Page 1

M&V Software Asiakaslehti

1/2016

WWW.MVS.FI

Tekes mukana M&V Softwaren kansainvälistymisessä s. 3 Neljä ohjelmistotalon tärkeää kulmakiveä s. 6

Kuuntelemisen jalo

taito

s. 2

Kouvolan

seurakuntayhtymä otti käyttöön Katrina Verkkomaksun s. 4-5


Kuuntelemisen jalo

K

Kuva: Esa Bragge

”Nöyrä pitää korvat auki eri tilanteissa, ja hoksaa asiakkaiden mahdolliset tarpeet ja ongelmat, joita lähteä ratkomaan.”

taito

aksi lukua kertoo meistä paljon: 16 vuotta ja 44 prosenttia. Opiskelijakaverit Malmi & Virtanen perustivat M&V Softwaren 16 vuotta sitten toukokuussa. Se on pitkä ja kunnioitettava ikä softatalolle. Syy pitkään ikäämme on prosenttiluvussa; sen verran käytämme tuotekehitykseen rahaa vuosittain liikevaihdostamme. Tulin itse taloon vuonna 2007. Olin työskennellyt aikaisemmin vuosia it-opettajana aikuiskoulutuskeskuksessa. Hyppy virasta riskialttiiseen yritysmaailmaan kiteytyi Katrinaan. Olin niin vaikuttunut siitä, miten Katrina oli luotu. Muut softatalot tekivät ohjelmistoja amerikkalaiseen tyyliin; niitä myytiin ohjelmiston ominaisuudet edellä. Katrina oli tehty aivan toisella tavalla. Sen rakentaminen oli aloitettu kuuntelemalla seurakuntien työntekijöiden tarpeita ja ohjelmisto oli rakennettu heidän työprosesseihinsa sopivaksi. Näin Katrinassa valtavan potentiaalin ja uskoin, että tämä on se suunta, minne it-alaa tulee viedä. Konsultti teki laskelman tuotekehitykseen käyttämistämme varoista vuonna 2012, jonka jälkeen olemme tienneet laskea luvun itse. Tuo luku, 44 prosenttia, on menestyksemme salaisuus. Tunnistin sen jo aloittaessani M&V Softwarella. Meillä tuotekehitys pohjautuu asiakkaan järjestelmälliseen kuuntelemiseen. Sen vuoksi kaikki tuotteemme ovat asiakaslähtöisiä innovaatioita ja näin myös Katrinasta on kehkeytynyt monipuolinen toiminnanohjausjärjestelmä. Vuosien varrella perustajajäsenet Malmi & Virtanen ovat siirtyneet muualle M&V Softwarelta. Heidän perintönsä elää kuitenkin edelleen jokapäiväisessä työssämme. Kannustan aina työntekijöitämme nöyrään asenteeseen - sillä tulee hyväksi. Nöyrä pitää korvat auki eri tilanteissa, ja hoksaa asiakkaiden mahdolliset tarpeet ja ongelmat, joita lähteä ratkomaan. Työssäni olen ylpeä myös siitä, että olemme olleet mukana digitalisoimassa seurakuntatyön arkea. Monet alat voisivat ottaa oppia seurakunnilta töiden digitalisoinnissa, jonka avulla kallisarvoista työaikaa voi säästää merkityksellisempiin tehtäviin – asiakkaiden kohtaamiseen ja kuuntelemiseen. JANI KONSI Kirjoittaja on M&V Software Oy:n toimitusjohtaja

TOIMITUS Julkaisija: M&V Software Oy Osoitteenmuutokset ja tilaukset: Nina Hankaankorpi, nina@mvs.fi Toimituskunta: M&V Software Oy ja Jooli markkinointi & viestintä Oy Ulkoasu ja taitto: Heidi Ruotanen Kannen kuva: Esa Bragge Painopaikka: Sata-Seri Oy

2


Tekes mukana

M&V Softwaren kansainvälistymisessä M&V Software on saanut tukea kansainvälistymiseen Innovaatiorahoituskeskus Tekesiltä. Rahoitus on ohjelmasta, jolla tuetaan suomalaisten yritysten etabloitumista uusille markkina-alueille. M&V Softwaren kiikarissa on Ruotsin 1364 seurakuntaa, joissa on kysyntää Katrina toiminnanohjausjärjestelmälle. – Työ on edennyt niin positiivisesti, että pääsemme palkkaamaan touko-kesäkuun aikana ensimmäisen työntekijämme Ruotsiin joko Tukholman, Göteborgin tai Skånen alueelle, kertoo toimitusjohtaja Jani Konsi M&V Softwarelta. Rahoitusta hyödynnetään työntekijän palkkaamisen lisäksi esimerkiksi koulutuspakettien ja asiakaspalveluprosessien muuntamiseen Ruotsin markkinoille sopiviksi. Myös rajapinnat Katrinan ja Ruotsin kirkkohallituksen välillä tulee määritellä ja tehdä. – Tavoitteenamme on aloittaa työt 1–2 pilottiasiakkaan kanssa ennen lokakuun loppua. Toivomme, että Katrina on muutaman vuoden päästä ruotsalaisten seurakuntien suosituin toiminnanohjausjärjestelmä. Suomessa olemmekin jo alan markkinajohtaja, suunnittelee Konsi.

M&V Softwaren tiimeihin uutta verta M&V Softwaren henkilöstömäärä on kasvanut 40 prosenttia viime elokuusta. Katrina-tiimi vahvistui kahdella, Seuramappi-tiimi yhdellä ja ohjelmointiimi yhdellä työntekijällä. Henkilöstön lukumäärä on nyt 14, joiden lisäksi M&V Softwarella työskentelee yksi kesätyöntekijä ja neljä myyntiedustajaa eri puolella Suomea. – Uudet työntekijämme ovat panostus nykyisiin asiakkaisiimme, joille haluamme tarjota nopeasti hyvää palvelua ja käyttötukea. Lisäsimme myös resursseja ohjelmistojen ja etenkin niiden mobiiliversioiden kehittämiseen, toteaa M&V Softwaren toimitusjohtaja Jani Konsi.

”M&V Softwaren henkilöstömäärä kasvoi 40 prosenttia!”

Uutta 2016: Seuramappi ladattavissa älypuhelimeen M&V Software on kehittänyt Seuramapista applikaation, jonka voi ladata älypuhelimeen Appstoresta ja Google Play Marketista. Urheiluseurojen toiminnanohjausjärjestelmästä tehty appsi toimii sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmissä. Työn alla on appsi myös Windows-puhelimiin. Älypuhelimeen ladattavalla appsilla voi ilmoittautua harjoituksiin ja seuran tapahtumiin, sekä käyttää keskustelupalstaa. Lisäksi kaikki appsilla tapahtuva tieto tilastoituu Seuramapin eri tilastoihin, joista tieto on helposti saatavissa esimerkiksi avustushakemuksiin.

Katrina on entistäkin mobiilimpi Seurakuntien toiminnanohjausjärjestelmä Katrinaa voi käyttää nyt entistä monipuolisemmin älypuhelimella. Mobiilisovelluksen avulla seurakunnan työntekijät voivat hallita henkilöstön ja tilojen kalentereita missä tahansa. Mobiilisti hoituu myös esimerkiksi työvuorokirjaus. Aikaisemmin Katrinan käyttäjät saivat synkronoitua puhelimeensa ainoastaan oman kalenterinsa tiedot. Uusi toiminto on kehitetty seurakuntien toiveesta, ja siinä on kiinnitetty huomiota raikkaaseen ulkoasuun ja helppoon käytettävyyteen.

3


ASIAKASTARINA

Nuorten leirit ensin, sitten voitaisiin kokeilla virkatodistusten laskuttamista verkossa

Kuva: Ada Nieminen

K

ouvolan seurakuntayhtymä otti käyttöön Katrina Verkkomaksun viime syksynä 2015. Toimintoa on hyödynnetty ensimmäisenä rippikoululeirien laskuttamisessa.

– Nuorten leirit on helppo laskuttaa verkkomaksulla, kun maksut ovat selkeitä könttäsummia ja hintavaihtoehtoja ei ole. Samasta syystä voisimme alkaa laskuttaa verkkomaksulla kerhoja, musiikkiryhmien yksittäisiä levyjä ja mahdollisesti perusvirkatodistuksia toimitusmaksuineen. Enemmän päänvaivaa vaatisivat esimerkiksi hautainhoitotarjoukset, koska niiden laskuttamiseen tarvitaan niin paljon taustatietoa. Totuttelemme verkkomaksuihin nyt ensin leirimaksuilla, sanoo taloussihteeri Ulla Tylli. Kouvolan seurakuntayhtymän viidessä seurakunnassa järjestetään tänä

4

vuonna kaikkiaan 15–20 rippikoululeiriä, joihin jokaiseen osallistuu noin parikymmentä nuorta. Laskutuksen digitalisoinnilla säästytään noin 350–400 paperilaskun lähettämiseltä. Siinä säästyy sekä aikaa, rahaa että luontoa. – Systeemi nopeutuu, kun ihmiset voivat maksaa laskunsa verkossa, joiltakin osin jopa heti ilmoittautumisen yhteydessä. Esimerkiksi perintätarve vähenee. Lisäksi rippikoulujen vetäjät näkevät Katrinan lokitiedoista helposti, ketkä ovat maksaneet ja voivat tarvittaessa muistutella ilmoittautumisesta. Aikaisemmin heidän piti kysyä tietoja talouspuolelta reskontrasta, mikä hidasti kaikkien työtä, kertoo Tylli.

Suoramaksu tai maksulinkki Myös seurakuntalaiset ovat ottaneet verkkomaksun tyytyväisinä vastaan. Kouvolan seurakuntayhtymässä hieman ounasteltiinkin, että riparilaisten vanhemmat asioisivat paljon verkossa, ja että maksaminen verkossa olisi heille tuttua jo entuudestaan.

– Olemme saaneet vain hyvää palautetta seurakuntalaisilta ja itsellänikin on sellainen tunne, että olemme nyt nuorekkaampi ja nykyaikaisempi seurakuntayhtymä kuin ennen, iloitsee Tylli. Tyllin mukaan paperisia laskuja edelleen kuitenkin tarvitaan, koska osa ihmisistä haluaa hoitaa pankkiasiansa muuten kuin verkossa. Viimeisin kokemus on, että riparimaksuista noin neljä kahdestakymmenestä on laskutettava perinteisesti. Asenteet kuitenkin muuttuvat koko ajan entistä myönteisemmiksi. – Suoramaksun lisäksi Katrinasta voi lähettää myös maksulinkin sähköpostiin. Siihen liittyen neuvoisin muita seurakuntia, että linkki kannattaa nimetä selkeästi ja asia edellä, jotta vastaanottaja uskaltaa luottaa lähetettyyn linkkiin. Ensimmäisillä kerroilla lähetimme maksulinkin ohjelman oletusarvolla ”maksu-linkki tapahtumaan”; se hieman epäilytti vastaanottajia, sanoo Tylli.


Toisena verkkomaksu käyttöön Kouvolan seurakuntayhtymän työntekijät jatkavat edelleen Katrina Verkkomaksun käyttöönottoa. Itse Katrina on heille hyvin tuttu, sillä se on ollut seurakuntayhtymän käytössä jo vuodesta 2009 saakka. Anjalankosken seurakunnalla on Katrinasta pisin, 12 vuoden, kokemus. – Meillä on monia Katrinan lisäominaisuuksia käytössämme, joista peruskalenteritoimintojen lisäksi käytän etenkin ilmoittautuminen-toimintoa. Katrina on paras tilojen, ihmisten ja etenkin omien

töiden seuraamiseen, toteaa Tylli. Vuosien varrella Katrina on kehittynyt seurakuntien kalenterijärjestelmästä monipuoliseksi toiminnanohjausjärjestelmäksi, jonka ominaisuudet ovat lisääntyneet muun muassa Kouvolan seurakuntayhtymän esittämien toiveiden pohjalta. Katrinaan on lisätty heidän aloitteestaan esimerkiksi uusia kustannuspaikkoja ja tarjoiluvarauksia. – Olemme myös olleet kehittämässä Katrina Verkkomaksua M&V Softwaren kanssa. Olimme itseasiassa toinen seurakuntayhtymä, joka otti toiminnon

käyttöönsä. Yhteistyö on ollut kiitettävää, mutta verkkomaksulle antaisin vielä tässä vaiheessa arvosanaksi 8:n. Lisäisin kuitenkin, että arvosanalla on nouseva trendi sitä mukaan, kun pääsemme oikein tutuiksi sen kanssa ja muutamat kehitteillä olevat ominaisuudet valmistuvat, sanoo Tylli hymyssä suin.

Kuinka verkkomaksu toimii? Kätevä ja nykyaikainen tapa seurakuntalaisille maksaa kurssi-, retki-, leiri- ja kerhomaksut, tuoden säästöä seurakunnan laskutuskuluihin.

1. Ilmoittautuja

tulee tapahtuman ilmoittautumissivulle ja täydentää lomakkeella pyydetyt tiedot.

ILMOITTAUTUJA

4. Ilmoittautuja voi tulostaa

itselleen vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta maksutietojen kera.

ILMOITTAUTUMINEN

2. Ilmoittautumisen pakolliset

tiedot tarkistetaan ja ilmoittautuja ohjataan Checkoutin verkkomaksusivulle.

VERKKOMAKSU

3. Ilmoittautuja suorittaa maksun

omilla verkkopankkitunnuksillaan. 5


TYÖNTEKIJÄMME KERTOVAT

Neljä ohjelmistotalon tärkeää kulmakiveä

Arvona rehellisyys ”Hinnoittelumme selkeys on yksi syy, miksi esimerkiksi Jyväskylän seurakunta aikanaan valitsi Katrinan toiminnanohjausjärjestelmäkseen. Toimintatapanamme on sisällyttää tarjoukseen kaikki järjestelmän kulut, jotta asiakas tietää heti alusta asti, mistä maksaa ja kuinka paljon. Hinnoittelumme ei sisällä yllätyksiä, vaan esimerkiksi järjestelmän kehitystyö sisältyy kuukausittaiseen tukipalveluhintaan. Hinnoittelun ja muun toimintamme selkeys pohjautuu yrityksemme arvoon – rehellisyyteen. Teemme työmme niin kuin toivoisimme itsellemme tehtävän. Tällöin pystymme nukkumaan yömme rauhassa. ” Janne Porkka Myyntipäällikkö Työskennellyt 3 vuotta M&V Softwaressa

Asiakkaiden kuuntelu ”Aloitin Rauman Taitoluistelijoiden toiminnanjohtajana vuonna 2009. Seuran hallintoon ja jäseniin kohdistuvat asiat hoidettiin pyörittämällä erilaisia excel-taulukoita. Oli listaa seuran jäsenistä, tapahtumista ja vaikka mistä. Tietojen ylläpitäminen tuntui kovin työläältä ja sekavalta. Mietin, voisiko työtä jotenkin helpottaa ja lähetin avunpyynnön M&V Softwarelle – siitä Seuramapin tarina alkoi. Pitkä yhteistyö osoitti, että M&V Software on valmis räätälöimään kehittämäänsä toiminnanohjausjärjestelmää asiakkaidensa tarpeisiin. He kuuntelevat asiakkaitaan oikeasti. Sain olla mukana Seuramapin kehittämisessä koko sen ajan, jonka työskentelin toiminnanjohtajana. Mikä hienointa, yhteistyö M&V Softwaren kanssa poiki minulle myös työpaikan. Aloitin Seuramapin tuotepäällikkönä joulukuussa 2015 .”

6

Sari Markkula Seuramapin tuotepäällikkö Työskennellyt 5 kuukautta M&V Softwaressa


Ohjelmistojen helppokäyttöisyys ”Toimin M&V Softwarella ohjelmistokehittäjänä. Olen koulutukseltani metsätalousinsinööri, mutta erikoistuin opinnoissani tietoteknikkaan. Ohjelmointi on myös pitkäaikainen harrastukseni. Hauskaa tässä on se, että M&V Softwarella harrastukseni ja työni ovat vaihtaneet paikkaa – nyt menen metsään vain harrastuksena, mutta teen ohjelmointia työkseni. Olen oppinut, että tärkeintä ohjelmistojen tekemisessä on ajatella niiden toimintoja käyttäjän näkökulmasta. M&V Softwarella käyttäjä on tiiviisti mukana ohjelmiston suunnittelu- ja kehittämistyössä. Jumppaamme ohjelmiston sisältöä yhdessä asiakkaan kanssa niin pitkään, että se täyttää käyttäjän kaikki tarpeet. Näin tiedän, miten rakentaa mahdollisimman helppokäyttöisen ohjelmiston.”

Perustettu: v. 2000 Toimipaikat: Rauma ja Jyväskylä Työntekijöitä: 14 + 1 kesätyöntekijä ja 4 myyntiedustajaa eri puolella Suomea

Toimitusjohtaja: Jani Konsi (kuvassa)

TUOTTEET:

Katrina, Perheneuvos, Seuramappi, Yhdistysmappi, Rekrymappi, Tilamappi, Vapaaehtoispankki + vaativat asiakaskohtaisesti räätälöidyt ohjelmistoratkaisut

Seurakuntatyön tuntemus ”Meillä on 14 työntekijää, joista moni – minä mukaan lukien – on työskennellyt aikaisemmin seurakunnalla. Oma, yli 10 vuoden kokemukseni, on kertynyt Kouvolan seurakuntayhtymän IT-osastolta. Seurakuntatyön tuntemuksestamme on ollut hyötyä Katrinan kehittämisessä ja sen parissa työskentelyssä. Tiedämme luontaisesti esimerkiksi kirkkovuoteen liittyviä asioita ja osaamme sen perusteella ajoittaa omaa toimintaamme sopiviin ajankohtiin. Kouluttaessani Katrinan käyttäjiä osaan omakohtaisen kokemukseni avulla antaa käytännönläheisiä esimerkkejä, kuinka toiminnanohjausjärjestelmän tiettyjä toimintoja voisi käyttää – aina emäntien tarjoiluvarauksista verkkomaksuihin. Koulutuksissakin keskitymme kumppaniemme tarpeisiin: miten he voivat nopeuttaa tai helpottaa omaa työtään Katrinaa käyttäen. Kumppanimme seurakunnissa tietävät, ettei meille tarvitse vääntää asioita rautalangasta, vaan pääsemme heti töihin!” Satu Tuulaniemi Kouluttaja, asiakaspalvelija Työskennellyt 8 kuukautta M&V Softwaressa

Kuva: Esa Bragge

Martin Wikström Ohjelmistokehittäjä Työskennellyt 6 vuotta M&V Softwaressa

M&V SOFTWARE OY

7


M&V Software Oy on suomalainen ohjelmistotalo, joka suunnittelee vaativia, asiakaskohtaisesti räätälöityjä ohjelmistoratkaisuja niin pieneen kuin suureen tarpeeseen. Asiakkaitamme ovat seurakunnat, kunnat, yhdistykset ja yritykset.

Katrina on seurakunnille luotu toiminnanohjausjärjestelmä

Perheneuvos on kirkon perheasiain neuvottelukeskuksien asiakaskortisto-, ajanvaraus- ja tilastointiohjelma

Seuramappi on verkossa toimiva urheiluseurojen toiminnanohjausjärjestelmä

Yhdistysmappi on verkossa toimiva yhdistysten jäsenrekisteriohjelma

Rekrymappi on selainpohjainen, henkilöstövuokrausyrityksille suunniteltu ohjelmisto

Tilamappi on verkossa toimiva aika- ja tilanvarausjärjestelmä

Vapaaehtoispankki on vapaaehtoisten ja vapaaehtoistehtävien koordinointiin tarkoitettu ohjelma

M&V Software Oy Puh. 010 328 0910 Pyynpäänkatu 17 B 26100 Rauma

Vapaaherrantie 2 40100 Jyväskylä

www.mvs.fi

Vaativia asiakaskohtaisesti räätälöityjä ohjelmistoratkaisuja

M&V Time 1/2016  

M&V Software Oy asiakaslehti numero 1/2016

Advertisement