketbalschoenen of sneakers erbij gaat dragen. Trouwens, elke speler kan zijn schoenen bij Ambiorix eventueel op maat laten maken. Ze kunnen kiezen uit liefst 100 modellen.”

Erik Wintjens van ‘Sportho’:

‘Mijn taak? MVV’ers fit en op topniveau houden’ Hij werkt al tien jaar bij MVV. Sportfysiotherapeut Erik Wintjens (31), werkzaam bij Sportho Berg en Terblijt, heeft al menige geblesseerde MVVspeler terug op zijn oude niveau gebracht. “Tja, dat is nu eenmaal mijn taak”, zegt de slanke, boomlange Wintjens. “Het is belangrijk dat een geblesseerde speler niet te vroeg, maar ook niet te laat weer speelklaar is. Hem voldoende laten revalideren is belangrijk. Nick Kuipers heeft in het herstel van zijn knieblessure een lichte terugslag gehad. Die knaap wilde natuurlijk weer snel aan de bak. Dat is logisch, maar achteraf bekeken was het misschien iets te vroeg. Momenteel is hij hard op weg weer volledig fit te zijn.” Erik Wintjens werkt twintig uur voor MVV en ongeveer dertig uur voor zijn werkgever Sportho in Berg en Terblijt. Bij Sportho werken ook een inspanningsfysioloog, een orthopeed, mentalcoach en een sportvoedingdeskundige.

“Het is niet zo dat alleen topsporters bij Sportho terecht kunnen”, licht Wintjens toe. “Jong en oud met klachten kunnen binnenlopen. De kracht van Sportho is dat alle specialisaties op sportgebied onder een dak verzameld zijn, waardoor we de beste zorg op het gebied van sport aan kunnen bieden. Mijn zorg bij MVV als sportfysiotherapeut is een geblesseerde speler snel weer op zijn niveau terug te brengen. De sportende mens is mijn passie. Alles eruit te halen wat mogelijk is. Soms zie je aan de loop van een speler wat hem mankeert. Dan spreek ik hem aan en vraag of hij ergens last van heeft. Van de oudere spelers weet ik dat onderhand. De nieuwelingen moet ik nog wat beter leren kennen. Samen met Sef Hoenjet, waar ik al tien jaar uitstekend mee samenwerk bij MVV, is dat mijn taak binnen de club. En ook om te beoordelen of het een lichte of zware blessure is zodat ik daar mijn therapie op kan baseren. MVV heeft een krappe selectie dus is het zaak de groep gezond te houden.”

Sportho Berg en Terblijt heeft met Erik Wintjens een passievolle therapeut afgeleverd bij MVV. Hij zorgt er niet alleen voor

dat een geblesseerde speler snel weer fit is, maar werkt ook preventief en adviserend. En dat al tien jaar lang.


AQUAFIT4YOU DE GASTROBAR VAN MAASTRICHT

De nieuwe programmalijn in het Geusseltbad. Met het uitgebreid programma Aquafit4you heeft het Geusseltbad een nieuwe lijn uitgezet voor iedereen die fit wil worden en blijven.

en gezelligheid voorop. Alle lessen zijn geschikt voor de leeftijdscategorie vanaf 16 jaar.

De lessen dragen bij aan diverse sportieve doelen zoals het opbouwen van conditie, verbeteren van de coördinatie, vergroten van het uithoudingsvermogen en het ontwikkelen van behendigheid en lenigheid. De lesprogramma’s worden in groepsverband gegeven en naast de sportieve resultaten staat plezier

Aquagym, aquaswing, aquarobics, aquajogging, aquafietsen en de nieuw toegevoegde lessen aquavaria, aquazumba, aquatrimzwemmen en therapeutisch aquafietsen.

De nieuwe lijn bestaat uit 8 onderdelen:

Gielen Sfeer Interieur Gielen Sfeer Interieur

Bassin 5 Maastricht | +31 - (0)43 852 70 54 | dockfivemaastricht.nl | geopend van dinsdag t/m zondag | 0156187.pdf 1

25-9-2015 9:41:20

Meubelen ww .gielen-s r m en www -sfffee eerinterieur.co r.co Meubelen en Decoratie GEOPEND ELKE ZONDAG GEOPEND

Meer informatie over de nieuwe programma’s zijn te vinden op www.Geusseltbad.nl

Sport experience Herfst (26 - 30 oktober)

elen Sfeer Interieur

belen en Decoratie

Gielen Sfeer Interieur Meubelen en Decoratie

ELKE ZONDAG GEOPEND

Decoratie

Maandag - vrijdag 0900-1800 uur Zaterdag - zondag 1000-1700 uur

ersteenweg 138 3770 Vroenhoven-Riemst België Tel. +32 (012) 452483 TIGD OP DE ANTIEK MARKT TONGEREN IN ONZE NIEUWE WINKEL ELKE ZONDAG.

Maastricht Sport zorgt er ook in de herfstvakantie voor dat de kids zich niet hoeven te vervelen. Kinderen van 6 – 12 jaar kunnen op maandag, dinsdag en donderdag terecht bij Maasricht Sport voor de diverse sportmiddagen en op woensdag staat de spetterende watersportdag op de planning in het Geusseltbad. Op vrijdag kan iedereen (vanaf 6 jaar) mee wandelen met de Halloweentocht en deelnemen aan het aansluitende Halloweenzwemmen in het Geusseltbad is zeker weer een aanrader!

Voor volwassenen en ouderen organiseren we op woensdag 28 oktober een lifestylewandeling. De gezelligheid van het wandelen wordt gecombineerd met een gezonde traktatie en oefeningen in de buitenlucht. Met een ludieke quiz staan we verder stil bij gezondheid en welzijn. Dit is ook een leuke activiteit om met het gezin of met uw familie te ondernemen! Kijk voor meer informatie over alle activiteiten en het exacte programma op www.maastrichtsport.nl

0155937.pdf 1

24-9-2015 13:53:14

Maandag - vrijdag 0900-1800 uur Zaterdag - zondag 1000-1700 uur

Maastrichtersteenweg 138 3770 Vroenhoven-Riemst België Tel. +32 (012) 452483 Maandag - vrijdag 0900-1800 uur Maandag - vrijdag 0900-1800 uur Zaterdag - zondag 1000-1700 uur OOK GEVESTIGD OP DE ANTIEK MARKT TONGEREN IN ONZE NIEUWE WINKEL ELKE ZONDAG. Zaterdag - zondag 1000-1700 uur

Maastrichtersteenweg 138 België 3770 Vroenhoven-Riemst België Tel. +32 (012) 452483 3770 Vroenhoven-Riemst Tel. +32 (012) 452483 OOK GEVESTIGD OP DE ANTIEK MARKT TONGEREN IN ONZE NIEUWE WINKEL ELKE ZONDAG. K MARKT TONGEREN IN ONZE NIEUWE WINKEL ELKE ZONDAG. 0156102.pdf 1

25-9-2015 CAMPING-RESTAURANT ROZENHOF

10:14:35

Ons restaurant beschikt over een uiterst gevarieerde kaart. Onze wildkaart is alweer begonnen! Kom nu genieten en proef de herfst. Terwijl de kinderen spelen in de speeltuin geniet u van ons prachtige uitzicht! Gratis wandelingen en WIFI Check onze website voor onze vernieuwde menukaart of aanbiedingen op www.campingrozenhof.nl of volg ons op Facebook.

Denk als een wijze, maar communiceer in De taal van De mensen.

Online en offline Conceptontwikkeling Vormgeving DTP Copy

Vriendelijk uitnodigend, CAMPING-RESTAURANT ROZENHOF CAMERIG 12, 6294 NB VIJLEN, 0434551611, info@campingrozenhof.nl 0155482.pdf 1

16-9-2015 13:47:09

0156234.pdf 1

25-9-2015 13:44:03

Leijser & Hermans Vleugels en piano’s

100

ja s vakemrvice ear ansc n hap

Papenstraat 15a, 6211 LG Maastricht. 043 321 37 12

0155757.pdf 1

21-9-2015 13:40:58

0155645.pdf 1

www.massagepraktijkhollands.nl annemariehollands©live.nl

HÉT MEEST VERFRISSENDE MARKETING COMMUNICATIE BUREAU VOOR ONDERNEMERS!

U kunt hier terecht voor een uitgebreid pakket aan helende en ontspannende behandelingen: Rug, nek en schouder massage | Lichaamsmassage Kruidenstempelmassage | Aromatherapie massage Sportmassage | Manuele lymfedrainage voetreflex behandelingen & Combimassages

Boschstraat 45 Maastricht | www.the-marketing-factory.nl | mail@the-marketing-factory.nl | 0156203.pdf 1

25-9-2015 9:42:41

17-9-2015 13:59:19

0156200.pdf 1

25-9-2015 13:49:22


17

STAD & HISTORIe | SAMe SJeVRAOJe

Mattijs Branderhorst Helpoort

theMa stad & historie staat koMende Maanden CentraaL Tijdens het seizoen 2015-2016 zullen onder andere de communicatie en de activiteiten die georganiseerd worden door MVV Maastricht in het teken staan van bepaalde thema’s. Op 1 juli trapte MVV het nieuwe seizoen af met het thema D’n Aoftrap. Met ingang van 1 september jl. is het nieuwe thema: Stad & Historie. Ook in oktober en november zal het thema Stad & Historie centraal staan. De communicatie zal dan ook in het teken staan van de stad Maastricht en historie van zowel de stad als MVV. Je kan hierbij

Thomas Verheydt Kanon Onze-lieve-Vrouwewal

denken aan terugblikken op historische wedstrijden, inspelen op activiteiten in de stad, Maastrichtse partners in de kijker zetten...

Ricardo Ippel Sint-Servaasbasiliek aan het Vrijthof

Alle communicatie rondom dit thema zal gebeuren met de hashtag #DeStaarVaanMestreech. Zo willen we laten zien dat de band tussen MVV en Mestreech heel sterk is en we heel trots zijn op onze mooie stad. #DeStaarVaanMestreech #SameSjevraoje

Steven Pereira Hoeg Brök

Jordi Baur Kiosk op het Vrijthof

Prince Rajcomar Aw Brök

Pieter Nys Bonnefantenmuseum

luca Polizzi Stars of Europe


ijn we in z r a a j e e tw Komende bezig met k u r d g o tn Maastrich ing van t h c i r n i n e de afbouw Bovengronds is nel. initiade A2-tun e k j i l e d j i t voor eb of H . nu ruimte n e t i e t i activ r goed e tieven en i h e i d n tiatieve ken je ini el ze via e D ? n e s s zouden pa loper.nl e n e o r g n j mi

Hoe ziet jouw groene loper eruit?

Deel je wensen en ideeĂŤn via mijngroeneloper.nl

0156267.pdf 1

25-9-2015 14:59:33


SAMEN SCOREN in de GEUSSELT Geusseltbad

Discusworp 4 | 6225 XP Maastricht www.geusseltbad.nl

T: 043 - 350 45 00

0155777.pdf 1

18-9-2015 11:20:17

START NU MET LASERONTHARING EN U BENT ZOMER 2016 HAAR VRIJ

U gelaat is ons resultaat

Maak snel een afspraak op 012 45 32 12

20 jaar

Nu korting op ervaring permanente make-up

LASER ONTHAREN

PERSOONLIJKE BEGELEIDING ANTI - AGING

BIO PEELING

ANTI - AGING MANNEN

OF OPVOLGING

PERMANENTE MAKE-UP

ACNE WEG ERMEE

Bel nu voor info en onze speciale aanbiedingen Schoonheidssalon CHRISTEL | Burgemeester Marresbaan 3A | 3770 Vroenhoven-Riemst | Tel. 00 32 (0)12 45 32 12 | info@schoonheidssalon-christel.be | www.schoonheidssalon-christel.be 0156065.pdf 1 adv. ZPPRESS_christel.indd 1

25-9-2015 11:37:42 25/09/15 10:03


Profile for MVV Maastricht

MVV Gazet - Oktober 2015  

MVV Gazet - Oktober 2015  

Advertisement